#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανική εκστρατεία για ιδεολογικό ... μπότοξ των Ελλήνων

[caption id="attachment_139121" align="alignnone" width="600" caption="Χίτλερ, Γκαίρινγκ, Γκαίμπελς"][/caption]

Όπως γράφουμε και σε άλλη ανάρτηση, η προσπάθεια για μια γερμανική Ευρώπη άρχισε το 1914, απέτυχε δυο φορές, και σήμερα ολοκληρώνεται με την νίκη της Γερμανίας, έναν ολόκληρο αιώνα μετά. Η Ευρώπη την οποία έχασε ο Κάιζερ το 1914, και που κατέστρεψε ο Χίτλερ το 1945, έχει επιτέλους κατακτηθεί από την καγκελάριο Μέρκελ, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός. Ή έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ευρωπαϊκές εφημερίδες. Που μιλάνε για ένα Τέταρτο Ράιχ, και για τους αλαζονικούς νέους ναζί Gauleiters, οι οποίοι υπαγορεύουν τους όρους τους στους Ευρωπαίους υποτελείς.

Στο πλαίσιο αυτό διαβάσαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον αλλά και ...ανησυχία μια είδηση από τη Γερμανία που έχει να κάνει με την εγκατάσταση στην Ελλάδα των πολιτικών think tanks όλων των γερμανικών κομμάτων (κάτι ανάλογο με τα ιδρύματα των δικών μας κομμάτων). Θα ξαναέλθουν, λέει, στην Ελλάδα (επειδή ορισμένα είχαν φύγει)  προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη δεκαετή κρίση η οποία θα προκαλέσει πολιτικές και κοινωνικές εκρήξεις.

Πρόκειται για τα εξής ιδρύματα: Κόνρατ Αντενάουερ (Χριστιανοδημοκράτες), Φρίντριχ Έμπερτ (Σοσιαλδημοκράτες), Φρίντριχ Νάουμαν (Ελεύθεροι Δημοκράτες), Χάινριχ Μπελ (Πράσινοι), Ρόζα Λούξεμπουργκ (Αριστερά) και Χανς Σάιντελ (Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας).

Είναι κάτι σαν think tank, δεξαμενές σκέψεις, οι οποίες όμως προσπαθούν να περάσουν, όπου πάνε, την ιδεολογία του κόμματος που υπηρετούν. Πώς είχε επί Μεταξά ο Μανιαδάκης την ιδεολογική καθοδήγηση του καθεστώτος και την προσπάθεια να πείσει ότι είναι καλό για την πατρίδα;

Πως ήταν επί Χούντας οι θεωρητικοί της Επανάστασης που έκαναν πλύση εγκεφάλου;

Ή για να είμαστε και δίκαιοι. Για όσους γνωρίζουν από αυτά, πώς ήταν οι κομματικοί ιστρούχτορες της Σοβιετικής Ένωσης που καθοδηγούσαν τον κόσμο στο όραμα της επανάστασης;

Έτσι λοιπόν και οι Γερμανοί καθοδηγητές των κομμάτων, βλέπουν την Ελλάδα ως ένα πολύ καλό ιδεολογικό πειραματόζωο. Θα προσπαθήσουν να μας ποδηγετήσουν ιδεολογικά ώστε να αποδεχθούμε ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.

Άλλος θα το κάνει για λογαριασμό του κόμματος της Μέρκελ, άλλος για τους Σοσιαλδημοκράτες και ούτω κάθε εξής. Όλοι όμως έχουν στο νου τους να περάσουν την κυρίαρχη ιδεολογία της Γερμανίας.

Θα βγάλουν παγανιά τους διαφωτιστές τους, θα πληρώσουν ορισμένους πρόθυμους κονδυλοφόρους και Media, θα οργανώσουν μερικές εκδηλώσεις «πολιτισμού» και πολιτικής σκέψης και θα περάσουν τις μπουρδολογίες τους. Ό,τι προσπαθούσε να κάνει επί χρόνια και η Ουάσιγκτον. Να αντιστρέψει τον αντιαμερικανισμό που προκλήθηκε εξαιτίας της παρέμβασης των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας.

Τώρα, λοιπόν που οι Αμερικανοί δεν πολυενδιαφέρονται για την Ελλάδα, αφού έχουν πιο πρόθυμους στα Ανατολικά μας σύνορα, οι Γερμανοί ξανάρχονται για να κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά. Να μας πείσουν ότι είναι φίλοι μας και δουλεύουν για το καλό μας.

Την ανακοίνωση της εγκατάστασης των ιδρυμάτων στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, ο άνθρωπος που όρισε η Μέρκελ για να παρακολουθεί τη χώρα μας. Ο Φούχτελ λοιπόν μας προέτρεψε να εκμεταλλευτούμε τη… χάρη που μας κάνουν και να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται.

Πόσο ευκαιρία, όμως, και τι θα κερδίσουμε από τους Γερμανούς διαφωτιστές; Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ανώδυνοι χαρτογιακάδες που λένε αρλούμπες για να περνά η ώρα. Άλλοι όμως εκτιμούν ότι είναι οι σύγχρονοι Γκέμπελς που πάνε στη ξένες χώρες για ένα ιδεολογικό «μπότοξ», για μια νέα καθοδήγηση προς τα γερμανικά ιδεώδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 17/12/2011 11:12:29

  Είναι σοβαρή και επικίνδυνη η επισήμανση... Άλλωστε οι Γερμανοί ζουν και κινούνται μέσα στον πολιτιστικό μας πλούτο και δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς πως οι Ελληνιστές εξ Αλαμανίας, δεν είναι πάνω και πρώτα από όλα ... Alemania "ueber alles".

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/12/2011 11:15:53

  εμένα μου φαίνεται ότι από το 1985 ή το 1990 και μετά ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα είναι καθαρά και απροκάλυπτα made in Germany. Μπορώ να θυμηθώ όλους τους λόγους για τον "αντιαμερικανισμό" του 60 και του 70 που ήταν σοβιετικός και ψυχροπολεμικός, αλλά οι αντιαμερικάνοι του 1990 και του 1995, δεν ήξεραν τίποτα περί αυτού, και μην ακούσω για ιστορικές μνήμες στην χώρα με τα Καλάβρυτα, την Καντανο, το Κοντομαρί και δεν ξέρω τι άλλο. Αρα κάτι άλλο παίζει. Δεν είναι μονο οι Γερμανοί μανούλες σε τεχνητές κρίσεις, αλλά είναι μανούλες.

  Και εάν δειτε και πρόσφατα άρθρα (στο Ιστορικά Θέματα) για τον ρόλο των Γερμανών το 1897, ΠΟΛΛΑ μυστήρια της Νοεελληνικής Ιστορίας εξηγούνται από τους μασκαράδες αυτούς.

  ΑΥΤΟΣ είναι ο Ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 17/12/2011 12:27:37

   Ξερνάω με τον "ευρωπαϊκό προσανατολισμό" aka Γερμανική αηδία

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/12/2011 11:26:11

  Όπως πάμε, σε λίγο θα αναπολούμε τον Στούντεντ και τους αλεξιπτωτιστές του. Τουλάχιστον εκείνοι παλεύονταν, ακόμη και με τσουγκράνες...

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 17/12/2011 11:41:14

  "Μιά ξανθιά απ'το Βισμπάντεν
  τους Ρωμιούς τους αγαπάει,
  γιατί ξέρουν στο κρεβάτι
  νά'ναι ντούροι και βαρβάτοι..."

  Καθείς και η μυθολογία του, άν και η Γερμανική μυθολογία προτιμά
  τίς "Βαλκυρίες" απο τους "διαφωτιστές".....μή σπέρνουμε φοβίες, πολύ
  λίγο-εν σχέσει με τον ατελεύτητο ιστορικό χρόνο-θα κρατήσει αυτή
  η παρωδία της "ελληνικής επανεκκίνησης"....ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν:
  τώρα θα φανεί άν είχε δίκιο ο Φαλμεράυερ ή ο Παπαρρηγόπουλος.....,
  alles in ordnung, meine damen und herren! ....πολύ αργά για ολοφυρμούς!

