14/07/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γενικό Μπάχαλο

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που ζούμε είναι λογικό να συμβαίνουν όλα αυτά που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.

Βγήκαν, λοιπόν, αρχικά οι δικαστικοί λειτουργοί και απείλησαν με αποχή από τη διαδικασία διότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά κρατικοί λειτουργοί. Ζήτησαν δε και πέτυχαν να μπει στην ειδική σελίδα απογραφής ειδικό πεδίο, μια ταμπέλα δηλαδή που δε θα θίγει την ιδιότητά τους λες και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μιάσματα που χρησιμοποιούν αυτό τον τίτλο.

Τη σκυτάλη πήραν οι γιατροί του ΕΣΥ οι οποίοι βγήκαν προκλητικά και στα κανάλια λέγοντας ότι αυτοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά... ειδικοί δημόσιοι λειτουργοί και προφανώς ο τίτλος θα είναι προϋπόθεση για το πώς θα κάνουν την περίθαλψη των ασθενών.

Οι δε πανεπιστημιακοί καθηγητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το ίδιο βιολί, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει να αλλάξει το πεδίο στην ιστοσελίδα απογραφής αλλιώς δεν θα πάνε να γραφούν διότι είναι ηθικό θέμα.

Μας έφαγε δηλαδή η ηθικότητα κι όχι να καταγραφούν επιτέλους όλοι όσοι δουλεύουν και πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι υπάλληλοι δεν έχουν καν ενημερωθεί για την απογραφή αφού οι προϊστάμενοί τους δεν τους έχουν πει τίποτε. Άλλοι, στο απόλυτο μπάχαλο του ελληνικού κράτους, υποστηρίζουν ότι δουλεύουν σε Α.Ε. άσχετα αν μοναδικός μέτοχος της εταιρείας είναι το δημόσιο.

Αυτά και άλλα πολλά ευτράπελα συμβαίνουν όταν κάποιοι κρύβουν σκοπιμότητες σε μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια ώστε να φανούν τα λαμόγια, οι αργόμισθοι και οι διπλοθεσίτες.

Αλλά τι να πεις και για μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε τρικυμία και δεν μπορεί να προωθήσει ούτε ένα σωστό μέτρο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιωργης avatar
  Γιωργης 14/07/2010 08:45:08

  Φυσικα και δεν θα φυγουν τα λαμογια και οι διπλοθεσιτες.Θα φυγουν μονο οσοι κριθουν "αργομισθοι" απο τους προισταμενους τους,δηλαδη ΜΟΝΟΝ οσοι δεν ειναι ενταγμενοι σε Πρασινους/Μπλε και Ροζε κομματικους στρατους.

 2. sovokai avatar
  sovokai 14/07/2010 09:32:57

  Μια κυρία 82 ετων με ρώτησε σημερα σαν πιο γραμματιζούμενο πόσο αμαρτία είναινα κόψει ενα ταμα που χε κανει στην εκκλησία στο χωριό. Της απάντησα να ρωτήσει τον παπά αν και γω θεωρω δίκαιο να το κόψει μια και το ειχε υπολογίσει με βασει το δωρο αδείας που περίμενε

 3. Dimi avatar
  Dimi 14/07/2010 09:43:29

  Γ. Παπανδρέου: Συνεδρίαση του Συμποσίου της Σύμης, Τρίτη 13/7/2010

  «Οι αλλαγές είναι και θέμα δημοκρατίας. Kαι είναι δημοκρατικό μας καθήκον να ξαναδώσουμε οξυγόνο στους δημοκρατικούς θεσμούς. Η δημόσια διοίκηση, είναι ο μεγάλος ασθενής, Εχει εθιστεί στο πελατειακό σύστημα και είναι μέρος του προβλήματος.

  Η κυβέρνηση πάντως, προωθεί τις μεγάλες αλλαγές και θα φέρει τους καλύτερους στον κόσμο προκειμένου να προχωρήσουν αυτές.»

  Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της φορολόγησης του πλούτου και της αύξησης των εσόδων, για τα οποία η τεχνογνωσία θα έρθει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!!!

