#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2009 12:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί αλείφουν βούτυρο στο ψωμί του Καρατζαφέρη;


Η επιλεκτική μνήμη των κατεστημένων ΜΜΕ για τη λαθρομετανάστευση____________________________________________________________________________________________
Την τελευταία οκταετία, έπρεπε κανείς να ψάχνει με το μικροσκόπιο για να βρει δημοσιεύματα για το πρόβλημα της μετανάστευσης στη χώρα μας  και πολύ περισσότερο να δει στην TV κάποιο σχετικό θέμα. Όλη κι όλη η σχετική θεματολογία τους περιοριζόταν σε κάποιες «επιτυχίες» του Λιμενικού, ή της Αστυνομίας, που έπιαναν μερικές δεκάδες μετανάστες, και τέλος. Αίφνης, ειδικά το τελευταίο έτος, ανακάλυψαν ότι το κέντρο της Αθήνας είναι γκέτο. Στη συνέχεια, οι  καλοπληρωμένοι διευθυντάδες της TV, που το μόνο που τους απασχολεί είναι να βλέπουν τις μετρήσεις τηλεθέασης, «ευαισθητοποιήθηκαν» επειδή ένας μπάτσος έσκισε ένα κοράνι τσέπης ενός μετανάστη.

Κοντολογίς, το «σύστημα» των ΜΜΕ που είχε διαγράψει από τη θεματολογία του το μείζον θέμα των λαθρομεταναστών, μαζί με εκείνο των ναρκωτικών αφυπνίστηκε, ξαφνικά, προσφέροντας έτσι τις καλές του υπηρεσίες στον κ. Καρατζαφέρη.  Όχι ότι είναι με αυτόν. Τη δουλειά τους κάνουν απλώς για να αποσταθεροποιήσουν περισσότερο το πολιτικό σκηνικό, με την αποδόμηση πρώτα της ΝΔ και στη συνέχεια και των υπολοίπων. Άλλωστε, το ισχύον «σύστημα» οικοδομήθηκε από τον «εκσυγχρονισμό» του κ. Σημίτη και σε αυτό έχει βαθιές ρίζες η οικογένεια Μητσοτάκη.

Που ήταν όμως, όλα αυτά τα χρόνια, οι «ευαίσθητοι» δήθεν προοδευτικοί, που «κτιζόταν» το απωθητικό έκτρωμα της πλατείας Ομονοίας, των Ολυμπιακών Αγώνων;  Που ήταν όταν το κέντρο γινόταν μια απέραντη πιάτσα ναρκωτικών;


________________________________________________________________________________________
Να θυμίσουμε ότι το κέντρο, ήδη από εποχής Λαλιώτη, είχε διαχωριστεί σε δύο μεγάλα γκέτο: Πρώτο, το ξενυχτάδικο της Αθήνας (Ψυρρή, Πλάκα, Γκάζι, Πειραιώς, Ιερά Οδός, Συγγρού και τώρα Κεραμεικός). Δεύτερο, το γκέτο της πορνείας, των ναρκωτικών και μαγαζιών των Νιγηριανών, σε πολλά από τα οποία, εκτός από τα χαϊμαλιά και τα δερμάτινα, φύλαγαν κόκα. Ας δούμε σε έναν χάρτη την Αθήνα και θα καταλάβουμε το βρώμικο «παιχνίδι» που έπαιξαν κυβερνήσεις, Δήμοι, κ.ο.κ.

Στην πραγματικότητα και στα δύο γκέτο κυριαρχεί η «νύχτα». Δεν έκανε άραγε, σε κανέναν εντύπωση ότι στις περιοχές γύρω από την υποβαθμισμένη Ομόνοια, άρχισαν να ριζώνουν, δίπλα ακριβώς στον υπόκοσμο, μετανάστες; Που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι καναλάρχες όταν, ήδη από εποχής Σημίτη, στήθηκε το γκέτο στην Πάτρα; Ουδεμία κυβέρνηση ακολούθησε συστηματική μεταναστευτική πολιτική, όσο κι αν κάτι τέτοιο, σήμερα, είναι δύσκολο να γίνει ακόμα και σε αναπτυγμένες χώρες. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ.

Τι έκαναν τέλος, ο Δήμος Αθηναίων και η Νομαρχία, που τώρα άρχισαν να φωνάζουν για το Εφετείο; Το μόνο που τους ενδιέφερε, φαίνεται, ήταν να μαζέψουν όλα τα νυκτερινά κέντρα για να εισπράττουν έσοδα από τη νύκτα. Και κάτι ακόμα: Στη δεκαετία του 1990 όταν ήθελαν να μετατρέψουν το Γκάζι σε περιοχή-απέραντο νυκτερινό χοροπηδάδικο, άφησαν να κουβαληθούν εκεί εκατοντάδες εξαθλιωμένες οικογένειες τουρκογενών της Θράκης, ως επι το πλείστον τσιγγάνων. Έτσι, κατάφεραν να διώξουν και τους τελευταίους κατοίκους που αντιστέκονταν και είχαν σχηματίσει μάλιστα και συλλόγους.

Μήπως, λοιπόν, εκτός της ανικανότητας για χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής, βλέπουμε τώρα το ίδιο έργο σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας. Ως γνωστόν, τα δυσεύρετα «φιλέτα» γης στο Δήμο Αθηναίων και πέριξ, είναι ελάχιστα. Και εκεί, έχουν πέσει όλα τα μεγάλα συμφέροντα (Βοτανικός, Ρέντη, κ.λ.π.). Τα υπόλοιπα, τα «κατέλαβε» η νύχτα.

Προβλέπουμε ότι τους μετανάστες θα τους διώξουμε με μια «σκούπα», θα αποκομίσει και πολιτικά οφέλη η κυβέρνηση, και οι εργολάβοι θα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων. Δηλαδή, ημών!   

Υ.Γ. Σας λέει τίποτα το γεγονός ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ επιλέχθηκε μια κατεξοχήν συστημική κυρία, η  Νίκη Τζαβέλλα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/06/2009 12:51:22

  Η επάνω φωτό θα πρέπει να γίνει εξώφυλλο στην νέα εκδοχή του cd του imagine του John Lennon.
  Καλά αυτός σκοτώθηκε νωρίς.....

 2. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 13/06/2009 13:13:35

  Ότι και να θέλουν τα πάσης φύσεως συμφέροντα της νύχτας, το θέμα της λαθρομετανάστευσης αφορά όλη τη χώρα και εάν απλώς τους μετακεινούν από εδω και εκεί, θα τους γυρίσει σε μπούμερανγκ.

  Είναι πάντως απολύτως ακριβή αυτά που αναφέρονται στο κείμενο. Το σχέδιο ήταν οργανωμένο και επιτελικά σχεδιασμένο και συναίνεσαν σε αυτό όλες οι "Προοδευτικές" δυνάμεις του τόπου και θα προσθετα ότι έφαγαν και καλά σε όλα τα επίπεδα.

