#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2008 01:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γεωπολιτικά παιχνίδια ανιστόρητων

Η περίπτωση του Κοσσόβου είναι μοναδική και δεν αποτελεί προηγούμενο για άλλες περιοχές του κόσμου, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Μακόρμακ. Εννοείται. Μονά-ζυγά δικά μας. Διότι δεν μπορεί να διανοηθεί η Ουάσιγκτον ότι σε λίγο καιρό το Κρεμλίνο θα ζητήσει την ανεξαρτοποίηση της Αμπχαζίας και της Οσσετίας και την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσία. Άλλωστε, τόσο καιρό παλεύουν οι Αμερικανοί να προσεταιριστούν τη Γεωργία, τώρα θα δείξουν την αδυναμία τους; Θα αποσπάσουν οι Ρώσοι δύο περιοχές, που τις είχε δώσει ο Στάλιν στη Γεωργία, αλλά αποσχίστηκαν από αυτήν, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στην αρχή της δεκαετίας του 1990;  

Προφανώς, το Κόσσοβο, επουδενί μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για την Παλαιστίνη. Ποιοι είναι αυτοί οι «ενοχλητικοί» Άραβες που θα αυτοανακηρυχθούν σε κράτος; Κράτος θα γίνουν, μόνον όταν και όπως θέλει το Ισραήλ. Κράτος όμως, μπορεί να σχηματιστεί στο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) και οπωσδήποτε επιβάλλεται να γίνει το ίδιο στις κουρδικές περιοχές του Ιράν. Για τη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζει το πλειοψηφικό κομμάτι των Κούρδων, ίδωμεν. Στρατηγικός εταίρος είναι η Άγκυρα. Δεν είναι δυνατόν να την «αδειάσουμε» έτσι απλά. Ωστόσο, αν δρομολογηθούν γενικότερες ανακατατάξεις στη Μ. Ανατολή, με ταυτόχρονες αλλαγές συνόρων, ας είναι. Ας υποστεί τις συνέπειες και η Τουρκία.

Στο μεταξύ όμως, ας κλείσει το ταχύτερο δυνατόν, το «πακέτο» Κυπριακό, Αιγαίο, Θράκη. Αρκετές σκοτούρες έχει η Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή για να ασχολείται με ήσσονος –γι’ αυτήν- σημασίας θέματα, όπως τα Βαλκάνια. Ας αναλάβει, τέλος πάντων, τις ευθύνες της και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας πληρώσει και το οικονομικό κόστος. Εξάλλου, θα το πάρει πίσω, δημιουργώντας μια νέα αγορά για να πουλάει τα προϊόντα της. Κι’ αυτοί οι Γερμανοί, δεν τους είδατε πόσο σωστά σκέφτηκαν; Αμέσως αναγνώρισαν το Κόσσοβο. Έχουν ιστορική συναίσθηση της κατάστασης. Το Γ’ Ράιχ, το πολεμούσαν οι παρτιζάνοι του Τίτο, αλλά είχε συμμάχους σημαντική μερίδα των Αλβανών του Κοσσόβου και των Σκοπίων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 21/02/2008 02:56:02

  Ποιος είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας; Μα, ο "σοσιαλιστής" Μπερνάρ Κουσνέρ, που έτυχε να είναι και ο πρώτος επικεφαλής του ΟΗΕ στο Κόσσοβο. Και βέβαια, φημίζεται για τη φιλοαλβανική του στάση. Κι υτός, "εκσυγχρονιστής" παιδιά.

 2. Σπύρος avatar
  Σπύρος 22/02/2008 02:39:21

  O Koυσνέρ ήταν και ιδρυτής τών ΄Γιατρών τού Κόσμου΄.Αυτό το κάθαρμα επέλεγε να στέλνει βοήθεια μόνον στους Αλβανούς και όχι στούς Σερβους κατά την διαρκεια τών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας..
  Επίσης δημοσιευσε ψευτικες φωτογραφίες(μονταρισμένες)απο δήθεν στρατόπεδα συγκεντρώσεως αλβανών,που ειχαν δημιουργήσει οι Σερβοι.
  Μετά το τέλος του Πολέμου εξέδοσε βιβλιο στο οποίο παραδεχόταν τήν απάτη του,αλλά διευκρίνιζε οτι δεν μετανοιώνει γιατί πέτυχε τον σκοπό του..
  Αυτός ο αλήτης μαζί με τον Γιόσκα Φίσερ και τον Ντανιέλ Κον Μπεντίντ υπήρξαν απο τούς υπερμάχους τών βομβαρδισμών..
  Και οι τρείς έχουν αγαπηθεί ΄τρελλά΄απο τους ΄φιλελληνες΄τύπου Σωμερίτη,Ιών,Τετας Παπαδοπουλου,Δημου και άλλες ΄δημοκρατικές δυνάμεις΄.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.