 5. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 17/12/2011 12:31:19

  Ιδεοληψίες !

  Ίδιοι φόβοι, ίδια ρητορική με τα νιάτα μας που είχαν βρεί τον βολικό Αμερικανικό μπαμπούλα, το παραμυθάκι που ξόρκιζε τους φόβους και τις ανασφάλειες μιάς παρατεταμένης εφηβείας. Τώρα, στην εμμηνόπαυση, ο αυνανισμός είναι δυστυχώς κουραστικός και εργώδης και το "θέμα" που ερέθιζε μέχρις οργασμού κάποτε τις μάζες έχει χάσει απ'την πολλή χρήση τη λάμψη του. Δέν ξέρω για σάς εδώ που σχολιάζετε - μπορεί στο κάτω κάτω κι ο Αρχαιοπτέρυξ να είναι κανένας 20 χρονος ! - αλλά εγώ έχω αρκετά μεγάλο προστάτη και λίγες ορμόνες για να πιστέψω πως η Μέρκελ έγινε νέος... Χίτλερ και ο Σόϊμπλε το φάντασμα του Γιάλμαρ Σάχτ.

 6. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/12/2011 12:47:40

  Δυστυχώς, ο καθένας αμολάει κι από μια μ…Το άρθρο είναι τραγικό και φαιδρό.

 7. teos avatar
  teos 17/12/2011 14:34:45

  Να τιμάμε το παρελθόν μας και τους αγώνες των προγόνων μας, αλλά να μην μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Οι Γερμανοί μεταπολεμικά εχουν καταφέρει να είναι ενα κράτος με αξιοκρατία και δικαιοσύνη πχ ο υπουργός των οκονομικων Ροισλερ είναι υιοθετημένο παιδί από το Βιετνάμν, επίσης εχει πολύ καλό δημόσιο σύστημα παιδείας και υγείας και φυσικά την πιο ανταγωνιστική οικονομία του κόσμου. Αντίθετα στην Ελλάδα βασιλεύει η αδικία, το βύσμα, τα καρτέλ, οι κουμπάροι, η διαπλοκή, η αναπολεσματικότητα, ο νεοπλουτισμός, η αγένεια και η αδιαφορία για τον αδύναμο.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ teos 17/12/2011 16:50:30

   Οι Γερμανοί δεν ήταν αυτοί που λάδωναν τους "Έλληνες" πολιτικούς; Κι όχι μόνο τους έλληνες, αλλά κι ένα σωρό άλλους σε άλλες χώρες. Χωρίς το λάδωμα η γερμανική βιομηχανία θα είχε μείνει πολύ πίσω.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Γιώργος 17/12/2011 17:13:22

    Κι οι Έλληνες λάδωναν τους Έλληνες...και πάει λέγοντας

   • teos avatar
    teos @ Γιώργος 17/12/2011 22:26:07

    Γιώργο οι Γερμανοί λάδωναν, και είναι κατάπτυστοι για αυτό, αλλά ακόμα πιο κατάπτυστοι είμαστε εμείς που ακόμα ανεχόμαστε την Μπακογιάννη και τον Κυριάκο που αφήσανε τον Χριστοφοράκο να φύγει, που ανέχομαστε τον Τσουκάτο και τους αλλους συμμορίτες να κυκλοφορούν με θωρακισμένες μερστεντές και συνοδεία αστυνομικών επί 24ώρου βάσεως για να μην τους λυτζάρει ο κόσμος. Είμαστε η Κολομβία της Ευρώπης και ανάλογα μας φέρονται, αυτή είναι πικρή αλήθεια δυστυχώς....

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/12/2011 15:14:20

  Ναι, έχεις δίκιο. Ζούμε ιδεοληψίες και φαντάσματα. Μας βολεύει.
  Μεταφέρουμε τις ευθύνες στους άλλους, τους κακούς. Ενώ εμείς είμαστε ο περιούσιος λαός. Όμως, οι κακοί Αμερικάνοι ή οι Γερμανοί, οι Φράγκοι δεν μας αφήνουν να υλοποιήσουμε το έργο του Θεού επί γης.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μανιάτης 17/12/2011 16:17:56

   Βαστάτε τσωφλάκι μου και Μανιατάκη μου, βαστάτε γερά και όπου να'ναι θα στείλουν και η Φράου Άγγελα με τον Χερρ Χούφτερ τα εν λόγω «θινκ τανκ» (πιο μεταμοντέρνα από τα ... σκέτα τανκ) να σας ενισχύσουν στον διαφωτισμό των Ιθαγενών.

 9. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 17/12/2011 16:09:34

  Προκαλεί εντύπωση η ¨έκπληξη¨ για την δράση των ευαγών ¨Κομματικών Ιδρυμάτων¨ της Γερμανίας … , Friedriich Ebert ( S.P.D. ) , Hans Saidel ( C.S.U ) , Konrad Adenauer ( C.D.U. ) , Hans Nauman ( F.D.P. ).

  Μεταξύ 1975 – 1990 τα ιδρύματα αυτά προσπάθησαν , σύμφωνα με το ¨Αποστολικό Δόγμα ¨ της Γερμανίας για την Ευρώπη που εγκαινιάσθηκε από την εποχή του Καρλομάγνου ( ¨Γερμανό-Χριστιανικός –Τευτονικός Πολιτισμός ¨ ) , προσπάθησαν να ¨ Εξευρωπαϊσουν ¨ την Ελλάδα . Κάπου στην Χαλκιδική διοργάνωναν σεμινάρια για να παράγουν ¨συνδικαλιστές¨ της ΔΑΚΕ , αργότερα της ΠΑΣΚΕ…

  Δηλαδή όπως μεταπολεμικά οι Αμερικάνοι καπέλωσαν τον συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ με τον αξέχαστο ¨Μακρή ¨ , έτσι μεταπολιτευτικά οι Γερμανοί προσπάθησαν να κατασκευάσουν ¨συνδικαλισμό¨ στα πρότυπα τους ( όπως έκαναν και στην κατοχή με διάφορους αποστάτες του Κ.Κ.Ε. ).

  Η ¨ Nauman Stiftung ¨ ( F.D.P. ) εάν θυμάμαι καλά έδρασε καλά και στην Κρήτη σε φιλική συνεργασία με τον πρώην Μητροπολίτη Γερμανίας Ειρηναίο σε διάφορα ¨projekt¨. Στην Κύπρο προσπάθησε να ιδρύσει ¨F.D.P.¨ με τον κ. Βασιλείου , πρώην πρόεδρο της . Μετά το 1990 , ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου , το ΠΑΣΟΚ ανανεώνει και εντείνει την συνεργασία του με τo ¨Friedrich Ebert¨ , το ¨ Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου¨ οργανώθηκε ( όπως αργότερα και όλα τα κομματικά ιδρύματα στην Ελλάδα ) πάνω στα πρότυπα και με την ¨πνευματική¨ ( ιδεολογική ) και την ¨οικονομική ¨ βοήθεια ( διοργάνωση ¨σεμιναρίων¨ , ανταλλαγές επισκέψεων , που υποκατέστησαν τις παλαιές προπαγανδιστικές επισκέψεις στην εξέδρα μπροστά από το ¨Τείχος του Βερολίνου…¨ ).

  Σε αυτό το παιχνίδι έπαιξαν σοβαρό ρόλο τα ¨Τάγματα… ¨ , Ελλήνων , κυρίως αποφοίτων Γερμανικών Α.Ε.Ι που στην πλειοψηφία τους ήταν υπότροφοι των Γερμανικών Κομματικών Ιδρυμάτων και άλλων κρατικών ιδρυμάτων ( D.A.A.D.)