  Το ΛΑ0Σ και η Τζαβέλλα δεν μπορούν να συνυπάρξουν παρά μόνο ευκαιριακά. Η εκλογική "επιτυχία" του ΛΑΑΟΣ φάινεται μεγάλη σε επίπεδο ποσοστού λόγω της τεράστιας αποχής.

  Σε επίπεδο εθνικών εκλογών εάν και εφόσον υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, το 7,2% γί΄νεται αυτομάτως κάτι λιγότερο απο 5%. Με δεδομένη και τη πόλωση και τις πιέσεις, αυτό θα γινει ίσως και 3 και κάτι.

  Οπότε ο ρόλος της Τζαβέλλας είναι μάλλον να επιταγχύνει μεταξύ των άλλων και τη διάλυση του ΛΑΟΣ και την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού μετακίνώντας μάζες ψηφοφόρων έως ότου τα "συμφέροντα" καταλήξουν σε ποιό σχήμα θα ποντάρουν.


  Αλλά το παιχνίδι το έχασαν. Οι "γέροι" που κινούν τα νήματα αργά ή μάλλον γρήγορα θα φύγουν από το παιχνίδι και οι απόγονοι που θα τους διαδεχθούν δεν έχουν όρεξη να εμπλακούν σε τέτοιες ιστορίες καθώς είναι μαθημενοι σε άλλους τρόπους λειτουργίας.

  Τώρα η "γεροντοκρατία" των Αθηνών γνωστή και ως διαπλεκόμενα, μαφία, Εργκένεκον δίνει το τελευταίο παιχνίδι της προτού εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο και συντελέσει στη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην Ελληνική ιστορίά-στους νέους κληρονόμους.

  Και εκεί να δείτε τι πολιτικό σκηνικό θα δημιουργηθεί. Απλούστατα δεν θα μπορούν να ελέγξουν τη κατάστση που θα δημιουργηθεί.

  Μια λέξη θα πω για το τέλος " Succession Management".

 3. blitz avatar
  blitz 13/06/2009 13:15:05

  η επάνω φώτο δείχνει ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ να κάνουν ό,τι ακριβώς θα έκαναν είτε υπήρχαν μετανάστες είτε όχι. μην κάνετε τους χαζούς. από μικρό παιδάκι το θυμάμαι αυτό, όταν τύχαινε να περάσει κανείς από το υπόγειο πέρασμα της ομόνοιας, λίγο πριν κλείσει ο ηλεκτρικός και λίγο πιο μετά, η εικόνα ήταν ακριβώς αυτή!

  πολύ ωραίο κι αυτό, σε θέμα για τη λαθρομετανάστευση να εισάγονται εικόνες που είναι εντελώς άσχετες...

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/06/2009 13:16:21

  Οι εν Ελλάδι υποστηρικτές και απολογητές της λαθρομετανάστευσης θέλουν να την παρουσιάσουν σαν ένα ήπιας μορφής αδίκημα (αν για αυτούς είναι αδίκημα) διότι κατά τη γνώμη τους δεν προκαλεί θύματα βίας κλπ. Οι απολογητές αυτοί μέσα από μια δήθεν ανθρωπιστική λογική προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι όσοι διαφωνούν με την λαθρομετανάστευση είναι ντε και καλά φασίστες, ρατσιστές και ανάλγητοι οπαδοί της πλουτοκρατίας. Άρες μάρες κουκουνάρες δηλαδή.
  Στην πραγματικότητα όμως η λαθρομετανάστευση προκαλεί πάμπολλα αθώα θύματα και κυρίως βλάπτει τα φτωχότερα στρώματα μιας ήδη φτωχής κοινωνίας όπως είναι η Ελληνική. Η λαθρομετανάστευση αδειάζει τα ήδη φτωχά αλλά και λεηλατημένα από τους πολιτικούς μας δημόσια ταμεία. Ακόμη και αυτοί οι νόμιμοι μετανάστες, σε καμία περίπτωση δεν πληρώνουν αρκετούς φόρους ώστε να καλύπτονται οι υπηρεσίες που τους παρέχονται, πόσο δε μάλλον οι άπειροι πλέον λαθρομετανάστες.
  Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως μερικά μόνον εκατομμύρια εργαζομένων Ελλήνων και δη μισθωτών (αυτοί μόνο πληρώνουν φόρους) καλούνται να καλύψουν τις παροχές του κράτους προς 11 περίπου εκατομμύρια κατοίκους! Φωνάζουμε (και καλά κάνουμε) για ανύπαρκτη αστυνόμευση, ελλιπή υγειονομική περίθαλψη, κακή δημόσια παιδεία κλπ. Ναι αλλά δεν φωνάζουμε για το ότι ελάχιστοι μόνο μισθοσυντήρητοι κουβαλάνε το βάρος πάρα πολλών (συμπεριλαμβάνω τους νεοέλληνες λαμόγιους φοροφυγάδες και καλά επιχειρηματίες) και ότι όλες οι παροχές ή τα δημόσια αγαθά πληρώνονται από αυτήν την μειοψηφία. Σκεφτείτε μόνο το κόστος της εθνικής μας άμυνας. Ποιος πληρώνει για τις φρεγάτες και τα τάνκς; Οι λαθρομετανάστες; Οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες με τα κότερα και τα Τζιπ; Οι άνεργοι μπαχαλάκηδες του Δεκέμβρη; Ποιος; Οι μισθωτοί και μη προνομιούχοι εργαζόμενοι.Αυτοί και μόνον αυτοί. Έτσι δεν είναι; Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
  Οι λαθρομετανάστες από την πλευρά τους με την άφθονη προσφορά εργασίας με χαμηλό μεροκάματο και με άθλιες συνθήκες συμβάλλουν στην γενικότερη πτώση των μεροκάματων αλλά και των συνθηκών εργασίας για τους υπόλοιπους νόμιμα εργαζόμενους. Το σκεφτήκατε αυτό ποτέ κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; Ποιοι θίγονται δηλαδή μακροπρόθεσμα από την μαύρη εργασία των εξαθλιωμένων παράνομων; Οι ανάλγητοι εργοστασιάρχες; Δεν νομίζω. Αυτούς, λέει, θα τους τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ! Χα χα χα. (Λέμε και καμιά μακακία για χαλάρωμα.)
  Οι λαθρομετανάστες συμβάλουν στην δραματική αύξηση του πληθυσμού τιγκάροντας τις ήδη ασφυκτικά γεμάτες μεγαλουπόλεις μας, φέρνοντας αρρώστιες και ίσως και επιδημίες στις πόλεις, γεμίζουν τα σχολεία μας, τα νοσοκομεία μας και εξαντλούν την ήδη πεπερασμένη και πανάκριβη ενέργεια που καταναλώνει η Ελλάδα ή ακόμη και το όλο και πιο πολύ σπάνιο νερό. Το σκέφτηκε αυτό κανένας; Ότι δηλαδή σε λίγα χρόνια θα πληρώνουμε χρυσάφι το νερό που θα μας έρχεται από την Γροιλανδία; Μήπως πρέπει να φτιαχτεί και καμιά ΜΚΟ για το θέμα του νερού; Τι λέει ο Πρόεδρος;
  Οι έλεγχοι στα σύνορα με περιπολίες κλπ είναι απαραίτητοι στην καταπολέμηση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης αλλά δεν είναι πανάκεια. Ένας πιάνεται εκατό μπαίνουν. Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να «τιμωρήσουμε» τους ήδη εντός των συνόρων λαθραίους έτσι ώστε το να είσαι λαθραίος να γίνει μη επιθυμητό, και αυτό σαν πληροφορία, να μεταδοθεί στις τρίτες χώρες και να μειωθεί η προσπάθεια των υπολοίπων να έρθουν στη χώρα μας. Πως θα γίνει κάτι τέτοιο; Ακούγεται σκληρό αλλά θα πρέπει να στερηθούν οι λαθρομετανάστες των παροχών, για τις οποίες πληρώνουμε μερικοί πανάκριβα ώστε να υφίστανται. Θα πρέπει δηλαδή να αποκλειστούν από την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία κλπ. Και θα πρέπει να επιβληθεί τεράστιο κόστος σε όσους προσφέρουν εργασία σε λαθρομετανάστες ώστε να γίνει ασύμφορη μια τέτοια παρανομία. Πρέπει εν ολίγοις να οργανωθούμε αλλά πάνω απ`όλα να συμφωνήσουμε πως δεν πάει άλλο. Δυστυχώς αυτό το τελευταίο είναι και το πιο δύσκολο καθότι είμεθα Έλληνες. Ας ελπίσουμε ότι ο καταλληλότερος θα βρει τον χρόνο και θα ασχοληθεί και με αυτό το ζήτημα υπεύθυνα και αποτελεσματικά όπως μας έχει συνηθίσει. (το άλλο με τον Τοτό θα το πούμε σε κάποιο άλλο σχόλιο.)

