Γερμανική «τορπίλη» στην κυβέρνηση
04/02/2015 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανική «τορπίλη» στην κυβέρνηση

Εγγραφο - φωτιά απορρίπτει το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιωτικοποιήσεις, κατώτατο μισθό, συντάξεις

«Βόμβα» από τη Γερμανία, λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και το Eurogroup. Γερμανικό έγγραφο που έχει κατ΄αποκλειστικότητα στη διάθεσή του το Reuters, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνηθείσες οικονομικές πολιτικές, όχι να τις αντιστρέψει.

Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υπαναχωρήσει στις αντι-μνημονιακές εξαγγελίες των πρώτων ημερών της διακυβέρνησής της, ενώ απορρίπτεται οποιοδήποτε πισωγύρισμα στις ιδιωτικοποιήσεις, τον κατώτατο μισθό, τις απολύσεις, τη φορολογία και τις συντάξεις.

«Το Eurogroup χρειάζεται μία ξεκάθαρη και σαφή δέσμευση από την Ελλάδα ότι θα εφαρμόσει πλήρως τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να παραμείνει το πρόγραμμα σε τροχιά», υπογραμμίζεται στο έγγραφο και συνεχίζει: «Στόχος είναι η συνέχιση της συμφωνηθείσας μεταρρυθμιστικής ατζέντας (όχι υπαναχώρηση από τα μέτρα), η κάλυψη μεγάλων τομέων όπως η διοίκηση των εσόδων, η φορολόγηση, η διαχείριση των δημοσιονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υγεία, οι συντάξεις, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της διαφθοράς».

Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους για τη χρηματοδοτική υποστήριξη από την ευρωζώνη και του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ανακτήσει περισσότερη ανεξαρτησία στη χάραξη οικονομικής πολιτικής και περισσότερο περιθώριο για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Επίσης επιθυμεί να βάλει τέλος στην παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων από την Τρόικα – τους επιθεωρητές από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – των οποίων οι τριμηνιαίες επισκέψεις έχουν γίνει συνώνυμο για πολλούς Έλληνες με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Το γερμανικό έγγραφο δείχνει ότι το Βερολίνο θέλει η τρόικα να παραμείνει στη θέση της.

Καλεί επίσης την Ελλάδα να δηλώσει ότι θα τιμήσει τις δεσμεύσεις αποπληρωμής του χρέους της προς την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης EFSF, καθώς επίσης και τα διμερή δάνεια από χώρες της ευρωζώνης που δόθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της ελληνικής κεντρικής τράπεζας, του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι το μαξιλάρι ασφαλείας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και των φορολογικών και στατιστικών αρχών.

Σύμφωνα με το Reuters, το Βερολίνο θέλει η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα πριν την πληρωμή τόκων, ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% το 2016 και να κλείσει το υπόλοιπο κενό στον προϋπολογισμό του 2015 για να επιτύχει τον συμφωνημένο στόχο.

Η Γερμανία θέλει επίσης η Αθήνα να τηρήσει τη συμφωνία για τη μείωση της γενικής κυβέρνησης κατά 150.000, να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος που δημιουργεί μία στενή σχέση μεταξύ των εισφορών και των παροχών, να κρατήσει τον μειωμένο κατώτατο μισθό και να κάνει ευρύτερη χρήση των αποκεντρωμένων μισθολογικών διαπραγματεύσεων.

Το Βερολίνο ζητά τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων των λιμένων, των ενεργειακών εταιρειών κοινής ωφελείας και των ακινήτων και την προώθηση των άμεσων ξένων επενδύσεων με στόχο να λάβει 2,2 δις. ευρώ σε έσοδα το 2015.

«Στην βάση των στοιχείων που περιγράφονται άνωθεν, είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Χρειάζονται περισσότερα και πρέπει να γίνουν περισσότερα, σε διμερή βάση καθώς και σε ευρωπαϊκό πλάισιο», καταλήγει το έγγραφο.

Λίγη ώρα μετά τη διαρροή από το Reuters, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι δεν αποδέχεται τις προτάσεις της γερμανικής κυβέρνησης κι ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις.Συγκεκριμμένα αναφέρει:

Το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση.

Είναι φανερό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της Τρόικα και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης.

Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 04/02/2015 18:14:13

  Μπορούμε, προσωρινά, να παραμερίσουμε την "αισιοδοξία" των Συριζαίων,την βιασύνη και τις ιδεοληψίες τους...αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε σύντομα , όταν και οι ίδιοι κατανοήσουν τα όρια τους...! Το γερμανικό κείμενο,όμως, δεν καταπίνεται εύκολα...αυτού του τύπου την Ευρώπη που κτίζουν και θέλουν να καθοδηγήσουν... έ,πάει πολύ να το αποδεχτεί κανείς αγόγγυστα... ό,τι δεν πέτυχαν σε τρείς επελάσεις τους, απο την εποχή του Μπίσμαρκ και μετά, με τα όπλα....να το πραγματοποιήσουν απο το Μάαστριχτ και μετά..; basta ! Αυτού του τύπου η"τακτοποιήση" και μας βυθίζει και μας εξουθενώνει... ναί,προτιμούμε την Ελλάδα των μικρών αφεντικών, απο μιά χώρα με 90ο/ο οριακή μισθωτή εργασία....το πώς,θα το βρούμε στο δρόμο.... υπάρχει, άμεση ανάγκη σύγκλισης αυτών των ανεπαρκών πολιτικών δυνάμεων που διαθέτουμε... και των κοινωνικών επίσης... τέρμα, η διαρκής ταπείνωση!

  • Μ.Τ. avatar
   Μ.Τ. @ βαγόνι 04/02/2015 20:26:06

   Νομίζω πως το γερμανικό κείμενο αποτελεί την πιο επιθετική προσέγγιση απέναντι σε μια ανάλογα επιθετική προσέγγιση της κυβέρνησης Τσιπρα. Που θα καταλήξει το πράμα θα το δούμε. Το μεγάλο πρόβλημα κι εκεί που πρέπει να απαντήσουμε όλοι ίσως τι κάνουμε είναι ότι δεν έχουμε καν επιλογή για 90% οριακή μισθωτή εργασία. Έχουμε επιλογή για 30% ανεργία. Στην Ελλάδα γίνονταν όλοι μικρά αφεντικά γιατί υπήρχαν πάντα πολύ λιγότερες θέσεις μισθωτης εργασίας από το Βορρά.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ βαγόνι 04/02/2015 21:01:14

   Δεν συμφωνώ. Ο Σαμαράς τους είχε ξεδοντιάσει και τους είχε σχεδόν κερδίσει στο γήπεδό τους και με τους δικούς τους κανόνες. Πώς να το κάνουμε, είμαστε καλύτεροι από τους Γερμανούς και όταν αξιοποιουμε τις δυνάμεις μας δεν μπορούν να μας νικησουν. Έτσι έγινε και με αυτή την κρίση. Τώρα, ως προς το κείμενο, αυτές ήταν οι θέσεις τους εξαρχής. Τις κράτησαν με κυβέρνηση ΓΑΠ, με κυβέρνηση Παπαδήμου, με κυβέρνηση Σαμαρά. Τώρα θα τις άλλαζαν με κυβέρνηση Τσίπρα, επειδή "τέτοια εντολή έδωσε ο ελληνικός λαός"; Αν είχαμε ταπεινωθεί ακόμη λίγο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα περνούσε μετά και η περίοδος ισχύος του ECCL και μετά ποιος μας έπιανε. Αλλά αυτοί που έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά μέσω της διαδικασίας εκλογής Προέδρου είχαν άλλα σχέδια. Τώρα ο κόσμος έχει παραδοθεί σε μια συλλογική παράκρουση "εθνικής υπερηφανείας" από την σκληρή ψευτοδιαπραγμάτευση του Βαρουφάκη και ούτε βλέπουν τα δυσάρεστα σημεία που τους λένε ότι τίποτε δεν πάει καλά. Ειλικρινά, η κατάσταση μου θυμίζει την ευφορία που υπήρχε στο χρηματιστήριο λίγες ημέρες πριν καταρρεύσει. Και ο Αλέξης θα πρέπει να θυμάται ότι το "σταύρωσον αυτόν" ήρθε πολύ γρήγορα μετά το "ωσαννά".

   • Μάνια avatar
    Μάνια @ Διογένης 04/02/2015 21:05:06

    Ετσι ακριβώς ... Κρίμα, πραγματικά .