  Ο Σουηδός πρώην υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σουηδίας Λέιφ Παγκρόφσκι αναφέρθηκε στη Σουηδική εμπειρία, η οποία είχε αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά που βιώνει η Ελλάδα σήμερα, έχοντας σχεδόν το ίδιο ποσοστό ελλείμματος. Ομως, η Σουηδία, δεν ήταν αντιμέτωπη με το πρόβλημα της διαφθοράς, που είναι ένα μεγάλο ελληνικό χαρακτηριστικό.

  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς, αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της χώρας του, τα οποία είναι συγγενή με τα Ελληνικά, όπως η τεράστια φοροδιαφυγή.

  Αναφερόμενος στις δύο αυτές χώρες, ο κ. Παπανδρέου είπε: «όποιος περνάει αυτή την εμπειρία δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνει προς το χειρότερο, αλλά πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.»

  Γιά το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα συμφώνησαν όλοι, ότι ναι μεν υπάρχουν οι μεγάλες αγορές όπως η Κίνα και Γερμανία, όμως η σωστότερη επιλογή για την Ελλάδα θα ήταν η ανάπτυξη στη γειτονιά της στα Βαλκάνια, Μ. Ανατολή, Τουρκία κλπ.

  Ο όρος «Λιτότητα», κρίθηκε ως συντηρητικός, καθώς έχει σχέση μόνο με περικοπές μισθών και συντάξεων.

  Γι'αυτό και προτάθηκε ο όρος «Υπευθυνότητα», ο οποίος περιλαμβάνει: Δημοκρατική Θωράκιση Θεσμών, Δίκαιη Κατανομή Πλούτου και Βαρών, Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

  O κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα χρήματα του Ταμείου Στήριξης τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για αναπτυξιακούς σκοπούς, σε υποδομές, συγκοινωνίες, δίκτυα πληροφορικής, οπτικές ίνες, κλπ.

  O κ. Παπανδρέου έκανε΄επίσης εκτενή συζήτηση γιά την Εκδοση ΕυρωΟμολόγων, καθώς και, την Επιβολή Φόρου Διοξειδίου του Ανθρακα στις Χρηματοπιστωτικές Συναλλαγές (Tobin Tax)!..

  ***

  «Αυτοί που καθιστούν την ειρηνική επανάσταση ανέφικτη, καθιστούν
  την βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη»

  «Those who make peaceful revolution impossible, will make violent
  revolution inevitable.» ~John F. Kennedy

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Dimi 14/07/2010 10:02:15

   Καλά, κι ακόμα δεν κλαίμε από εθνική υπερηφάνεια ?
   Εχουμε τέτοιους ηγέτες και καθόμαστε?
   Σηκωθείτε και ... προσκυνείστε την σοφία αυτών που μας χρεωκόπησαν ανόητοι υπήκοοι του ελλαδιστάν. Και έρχεται κι άλλος σωτήρας "οσονούπω"...

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Dimi 14/07/2010 12:06:46

   Φίλε Dimi καλημέρα

   Δεν βλέπω δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση, δεν ακούω ειδήσεις, δεν διαβάζω εφημερίδες διότι λένο μόνο ψέματα, παραπληροφορούν, χειραγωγούν και παραπλανούν το κόσμο.

   Το χειρότερο όλων παρουσιάζουν τον ΓΑΠ σαν μέγα ηγέτη. Αν είναι δυνατό;; Προτιμό ένα διεφθαρμένο πρωθυπουργό, από ένα ανίκανο πρωθυπουργό.

   Μόνο ένας που δεν καταλαβαίνει θα μπορούσε να φέρει και να περάσει το επαίσχυντο μνημόνιο και το ολέθριο ασφαλιστικό.

   Μπαίνοντας χθες το μεσημέρι στο σπίτι μου άκουσα στο δελτίο της ΝΕΤ το "παιντί" να διαβάζει το κειμένο του και άρχισα να βρίζω σαν πρώην ιππέας (έβριζαν χειρότερα από τους φορτηγατζήδες). Συφιλιάζομαι σου λέω.

   Ενημερώνομαι μόνο από το διαδίκτυο.

   Τώρα τι να πω:

   * "Ο όρος «Λιτότητα», κρίθηκε ως συντηρητικός, καθώς έχει σχέση μόνο με περικοπές μισθών και συντάξεων"

   Μας έχουν υποτιμήσει κατά 40% οι αλητήριοι. Αποκεφαλισμό πρέπει να το ονομάσουν.