 5. leon avatar
  leon 13/06/2009 13:36:18

  Φανταστειτε μια νεα διαφημιση με τον γερο να κραταει ενα ποτηρι νερο και να λεει την ατακα του...
  Να φυγετε απο εδω. Να πατε αλλου.
  Μα ειναι δυνατον να μετραμε την καταναλωση νερου απο τους λαθρομεταναστες και να ειναι λογος αυτος για να τους διωξουμε κλωτσηδων?
  Και εν τελει ποιος φταιει για τις ηδη τιγκαριμενες μεγαλουπολεις μας? Οι μεταναστες? Η ο καθε χωριανος που πουλησε το 80 τα χωραφια του και ηρθε στην πολη για να ζησει τα μεγαλεια της? Αντε και να βρει και καμια δουλεια. Μεταναστες στην ιδια τους την χωρα.

 6. ataktos avatar
  ataktos 13/06/2009 13:43:37

  Strange Attractor – αγαπητέ πες το απλά είναι ένα είδος “εσωτερικού ιμπεριαλισμού”

 7. xyz avatar
  xyz 13/06/2009 14:08:21

  Ποτέ δε πίστεψα στη ζωή μου ότι προστατεύεις τους λαθρομετανάστες με το να τους παρέχεις απλώς την άτυπη διαμονή τους. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να λέμε αφήστε ήσυχους τους μετανάστες και από την να τους δίνουμε ένα κομμάτι ψωμί για δουλειά. Αφενός είσαι υποκριτής όταν μιλάς έτσι κοντόφθαλμα.

  Να το θέσω και αλλιώς, μπορείς να βυθίζεις τα καράβια που έρχονται με τους λαθραίους επειδή σε συμφέρει σαν κοινωνική οντότητα αλλά δε μπορείς να λες τον εαυτό σου άνθρωπο ύστερα από αυτό. Από την άλλη δε μπορείς να είσαι το θύμα στην όλη ιστορία με το να υποδέχεσαι τον περισσότερο κόσμο μαζί με την Ιταλία σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Κύριοι αν πιστεύετε ότι η Ευρώπη αποτελεί μία ενιαία οντότητα θα μοιραστείτε και εσείς τα βάρη της μετανάστευσης από τας ανατολάς. Διότι αν είμαστε ρεαλιστές η εισροή 10-15% του πληθυσμού της χώρας μας σε μετανάστες δεν είναι ορθή (σα να λέμε 10 εκατομμύρια στη Γερμανία) διότι δεν επαρκούν οι υποδομές για κάτι τέτοιο. Επιπλέον το θεσμικό πλαίσιο στο θέμα της ιθαγένειας δεν στηρίζει την κατάσταση. Και όταν δεν μπορείς να υποσχεθείς στον μετανάστη δουλειά και ίσες ευκαιρίες και τιμές δίδοντας του και την παιδεία που του λείπει δυστυχώς πολλές φορές τότε δημιουργείς τα προβλήματα της παραβατικότητας και της γκετοποίησης που όλοι εντοπίζουμε τελευταία.

  Θέλει θάρρος και τόλμη το θέμα.

 8. leon avatar
  leon 13/06/2009 14:24:20

  @7
  Καταρχην να μαθουμε εμεις αν θεωρουμε τους εαυτους μας Ευρωπαιους στην Ενωμενη Ευρωπη. Μετα μπορουμε να τους πουμε και τα υπολοιπα.

 9. petros avatar
  petros 13/06/2009 14:24:56

  Προεκλογικώς λέγατε ότι ο Πλεύρης δεν έχει παραιτηθεί από βουλευτής γιατί ήξερε ότι δεν θα εκλεγεί και ότι δεν έχει δικαίωμα να εκλεγεί ευρωβουλευτής αφού κρατά την εδώ βουλευτική του εδρ;. Ισχύει αυτό ή λέγατε μούφες για προπαγάνδιστικούς σκοπούς;

 10. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 13/06/2009 14:28:00

  @ 5 leon,

  Μα τί καλοί που είναι αυτοί οι λαθρομετανάστες!
  Σε τίποτα δεν μας φταίνε!
  Πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι!

  Γιατί άραγε να έχουμε νόμους ενάντια στη λαθρομετανάστευση?
  Γιατί να φυλάμε τα σύνορα?
  Τί μας χρειάζεται ο Στρατός και η Αστυνομία?

  Τη στιγμή που υποστηρίζει κάποιος οτι μπορεί οποιοσδήποτε άνθρωπος
  αυτού του Πλανήτη να μπαίνει ελεύθερα στην Ελλάδα,
  και να έχει δικαίωματα πάνω σε οτιδήποτε φτιάξαμε εμείς οι Έλληνες,
  γιατί να μην υποστηρίζει οτι δεν μας ανήκει τίποτα,
  αλλά ότι υπάρχει στη χώρα,
  είναι κοινό κτήμα των κατοίκων της Γής...

