Γελάν οι αγορές με τον ΣΥΡΙΖΑ
27/11/2014 11:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γελάν οι αγορές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι βρίσκεται ακόμη στην πλατεία Εξαρχείων. Όμως, αυτή η πλατεία απέχει πολύ από την… Ταιμ Σκουέαρ του Λονδίνου. Οι αγορές είναι αδηφάγες και σίγουρα στην Κουμουνδούρου το έμαθαν καλά με το ταξίδι – κόλαφο του Σταθάκη και του Μηλιού.

Πράγματι στο Παρίσι υπήρξε ναυάγιο, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το εξωραΐσουν. Όμως, υπήρξε κι ένα ακόμη ναυάγιο, αυτή τη φορά στο Λονδίνο και αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλετε, αυτά τα δύο ναυάγια δείχνουν στην Ελλάδα τη σκληρή πραγματικότητα των αγορών που κάποιοι θέλουν να την ξεχάσουν.

Κι αν η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τι γίνεται εδώ και καιρό και προσπαθεί να κάνει έναν έντιμο συμβιβασμό με ανέντιμους εταίρους, στην Κουμουνδούρου μόλις ξύπνησαν από τη νιρβάνα τους.

Δύο e-mail φωτιά ήταν αρκετά για να βάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ή να τον κατεβάσουν από το ροζ συννεφάκι που ζούσε. Το πρώτο είναι γνωστό, αφορά στην εκτίμηση του fund Capital για το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα και για τη φαιδρότητα των προτάσεών τους. Αν και ο Σταθάκης διέψευσε ότι συναντήθηκε με το εν λόγω στέλεχος που έγραψε το μήνυμα, η ουσία είναι ότι αυτή την εικόνα έχουν οι ξένοι παίκτες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο ενημερωτική σημείωμα ήρθε από την Bank of America η οποία ενημέρωσε τους πελάτες της για τις θέσεις που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης στη συνάντησή τους. Και είναι επίσης κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελληνική τραγωδία» χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας η Bank of America στο πρώτο της σχόλιο μετά τις χθεσινές παρουσιάσεις των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιού στο Λονδίνο με ξένους επενδυτές.

Η BofA τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει plan B για την περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους, μετακύλιση των κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες και επιπρόσθετο πρόγραμμα αγοράς. Επιπρόσθετα, σημειώνει την ανησυχία των ξένων για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ξαναγίνει «παράδειγμα» προς αποφυγή για την υπόλοιπη Ευρώπη στην περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ακολουθούν εντός του 2015 εκλογές στην Ισπανία στις οποίες προηγείται το ακραίο αριστερό κόμμα Podemos.

Τονίζει ότι οι παρευρισκόμενοι πελάτες της υποστήριξαν «ότι δεν βλέπουν πως η υπόλοιπη Ευρώπη και ακόμα περισσότερο η ΕΚΤ, θα κλείσουν το μάτι και θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του ΣΥΡΙΖΑ όσο αυτός δεν σέβεται τους συμφωνημένους κανόνες του προγράμματος».

Πώς αλλιώς να τους πουν άραγε οι ξένοι ότι είναι ανόητοι; Πήγε ο Σταθάκης λέγοντας στις αγορές ότι θέλει να κουρέψουν το χρέος, δεν θα κάνει καμιά μεταρρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει σχέδιο Β. Αυτό είπε η επενδυτική τράπεζα στους πελάτες της συστήνοντάς τους να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους διότι θα υπάρξει υψηλή μεταβλητότητα στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Είναι ή δεν είναι ο Τιτανικός του Αλέξη που νόμισε ότι τις ψευτομαγκιές για εσωτερική κατανάλωση θα τις περάσει και στο εξωτερικό. Οι αγορές, τα funds, οι επενδυτές θέλουν ο συνομιλητής τους να τους εξηγήσει ότι δεν θα διαλυθούν τα πάντα, δεν θα χάσουν τα λεφτά τους δηλαδή. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι βρίσκεται ακόμη στην πλατεία Εξαρχείων. Όμως, αυτή η πλατεία απέχει πολύ από την… Ταιμ Σκουέαρ του Λονδίνου. Οι αγορές είναι αδηφάγες και σίγουρα στην Κουμουνδούρου το έμαθαν καλά με το ταξίδι – κόλαφο του Σταθάκη και του Μηλιού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 27/11/2014 13:04:44

  Όσοι πολίτες κάνουν μαγκιές στις δημοσκοπήσεις στη πρόθεση ψήφου, ας αναλογιστούν τι θα κάνουν τις καταθέσεις τους, τις μετοχές τους και τα δάνειά τους, που φυσικά θα είναι σε ευρώ (ξένο νόμισμα), αν η χώρα αλλάξει νόμισμα. Τα χρόνια της "αθωότητας" τέλειωσαν. Ό,τι λέτε κι ό,τι ψηφίζετε θα πρέπει να το κοστολογείτε και να το πληρώνετε. Αυτή είναι κι η έννοια της Δημοκρατίας των σύγχρονων κρατών. Διαφορετικά μας περιμένει η Τυρανία κάθε χρώματος και μορφής. Με τρελλίτσες, πλακίτσες και παραλογισμούς δεν...βάφονται αυγά!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΓΓΣ 28/11/2014 11:13:11

