Γερμανική «ρουκέτα»: 700 e-mail - φωτιά, προϊόν υποκλοπής, για τις σχέσεις Ελλήνων με Ρώσους αντιευρωπαϊστές!
07/02/2015 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανική «ρουκέτα»: 700 e-mail - φωτιά, προϊόν υποκλοπής, για τις σχέσεις Ελλήνων με Ρώσους αντιευρωπαϊστές!

Ενα ιδιαίτερα «περίεργο» δημοσιείυμα που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, έχει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit η οποία παρουσιάζει περίπου 700 εμπιστευτικά e-mail, προϊόν υποκλοπής.

Τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα αφορούν σε επαφές Ελλήνων με Ρώσους και ο τίτλος του άρθρου είναι χαρακτηριστικός: «Στο δίκτυο των Ρώσων ιδεολόγων» και υπότιτλο «Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την ΕΕ και μάχονται ώστε η Μόσχα να αποκτήσει ηγεμονική θέση. Πώς επηρεάζουν την ελληνική κυβέρνηση».

Στα e-mail ένα πρώην στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρει σύμφωνα με την εφημερίδα τις στενές σχέσεις που διατηρούν Ρώσοι ολιγάρχες, όπως ο Μαλοφέγιεφ και ιδεολόγοι, όπως ο Αλεξάντερ Ντούγκιν με σημαντικούς Έλληνες πολιτικούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ρώσοι στόχο έχουν να συνάψουν στρατηγικές και ιδεολογικές συμμαχίες με Ευρωπαίους που λαμβάνουν αποφάσεις σαν μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στην ΕΕ.

Τα mail που υποκλάπηκαν δίνουν πληροφορίες για το πώς αντιευρωπαϊστες Ρώσοι ιδεολόγοι κάνουν επαφές και προσπαθούν να επηρεάσουν πολιτικούς χωρών της ΕΕ. Στη λίστα πάνω-πάνω συμπεριλαμβάνεται ο Πάνος Καμμένος, ο νέος Έλληνας υπουργός Αμυνας. Το ντοκουμέντο με τον τίτλο «τελική λίστα Ελλήνων» περιλαμβάνει 90 ονόματα.

Μαζί με το όνομα του Πάνου Καμμένου εμφανίζονται ονόματα δικηγόρων, επιχειρηματιών και πολιτικών. Τα mail που υποκλάπηκαν προέρχονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Georgi Gawrisch, ο οποίος ανήκει στον στενό κύκλο του ρώσου Αλεξάντερ Ντούγκιν, του ιδεολόγου της νέο-ευρασιατικής Ρωσίας, που υπηρέτησε σαν γ΄ γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα από το 2009 έως το 2013.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα δημιούργησε ένα μεγάλο δίκτυο στην Ελλάδα με πολλά άτομα, που έφταναν μέχρι και συνεργάτες της αμερικανικής πρεσβείας, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε επαφές τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τη Zeit ο Gawrisch αναζητούσε «φίλους» και στη Χρυσή Αυγή.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Ντούγκιν σε mail στον Gawrisch εππισυνάπτει λίστα προσώπων που θα ήταν σε θέση να δημιουργήσουν ένα «ελίτ κλαμπ» ή «μια ομάδα για την επιρροή της πληροφόρησης υπέρ της Ρωσίας».

Σύμφωνα με το mail με αυτά τα πρόσωπα συναντήθηκαν προσωπικά ο ίδιος ο Ντούγκιν ή κάποιος από τους αντιπροσώπους του.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» σημαντική είναι η επαφή του Ντούγκιν και με τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ο Κοτζιάς ανέθεσε πολλές εργασίες όπου αναλύεται η σχέση του ελληνικού λαού αναφορικά με τη Ρωσία και στη συνέχεια τις έστειλε τον Ιούνιο του 2013 κατευθείας στον Gawrisch.

Σε έρευνα με το ερώτημα: «Ποια χώρα είναι πιο κοντά στην Ελλάδα;», για το έτος 2012 καταγράφεται πως σχεδόν 40% θεωρούν πως η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος φίλος της Ελλάδας, 24% η Γαλλία και λίγο παραπάνω από 1% η Γερμανία. Ο Κοτζιάς έγραψε ως συμπέρασμα:

«Η Ρωσία είναι για τους Έλληνες ένας πιθανός στρατιωτικός και οικονομικός σύμμαχος, τον οποίο σέβονται και γνωρίζουν σχετικά καλά».

