#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/05/2012 17:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανοί ...σκιτζήδεςτου Γιώργου Χαρβαλιά

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η Ανγκέλα Μέρκελ διαβάζει ανελλιπώς κάθε πρωί τον ελληνικό Τύπο και τις αναφορές του νέου Γερμανού πρέσβη, όπως ισχυρίζονται κάποια εγχώρια παπαγαλάκια της Τρόικας. Γιατί αν αυτό συνέβαινε, θα είχε ρίξει μια ματιά και στην εμπιστευτική δημοσκόπηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την εικόνα των υποψήφιων «ξένων επενδυτών» στην ελληνική κοινή γνώμη.

Στην εν λόγω σφυγμομέτρηση, που ασφαλώς κοινοποιήθηκε στη γερμανική πρεσβεία, καταγράφεται το εξής απίθανο: Μεταξύ όλων των υποψήφιων χωρών που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην διαδικασία πώλησης ελληνικής δημόσιας περιουσίας, ως πλέον ανεπιθύμητη καταγράφεται η Γερμανία. Με το εκπληκτικό ποσοστό του 42,1%, την ώρα που δεύτερος και… καταϊδρωμένος έρχεται ο «πατροπαράδοτος εχθρός», συγκεντρώνοντας μόλις το 12,1% αρνητικών κρίσεων! Πίσω από την Τουρκία, έρχονται οι ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία ουσιαστικά δεν καταγράφεται, αφου πλειοδοτεί στις θετικές γνώμες της κοινής γνώμης ως υποψήφιος επενδυτής!

Η συγκλονιστική αυτή διαπίστωση έπρεπε να είχε ήδη σημάνει κόκκινο συναγερμό στο Βερολίνο. Τέτοιο αντιγερμανικό αίσθημα είχε να ζήσει η Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Κι όμως, οι σύγχρονοι Γερμανοί ηγέτες δεν φαίνονται να συγκινούνται. Αντίθετα, εξακολουθούν να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας μας με τρόπο άγαρμπο και σπασμωδικό, που, εκτός από πολιτική ανεπάρκεια, προδίδει και πανικό.

Η πρόσφατη επιχείρηση χειραγώγησης του ελληνικού εκλογικού σώματος, με τα είπα-ξείπα της κυρίας Μέρκελ περί ανάγκης δημοψηφίσματος, αγγίζει τα όρια της φαρσοκωμωδίας. Γιατί εμφανίζεται υπό το κράτος σύγχυσης να ενστερνίζεται τις καινοφανείς απόψεις Παπανδρέου, για τις οποίες κακήν-κακώς ο πρώην πρωθυπουργός αποπέμφθηκε από τις Κάννες.

Δεν ξέρω τι είδους πολιτική κατήχηση υπέστη η κυρία Μέρκελ στην Ανατολική Γερμανία του Χόνεκερ, αλλά οι χειρισμοί της στο ελληνικό ζήτημα στερούνται σοβαρότητος. Ακόμη και αν αρχίζει να επικρατεί στο Βερολίνο η άποψη ότι πρέπει να «ξεφορτώσουν» την Ελλάδα από το τρένο της ευρωζώνης, ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να επιβληθούν τετελεσμένα είναι εξόχως αυταρχικός και ξεφεύγει από κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού.

Προσωπικά, όμως, δεν πιστεύω ότι οι παλινωδίες των Γερμανών οφείλονται στο ότι έχουν αποφασίσει να «τραβήξουν την πρίζα» και ψάχνουν άλλοθι γι’ αυτή την επιλογή. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι το Βερολίνο, παρά τις απειλές και τις μεγαλοστομίες, φοβάται αυτή την προοπτική και επιχειρεί με ανορθόδοξες πολιτικές «μανούβρες» να την αποτρέψει.

Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμη πιο μεγάλη την ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για να αναλάβει ως μελλοντική κυβέρνηση μία αξιοπρεπή επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ακριβώς γιατί όλα συνηγορούν πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους δανειστές...

(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 26/05/2012 17:48:23

  Δηλαδή, τι διαφορετικό λέει ο Τσίπρας;

  • dim avatar
   dim @ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 26/05/2012 18:44:28

   Η απάντηση μου περι Τσίπρα, ακριβώς από κάτω, σε εσένα ήθελα να απαντήσω, αλλά πηγε από κάτω τελικά....

