#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2012 10:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γαλλικά «μηνύματα» για τις ελληνικές εκλογέςΤο μακελειό που φέρεται να έστησε ο αλγερινής καταγωγής, Γάλλος πολίτης, Μωχάμεντ Μεράχ, επηρεάζει, αναμφισβήτητα, την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία. Τον έβαλαν να το κάνει ή ήταν καθαρά προσωπική του επιλογή; ‘Ήταν ή όχι τυχαίο γεγονός; Όπως και να’χει, το θέμα έγινε πιά το Νο1 στην εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 22ας Απριλίου και 6ης Μαΐου 2012, και σίγουρα θα επιδράσει στα ποσοστά που θα πάρουν οι υποψήφιοι.

 

Ήδη, ανάμεσα στον Σαρκοζύ, στον σοσιαλδημοκράτη, Ολλάν, και στην Λεπέν, μαίνεται η αντιπαράθεση για το θέμα των «γαλλικών προαστίων», αλλά και των μεταναστών. Το περιβάλλον Ολλάν καταγγέλλει την πολιτική Σαρκοζύ, λέγοντας ότι κατά την προεδρία του δεν προώθησε την αφομοίωση των, ούτως ή αλλως, υποβαθμισμένων «προαστίων». Σε αυτά ζούν ως επί το πλείστον προερχόμενοι από τη Βόρειο Αφρική και την Αφρική, στους περισσότερους από τους οποίους εδώ και πολλά χρόνια έχει αποδοθεί η γαλλική υπηκοότητα. Οι σοσιαλιστές μάλιστα, εστιάζουν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Μεράχ δεν ήταν ένας νεοφερμένος μετανάστης, αλλά καθαρός Γάλλος πολίτης. Από τη μεριά της, η πλευρά Σαρκοζύ, αν και δεν δίδει θρησκευτική διάσταση στο θέμα και δεν ομιλεί ανοικτά κατά των μουσουλμάνων, αναπαράγει την ατμόσφαιρα «τρομοϋστερίας» παραλληλίζοντας τις επιθέσεις με εκείνες προ ετών στο μετρό του Λονδίνου. Επίσης, αρνείται κατηγορηματικά ότι εγκατέλειψε τα «προάστια» και υποστηρίζει ότι προωθεί προγράμματα αφομοίωσης ύψους 43 δις.ευρώ. Η Λεπέν, ως ήταν αναμενόμενο, επιτίθεται ανοικτά κατά του «ισλαμικού φονταμενταλισμού που ελέγχει τα προάστια».

 

Αγώνας για τους ψηφοφόρους

 

Είναι εμφανές ότι οι σοσιαλιστές που «πατάνε» τόσο στο μέσο «ξενόφοβο» Γάλλο, όσο και στον Αριστερό, προσπαθούν να  ισορροπήσουν και να βρούν πολιτικά επιχειρήματα στα «στραβά» της προεδρίας Σαρκοζύ. Ο τελευταίος θέλει να πείσει ότι, όπως και στη Βρετανία, έτσι και στη Γαλλία, παρά τις κινήσεις αφομοίωσης των παλαιών μεταναστών, το πρόβλημα της τρομοκρατίας παραμένει. Πολύ περισσότερο, ότι αυτός είναι ο θεματοφύλακας της σταθερότητας, αλλά και εκείνος που δεν θέλει αποκλεισμένους τους κατοίκους των πυκνοκατοικημένων «προαστίων» που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας. Η Λεπέν που «πλευροκοπεί» την εκλογική πελατεία του Σαρκοζύ, εμφανίζεται, όπως πάντα, ακραία. Να σημειωθεί ότι η επικεφαλής του ακροδεξιού, Λαϊκού Μετώπου, έχει ταχθεί κατά της ΕΕ και του ευρώ, «σύροντας» τον Σαρκοζύ σε –κομψές, πλήν όμως σαφείς- δηλώσεις αποστασιοποίησης από τον γερμανο-γαλλικό άξονα. Κάτι που λέγεται ότι προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μέρκελ.