  Πρέπει να κατανοήσουμε ότι στην Ελλάδα μπορεί μεταπολεμικά να έπαιξαν οι Η.Π.Α. τον ρόλο του επικυρίαρχου και να δρομολόγησαν την στρεβλή μας ¨ανάπτυξη¨ και εξάρτηση με διάφορους ¨τοποτηρητές¨ σε καίρια σημεία των μηχανισμών του κράτους ( ¨ομογενής ¨ και μη ) , ΑΛΛΑ από το 1950 μέχρι σήμερα τουλάχιστον 300.000 απόφοιτοι των Γερμανικών Α.Ε.Ι. , ιδιαίτερα μετά την λεγόμενη μεταπολίτευση του 1974 ) κατέλαβαν όλο τον κρατικό μηχανισμό και τα επιστημονικά – ερευνητικά κέντρα , αποτέλεσαν τον βασικό παράγοντα υλοποίησης του σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος , τ΄ οποίο δυστυχώς –σήμερα – διαπιστώνουμε πως διέλυσε και ξεπούλησε την Ελλάδα σε μια μακρόχρονη , αλλά σταθερών στόχων και επιδιώξεων , πορεία. Βέβαια τα ¨Τάγματα¨ των ¨Ελλήνων Ευρωπαίων ¨ θα πούνε πως ¨δεν κατάφεραν να εκάνουν την Ελλάδα ακριβώς Γερμανία και… γι΄ αυτό καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε!

  Όμως το γεγονός είναι πως η Γερμανία δεν έχασε – αλλά κέρδισε πολλά από τις μακροχρόνιες υπηρεσίες τους γα την ¨Ευρωπαϊκή¨ Ιδέα και τον ¨εκσυγχρονισμό¨ της Ελλάδας. Είναι όλοι άξιοι γα βραβεία ¨Καρλομάγνου¨ ( Karlspreis – Aachen ) και ¨Τέθριππου ¨ ( Quadriga – Berlin ).

  Το γεγονός ότι Γερμανία μεταπολεμικά παραχωρούσε – επίσημα – το 8 % των θέσεων της στα Πανεπιστήμια/Πολυτεχνεία για σπουδαστές από το εξωτερικό ( παρά το σκληρό σύστημα για την εισαγωγή σε αυτά Γερμανών φοιτητών - ¨ Numerus –Clausus ¨ )- ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ … Το 2000 όταν ο αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης προσπάθησε να προχωρήσει στην συμβολική κατάσχεση του Ιδρύματος Γκαίτε στην Αθήνα και άλλων περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα υπέρ της Αποζημίωσης θυμάτων του Διστόμου ( μια συμβολική ενέργεια για την εβδομηντάχρονη – προσβλητική αβελτηρία της Γερμανίας στο θέμα των Πολεμικών Επανορθώσεων ) ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250 ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ Α.Ε.Ι ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , δημοσίευσαν ¨διαμαρτυρία¨ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. κατά της ¨απολίτιστης¨ αυτής ενέργειας …

  Η ¨πρωτοβουλία¨ αυτή είχε την ενεργό υποστήριξη της ¨multikukti¨ κατά κόσμο ¨Αριστεράς¨ της αισθητικής , της αγάπης και της συμφιλίωσης … ¨ . Λίγα χρόνια αργότερα , οι ίδιοι υποστηρίζουν τους Έλληνες πολίτες που κατέφυγαν στην Ιταλία για να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας ! Συνεπώς δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να εξηγήσω στο παιδί μου τι θα πει ¨5η Φάλαγγα¨ και ¨Καραγκιοζισμός¨.

  Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που τα στελέχη των Κομματικών Ιδρυμάτων της Γερμανίας απελάθηκαν ( ! ) από την Τουρκία με την κατηγορία της ¨υπονομευτικής ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της με κατηγορίες για Παγγερμανικά σχέδια ¨.

  Κάτι που περνά απαρατήρητο στην ελληνική ειδησεογραφία είναι μια σειρά επαναλαμβανόμενων καταγγελιών για τον βρώμικο ρόλο των Κομματικών Ιδρυμάτων της Γερμανίας στην Νότιο Αμερική ! Σύμφωνα με τις καταγγελίες υποστηρίζουν φασιστικά πραξικοπήματα ( Ονδούρα ) , αυτονομιστικά – αποσχιστικά κινήματα ( Βολιβία ) , καταπολεμούν προσπάθειες χειραφέτησης των λαών κα των κρατών της Ν. Αμερικής ( Βενεζουέλα , Νικαράγουα ) , όπως βέβαια και οι γερμανικές επιχειρήσεις στην Βραζιλία και την Αργεντινή που κυνηγούν τα εργατικά κινήματα… Τελευταία το ¨Frιedrich – Ebert ¨ δημοσίευσε και μια ¨μελέτη¨ υπέρ των πολεμικών – ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην Μέση –Ανατολή … , για την ¨δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα ¨ βέβαια , πάντα όπως λένε οι Γερμανοί ¨ Der Mensch im Mittelpunkt¨ ( ¨Ο Άνθρωπος στο Επίκεντρο των προσπαθειών μας...¨ , προσέξτε μην κάνετε λάθος και διαβάσετε , λόγω και των τελευταίων και των προηγούμενων εμπειριών της Ελλάδας , ¨ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ¨ ).

  Οι Γερμανομαθείς μπορούν να διαβάσουν και να μεταφράσουν εδώ για την ¨δημοκρατική δράση¨ των Ιδρυμάτων της … ¨Γερμανίας του Γκαίτε και του Σίλερ¨.

  http://www.meinpolitikblog.de/willkr-als-prinzip

  http://www.nuevacolombia.de/fullpage_information.php?id=834

  http://www.politonline.ch/index.cfm?content=news&newsid=1046

  http://amerika21.de/nachrichten/2011/08/39175/ortega-wahlen-naumann


  Ήταν εδώ μεταξύ 1974 – 1990 , στην συνέχεια λόγω ¨νέων προτεραιοτήτων¨ στα Βαλκάνια , την Γιουγκοσλαβία , στην Κύπρο , στον Καύκασο , την Β. Αφρική , την Τουρκία και στη Νότια Αμερική μας ¨ εγκατέλειψαν ¨ για λίγο αφήνοντας πίσω τα καλά τοποθετημένα ¨Τάγματα¨ τους στα Ελληνικά κόμματα και επιχειρήσεις , όπως και στις ¨θυγατρικές τους ¨ με τους Ελληνογερμανούς υπηκόους , και τώρα επιστρέφουν στην ξεχασμένη Επαρχία τους ( “ GAU “ ) για επικουρική υποστήριξη του κ. ΡΑΙΧενμπάχ στην εδραίωση του παμπάλαιου ονείρου για “ EUROPAEISCHER WIRTSCHAFTSRAUM “ ( “Ενιαίος Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος¨ ο όρος που χρησιμοποιούσαν οι οικονομολόγοι του ναζισμού για την ¨Ενωμένη Ευρώπη¨ την μετέπειτα ¨Ε.Ο.Κ.- Ε.Ε.¨ ).

 10. Γιώργος avatar
  Γιώργος 17/12/2011 16:47:41

  Όλες οι ιδεολογίες ή ιδεολογήματα που μαστίζουν και ταλαιπωρούν την Ευρώπη, μαρξισμός, ναζισμός, ή το πιο πρόσφατο της "πράσινης" οικολογίας προέρχονται από την Γερμανία. Οι Γερμανοί παράγουν ιδεολογίες και μετά οι ευρωπαίοι σκοτώνονται γι αυτές.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γιώργος 17/12/2011 17:11:17

   Τι όμορφο παραμύθι!
   Λες τα ιδρύματα αυτά να επέβαλαν την φαυλότητα και τη διαφθορά που έχει μολύνει μέχρι το μεδούλι τούτη τη χώρα.
   Μάλλον, αφού κατά το δημοφιλές σενάριο και συνειδησιακό συγχωροχάρτι των νεοελλήνων προγραμμάτισαν την κατάρρευση της Ελλάδος , ώστε εύκολα πια να αρπάξουν στα έγκατά της, τα σωθικά της κρυμμένους θησαυρούς!
   Τι γλυκό νανούρισμα…στις αμμουδιές του Ομήρου!

