26/10/2009 12:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί αυτή η κυβέρνηση μας θυμίζει όλο και περισσότερο την προηγούμενη;«Η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ». Με τη φράση αυτή, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, κορυφαίο στέλεχος της Ιπποκράτους σχολίαζε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε πηγαδάκι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τα αποτελέσματα για την εκλογή του νέου γραμματέα του Κινήματος (δείτε τα εδώ: http://www.antinews.gr/#top3)

Θυμάμαι λοιπόν ότι και η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Καραμανλή από τη ΝΔ ξεκίνησε, με τα συστήματα της Ντόρας και του Μεϊμαράκη να επιτίθενται μέσω των εφημερίδων της τότε αντιπολίτευσης στο Μαξίμου του Ρουσόπουλου και του Καραμανλή.

Και όπως πάλι σημειώνουν τα ΝΕΑ το νέο Μαξίμου σκέπτεται τώρα να φτιάξει «μια ομάδα διαχείρισης κρίσεων, υπό τον Θ. Πάγκαλο» για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που «δημιουργήθηκαν από λανθασμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς, όπως στο θέμα των γενικών γραμματέων-, που έριξαν σκιές στα πρώτα δείγματα γραφής της, επιχειρεί η κυβέρνηση».

 Τα ίδια δεν έλεγαν και επι κυβέρνησης ΝΔ όταν άρχισαν να πλακώνουν τα δείγματα ακυβερνησίας και χαβαλέ, το ένα μετά το άλλο; «Έχουμε επικοινωνιακό πρόβλημα…»

 Εκτός, λοιπόν, από την υπόθεση των γενικών γραμματέων, επικοινωνιακές «τρύπες» της νέας κυβέρνησης διαπιστώθηκαν και στο θέμα των Stage, καθώς η κυβέρνηση εμφανιζόταν επί δύο 24ωρα να απολογείται για την πρόθεσή της να τα καταργήσει στον δημόσιο τομέα «την ώρα που αποτελούσαν προεκλογική εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ» και αφετέρου διαπιστώθηκε έλλειψη συνεννόησης σε κυβερνητικό επίπεδο.Ελλιπή αντανακλαστικά έδειξε όμως η κυβέρνηση και στο θέμα της αντιμετώπισης της αυστηρής κριτικής που δέχτηκε στο Λουξεμβούργο το οικονομικό επιτελείο από τον πρόεδρο του Εurogroup. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε υπουργός του οικονομικού κύκλου, οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδης δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την περίφημη δήλωση «game is over» του κ. Γιούνγκερ, ούτως ώστε να υπάρξει κάποια αντίδραση από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Φαίνεται όμως ότι στον κομματικό μηχανισμό θεωρούν τα προβλήματα «πολιτικά» και όχι «επικοινωνιακά», επειδή όπως γράφει σήμερα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ η … «ενόχληση» των κομματικών «εδράζεται στις καινοτομίες που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και που είναι οι εξής»:

1 Η διακήρυξή του περί χωρισμού κόμματος και κράτους. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα περισσότερα από τα 420 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου περιμένουν να βρουν θέση στη διοίκηση του κράτους -όπως συνέβαινε στο παρελθόν- τότε εύκολα ερμηνεύει κανείς την ψήφο της Παρασκευής για την εκλογή του γραμματέα.

2 Η διαβούλευση για σοβαρά πολιτικά θέματα μέσω του Διαδικτύου που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να λένε τη γνώμη τους υποκαθιστά την παρέμβαση των κομματικών οργανώσεων που ενδεχομένως να ήθελαν για τον εαυτό τους ρόλο συνδιαμορφωτή της κυβερνητικής πολιτικής, όπως είχαν συνηθίσει.

3 Η νέα διαδικασία στελέχωσης των υπουργείων και του κρατικού μηχανισμού μέσω προκηρύξεων, που θα δώσει ευκαιρίες στους καλύτερους και ικανότερους και όχι απαραίτητα σε αυτούς που έχουν τα περισσότερα κομματικά ένσημα.

4 Η προώθηση στο Κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση προσώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του που βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ όχι τόσο γιατί είχαν ιδεολογική σχέση με το κόμμα όσο γιατί τα εμπιστεύθηκε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kanis avatar
  kanis 26/10/2009 12:44:13

  Οι κυβερνήσεις πέφτουνε,
  μα οι νταβατζήδες μένουν....