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sender avatar
  sender 07/02/2015 14:48:47

  Οποιος προβληματίσθηκε με την νέα (παράτολμη)εξωτερική πολιτική της χώρας,καθόλου δεν εκπλήσσεται με όλα αυτά.Το θέμα είναι,ότι μας οδηγούν σε άγνωστο πλανήτη και πιθανή σύνθλιψη.

  • sender avatar
   sender @ sender 07/02/2015 15:11:07

   Αινιγματική η στάση των ΗΠΑ.

   • pythagorean avatar
    pythagorean @ sender 07/02/2015 21:52:43

    Το State Department δήλωσε σαφέστατα ότι δεν ανησυχεί με τις φιλορωσικές δηλώσεις Κοτζιά & Τσίπρα. Προφανώς διότι δεν έχουν ουσία και απευθύνονται στους αφελείς. Οι ελληνικές αντιπροσωπείες σε ΝΑΤΟ & ΕΕ υπερψήφισαν κανονικότατα την ανάπτυξη 6 μονάδων ταχείας επέμβασης και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αντίστοιχα.
    Φιλορωσική πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί από μια αλυσοδεμένη ούτε από μια χρεοκωπημένη Ελλάδα. Και φυσικά όχι με Ντούγκιν, Καμμένους, ψεκασμένους, μπαρουφάκηδες, “ρουκέτες” e-mail και κουραφέξαλα. Μόνο μια οικονομικά ανθούσα Ελλάδα μπορεί και πρέπει να εφαρμόσει πολυδιάστατη και φιλορωσική εξωτερική πολιτική. Ίσως γι’ αυτό Ουάσιγκτον και Βερολίνο φρόντισαν, με όπλο τη μνημονιακή ασφυξία, να πέσει ο Σαμαράς.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ pythagorean 07/02/2015 22:05:51

     Γιατί φρόντισαν να πέσει ο Σαμαράς; Αφού σε οποιαδήποτε φιλορωσική πολιτική πήγε να ασκήσει,του έκοψαν αμέσως και με άκομψο τρόπο τα φτερά. Σε τί δεν τους ήταν επιτέλους αρεστός;

     • pythagorean avatar
      pythagorean @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/02/2015 22:33:23

      Αντελήφθησαν ότι με Σαμαρά θα απαλλασσόμασταν σύντομα από τα μνημόνια και θα επιτυγχάναμε διατηρήσιμα δημοσιονομικά πλεονάσματα, θετικά εμπορικά ισοζύγια και σεβαστούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επιπλέον, θα τους ήταν δύσκολο να αθετήσουν την υπόσχεση διευθέτησης του χρέους. Με όλα αυτά, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να του κόψουν τα φτερά και να χειραγωγούν την εξωτερική μας πολιτική. Με τον τσιπρο-μπαρουφο-αχταρμά δεν έχουν αυτο το πρόβλημα!

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/02/2015 00:38:12

      Αγαπητέ "ΚΥΘΗΡΙΟΣ" Έχεις δίκιο. Φρόντισαν να πέσει ο Σαμαράς, για να καταστήσουν και την αριστερά συνυπεύθυνη (και ξεδοντιασμένη), μέ όποια μέτρα πρόκειται να υπογράψει

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/02/2015 13:26:50

      Ο Σαμαράς δε τους έκανε αδελφέ. Στριμώχτηκαν άσχημα με το πρωτογενές που έβγαλε 1 χρόνο νωρίτερα και του έκαναν καθυστερήσεις για να μη βγει από το μνημόνιο και γίνουμε επιτέλους ελεύθερη χώρα χωρίς ανάγκη για νέα δανεικά. Και με τους υδρογονάνθρακες θα γινόμασταν πολύ δυνατοί, όχι απλά ελεύθεροι. Αν ήταν ειλικρινείς στις προθέσεις τους, θα είχε λήξει το πρόγραμμα και δε θα ζητούσαν ΚΑΝΕΝΑ επιπλέον μέτρο όταν βγάλαμε 2 προϋπολογισμούς με αποτελέσματα καλύτερα του αναμενόμενου. Και φέραμε τον Τσίπρα τώρα με την ψήφο μας (ευτυχώς όχι εμείς) να τα κάνει τρισχειρότερα...