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/12/2011 17:01:48

  κάπως έτσι το βλέπω και εγώ...

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/12/2011 17:02:15

  Λες να το κάνουν εσκεμένα;
  Ο Φασισμός είναι ιταλική εφεύρεση...Ο Μαρξα ήταν εβραίος...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Μανιάτης 17/12/2011 17:11:48

   Τα αίτια της Ρωσικής επανάστασης μάλλον δεν ήταν Γερμανικά, αλλά η καθοδήγηση της εξέλιξης μάλλον ήταν (και γλύτωσαν το Ανατολικό μέτωπο).

   Το ότι ο Μαρχ ήταν Εβραίος δεν λέει τίποτα. Μετά από εμροικές εκατοντάδες χρόνια πογκρόμ, λογικό είναι οι Εβραίοι να είναι λίγο πιο ανήσυχα πνέυματα.

   Τα Πράσινα είναι τόσο 100% Γερμανικά που βρωμάει. Αν τα άλλα χάνονται λίγο στο παρελθόν, μετά 2 χρόνια ψάξιμο, δεν έχω αμιφβολιά για τα Πράσινα.

 13. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 17/12/2011 17:05:19

  Μα τι λέτε κύριε αρθογράφε; Εδώ ανοίγει γραφείο κάθε ασιατική ομάδα τύπου Κρίσνα και απαγορεύεται σε ευρωπαϊκά Ιδρύματα να λειτουργούν στην Ελλάδα;
  Αν δεν θέλουν οι Έλληνες την βοήθεια των ιδρυμάτων αυτών να την αρνηθούν. Επίσης να αρνηθούν ο αγρότες τα πολυτελή τρακτέρ, και οι νεόπλουτοι τα Mercedes.
  Ξέρετε, το καλοκαίρι είδα περισσότερα Mercedes στην περιοχή μεταξύ Κυπαρισσίας και Μεθώνης, απ' ότι στην Στουτγάρδη που παράγονται.
  Φοβάμαι αγαπητέ κύριε ότι ωθείτε τον κόσμο στο δόγμα "για όλα φταίνε οι ξένοι, Γερμανοί, Αμερικανοί κ. λ π."
  Τότε θα επικρατήσουν, όσοι οι μηχανικοί λαδώνουν την Πολεοδομία, όσοι γιατροί που παίρνουν φακελάκια, όσοι δικηγόροι παρανομούν ασυστόλως, όσοι δασάρχες, επιτρέπουν να χτίζει κάποιος παρανόμως, κ. λ. π, κ. λ. π, και αν διαμαρτυρηθούμε γιατί ο ταξιτζής κάνει διπλομίσθωση θα μας προπηλακίζει κιόλας.
  Εκεί το πάτε;;; Αν είναι να μας το πείτε να το ξέρουμε,..
  Υ.Γ. Αν σας ενδιαφέρει: πριν από λίγα χρόνια οι Γερμανοί σε μερικά κρατίδια επιθυμούσαν την εισαγωγή της Ελληνικής στα σχολεία τους της Ελληνικής.
  Εγκατέλειψαν την προσπάθεια από την αδιαφορία των Ελλήνων.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Μεσσήνιος 17/12/2011 18:09:23

   Προφανώς αυτό του κόβει, μην και χάσουν τις λαμογιές οι διανοούμενοι,,,της γενιάς του ηρωικού...Πολυτεχνείου.

 14. Kραντωρ avatar
  Kραντωρ 17/12/2011 17:31:27

  Tρομερο το προσωπο του Δ' Ραιχ. Αντιπροσωπευεται απο μια νοικοκυρουλα, ενα κιναιδο, εναν παραλυτικο και εναν...Βιετναμιτη. Στις λεωφορους του Βερολινου δεν προκειται να δης παρελαση της βερμαχτ αλλα καποιο δυναμικο και μαχητικο gay parade. To γερμανικο εθνος μετα την ηττα του εχει υποστει λοβοτομη. Εχουμε πλεον μια μη γερμανικη Γερμανια. Η ελληνιζουσα Γερμανια εχει μεταλλαχθη σε ιουδαιζουσα, παραδομενη στον παρακμιακο αγγλοσαξωνικο κοσμο του λιμπεραλισμου και των Αγορων.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Kραντωρ 17/12/2011 17:51:26

   Φοβερή πολιτική ανάλυση! Σαν δεν ντρεπόμαστε. Δεν φτάνει πούμαστε λαμόγια, είμαστε και αγράμματοι.

  • knight rider avatar
   knight rider @ Kραντωρ 17/12/2011 20:32:10

   Χαίρε Κραντωρ

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 17/12/2011 17:52:16

  Arbeit Macht Frei
  http://www.scrapbookpages.com/DachauScrapbook/

  Αυτός είναι ο εφιαλτικός πολιτισμός "η εργασία θα σ'ελευθερώσει". Αυτή είναι η αποκλειστική, παγκόσμια πατέντα εξόντωσης ανθρώπων, της πιό διεφθαρμένης, διαστροφικής κι φονικής χώρας του πλανήτη, που θέλει σήμερα να μάς επιβάλλει λέει,"πειθαρχία, τάξη και σειρά", με χολερικά δανεικά τα δικά μας τα κλεμμένα τα λεφτά, το χρυσάφι, τους πολιτιστικούς θησαυρούς και τα 89 (Ογδόντα Εννέα!) καταγεγραμμένα επίσημα Ολοκαυτώματα της σταυρωμένης και λεηλατημένης από τον χίτλερ, Ελλάδας. (Στο μαρτυρικό, πυρπολημένο Δίστομο, η μεγαλύτερη σφαγή αμάχων, εγκύων γυναικών, βρεφών και νηπίων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που προκάλεσε τη παγκόσμια κατακραυγή).

  1.2 Τρις Ευρώ οι έντοκες απαιτητές γερμανικές αποζημιώσεις σήμερα (Εκθέσεις κ.κ. Μ. Γλέζου και Στ. Ληναίου). Και αυτή τη φορά, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και ανεδαφικές δικαιολογίες, εκτός του γενικού boycott σε ό,τιδήποτε εισαγόμενο γερμανικό, σαν τις ακρίδες οι συλλογικές αγωγές των συγγενών των θυμάτων των SS, ετοιμάζονται να πέσουν στο μερκέλειο νεοναζιστικό κράτος του Δ' (οικονομικού) reich και κυριολεκτικά "να του πάρουν τα σώβρακα".

  Και τότε να δούμε που θα πάει η ζηλευτή ΑΑΑ πιστοληπτική ικανότητα του ψευδεπίγραφου γίγαντα με τα γυάλινα πόδια.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ η Dimi 17/12/2011 18:06:15

   Ως λύση προτείνεις τα λαμόγια που μας κυβερνούν;
   Και χρέος ποιός το δημίουργησες; Την παραγωγική ικανότητα ποιός τν διάλυσε; Βέβαια υπάρχει και ο δρόμος της ινδικής νιρβάνα.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Μανιάτης 17/12/2011 18:10:35

    ????????