   * "προτάθηκε ο όρος «Υπευθυνότητα», ο οποίος περιλαμβάνει: Δημοκρατική Θωράκιση Θεσμών, Δίκαιη Κατανομή Πλούτου και Βαρών, Καταπολέμηση της Διαφθοράς"

   Τους πηδάς ή δεν τους πηδάς;
   1) "Δημοκρατική θωράκιση θεσμών": = παραβίαση του συντάγματος + έκδοση τριών εκατοντάδων "ΓΚΡΙΖΩΝ" υπουργικών αποφάσων, κανονιστικών διατάξεων και προεδρικών διαταγμάτων χωρίς καμιά ενημέρωση του κοινοβουλίου (όχι έλεγχο ή έγκριση) για να τεθεί σε ισχύ το ασφαλιστικό.
   2) "Δίκαιη Κατανομή Πλούτου και Βαρών": = Οι αρπακτές, οι μίζες, οι προμήθειες, ο παράνομος πλουτισμός, η φοροδιαφυγή, το πελατειακό κράτος, η ανικανότητα των πολιτικών, οι υπερτιμολογήσεις του ΕΣΥ, οι βίλες, τα κότερα, οι πόρσε, αι Εκάλαι κλπ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ.

   * "O κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα χρήματα του Ταμείου Στήριξης τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για αναπτυξιακούς σκοπούς, σε υποδομές, συγκοινωνίες, δίκτυα πληροφορικής, οπτικές ίνες, κλπ"

   Ποιον κοροϊδεύει ο ανόητος;
   Και η κουτσή Μαρία γνωρίζει πολύ καλά, ότι από τα 110 δισ όλα θα πάνε στην εξόφληση των ομολόγων που λήγουν. Δεκάρα τσακιστή δεν θα μπει στο δημόσιο κορβανά.
   Α!. 10 δισ από τα 110, θα δοθούν για ενίσχυση των τραπεζών. Και ξέρετε τι τόκο θα πληρώσουν οι τράπεζες; 1%!!!
   Το δημόσιο όμως θα δανιστεί με τόκο 5%. Επί επτά χρόνια μέχρι να εξοφληθούν τα 10 δισ μας κάνουν 3,5 δισ.
   Τόσα θα πληρώσει ο φορολογούμενος για να διασωθούν οι τράπεζες!!!

   Θαυμάστε το μέγα Γεώργιο τον ....... (τα επίθετα δικά σας)

   Όταν μετά από μερικά χρόνια θα γραφτεί ένα μέρος του σημερινού δράματος, θα ντρεπόμαστε σαν λαός, που αφήσαμε διανοητικά ραμολιμέντα να μας κυβερνήσουν.

 4. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 14/07/2010 09:57:36

  Είναι κι αυτό ενδεικτικό της ελληνικής νοοτροπίας, - όσο κι αν έχουν δικιο μερικοί που μιλάνε για ύποπτους σκοπούς- να ανακαλύπτουμε και πάλι την Αμερική, ή να "προσαρμόζουμε στα ελληνικά δεδομένα",λες και είμαστε αρειανοί, ότι οι άλλοι λαοί εφαρμόζουν με επιτυχία εδώ και χρόνια. ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

 5. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 14/07/2010 10:13:28

  Πάντως η κατάσταση αυτή νομίζω αποδεικνύει περίτρανα και τις ευθύνες ΟΛΩΝ μας γιά το γενικό μπάχαλο. Μην μας θίξουν ούτε τριχα από τα συμφέροντά μας, που αποκτήσαμε εκβιάζοντας καταστάσεις και χρησιμοποιώντας μηχανισμούς που μας εμπιστεύθηκε το κοινωνικό σύνολο να υπηρετήσουμε, βλέπε δικαστικούς, εκπαιδευτικούς,γιατρούς,και λοιπούς "λειτουργούς". Αλήθεια ποιοί δεν είναι λειτουργοί ? Εμεινε κανένας ?
  Οντα μικρά χρωματιστά μες στον καθρέφτη κλειδωμένα...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΝΑΥΤΗΣ 14/07/2010 10:30:35

   Ναι, αλλά υπάρχουν δύο κατηγορίες. Αυτοί που συνειδητά προωθούν τον εκφυλισμό του συστήματος, κι αυτοί που συμμετέχουν επειδή τους παίρνει το γενικό ρεύμα προς αυτή την κατεύθυνση.

