#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2010 15:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανία – Γαλλία ετοιμάζονται να μας σώσουνH κατάρτιση εκ μέρους της Γερμανίας και της Γαλλίας σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα κυριαρχεί στα παρασκήνια της ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και στον διεθνή Τύπο. Κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τις διαψεύσεις του Βερολίνου και του Παρισιού, όταν η γαλλική εφημερίδα «Μοντ» αποκάλυψε ότι τα κράτη της ζώνης του ευρώ ετοιμάζονται να βοηθήσουν την Ελλάδα. Το γεγονός άλλωστε ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», η διοχέτευση της είδησης έγινε από το γαλλικό προεδρικό περιβάλλον, αποδεικνύει την αξιοπιστία της πληροφορίας.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό από ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή ότι δεν αποκλείονται μέτρα βοήθειας στη χώρα μας, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει από κράτη-μέλη της ΕΕ αλλά από θεσμούς όπως είναι το ΔΝΤ ή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στον κυριακάτικο Τύπο οι πληροφορίες γύρω από αυτό το ενδεχόμενο και το παρασκήνιο είναι πάρα πολλές. Όλες θεωρούν πιθανή την ανάληψη δράσης από τις ευρωπαϊκές αρχές για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.

Τα σενάρια που παρατίθενται για το σχέδιο διάσωσης είναι η έκδοση ευρωομολόγου, κάποιες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία θα ενεργήσουν ως εγγυήτριες δυνάμεις ενός ελληνικού δανεισμού, να αγοράσει ελληνικά ομόλογα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης, να διοχετευτούν κονδύλια με τη μορφή δανείου από κοινοτικά ταμεία.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως η όποια κοινοτική βοήθεια δοθεί, αυτή δεν θα προσφερθεί χωρίς προηγουμένως να αναληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και άλλα πρόσθετα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση.

Την προσεχή Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τη γνωμοδότησή της για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και θα παραπεμφθεί στο Ecofin στις 16 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να εγκριθεί.

Πληροφορίες επιμένουν ότι στο κείμενο θα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει έτοιμα και άλλα μέτρα άμεσης εφαρμογής, τα οποία θα ανακοινώσει ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα «απόρριψης» του Προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Niκόλας avatar
  Niκόλας 31/01/2010 15:20:39

  Alors...ça marche bien!!!

 2. karenin avatar
  karenin 31/01/2010 15:43:30

  Απο τα 300 δισ. που χρωστάμε τα 150 δισ. λήγουν και είναι πληρωτέα
  ως το τέλος του 2014. Μιλάμε για 40 δισ. τον χρόνο, όταν τα δημόσια
  έσοδα είναι κοντά στα 60 δισ. Στην ουσία αποπληρωμές με καινούργια δάνεια. Τώρα που θα βρέθουν τα 30 δισ. για να πέσει το έλειμα, ας μην
  το σκεφτόμαστε καλύτερα. Θα κλάψουν σίγουρα μανούλες.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ karenin 31/01/2010 15:47:48

   Όμως ταυτόχρονα έχουν αναπροσαρμόσει πολύ χαμηλά το πλαφόν του δανεισμού -χωρίς να χρειάζεται να τονιστεί το γεγονός ότι κάθε δάνειο είναι ένα ακόμα τύλιγμα του βρόγχου στο λαιμό.

  • ataktos avatar
   ataktos @ karenin 31/01/2010 16:51:13

   Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο λόγος που δεν θέλουν να εντάξουν το Μαύρο Χρήμα στο ΑΕΠ και καταστρέφουν συνειδητά όλοι την οικονομία .

 3. karenin avatar
  karenin 31/01/2010 16:21:55

  Η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα πολιτικές στο επίπεδο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Το πολιτικό σύστημα στο σύνολο είναι κατώτερο των περιστάσεων.
  Το ΠΑΣΟΚ είναι φανερό, για αλλη δουλειά ήρθαν, άλλα πρεπει να κάνουν.
  Αυτοσχεδιάζουν, και κάθε μέρα μαθαίνουν. Η Ν.Δ. ακρα του τάφου σιωπή.
  Την αδυναμία προτάσεων την ονόμασε συναίνεση. Το ΚΚΕ επιμένει ότι κρίση δεν υπάρχει, και ειναι το αλοθι για να κτυπηθούν εργατικά δικαιώματα. Ο ΣΥΝ δεν βλέπει τίποτα πέρα απο την μύτη του αυτό τον καιρό, και ο ΛΑΟΣ η γνωστη τακτική , όσο πιο θολά τα νερά τόσο καλύτερο το ψάρεμα.
  Το χειρότερο απο όλα, έχουν την εντύπωση ότι όλη η κοινωνία θα χάσει, αλλα οι ίδιοι θα βγουν πολιτικά αλώβητοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.