 

Μεγάλα ερωτήματα

 

Ως γνωστόν, ο Σαρκοζύ πήρε το εισιτήριο για την πρώτη προεδρική του θητεία, όταν ως υπουργός Εσωτερικών είχε δώσει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις για σκληρή καταστολή των «εξεγερμένων» στα προάστια του Παρισιού, το 2006. Τώρα, αν και προς το παρών φαίνεται ότι το αιματηρό κτύπημα στο εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, τον ωφελεί, ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν τελικώς θα του δώσει πόντους για τη πολυπόθητη νίκη. Έως τώρα η διαφορά του είναι πολύ μικρή έναντι του Ολλάν. Η οικονομική κρίση, πάντως, βοηθάει τόσο την Αριστερά που έχει ανεβεί σχετικά και «τσιμπάει» από τη δύναμη των σοσιαλιστών, όσο και την ακροδεξιά που «ροκανίζει» τον Σαρκοζύ.

 

Εξίσου μεγάλη συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες στη Γαλλία και για το γεγονός ότι ενώ οι ειδικές μονάδες της Αστυνομίας πολιορκούσαν επί 30 ώρες το Μωχάμεντ Μεράχ, τελικά τον σκότωσαν. Να σημειωθεί ότι από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι δύο σφαίρες προκάλεσαν το θάνατό του, ενώ σε όλο του το σώμα έφερε τραύματα από σφαίρες. Κάτι που δείχνει ότι τα γαλλικά ΕΚΑΜ τον έκαναν σουρωτήρι. Γεγονός που γεννά αρκετά ερωτηματικά ως προς το εάν πράγματι τον ήθελαν ζωντανό, όπως υποστηρίζουν οι Αρχές, ή νεκρό με κλειστό το στόμα. Οπως και να’χει, η γαλλική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ο γαλλο-αλγερινός είχε βιντεοσκοπήσει τις «εκτελέσεις» στο εβραϊκό σχολείο και θα τις ανέβαζε στο Ιντερνετ.

 

Προεκλογική αστάθεια

 

Είναι εμφανές ότι τυχαία ή στημένα γεγονότα, μπορούν να αλλάξουν σε μεγάλο ή σε μικρό βαθμό την πορεία μιας χώρας προς τις εκλογές. Όπως πολλοί ενθυμούνται, το ίδιο είχε γίνει και στην Ισπανία, το 2004, όταν εκδηλώθηκαν επιθέσεις στον προαστιακό από φανατικούς ισλαμιστές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς. Ο τότε Δεξιός πρωθυπουργός, Χοσέ Αθνάρ, που ξαναέβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές, έχασε πανηγυρικά, επειδή είπε ψέματα και προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στους Βάσκους. Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια δεν φαινόταν να απειλείται. Αμέσως μετά, καταποντίστηκε και βγήκαν οι σοσιαλιστές. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται προς το παρών να συμβαίνει στη Γαλλία.

 

Η πρόκληση εκρηκτικής αστάθειας πρίν τις εκλογές, ιδιαίτερα δια των τρομοκρατικών ενεργειών και άλλων προβοκατσιών, αποτελεί πολύ συνηθισμένη πρακτική. Το ίδιο προσφιλές προεκλογικό θέμα, κυρίως για την Ευρώπη, είναι η λαθρομετανάστευση. Ήδη, στην περίπτωση της Ελλάδας, ο κ.Χρυσοχοΐδης άρχισε να ψαρεύει στα παραδοσιακά «χωρικά ύδατα» της Δεξιάς –και δεξιότερα- ανοίγοντας το θέμα των στρατοπέδων για τους μετανάστες. Δεν φτάνει που η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να εμποδίσει τη μαζική είσοδο μεταναστών από τον Έβρο και τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε χωματερή ανθρώπων (ναρκομανών, πάμπτωχών μεταναστών, κ.ο.κ.), τώρα ο συγκεκριμένος υπουργός ταυτίζεται με τις απόψεις που μόλις πρόσφατα ξαναείπε στη Βουλή ο Καρατζαφέρης. Να σημειωθεί πως το προ ετών πείραμα με το στρατόπεδο στον Ασπρόπυργο απέτυχε, αφού δεν εμπόδισε τους μετανάστες να γεμίζουν διαρκώς το κέντρο της Αθήνας. Επίσης, θεωρείται βέβαιον ότι τα στρατόπεδα θα λειτουργήσουν σαν μόνιμα κέντρα μεταστάθμευσης, εντός της χώρας μας, για τους μετανάστες στο δρόμο τους προς τις μεγάλες ελληνικές πόλεις ή την Ευρώπη. Είναι πασιφανές, λοιπόν, ότι για μια ακόμη φορά το μείζον αυτό θέμα αντιμετωπίζεται με ακραία προχειρότητα, προς άγραν μικρο-προσωπικών εκλογικών οφελών.