 2. dim avatar
  dim 26/05/2012 18:42:08

  Ο Τσίπρας και η παρέα του επιθυμούν τη δραχμή. Για να το πετύχουν όμως αυτό και να κάνουν πράξη τα όνειρα κάθε ακροαριστερού συντρόφου τους, πρέπει πρώτα να καμουφλαριστούν πίσω από το ευρώ, να αρπάξουν τη ψήφο του κόσμου, και να τα ρίξουν μετά στους κακούς ευρωπαίους που δε δέχθηκαν τους όρους τους και μας «πέταξαν» από το ευρώ, διατηρώντας και το άλλοθι περί εθνικής αξιοπρέπειας κλπ.

  Απορώ πως ξαφνικά ξεχνάτε όλοι οτι ο Τσίπρας, ο Λαφαζάνης, ο Αλαβάνος, οι Συνιστώσες κλπ. ανήκουν στη πιο σκληρή μόρφή της αριστεράς, που χρόνια τώρα κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είναι οι υπερασπιστές των κουκουλοφόρων και των μελών της 17 Νοέμβρη. Το όνειρο τους είναι η έξοδος από την Ευρώπη, το όραμά τους είναι η κατάλυση της αστικής δημοκρατίας, και η μετατροπή της χώρας σε μια χώρα σοσιαλιστική, τριτοκοσμική, της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης προς τους αδελφούς κατατρεγμένους λαούς, με πλήρη ενσωμάτωση τους, και η διαμόρφωση μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που σε 2 το πολύ γενιές οι μουσουλμάνοι ‘έλληνες’ θα ξεπερνούν αριθμητικά τους χριστιανούς έλληνες. Εξάλλου άθεοι είναι όλοι αυτοί, γιατι να τους νοιάζει αν θα υπάρχουν πιο πολλοί μουσουλμάνοι από χριστιανοί?

  Μου μετέφερε εξάλλου γνωστός μου συνομιλία με ηγετικό άτομο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε ερώτηση γιατί δε διαμαρτύρονται τώρα που τα παίρνει πίσω ο Τσίπρας περί μονομερούς καταγγελίας? Και του απάντησε το εξης: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αν πουμε τώρα οτι θέλουμε τη δραχμή θα πάρουμε 10%. Το ψέμα έιναι το ελάχιστο μέσο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να καταλάβουμε την εξουσία. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με την αστική δημοκρατία, και όλα τα μέσα σε αυτό τον πόλεμο είναι θεμιτα !!!»

  • ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
   ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ @ dim 26/05/2012 19:10:42

   Φίλε dim, πρέπει τώρα οι αναγνώστες του αντινιούς να θεωρήσουν ως δεδομένη την εκμυστήρευση της συνομιλίας του φίλου σου με τον αντιεξουσιαστή, δεδομένης της κρισιμότητας της εκλογικής αναμέτρησης, όπου οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν τα ρέστα τους; Και είναι φανερό με ποιου το μέρος τάσσεσαι αναφανδόν. Έπειτα, για να το πάρουμε και λογικά και συμφωνώντας με τα γραφόμενα του Χαρβαλιά, γιατί, αφού η Γερμανία φοβάται την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Τσίπρας- και ο κάθε Τσίπρας- να μην το εκμεταλλευτεί, για να επιτύχει, γιανα χρησιμοποιήσω τα γραφόμενα του κ. Χαρβαλιά, μία αξιοπρεπή διαπραγμάτευση του μνημονίου; μήπως για για να κάνει το χατήρι του... αντιεξουσιαστή που επικαλείσαι για να φύγουμε από το ευρώ και γαία πυρί μειχθείτω; Τελικά ο Τσίπρας τι είναι; ένας αντιεξουσιαστής, που θέλει να μας βγάλει από το ευρώ για να ικανοποιήσει τις αριστερίστικες ιδεοληψίες του, ή ένας νέος Ανδρέας Παπανδρέου, που παριστάνει τον ιδεολόγο, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάργα συστημικός και όταν έρθει-αν έρθει- η ώρα να κυβερνήσει θα τα πάρει όλα πίσω, όπως πολλοί τον κατηγορούν και θα καταπιεί το μνημόνιο, ως τη μόνη ρεαλιστική οδό;

   • dim avatar
    dim @ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 27/05/2012 17:11:10

    Δεν υιοθετώ τίποτα από όσα ακούω, ούτε τα πιστεύω 100%, στο κάτω – κάτω δεν ξέρω αν αυτό είναι αυτό που ευχεται ο αντιεξουσιαστής ή αν όντως αυτό επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Σύριζα. Πάντως έχουν μια ισχυρή πιθανότητα να είναι αλήθεια και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει...στο κάτω κάτω μέχρι πριν ένα μήνα η μόνη καθημερινή ασχολία όλων των στελεχών του Σύριζα ήταν η διοργάνωση Υπατιών, και η υπεράσπιση κουκουλοφόρων και μελών της 17 Νοέμβρη.