 16. Y. avatar
  Y. 17/12/2011 18:06:38

  Για τους γερμανούς τα έχουμε ξαναπεί, τα λέει το άρθρο, εννοούνται και με την έλλευση των διαφόρων Φούχτεν-μούχτεν και ταραφουντάν μαμούχτεν (..οι παλιοί, τη ξέρουν την έκφραση). Για την Ουάσιγκτον, εξακολουθεί να κάνει αυτό που έκανε επί χρόνια, εξακολουθώντας να ενδιαφέρεται και σε παρόντα χρόνο
  Ο γνωστός Μίχας (..Μέγαλέξανδρος ο σφάχτης της ιστορίας, και διάφορα άλλα φαιδρά) έγραψε νέο πόνημα, και οι Μανδραβέλης, Μμπάμμπης (..ο γνωστός του σκάϊ), και ο πρώην Κνίτης Κύρτσος το παρουσίασαν. Που έλαβε χώρα? Στο Ινστιτούτο Διπλωματίας και Παγκόσμιων Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας
  Φάμε την (α` πληθυυντικός του φάτε την)

 17. Y. avatar
  Y. 17/12/2011 18:13:42

  26/10/2011
  “Ο γερμανικός μεγαοϊδεατισμός αντικατέστησε τα στούκας ναι τα πάντσερς, με τις ντόϊτσε μπανκς και τους βιετναμέζους Μπίσμαρκς”

 18. μπουρδολογος avatar
  μπουρδολογος 17/12/2011 20:32:02

  Και αναριωτομουν πως αυτη την φορα ..θα τα καταφερουν τα λαμογια,οι πολιτικοι,οι διαπλεκομενοι,τα παρασιτα ..που χρεωκοπησαν την χωρα να την γλιτωσουν και αυτη την φορα ,και να συνεχισουν αιωνια το πλιατσικο και την καταστροφη της χωρας.
  Μα ειναι απλο..βρηκαν στο ποπολο εναν εχθρο ..υπευθυνο για ολα τα δεινα μας..ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ..
  Η σημερινη αντιγερμανικη μπουρδολογια δεν εχει σχεση με τους εθνικους αγωνες..ειναι η καλυψη που χρειαζεται η παρασιτικη αλητοκρατια,για να συνεχισει να μας κυβερνα και λεηλατει.
  Η γερμανοι και να ηθελαν δεν μπορουν να παρουν την χωρα..αυτη ανηκε και θα ανηκει στα ελληνικα παρασιτα.
  ξερουν και παιζουν..ξεκινησαν την προπαγανδα..και βρεθηκαν ακομα και εδω μεσα..πολλοι "χρησιμοι ηλιθιοι"..να αναπαραγουν τις γελοιοτητες.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ μπουρδολογος 17/12/2011 21:13:32

   άσχετα ποιόν εξυπηρετεί η μπουρδολογία, δεν αναιραί την απλή αλήθεια. Δανειστήκαμε, για να εξάγουνε. Μερικές εξαγωγές μάς ΛΑΔΩΣΑΝ για να δανειστούμε και να τις πάρουμε. Άλλες, έφτιαξαν ορδές γερμανοτσολιάδων να προωθούν (με ποσοστά) τις εξαγωγές τους. Τα νούμερα των ισοζυγίων πληρωμών είναι αμειλικτα.

   Κι αν αμφισβητείς την ερμηνεία του πρόσφατου παρελθόντος, δες το παρόν. Για να πάρουμε την δόση μας ΠΡΕΠΕΙ να βάλουμε ΠΟΛΛΑΑΑ φωτοβολταϊκά σαπάκια με προχθεσινές τιμές, όταν αύριο θα είναι στο 1/3. Τόπιασες;

   Ασε τα Καλάβρυτα ή την Κάντανο...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ archaeopteryx 17/12/2011 21:32:24

    Θέλεις να πεις ότι φταινε οι ικανοί που παράγωουν κι έχουν να εξαγάγουν! Κι εμείς είμαστε οι αθώοι στην ανικανότητά μας να παράγουμε και στην ικανότητά μας με δανεικά να καταναλώνουμε και να λιαζόμαστε πίνοντας φραπέ.
    Δηλαδή θέλεις να σε ταϊζουν, να σε ποτίζουν και νασαι και εθνικά υπερήφανος.
    Και γιατί να σου δώσουν τη δόση αν δεν έχεις κι εσύ να κάτι να προσφέρεις.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Μανιάτης 17/12/2011 22:11:29

     Δεν θέλω την δόση. Εσυ την θέλεις.

 19. μπουρδολογος avatar
  μπουρδολογος 17/12/2011 21:25:08

  Arcaeopteryx εισαι εξυπνος ανθρωπος και απορω γιατι παραδιδεις τον εαυτον σου..στις ορδες των "χρησιμων ηλιθιων" της ιστοριας.
  Αυτη ειναι ακριβως η προπαγανδα των ελληνων υπευθυνων για την καταντια μας..την διαβαζουμε και στις αναλυσεις των εφημεριδων τους.
  Χρεωθηκαμε..οχι για τα την ολυμπιαδα τους,το χρηματιστηριο τους,το πελατειακο τους συστημα,τα εξοπλιστικα τους,κτλ,κτλ,τα οποια αυτοι τα εστησαν..αλλα επειδη αγοραζαμε γερμανικα προιοντα..
  Και αυτο να εγινε..γιατι το δεχθηκαμε..? Αρα και σε αυτη την περιπτωση εμεις ειμαστε υπευθυνοι,γιατι δεν μας υποχρεωσαν δια των οπλων,αλλα με μιζες σε ελληνες.
  Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι στο τελος θα την γλιτωσουν οι ντοπιοι απολυτα υπευθυνοι για την καταντια μας..

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ μπουρδολογος 17/12/2011 21:35:57

   Αυτός ο υπερπρατιωτισμός κι από το site αυτό εκεί αποβλέπει. Στην απαλλαγή των ευθυνών από τα ντόπια λαμόγια ικανοποιώντας τα μικροκόμπλεξ του λαού.
   "Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;"

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ μπουρδολογος 17/12/2011 22:16:56

   Οι Γερμανοί χρησιμποποίησαν συνεταίρους με ποσοστά. Αυτοί οι συνεταιροι έχουν και ΜΜΕ.

   Οι Γερμανοί μέσω ΑΓΠ εφάρμοσαν Cloward Piven με άψογο τρόπο. Εγώ ούτε παροχες πήρα, ουτε αεροδρόμιο ήθελα, και όταν φώναζα κατά των επιδοτήσεων ήμουν γραφικός. Τώρα που φωνάζω κατά της Πράσινης Παπάρας, πάλι γραφικός είμαι. Εσύ ΤΙ ακριβώς λες; Λες, λες, λες και δεν ξέρω τι λές. Εκτός από τους χρήσιμους ηλίθιους, υπάρχουν και οι άχρηστοι.

   • Y. avatar
    Y. @ archaeopteryx 17/12/2011 23:08:57

    Καλή η αναφορά σου στο αντρόγυνο, όταν όμως το πρότειναν ήταν για ξεκάρφωμα του Τζόνσον που έμπαινε με τα μπούνια στο πόλεμο Βιετνάμ, και έπρεπε να ταΐσουν το αμερικάνικο πόπολο με κονωνική μέριμνα

 20. Y. avatar
  Y. 17/12/2011 21:38:36

  Τα εγχώρια πολιτικά λαμόγια τους θέλουν μπουρδόλόγε, για ξεκάρφωμα και νέα μοιρασιά. Δες ποιοί παρατρεχάμενοι πολιτικοί ήταν κολλητοί του Χριστοφοράκου (...υιού δοσίλογου γιατρού της κατοχής), του αποδεδειγμένα άτυπου σταθμαρχη της Στάζι, και των υποβρυχίων της Φεροσταλ που γέρνουν (..για να μη θυμιθώ άλλα)

 21. @teos avatar
  @teos 17/12/2011 22:22:21

  Η Γερμανία δεν είναι η πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο.

  Υπάρχουν πιο ανταγωνιστικές (Ελβετία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ελβετία, Σιγκαπούρη, Σκανδιναβικές χώρες κ ενδεχομένως Ιαπωνία).

  Από όπου κ αν το πάρεις δεν είναι στην 1η θέση. Από μέγεθος είναι 4η μετά από ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία.

  Από ανταγωνιστικότητα είναι γύρω στη 10η θέση.

  Σε εξαγωγές είναι 2η (μετά την Κίνα).

  Σε εξαγωγές κατά κεφαλή είναι 15η.

  Σε ΑΕΠ κατά κεφαλή 17η θέση.

