#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2011 11:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανοί δημοσιογράφοι καλούν τους Έλληνες να μηνύσουν τους δανειστέςΑυτό είναι δημοσιογραφία. Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt  έστειλε στην Ελλάδα 20 δημοσιογράφους για να ζήσουν την κατάσταση που επικρατεί τελευταία στη χώρα. Μίλησαν με κόσμο, με πολιτικούς, πήγαν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και τι νομίζετε ότι έγραψαν στο άρθρο τους;

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη».

Είδαν μια χώρα στα όριά της, εξαντλημένη, διαλυμένη από τη μέγγενη του χρέους και της ευρωπαϊκής… αλληλεγγύης.

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική κατά της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει», δηλώνουν και συνεχίζουν:

Τα αποτελέσματα (εννοείται του σχεδίου διάσωσης) δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα».

Το επόμενο είναι ακόμη πιο σοβαρό που αναφέρουν:
«Πιο επικίνδυνα όμως είναι όσα δεν φαίνονται. Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ήμουν μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με ανησυχία και με επαγρύπνηση την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967 ως το 1974 και που μπορεί να ψάχνει την ευκαιρία να δράσει. Το ξέρουμε από πολλές χώρες: οι θεραπείες – σοκ είναι εχθροί της Δημοκρατίας». Αν και υπερβολική μια τέτοια πρόβλεψη εντούτοις δείχνει πώς σκέφτονται οι ξένοι για εμάς.

«Ένα τέτοιο βουνό χρέους δεν μπορεί να μειωθεί συρρικνώνοντας την οικονομική δύναμη. Αν και η χώρα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα που έχει πάρει δυτική χώρα εκτός πολέμου, το χρέος έχει μεγαλώσει κατά 67 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το ΑΕΠ έχει φτάσει από το 127% στο 157%. Το σπιράλ της κρίσης τρέχει όλο και πιο γρήγορα. Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής θα επιβραδύνει την αποσύνθεση της χώρας αλλά δεν θα τη σταματήσει. Όλα άργησαν κατά ενάμιση χρόνο. Αν τότε είχε γίνει διαπραγμάτευση του χρέους σήμερα θα ήταν κάτω από 100% του ΑΕΠ. Όπως έχουν τα πράγματα η χώρα θα μείνει αποκλεισμένη από τις αγορές για πολύ καιρό”, τονίζουν.
Και το εντυπωσιακό οι Γερμανοί το αφήνουν για το τέλος:
Αν είχαμε φερθεί στους Γερμανούς αδελφούς μας της Ανατολικής Γερμανίας όπως φερόμαστε τώρα στους Έλληνες, αυτοί θα ζούσαν ακόμη στην φτώχεια.

Αυτά που κάναμε τότε για αυτούς: μηδενική φορολογία στις εταιρείες, προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αύξηση μισθών για να δημιουργήσουμε καταναλωτική δύναμη – όλα αυτά γίνονται αντίθετα στην Ελλάδα».
Όλα όσα λέμε τόσο καιρό τα είδαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι και τα έγραψαν στους συμπολίτες τους που πιστεύουν ότι είμαστε λαμόγια και τεμπέληδες.

Είδαν μια χώρα τσακισμένη, που επί 1,5 χρόνο έκανε τεράστια λάθη, που η κυβέρνησή της την οδήγησε στην καταστροφή και οι Ευρωπαίοι εταίροι την έσπρωξαν στο γκρεμό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Krax avatar
  Krax 30/10/2011 12:04:23

  Αυτό θα πει Ενωμένη Ευρώπη...Να λειτουργεί!
  Όλα άργησαν κατά ενάμιση χρόνο γιατί αυτό ήταν στημένο και όχι από ευρωπαίους!.

  AOZ AOZ AOZ... που είσαι καλέ AOZ;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Krax 30/10/2011 12:27:30

   !!!!!

  • The Saint avatar
   The Saint @ Krax 30/10/2011 12:41:37

   "...γιατί αυτό ήταν στημένο και όχι από ευρωπαίους!"