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Διογένης 04/02/2015 21:44:20

    Το πόσο τους είχαμε"ξεδοντιάσει" φάνηκε απο το περιεχόμενο του e-mail Χαρδούβελη...αυτό, όμως, τέλειωσε.... είναι καθήκον των ηττημένων στις εκλογές αστικών κομμάτων- άν και πολύ απέχουν απο την ουσία των συγκροτημένων αστικών σχηματισμών- να επιδιώξουν μία συνεννόηση με τη σημερινή κυβέρνηση, όσο κι'άν αυτό φαίνεται δύσκολο... όσο κι'άν η συνεννόηση μαζί τους προσκρούει στις αντιφάσεις και την προχειρότητα που διακρίνει τους Συριζαίους... σας φαίνεται ανέφικτο αλλά, υπο τίς παρούσες συνθήκες, μία συγκυβέρνηση των δύο πρώτων κομμάτων θά ήταν η πιό φυσιολογική κίνηση... Τελικά, το ερώτημα γιατί μπήκαμε στην ευρωζώνη παραμένει... έχει,όμως, μόνο ιστορική αξία!

   • Παναγιώτης avatar
    Παναγιώτης @ Διογένης 05/02/2015 00:05:59

    Μία ερώτηση: Είναι δυνατό μία χώρα να δανείζεται συνεχώς για να ξεπληρώνει δανεικά?΄ Συγχωρέσετε με, αλλά δεν καταλαβαίνω τι προτείνετε

    • Ιδώτης avatar
     Ιδώτης @ Παναγιώτης 05/02/2015 01:14:55

     Προτείνουμε να επανέλθει η ΝΔ στην εξουσία.

  • foros1 avatar
   foros1 @ βαγόνι 04/02/2015 21:03:07

   μήπως πλησιάζει η ώρα να ζητήσουμε επίσημα κάτι παραπάνω από τις ΗΠΑ, πέρα από την λεκτική υποστήριξη; δεν μπορώ να δεχθώ ότι γεωπολιτικά είμαστε τόσο ασήμαντοι, όσο οικονομικά.

   • Hunter avatar
    Hunter @ foros1 04/02/2015 21:53:46

    Δυστυχώς δεν είμαστε γεωπολιτικά πολύ πιο σημαντικοί από τη γειτονική Τουρκία, η οποία πολύ ευχαρίστως συμμαχεί κατά περίσταση με τις ΗΠΑ (ακόμη και με τη Ρωσία)... Εκτός αν οι ΗΠΑ θα προσπαθούσαν να μας χρησιμοποιήσουν ως Δούρειο Ίππο της Ε.Ε αλλά ως γνωστόν, ο Δούρειος Ίππος κάηκε κι αυτός μαζί με την Τροία...

    • foros1 avatar
     foros1 @ Hunter 04/02/2015 22:14:23

     αν η μοίρα του Δούρειου Ίππου είναι οπωσδήποτε να καεί, καλύτερα να καεί μαζί με την Τροία....

  • Fotini avatar
   Fotini @ βαγόνι 04/02/2015 22:00:09

   Μέχρι νά βροῦμε τόν δρόμο, τί γίνεται; Δῶσε μας μία εἰκόνα.

