#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Γης μαδιάμ» έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μανόλης ΓλέζοςΜπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να… συνεδριάζονται για το πώς θα διαλύσουν τις συνιστώσες αλλά δεν αποκλείεται να διαλυθεί το ίδιο το κόμμα. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ μετά την ομιλία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μανόλη Γλέζου, ο οποίος όχι μόνο είπε ότι δεν θα διαλυθούν οι «Ενεργοί Πολίτες» αλλά πέταξε το γάντι και στον Αλέξη Τσίπρα ασκώντας του σκληρή κριτική.

Χωρίς τις συνιστώσες ο Συνασπισμός δεν θα κατάφερνε να φτάσει στο 27% που έλαβε στις τελευταίες εκλογές και σημείωσε πως «πότε έμπαινε και πότε δεν έμπαινε στη Βουλή».

«Τώρα τα άλογα που μας έφεραν μέχρι εδώ θέλουν να τα σκοτώσουν», τόνισε

Ο κ. Γλέζος τόνισε: «Δικαίωμά σας να κάνετε ότι κάνετε. Είμαστε εμείς εδώ, που δεν θέλουμε να αυτοδιαλυθούμε. Τι θα κάνετε; Διαφωνείτε μαζί μας; Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, όχι εμείς με εσάς! Και για αυτό το λόγο, επειδή είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, οι δυνάμεις που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της δημοκρατίας μέσα μας, ευελπιστώ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα καταστρέψουμε την ελπίδα που έχουμε δημιουργήσει στο λαό» και πρότεινε «να μην καταργηθεί το σχήμα, να μην διαλυθούν οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά να υπάρξει ενιαίος φορέας κοινής δράσης και όχι χωριστός. Χωρίς χωριστές συγκεντρώσεις και εμφανίσεις, με κοινές δράσεις όλων μας, μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και να τον φέρουμε στην εξουσία».

Επεσήμανε πως «εμείς, οι «Ενεργοί Πολίτες» (σ.σ. αποτελεί μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ) έχουμε πει ότι η σχέση κόμματος - λαού έχει αλλάξει. Αν παλιότερα τα κόμματα χρειάζονταν ως καθοδηγητές, σήμερα υπηρετούν το λαό». Όπως είπε «αν ακούγεται ότι πρέπει να πάμε στο κόμμα των μελών, εμείς το ζητάμε χίλιες φορές». Αλλά, όπως συμπλήρωσε, «αν δεν κατοχυρωθεί, δεν θεσμοθετηθεί αυτό, τότε δεν θα έχει καμία αξία το κόμμα των μελών. Κανείς δεν θέλει να είναι χειροκροτητής και να μην συμμετέχει. Αν θέλουμε να θεσμοθετήσουμε ότι τα μέλη αποφασίζουν και κανένας άλλος, χρειάζεται η θεσμοθέτηση κανόνων».

Έκανε και μια αναφορά στην προχθεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «στην εισήγηση του Αλέξη υπήρξε μία αποστροφή που έλεγε ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ανήκουν στο λαό.  Όποιοι συνέβαλαν στο γράψιμο αυτής της εισήγησης, αγνοούν τους Κορυσχάδες. "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από τον ίδιο το λαό". Το πρόβλημα είναι πώς θα υπάρξει άσκηση των εξουσιών από τον λαό».

Ο Μ. Γλέζος είπε ότι τα όργανα που εκλέγονται δεν πρέπει να είναι μονοπρόσωπα, αλλά τουλάχιστον τριμελή, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είμαστε σε κόμμα αρχηγικό αλλά σε κόμμα συλλογικό». Επιπλέον, ανέφερε πως χρειάζεται εναλλαγή των προσώπων στα όργανα, και μάλιστα στην πράξη.

Ο Μ. Γλέζος σημείωσε πως «δεν είναι αντιθετικό να είσαι μέλος, και να ανήκεις σε μια πολιτική δύναμη σαν αυτές που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς «οι δυνάμεις αυτές αποτελούν εγγύηση για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως εξήγησε «εμείς ιδρύσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, και παρά τις διαφορές μας αποφασίσαμε κοινή δράση, να τείνουμε χέρι συνεργασίας προς τις δυνάμεις της Αριστεράς και να φέρουμε τον λαό στην εξουσία. Με βάση αυτά, και την διακήρυξη για ανατροπή κυβέρνησης, τρόικας και του συστήματος, φτάσαμε από το 3% στο 27%, σημείο στο οποίο ο Συνασπισμός μόνος του δεν θα είχε καταφέρει να φτάσει».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hellasatt avatar
  hellasatt 12/07/2013 08:06:50

  Γη Μαδιάμ...