 

Η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα –εφόσον, βέβαια οι εκλογές γίνουν σύντομα- θα διεξαχθεί σε συνθήκες έντασης, εξαιτίας της κρίσης και των μέτρων. Αυτό το κλίμα, δεν αποκλείεται να το εκμεταλλευτούν παρακρατικοί μηχανισμοί για να προκαλέσουν εκτροπή. Εξίσου πιθανόν είναι και το ενδεχόμενο ενός τυχαίου γεγονότος ή της προσωπικής ενέργειας κάποιου «αγανακτισμένου». Η Γαλλία, παλαιότερα η Ισπανία και πλειάδα παρόμοιων περιπτώσεων σε όλο τον κόσμο στέλνουν σαφή μηνύματα επιφυλακής στην Ελλάδα.

 Α. Γαλλικός             

ΣΧΟΛΙΑ

 1. parsifal avatar
  parsifal 27/03/2012 10:39:25

  Ευσυνείδητη απόπειρα αποδομήσεως του Μ. Χρυσοχοίδη ... μέσω Γαλλίας !
  Η εντελώς αυθαίρετη "ανάλυση" για τα τεκαταινόμενα στην Γαλλία αποτελεί προπέτασμα καπνού για την πραγματική στόχευση : Να πληγεί ο Υπουργός, ο οποίος οπως εξ αλλου αναφέρει ο αρθρογράφος "ψαρεύει" απο την δεξιά - ακροδεξιά πελατεία...
  Διότι βεβαίως η αριστερή θολοκουλτούρα εχει ταυτίσει κάθε σοβαρό ανθρωπο που ανησυχεί για την λαθρομετανάστευση, για την αλλοίωση των πληθυσμιακών δεδομένων της χώρας, για την διάλυση του κοινωνικού ιστού με "δεξιό" η "ακροδεξιό"...
  Δεν πειράζει ομως. Παρά τις κουκουέδικης τεχνοτροπίας φωνές για επικείμενη "προβοκάτσια" και εκτροπή κάποιοι ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα ασφαλείας της χώρας, οπως ακριβώς οι συνάδελοι τους της RAID που "ηθελαν τον Μαρά νεκρό για να μήν μιλήσει"... Πολύ σινεμά βλέπει ο κ. "Γαλλικός" που μάλλον αγνοεί την Γαλλική Ιστορία και κοινωνία οπως και την διάρθρωση των υπηρεσιών ασφαλείας...

  • factorx avatar
   factorx @ parsifal 27/03/2012 13:11:42

   Καλά ρε Parsifal πως θόγεσαι έτσι για τον Μισελ. Και ο "Γαλλικός" είναι γαλλικός. Φάγαμε πολλά χρονάκια μαζί εις Παρισίους, γνωρίζει

   • parsifal avatar
    parsifal @ factorx 27/03/2012 14:55:41

    Κι εγώ εφαγα μάλλον πιό πολλά εκεί και γνωρίζω. Αλλά δεν είναι θέμα κόντρας... Οτι πείτε !
    Και θίγομαι οσάκις την πέφτουν σε οποιον πάει να κάμει κάτι σ'αυτό το μπ@ρδέλο !

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ parsifal 27/03/2012 15:58:34

     Parsifal, τί ακριβώς σχέση έχεις με τον Χρυσοχοΐδη; Η διαρκής υμνολογία σου προς το πρόσωπό του έχει καταντήσει γραφική!