 2. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 04/02/2015 18:22:10

  Ιδού η Ρόδος, ιδού καί τό ...πήδημα. Όχι γιά τόν Alexis καί τόν Γιάνη (μέ ένα νί), αλλά γιά τήν σαθρή ελπίδα πού δημιούργησε η αναίσχυντη παραχολογία τού ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά -σιγά τελειώνουν οι μετεκλογικές φιέστες, οι παπαράτσι καί τά σόου μέ τά εναλλακτικά ντυσίματα. «...Το κυριότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται για την τιτάνια αυτή σύγκρουση χωρίς να διαθέτει το πιο στοιχειώδες όπλο, δηλαδή ένα εθνικό νόμισμα (το οποίο για να τυπωθεί, να εισαχθεί στην οικονομία και να γίνει αποδεκτό ως μέσο συναλλαγής και οικονομικού λογισμού θα χρειαζόταν τουλάχιστον μία δεκαετία, οπότε δεν υπάρχει λόγος και να το συζητάμε). Εξ αιτίας αυτής της μικρής λεπτομέρειας, όμως, δεν μπορεί να γίνει ούτε καν Ζιμπάμπουε: εάν, δηλαδή, εκδηλωθεί κρίση ρευστότητας, δεν θα είναι σε θέση ούτε καν να πληθωρίσει την οικονομία της προκειμένου, τουλάχιστον, να μην απονεκρωθούν όλες οι ζωτικές της λειτουργίες. Μοιάζει με έναν άοπλο χωλό, ο οποίος επιπροσθέτως έχει και τα χέρια δεμένα με χειροπέδες, και ο οποίος, μόνο και μόνο επειδή “κάτι του φάνηκε” και “του την έδωσε“, ετοιμάζεται να επιτεθεί σε μία σιδηρόφρακτη στρατιά. Ποιά είναι η μοναδική του ελπίδα να επιβιώσει; Μα, να δείξουν μεγαθυμία οι “αντίπαλοί“ του και να τον λυπηθούν για την άμετρη ανοησία του.»1. 1. Από απόσπασμα άρθρου τών Ιωάννου Δημήτρη καί Χρήστου. Όλο τό άρθρο στό σχόλιο: http://www.antinews.gr/POLITIKE/strofi-180-moiron-apo-baroufaki-de-milame-pleon-gia-diagrafi-xreous/

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 04/02/2015 19:49:21

  Η ΝΔ θα πάρει θέση;

  • Simon Bolivar ΙΧ avatar
   Simon Bolivar ΙΧ @ Γιώργος 04/02/2015 20:29:07

   Φτάνει που πήραν οι νεοδημακρατες .

  • Fotini avatar
   Fotini @ Γιώργος 04/02/2015 20:43:59

   Μετά τίς προγραμματικές δηλώσεις.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Γιώργος 04/02/2015 21:04:14

   Το ζητούμενο. Και το απαιτητό συνάμα από όλους εμάς που χρόνια τώρα από την μεταπολίτευση -ως είθισται να λέγεται-βάζουμε πλάτη σ΄αυτό το κόμμα, χωρίς να κουνηθούμε ούτε χιλιοστό από τη θέση μας. Εμάς που δεν μας εκφράζουν οι αλλαγές προέδρων μετά από κάθε ήττα (εξάλλου μέσα στο παιχνίδι είναι και η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία), ούτε το γεγονός ότι ο ένας βουλευτής τρώει τις σάρκες του άλλου, για το ποιός θα βγεί στο γυαλί και θα πεί την ατάκα που θα μείνει στην Ιστορία, μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ας το καταλάβουν όλοι στην ΝΔ να μην δοκιμάσουν πλέον τις αντοχές μας. Τους βαρεθήκαμε με την ομφαλοσκόπηση και τις αρχηγικές τους βλέψεις. Ιδίως τα απότοκα των οικογενειών (Μητσοτακαίων, Τζιτζικωσταίων, Καραμανλαίων -εξαιρείται ο τ.πρωθυπουργός του οποίου την ενωτική στάση θα έπρεπε να υιοθετήσουν όλοι). Επίσης βαρεθήκαμε κάτι Τίποτα όπως ο κ.Ε.Αντώναρος, ο Γ.Κοντογιάννης (που υπηρετεί ορισμένα.... ψηλά προσωπα) στην παράταξη κ.ά. Πού ήταν αυτοί την δεκαετία του΄80, του ΄90, του 2000; Τί έχασαν αυτοί για να υπηρετήσουν μια ιδεολογία και μια παράταξη; Πώς μπορούν να συγκριθούν μαζί μας που γνωρίσαμε το αποκρουστικό πρόσωπο του δημαγωγού Ανδρέα, της ποντικομαμής Σημίτη και των λοιπών και θυσιάσαμε σπουδές, όνειρα και καρριέρα, όντα στο "ψυγείο" της υπηρεσίας, διοικούμενοι από πτυχιούχους του πεζοδρομίου όπως καυχιόταν τότε ο κάθε αμόρφωτος πρασινοφρουρός. Επειδή πιστεύαμε στην παράταξη και στο νοικοκυριό που μπορεί να εξασφαλίσει γι΄αυτήν την έρμη πατρίδα τα κατάπιαμε όλα, μείναμε στη σκιά, δεν διεκδικήσαμε τίποτα και πάντα στην πρώτη γραμμή. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, σε κάθε επιλογή. Λοιπόν κύριοι της ΝΔ καθείστε ήσυχα. Μην παίζετε με την έντιμη και αφοσιωμένη βάση του κόμματος. Γιατί κι αυτή έχει τα όριά της. Αντε λοιπόν. Τσιμουδιά και αντιπολίτευση. Τσιμουδιά και αντιπολίτευση.