 2. ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
  ο εμπεσών εις τους ληστάς 12/07/2013 08:23:45

  Τρίχες!
  Όλοι οι ξεβολεμένοι ΠΑΣΟΚοι πήγαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί τους έθελξαν τα προγράμματά του ούτε γιατί η δημοκρατία των συνιστωσών αποτελεί το ιδανικό τους. Έχασαν τη μάσα και την εξουσία και την επιδιώκουν ξανά μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Πεντάρα δε δίνουν για το πρόγραμμα που έφτιαξε κάποιος σύγχρονος Σουσλώφ και εμείς εδώ το κατακεραυνώνουμε. Όλοι οι ψηφοφόροι του ξέρουν πολύ καλά ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα και ανεφάρμοστα και ότι κανείς δε θα επιδιώξει να τα εφαρμόσει.
  Ο Αλέξης κλείνει το μάτι στους ξεβολεμένους (και μέχρι στιγμής το πετυχαίνει), μιμείται τον Ανδρέα και χρησιμοποιεί το Γλέζο και τους άλλους γραφικούς για προκάλυμα αριστερής πολιτικής.
  Ο Ελληνικός λαός είναι(;) για μια ακόμη φορά έτοιμος να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα και να φέρει στην εξουσία αυτούς τους μαθητευόμενους μάγους που θα φέρουν την καταστροφή. Τα πάντα εξαρτώνται από το Σαμαρά και την κυβέρνησή του. Αν μπορέσει μέσα στο υς επόμενους λίγους μήνες να αναδιατάξει τα πράγματα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεφουσκώσει. Αλλιώς, βόηθα Παναγιά!

  • {Α}θανάσης avatar
   {Α}θανάσης @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 12/07/2013 09:35:24

   Ο μεγαλύτερος φίλος του Τσίπρα σήμερα είναι η κυβέρνηση...
   Ήδη οι δημοσκοπήσεις το επιβεβαιώνουν, και που να δείτε αυτήν της Μέτρον Ανάλυσις που έρχεται!

   • arximidis avatar
    arximidis @ {Α}θανάσης 12/07/2013 13:44:52

    Και που να δεις μετά τα εκκαθαριστικά , τα ΕΤΑΚ τα ΦΜΑΠ το ΕΕΤΗΔΕ και την κατάργηση της αναστολής των πληστειριασμών Α' κατοικίας που έρχονται, για να αναφέρω μόνο μερικά χοντρά που θυμάμαι...

    • Hrthe_to_telos avatar
     Hrthe_to_telos @ arximidis 12/07/2013 16:37:19

     Τι μου θυμισες τωρα?
     Βαλτος εισαι ρε φιλε?

  • arximidis avatar
   arximidis @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 12/07/2013 13:41:43

   Είσαι ευτυχής αν φοβάσαι οτι θα στα φάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους πρώην Πασόκους που θα τον ψηφίσουν για να μπορέσουν πάλι να φάνε όπως πριν.
   Αυτό σημαίνει οτι πιστεύουν ακόμα οτι λεφτά υπάρχουν!!!

  • mara M. avatar
   mara M. @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 12/07/2013 16:42:28

   Η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ στους άνεργους, και τους ιδιωτικούς υπάλληλους είναι τέραστια, όπως και η διαφορά στις λαικές συνοικίες.
   Τι βολεμένοι που είναι όλοι αυτοί αλήθεια. Συμφωνα με σας θα πρέπει να ψηφίσουν όλοι αυτοί έτσι ώστε να παραμείνετε εσείς βολεμένοι. Τι θράσος.
   Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω. Ξέρω όμως τι δεν θα ξαναψηφίσω.

 3. Eva avatar
  Eva 12/07/2013 14:38:25

  Πράγματι κάποιοι αυτοδιοικητικοί της περιφέρειας
  που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσαν την εναλλαγή προσώπων
  σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων.
  Όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση
  να υπάρχει και εναλλαγή βουλευτών
  το πράγμα δυσκόλεψε.
  Οι βουλευτές... αμείβονται βλέπετε.
  Σκεφθείτε τώρα που ο κ. Γλέζος
  προτείνει εναλλαγή στην ηγεσία!!!!

 4. firiki2010 avatar
  firiki2010 12/07/2013 15:37:01

  Ο σ Γλέζος δεν εκπροσωπεί κάτι παραπάνω από τον εαυτό του. Ο Τσίπρας θα περάσει το δικό του και δεν θ΄ ανοίξει μύτη. Η προοπτική της εξουσίας βλέπετε. Αν τυχόν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές θα έχει σοβαρό πρόβλήμα. Βέβαια και αν βγεί πρώτο κόμμα θα έχει πρόβλημα απλώς η εμφάνιση του θα καθυστερήσει λιγάκι.

 5. Μανος avatar
  Μανος 12/07/2013 15:45:45

  Τους συχαίνομαι γιατί με υποχρέωσαν να ψηφίζω χρυσή αυγή και θα το κάνω με βαριά καρδιά όσο συνεχίζουν να με κοροιδεύουν.Ξέρω ότι είναι αχαρακτήριστοι τύποι αλλά΄......δεν έχω άλλη λύση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μανος 12/07/2013 22:04:42

   Σε υποχρέωσαν να ψηφίσεις νεοναζί; Εδώ γελάνε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.