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 27/03/2012 10:47:13

  "Ξενοφοβία" και πράσινα άλογα. Ολο το βόρειο-βορειοδυτικό Παρίσι έχει εικόνα Χάρλεμ της δεκαετίας του 1970 και άλλες συνοικίες της ίδιας περιοχής έχουν αποκλειστικά κατοίκους απο το Μαγκρέμπ. Δεν μιλάμε μόνο για τα προάστεια, εκεί είναι άλλη ιστορία. Υπάρχουν προάστεια στον βορρά, όπως το ιστορικό Σαιν-Ντενί, όπου θάβονταν οι γάλλοι βασιλείς, όπου οι γαλλικής καταγωγής Γάλλοι (Français de souche) είναι μειοψηφία.
  Επιπλέον, τελευταία είδα και πολλούς Πακιστανούς, κάτι που δεν υπήρχε τη δεκαετία του 1990.
  Μεταξύ των Αφρικανών, υπάρχουν αυτοί που είναι χριστιανοί και μάλιστα Ρ/καθολικοί, και είναι αυτοί που εντάσσονται ομαλότερα στη γαλλική κοινωνία. Μάλιστα, σε πολλές ρ/καθολικές εκκλησίες θα δει κανείς πολλούς Αφρικανούς να προσεύχονται και να συμμετέχουν στις λειτουργίες. Και υπάρχουν και οι μουσουλμάνοι, που εντάσσονται πολύ δυσκολότερα, δυσκολότερα και από τους Μαγκρεμπέν. Από το Μαλί έρχονται χιλιάδες κάθε χρόνο και εγκαθίστανται, όλοι τους μουσουλμάνοι. Εχουν προστεθεί και διάφοροι άλλοι Άραβες και Κούρδοι, με αλήτικη συμπεριφορά οι περισσότεροι.
  Είναι σαφές ότι η Λεπέν λέει ανοιχτά αυτό που σκέφτονται οι περισσότεροι Γάλλοι, αλλά δεν τολμούν να το πουν.
  Οι Γάλλοι, βέβαια, πληρώνουν τον αποχριστιανισμό της κοινωνίας τους και την ιδεολογία της Γαλλικής Επανάστασης. Και θα έλεγα ότι τον αποχριστιανισμό της κοινωνίας και την αποδοχή των ιδεοληψιών της Αριστεράς πληρώνουμε και εμείς με την λαθρομεταναστευτική λαίλαπα.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΒΙΣ 27/03/2012 15:13:42

   Βρέθηκα (Σαββατόβραδο) στο Champs-Élysées. Δεν υπήρχε λευκός ουτε για δείγμα!! Στην Champs-Élysées, στο πιό ιστορικό κομμάτι του Παρισιού!

   Βέβαια οι Γάλλοι την πάτησαν επιδή μπουκάρησαν όλοι απο τις τέως αποικίες τους (Françafrique!!)

  • PayneK avatar
   PayneK @ ΒΙΣ 27/03/2012 16:19:16

   ΒΙΣ,τίποτα καλό δεν συνέβηκε ποτέ στη Γαλλία ?
   Όλοι καταδικάσμένοι δηλαδή,απο τότε που τα σπάσανε με την ρωμαιοκαθολική εκκλησία.Και μετά ήρθανε και οι πληγές του πάπα να τους αποτελειώσουν..μια άχρηστη ιδεολογία της γαλλικής επανάστασης που δεν πρόσφερε τίποτα και τα μεταναστευτικά ρεύματα που ξεχύθηκαν στην χώρα τους.
   Κ'εγώ που νόμιζα οτι αυτό οφειλόταν στην αποικιοκρατική τους παράδοση αιώνων..
   Τώρα το νέο κύμα μεταναστών που δέχονται τα τελευταία χρόνια είναι άλλο θέμα βέβαια και οφέίλεται στις συγκεκριμενες συνθήκες και ανωμαλίες στην ευρύτερη περιοχή της μεσογείου.Μόνο κατανοώντας τα αίτια μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και όχι με το τσουβάλιασμα και τις μεταφυσικές δοξασίες που τις θεωρείς υποκατάστατο ερμηνείας με ιστορική χρειά.

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 27/03/2012 10:54:23

  Και ως προς τους μετανάστες, ας είμαστε σαφείς και ρεαλιστικοί. Δεν φαίνεται να προτείνει κάτι ο συντάκτης της ανάρτησης.
  Η ρεαλιστική πολιτική στο λαθρομεταναστευτικό απαιτεί τέσσερα απλά πράγματα:
  1. Συμφωνία με τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών για επαναπροώθηση.
  2. Να κάνεις τη ζωή ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ στους λαθρομετανάστες εδώ, ακόμα και σε όσους έβγαλαν (με περίεργους τρόπους...) χαρτιά, ώστε να τους δείξεις την πόρτα. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με συνεχείς πιέσεις, γραφειοκρατικά εμπόδια, ελέγχους στον δρόμο, στα λεωφορεία, κλείσιμο καταστημάτων Αφροασιατών για διάφορους λόγους (υγειονομικούς, νομιμότητα αδείας, κλπ), έλεγχο σε επιχειρήσεις που τους απασχολούν, επανέλεγχο των χαρτιών τους, ποινική δίωξη (με εξοντωτικά πρόστιμα) σε όσους νοικιάζουν τα σπίτια τους σε λαθραίους. Γενικά, δεν τους αφήνεις σε χλωρό κλαρί.
  3. Καθορίζεις πόσους εποχιακούς εργάτες χρειάζεσαι, κάνεις συμφωνία με συγκεκριμένες χώρες και για συγκεκριμένο διάστημα εργασίας και για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Αυτό σημαίνει μεταναστευτική πολιτική.
  4. Φυλάς τα σύνορα. Εσύ, όχι η Frontex. Με πυρά πραγματικά. Να ξέρουν ότι εδώ μπορεί και να φάνε σφαίρα. Χωρίς ανακοινώσεις προς τα έξω. Η της άλλης πλευράς θα γνωρίζουν όμως....

