#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2013 20:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γεωργιάδης: Δέχθηκα πιέσεις από φαρμακοβιομήχανους να μην περάσει η τροπολογία(Ανανεωμένο) Σε νέες σοβαρές καταγγελίες προέβη από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός είπε ότι δέχθηκε πιέσεις από φαρμακοβιομήχανους, ώστε να μην περάσει η τροπολογία για τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων. Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται στην πλευρά τους, αφού το βασικό επιχείρημά του, για να μην ψηφίσει τη ρύθμιση, είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι.

Ο υπουργός Υγείας έκανε αυτήν την αναφορά, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία είπε πως «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μία "Γεωργιάδα" όμως εμείς αυτό που ξέρουμε είναι η κατάσταση που βιώνει ο κόσμος. Ο κόσμος δεν μπορεί να βρει τα φάρμακά του, τα πληρώνει από την τσέπη του, αναγκάζεται να διακόψει τη θεραπεία και το πρόβλημα με την πολιτική τιμών είναι ότι την προωθείτε χωρίς σχέδιο, με βάση λογιστικούς υπολογισμούς που σας υπαγορεύει η τρόικα».

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας, το να τους πουλάνε οι βιομήχανοι τα φάρμακα φθηνότερα είναι καλύτερο για τους φτωχούς ανθρώπους. «Άρα εσείς, ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως αυτοτιτλοφορείστε, προφανώς, θα έπρεπε εσείς να εκπροσωπείτε περισσότερο τις αγωνίες και το πορτοφόλι των φτωχών και απόρων παρά των βιομηχάνων» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό, κάπου στην πορεία, το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά - όπως είπε - «θα έρθει η ώρα που θα μας το εξηγήσει λίγο καθαρότερα».

«Εγώ θα επιμείνω. Εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχθεί από φαρμακοβιομήχανους. Σας αφιερώνω και το πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" του "Σαββάτου"» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγουμένως, ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς την ερωτώσα βουλευτή σημείωσε: «Θα σας συνοδεύει μια ζωή αν ψηφίσετε "όχι" στην τροπολογία για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, γιατί το βασικό σας επιχείρημα είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι».

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού ανέφερε ότι δεν ισχύει το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πως θα χάσουν λεφτά οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, διευκρίνισε ότι η μείωση της δαπάνης που προσδοκά το υπουργείο να έχει, είναι τα ¾ (τρία τέταρτα) από ξένες φαρμακοβιομηχανίες και μόνο το ¼ (ένα τέταρτο) από την ελληνική, δηλαδή από το κομμάτι που αφορά τα γενόσημα. «Το να είναι οι τιμές στην Ελλάδα παρόμοιες με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί γιατί δεν το έχουμε κάνει τόσα χρόνια, όχι να μας λέει να μην το κάνουμε εκπροσωπώντας εδώ τη βιομηχανία» συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πρόθυμος, εάν τον καλέσει το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον ενημερώσει ως προς την στάθμιση της τροπολογίας. «Να σας την εξηγήσω τη ρύθμιση, γραμμή - γραμμή, για να καταλάβετε ότι όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεστε ή δεν τα έχετε καταλάβει καλά ή κάποιοι σας έχουν παραπληροφορήσει» είπε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος προς την κ. Κατριβάνου κατέληξε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε μπει στο "όχι" όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι στο κόμμα σας, εκπρόσωποι Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 25/11/2013 22:10:06

  Πρώτον:
  Δέν υπάρχουν επικίνδυνα γενόσημα στήν ελληνική αγορά.
  Γενόσημα πού κυκλοφορούν στήν ελληνική αγορά, ενδεχομένως από τρίτες χώρες (χώρες εκτός ΕΕ), κυκλοφορούν είτε μέ τήν έγκριση τού Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων είτε μέ έγκριση άλλου Οργανισμού Φαρμάκων κράτους μέλους τής Ένωσης καί όλα αυτά συγχρόνως μέ ενημέρωση τού ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Τελεία καί παύλα.

  Δεύτερον:
  Μεγαλύτερη κατανάλωση γενοσήμων στηρίζει τήν εγχώρια βιομηχανία.

