#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/01/2011 07:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί αυτά τα κόμματα δεν θα κάνουν ποτέ τίποτα με την ΖήμενςΜετά τo συναρπαστικό φωτορεπορτάζ στην πολιτική ιστορία της ...Ζήμενς, που τόση απήχηση βρηκε χθες (Ιδού γιατί δεν θα γίνει ποτέ κάθαρση για την Ζήμενς), ιδού σήμερα και η συνέχεια

H υπόθεση της Ζήμενς είναι αλληλένδετη με εκείνη της Ιντρακομ αφού ως γνωστόν το  ΚΥΣΕΑ επί Ανδρέα Παπανδρέου το 1984 τους άνοιξε τις πόρτες του ΟΤΕ, γεγονός που επισφραγίστηκε επί Οικουμενική Ζολώτα απο όλα τα κόμματα (συν το ΚΚΕ). Όλα αυτά έγιναν μέσα σε ένα κλίμα πολιτικών και δικαστικών αντεκδικήσεων με το ένα κόμμα να κατηγορεί τα άλλα για διαπλοκή, ενώ κάτω από το τραπέζι συμμετείχαν όλα στο πάρτυ (δείτε και το Να ανοίξουν όλες οι δικαστικές υποθέσεις της Ζήμενς)

Ιδού λοιπόν πως περιγράφει ένα έγγραφο της αλήστου μνήμης Στάζι (απο το αρχείο του "Αντί") με ημερομηνία 2/2/1987 τον ανταγωνισμό εταιρειών και ...κομμάτων για τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες:Γενική Διεύθυνση ΧVIII

Xρηματοδότηση κομμάτων με αναλογία 10:5:1

1. Eδώ και αρκετό καιρό παρατηρούνται μαζικές επιθέσεις στην Eλλάδα εις βάρος των δικαιωμάτων, που απορρέουν από τη συνεργασία της ανατολικογερμανικής ηλεκτρονικής βιομηχανίας και της Intracom Fa. Mε τη βοήθεια της εν λόγω εταιρείας, η DDR (ΣΣ Ανατολική Γερμανία)  κατέχει τμήμα της σχετικής αγοράς αξίας άνω του 50%. O λόγος των επιθέσεων οφείλεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, στο γεγονός ότι η εταιρεία Siemens προσπαθεί, επιστρατεύοντας παν διαθέσιμον μέσον, να «εκτοπίσει» την DDR.

2. O διευθυντής της εταιρείας Intracom στήριξε κατά την προεκλογική περίοδο 1985, τόσο το κυβερνών ΠAΣOK όσο και τη Nέα Δημοκρατία. Δωρεά μικρότερης αξίας έλαβε και το KKE (η αναλογία της οικονομικής βοήθειας προς τα κόμματα είναι 10:5:1). Aπό εσωτερική πληροφόρηση προκύπτει ότι ο …. παρέχει διαρκή οικονομική στήριξη στο ΠAΣOK. O IM (πράκτορας της Στάζι) κατέταξε τις ανωτέρω πληροφορίες στην κατηγορία «επαγγελματική αντιζηλία».

Είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητο γεγονός οτι η ΝΔ επί Αβέρωφ προειδοποιούσε για την άλλωση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών απο την …Στάζι (Όταν ο Αβέρωφ κρατούσε το κλειδί της διαπλοκής). Και ότι το σχέδιο αυτό ήταν βασικά ...πράσινης εμπνεύσεως. Ωστόσο παρά την επίσημη αντίθεση της Δεξιάς σε όσα συνέβαιναν τότε, στη συνέχεια βρέθηκαν, ως συνήθως, και κάποιοι ... μιδήσαντες που όλοι φανταζόμαστε ποιοί μπορεί να ήταν αυτοί.