   Πρόσφατα άκουσα κάποιον να λέει ότι "κάποτε το 90% των εντίμων κυνηγούσαμε το 10% των ανεντίμων. Τώρα το 90% των ανεντίμων κυνηγάνε το 10% των εντίμων". Αυτό πιστεύω ότι ισχύει σε όλους τους χώρους και δείχνει το γενικό κοινωνικό εκφυλισμό. Θέλει ηρωισμό σήμερα για να παραμείνεις έντιμος. Τελικά θα εξαρτηθεί από το πόσο ηρωισμό θα δείξουμε το 10% που επιμένουμε να παραμένουμε στους εντίμους και να μην ενδίδουμε στις σειρήνες του εύκολου πλουτισμού, της εύκολης εξουσίας κλπ.

   Τα παραπάνω ποσοστά υποδηλώνουν επίσης ότι υπάρχει ένα 10% που συνειδητά εκφυλίζει την κοινωνία, ένα 10% που συνειδητά αντιστέκεται, και ένα 80% που πάει ανάλογα με το ποιο από τα δύο παραπάνω ρεύματα είναι πιο ισχυρό. Αυτό το 80% που σήμερα πήγε με το κυρίαρχο ρεύμα των διεφθαρμένων είναι ο στόχος μας, να μπορέσουμε να το πάρουμε μαζί μας. Το 10% των ανεντίμων είναι ο εχθρός μας. Η μάχη θα δοθεί και εκτός πολιτικής.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 14/07/2010 13:35:13

    ανάθεμα το κεφάλι μου, με το που διαβάζω κάτι μούρχεται σχεδόν αυτόματα κι ένας αντίλογος... Μην το εκλάβετε σαν διαφωνία, να επισημάνω μόνον ότι κάποτε υπήρχε και ένα μεγάλο ποσοστό υποκρισίας, που θόλωνε τις στατιστικές. Επειδή σήμερα τα πράγματα ξεκαθαρίζουν σε μεγάλο βαθμό, αυτό και μόνο είναι πρόοδος, και οι νέοι ας κατοχυρώσουν μεγαλύτερη διαφάνεια, εντός και εκτός πολιτικής.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 14/07/2010 13:36:54

    Σωστά. Αλλά υπήρχε και ο φόβος, μέσα σε αυτή την υποκρισία, που προερχόταν από τη λειτουργία ενός σχετικά έντιμου συστήματος. Σχετικά έντιμου, υπογραμμίζω το σχετικά, πάντοτε σε σύγκριση με το σήμερα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 14/07/2010 13:45:54

    Έχεις δίκιο. Στην ουσία, σ' αυτόν το φόβο οφειλότανε η υποκρισία (προσπάθεια αποφυγής της κοινωνικής κατακραυγής).

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 14/07/2010 13:50:09

    Θυμάμαι παλιότερα, μου διηγούνταν συγγενής μου την περίπτωση διορισμένου στο δημόσιο εκπαιδευτικού που κατηγορήθηκε ότι κάνει ιδιαίτερα και πήγαν στο δικαστήριο σύσσωμοι οι συνάδελφοί του να του συμπαρασταθούν για να αποφύγει τον εξευτελισμό της καταδίκης ότι κάνει ιδιαίτερα!

    Ας σκέφτονταν έστω και κατά 10% έτσι οι σημερινοί εκπαιδευτικοί!

 6. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 14/07/2010 10:19:11

  Ντροπή στους "ειδικούς δημόσιους λειτουργούς" που θέλουν και ειδικά κουτάκια στο μηχανογραφικό να βάζουν για να ξεχωρίζουν.

  Ρε άιντε απο εκεί!.

  Ωραία....εσύ δεν εισαι υπαλληλάκος στην ΣΤ Εφορία, είσαι γιατρός, δικαστής και άλλα τέτοια....