  Είναι μια προηγμένη οικονομία, αλλά δεν είναι η πιο προηγμένη του κόσμου.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ @teos 18/12/2011 01:59:52

   Τέος

   Λες: "Η Γερμανία είναι 2η σε εξαγωγές μετά την Κίνα"
   ας πούμε:
   Kίνα--> 5,000,000,000 κιλά (προιόντα που εξάγει)
   Γερμανία--> 4,000,000,000 κιλά (προιόντα που εξάγει, αφού είναι 3η)

   Κατά κεφαλή τώρα:
   Kίνα--> 5,000,000,000 κιλά/ 1,500,000,000 πληθυσμός=3.33 ανά κάτοικο
   Γερμανία--> 4,000,000,000 κιλά/ 80,000,000 πληθυσμός=50 ανά κάτοικο

   Πως ανα κάτοικο πάει στην 15η θεση?

   Η' λες νούμερα από το μυαλό σου ή αντιγράφεις βλακείες...

   • jctergal avatar
    jctergal @ Φακ Κωστας 18/12/2011 09:19:32

    1. Εξαγωγές κατά κεφαλή σε χρηματική αξία

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_exports_per_capita

    Νο1 Σιγκαπούρη με $46.000 κατά κεφαλή. Γερμανία 15η θέση με $14.000 κατά κεφαλή.

    2. Exports per country

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_exports

    Κίνα $1.5 τρις κ Γερμανία $1.3 τρις, και η Κίνα δεν έχει ευρωζώνη.

    3. ΑΕΠ κατά κεφαλή

    Η Γερμανία παίζει μεταξύ 17ης και 23ης θέσης. Η Ελλάδα στην κρίση βρίσκεται κοντά στο 30. Προ κρίσης ήμασταν25οι.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

    Το ποιος λέει βλακείες από το μυαλό του είναι φανερό.

    Επίσης, κάνεις λες κ είσαι εκπρόσωπος των Γερμανών εξαγωγέων.

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ jctergal 18/12/2011 14:23:03

     Tα μαθηματικά, ή μαλλον, η αριθμητική είναι άσπρομαυρη, δεν ειναι γκρί..
     Δεν αμφισβητώ το ένα ή το άλλο..αμφισβητώ το "και τα δύο μαζί"...δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει, όσα λινκ και αν κατεβάσεις (τα οποία είναι και τελείως αναξιόπιστα καθώς τα ανεβάζει οποιοσδήποτε, εσύ , εγώ)...
     Επίσης αν διαιρείς τις εξαγωγές της Γερμανίας στις χώρες της Ευρωζώνης, με τον πληθυσμό της Ευρωζώνης, δεν μιλάμε για εξαγωγές ή για Γερμανία..
     Αν δεν το πιάνεις δεν φταίω εγώ..και είμαι πιο αντιγερμανός από σένα...

     • Φακ Κώστας avatar
      Φακ Κώστας @ Φακ Κωστας 18/12/2011 16:21:32

      Τι αμφισβητείς;

      Η Γερμανία είναι 2η στις εξαγωγές στον κόσμο, αλλά 15η κατά κεφαλή.

      Π.χ. με Σιγκαπούρη (που έχει σχεδόν τριπλάσιες εξαγωγές κατά κεφαλή από τη Γερμανία) η Σιγκαπούρη είναι 4.5 εκατομμύρια και η Γερμανία 82 εκατομμύρια. Για να έχει η Σιγκαπούρη μεγαλύτερες εξαγωγές από τη Γερμανία θα έπρεπε ο κάθε Σιγκαπουρέζος να παράγει εξαγωγικά 20 φορές πάνω από έναν Γερμανό. Αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται.

      Το ίδιο ισχύει για Βέλγιο κ Ελβετία (που έχουν διπλάσιες εξαγωγές κατά κεφαλή από τη Γερμανία) αλλά πληθυσμό περίπου το 1/8.

      Καταρχήν το Wikipedia παραθέτει πηγές από τουλάχιστον 3 πηγές π.χ. ΑΕΠ από Παγκόσμια Τράπεζα, CIA, ΔΝΤ κ.α. Αν αμφισβητείς αυτά απορώ τι θεωρείς έγκυρο;

      To Συγκρότημα του ΔΟΛ, το Spiegel ή την Bild;

     • jctergal avatar
      jctergal @ Φακ Κωστας 18/12/2011 16:22:33

      Πάντως αντι-γερμανός δεν μοιάζεις, μάλλον γερμανο-λιγούρης μεριά

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ jctergal 18/12/2011 18:23:26

      O 2os Φακ Κώστας είναι ο jctergal...
      Μην υπογράφεις με το ιδιο nick..

      Η επιμονη στην βλακεία ειναι διασκεδαστική..το παράδειγμα που φέρνεις αποδεικνύει το προφανές που σου λέω...συγκρίνει την Γερμανία με μια μικρότερη χώρα (τη Σιγκαπούρη)...το ίδιο σου λέω εγω για την Κίνα (την μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα) με τη Γερμανία που ειναι πολυ μικρότερη...(μεταβατική ιδιοτητα, αν σου λέει κατι)

      Απλό είναι..ακόμη και για σένα..

     • jctergal avatar
      jctergal @ jctergal 19/12/2011 00:20:19

      Έχεις μπλέξει το βόλλεϋ με το τρόλλεϋ μάλλον

 22. teos avatar
  teos 17/12/2011 22:48:33

  ΟΚ εντάξει ίσως δεν είναι η Γερμανική πιο ανταγωνιστική οικονομία του κόσμου, εγώ πάντως θεωρώ οπως και αρκετοί αλλοι ήδη αναφέραν ότι η αντιγερμανική φιλολογία τροφοδοτείται κυρίως γιατί η ντόπια μαφία εχει χάσει την κουτάλα πλέον, και για αυτό δαγκώνει.... Ολα τα ανεπάγγελτα λαμόγια που από πάππου προς πάπου μάθανε οτι πολιτική σημαίνει σου κάνω το χατήρι και εσύ μου κάνεις το δικό μου έχουν πάθει ενα ταράκουλο γιατί ο Ραιχενμπαχ και οι αλλοι τους εχουν στο κλασ#@μο θα πρέπει επιτέλους να δουλέψουν όπως όλος ο κόσμος

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ teos 18/12/2011 00:33:02

   Για αυτό έχουν σκυλιάσει και κραυγάζουν κατά των Γερμανών.
   Μαθημένοι να κοροϊδεύουν με μεγαλοστομίες και πατριωτικές μπούρδες τον λαό.
   Και τώρα έχουν το θράσος να λένε πως το μνημόνιο φταίει για τη σημερινή κατάντια. Οι Γερμανοί. Η στρίγγλα η Μέρκελ.
   Απαλλάσουν έτσι με τη συνοδεία των αφελών τον ευατόν τους από τις ευθύνες.
   Και πόλλες υποσχέσεις και πατριωτικές μπούρδες. Μεσσίες και σωτήρες. Σαν τον Αϊ Γιώργο να σκοτώνει το θεριό αυτοπροβάλλονται.

 23. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/12/2011 23:20:00

  Την θέλουν όλοι για να πάρουν τις συντάξεις τους, τους μισθούς τους και να βάλουν βενζίνη στα τανκς εκεί στα σύνορα...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Μανιάτης 17/12/2011 23:24:26

   συντάξεις και άμυνα με ξένα δανεικά είναι δείγμα τελειωμένου έθνους.

   Ζητάω σταση εξωτερικών πληρωμών (και αναγκαστικά έξοδο από το ευρώ) εδώ και ένα χρόνο. Τα θεωρώ κατά 75% αναπόφευκτα.

   Και επιμένω ότι δεν θέλω δόση. Όταν κατάλάβουν αυτοί που την θέλουν ότι ξεπουλάνε τα παιδιά τους θα είναι αργά.