   • Fotini avatar
    Fotini @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 04/02/2015 21:54:01

    ῎Ετσι. ῞Ολα τά γλειώδη μμε βάζουν θέμα ἡγεσίας ΝΔ γιά νά "ξεφορτωθοῦν" τόν ΑΣ πού μπῆκε ἐμπόδιο στά σχέδια τους. ῾Η βάση πρέπει νά κλείση τά αὐτιά καί τά μάτια της στίς σειρῆνες τῶν "παραπολιτικῶν" καί τῶν ὁμοίων τους!!!!!!!!

 4. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 04/02/2015 21:16:00

  Ποιος εκπλήσσεται; Γιατί να αλλάξουν θέση οι δανειστές, επειδή πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας; Δεν έκαναν το χατήρι στο Σαμαρά για να τον σώσουν, θα το κάνουν στον Τσίπρα για να ξεθαρρέψουν κι άλλοι που καραδοκούν σε άλλες χώρες; Εμένα μου φαίνεται ότι το σχέδιο προχωρά μια χαρά. Λίγες μέρες εθνικής ευφορίας, χαριεντισμοί με Ρέντσι, Γιουνκέρ και σια, λάιφστάιλ ρεπορτάζ για πουκάμισα, γραβάτες, "γκουρού" και προβολή των θετικών δημοσιευμάτων ξένων ΜΜΕ (που πάντα υπάρχουν αν τα ψάξει κανείς) και ο ελληνικός λαός ξεχνά τη γύμνια των "διαπραγματευτών" και αρχίζει να αισιοδοξεί για αλλαγές και "κατάργηση της λιτότητας". Κι όταν κάποτε γίνεται η αναπόφευκτη πρόσκρουση με τον τοίχο, η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα από Μέρκελ, Σόιμπλε και Ντράγκι, μπορεί κανείς να ποντάρει στην οργή του Έλληνα για την "τορπίλη" και στην απογοήτευση, στην "πατριωτική" συσπείρωση γύρω από τον Αλέξη και την πρόθυμη αποδοχή ακόμη και για έξοδο από ευρωζώνη, που θα μας εξωθούν οι "κακοί ξένοι" για να "σώσουμε την περηφάνια μας". Κι όταν ο πανέξυπνος λαός καταλάβει που τον σύρανε θα είναι πλέον αργά.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ βαγγέλας 04/02/2015 21:21:20

   Πόσο δίκιο έχεις... Εντωμεταξύ ήδη βλέπω στο protothema.gr κάτι στημενα σχόλια του τύπου "μην κάνεις πίσω Αλέξη, καλύτερα στη δραχμή". Αυτά πρέπει να γράφονται από το ίδιο πρόσωπο που πριν τις εκλογές είχε "αναλάβει" την ίδια ιστοσελίδα και έγραφε εμφανώς στημένα σχόλια του τύπου "είμαι δεξιός, αλλά για πρώτη φορά θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν πάει άλλο". Το ίδιο στυλ γραφής. ΑΝ λοιπόν είναι στημένα, επαναλαμβάνω: ΑΝ, τότε αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις του Τσίπρα είναι προσχεδιασμένες για να μας πάει σε δραχμή και ότι όλη αυτή η ψευτοδιαπραγμάτευση γίνεται για να αποκοιμήσει τα αντανακλαστικά του κόσμου για το εθνικό έγκλημα που πάει να συντελεστεί.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Διογένης 04/02/2015 21:46:25

    Διογένη, είχα απαντήσει σε άλλη ανάρτησή σου και είχα γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο να μας πάει στη δραχμή και ότι οι όποιες κινήσεις του είναι "ξεκάρφωμα" έναντι των ψηφοφόρων του... Για αυτό ο Λαφαζάνης κι ο Λαπαβίτσας κάνουν την πάπια μέχρι τώρα...