  Οκ, το καταλάβαμε... Θα απογραφείς τώρα να ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι του
  ιδιωτικού τομέα ποσοι τέτοιοι είστε που σας πληρώνουμε;;;;

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 14/07/2010 14:00:40

   Επειδή θέτεις αυτό το θέμα, θέλω να πω ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Αφού το κράτος κάνει απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, οφείλουν όλοι να συμμετάσχουν και να μην ενδιαφερθούν για ετικέτες, τίτλους κλπ.

   Αμφιβάλω όμως αν η απογραφή θα έχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, αν θα μειώθει το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου; Αυτό είναι αμφίβολο αν όχι αδύνατο.

   Εδώ όλοι γνωρίζουμε άτομα στο κοντινό μας περιβάλον για να μη πω στο οικογενειακό μας που είναι αργόμισθοι, συνεχίζουν και πέρνουν συντάξεις πεθαμένων, ή παντρεμένες κόρες που εισπράτουν σύνταξη των προ 20ετίας "απελθόντων", ανάπηρους μαϊμού που πέρνουν σύνταξη, συνταξιούχους της εθνικής αντίστασης 70 ετων, καθώς και άλλα πολλά της Ελληνικής παραδοξότητας. Και ξέρετε όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να σταματήσουν άμεσα, θέλουν όμως και τους κατάλληλους πολιτικούς ηγέτες.

   Τώρα για το ζήτημα των δημοσίων λειτουργών (άσχετο από την απογραφή) δεν πρέπει να είμαστε αφοριστικοί και καταγγελτικοί.

   Όλοι όσοι εργάζονται στο δημόσιο είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Κάποιοι όμως εκ της αποστολής τους, ευρίσκονται σε ένα άλλο σκαλοπάτι, δεν λέω ανώτερο, επιτελούν κάποιο έργο που όλοι μας το ονομάζουμε λειτούργημα και απαιτούμε οι λειτουργοί του να ενεργούν και συμπεριφερονται ανάλογα. Οπωσδήποτε οι δικαστικοί και οι εκπαιδευτικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι - "λειτουργοί".

   Μια από τις ιδιαιτερότητες των δημοσίων λειτουργών, είναι, ότι αμοίβονται με ειδικό μισθολόγιο και αυτό που λαμβάνουν δεν θεωρείται μισθός, αλλά αποζημίωση και αυτό γιατί δεν μπορεί να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερήσια αμοιβή για το έργο που επιτελούν.
   Επιπλέον οι δημόσιοι λειτουργοί υπάγονται σε πολλούς περιορισμούς και κανόνες κλπ.

   Επιτρέψτε μου όμως, να αναφερθώ σε μια ευαίσθητη όμάδα δημοσίων "λειτουργών", που δεν εκπροσωπούνται και δεν μπορούν να συνδικαλιστούν, να απεργήσουν, να μιλήσουν, να αρθρογραφήσουν και το χειρότερο δεν μιλάει και κανένας από τους αρμόδιους για αυτούς.

   Γράφω για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, για τα οποία και κατά τη γνώμη μου εσκεμμένα, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για μεγάλους μισθούς, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κλπ.

   Ακόμα και η υπευθυνη ηγεσία, πολιτική και στρατιωτική, αποφεύγει να λάβει θέση και να προστατέψει αυτούς που εκ του συντάγματος των νόμων και των κανονισμών, υποχρεούνται σε σιωπή. Φοβάμαι ότι ενδεχομένως και η ίδια η πολιτική ηγεσία, με τις ενέργειές της και τους λόγους της, να ενίσχυσε και υπόθαλψε την παραφιλολογία και την παραπληροφόρηση.

   Πως διαφορετικά να εξηγήσω ότι, από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα, παραιτήθηκαν από τις Ε.Δ., 2.000 στελέχη, όταν το προηγούμενο χρόνο οι παραίτησεις ήταν συνολικά περίπου 1000 και δεν ανησύχησε κανένας από τους ιθύνοντες, ή κανένας δεν ασχολήθηκε με το μείζον αυτό ζήτημα;;; Υπολογίζεται ότι το 2010, 5000 μόνιμοι θα εγκαταλείψουν τις Ε.Δ.

   Αυτό αποτελεί πολύμεγάλη αιμοραγία!!