 24. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/12/2011 23:25:16

  Νομίζω ότι σύμφωνούμε σε πολλά. Αυτό πάντως που θέλω να τονίσω εδώ είναι ότι κύριοι υπεύθηνοι και πρωταίτιοι για το κατάντημά μας είμαστε εμείς ως κοινωνία και οι οικονομικοπολιτικές ελίτ που μας κυβερνούν κι όχι οι άλλοι.
  Αυτοί κανουν τη δουλιά τους. Eμείς τι κάνουμε!

 25. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/12/2011 23:26:38

  Να μία ανάρτηση (ό,τι πρέπει και για την αϋπνία) για να δεις ότι δεν περιορίζομαι στο να διαβάζω την wikipedia. Το "δόγμα" του ζέυγους έχει πολλές εφαρμογές

  h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/12/blog-post_17.html

  • Y. avatar
   Y. @ archaeopteryx 18/12/2011 01:34:39

   1. Εξόχως ενδιαφέρουσα η ανάλυση και θεωρητική σου θέση για το αριστερός-δεξιός, το οποίο
   αναγάγεις σε κοινωνιολογικές παραμέτρους επεξήγησης (ο Καστοριάδης προσπαθούσε να το εξηγήσει μέσα από τη κοινωνική ψυχανάλυση, που δε πρόφτασε να ολοκληρώσει)
   2. Ναι, ελέυθερη αγορά, με πρόνοιες ρεγκιουλέϊσιον που είναι δουλιά κεντρικού σχεδιασμού. Ειδάλως πάμε στο λεσέ-φερ
   3. Ελευθερία ενός εκάστου, μέχρι εκεί που δε θίγεται η ελευθερία του έτερου εκάστου
   4. Για το αν η Δημοκρατία εγκρίνει πράματα που εκ των υστέρων αποδεικνύονται ατελέσφορα, εφενός εδώ είμαστε να τα διορθώσουμε, αφετέρου...τα πάντα ρει, ήτοι μη στατικά, επομένως, άσε με να κάνω λάθος, μη ανθρώπινη τελειότητα, κια πάει λέγοντας. Την αναφορά σου στο ανελεύθερο, τη θεωρώ λογική υπέρβαση (..ο Μαρκούζε στον Μονοδιάστατο έχει αναφερηεί διεξοδικά)
   5. Για το φεουδαρχικό μοντέλο στο Μεσαίωνα που μοιάζει με αριστερό κεντρικό σχεδιασμό, ταυτίζεις τους χρόνους που σαφώς διαφέρουν ως προς τις επιμέρους συνιστώσες τους που τα χαρακτήριζαν τότε, και χαρακτηρίζουν τώρα, μεν ακι δε
   Κατα τα άλλα, συνέβαλες στο ερώτημα και προβληματισμό που έχω στο παρελθόν αναφέρει από εδώ μέσα, περί επαναδιατύπωσης των όρων αριστερά-δεξια (..για το πρόοδος-συντήρηση, είναι μια άλλη ιστορία)
   (διερωτήθηκα που να απαντήσω, εδώ ή στο δικό σου. Προτίμησα εδώ για να τιμήσω και το αντινιούς που ξεφεύγει από την απόλυτη θεωρία, και διανθίζεται με σχετική πλάκα...μη χάσουμε και το χιούμορ μας)

   Κια μερικά από του Λαΐκιστή που διάβασα πρώτα, λόγω του λινκ σου
   1. Η αριστερά δε μπήκε με κουκουλοφόρικο τρόπο στο πασόκ. Συνειδητά τους έβαλαν μέσα, αφενός για να αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη εξαγοράζοντάς τους με τις συντάξεις εθνικής αντίστασης του Γιανόπουλου, αφεδύο για να τους ελέγχουν, αφετρία για να πουλάν και τον τάχατες αριστερισμό τους στο πόπολο. Ο παππούς Παπατζής, διαχρονικός πολέμιος του ΚΚΕ
   2. Ποτέ η ΚΚΕ αριστερά δεν είχε τους κρατικούς μηχανισμούς. Τους είχε μέχρι το ’67 μερικώς η παρασιτική δεξιά, και από τότε και μέχρι σήμερα (με παρένξεση τη χούντα) η νεοαριστερά του πασόκ, με τη δημιουργία μοντέλου κόμματος, κλασικού τύπου Μπάαθ
   3. Το συμπέρσμα στη τελευταία πρόταση, σωστό

   • anonymous avatar
    anonymous @ Y. 18/12/2011 12:38:47

    Πολύ σουξέ έχει αυτός ο Λαϊκιστής.
    Για πάμε τώρα στο δια ταύτα.
    1) Συμφωνούμε στο ότι η αριστερά είναι στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα πως μπήκαν και ποιος τους έβαλε είναι άλλο θέμα. Το ζήτημα είναι ο τρόπος με τον οποίο κυβέρνησαν αφού μπήκαν. Εκ του αποτελέσματος (μας κατάντησαν κράτος πρώην ανατολικού μπλοκ) προκύπτει ότι κυβέρνησαν με εκείνα να πρότυπα. Επίσης ιστορικά είναι γεγονός ότι ο ΓεροΠαπατζής όσο αντικομμουνιστής και να ήταν μετά το 1961 τους χρησιμοποίησε. Είναι γεγονότα αυτά.
    2) Σημασία δεν έχει αν η αριστερά είχε τους μηχανισμούς. Σημασία έχει ότι δεν άφηνε τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς να δουλέψουν. Παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι είσαι σε αγώνα ράλλυ. Στο τιμόνι του αυτοκινήτου Ελλάδα είναι η δεξιά. Η αριστερά τρέχει μπροστά από το αμάξι την ώρα που τρέχει και σκάβει το δρόμο. Ενώ το αμάξι μπορεί να πάει με 100 λόγω τους σκαμμένου δρόμου πάει με 20.
    3) Αν εσύ θεωρείς τη δεξιά (υπόψιν ότι ο Ανδρεάδης δεν ήταν δεξιός) με ναυπηγεία, διυλιστήρια, ναυτιλία, βιομηχανίες λιπασμάτων, ηλεκτρικών συσκευών κ.α., παρασιτική τότε θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο όρος του παρασιτισμού.

   • Y. avatar
    Y. @ Y. 18/12/2011 21:45:53

    “...μερικώς..”

 26. jctergal avatar
  jctergal 17/12/2011 23:57:14

  Έχασε η ντόπια μαφία την κουτάλα; Ασχολήθηκε ο Ράιχενμπαχ καθόλου με την διαφθορά;

  Γιατί μήπως τιμωρήθηκε ο Χριστοφοράκος, ο Άκης, ο Τσουκάτος κ ο Μαντέλης που αποδεδειγμένα έκλεψαν μαζί με τους χρηματοδότες του δις από το Ελληνικό κράτος;

  Ντόπια λαμόγια (Αλογοφέσηδες, Άκηδες, Τσουκάτοι, Μαντέληδες, Χριστοφοράκοι) και Γερμανοί χρηματοδότες τους δεν είναι το ίδιο κ το αυτό;

  Πρέπει να δουλέψουν οι πολιτικοί; Που το είδες, εγώ δεν είδα κανένα να δουλεύει.

  • teos avatar
   teos @ jctergal 18/12/2011 12:51:30

   Μακάρι να ήταν εισαγγελέας ο Ραινεμπαχ να βαλει μερικούς από τους ελληνες μαφιόζους του πολιτικου κατεστημένου φυλακή, αφού είμαστε τόσο αχρηστοι που το μονο που βλεπουμε ειναι εισαγγελείς να παιζουν την κολοκυθιά με τις οφφσορ του Ακη και ολοι ειναι εξω και μας δουλευουν . Τι ωραία θα ήτανε να στελναν από τις Βρυξέλες και την Φρανκφούρτη εισαγγελείς μπας και δούμε άσπρη μέρα, αλλά έαν γίνει αυτό τότε η αντιγερμανική μπουρδολογία θα γνωρίσει μεγάλες δόξες και με τον φανατισμό και αμορφωσιά που υπάρχει στην Ελλάδα οι εισαγγελείς είτε θα φύγουν με καμία βαλιτσα με μιζες είτε με καμία βόμβα που θα τους βάλει το παρακράτος, η μαφία εχει πολλούς τροπους να κρατήσει την κουτάλα μεχρι να ξεκοκκαληστεί και το τελευταο ευρω του Ελληνικού κρατους. Οταν εισαι διεφθαρμένος δεν αφήνεις το μέλι επειδή στο λέει ο Ραιχενμπαχ, εάν η Ελληνική πολιτική τάξη είχε τσίπα θα κοίταζε πρώτα την Ελλάδα και μετά την τσέπη της.

