#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2010 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γεύμα Σαμαρά με τους πρέσβεις της Ε.Ε.Σήμερα το μεσημέρι η βελγική προεδρία παρέθεσε γεύμα εργασίας προς τιμήν του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, παρουσία 26 πρεσβευτών της Ε.Ε., καθώς και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να τους εξηγήσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Μνημόνιο, τους λόγους για τους οποίους το καταψήφισε και την εναλλακτική λύση που πρότεινε για αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής. Έκανε επίσης σαφές ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ψηφίσει στη Βουλή σειρά νόμων για διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά ανέλυσε τις σοβαρές και αντιαναπτυξιακές αδυναμίες του προγράμματος που εφαρμόζεται σήμερα.

«Διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την Ανάπτυξη»Ο κ. Σαμαράς επικεντρώθηκε, κυρίως, στο γεγονός ότι το Μνημόνιο προκαλεί μεγαλύτερη ύφεση μάλλον παρά μειώνει το έλλειμμα, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διόγκωση του χρέους. Και εξήγησε λεπτομερώς τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη διόρθωση του μείγματος και την ανάπτυξη της Οικονομίας, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των πρέσβεων.

Για Κυπριακό τόνισε: «Είμαστε υπέρ μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που εδράζεται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, στο κοινοτικό κεκτημένο (acquis communautaire) και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Ενώ για Ελληνοτουρκικά, με αφορμή όσα ακούγονται για μυστική διπλωματία επανέλαβα την θέση της ΝΔ για σεβασμό στο νομικό καθεστώς του Αιγαίου, όπως αυτό θεμελιώνεται από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zackii avatar
  zackii 02/12/2010 21:30:34

  Καλά τα λέει ο Σαμαράς!! Ο Μηταράκης είπε προηγουμένως ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να διαπραγματευτούν-η έχουν την δυνατότητα -μόνοι τους τις αμοιβές τους. Η ο Σαμαράς έχει πάρει χαμπάρι ..ότι όλοι είμαστε περαστικοί από την πολιτική..που λέει η Ντόρα και το έχει ρίξει στην τρέλλα, η έχει αυτοκτονικές τάσεις. Πάντως έτσι που το πάνε σε λίγο θα λένε..ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 02/12/2010 22:00:10

  Εννοείται ότι για το Δουβλίνο ΙΙ, με το οποίο έγινε η Ελλάδα η χωματερή λαθρομεταναστών της Ευρώπης, ούτε κουβέντα...
  Με τέτοια μυαλά στη ΝΔ, αποκομμένοι απο την πραγματικότητα, θα γίνουν κυβέρνηση μόνο λόγω φθοράς του ΠΑΣΟΚ, για να ξαναπέσουν σε 2-3 χρόνια, το πολύ...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 02/12/2010 22:01:10

   Εχει περπατήσει ο κύριος Σαμαράς μια οποιαδήποτε ημέρα, κατά προτίμηση απόγευμα, τη διαδρομή Πανεπιστημίου-Ομόνοια-Γ΄ Σεπτεμβρίου-Μάρνη;

 3. SCANDINAVIA avatar
  SCANDINAVIA 03/12/2010 08:00:13

  KALO!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.