   Από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, πίκρα, απογοήτευση και ανησυχία έχει καταλάβει τα στελέχη των Ε.Δ. και αυτά δεν είναι καλά σημάδια.

   Το Αιγαίο και η Θράκη ήταν πάντοτε θερμά, αλλά από ότι φαίνεται θερμαίνονται ακόμη περισσότερο. Τα στελέχη των Ε.Δ. οφείλουν και πρέπει να είναι προσηλωμένα στην αποστολή τους και όχι στα βιοποριστικά τους, τα μισθολογικά τους και τα συνταξιοδοτικά τους.

   Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν τις ειδικές συνθήκες εργασίας των υπόψη συμπολιτών μας και να σταματήσουν να λιθοβολούν ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν και να υποστηρίξουν τον εαυτό τους και το εισόδημά τους και όπως πολύ καλά ξέρετε, είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να πράξουν, ότι για όλους εμας τους υπολοίπους, είναι δεδομένο, θεμιτό και νόμιμο.

   Η πικρία των μονίμων στελεχών, μόνο κακά μπορεί να φέρει και για την αποφυγή οποιασδήποτε παρεξηγήσης, μιλώ αποκλειστικά και μόνο για την εθνική άμυνα. Τα στελέχη των Ε.Δ. έχουν οικογένειες, με παιδιά και ναι μεν το καθήκον και η αποστολή είναι δεδομένα, αλλά και οι ανάγκες της οικογένειας καταπιεστικές, οι δε συγκρίσεις που μπορούν να κάνουν με αυτά που ισχύουν για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, στενού και ευρύτερου, είναι εύκολες και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για τους ιδίους.

   Δεν μπορεί δηλαδή, ο βασικός του λοχαγού με 12 χρόνια υπηρεσίας να είναι 1050 ευρώ και του νεοεισερχόμενου στο δημόσιο 1200(;), ή στην ΑΓΡΟΓΗ, 2.000.

   Αν θέλει ο Πάγκαλος και ο Μπεγλίτης να αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ε.Δ. σαν απλούς υπαλλήλους του δημοσίου, θα πρέπει να τους πληρώσουν ακριβώς και σαν δημοσίους υπαλλήλους και να δούμε αν αντέχει ο προϋπολογισμός, ή αν αντέχει η ασφάλεια της χώρας!!!!

   Δηλαδή θα πρέπει να πληρωθούν 24ωρες υπηρεσίες, νυκτερινά, ασκήσεις, φύλλα πορείας, εκτός έδρας, εκπαιδεύσεις σε σχολεία, βολές, επιφυλακές και πολλά άλλα, που οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι πληρώνονται, ενώ δεν δίνεται ούτε δεκάρα.

   Δεν θα επιθυμούσα να επεκταθώ στις ιδιαιτερότητες και στις δυσκολίες του στρατιωτικού επαγγέλματος, επειδή πιστεύω ότι είναι γνωστές.

 7. ataktos avatar
  ataktos 14/07/2010 10:52:17

  factorx - ΞΥΠΝΑ ΒΡΕEEEEEEE !!!!
  http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/07/12/mavropigi/

 8. ataktos avatar
  ataktos 14/07/2010 11:11:04

  ΓΑΠ- "ολα στο βωμο του χαους ..ολα εναι μια ιδεα" ...δικο μου ... χιχιχι

 9. zackii avatar
  zackii 14/07/2010 13:21:47

  Αν ο ΓΑΠ έχει σχέση με τη δημοκρατία πάμε να φύγουμε όλοι από την Ελλάδα

 10. s54elas avatar
  s54elas 14/07/2010 14:57:45

  ηθικοτητα; ..που την βρηκαν ..και αδιαντροπα την ενδυονται .. τους την εδωσε ο νομος; .. κερδιζεται .. δεν χαριζεται .. αυτο που κερδισαν οι λεγομενοι .. λειτουργοι ειναι η ανηθικοτητα

  .. αμα δεν εβαζες και αυτο το τελευταιο
  'Αλλά τι να πεις και για μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε τρικυμία και δεν μπορεί να προωθήσει ούτε ένα σωστό μέτρο;'