 5. Hunter avatar
  Hunter 04/02/2015 21:40:09

  Ανακοίνωση της κυβέρνησης (ως προς το έγγραφο του Reuter): "...Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης..." Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παρουσιάσει το ελληνικό πρόβλημα ως ευρωπαϊκό πρόβλημα ανάπτυξης, για να πετάξει το μπαλάκι... Τι να περάσει ακριβώς ως ευρωπαϊκό πρόβλημα ανάπτυξης;;; Τη φοροδιαφυγή του 60% διαχρονικά (ανεξαρτήτου οικονομικής συγκυρίας);;; Τις συντάξεις των 50άρηδων και των διάφορων "μαϊμούδων" των ταμείων (ανάπηροι, πεθαμένοι κ.λ.);;; Τους 400.000-500.000 ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ δημοσίους "μισθούς" και τα "εφάπαξ" που πληρώνονται διαχρονικά στην Ελλάδα, σε πελάτες του ΠΑΣΟΚ (νυν του ΣΥΡΙΖΑ) και της Ν.Δ (του Μητσοτάκη και του Καραμανλή);;; Τις πελατειακές σχέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων με τους εγχώριους νταβατζήδες (των κατασκευών, των φαρμάκων, της ενημέρωσης) που "προμηθεύουν" ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ το κράτος;;; Τη διαφθορά που διέπει σχεδόν ΌΛΟΝ τον ιστό της δημόσιας διοίκησης και της κοινωνίας μαζί;;; Τα κλειστά λόμπυ των συντεχνιών (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, μεταφορικές εταιρείες, πετρελαιάδες κτλ.) και των συνδικάτων, που κρατούν τα επαγγέλματα "κλειστά", σε χώρα άνωθεν της Σαχάρας 100 χρόνια μετά τον Λένιν;;; Τις νοοτροπίες όπως "αρπαχτή", "δημοσιοϋπαλληλίκι", "φακελάκι", "γρηγορόσημο", "4 κατοστάρικα για τον αναιθησιολόγο", "5 κατοστάρικα για να προσέξουμε τον πατέρα σας καλύτερα", "εδώ στο νοσοκομείο έχει πολύ κόσμο για αυτό πάρτε την κάρτα μου και περάστε το απόγευμα από το ιατρείο μου" κτλ. κτλ.;;; 'Όλα αυτά είναι προβλήματα αναπτυξιακής πολιτικής της Ευρώπης;;;;;; Μια χαρά ανάπτυξη έχει η Ευρώπη. Οι μόνες χώρες που έχουν οικονομικά προβλήματα και συνάμα προβλήματα ανάπτυξης, είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, οι οποίες έχουν ΌΛΕΣ θέματα όπως τα παραπάνω. Τυχαίο;;;

  • foros1 avatar
   foros1 @ Hunter 04/02/2015 22:53:05

   η φοροδιαφυγή και η διαφθορά θα μειωθούν αισθητά μόνο με χρήση της τεχνολογίας. θέλει όμως κάποιο χρόνο. από το 2013 κανείς δεν θεμελιώνει πριν τα 62/67. οι τωρινοί 50ρηδες (50 έως 60 ετών) συνταξιούχοι σταδιακά σε βάθος 10ετίας δεν θα υπάρχουν. εκτός αν εννοείτε να ανακληθούν αύριο το πρωί οι συντάξεις τους μέχρι τα 62 (υπάρχει τέτοιο προηγούμενο στην ΕΕ;) το 1 προς 10 στις προσλήψεις, μειώνει το δημόσιο τόσο, που σε μία 10ετία θα "διώξει" και τους 500.000 "παραπανίσιους", που εσείς λέτε. εκτός αν εννοείτε να προστεθούν αύριο ο πρωί στους ανέργους, ώστε να σπάσουμε το νέο ρεκόρ των 2 εκατ. σίγουρα αργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια σε πολλά πράγματα, όμως με το να πιείς μονορούφι όλο το μπουκάλι της αντιβίωσης, σίγουρα δεν θα γίνεις καλά.

  • panos avatar
   panos @ Hunter 04/02/2015 23:22:50

   Δεν το νομίζω.

