09/04/2013 17:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί έχει "μπλοκάρει" η διοικητική μεταρρύθμιση

Έχουμε γράψει για τις αστοχίες, τις καθυστερήσεις και τα λάθη του Αντ. Μανιτάκη σχετικά με το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Υπάρχουν ένα σωρό θέματα που μπορούμε να ανοίξουμε για τη ΔΗΜΑΡ και το πώς προστατεύει τον εκλεκτό της υπουργό.

Όμως, πρέπει να πούμε και ορισμένες μεγάλες αλήθειες σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση που όλο ακούμε να γίνεται και όλο μένει στα συρτάρια. Οκτώ υπουργεία δεν έχουν καν ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό, κ. Μανιτάκη, για το τι έχουν κάνει σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και φορέων του.

Ο υπουργός έχει δώσει διορία μέχρι τις 20 Απριλίου να του δώσουν τα σχετικά στοιχεία που θα ανοίξουν το δρόμο ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός στο Δημόσιο.

Κι όμως, μήνες τώρα τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Τουρισμού και Μακεδονίας-Θράκης κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Σύμφωνα με το τελεσίγραφο θα πρέπει να αποστείλουν συγκεκριμένα στοιχεία για τον εντοπισμό τυχόν καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των διαδικασιών (όσον αφορά, παραδείγματος χάρη, στην ολοκλήρωση της διενεργούμενης εκκαθάρισης και των διαδικασιών τακτοποίησης του προσωπικού, στην αξιοποίηση των ιδιόκτητων κτιρίων και τη λήξη των μισθώσεων των μη ιδιόκτητων, στη διασφάλιση, μεταφορά και αξιοποίηση του κάθε είδους εξοπλισμού κλπ), που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την κατάργηση οκτώ φορέων και 197 νομικών προσώπων του δημοσίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική εγκύκλιο, τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης, καθώς μεταξύ άλλων μεταρρυθμιστικών μέτρων που προωθεί στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, προωθεί και την ορθολογική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα στην κατεύθυνση του περιορισμού του εύρους του κράτους.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες σχετικά με το προσωπικό, την κτιριακή υποδομή, τον εξοπλισμό, τις δαπάνες κλπ.

Όταν λοιπόν 8 συνάδελφοι του κ. Μανιτάκη κάνουν του κεφαλιού τους και δεν ενημερώνουν καν για τις δεσμεύσεις που έχουν τότε τι να περιμένει κανείς; Γιατί δηλαδή να τα βάζουν όλοι με τον Μανιτάκη όταν κι άλλοι υπουργοί βρίσκονται στον κόσμο τους και δεν καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 09/04/2013 19:52:11

  Να το δεχθώ. Ο Μανιτάκης τους έστειλε στο Μαξίμου;

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/04/2013 20:17:41

  ...έχω βαρεθεί να το γράφω:

  Δομές
  Κανόνες
  Λειτουργίες

  Αν περιμένουν να φτιάξει ή να χαλάσει κάποιος...τα πάντα ...καληνύχτα.

  ΥΓ

  γιατί δεν μειώνει αύριο το πρωί σε μισούς τους ΙΔΟΧ και τις συμβάσεις έργου; ....αλλά παίρνει και ΜΚΟ τώρα...
  γιατί δεν βγάζει όλους τους αστυνομικούς - πυροσβέστες και τους εκπαιδευτικούς (....πόσες εκατοντάδες δεν διδάσκουν πχ για ....ψυχολογικούς λόγους; ξέρετε) από τα γραφεία; ...πως θα παίρνουν εποχικούς και αναπληρωτές μετά οι φεουδάρχες.....
  γιατί δεν νομοθετεί ότι αν σε 90 ημέρες δεν έχει βγάλει απόφαση το πειθαρχικό τα μέλη του απολύονται αυτοδίκαια;
  γιατί δεν νομοθετεί ότι όποια Δ/νση Διοικητικού - Προσωπικού δεν στείλει στοιχεία απολύεται αυτοδίκαια;

  Γιατί σας δουλεύουν ...ούτε οι πολιτικοί ούτε οι συνδικαλιστές ούτε η Τρόικα δεν θέλουν Κράτος. Εξυπηρετεί πολλά συμφέροντα και κόσμο το ...βιλαέτι... με μερίδα Δημοσίων υπαλλήλων είτε λόγω λαδώματος είτε λόγω ανεπάρκειας να συνδράμουν στη διατήρησή του....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.