  Τρίτον:
  Η στήριξη τής εγχώριας βιομηχανίας δέν σημαίνει ότι πρέπει νά πληρώνουμε γενικώς υψηλότατες τιμές στά φάρμακα μέ μόνο πρόσχημα τήν στήριξή της καί αυτό γιατί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δέν παράγει αποκλειστικά γιά τήν εγχώρια κατανάλωση, αλλά είναι έντονα εξαγωγική, Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες πραγματοποιούν εξαγωγές σε πάνω από 60 χώρες καί είναι ανταγωνιστικότατη.
  Άρα πρός τί ο θόρυβος μέ τήν μείωση τών τιμών φαρμάκων πού θά διαλύσει τήν ελληνική φαρμακοβιομηχανία; Ειδικά όταν τά γενόσημα από 20% τής εγχώριας κατανάλωσης αυξηθούν στό 60%;

  Καί η ηλιθιότητα έχει τά όρια της.
  Ειλικρινά δέν καταλαβαίνω τί καί ποιόν υπηρετεί η άρνηση τού ΣΥΡΙΖΑ γιά μείωση τών τιμών φαρμάκων.

  Πρός ενημερωση γιά τήν ελληνική φαρμακοβιομηχανία παραθέτω:

  Του Δημήτρη Καραγιώργου


  Τον δυναμισμό του κλάδου παραγωγής φαρμάκων, δείχνουν τα στοιχεία των εξαγωγών που πραγματοποιεί η χώρα μας.

  Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, το φάρμακο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εξαγωγές που πραγματοποίησε η Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους.

  Την πρώτη θέση, καταλαμβάνουν τα ορυκτέλαια πετρελαίου, με τζίρο 5,2 δισ. ευρώ.

  Ακολουθούν τα φάρμακα για λιανική πώληση, με 370 εκατομμύρια και το παρθένο ελαιόλαδο, με τζίρο 330,2 εκατομμυρίων ευρώ.

  Οι εξαγωγές φαρμάκων ήταν πολύ υψηλά και το 2012, όπως προκύπτει από στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγών.

  Συγκεκριμένα, το πρώτο εννεάμηνο του έτους, κατείχαν την πρώτη θέση στις εξαγωγές, με τζίρο 459 εκατομμυρίων ευρώ.
  Ειδίκευση

  Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα απασχολεί περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους σε θέσεις υψηλής εξειδίκευσης.

  Πάνω από τα δύο τρίτα των θέσεων αυτών αντιστοιχούν στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες (περισσότεροι από 800 επιστήμονες στην παραγωγή), οι οποίες κατέχουν μόνο το 17% της φαρμακευτικής αγοράς.

  Παράλληλα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει δημιουργήσει την τελευταία τριετία έξι νέες παραγωγικές μονάδες, με αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες πραγματοποιούν εξαγωγές σε πάνω από 60 χώρες, αναπτύσσοντας και αξιοποιώντας εμπορικά σημαντική ελληνική τεχνογνωσία.

  Σε μια περίοδο γενικευμένης αποβιομηχάνισης, δημιουργεί προστιθέμενες αξίες, συνεισφέρει στην ανάπτυξη με θέσεις εργασίας εξαγωγές και επενδύσεις αποτελώντας τομέα προτεραιότητας για την εθνική οικονομία.
  Αστέρας

  Πρόσφατη μελέτη της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρίας McKinsey & Co. (Σεπτ. 2011) σχετικά με το αναπτυξιακό πρότυπο της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία, ο κλάδος της παραγωγής φαρμάκου, αφενός λόγω του έντονα δυναμικού χαρακτήρα του και αφετέρου λόγω της ευνοϊκής συγκυρίας από την επικείμενη λήξη της πατέντας μιας σειράς πρωτότυπων φαρμάκων, αξιολογείται ως 'αναδυόμενος αστέρας' ήτοι ένας τομέας που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.

  Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το ΙΟΒΕ (Φεβ.2013), η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων παρουσιάζει τα εξής χαρακτηριστικά:

  Η συμβολή του κλάδου στην εγχώρια μεταποιητική δραστηριότητα ακολούθησε ανοδική πορεία την προηγούμενη δεκαετία φτάνοντας το 10% (της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής) το 2010. Η αναλογία αυτή είναι η τρίτη υψηλότερη στην ΕΕ έπειτα από εκείνη της Σλοβενίας και της Δανίας.

  Σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους της εγχώριας μεταποίησης ο κλάδος παραγωγής φαρμάκου παρουσίασε την υψηλότερη μέση ετήσια άνοδο ως προς την Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία την περίοδο 2000-2010. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη στις χώρες-μέλη της ΕΕ (στον αντίστοιχο κλάδο) τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
  Άνοδος

  Την περίοδο 2000 - 2011 ο κλάδος σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στην παραγωγή του στην εγχώρια Μεταποίηση. Η άνοδος αυτή είναι επίσης η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο 2000 - 2011 όσον αφορά στην παραγωγή φαρμάκου.