    Αν όντως αυτό είναι το σχέδιο τους, τότε προφανώς καήκαμε ολοσχερώς....δραχμή, εξαθλίωση, και μάλιστα δε θα μπορούμε να του πούμε και τίποτα, γιατί θα καλύπτεται πίσω από τη καθαρή νωπή εντολή, και τα επιχειρήματα περί κακών Ευρωπαίων και εθνικής αξιοπρέπειας.....

    Πάντως, και αυτό να μην είναι το κύριο σχεδιό τους (καμουφλάζ για υφαρπαγή της ψήφου και επιστροφή στη δραχμή), πάλι δε καταλαβαίνω πώς θα μας οδηγήσουν αυτοί πραγματικά στην έξοδο από τη κρίση. Η πίεση στους Ευρωπαίους θα γίνει στη βάση ενός ρεαλιστικού σχεδίου με παράταση και πακέτα για ανάπτυξη ώστε να μειώσουμε τα ελλειμματά μας όχι σε ένα αλλά τρια χρόνια, όταν θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα ανάπτυξης. Αν πάει ο Σύριζα και τους παρουσιάσει πρόγραμμα για κρατικοποιήσεις, προσλήψεις, δημεύσεις, ασφυξία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κλπ. θα τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές. Πειράματα και τζόγο με το μέλλον των παιδιών μας, σε ένα τόσο κομβικό σημείο που παίζεται η παραμονή μας ή όχι στο ευρώ (είτε από προθεση μας, έιτε και από ατύχηημα) δεν επιτρέπονται. Η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο, και πειράματα οικονομικά με λάτρεις του άκρατου κρατισμού είναι καταστροφικά....

    Τώρα αν μου λες ότι θα καταπιεί και ο Τσίπρας το μνημόνιο τελικα.... σου λέω και πάλι. Το σχέδιο για την έξοδο από τη κρίση επιβάλλει τομές και μεταρρυθμίσεις, λιγότερο κράτος, και τόνωση της ιδιωτικής οικονομίας. Τι μου λες δηλαδή, ότι ο Τσίπρας θα προχωρήσει άμεσα στην ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΤΤ, ΟΣΕ και δε ξερω κι εγω τι άλλο προβλέπει το μνημόνιο???? Θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις??? Γιατί αυτά είναι απαραίτητα για να δούμε φως στην άκρη του τουνελ.

    Με το ΓΑΠ και το ΠΑΠ, χάσαμε 2 χρόνια γιατί δεν προχώρησαν σε καμια αποκρατικοποιήση και διαρθρωτική αλλαγή. Τώρα, αν μας δώσουν την πολυπόθητη παράταση και ανάπτυξη, εμεις θα την χαραμίσουμε πάλι εφαρμόζοντας πολιτικές κρατισμου?? Αν ψηφίσουμε Τσίπρα σε αυτές τις εκλογές, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, χάνουμε και τη τελευταία ευκαιρία να γίνουμε μια χώρα ανταγωνιστική με σωστές παραγωγικές βάσεις, και να βγούμε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης....

 3. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 26/05/2012 19:43:28

  "Τελικά ο Τσίπρας τι είναι;"
  Κάποιος αρκετά καλός στην εύκολη κριτική και τις εξυπνάδες, αλλά επί του πρακτέου ... σκιτζής.

 4. Nik avatar
  Nik 26/05/2012 20:47:46

  Οταν οι επενδύσεις που βλέπουμε είναι τύπου ΑΠΕ όπου εμείς φορτωνόμαστε το κόστος και αυτοί το κέρδος, τότε να λείπει το βύσσινο.

  Από την άλλη έχουμε τις ανοησίες περί "οικονομικών ζωνών" όπου για χάρη Γερμανικών εταρειών θα αναστέλλεται το δαπανηρό καθεστώς Εοκικών περιβαλλοντικών οδηγιών κλπ. Το ερώτημα κάθε αδαούς είναι: τότε γιατί να μην το κάνουμε για την πάρτη μας και να καρπωθούμε εμείς το ώφελος;

  Οι Γερμανοί ψάχνουν για κορόιδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.