06/08/2010 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γαύδος: Διαμαρτυρία για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού

To λιμάνι της Γαύδου απέκλεισαν σήμερα το πρωί κάτοικοι του ακριτικού νησιού που διαμαρτύρονται για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού.

Οι κάτοικοι σε νέα αποψινή συνέλευση τους θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Όπως υποστηρίζει ο κοινοτάρχης Στρατής Λαμπάκης, οι απώλειες από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού στον τομέα του τουρισμού αγγίζουν το 80%.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου, με βάση κοινοτική οδηγία, δεν επιτρέπεται στα πλοία ανοικτού τύπου «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» να μεταφέρουν επιβάτες στο νησί.

Δρομολόγια προς τη Γαύδο, εκτελούν μόνο μικρά πλοιάρια από την Παλαιόχωρα της Κρήτης, τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό επιβατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 06/08/2010 16:06:56

  Μα γιατί δεν λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός?
  Γιατί δεν υπάρχει ουρά πλοίων για Γαύδο μετά την άρση του καμποταζ?
  Αυτά δεν υποσχέθηκε η κυβέρνηση του τουρίστα?

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ Orestios 06/08/2010 16:23:35

   Τι σχέση έχει το καμποτάζ; Ξέρεις αλήθεια τι είναι;

   • Orestios avatar
    Orestios @ mitsosms 06/08/2010 16:25:00

    Πές μας πράσινε εκπρόσωπε.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ mitsosms 06/08/2010 16:27:31

    χαχαχαχα, δεν ξέρεις τι είναι και το γράφεις έτσι για να περνάει η ώρα ε;

   • Orestios avatar
    Orestios @ mitsosms 06/08/2010 16:41:34

    Ακόμη να μας πείς τί είναι πράσινε εκπρόσωπε.
    Περιμένουμε να σε τεστάρουμε.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ mitsosms 06/08/2010 16:44:35

    Άσε ρε μπούλη που θα κάθομαι να σου εξηγώ τι είναι. Αφού είσαι άσχετος τι μιλάς;

   • Orestios avatar
    Orestios @ mitsosms 06/08/2010 16:48:29

    Ανύπαρκτες οι γνώσεις σου. Τουλάχιστον δώσε μας ένα λίνκ να διαβάσουμε βρε παιδί μου. Αλλά τί λέω? Δεν υπάρχουν λίνκ στα μυαλά της Ιπποκράτους.

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ mitsosms 06/08/2010 16:53:45

    Μήτσε,καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Εσύ διάλεξες να εξυπηρετείς τον αφέντη σου.

 2. michal avatar
  michal 06/08/2010 17:14:55

  Orestie sto exw ksanapei, mhn asxoleisai me pragmata pou ksepernoun thn eufuia sou. Mhpws eisai katw twn 18?

  • Orestios avatar
   Orestios @ michal 06/08/2010 17:20:00

   Πες μας ευφυέστατε πράσινε συνάδελφε του μήτσου από την Ιπποκράτους?
   Τί είναι το καμποτάζ? Δεν ξέρω (χιχιχιχι).
   Περιμένω απάντηση ή έστω ένα λινκ.

 3. Dimi avatar
  Dimi 07/08/2010 00:20:44

  KAI τη Γαύδο διεκδικούν τα μόγγολα! Από το 1996 του λογιστάκου, στα πλαίσια της Νατοϊκής άσκησης DYNAMIC MIX 1996, η μογγολική αντιπροσωπεία απαίτησε απο τους επιτελείς του ΝΑΤΟ ν’ αφαιρέσουν το νησί της Γαύδου απο τον σχεδιασμό της άσκησης. Επειδή, σύμφωνα μ’αυτούς ΚΑΙ η Γαύδος λέει, αποτελεί “ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ”!!!!

  Ο εδω λοιπόν νεοταξίτης φουσκωτός ισλαμοχέστης, προφανώς γιά να εξευμενίσει τον σελτζούκο και με πρόσχημα τη κοινοτική οδηγία (άραγε Ποιός την συνέταξε;; Ποιός και γιά Ποιό λόγο την επέβαλε;;) από 1ης Ιουλίου 2010, ουσιαστικά ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ατμοπλοϊκά την ακριτική Γαύδο μεσ’ τις εσχατιές του Αιγαίου!..