  Οι εξαγωγές Φαρμακευτικών προϊόντων κατέχουν το 4ο μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο των εξαγωγών της ελληνικής Μεταποίησης, ενώ ο κλάδος εμφανίζει γενικά υψηλή ανταγωνιστικότητα.

  Η συμβολή του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται στα 2,8 δισ. ευρώ. Με βάση μάλιστα τους εκτιμώμενους πολλαπλασιαστές μπορεί να σημειωθεί ότι για κάθε 1.000 ευρώ που δαπανώνται για την αγορά φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα, το ΑΕΠ της χώρας ενισχύεται κατά 3.420 ευρώ.

  http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/24509/stin-koryfi-twn-ethnikwn-exagwgwn-to-elliniko-farmako.html

 2. Magganas avatar
  Magganas 25/11/2013 22:48:32

  Δεν μας άρεσε πέρυσι προεκλογικά ο Καρατζαφέρης, ο δάσκαλος του Άδωνι στο "χώσιμο στην Αριστερά"...
  Μας άρεζε καλύτερα η Ντόρα και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος...

  • Λευκό Κοτσίφι avatar
   Λευκό Κοτσίφι @ Magganas 26/11/2013 07:44:22

   Ο Καρατζαφέρης...διδάσκαλος! Έτσι εξηγούνται όλα....

   • Magganas avatar
    Magganas @ Λευκό Κοτσίφι 26/11/2013 12:01:52

    Μια χαρά τα χώνει στην Αριστερά! Πολύ καλύτερα από τη Ντόρα...

    • Λευκό Κοτσίφι avatar
     Λευκό Κοτσίφι @ Magganas 26/11/2013 20:13:03

     Το πολύ καλύτερα είναι πάντα σχετικό. Ο καθένας θαυμάζει τον όμοιό του. Πολύ φυσικό!

 3. Jimakos avatar
  Jimakos 26/11/2013 00:29:05

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθει τη συνταγη ΠΑΣΟΚ για να ανελθει στην εξουσία. Θυμάστε τα νέα τζάκια και τη στήριξη που έδωσαν στο κίνημα; Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα.

  • m.s avatar
   m.s @ Jimakos 26/11/2013 07:44:13

   Δεν ακολουθεί το Πασοκ. Συμπορεύεται με τα θλιθερά υπολείμματά του.
   Ο Άδωνης μιλώντας απλά και λογικά τους έχει στριμώξει.
   Προβλέπω ο Σύριζα αύριο να αποχωρεί...

 4. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 26/11/2013 07:37:33

  Φάρμακο για δερματολογική πάθηση απο το 1990 έως το 2012 κυκλοφορούσε με τιμή 40 Ευρώ. Σήμερα η τιμή του είναι 7,35 ευρώ. Και φυσικά απο την τιμή αυτή βγαίνει κέρδος. Φανταστείτε τι γινόταν σε άλλα πιο ακριβά φάρμακα.

 5. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 26/11/2013 08:06:03

  Τον άκουσα το πρωί στον Σκάϊ. Δίνει ρέστα ο άνθρωπος. Μόνος εναντίον όλων. Μπράβο του. Ξεσκεπάζει αυτό που όλοι ξέρουμε, τη βρώμα και τη δυσωδία της αριστεράς και της προόδου με τις μεγάλες τσέπες, που ήταν παρούσα σε όλα τα μεγάλα κόλπα της πασοκοκρατίας που κατέστρεψε την χώρα.

  Α! ξέχασα η Τζανέτ του Σκαπανέα πάτωσε την Κυριακή. Ας είναι καλά οι γερόλυκοι που με καταιγίδα ήρθαν και ψήφισαν. Πολύ γκρίνια αλλά το καθήκον. καθήκον!

 6. Λευκό Κοτσίφι avatar
  Λευκό Κοτσίφι 26/11/2013 08:09:39

  ''Ο υπουργός είπε ότι δέχθηκε πιέσεις από φαρμακοβιομήχανους, ώστε να μην περάσει η τροπολογία για τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων.''
  Ονόματα, αποδείξεις, διώξεις. Τέλος τα παραμύθια. Όποιος εκβιάζει Υπουργούς να διώκεται δικαστικά, αλλά και ο συκοφάντης να τιμωρείται, όποιος και αν είναι.
  Ή αποδείξεις, ή σιωπή. Καιρός να σοβαρευτούν όλοι.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Λευκό Κοτσίφι 26/11/2013 12:05:34

   Σας αφιερώνω και το πρωτοσέλιδο της “Πράσινης” του “Σαββάτου”» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

   Αυτό δεν είναι πίεση; Η εφημερίδα δεν είναι του Γιαννακόπουλου; Αυτός δεν είναι φαρμακοβιομήχανος; ο.ε.δ.