  Γιατί δεν ολοκληρώνεις τις προτάσεις σου με κατάργηση των συνόρων,
  κατάργηση των νόμων που ευνοούν τους γηγενείς
  και τους έχοντες νόμιμα έγγραφα,
  και να κλείσεις με "ανθρωπιστικές" προτάσεις
  για την απόλυτη παράδοση της Ελληνικής επικράτειας,
  σε οποιονδήποτε γείτονα η όχι
  [πολίτη η στρατιώτη]
  που θα αποφασίσει να μας τιμήσει με την
  [ένοπλη η μή] παρουσία του χωρίς να ερωτηθεί κανείς
  απο τους νόμιμους κατοίκους της χώρας?

  Μήπως επειδή δεν θα ήταν αρκετά "ανθρωπιστικό"?

  Η μήπως επειδή με τέτοιες προτάσεις θα ήταν προφανές
  ότι η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής τους
  θα στερούσε από τους Έλληνες πολίτες
  όλα τα δικαιωμάτων τους?

  Όχι τίποτα άλλο, αλλά σε τελική ανάλυση
  παρατηρώντας τα σχολιά σου,
  διαπιστώνω πως αυτά πρεσβεύεις...

  Η μήπως πιστεύεις οτι μας προτείνεις κάτι διαφορετικό?
  __________________________________

  Τελικά, γιατί δεν μας το λές στα ίσα?
  Οτι δηλαδή επιθυμείς να στηθούμε στα τέσσερα?
  Μήπως σου φαίνεται φασιστικό η ρατσιστικό το γεγονός οτι αντιδρούμε?
  ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ!

  Άν εσένα σε βολεύει η στάση, μπορείς να σταθείς σε σημεία με λαθρομετανάστες όπως
  πίσω απο το Δημαρχείο, η τον Βαρδάρη να την εφαρμόσεις...

 11. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 13/06/2009 14:33:10

  Ποιός αγαπάει τον τόπο του και τον αφήνει να γεμίζει σκουπίδια προσθέτοντας και το δικό του, ένα αποστίγαρο, μια σακούλα του Jambo, το περιτύλιγμα μιας σοκολάτας, μια χρησιμοποιημένη καπότα, ένα απόκομα εισητήριου..
  Μετανάστες στον τόπο μας εμείς, μετανάστες στον τόπο μας κι όλοι αυτοί οι άγνωστοι λαοί.
  Όπως για τους πολλούς απο εμάς δεν υπήρξε πατρίδα με στοργή, έτσι και για αυτούς δεν υπήρξε προετοιμασμένη Πολιτεία για την ένταξη τους.
  Εργατικά χέρια που στην διαδρομή του χρόνου φόρεσαν άσπρα κολάρα για να καθίσουν στο γραφείο κάποιας υπηρεσίες εμείς, άνεργα χέρια που απασχολήθηκαν σε δουλείες εκμετάλλευσης και ευκαιρίας αυτοί.
  Σε μια Αθήνα που ελάχιστοι είναι Αθηναίοι και ακόμα πιο ελάχιστοι αγαπούνε και πονάνε.
  Σε εποχές ταραγμένης ησυχίας που το να παντρευτείς ένα κορίτσι, να κάνεις παιδιά, να έχεις φίλους, να γερνάς με την χαρά της δημουργίας, σε ένα σπίτι που δεν θα είναι ποντικοπαγίδα είναι όνειρο που ούτε στον ύπνο σου δεν θα σου χαριστεί.
  Πνιγμένη η πόλη στο τσιμέντο της, και οι φλέβες της από άσφαλτο στενάζει κάτω από τον μοντερνισμό της δήθεν εξέλιξης. Σε κάθε γωνιά ένας Γερμανός και μια wind και μια cosmote και τα τοπονύμια πια γεωγραφικοί προσδιορισμοί, απονενοχοποημένες από την βαριά κληρονομιά και την θλιβερή τους ιστορία. Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα.. Νέα.. και της ιστορίας ο καθρέφτης θολός για του καθενός τον ρόλο, σου διδάσκει την σιωπή που σαν δηλητήριο χύνεται στις φλέβες σου όπως μεγαλώνεις, αντί να διδάσκει την μνήμη και την αιτία.
  Κα ήρθαν κι αυτοί οι απόκληροι του κόσμου κυνηγημένοι από τον αποπατό της κάθε αυτοκρατορίας που χρόνια είχε τις δικές του πατρίδες σαν χέστρα της μητρόπολης, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βρυξέλες, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Λισαβώνα, Μαδρίτη, Μόσχα.
  Αυτοκρατορικές πρωτεύσουσες που τα μεγαλειώδη κτήρια τους έχουν φυλακισμένα τα κεφάλια και το αίμα τόσων λαών, τόσων πρώτων υλών και πολιτισμών.
  Και ήρθαν να νοθεύσουν την ομοιογένεια κάθε τόπου, ακόμα και των κακομαθημένων μητροπόλεων.
  Κάθε τι που κερδήθηκε απο τον κάθε αγώνα ΔΥΟ αιώνες τώρα από τους λαούς αυτών των μητροπολιτικών αυτοκρατωριών και τους λαούς της παριάς τους, όπως εμείς είναι σε αμφισβήτιση.
  Αγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί και Έλληνες.
  Αστικό δίκαιο η Σαρία. Συνδικάτα η τα χέρια της ευκαιρίας; Ασφάλιση η ο τρίτος πυλώνας; Δημόσια ασφάλεια η Λλβανική, Νιγηριανή, Ρώσικη κλπ μαφία;
  Ότι κερδίθηκε δε σου ανήκει. Είναι προσωρινό χάρισμα της εξουσίας, στις στιγμές που σε είχε ανάγκη για να κάνει έναν Παγκόσμιο πόλεμο, η δεν μπορούσε να σε αντιπαρατεθεί γιατί σε είχε ρίξει στην απόλυτη φτώχια και την ανέχεια μέσα από ένα Παγκόσμιο Κράχ..1929.. 1933..2008..
  Και γελάνε μαζί σου στα ομορφα χωροταξιμένα πράσινα προάστεια.
  Εκεί πρέπει ο κάθε απο εμάς να συνοδεύσει τον κάθε λαθρομετανάστη κι όχι στα σύνορα για απέλαση.
  Στους δρόμους της Εκάλης και της Κηφισιάς και της Βουλιαγμένης.
  Να μια ριζοσπαστιή πολιτική πράξη. Χιλιάδες λαθρομετανάστες να ανεβαίνουν τους δρόμους προς τα βόρεια συνοδεία αριστερών κινημάτων, η να κατευθύνονται στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, εκεί να λουστούν στα μακάρια νερά του Αστέρα.
  Όχι δεν θα λεει ο Γέρος απο τον Αγιο Παντελεήμονα τρώγοντας παγωτό "Να φύγεται από εδώ. Να πάτε Αλλού".
  Να λεει " Σας έχω το ωραιότερο μέρος και πλατείες και δένδρα για να ζείτε. Εκεί στον Βορρά και Εκεί στον Νότο"
  Αλλά όχι! Αυτη η προοδευτική αριστερά, ο νεροκουβαλητής της παγκοσμιοποίησης, σου λεει είσαι ρατσιστής που δεν ανέχεσαι τον ξένο να γεμίζει της παιδικές χαρές των παιδιών σου, να δέχεσαι στις άθλιες πραγματικότητες σου την εξαθλίωση σου και στο ελάχιστο σου πράσινο την γκετοποίηση.
  Με κουράζει και με κάνει να βαριέμαι αφόρητα αυτή η Ελλάδα

 12. leon avatar
  leon 13/06/2009 14:41:52

  @10
  Και μονο απο τον τονο των σχολιων σου καταλαβαινω γιατι η χωρα παει κατα διαολου.