  • panos avatar
   panos @ Hunter 04/02/2015 23:48:33

   Παντός θα ήθελα να διευκρινίζω στο πραγματικα ακτινογραφικό σάς σχόλιο ότι στην φοροδιαφυγή τού 60% για να ακριβολογούμε το 35%ως 40% εντοπίζονταν ελέγχονταν και την καρπώνονταν στα τοπικά μαγαζιά τής εφορίας η έφοροι και το λοιπόν προσωπικό τον γνωστόν εργαζομένων...Μην ξεχνάμε ότι τα μαγαζιά τής εφορίας με μεγάλους τζίρους η μεταθέσεις έβγαιναν δημοπρασία...

 6. Κεντροδεξιός avatar
  Κεντροδεξιός 04/02/2015 22:23:15

  Στην επικοινωνία και στην προπαγάνδα ο σύριζα είναι μετρ Και στην δραχμή να μας πάει ,τώρα, ο κόσμος θα τους ακολουθησει έκανε πολλούς«εθνικά υπερήφανους» με αυτή τη κάθετη στάση ας το λάβουν σοβαρά εκεί στην ΝΔ, και αν δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν, ας δώσουν τόπο σε πιο φρέσκιες προτάσεις και νέα πρόσωπα, πριν είναι αργά

 7. nektariosveria avatar
  nektariosveria 04/02/2015 22:46:20

  Ωχ πανάγια μου δυσκολα τα πραγματα με αυτους που μπλεξαμε!!

  • Ιδώτης avatar
   Ιδώτης @ nektariosveria 05/02/2015 01:18:26

   Τι καλά που ήμασταν πριν!

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 04/02/2015 23:06:09

  Μετά τη γερμανική να και η... ιταλική τορπίλη! http://www.capital.gr/News.asp?id=2220855 Και μάλιστα πολύ γρηγορότερα από όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς. Πολύ απλά, η ΕΚΤ σταματάει πλήρως να δέχεται τα ελληνικά χρεώγραφα, πράγμα που οδηγεί από τη μια στιγμή στην άλλη σε σχεδόν ΑΜΕΣΗ ασφυξία την ελληνική οικονομία και σε μερικές ημέρες τις ελληνικές τράπεζες. Οι τράπεζες δηλαδή επιβιώνουν ακόμη, όσο υπάρχει ο ELA, απλώς δεν θα τους είναι πια δυνατόν να δανείζουν το ελληνικό κράτος. Τον "έσκισες" τον Ντράγκι, Βαρουφάκη μ'! Τι του είπες και τον ανάγκες να σου κλείσει τη στρόφιγγα την άλλη κιόλας στιγμή; Ποιος ξέρει τι είπαν μέσα και τι ψέματα θα πήγε και θα αράδιασε μετά ο "εθνικός διαπραγματευτής"! Και πόσο ανεύθυνο θα τον θεώρησαν, για να κάνουν μια τέτοια σοβαρότατη κίνηση χωρίς προηγούμενο! Υπόψιν ότι αυτό δεν μπορεί να είναι μονομερής απόφαση κανενός, διότι τέτοιες αποφάσεις χρειάζονται, αν δεν κάνω λάθος, πλειοψηφία 2/3 στο Δ.Σ. της ΕΚΤ για να ληφθούν. Να δούμε τι θα κάνει από εδώ και πέρα. Θα φτάσει μέχρις τις προγραμματικές δηλώσεις ο Αλέξης; Βιώνουμε σε fast forward και με πολύ χειρότερους όρους αυτό που βιώσε η χώρα το επτάμηνο Οκτωβρίου 2009 έως Μάιο 2010. Μόνον που δεν θα είναι ίδια η κατάληξη, αλλά θα είναι κάτι πολύ χειρότερο.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 04/02/2015 23:26:45

   Διογενη...Το χαστουκι που σου αναφερα ειναι. Αν και περιμενα να ακουστει απο αλλη μερια. Δεν υπαρχει κανεις στην Ε.Ε. που να συμφωνει με αυτα που λεει ο Τσιπρας και ο Βαρουφακης . Τα Νταουλια του Τσιπρα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Διογένης 04/02/2015 23:38:02