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/03/2012 11:01:30

  Συνεχίζονται οι «προσπάθειες» νομιμοποίησης λαθρομεταναστών (dexios gr) Ανενόχλητοι, αφού οι αρμόδιες διωκτικές αρχές έχουν πάψει κάθε προσπάθεια διερεύνησης της υπόθεσης, κυκλοφορούν με ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ άδειες παραμονής 72.980 λαθρομετανάστες. Καταβλήθηκε μάλιστα προσπάθεια να κουκουλωθεί το θέμα από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση που υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο νομοθέτημά του ήταν η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Σύμφωνα πάντως με νέα στοιχεία στα χέρια παρανόμως ευρισκομένων στη χώρα μας αλλογενών βρίσκονται πάνω από 120.000 πράσινες κάρτες που έχουν KΛΑΠΕΙ από την πρώην Διεύθυνση Αλλοδαπών των καταργηθέντων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Πολλές από αυτές έχουν αναπαραχθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός (νεο)εποικιστών που εμφανίζονται ως νόμιμοι να διαθέτουν παραποιηθέντα δημόσια έγγραφα. Από την πλευρά τους υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών επιρρίπτουν τις ευθύνες στους δημάρχους που δεν δηλώνουν σε πολλές περιπτώσεις την κλοπή αδειών ανανέωσης ή μονίμου διαμονής, αφήνοντας υπόμοιες για ύπαρξη κυκλωμάτων νομιμοποίησης τριτοκοσμικών από δημοτικούς υπαλλήλους. Οι ίδιοι κατηγορούν τον Ραγκούση για την περίεργη ως εγκληματική αδράνεια (γιατί άραγε;) που επέδειξε ως υπουργός Εσωτερικών να εφαρμόσει τον κανονισμό 380/08 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει την ψηφιακή μορφή των αδειών παραμονής και εργασίας. Πρόκειται για μία συμβατική υποχρέωση της χώρας μας που θα εξαφάνιζε μονομιάς το φαινόμενο των χιλιάδων πλαστών ή κλεμμένων νομιμοποιητικών εγγράφων. Και αυτό γιατί στο νέο ηλεκτρονικό έντυπο θα περιλαμβάνονται και βιομετρικά στοιχεία (ψηφιακή φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα) των αλλοδαπών. Έτσι, σχεδόν – καθίσταται αδύνατη η παραποιησή τους. Μεταξύ των εγγράφων που έχουν κλαπεί είναι και 29.959 (ΒΙΝΙΕΤΕΣ) εντύπων αδειών παραμονής ενιαίου τύπου, γεγονός που επιτρέπει σε επαγγελματίες παραχαράκτες να γεμίσουν την Ελλάδα με -φαινομενικά- νόμιμες πράσινες κάρτες.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 27/03/2012 11:12:49

  Για τους λόγους ακριβώς αυτούς, έχω γράψει εδώ ουκ ολίγες φορές ότι ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ. Ειδικά για τους Αφροασιάτες, ας βρεθούν έστω και νομότυπα μέσα απόρριψης των αδειών παραμονής που έχουν εκδοθεί. Ετσι και αλλιώς, όλοι παράνομα μπήκαν.
  Και να ξεκαθαρίσει ότι από εδώ και πέρα, ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. Σύστημα που ισχύει στον Καναδά.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ ΒΙΣ 27/03/2012 11:18:52

   ΒΙΣ,
   γνωρίζεις αν συνεδρίασε η Ολομέλεια του ΣτΕ μετά την απόφαση του αρμόδιου Τμήματος για αντισυνταγματικότητα διατάξεων του Νόμου Ραγκούση; Αν όχι ακόμα, τί ακούγεται;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Bodinus1576 27/03/2012 12:10:55

    Δεν γνωρίζω, αλλά είναι θέμα χρόνου πλέον η κατάργηση του επαίσχυντου λαθρονόμου που συνέταξε ο Νίκος Αλιβιζάτος και τον πλάσαρε στον Ραγκούση.