  .. θα επικροτουσα ολη την αναρτηση.. και για να σε προλαβω .. αν σε κοφτει η οχι .. αν την επικροτω η οχι .. δεν μου κοφτει καθολου ουτε κοψιμο με πιανει .. αλλα μου την δινει οταν με το στανιο .. προσπαθεις συνεχεια να μας πεισεις .. οτι για ολα αυτα τα φταιει αυτη η μουλωχτη κυβερνηση ..που μεταθετει τα 'ευσημα' στον τρεχοντα αποδιοπομπαιο τραγο .. σαν και ο Σαμαρας, του λογου σου και οι συναφεις .. ειστε απο αλλη φαρα .. απο αλλο πλανητη ..

  ας παει στο διαλο ..

  τωρα, οπως σωστα το αναφερεις .. ζιζανια στην αυλη .. ο καθενας απο τους παραπανω κυριους .. νοιωθει οτι ειναι διαφορετικος .. και οχι μονο διαφορετικος .. αλλα, το χειροτερο, καλυτερος απο ολους τους αλλους .. δηλαδη μια διαφορετικοτητα που περναει απο την καταβαραθρωση ολων των αλλων .. ολοι οι αλλοι τα ρεταλια .. ενω αυτοι οι χασεδες .. τα μεταξια και οι οπαλινες

  που στηριζεται αυτη η ηθικοτητα ..που ορυονται οι δικαστικοι .. ποια ηθικοτητα υπαρχει στην απονομη δικαιοσυνης ..που τους κανει να νοιωθουν οτι επιτελουν λειτουργημα .. οταν τα ατομα που εχουν την ατυχια .. να μπλεχτουν στα γραναζια τους .. βλαστημανε την ωρα και την στιγμη .. που εναποθεσαν την εμπιστοσυνη τους στα χερια τους .. και το παθημα εγινε μαθημα .. μακρυα που να κοτισει κανεις να τους εμπιστευθει οταν ξερει οτι θα θα τους πιουνε το ζουμι ..

  εκπαιδευση ..ολων των βαθμιδων .. γιατροι .. αλλα κουμασια .. τι να πω; .. οτι το συστημα τους κανει ετσι .. υπαρχουν και χλωρα που καιγονται με τα ξερα .. ολοι το ξερουνε αυτο .. αλλα αυτο δεν εξαγνιζει το συστημα .. και αφου το συστημα ειναι σαπιο .. επεται και οι μοναδες του συστηματος .. καθαροι η οχι .. ειναι για πεταμα ..

  λειτουργημα συνωνυμο .. με τα μπικικινια .. με το ποσα χρηματα εξαργυρωνουν το λειτουργημα .. εξευτιλισμος μεγιστος .. η εννοια λειτουργημα, οι ιδιοτητες που στο παλαι ποτε καθοριζαν την εννοια .. παραμεριστικαν .. παραγκωνιστικαν .. κατω στον πατο .. εγκλωβισμενο στην λασπη

  ας βγαλουν τον σκασμο .. και ας μη μας τα ζαλιζουν ..

 11. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 16/07/2010 13:28:08

  Για τον κλάδο του και τον εαυτό του καλά κάνει ο οποιοσδήποτε και νομίζει ότι νομίζει. Είναι-δεν είναι "λειτουργός" και τα παρόμοια.

  Το σημαντικό βέβαια είναι τι νομίζουμε ΕΜΕΙΣ σαν δημοκρατική πλειοψηφία για τον κλάδο του ή για τον καθένα.

  Αλλά έχουμε τόση δημοκρατία που δεν πρόκειται ΚΑΝΕΙΣ να μας ρωτήσει.

  Αρα ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ, ΟΠΩΣ τον ΒΟΛΕΥΕΙ ή ΟΠΩΣ ΠΡΟΛΑΒΕ και ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ με χίλια δυο χαρτιά και "ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ".

  Κι εγώ λέω ότι ο κάθε πολίτης, ο τελευταίος ο έσχατος είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Μου δίνει σημασία κανείς; Κανείς. Και δυο και πέντε εκατομμύρια πολίτες να συντάσσονται με την άποψή μου, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να την κάνουμε πράξη με κάποιον τρόπο.

  Από την πολλή δημοκρατία.

  Θραξ Αναρμόδιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.