   Ακριβώς έτσι! Στημένο! Είναι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

   • The Saint avatar
    The Saint @ The Saint 30/10/2011 12:48:14

    Φακτορα, υπάρχει κανενα link με το άρθρο αυτό της εφημεριδας?

    • alakran avatar
     alakran @ The Saint 30/10/2011 13:44:42

     http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/10/2011_460773

     Το βρίσκω ειρωνικό που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ alakran 30/10/2011 15:17:04

      Στις ''ειδήσεις'' του Star να δεις χαρά!

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Krax 30/10/2011 13:45:17

   Έτσι, φώναξέ το. ΑΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΖ!

 2. Πελασγός avatar
  Πελασγός 30/10/2011 12:39:53

  Σ'αυτή την εφημερίδα ( Handelsblatt), γράφουν σκεπτόμενοι Γερμανοί, με παιδεία Ευρωπαική, που έχουν στα μαξιλάρια τους πνευματικούς δασκάλους τους Johan Gustav Droysen, τον Boeckh, τον U. Vilamovich .
  Σήμερα η Γερμανία της οικονομετρίας πάσχει η ίδια σε σκέψη, διότι το αντεπιστέλλον μέλος της Wall Street, η Deutsche Bank, έχει καταστρέψει το Γερμανικό πολιτισμό που γαλουχήθηκε με τις αξίες του δικού μας πολιτισμού.
  Η Handelsblatt διείδε έγκαιρα, ότι η ρήση του U. Vilamovich ότι "η ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει τούτο το προσόν, ότι δεν έπαυσε ποτέ να είναι η μητέρα παντός πολιτισμού", αποσύρθηκε από τους δογματικούς του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Πέραν μιας "φιλελληνικής" διάθεσης, η οποία δεν εκπορεύεται στην ουσία από αγάπη, με την ελληνική έννοια, αλλά από συναντίληψη ότι ο πολιτισμός τους είναι έκγονος του Ελληνικού, αντελήφθησαν έγκαιρα ότι η κατάρευση της Ελλάδος θα συμπαρασύρει ολη την Ευρώπη. Επιπροσθέτως, διαβλέπουν έναν εκ των πραγμάτων ελληνικό αντιγερμανισμό και θέλουν να τον φράξουν. Αυτή τη στιγμή, εμείς οι Έλληνες για το συμφέρον μας, πρέπει να μην αποξενωθούμε από τέτοιες φωνές, οι οποίες δεν είναι ούτε αποσμασματικές ούτε ενέχουν κάποια Νεο Γερμανική παρόρμηση, αλλά αποτελούν τα απηχήματα των μεγάλων δασκάλων τους, Droysen, Boeckh, και Vilamovich ...

  Ας τους παρακολουθούμε τουλάχιστον.

  Πελασγός

  • μαρικα avatar
   μαρικα @ Πελασγός 30/10/2011 18:20:32

   Πελασγος +100000000000000
   Ετσι ειναι.Ξερω Γερμανους που ειναι ποιο Ελληνες απο μερικους στην Ελλαδα,οπως ο γαπ που κανει τον Ελληνα.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 30/10/2011 13:09:17

  Με λίγα λόγια προτείνουν αυτά που πάντα έλεγε ο Σαμαράς!

  Αλλά ίσως δεν έχουν καταλάβει πως η φορομπηχτική πολιτική δεν επιβλήθηκε απ’ την Τρόικα , αλλά από το ΠΑΣΟΚ!

  Κοντεύουμε να το ξεχάσουμε κι' εμείς! Η Τρόικα απλά και πολύ λογικά ζητά να μειωθεί το έλλειμμα.

  Τελικά το παραμύθι με τους "κακούς Γερμανούς" έχει παραγίνει.

  Οι Γερμανοί φταίνε που επί δεκαετίες δανειζόμασταν και καταχρεωνόμασταν για να δημιουργήσουμε το τερατούργημα του Δημοσίου, χωρίς καμιά αίσθηση για τις συνέπειες?

  Οι Γερμανοί φταίνε που τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις τρώγαμε στα σκυλάδικα με τις Βουλγάρες?