  Καταρχην βγαζεις συμπερασματα για το τι πρεσβευω.

  Τα συνορα αρχηγε ειναι ανοιχτα. Και εχεις στηθει στα τεσσερα απο τοτε που γεννηθηκες. Απλα δεν το νιωθεις τωρα γιατι εχει χαλαρωσει ο μυς...
  Κοτα να δεις τι μπορεις να κανεις για να "σφιξουν παλι οι κωλοι", να επανακτησεις τα χαμενα "δικαιωματα" σου σαν Ελληνας πολιτης και οταν το πετυχεις πες μας και για τους εξωτερικους εχθρους σου (με οπλα η χωρις).
  Μεχρι τοτε μην ασχολεισαι με το νερο και το ρευμα που καινε οι μεταναστες. Τραβα στο χωριο σου και φυτεψε πατατες που δεν θελουν νερο. Γιατι στην πολη δεν σε θελω. Εισαι μεταναστης εδω.

 13. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 13/06/2009 14:43:47

  Είμαι πρόθυμος και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος αγαπητοί φίλες και φίλοι να νοικιάσω καμιόνια για να πάρουμε τους δυστυχείς λαθρομετανάστες από το καταθλιπτικό περιβάλλον του κέντρου της πόλης και να ους μεταφέρουμε στις αλάνες, τα οικόπεδα και τους κήπους της Εκάλης, Ψυχικού, Κηφισσιάς και άλλων πριοχών.

  όοσι πιστοί προσέλθετε.

  Μετά βλέπουμε όλοι μαί το βράδυ τους "προοδευτικούς" των μεγάλων καναλιών να προπαγανδίζουν τη συγκέντρωση και εξόντωση των "βρώμικων".

  Να δούμε δηλαδή πόσα απίδια πιάνει ο σάκος με όλους αυτούς τους μισάνθρωπους που προσπαθούν να δημιουργήσουν ενοχικά σύνδρομα στους Αθηναίους.

 14. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 13/06/2009 14:45:17

  Εχεις απολυο δικαιο Strange Attractor: Πρεπει να συμφωνησουμε ολοι οτι δεν παει αλλο. Απο εκει και περα θα βρεθουν και θα εφαρμοσθουν οι λυσεις για να αδειασει η χωρα απο ολους αυτους που μας κουβαληθηκαν απροσκλητοι. Κι' αν χρειαζομαστε μεταναστες, να ψαξουμε και να βρουμε με ειδικες μελετες και ερευνες ποσοι μας χρειαζονται, μονιμοι 'η εποχιακοι (για τη συγκομιδη, λογου χαρη, γεωργικης παραγωγης), απο ποιες περιοχες προτιμουμε να προερχονται, ποιες ικανοτητες πρεπει να εχουν, επιπεδο υγειας, ηλικια, περιοχες απασχολησης και διαμονης, συνθηκες και οροι εργασιας και αμοιβης, ολα αυτα ρυθμισμενα με διακρατικες συμφωνιες. Και να γινει βιωμα οτι θα ειναι πλεον πολυ δυσκολη 'η, μαλλον αδυνατη η παραμονη για οσους θα επιχειρουν να μπουν παρανομα στη χωρα.

 15. leon avatar
  leon 13/06/2009 14:48:14

  Και αλλο blogging στο 11
  Συγχαρητηρια (μην θεωρηθει σαν κοροιδια. Το εννοω πραγματικα).
  Καλω τον actor (αν θελει φυσικα) να το αναρτησει.

 16. tsertos avatar
  tsertos 13/06/2009 14:48:35

  Το προβλημα των ΛΑΘΡΟ, ειναι και θα παραμεινει
  για παντα ΑΛΥΤΟ.
  Τι μπορει καποιος να κανει για εναν ανθρωπο
  που δεν υπαρχει;
  Oταν καποιος στερειται, καθε ειδους εγγραφο, που
  δηλωνει την ταυτοτητα του και σημερα λεει οτι
  ΄΄κατα δηλωση του παντα΄΄, οτι τον λενε
  ΄΄ΑΧΜΕΤ ΜΟΥΣΑΡΑΦ΄΄ και ειναι ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ και
  αυριο λεει, οτι τον λενε ΄΄ΑΚΙΜ ΜΠΑΡΑΤ΄΄ και
  ειναι ΑΦΓΑΝΟΣ και παει λεγοντας καθε μερα
  και κατι αλλο, δεν υπαρχει λυση, γιατι ουτε και οι πρεσβειες τους, τους αναγνωριζουν μονο κατα δηλωση τους.
  Πως μπορεις να συλλαβεις η΄ να απελασεις καποιον,
  που δεν ξερεις ουτε ποιος ειναι, ουτε απο που ειναι και καθε μερα εχει το δικαιωμα, να αλλαξει ονομα και χωρα καταγωγης.
  ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ
  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΥΤΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

 17. leon avatar
  leon 13/06/2009 14:49:08

  Factor εννοειται..

 18. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 13/06/2009 14:53:44

  @ 12 leon,

  Τώρα καταλαβαίνω γιατί πάει κατα διαόλου ο Σύριγγα...

  Από το ύφος των σχολίων σου,
  φαίνεται πως δεν επιθυμείς ανταγωνισμό
  πίσω από το Δημαρχείο...
  Μή φοβάσαι, θα τους έχεις όλους αποκλειστικά!

  Ά, και αυτό που νοιώθεις, δεν είναι μύς-αδένας είναι...

 19. leon avatar
  leon 13/06/2009 14:58:10

  ΧΑ!
  Συριγγα λεει!
  Πραγματι βρισκεσαι ... Περα απο τα αστρα...

 20. leon avatar
  leon 13/06/2009 15:01:43

  Δεν μιλαμε για το Star Wars εδω αρχηγε...

 21. Greco avatar
  Greco 13/06/2009 15:05:56

  Συγγνωμη αν στεναχωρήσω κάποιους,αλλά η πλειοψηφία των ελλήνων(και δη αθηναίων)σήμερα φαίνεται ζει σε άλλο πλανήτη....

  Μάλλον δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα της ζωης του.Για να καταλάβετε τη σύγκριση μεναν μεσο ευρωπαίο σκεφτείτε για παράδειγμα αν ο αυστριακός θα επέτρεπε ποτέ τη γκετοποίηση του κέντρου της βιέννης.Τι πιστεύετε οτι θα έκανε?ή Θα επέτρεπε εμπόριο ναρκωτικών ένας ιταλός στο κέντρο της ρώμης?