    • Vassilis avatar
     Vassilis @ pythagorean 07/02/2015 22:07:47

     Η φροντισαν η ο Σαμαρας τους εκανε ρουα ματ. Ο χρονος θα δειξει .

     • pythagorean avatar
      pythagorean @ Vassilis 07/02/2015 22:49:18

      Είναι πολύ πιθανό να τους κάνει ρουά ματ. Η ευφυής κίνηση συνδυασμού της επίσπευσης εκλογών με τη δίμηνη παράταση του μνημονίου χάρισε την καυτή πατάτα στον Τσίπρα. Αυτός φαίνεται τελικά ότι κάνει την αναγκαστιική κωλοτούμπα. Σε δόσεις βέβαια.

    • sender avatar
     sender @ pythagorean 07/02/2015 22:56:25

     pythagorean,εκτιμώ πολύ τις απόψεις σου,διακρίνονται από σοβαρότητα και ειλικρίνεια.Ελπίζω να σέβεται η Ρωσία μια χώρα που βρίσκεται σε δεινή οικονομική και λεπτή γεωπολιτική θέση,που κάθε ριψοκίνδυνη στροφή μπορεί να τη μεταμορφώσει σε Συρία.Θα κρύψουμε τις συμπάθειες και αντιπάθειες μας(ως βαθιά μελοδραματικός λαός),και στην παρούσα φάση θα φροντίσουμε να επιβιώσουμε.Πιστεύω ότι αυτό θα το σεβαστεί η Ρωσία.Δίνει απέναντι στην Ελλάδα εξετάσεις ανιδιοτελούς συμπαράστασης.Δεν ξεχνούμε τη Κύπρο.

     • pythagorean avatar
      pythagorean @ sender 08/02/2015 11:00:55

      Ευχαριστώ sender. Και εγώ πιστεύω ότι η Ρωσία θα φερθεί διακριτικά και προσεκτικά ώστε να μη φέρει την Ελλάδα σε δύσκολη θέση.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ pythagorean 08/02/2015 13:22:39

     Έτσι ακριβώς...

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 07/02/2015 18:19:55

  Albrecht Ritschl, Γερμανός Καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας, στο Spiegel: "Οι Έλληνες, αν θελήσουν, θα μάς πάρουν και τα σώβρακα." http://bit.ly/16DdCsn (~On Alert 30.09.2011 | @15:04 )

  • ΙΑΣΩΝ avatar
   ΙΑΣΩΝ @ η Dimi 07/02/2015 19:11:47

   το πρόβλημα δεν είναι το χρέος αυτό θα διευθετηθεί εφόσον η χώρα μας γίνει ένα κανονικό κράτος όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΙΑΣΩΝ 08/02/2015 13:29:36

    Έτσι μπράβο. Μας δουλεύουν ομαδικά κάποιοι με τις ονειρώξεις τους. Τα θέλουμε τα χρωστούμενα αλλά με το ζόρι δεν τα παίρνεις σήμερα τουλάχιστον...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 08/02/2015 13:36:59

   κ. Ιάσωνα, δίκιο έχετε. Για να έρθει στα ίσια της η Ελλάδα, επείγεται να μιμηθεί τη παγκόσμια διπλή γενοκτονική κανονικότητα και την απονήρευτη οικονομική γιγάντωση με τ’ αγύριστα δανεικά πολέμων, των αδιάφθορων, υπεράνω όλων γεννημένων loosers Ούννων του Κάϊζερ. Και ο Γερμανός καθηγητής της ιστορίας, άσχετος και αυτός, ψεύδεται υπέρ της Ελλάδος. Και ούτε ένας σύμβουλος σχετικός, για να τον προστατέψει από τις ιστορικές αναλήθειες. Ούτε καν, ο αδιάψευστος καθρέφτης, Spiegel.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ η Dimi 09/02/2015 09:20:01

    Οι Anonymous Γερμανίας δημοσιεύουν φωτογραφίες της Μέρκελ με νεοναζί http://on-msn.com/1DSfKHj © Χρήστος Δεμέτης

 3. Λιψ avatar
  Λιψ 07/02/2015 22:33:51

  Και πού να δείτε όταν δημοσιευθεί η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων που έχουν σχέσεις με την άλλη πρεσβεία, τη γνωστή της Βασιλίσσης Σοφίας. Αλλά η Die Zeit, επειδή είναι άγαν φιλοαμερικανική, θα δυσκολευθεί να τη δημοσιεύσει. Οπότε ας τη θεωρήσουμε ανύπαρκτη...

