01/12/2008 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανικό "verboten"

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup η Γερμανία εμφανίστηκε να εμμένει στην "αυστηρή γραμμή" όσον αφορά το πακέτο στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, επειδή δεν πιστεύει πως μια προσωρινή μείωση του ΦΠΑ θα ενισχύσει την κατανάλωση. Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέερ Στάινμπρουκ δήλωσε επίσης ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν πρέπει να χαλαρώσει πολύ, καθώς όπως είπε, "ένα έλλειμμα της τάξης του 6% με 8% θα αποδυναμώσει την αξιοπιστία του Σύμφωνου".

Με τη λογική του Βερολίνου συντάσσεται και η Αθήνα.

Στον αντίποδα, η Γαλλία υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθούν όσο περισσότερα κονδύλια χρειάζεται, και να προβλεφθεί περισσότερη χαλαρότητα για τα ελλείμματα και τα χρέη κάθε χώρας. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος Αλμούνια εμφανίσθηκε πιο διπλωματικός, λέγοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι τα μέτρα που θα αποφασισθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη (στη συνεδρίαση του Ecofin) «θα είναι τα αναγκαία».

http://www.skai.gr/master_story.php?id=102426

ΣΧΟΛΙΑ

  1. t avatar
    t 02/12/2008 00:30:14

    Οι επενδυτές απλά θα υποφέρουν. Κανείς δεν θέλει να πιάσει ένα μαχαίρι που πέφτει.
    Dow Jones at 8,149-679.95 (-7.70%)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.