 2. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 26/10/2009 12:54:22

  Για ψάχτε αυτό:

  "Η SELECT διαλέγει τα βιογραφικά των Γενικών γραμματέων.
  Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου (http://papaioannou.wordpress.com/) Οκτωβρίου 25, 2009

  Στο έγγυρο ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ διαβάζουμε: Mε αφορμή τις, μάλλον άδικες καί υπερβολικές αντιδράσεις,γιά την επιλογή του κ.Δημήτραινα στην θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καλόν είναι να δημοσιοποιήσει η εταιρεία SELECT, τις δέκα ανά υπουργείο επιλογές που προτείνει. Η δημοσιοποίηση να γίνει με ανάρτηση στο διαδίκτυο.

  Συμπληρώνω εδώ και την φράση του Πρωθυπουργού που ήταν απόλυτα σαφής στις οδηγίες του: «Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πού πηγαίνουν τα λεφτά τους», ….” να μεριμνήσουν επιπλέον ώστε όλες οι υπογραφές τους να ανεβαίνουν αυτόματα στο Διαδίκτυο”.

  Πάμε λοιπόν Λογοδοσία:

  •Ποια είναι η SElECT;
  •Πως πήρε την δουλειά;
  •Πόσο κόστισε σε ευρώ;
  •Πόσα έδωσαν οι ανταγωνιστές;
  •Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το όνομα αυτού που υπόγραψε για την δουλειά αλλά ούτε καν η ειδηση; Κρυφό το έχουμε;"

  Και ένα σχόλιο από το ίδιο:
  "Μετά την επιτυχημένη πορεία των υποκαταστημάτων της σε Ελλάδα και Κύπρο,η Select Α.Ε. ανακοίνωσε την μεταφορά των Κεντρικών της γραφείων στην περιοχή των Αμπελοκήπων σε ένα μεγαλύτερο και πιο άρτια δομημένο χώρο λόγω της επέκτασης των δραστηριοτήτων της. Η νέα διεύθυνση των Κεντρικών Γραφείων της εταιρίας είναι Άγγελου Πυρρή 5, Αμπελόκηποι (πίσω από τον Πύργο Αθηνών) Τ.Κ. 115 27, Τηλ: +30 210 67.70.523, Fax: +30 210 67.70.526, website: http://www.selecthellas.gr. , e-mail: select@selecthellas.gr
  Σημ.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι ότι η εταρεία “ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ” ακριβώς ΜΕΤΑ τις 4/10/09 μετακόμισε στα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ και ΑΡΤΙΟΤΕΡΑ γραφεία της!!!"

  • Orestios avatar
   Orestios @ Διοτίμα 26/10/2009 17:27:29

   Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι διακοσμιτικός τελικά. Οι ηγετικές ικανότητες του ανύπαρκτες. Το πρωθυπουργικό γραφείο παραδώθηκε σε ιδιωτική εταιρία αξιολόγησης προσωπικού. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ να σταθεί στο ύψος του πόστου του. Θα ήταν μάλλον καλύτερα να βάλουμε την Αρχοντούλα του Διαβολούδα (φανταστικός χαρακτήρας από επιτυχημένη σειρά) για πρωθυπουργό. Σίγουρα θα μπορούσε να παράξει έργο και όχι να το αναθέτει αλλού. Λεφτά υπήρχαν για αυτό?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Διοτίμα 26/10/2009 17:49:45

   Από όσο ξέρω, η Randstad, την οποία εκπροσωπεί η Select Hellas, είναι εταιρία ενοικίασης εργαζομένων...

 3. οξεία γωνία avatar
  οξεία γωνία 26/10/2009 13:14:46

  Να μην αυταπατώνται οι διάφοροι Παναγιωτακόουλοι.
  Δεν έχει καμμία πραγματική σημασία η εσωκομματική αντιπολίτευση.
  Τα όργανα για το Γιωργάκη θα αρχίσουν μόλις αποφασίσει να γρυλίσει ο κύριος Γιώργος, το μεγάλο αφεντικό.
  Ποιός Γιώργος;
  Έλα τώρα!
  Αυτός που κέρδισε τις εκλογές, ντέ!

 4. Swell avatar
  Swell 26/10/2009 14:38:37

  Λοιπές ομοιότητες: Εχει και το ΠΑΣΟΚ τον Παυλίδη του, τον Παναγωτακόπουλο, για να πω έναν. Εχει και το δικό του Βουλγαράκη. Σε διπλή έκδοση, στα Δωδεκάνησα. Ο ΓΑΠ θα πληρώσει το κόστος για τις μεσοβέζικες λύσεις στο ξεκαθάρισμα των ψηφοδελτίων.

 5. enas avatar
  enas 26/10/2009 14:43:10

  Ο Παναγιωτακόπουλος δεν έχει κατηγορηθεί για ο,τιδήποτε οικονομικό. Δεν έχει εμπλακεί σε διαχείρηση δημόσιου χρήματος εκτός απο τον ΟΠΑΠ απ όπου τον απέπεμψαν οι άνθρωποι του Κόκκαλη (ο νοών νοείτω)....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.