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Λιψ 08/02/2015 01:45:53

   Μηπως ολα αυτα ερχονται απο τους φιλους μας περαν του Ατλαντικου ? Η Γερμανια σαν χωρα υπο κατοχη απλα εκτελει εντολες.

   • KM avatar
    KM @ Ρεαλιστης 08/02/2015 03:33:35

    Όχι, δεν εκτελεί εντολές (όπως ισχυρίζεσαι για να την υπερασπιστείς, κατά πώς συνηθίζεις). Απλώς, οι Γερμανοί δεν είναι ορθολογικοί παίκτες. Άγονται και φέρονται από τα κολλήματά τους. Οι Αμερικανοί, είναι ορθολογικοί παίκτες και γνωρίζουν τί κουμπάκια της Γερμανίας να πατήσουν. Δηλαδή, οι Γερμανοί είναι και ηλίθιοι και απάνθρωποι ταυτόχρονα. Τους αξίζει κάθε κακό και στο βαθμό που μου αναλογεί θα τους το επιφέρω. Προσεχώς 40 Γερμανίδες!

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ KM 08/02/2015 13:32:17

     Ξέρω άνθρωπο που έχει δικούς του στη Γερμανία και βεβαιώνει πως οι ΗΠΑ κάνουν ότι θέλουν -αφανώς εννοείται- στις γερμανικές τράπεζες. Και οι πρόσφατες γελοίες αντιδράσεις της Μέρκελ όταν δημοσιοποιήθηκε ότι παρακολουθείται από την NSA επιβεβαιώνει τα πάντα...

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/02/2015 13:47:29

  Διπλωματική κινητοποίηση της Ουκρανίας για τις ελληνικές αντιρρήσεις στην ΕΕ. http://www.kyivpost.com/content/ukraine/syriza-position-in-eu-requires-effective-diplomacy-of-ukraine-379837.html

  • KM avatar
   KM @ ψυχραιμια 08/02/2015 20:08:24

   Σιγά την σθεναρή στάση του Σύριζα, που προκάλεσε και την αντίδραση της Χούντας του Κιέβου! Διπλά γελοία η είδηση...

  • Λιψ avatar
   Λιψ @ ψυχραιμια 09/02/2015 09:25:26

   Λες να δαγκάσει ο Γιατσενούκ με τα κουνελόδοντά του τον ομόλογό του Τσίπρα και να του μεταδώσει ναζιστίτιδα;

 5. τάσος avatar
  τάσος 09/02/2015 00:57:21

  Περιμένοντας τους Ρώσους -Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
  Είναι οι Ρώσοι να φθάσουν σήμερα.
  -Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
  Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
  -Γιατί οι Ρώσοι θα φθάσουν σήμερα.
  Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
  Οι Ρώσοι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.
  -Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
  και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
  στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;
  -Γιατί οι Ρώσοι θα φθάσουν σήμερα.
  Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
  τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
  για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
  τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.
  -Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ’ οι πραίτορες εβγήκαν
  σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
  γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
  και δαχτυλίδια με λαμπρά γυαλιστερά σμαράγδια·
  γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
  μ’ ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα;
  Γιατί οι Ρώσοι θα φθάσουν σήμερα·
  και τέτοια πράγματα θαμπώνουν τους Ρώσους.
  -Γιατί κ’ οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
  να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;
  Γιατί οι Ρώσοι θα φθάσουν σήμερα·
  κι αυτοί βαριούντ’ ευφράδειες και δημηγορίες.
  -Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
  κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).
  Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ οι πλατέες,
  κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;
  Γιατί ενύχτωσε κ’ οι Ρώσοι δεν ήλθαν.
  Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
  και είπανε πως Ρώσοι πια δεν υπάρχουν.
  Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς τους Ρώσους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.