   • Λευκό Κοτσίφι avatar
    Λευκό Κοτσίφι @ MAYRO XABIARI 26/11/2013 20:18:48

    Mε σαχλαμαρίτσες και αστειότητες, δεν στοιχειοθετείται σοβαρό κατηγορητήριο. Αλλά γι αυτό, απαιτείται και σοβαρός κατήγορος........

    • Μαύρο Χαβιάρι avatar
     Μαύρο Χαβιάρι @ Λευκό Κοτσίφι 26/11/2013 20:42:51

     Δεν απαντάτε: Ολομέτωπη επίθεση από εφημερίδα φαρμακοβιομήχανου σε υπουργό Υγείας, εν όψει μείωσης τιμής φαρμάκων, είναι πίεση ή όχι.

     • mara M. avatar
      mara M. @ Μαύρο Χαβιάρι 26/11/2013 21:05:44

      Το γεγονός οτι οι εταιρίες γενοσημων που αβαντάρει ο Αδωνης είναι Γερμανικών συμφερόντων είναι πίεση ή όχι;

     • Μαύρο Χαβιάρι avatar
      Μαύρο Χαβιάρι @ mara M. 27/11/2013 11:14:02

      Διαβάζετε τι γράφετε;

 7. Άγγελος avatar
  Άγγελος 26/11/2013 14:37:32

  Λοιπόν κάποια στιγμή αυτή η αγιογραφία απέναντι στον Γεωργιάδη πρέπει να σταματήσει.
  Οι απόψεις που είχε ο Γεωργιάδης για την παράταξη και τον Σαμαρά είναι γνωστές και ας μην ξαναγυρίζουμε αε αυτά.
  Ο Γεωργιάδης προκειμένου να είναι υπουργός και να τον προβάλουν καθημερινά τα κανάλια δεν νομίζω ότι θα είχε πρόβλημα να πάει και με τον Ανταρσύα η το ΚΚΕ.
  Και να είστε σίγουροι ότι όπως "πούλησε" τον Καρατζαφέρη έτσι θα πουλήσει και τον Σαμαρά.

  Και ας ξεκαθαρίσουμε μέσα μας επιτέλους, ότι το γεγονός ότι είμαστε εναντίον του Συριζα δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι όλοι όσοι είναι εναντιον του Συριζα είναι φίλοι μας.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Άγγελος 26/11/2013 16:02:25

   Τι σχέση έχουν αυτά που αναφέρετε με την τροπολογία για τα φαρμάκα, που γράφει η ανάρτηση;

 8. Hawk avatar
  Hawk 26/11/2013 15:03:56

  Αλλά βράχος της ακροπόλεως ο υπουργός, ούτε σπιθαμή δεν έκανε πίσω στις πιέσεις των φαρμακοβιομηχάνων, όχι που θα σας πέρναγε, να παίρνετε τα λεφτά του κοσμάκη και να τα βάζετε στο ποδόσφαιρο.

 9. Μαύρο Χαβιάρι avatar
  Μαύρο Χαβιάρι 26/11/2013 18:14:43

  Δεν μειώνονται μόνο τα φάρμακα των πολυεθνικών αλλά και των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, η μείωση περιλαμβάνει γενόσημα και on patent φάρμακα ανεξάρτητα ποιος τα παράγει. Οριζόντια μείωση δεν μπορεί να γίνει, είναι αυτονόητο. Φάρμακα που είναι ήδη φτηνά, πόσο να μειωθούν, κάτω από το κόστος παραγωγής; Μειώνονται τα φάρμακα που είναι ακριβώτερα από ότι πρέπει, που αποδεδειγμένα μπορούν να μειωθούν, διότι πωλούνται ήδη τα ίδια φάρμακα σε άλλες χώρες της ΕΕ φτηνότερα.