   • teos avatar
    teos @ teos 18/12/2011 16:32:28

    O Ράιχενμπαχ δεν τον ενδιαφέρει η διαφθορά στην Ελλάδα, γιατί :

    1. Η διαφθορά δεν είναι αντίθετη των συμφερόντων της χώρας του, μάλλον είναι υπέρ των συμφερόντων αυτών
    2. Το Γερμανικό επιχειρηματικό κατεστημένο (Siemens, Ferostaal, Hochtief, Daimler) είναι ένας από τους σημαντικότερους διαφθορείς του Ελληνικού κράτους και των Ελλήνων πολιτικών

    Είναι σαν να βάλεις έναν λύκο για να φυλάει από τα πρόβατα κ να σε προστατέψει από τους λύκους της αγέλης του

    Όπως οι Μερκοζύ εξανάγκασαν τον ΓΑΠ να κάνει πίσω στο δημοψήφισμα θα μπορούσαν να έκαναν το ίδιο για το θέμα της διαφθοράς. Όμως δεν ασχολήθηκαν καθόλου γιατί άραγε;

    Το Ελληνικό κράτος δεν ήταν αναποτελεσματικό, διεφθαρμένο, ρουσφετο-στραφές, οικογενειοκρατικό τα τελευταία 100 χρόνια;

    Γιατί η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε τότε περνώντας πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες (κατοχή, 7 πόλεμοι, εμφύλιοι, μεταναστευτικά κύματα, μικρασιατική καταστροφή) κ χρεοκοπεί σήμερα μέσα στην ευρωζώνη;

    • Τeos (ο κανονικός) avatar
     Τeos (ο κανονικός) @ teos 18/12/2011 22:07:05

     Τώρα χρεωκοπήσαμε γιατί χρησιμοποιήσαμε τα χαμηλά επιτόκια του ευρώ για κατανάλωση και οχι για επενδύσεις. Επίσης χρεωκοπήσαμε γιατί όπως είπες 100 χρονια δεν αλλάξαμε μείναμε το ιδιο ενώ οι αλλοι λαοί πάνε στο διαστημα εμεις μειναμε στο ρουσφετολογικό, διεθφαρμένο αριστερίστικο αποτυχημένο κράτος που περισσότερο μοιαζει με συγκεντρωτική σοβιετική δημοκρατία παρά με ευρωπαική δημοκρατία. Χρησιμοποιήσαμε τα χαμηλά επιτοκια του ευρω για μεζονέτες, audi και ΒΜW και πανακριβα ερειπωμενα ολυμπιακά ακίνητα που η κατασκευή τους δόθηκε σε φιλους, γνωστούς και κουμπάρους, ενω ενα 20% τοις εκατό από αυτές τις σπατάλες δημόσιες και ιδιωτικές να πήγαινε στον εκσυγχρονισμό του κρατους τωρα ολα θα ηταν μια χαρά. Και φυσικά οι Γερμανοί πολιτικοί σε αυτό εχουν ευθύνες , γιατί κοιτάζανε το συμφέρον του λαού τους και οχι την τσεπη τους οπως οι δικοί μας. Εγώ το οχι και αλλη φορα ας βαλουμε φυλακή τον Τσουκατο και 2-3 αλλους της μαφίας που λεγεται Ζιμενς και μετά να βγάλουμε διεθνή εντάλματα σύλληψης για τα στελέχη της μητρικής, αλλα τετοια μπανανια που ειμαστε θα περίμενουμε την δικη στο Μοναχο για να δουμε καποια διακαιοσύνη σε αυτο τον τομέα.

     • teos avatar
      teos @ Τeos (ο κανονικός) 19/12/2011 00:24:23

      Δεν ξέρω πως μπορούμε να ελπίζουμε από το Μόναχο να δικάσει αυτούς που έβλαψαν το Ελληνικό κράτος, για λογαριασμό του γερμανικού κράτους και γερμανικών επιχειρηματικών κολοσσών.

      Αφού οι Γερμανοί είναι τόσο τίμιοι όσο νομίζεις, γιατί δεν επιστρέφουν το κατοχικό δάνειο κ τον ελληνικό χρυσό. Γιατί αποφεύγουν να πληρώσουν αποζημιώσεις (όταν π.χ. το έκαναν Βουλγαρία κ Ιταλία).

     • teos avatar
      teos @ teos 19/12/2011 10:51:05

      Εγώ δεν είπα οτι είναι τίμιοι, εγώ είπα οτι κοιτάνε την πατρίδα τους οχι σαν εμάς που οι πολιτικοί μας κοιτάνε την τσέπη τους και χαντακώνουν την Ελλάδα. Και η δική στο Μόναχο, για το καλά της Γερμανίας γίνεται και οχι για δικό μας, εχουνε ρήτρες με το Χρηματιστήριο της νέας Υόρκης για παραβάσεις του ανταγωνισμού, δεν τις κάνουνε για εμάς. Εγώ αυτό που λεω είναι οτι στην Ελλαδα κυβερνάει η μαφία, οι πολιτικοί εχουν βγάλει τις μιζες τους στην Ελβετία, γιατροί περνουν φακελάκια αφήνουν το κοσμακη να πεθαινει και ειναι έξω και τρωνε και πινουν, οι φοροφυγαδες επικαλουνται τον νομο περι χρεωκοπιας και παλι ολοι εξω ειναι. Για να διεκδικησεις αποζημιώσεις πρεπει να εισαι κρατος να εχεις διπλωματια να εισαι σοβαρός , οχι μπανανία, με λερωμένη την φωλιά σου μη ζητάς από τους αλλους καθαριότητα , αυτό λεω εγω, εαν δεν βαλουμε ταξη στο μπορντελο της ατιμωρησιας και της διαθροράς που λεγεται Ελλας από παντου κλώτσιες θα τρωμε.... δυστυχώς...

 27. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/12/2011 03:15:23

  το μπότοξ έχει ξεκινήσει από την εποχή του κοραή και των υπόλοιπων φωταδιστών. τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα. μια κοινωνία που έχασε τον πολιτισμό της επειδή την έμαθαν να αντιπαθεί τον εαυτό της, διαλύθηκε και στη θέση της έχουν μείνει μόνο άτομα που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως μέσο εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους

 28. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 18/12/2011 04:02:28

  Η Γερμανία είναι μία μεσαία δύναμη με 3 τρις ΑΕΠ και με 20 ανεξέλεγκτες αμερικανικές βάσεις στο έδαφός της. Οικονομία μέτρια. Χρέος στο 90% του ΑΕΠ. Πληθυσμό μειούμενο. Στρατό μετριότατο. Πολιτιστική ακτινοβολία μηδέν. Περισσότερες ταινίες φτιάξανε οι Νορβηγοί παρά οι Γερμανοί tην χρονιά που πέρασε!Μια ευρωζώνη είχε να πουλάει προιόντα πάει και αυτή.

  Αμερική και πάλι Αμερική. 15% τρις ΑΕΠ. Στρατοί και στόλοι σε όλον τον πλανήτη. Κοινή λογική που τείνει να εκλείψει τελείως στην Ευρώπη.

  Αν είναι να είσαι με κάποιον γιατί όχι με τον δυνατότερο; Μήπως γιατί είμαστε ευρωπαίοι; Ας γελάσω! Γιατί ένας έλληνας να υποβιβάσει τονεαυτό του σε ευρωπαίο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.