   Προσπαθώ να σκεφτώ ποιες είναι οι άμεσες συνέπειες. α) Αφήνει τις τράπεζες να επιβιώσουν προσωρινά, αλλά κλείνει οποιαδήποτε δίοδο δανεισμού στο ελληνικό κράτος. β) Όποτε θέλει σταματάει και τον ELA, που ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες. Ανανεώθηκε σήμερα, επόμενη ανανέωση στις 18 Φεβρουαρίου. γ) Στις 19 Φεβρουαρίου λήγει έντοκο, το οποίο η Ελλάδα έτσι και αλλιώς δεν ήξερε πώς να αποπληρώσει/αντικαταστήσει, διότι συμμετείχαν και ξένοι σε αυτό (όπως και σε αυτό που λήγει στις 6 Φεβρουαρίου και υποτίθεται ότι αντικαστάθηκε με το σημερινό). Τώρα πια οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε εκείνη τη δημοπρασία έτσι κι αλλιώς. δ) Στην ουσία συμβαίνει σήμερα αυτό που υποτίθεται ότι θα συνέβαινε στις 28 Φεβρουαρίου. Ήρθαν οι εξελίξεις 24 ημέρες μπροστά. ε) Αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει έστω και ένα ευρώ έντοκα γραμμάτια, κηρύσσεται αυτομάτως σε χρεωκοπία (sovereign default). στ) Από αύριο είναι πολύ πιθανό ένα bank run στις ελληνικές τράπεζες, άρα, δημιουργείται πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα έτσι και αλλιώς. ζ) Παύει η ηλίθια παραφιλολογία στην Ελλάδα που θέλει τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη να είναι "κοντά σε συμφωνία" και να κάνουν "επιτυχημένη διαπραγμάτευση". η) Δείχνει σε όλους ότι η ΕΚΤ σοβαρολογεί. Τώρα, αν θέλουμε να διερευνήσουμε την αιτία του πράγματος, νομίζω ότι η αιτία δεν είναι τόσο η ίδια (προφανώς απογοητευτικότατη) συνάντηση του Ντράγκι με τον Βαρουφάκη, όσο η σημερινή απόπειρα του ελληνικού κράτους, που νομίζω ότι διέγνωσα στις ανακοινώσεις, να αντλήσει "στη ζούλα" 200 εκ. ευρώ πάνω από το όριο. Συγκεκριμένα, είχε πει ότι θα αντλούσε 625 εκ. Προσφέρθηκαν 813 εκ. και τα πήρε όλα. Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει. Προφανώς εδώ είδαν στην ΕΚΤ ότι πάνε να τραβήξουν περισσότερα από όσα επέτρεπαν οι ίδιοι και αποφάσισαν να μην αφήσουν τίποτε στην τύχη. Αυτό που λέω είναι μια αυθαίρετη υπόθεση, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το ερμηνεύω σωστά. Όμως νομίζω ότι το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη έχουν δείξει μέχρι στιγμής αποφασισμένοι να παραβιάσουν όλους τους κανόνες και κάθε είδος fair play.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Διογένης 05/02/2015 00:16:38

    Διογενη ειναι απλο και το αναφερες. Αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει έστω και ένα ευρώ έντοκα γραμμάτια, κηρύσσεται αυτομάτως σε χρεωκοπία (sovereign default). Πως το ειχε πει.... Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα? Ο Σαμαρας αποψε δικαιωνεται. Ουτε κρυφτηκε ουτε ειπε ψεματα.

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ Vassilis 05/02/2015 00:24:05

     Το τρομακτικό είναι ότι αυτό έγινε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με Βαρουφάκη. Αυτός ο υπερβολικά υπερεκτιμημένος τύπος θα είναι και η αιτία της καταστροφής μας. Την ίδια ώρα που οι Έλληνες τον αποθεώνουν διότι δήθεν "ξέρει να διαπραγματεύεται", την ίδια στιγμή τρώει στο εξωτερικό τη μια φάπα μετά την άλλη. Μιλάμε για πολύ φάπα. Ωχριά μπροστά του ο ΓΑΠ...

     • Vassilis avatar
      Vassilis @ Διογένης 05/02/2015 00:58:27

      Φαπα δεν λεει τιποτα. Να δουμε τι θα εχει για συνεχεια.

     • MantisKalhas avatar
      MantisKalhas @ Vassilis 05/02/2015 02:06:33

      Με τα παλούκια θα τους κυνηγάνε ... οι καθαρίστριες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.