#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2008 00:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί άλλαξε γραμμή ο ALPHA;

Γράψαμε προηγουμένως για τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τις επιχορηγήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού - τις οποίες ο πρόεδρος των εργαζομένων του καταγγέλλει τώρα ως αδιαφανείς και ζητά να διερευνηθούν (βλ.εδώ). Θα μου πείτε βέβαια ότι «αυτό μας μάρανε τώρα», με όσα βλέπουν τα μάτια μας. Τέλος πάντων. Έχει κι αυτό τη σημασία του. Μεγαλύτερη ίσως σημασία έχει όμως το γεγονός ότι χθες το βράδυ το θέμα αυτό προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, με τίτλο «Καταγγελίες για ύποπτες επιχορηγήσεις στο Λουδοβίκο των Ανωγείων». Δεν έχουμε συνηθίσει το κανάλι σε παρόμοιες αποκαλύψεις τον τελευταίο καιρό. Μας κάνει επίσης εντύπωση ότι ενώ, πριν από λίγες εβδομάδες μόνο, το δελτίο ειδήσεων του σταθμού έμοιαζε σαν να έβγαινε κατευθείαν από το Μαξίμου, τώρα πρωταγωνιστεί σε αντικυβερνητικές αποκαλύψεις και βολές. Αυτό είναι βέβαια καλό για την ενημέρωση. Τίθεται όμως εκ των πραγμάτων και ένα εύλογο ερωτηματάκι: Τι συνέβη, άραγε, για να αλλάξει δραματικά η «γραμμή» του σταθμού, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Δεδομένου μάλιστα ότι η κυβερνητική συμπεριφορά απέναντί του ήταν (όπως λένε οι κακές γλώσσες) άψογη. Σε ότι αφορά τουλάχιστον κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις, στις οποίες έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως.Το μόνο που παρατηρούμε, εμείς τουλάχιστον, είναι ότι η αλλαγή γραμμής, συμπίπτει με την αποχώρηση από το κανάλι της κας Μάρας Ζαχαρέα, συζύγου του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλου. Κατόπιν τούτου είναι εύλογο και το επόμενο ερώτημα: Δηλαδή, η κυβερνητική, ή αντικυβερνητική στάση ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, εξαρτάται στις ημέρες μας από τις σχέσεις του με την οικογένεια Ρουσόπουλου;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αφελής avatar
  Αφελής 06/01/2008 10:29:00

  Μεγάλη αποκάλυψη του ALPHA η επιχορήγηση με 200 χιλ. ΕΥΡΩ σε τέσσερα χρόνια ενός Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών. ΦΟΒΕΡΟ - ΦΟΒΕΡΟ - ΦΟΒΕΡΟ Με τις αποκαλύψεις βλέπω ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ να κερδίζει και άλλη τετραετία.
  Σοβαρά θεωρείτε ότι η ανωτέρω επιχορήγηση αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ;;; Ένα περιοδικό της εμβέλειας της δικής σας ασχολείσθε με τέτοιας βαρύτητας ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.

 2. Dafni P. avatar
  Dafni P. 06/01/2008 10:40:32

  Και βέβαια αποτελεί σκάνδαλο, επειδή με τα χρήματα αυτά δεν γίνονται παρά πέντε- δέκα (αν γίνονται και τόσες) συναυλίες κάθε χρόνο. Να μην τρελλαθούμε κιόλας. Αν δεν είχε τις γνωριμίες που έχει ο Λουδοβίκος θα έπαιρνε τα χρήματα;

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 06/01/2008 12:55:57

  Καλά μόνο για 200.000 μιλάμε?

 4. demis avatar
  demis 06/01/2008 13:28:18

  Η κοινή γνώμη αντιστέκεται στα άρρωστα ΜΜΕ.