  Οι Γερμανοί φταίνε που οι συνδικαλιστές ΚΑΙ οι εργαζόμενοι υπονόμευσαν και κατέστρεψαν τις λίγες σοβαρές βιομηχανίες που είχαμε ,για να τις πάρει το Δημόσιο σαν προβληματικές και αυτοί γίνουν Δ.Υ…και να αράξουν?

  Οι Γερμανοί φταίνε που κάποιοι Έλληνες Επιχειρηματίες , αντί να παράγουν κάτι, θεώρησαν πιο βολικό να ξεζουμίζουν το Δημόσιο και τα κοινοτικά κονδύλια?

  Οι Γερμανοί φταίνε που τα παραπάνω λαμόγια εξαφάνισαν, ήδη από τη δεκαετία του 80 ,κάθε πραγματική επιχειρηματική και κυριως βιομηχανική δραστηριότητα, για να μην έχουν ανταγωνιστές?

  Οι Γερμανοί φταίνε που οι ανίκανοι ή πουλημένοι πολιτικοί, (που τους ψηφίζαμε κουνώντας πλαστικά σημαιάκια) και το διεφθαρμένο και χαοτικό Δημόσιο (που δεν το αγγίζαμε, για να μη ξεβολευτεί ο κουμπάρος μας ο διορισμένος) δεν έκαναν το παραμικρό για να διορθώσουν όλα τα παραπάνω?

  Δε θα γίνω δικηγόρος των Γερμανών, αλλά ,όπως σε κάθε εθνική μας καταστροφή, πάλι ψάχνουμε τους "κακούς ξένους" για να τους φορτώσουμε τα στραβά τα δικά μας!

  • ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 30/10/2011 13:34:10

   Εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης με τα λαδωματα τους και για το χρημα κατω απο το τραπεζι ακομα και στο βρωμικο ποδοσφαιρο ας μην ξεχναμε την υποθεση ΧΟΙΤΣΕΡ . Οπου πουστια και μιζα ειναι πρωταθλητες

 4. δημητρης avatar
  δημητρης 30/10/2011 13:31:55

  Απο Handelsblatt
  29.10.2011, 17:50 Uhr
  Exodus der Akademiker
  :
  Junge Griechen-Elite verlässt ihr Land
  Je höher ein junger Grieche heute ausgebildet ist, desto stärker ist sein Drang, auszuwandern. Neun Prozent aller Uni-Absolventen verlassen ihr Land, sogar 51 Prozent der Promovierten. Doch sie gehen nicht gerne.

 5. Panos avatar
  Panos 30/10/2011 13:45:02

  http://www.handelsblatt.com/politik/international/wenn-ich-ein-grieche-waere/5764772.html αυτο ειναι το σωστο link

 6. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 30/10/2011 14:24:24

  Εμείς τώρα τι να πούμε; Μπράβο που τα κατάλαβαν, μάλλον πρέπει να δώσουμε τα ΜΠΡΑΒΟ σε αυτούς που δεν συμφώνησαν σε αυτή την οικονομική εξαθλίωση του Ελληνικού λαού,και με κάθε τρόπο και μέσο, φώναζαν και φωνάζουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από τους δρόμους των Μνημονίων και των κακά αντιγραφέντων οικονομικών προγραμμάτων της Λατινικής Αμερικής, που θέλουν να τα εφαρμόσουν σε μία Ευρωπαϊκή χώρα σαν την Ελλάδα και μάλιστα; περιμένουν να έχουν και επιτυχία. Μα είναι δυνατόν!!!!!. Μπράβο στη Ν.Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της τον Αντώνη Σαμαρά που μπόρεσε και άντεξε όλες τις πιέσεις που του έχουν ασκηθεί και μπορεί σήμερα να αποτελεί τη μόνη αξιόχρεη πολιτική λύση της Ελλάδος.