  Επίσης σκεφτείτε αν ο μέσος ευρωπαίος θα άφηνε να εξελιχθεί η πρωτεύουσα της χώρας του,ας πουμε μαδρίτη(ισπανια),σε μια απέραντη χαβούζα μπετόν και γκρίζου και αν θα ανεχόταν να ζει σε μια τετοια πόλη

  Και αναφέρομαι στο μέσο ευρωπαίο πολίτη...αφήνω εκτός τους πολιτικούς-οι έλληνες πολιτικοί,ειδικά, μην ανησυχείτε δεν χολοσκαν για τετοια ζητήματα...έχουν απολα (μερσεντες,βίλες,αν θελουν κανουν κ κανα ταξιδακι στο παρίσι να ξεσκάσουν)....αλλα απορω πως ατομα απο χαμηλότερες τάξεις δεν αντιδρούν σαυτο το πράγμα και μπαινουν στο τρυπακι μιας στρεβλωμένης ιδεολογίας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα


  Προσωπικά δε μένω Αθηνα.Μένω Θεσσαλονίκη.Σας πληροφορώ οτι το χαλι που εχω δει στην Αθήνα δεν το εχω δει πουθενά αλλού στην Ελλάδα(ουτε στην τουρκια καν)...πραγματικα με το συνολο της αττικής, διεκδικεί το βραβειο της χειρότερης περιοχης στην ευρώπη

  Επίσης να τονίσω και κατι άλλο.Η αττική πασχει απο έλλειψη πρασίνου...αλλά ειναι πραγματικά αστείο οτι και το λιγο που εχει(στο ιστορικο κεντρο) ειναι για γέλια.Θηριώδεις δεντρα που κρύβουν τους αρχαιολογικούς χώρους,φοινικόδεντρα λες και βρίσκεσαι στην αφρική,χωροι οπου δεν μπορει να περπατήσει καποιος άνετα και να καθήσει και φυσικα για το υπόλοιπο αττικής ουτε λογος για πράσινο...απο το google earth η αθήνα μονο με το ισλαμαμπαντ μπορει να συγκριθεί

 22. οκτώ avatar
  οκτώ 13/06/2009 15:07:23

  Τα ΜΜΕ αλείφουν το βούτυρο στο ψωμί του Καρατζαφύρερ, ο οποίος με την σειρά του δίνει το τέλειο άλλοθι στην αμφισβητούμενη κυβέρνηση να δείξει το δεξιό της πρόσωπο χωρίς να ντρέπεται.
  Σε αυτό το "τριγωνάκι" χάνεται η μπάλα και έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι, αφού τα ΜΜΕ διαμορφώνουν φοβικά αισθήματα πουλώντας διαφημίσεις και συμμετέχουν ενεργά στην διακυβέρνηση του τόπου, ο Καρατζαφύρερ μαζεύει στο μαντρί τα τρομαγμένα πρόβατα, τα οποία μαντρωμένα όπως είναι οδηγούνται σε οικονομική αφαίμαξη από την κυβέρνηση-μαριονέτα με τα κολλητήρια της. Μην ξεχνάτε ότι έφτασε ο λογαριασμός από τους χορούς και τα πανηγύρια της μεταπολιτευτικής περιόδου και πρέπει να πληρωθεί τοις μετρητοίς.
  Βέβαια στο κόλπο θα προστεθεί εάν κριθεί σκόπιμο ο στρατηγός άνεμος, μπορεί κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με τους κουμπάρους μας - έτσι για να έχουμε stereo μουσουλμανικό ήχο - και κάποια στρακαστρούκα από καμία αυθεντική σέχτα, για να επέλθει ο πλήρης αποπροσανατολισμός του σοφού Ελληνικού λαού.
  Αντε και καλό καλοκαίρι παίδες και όχι στα βαθιά φέτος γιατί είστε πολύτιμοι …

 23. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 13/06/2009 15:08:00

  Αν όμως?
  Ε τότε...

 24. leon avatar
  leon 13/06/2009 15:09:00

  Ο Νταρθ Βειντερ μιλαει εκ πειρας...
  Και ομως - και ομως...

 25. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 13/06/2009 15:17:42

  Και όμως, και όμως...

 26. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 13/06/2009 15:27:35

  Συγνώμη αλλά όλη αυτή η κουβέντα για σφικτήρες πως προέκυψε εδώ μέσα;
  Επηροή από το κατα κύριο λόγο Μουσουλμανικό θρήσκευμα των μεταναστών;
  Δεν θέλω να χαλάσω την χαρά σας αλλά αναρωτιέμαι..

  Αααχχ θέλω να ακούσω την μελωδική φωνή του Μουεζίνη στην Εκάλη.
  Έναν μιναρέ που σκίζει τον ουρανό της δίπλα στους παλιούς όμορφους Κηφισιώτικους πύργους..

 27. leon avatar
  leon 13/06/2009 15:30:32

  Απο την εμμονη του Περα απο τα αστρα για την σταση του ... σκυλου.
  Περι ορεξεως ... κολοκυθοπιτα Νταρθ Βειντερ. Αν σου αρεσει παω πασο.

 28. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 13/06/2009 15:31:35

  50 λαθρομετανάστες.. 40 αστυνομικοί και μια πτήση τσάρτερ.. Ρε πολύ ακριβά στοιχίζει σε αυτο τον τόπο η απέλαση..

  Δηλαδη.. 1.000.000 που λένε πως είναι οι λαθραίοι.. θέλουμε για συνοδεία.. 900.000 αστυνομικούς.. και για πτήσεις; 3.500 πτήσεις; Λες να βάλουν και επιδότηση άγονης γραμμής για τις αεροπορικές εταιρείες;

 29. ataktos avatar
  ataktos 13/06/2009 15:43:32

  Σαν να ρίχνεις μομφή στον “αδέκαστο” Σανιδα κλπ .Το παιδί δεν προλαβαίνει από την απασχολήσει να πάει ούτε τουαλέτα ...

 30. tsertos avatar
  tsertos 13/06/2009 15:54:49

  @ 28 & 29
  Στην Πατρα, εχει 4.000 Αφγανους, αλλα μαπα το
  καρπουζι.
  Πριν κανενα 6μηνο, σκασαν μυτη καμμια 100στη
  Σομαλοι, ολοι ιδιοι, λες και τους γεννησε η ιδια μανα.
  Ηταν γυρω στο 1,90 καμμια 90αρια κιλα και μουσκουλιαρηδες, λες και βγηκαν απο γυμναστηριο.
  Ε λοιπον τωρα, μετα απο 6 μηνες εχουν μεινει, καμμια 60αρια κιλα και μονο το υψος ειναι το ιδιο.
  Φαντασματα σου λεω.
  Ολη μερα ειναι ξαπλωμενοι, κατω απο κατι δεντρα
  σαν χταποδια, απο την πολλη την κουραση.
  Πλακωσε ολη η Ν.Δ Ελλαδα και τους τεντωσε τους ανθρωπους.
  Αστα ρε φιλε πολλη κουραση.