  «Η Επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων»
  του Λέανδρου Σωτηρίου: Ρεπόρτερ στο Δρόμο - «Ποντίκι» 15/3/2010

  H Ελλάδα μπορεί να κάνει σταδιακή (όχι κατ΄ανάγκη μονομιάς) επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια αρχίζοντας από την Γαύδο ώστε να προχωρήσει αμέσως στην άντληση των πλουσιότατων κοιτασμάτων πετρελαίου (1 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου περίπου).

  Για αυτό η Τουρκία διεκδικούσε την Γαύδο (γιατί γνωρίζει τα κοιτάσματα αυτά).

  Η Γαύδος (και γενικότερα η νότια Κρήτη) έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι "Αιγαίο", αλλά Μεσόγειος θάλασσα, και έτσι, δεν υπάρχει casus beli από πλευράς Τουρκίας.

  Επίσης η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στο Ιόνιο την επέκταση στα 12 μίλια (συμπεριλαμβανομένης και τής περιοχής βορείως τής Κέρκυρας, όπου, βέβαια, δεν τολμά η Αλβανία να μιλήσει για casus beli). Ας ξεκινήσουμε λοιπόν άμεσα την επέκταση και εν συνεχεία με γρήγορους ρυθμούς την έρευνα και τις γεωτρήσεις.

  Εν συνεχεία, σε δεύτερη και τρίτη φάση να γίνει επέκταση των χωρικών μας υδάτων στον Μπούμπουρα και στις υπόλοιπες περιοχές τού Αιγαίου. Ο Μπούμπουρας έχει άλλο 1 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου.

  Ας σημειωθεί ότι το 1 δισεκατομμύριο βαρελιών πετρελαίου τής Γαύδου θα δώσει στην Ελλάδα 80 δισεκατομμύρια δολάρια (μείον το κόστος εξόρυξης = 30% περίπου), δηλαδή 54 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος ή 40 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδος (!) αν ή εξόρυξη γίνει από εμάς.

  Αν συμμετέχει π.χ. και η Γαλλία (με stand-by μερικά πολεμικά της πλοία για την απόκρουση πιθανής τουρκικής επίθεσης) τότε το κέρδος τής Ελλάδας μπορεί να μειωθεί κατά ένα 30% περίπου, οπότε το τελικό όφελος τής Ελλάδας μπορεί να φθάσει στο επίπεδο των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ (με σημερινή αξία πετρελαίου $80 το βαρέλι).

  Ξαναλέω λοιπόν : Σταδιακή (και όχι μονομιάς) επέκταση στα 12 μιλιά , ώστε να αποφύγουμε την ένταση (στην αρχή) με την Τουρκία. Άλλωστε η Τουρκία μίλησε για casus beli αν επεκτείνουμε στα 12 μίλα μονομιάς στο Αιγαίο (η Γαύδος δεν ίνα Αιγαίο, αλλά Μεσόγειος θάλασσα !!!) .

  Έτσι, αν ξεκινήσουμε έτσι, όπως προτείνω, η Τουρκία δεν μπορεί να πει τίποτα.»

  **
  Και Δεν έχουμε μάθει τίποτε ακόμα, εάν υπάρχει και σχετικό ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ γιά τη Γαύδο, απ’αυτά τα 22 ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ της Ελληνικής Κυριαρχίας που έχει συνυπογράψει το άθλιο δίδυμο, ερήμην των Ελλήνων..

  *
  Γελάσαμε πάλι σήμερα. Oταν ο «Comme il faut» ΦΟΝ Μπριγιαντίνης από «Ευτυχή Σύμπτωση!» συναντήθηκε στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου με το «Στρατηγικό Υψος!» Του ΚοντοΟθωμανού κι όταν «Eντελώς Tυχαία!», είδε φως και μπήκε κι ο υφυπουργός τουρισμού κ. Νικητιάδης γιά να συζητήσουν λέει, “θέματα τουρισμού, που είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την περιοχή που βρισκόμαστε. Για άλλη μια φορά, Αχμέτ, να σε καλωσορίσω θερμώς, εδώ, στη Ρόδο».

  Και το ΚοντοΟθωμανό απάντησε: «Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμένα να είμαι στη Ρόδο σήμερα. Συναντιέμαι με το Δημήτρη και τον υφυπουργό Τουρισμού, τους δύο πολύ καλούς μου φίλους.

  Συναντιόμαστε σαν οικογένειες. Στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι και όταν ήμουν στο Μποντρούμ (σ.σ. Αλικαρνασσό) τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

  Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, το ίδιο τουριστικό περιβάλλον και μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά».

  Φτου σας ρεζίλιδες ξεφτίλες!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.