 7. Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
  Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 30/10/2011 16:41:54

  Μὴ μοῦ πεῖς... Δὲν εἶδα, δὲν ἄκουσα! Φεύγουν οἱ διδακτορικοὶ στὸ ἐξωτερικὸ ἐπειδὴ τὶς διδακτορικὲς θέσεις στὴν Ἑλλάδα τὶς παίρνουν ἀγράμματα κομματοκυνάρια; Ἅντε καλέ. Μὴ μοῦ πεῖς καὶ ὅτι τὸ ἑλλαδικὸ διδακτορικὸ θεωρεῖται παλιόχαρτο, γιατὶ δὲν θ' ἀντέξω τόση ἀλήθεια!

 8. Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
  Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 30/10/2011 16:42:45

  Εἰς ὤτα μὴ ἀκουώντων ἡ Handelsblatt.

 9. lazaros avatar
  lazaros 30/10/2011 17:18:44

  η χωρα ειναι πλουσια. αν δεν τολμηση ο αντωνης να εξορυξη τον θαμενο πλουτο , ειμαστε τελειωμενοι.

 10. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 30/10/2011 23:39:23

  Ας μην τους αθωωνουμε κιόλας .Ξεχνάμε ότι το ΔΝΤ μπήκε κατόπιν απαίτησης της Μέρκελ η τις ύβρεις του FOCUS και τις BILD πριν από λίγο καιρό είδα ένα υβριστικό βίντεο σε Γερμανικό κανάλι που έλεγε ότι η μόνη εφεύρεση των Ελλήνων είναι ο πρωκτικός έρωτας ντροπή σε αύτους και στους Ελληνες πολιτικούς που δεν τους έβαλαν στη θέση τους .

 11. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ avatar
  ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 31/10/2011 07:29:48

  Μπράβο στους Γερμανούς δημοσιογράφους που έκαναν αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει οι διαπρεπείς οικονομολόγοι που διαθέτουμε σε όλη την υφήλιο: Να συγκρίνουν το πείραμα που παίζεται στην πλάτη της Ελλάδας με την Ανατολική Γερμανία. Αλλά φαίνεται πως ένας ολόκληρος λαός πρέπει να αφανιστεί και να γίνει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης για να μην ζητήσουν και άλλες χώρες να χάσουν οι τοκογλύφοι (βλέπε τράπεζες και οι συν αυτές) τα λεφτά τους αντί να την πληρώσουν οι ανίκανοι και μικρόνοες πολιτικοί που μας έσυραν στον όλεθρο και που ακόμα στην ύστατη στιγμή αυτοσχεδιάζουν, χωρίς να παρουσιάζουν επιτελείο προσωπικοτήτων τεχνοκρατών και οικονομολόγων που θα μας βγάλουν από την κρίση. Και που είναι όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου, με προεξάρχουσα την Ακαδημία Αθηνών, να σηκώσουν το ανάστημά τους, να τονώσουν το ήθος και την ιδιαίτερα χαρίσματα της φυλής μας, να αντικρούσουν τις υποτιμητικές και χλευαστικές επιθέσεις των ντόπιων πολιτικών αλλά και της διεθνούς κοινότητας που μέχρι τώρα βλέπουν τα πράγματα στην οικονομική τους διάσταση?

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 31/10/2011 12:04:23

  Χρήσιμο θα ήταν η Handelsblatt πρωτίστως, να συναιτήσει και υπενθυμίσει στις Bild, DW («Η Αφρική λυπάται την Ελλάδα»), Spiegel, Focus… και στη λοιπή επονείδιστη νεοναζιστική φατρία, το βιβλίο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872), Κεφάλαιο 15, στο οποίο ο Nietzsche χαρακτηριστικά εξηγεί τους λόγους του συμπλεγματικού αθεράπευτου ανθελληνισμού και φόβου που τους διακατέχει.

  Ανεξαρτήτως όψιμων εξευμενισμών λοιπόν, οι αναπόφευκτες γερμανικές έντοκα απαιτητές αποζημιώσεις 1.2 ΤΡΙΣ Ευρώ, προ των πυλών.
  Αυτή τη φορά, οι «Σταυρωμένοι» Ελληνες, αισιόδοξα προβλέπεται να πάρουν κυριολεκτικά, τα «σώβρακα» τα γερμανικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.