 31. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 13/06/2009 17:57:54

  @ 5 και12 Λεον: Φαινεται, φιλε μου, εισαι πολυ νεος και αγνοεις πολλα πραγματα. Εαν εισαι Αθηναιος, οπως δειχνεις, γιατι προφανως γεννηθηκες στην Αθηνα και θεωρεις τον εαυτο σου Γκαγκαρο, ρωτα τους γονεις σου ποσο ακριβα εχουμε πληρωσει το νερακι που οχι μονον πινουν οι λαθρομεταναστες αλλα μπορουν και πλενουν και τα αυτοκινητα τους. Τα οποια, ειρησθω εν παροδω που λεμε εμεις οι παλαιοτεροι, απεκτησαν επειδη κανουν το λιγοτερο δυο δουλειες (τη μια μονον ασφαλισμενη για να εξασφαλιζουν δικαιωματα) και δεν πληρωνουν φραγκο για φορο και επισης εισφορες για τη δευτερη δουλεια τους. Εχω γνωρισει λαθρομεταναστη που ειχε αγορασει μια αυτοκινηταρα πετρελαιοκινητη (που εγω ο Ελληνας πολιτης δεν δικαιουμαι να εχω) αξιας γυρω στα 30.000 Ευρω, με εισοδημα μεγαλυτερο απο το δικο μου και οχι δεν πληρωνε μια για φορο, αλλα μαλακες μας ανεβαζε, μαλακες μας κατεβαζε συλληβδην ολους τους Ελληνες. Κι' οταν του ειπα οτι εγω, με μικροτερο απο το δικο του εισοδημα καταβαλλω το ενα τριτο σε αμεσο φορο, με χαρακτηρισε "χοντρομαλακα" και τον ιδιο χαρακτηρισμο εδινε σε ολους τους Ελληνες που πληρωνουν τα ιδια λεφτα στην εφορια.
  Οι κατοικοι των χωριων μας δεν ηρθαν στην Αθηνα το '80, τους μαντρωσε στην πρωτευουσα και στις μεγαλες πολεις, αδειαζοντας κυριολεκτικα τα χωρια, ο πρωτος Καραμανλης, ο μπαρμπας, ντε, του σημερινου:
  Πρωτον, για να εξασφαλισει φτηνα εργατικα χερια στους φιλους της παραταξης του εργοστασιαρχες και μεγαλοεπιχειρηματιες, και,
  Δευτερον, για να αποτρεψει ταυτοχρονα ενα νεο ανταρτικο, δεδομενου οτι οι Σοβιετικοι ειχαν μαζεψει στη Σοβιετια και ειχαν στη διαθεση τους τους ανταρτες που ειχαν διαφυγει στην Αλβανια μετα τον Γραμμο και το Βιτσι - ρωτα παλι τους γονεις σου να σου πουνε.
  @ 16 Τσερτος: Μπορουν οι λαθρομεταναστες να παιζουν τα "παιχνιδια" με τα στοιχεια τους που αναφερεις, διοτι το ανυπαρκτο, ουσιαστικα, κρατος μας δεν φροντισε να υπαρχουν εκει οπου επρεπε ειδικοι που μπορουν και ξεψαχνιζουν τα παντα, χωρις να πεφτει μαλιστα ουτε μια σφαλιαρα. Γκεγκε, φιλτατε;

 32. ataktos avatar
  ataktos 13/06/2009 18:14:52

  Ξενητεμενος – σε συμπληρώνω... κατέχει την κυριότητα στα εργοαστασια TITAN a.e. Με 17 θυγατρικές (π.χ. Τουρκιά ,Πολωνία κλπ) που παράγουν τσιμέντο από ραδιενεργή τέφρα απόβλητο της ΔΕΗ με τιμή 3 Ευρώ τον τόνο που μεταπουλά ως τσιμέντο στους χωχολους τιμή 120 Ευρώ .Είναι να μην μας έχει γραμμένους .

 33. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 13/06/2009 18:33:11

  Τους τελευταίους πολλούς μήνες βλέπουμε τις αγιογραφίες απο τις κυράτσες της απογευματινής ζώνης των διαφόρων νονών της νύχτας που ήρθαν φτωχόπαιδα απο το παουθενά, και κάποιο κακό οπλισμένο χέρι διέκοψε την "λαμπερή " ζωή τους αφήνοντας αυτές τις δύστυχες μαννάδες,και τις δακρύβρεχτες πρώην και τις επόμενες να μαλλιοτραβιούνται για την μοιρασιά. Μήπως ο υπόκοσμος της νύχτας έχει και την υψηλή προστασία των καναλαρχών;

 34. ataktos avatar
  ataktos 13/06/2009 18:33:27

  Και Την ζημιά που προκαλείτε καλύτερα την κατάλαβαν τα “άμυαλα και αφωνα ” ψάρια στο φράγμα του Νέστου παρά οι “λογικοί” ανθρωποειδείς της Αθήνας ..

 35. Limokontoros avatar
  Limokontoros 13/06/2009 18:53:48

  Το σχόλιο @10 είναι όλα τα λεφτά. Έτσι ακριβώς. Όσο για τον Λεόν, μάλλον εγκάθετος μισθωτός μου μοιάζει παρά οτι και καλά πιστευει αυτά που γράφει.

 36. Factorx avatar
  Factorx 13/06/2009 21:20:59

  @ 15 leon δεν σε καταλαβαίνω, τι θέλεις να πεις;

 37. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/06/2009 21:36:46

  FactorX- σαν να έχει δίκιο ο @35

 38. Factorx avatar
  Factorx 13/06/2009 22:00:28

  @Strange Attractor, και τι θελεις να κάνω;