Ιδού λοιπόν έγγραφη αναφορά σχετικά με τις δραστηριότητες της Ιντρακόμ στην Ελλάδα, από τον τότε επίσημο εμπορικό αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα Peter Schuman. Η αναφορά είχε υποβληθεί στις 10/6/1985, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 2/6/1985 τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με 45,82% και δεύτερη της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη με 40,85%.Το έγγραφιο λέει ότι για να αποκτηθούν οι κατάλληλες προσβάσεις στο ΠΑΣΟΚ και να προωθηθεί το έργο της Ιντρακόμ, έδωσαν 25.000.000 δραχμές στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος και από 10.000.000 ξεχωριστά σε μεμονωμένα στελέχη.  Μοίρασαν επίσης από 10.000.000 (ή συνολικά 10.000.000- δεν βγαίνει καλά από το κείμενο) «σε εκπροσώπους της ΝΔ».

Δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για όλα αυτά, αφού ο Σούμαν δεν εκλήθη ποτέ να καταθέσει, όπως και άλλοι σημαίνοντες μάρτυρες.Ενώ όλο το σημερινό πολιτικό σύστημα με εξαίρεση τους τότε ...ερημίτες έκαναν τα πάντα για να συκοφαντήσουν τα έγγραφα που βρέθηκαν στα αρχεία της Στάζι. Και όλοι ξέρουμε με ποια αβροφροσύνη μεταχειρίστηκε η εξεταστική επιτροπή την παρουσία του κ. Κόκκαλη ενώπιόν της.

Όσα περιγράφει όμως το συγκεκριμένο έγγραφο συμπίπτουν απολύτως με όσα έχουν αποκαλυφθεί για τις ίδιες πρακτικές (2% και 8%) που εφάρμοσε και η Ζήμενς με τα μαύρα ταμεία – το ελληνικό know how που λέγαμε.

Διαβάστε κι αυτά για να είστε πλήρως ενημερωμένοι για το τι παίζεται

Ζήμενς: ευνοϊκή για εμάς η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1996:

Ο Μητσοτάκης, η Ανατολική Γερμανία, ο ΟΤΕ και ο «γιος του Πέτρου»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 23/01/2011 08:20:26

  "νέοι συσχετισμοί,νέα καθήκοντα"..για να παραφράσουμε τον ΝΖαχ.
  'Ολα μπορεί να συμβούν, μήν το αποκλείετε!

 2. hasu avatar
  hasu 23/01/2011 09:22:49

  Βγάλτε κιαλλα τέτοια.Με το που τα μυριστούν θα λυσσάξουν XD

 3. trans avatar
  trans 23/01/2011 09:45:56

  Έστω και με παράφραση, ο Ν.Ζ δεν μου ήταν ποτέ αποδεκτός, αλλα όσον αφορά το αξιολογότατο άρθρο ,πιστεύεις ότι θα συμβει,κάποτε, κάτι της προκοπής;;;Μακάρι.Θα είναι θαύμα!

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ trans 23/01/2011 11:12:47

   Ούτε κι'εμένα μου πάει ο ΝΖαχ....άλλά αυτό είναι άσχετο!
   Πολλά μπορούν να συμβούν, οι καιροί είναι απολύτως ρευστοί
   και ανοιχτοί σε πολλά...ενδεχόμενα!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/01/2011 12:00:27

  Πασόκ: Το (ανατολικό)Γερμανικό κόμμα. Με βολικές σχέσεις στα αντιαγγλοσαξωνικά αραβικά κράτη. Και αριστερή γαρνιτούρα για την ιδεολογική ορθότητα της πλέμπας τωνδολοφόνων των λαών. Που με την επανένωση των Γερμανιών έγινε "εκσυγχρονιστικό. Που με την όποια προσέγγιση Αμερικής-Γερμανίας (άλωση των Δημοκρατικών από τους Γερμανούς) έγινε "νεοταξικό"

  Πώς μου αρέσει... Τα παζλ λύνονται...

 5. st.takis avatar
  st.takis 23/01/2011 12:01:55

  ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΛΩΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?

 6. πατρινος avatar
  πατρινος 23/01/2011 12:38:56

  ''κυριε προεδρε,θα κανει μεταγραφη ο ολυμπιακος?''....απο το στριμωγμα των βουλευτων μας στο σωκρατη στην εξεταστικη...τι να σου κανουν οι υπαλληλοι?να κοπει ο μισθος και να αγριεψει ο θειος?