   Εξαιρετικό σχόλιο.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΓΓΣ 28/11/2014 11:14:23

   Μόνον είναι λάθος αυτό ότι τα δάνεια θα είναι σε ξένο νόμισμα. Εφόσον τα δάνεια είναι σε ελληνικές τράπεζες, είναι θέμα απόφασης του νομοθέτη αν θα αλλάξει το νόμισμα, σε περίπτωση επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, και το λογικό θα είναι να αλλάξει το νόμισμα και στα δάνεια και να γίνει ευρώ.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΓΓΣ 28/11/2014 11:14:49

   ...και να γίνει και εκεί δραχμή - ο δαίμων του πληκτρολογίου.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 27/11/2014 13:05:13

  Η πλατεία Εξαρχείων απέχει όσο δε φαντάζονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ,από την Times Square και τη Νέα Υόρκη...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Κυθήριος 27/11/2014 22:17:00

   Εκεί τα περίπτερα πωλούν νεράκια σε όλους;Γιατι μια αλλεργία την έχει ο συριζα,όσο και αν το κρυβει τελευταία

 3. pan avatar
  pan 27/11/2014 13:40:38

  Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε άπαξ δια παντός απο την "αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ"είναι να την αφήσουμε να κυβερνήσει (έστω για 2 μήνες).Ο βασιλιάς είναι θεόγυμνος.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ pan 28/11/2014 09:35:47

   Έχεις απόλυτο δίκιο, είναι μεγάλο αλλά απαραίτητο το κόστος

 4. Νιόβη avatar
  Νιόβη 27/11/2014 15:23:48

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα της εν Ελλάδι σύγχυσης (αν, εννοείται, έχει επίγνωση των λεγομένων του κι αν, εννοείται, πιστεύει κι ο ίδιος αυτά που λέει): ένα αριστερό κόμμα πηγαίνει το ίδιο να συναντήσει τους εκπροσώπους ενός επενδυτικού ιδρύματος του καπιταλισμού ο οποίος, κατά τους ψηφοφόρους του τουλάχιστον, τρώει τον κόσμο ζωντανό και ρουφά το αίμα του. Στην έδρα του, μάλιστα, για να του εκθέσει τις θέσεις του... Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι στους οποίους πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του και με ποια θεσμική αρμοδιότητα; Και το κυριότερο: τί δουλειά έχει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και μάλιστα αντικαπιταλιστικό κι αντινεοφιλελεύθερο, το οποίο ονειρεύεται (έτσι τουλάχιστον λέει) την πάταξη του οικονομικού ιμπεριαλισμού να συνδιαλλέγεται με εξωχώριους οικονομικούς παράγοντες του άκρατου καπιταλισμού;

 5. Γιαγιά avatar
  Γιαγιά 27/11/2014 16:25:33

  α) Γελάει καλύτερα εκείνος που γελάει τελευταίος; β) Το πολύ γέλιο βγαίνει ...ξινό; γ) “Ώσπερ φωνή ακανθών υπό λέβητα, ούτως ο γέλως των αφρόνων” Παλαιά Διαθήκη (Εκκλησιαστής ζ’7) δ) “Ουαί υμίν οι γελώντες νυν ότι πενθήσετε και κλαύσετε” (Λουκά στ’25) ε) “Επί τοις σπουδαίοις πράγμασι μη γελοίαζε, ίνα μη δόξεις απαίδευτος είναι. Μηδέ πάλιν επί τοις γελοίοις σπούδαζε. Ανοήτου γαρ αμφότερα” - Επίκουρος

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ Γιαγιά 27/11/2014 22:59:39

   '' Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας.'' Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στην εφημερίδα «Ακρόπολις» πριν απο 115 χρόνια .

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/11/2014 10:19:06

  Στην ευρωζωνη δεν υπαρχει δυνατοτητα αριστερης πολιτικης.Θα υπηρχε εαν γινοταν στροφη πανευρωπαική που δεν διαφαινεται.Η Ισπανία δεν φθάνει. Εάν ένα τμήμα της ηπείρου ακολουθεί "αριστερή πολιτική" που ως αριστερά πλέον δεν εννοούμε τον υπαρκτό σοσιαλισμό αλλά ένα καπιταλισμό με ελλείμματα χάριν κοινωνικών παροχών και το άλλο τμήμα όχι και αυτά τα δύο συνδέονται με κοινό νόμισμα τότε πολύ απλά τα ελλείμματα του ενός τμηματος επιβαρυνουν το άλλο μεσω του κοινου νομισματος. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να το δεχθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.