 10. ορεσέιβιος avatar
  ορεσέιβιος 26/11/2013 18:19:14

  Η επανάσταση έχει σαλτάρει...Ωρέ αδέρφια, τα πράγματα είναι απλά και κατόρθωσαν να πνιγούν σε μια κουταλιά σιρόπι οι επαναστάτες..
  ο άδωνις,θέλει να μειώσει τις τιμές σε 6000 φάρμακα και όχι σε όλα.
  Το να φωνάζεις μόνο όχι σημαίνει ότι θέλεις να πληρώνουμε με φόρους και συμμετοχή ακριβότερα φάρμακα στους...κακούς βιομήχανους που αίφνης έγιναν καλοί.
  Το να ζητάς να αποσυρθεί η τροπολογία σημαίνει ότι θέλεις πάλι να πληρώνουμε ακριβά τα φάρμακα.
  Το ίδιο ακριβώς ζητούν και οι φαρμακοβιομήχανοι..Σύμπτωση? Ναί ,διαβολική.
  Το να επιμένεις όμως και να εκτείθεσαι αρχίζει να δείχνει ή μεγάλη ανεπάρκεια και πολιτικη βλακεία ή μεγάλη εξάρτηση απο συμφέροντα.
  Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εξήγηση.
  Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει άλλη λύση..Οποιος δεν μπορεί να πεί δημοσίως οχι θα απέχει θα αρωστήσει κλπ για να μην δυσαρεστηθούν αυτοί που δεν θέλουν μείωση.
  Ο άδωνις τελικά έκανε κόλπο γκρόσο και έπνιξε τον μικρό αλέξη σε μια κουταλιά παιδικό σιρόπι...
  Είναι τόσο εξώφθαλμα άτσαλη η υπεράσπιση των ακριβών φαρμάκων και του πάρτυ που έδιναν οι φαρμακοβιομηχανίες στην χώρα μας που μόνο μεθυσμένος δεν μπορεί να αντιληφθεί...
  Αν δεν υπηρετούν συνειδητά συμφέροντα των βιομηχάνων, είναι επιεικώς επικίνδυνοι περισσότερο...Γιατί άγονται και φέρονται χωρίς ειρμό και σκέψη...
  Το πιθανότερο είναι να φύγουν απο την βουλή..Οπότε θα ρεζιλευτούν ακόμη περισσότερο.
  Το ότι προσπαθούν να πέισουν τον κόσμο ότι έχουν δίκιο οι τσιριζαίοι,δικαιολογείται μόνο απο το ότι ακόμη πιστεύουμε ότι μας ψεκάζουν.
  Βέβαια με όσα γίνονται δεν είναι και αυτό αδύνατο...
  Τόση τρέλλα πολιτική δεν δικαιολογείται...

 11. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 27/11/2013 15:41:45

  Στην Ελλάδα του σήμερα έχω πολλές αμφιβολίες για πολλά πράγματα. Η Ιστορία θα δείξει!!! Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι, από την Ιστορία κανείς δεν ξεφεύγει και ο κ. Υπουργός, ο επί της υγείας, βρίσκεται ήδη στις τρύπες του κόσκινου (κρησάρα) της, από το ΝΑΙ του 1ου μνημονίου.
  Ελπίζω το νομοσχέδιο για τις τιμές των φαρμάκων να αντιμετωπίζει όλες τις φαρμακοβιομηχανίες με τα ίδια κριτήρια!!!
  Σήμερα 27/11/2013 παρακολούθησα τον κ. Υπουργό στην εκπομπή του κ Παπαδάκη να λέει διάφορα για την Κύπρο και τους Κυπρίους, για τις συντάξεις το πόσο ικανοποιημένος θα ήταν ο ίδιος με σύνταξη 360 ΕΥΡΩ κλπ. Αλήθεια θα ήταν ο ίδιος ικανοποιημένος με βουλευτική αποζημίωση των 2.000 ΕΥΡΩ? Χρεωκοπημένη χώρα δεν ήμαστε? Πως το φαντάζεται αυτός, με τα ........δεν ξέρω πόσα ΕΥΡΩ στη τσέπη και οι υπόλοιποι με τα ψιχία?
  Αλήθεια οι Έλληνες είναι φοροφυγάδες? Αυτός? Τι λέει για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας? Ξέρετε το σοβιετικό αυτό μοντέλο το οποίο μας επιβλήθηκε για να μην μας πάρουν τα σπίτια "οι κομμουνισταί" βλέπετε!!!! Το ξέρει ο κ. Υπουργός ότι κάποιοι, κάπου, κάποτε έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες της ανθρώπινης ζωής, αξιοπρέπειας, ιδιοκτησίας, που πρέπει να εξασφαλίζονται πρωτίστως από τις καθ' ύλη αρμόδιες κυβερνήσεις της Χώρας? Με τη σημερινή Κυβέρνηση εξασφαλίζονται? (Ερώτηση που χρήζει απάντησης).
  Το ξέρει ο Κ. Υπουργός (επί της Υγείας) ότι, αν μία χώρα είναι χρεωκοπημένη φεύγει από το νόμισμα μέσα στο οποίο χρεωκόπησε, γυρνάει στο δικό της νόμισμα, εξασφαλίζει τις συμμαχίες της, αλλάζει το οικονομικό της μοντέλο και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες και προυποθέσεις για να ανακάμψει η Χώρα???
  ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ (Ρηθέν υπό του προφήτου)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.