 7. raindog avatar
  raindog 23/01/2011 14:05:22

  Φάκτωρα, τα δύο τελευταία links δεν δουλεύουν... και έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

  • factorx avatar
   factorx @ raindog 23/01/2011 14:15:13

   τωρα το βλεπω, δεν ξερω γιατί
   πάντως βάλε τα λινκ ή τον τίτλο μόνα τους στον browser και θα βγουν

 8. anideos avatar
  anideos 23/01/2011 14:54:34

  Το γιατι αυτα τα κομματα δεν θα κανουν τιποτα με το σκανδαλο ειναι απλο,
  η ζιμενς ειναι σοβαρη εταιρια, δεν κανει λαθη και παραλυψεις, οποιος πιστευει πως υπαρχει κομμα που δεν λαδωθηκε απο την ζιμενς μαλλον στο φεγγαρι ζει.
  H ζιμενς λαδωσε τους παντες στην Ελλαδα, ακατανοητο η ΝΔ να ξερει οτι ο Τσουκατος πειρε ενε μυριο για το κομμα και να κανει την παπια, η 50-50 ειναι το παιχνιδι η 51-49, αρα καθαρση γιοκ.

 9. Γιάννης Σκουληκάρης avatar
  Γιάννης Σκουληκάρης 23/01/2011 17:14:26

  Για την ακρίβεια της μετάφρασης από τα Γερμανικά, παρακαλώ σημειώστε ότι η φράση "Sicherheitshalber hatte er auch noch 10 Mio Drachmen an Vertreter der "Neuen Demokratie" verteilt, da er sich nicht sicher war, ob die PASOK gewinnt" αποδίδεται σωστά, ως προς το νόημα, ως εξής: "Για να είναι εξασφαλισμένος, διένειμε και 10.000.000 δραχμές σε αντιπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν ήταν σίγουρος, εάν το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε (τις εκλογές)."

 10. loretta avatar
  loretta 24/01/2011 02:33:50

  ... κοινώς δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα....

 11. βαγόνι avatar
  βαγόνι 24/01/2011 08:00:35

  ...Συνήθως υποκύπτουμε σε στερεότυπα, του τύπου: "τί να περιμένεις
  απ' αυτά τα δύο κόμματα".....μόνο που το θέμα δεν είναι εκεί!
  Κάποιοι βουλευτές, στην Εξεταστική, το προχώρησαν αρκετά...στο
  "πόρισμα" αρχίζουν να αντιδρούν ένοχοι κύκλοι....μετα την
  Εξεταστική ακολουθεί πιό ενδελεχής έρευνα...
  Εντάξει...υπάρχει παραγραφή, δεν θα δούμε "μαζικές φυλακίσεις"...
  είναι,όμως,πολύ πιθανόν να ξεσκεπαστεί μεγάλο μέρος της
  πολιτικο-επιχειρηματικής διαπλοκής....η κάλτσα αρχίζει να ξηλώνεται....
  κάποιοι μπορεί να αναγκαστούν να επιστρέψουν ...δολίως αποκτηθέντα
  χρήματα.....παρασιτικές δομές να μήν έχουν πλέον πρόσωπο να
  εμφανιστούν......
  Ανέκαθεν πίστευα στον "υγιή βολονταρισμό" των προσώπων....όλα
  τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όπως βεβαίως και η ..ταφόπλακα σιωπής!
  'Οταν βγαίνουν όλοι και φωνάζουν..."αφήστε τα,τίποτε δεν θα γίνει
  μ'αυτό το σύστημα".....έ, τότε αυτό θα γίνει: τίποτα!
  ΟΚ! Το σύστημα είναι ανάπηρο και φθαρμένο....όχι, όμως, και όλα τα
  πρόσωπα.....αυτός ο φαταλισμός μυρίζει κούραση ή ...οπισθοβουλία!

 12. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 24/01/2011 11:53:50

  "Εξασφαλιστικώς, μοίρασε επίσης ακόμη 10 εκατομμύρια δραχμές σε εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, διότι δεν ήταν σίγουρος, οτι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.