 39. ΑΝΟΝΥΜΟUS avatar
  ΑΝΟΝΥΜΟUS 14/06/2009 02:07:13

  αποψε στο δελτιο του μεγκα αλλα και της νετ και του σκαι υπηρξαν και παλι ρεπορταζ οπου μας εδειχναν ποσο ασχημα περνουν οι λαθρομεταναστες.
  το δε μεγκα εδειξε δυο θεματα.στο πρωτο κακιζε το υπουργειο του πακι γιατι οι λαθραιοι στοιβαζονται περιμενοντας να καταθεσουν αιτηση ασυλου.στο δε επομενο εδειξε την συλληψη εφοριακων που ειχαν κανει κυκλωμα και εβγαζαν σε λαθραιους αφμ χωρις κανενα ελεγχο,και μεσω αυτου εκαναν χαρτια νομιμοποιησης.
  δηλαδη το προβλημα της λαθρομεταναστευσης κατα το μεγκα υπαρχει γιατι ο ρυθμος με τον οποιο η φαμπρικα νομιμοποιησεων λειτουργει δεν επαρκει και ετσι οι καινουργιες καραβιες μενουν χωρις το χαρτακι νομιμοποιησης για αιτηση ασυλου!!
  απιστευτοι οι τυποι!
  το ριχνουν στο φιλοτιμο του ελληνα για να καλυψουν ιδιοτελειες,ανικανοτητα ελεγχου και συνενοχη πολιτικων και ελιτ!
  και ερωτα ενας κοινος νους.
  αφου υπαρχει μια μαφια που ξεκινα απο τον δουλεμπορο,παει στο δικηγορο που δασκαλευει ολους να ζητανε αιτηση ασυλου αμεσως και με το χαρτι αυτο να μην τους κουναει κανεις,αφου υπαρχουν επιορκοι εφοριακοι,δημαρχοι,τελωνηδες,αστυνομοι,συνοριοφυλακες και ολοι εν γενει που ασκουν δημοσια λειτουργια,αφου εχεις κομματαρχες που νοικιαζουν τρωγλες σε 50 το δωμα,
  αφου λοιπον εχεις ενα τετοιο τερας σε λειτουργια γιατι δεν κανουν κατι απλο εδω και 15 χρονια;
  γιατι δεν ποινικοποιουν αυτες τις συναλλαγες των κρικων της αλυσιδας που κερδοσκοπει;και τους ιδιους τους συναλλασομενους κρατικους υπαλληλους ελαφρα τη καρδια χωρις κοστος;
  και γιατι με καθε αιτηση λαθραιου για παροχη πολιτικου ασυλου δεν προβλεπουν με νομο οτι οποιος δεν μπορει να αποδειξει οτι πραγματι ειναι πολιτικος προσφυγας(οτι δηλαδη τον κυνηγουν στην χωρα του για τα πολιτικα πιστευω του)αυτοματα τιμωρειται με λ.χ 50.000 ευρω προστιμο η εναλλακτικα να εγκαταλειψει την χωρα αυτοβουλως;οταν ολοι γνωριζουν οτι ουτε 1 τα εκατο δεν ανηκει στην κατηγορια αυτη και ολοι το χρησιμοποιουν καταχρηστικα με εντολη των κυκλωματων και των δικηγορων που κανουν παρτι κερδοσκοπιας.
  ετσι θα σπαγανε το μοναδικο κινητρο που στηνει ολη την αλυσιδα της μαφιας.το ευκολο κερδος.ποιος θα ειχε οφελος να ανακατευτει στην αλυσιδα αυτη οταν θα ηξερε πως καθε κεφαλι δουλου ειναι απο την αρχη χρεωμενο με π.χ 50.000 και δεν υπαρχει περιπτωση να παρει τα λεφτα;η ιδιος ο λαθραιος τι κινητρο θα ειχε να ελθει οταν θα επρεπε να δουλεψει αρκετα χρονια για να πληρωσει το προστιμο αυτο;ουτε καν θα ερχοταν.για σκεφτειτε το.
  δεν το κανουν ,δεν το εκαναν οχι φυσικα απο ανθρωπισμο(σε μια κυνικη κοινωνια που θεος ειναι το χρημα αυτα ειναι για αφελεις)
  αλλα γιατι δεν θελουν.γιατι ολοι αυτοι αναπαραγουν την εξουσια για την εξουσια.οι επιορκοι συμπληρωνουν το πενιχρο εισοδημα που τους εξασφαλιζει το κρατος,τα κυκλωματα και οι εργοδοτες χρηματοδοτουν με τα ετσι προκυπτοντα υπερκερδη τους πολιτικους και τα κομματα προεκλογικα κλπ.πως λοιπον αυτη η φαμπρικα θα βγαλει τετοιο νομο εναντια στον εαυτο της;και στο τελος ειναι και τα συμφεροντα των ξενων κεντρων που εκμεταλλευονται την κατασταση για να προωθησουν μια αδυναμη κατακερματισμενη πολυεθνικη ελλαδα του χεριου τους.
  μας δουλευουν.μονο αυτοργανωση και τιμωρια με την ψηφο μπορει να τους φερει σε αδιεξοδο.τιποτε αλλο.διαφορετικα θα συνεχισουν να εξαπατουν το κοσμο με κινησεις εντυπωσιασμου,να πουλανε φιλοτιμο του ελληνα και να το εξαργυρωνουν σε κερδη απο την λαθρομεταναστευση και να πουλανε τα φτηνα στερεοτυπα του ρατσισμου για να συνεχισουν την κλεπτοκρατια και τη κερδοσκοπικη σπεκουλα στο βαθος.

 40. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/06/2009 09:08:14

  Κάτι πάει να γίνει στη Πάτρα. Κυκλοφόρησαν φυλλάδια κατά των υπερασπιστών των λαθραίων... Πάμε μήπως για συγκρούσεις κατοίκων με Αφγανούς; Η πόλις εάλω λέγεται νομίζω η κίνηση των πολιτών.

 41. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 14/06/2009 09:39:09

  Και ποιος σου ειπε Κε Ντουμπαινε,οτι στις αλλες εκλογες,θα ψηφισουν ΛΑΟΣ,μονον οσοι το ψηφισαν τωρα,η και λιγοτεροι;
  Εγω ισχυριζομαι,οτι αν δε γινει κατι δυνατο,θα παρει κι αλλους ψηφους.
  Γιατι οπως ξερεις,υπαρχει και η αρχη της χιονοστιβαδας.
  Θυμασαι τι εγινε με το πασοκ το 74,77,81;
  Ο Καρατζαφερης,οπως πολυ σωστα ειπε και ο Γεωργιαδης,σημερα,σε καποιο βαθμο,εκανε το δεξιο,να μη ντρεπεται να πει οτι ειναι δεξιος.
  Και αυτο,θα εχει συνεπειες.

 42. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 14/06/2009 09:41:12

  Πισω απο ολες τις αλητειες,κρυβεται και ενας δικηγορος.Τελος.
  Οι κακοι δαιμονες της Ελλαδας,ειναι.

 43. ΣΥΜΕΡ avatar
  ΣΥΜΕΡ 14/06/2009 22:33:05

  Είναι μια άποψη αυτή του factorx η οποία ακολουθούμενη από το Τουρκικό σχέδιο μουσουλμανοποίησης της Ευρώπης αλλά και τα σχέδια Παγκοσμιοποίσησης για φτηνά εργατικά χέρια και εκτόνωσης της κατάστασης για να κοιμούνται πιο ήσυχοι οι φίλοι μας Αμερικανοί, μπορεί όντως να δέσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ, ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ !!

 44. Οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  Οδηγός ΗΣΑΠ 15/06/2009 19:14:02

  Προσέξτε μη σκίσετε κανά καλσόν...

 45. Eskimo avatar
  Eskimo 16/06/2009 19:46:05

  Στον ΗΣΑΠ φορούσες καλσόν εσύ μήπως και σε στείλανε;

 46. Οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  Οδηγός ΗΣΑΠ 17/06/2009 22:25:50

  @45 Eskimo, κάνε σε παρακαλώ τώρα και τη μετάφραση για να καταλάβουμε τι είπες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.