  Υγιείς αντιδράσεις για τα άρρωστα ΜΜΕ
  Tου Aλέξη Παπαχελά
  Τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην εικόνα που προβάλλουν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της χώρας και τις απόψεις του μέσου Έλληνα πολίτη. Αν κάποιος έπαιρνε στα σοβαρά την κυρίαρχη άποψη των καναλιών, για παράδειγμα, ο Κώστας Καραμανλής θα παρέμενε «κλώνος» όπως τον ήθελαν κάποιοι και όχι πρωθυπουργός για δεύτερη φορά, το σκάνδαλο των ομολόγων θα είχε ρίξει την κυβέρνηση τρεις και τέσσερις φορές και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ήταν τώρα αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  Το ερώτημα είναι γιατί είναι πλέον τόσο μικρός, σχετικά, ο αντίκτυπος των ΜΜΕ, έστω κι αν δεν το έχουν καταλάβει οι υπουργοί που κυνηγούν το παραπολιτικό με την απόχη και τρέχουν στους γάμους των ανιψιών των τριτοκλασάτων «εκδοτών». Πρώτα απ’ όλα πέρασε η εποχή της ηγεμονίας των πάλαι ποτέ ισχυρών κέντρων εξουσίας του Τύπου. Το τι γράφει τώρα μια εφημερίδα που κάποτε υποτίθεται ότι ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις έχει την ίδια σημασία με το τι γράφει ένα σκανδαλοθηρικό ταμπλόιντ, ένα αποκαλυπτικό blog ή μια ζουγκλοειδής εκπομπή. Αυτό φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο με την υπόθεση Βενιζέλου έστω κι αν κάποιοι συνεχίζουν με έπαρση να επιχειρούν να επιβάλουν τις απόψεις τους, θυμίζοντας τους ξεπεσμένους λόρδους της βρετανικής αυτοκρατορίας μετά τον Πόλεμο...
  Το επικοινωνιακό τοπίο έχει γίνει ένα τεράστιο μπλέντερ που χωνεύει και μπερδεύει τα πάντα.
  Ένα δεύτερο, σημαντικό στοιχείο, είναι ότι ο κόσμος είναι πια ψαγμένος. Λίγο το Ίνερνετ, λίγο τα περιθωριακά έντυπα, ο κόσμος ξέρει να μυρίζεται τι κρύβεται πίσω από ένα πρωτοσέλιδο, αν δηλαδή πίσω από τη γραμμή της εφημερίδας κάποιος επιχειρεί να πουλήσει τάπερ ή και (γιατί όχι) μαχητικά αεροσκάφη. Παλιότερα ο μέσος αναγνώστης είχε υποψίες, τώρα πια τη βεβαιότητα πως παίζονται παιχνίδια στην πλάτη των πρωτοσέλιδων τίτλων ορισμένων εφημερίδων.
  Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Η καφενοποίηση των τηλεοπτικών δελτίων τα στράγγιξε απ’ όση εγκυρότητα και επιρροή είχαν. Αυτό φαίνεται από το κοινό τους και το γεγονός πως κάποια τηλεπριμαντόνα μπορεί να ουρλιάζει κάθε βράδυ για μήνες χωρίς κανείς να συγκινείται, απλά μερικοί δεν αντιστέκονται και φωνάζουν «κλείστο γιατί μας κούρασες». Είναι τόση η υπερβολή, η ακρισία και εκείνο το απελπιστικό ύφος που βομβαρδίζει τον τηλεθεατή κάθε βράδυ, που στο τέλος παρακολουθεί το θέαμα απλά για να γελάει ή για να τσαντίζεται και να έχει κάτι να πει το βράδυ στην παρέα του.
  Το κακό είναι πως αυτό το επικοινωνιακό τοπίο βολεύει τη μετριότητα γιατί ασχολείται με τα μικρά και πνίγει τα μεγάλα. Καλλιεργεί μια πολιτική αφασία στη χώρα και μετατρέπει το πολιτικό σκηνικό είτε σε επιθεώρηση είτε σε φτηνή τραγωδία, ανάλογα με την περίσταση. Πριμοδοτεί τους γραφικούς και τους ατακαδόρους σε βάρος όσων έχουν τον περιζήτητο κοινό νου ή απλά στέρεο πολιτικό λόγο. Τα ΜΜΕ είναι σήμερα ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας και δεν αρκεί βεβαίως να μένουμε σ’ εκείνο το μίζερο «μα αυτά θέλει ο κόσμος». Ο κόσμος θέλει αυτά για να διασκεδάζει ίσως, αλλά το βέβαιο είναι ότι τελευταία δεν αποφασίζει με βάση το πιο πρόσφατο τηλεοπτικό σκετς ή την υστερική επιταγή ενός μεγαλοδημοσιογράφου. Και αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα υγείας...
  Καθημερινή 5/01/08

 5. Leftfoot avatar
  Leftfoot 06/01/2008 14:01:40

  Σοβαρό δημοσιογράφο βρήκες demis να μας φέρεις για παράδειγμα. Δεν ξέρει τίποτα απο διαπλοκή αυτός. Ούτε απο Κοσκωτά,ούτε απο εταιρείες, ούτε απο Κόκκαλη, ούτε απο τίποτα. Ουτε κολητός με τον Γιωργάκη είναι. Είναι πολυ αντικειμενικός. Μαζί με τον Τέλλογλου που το έπαιζε στην Γερμανία ανταποκριτής και δεν είχε κάν σκεφθεί να ψάξει τα αρχεία της Στάζι για τον Κόκκαλη. Τόσο σοβαρή δημοσιογραφία.

 6. Frixos13 avatar
  Frixos13 06/01/2008 15:33:51

  Γιατί ο Ρουσόπουλος αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;
  Διάβασα στην σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τα εξής: «Όσοι γνωρίζουν καλά τον τρόπο λειτουργίας του επικοινωνιακού μηχανισμού του Μεγάρου Μαξίμου, επιμένουν ότι η απόφαση για την αποστολή του dvd στη Δικαιοσύνη αποκλείεται να ήταν προσωπική υπόθεση του κ. Ανδριανού. Προσθέτουν δε με νόημα ότι ο κ. Ανδριανός ήταν, ουσιαστικά, ο μόνος του επιτελείου που θα μπορούσε να προσωποποιήσει το Μαξίμου, από τη στιγμή που επελέγη -ατυχώς για πολλούς- η δημοσιοποίηση της ύπαρξης και κατοχής του dvd. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ως πολιτικό πρόσωπο δεν θα μπορούσε να πάει να δώσει ο ίδιος το υλικό, πολλώ δε μάλλον αυτό ισχύει για τον Γιάννη Αγγέλου», εξηγούν σχετικά. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως ο κ. Ρουσόπουλος δεν «ήταν εξαφανισμένος στα δύσκολα», όπως γράφεται σε μερίδα του Τύπου, αλλά υπήρχε συνεχής επικοινωνία για τις εν Αθήναις εξελίξεις».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.