 6. franc avatar
  franc 27/03/2012 11:41:44

  Eιχα την εντύπωση οτι εδώ στο Αντινιους δεν μασάμε, αλλά απογοητεύομαι και πάλι.
  ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που μας κατέστρεψαν φαίνεται ήδη οτι γελάνε κάτω απ' τα μουστάκια τους και εδώ και στην Ευρώπη. Ο λόγος είναι απλός: Ενω το ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ σ' αυτές τις εκλογέs και εδώ και στην Ευρώπη είναι πως θα αντιμετωπίσουμε τις τράπεζες που δημιούργησαν την κρίση και πως θα βγούμε απ' αυτήν, οι "μάγκες" κατάφεραν το κυρίαρχο θέμα που θα αποκοιμίσει τους πάντες, να είναι το λαθρομεταναστευτικό. Γι αυτό ξαναδικαιώνονται όταν ανοιχτά μας αποκαλούν πρόβατα, και μετά μας ειρωνεύονται δεν σκέφτηκες πριν ψηφίσεις?
  Μα θα μου πείτε δεν είναι σοβαρό? Είναι, αλλά λόγω των εκλογών για ένα μήνα οφείλουμε να το βάλουμε στην ακρη και να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση που θα προκύψει, να το λύσει αμέσως μετά. Εδώ το αφήναμε χρόνια ολόκληρα, τώρα μας πήρε η βία και θέλουμε 30!!! στρατόπεδα εκεί που δεν είχαμε ουτε 1?Τώρα μάλιστα που δεν έχουμε ούτε δεκάρα...Είναι εξ άλλου εντυπωσιακή η έναρξη ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο θέμα αυτό πριν καν γίνουν οι εκλογές...
  Επιμένω. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙς 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Τώρα έχουμε την κρίση και πως θα βγούμε απ' αυτήν.
  Αν πέσουμε παλι στην παγίδα τους θα δικαιούνται να μας πουν όταν δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας (Σε καταλαβαίνω αλλα εγώ έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για να σε απαλλάξω απ τους λαθρομετανάστες, τώρα σκάσε και κολύμπα...)

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/03/2012 13:26:37

  Δίνουν μορφίνη στον άρρωστο όταν η ασθένεια προκαλεί πόνο. Ξέροντας ότι η μορφίνη δεν θεραπεύει. Ο Δόκτωρ Νικολάκης βέβαια, χορηγεί ανέκαθεν και πιό συνθετα παράγωγα του οπίου.
  Τι χαζός είναι; Θα ανοίξει συζήτηση για οικονομία, για Ευρώπη; Θα κάθεται να χαλά την ωραία ατμόσφαιρα με την συντρόφισσα Άνγκελα;
  Νάτος και ο Μιχαλάκης, μετά από τόσες Αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.
  Έ ρε Ο' Μπάμιας με βούρδουλα που τους χρειάζεται !
  Τα κατάφεραν, με έκαναν σφόδρα Αμερικανόφιλο.

 8. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 27/03/2012 18:22:17

  Εγώ είμαι υπέρ της απόκτησης υπηκοότητας αν γεννηθείς εδώ αλλά και της εύκολης αφαίρεσης αν παρανομήσεις.Κάπου εκεί ανάμεσα είναι η σωστή λύση πιστεύω.Υπάρχουν παιδιά που εδώ γεννήθηκαν,μεγάλωσαν και δεν αναγνωρίζουν άλλη πατρίδα.Είναι άδικο όλη τους τη ζωή να είναι δακτυλοδεικτούμενα και ανένταχτα.Απο την άλλη,αν δεν εκτιμάς το "δώρο" που σου έγινε και είσαι βάρος στην κοινωνία..ουστ!

 9. barman avatar
  barman 27/03/2012 18:26:39

  Τα 250 εκατομμύρια ευρώ να τα δώσει οΧρυσοχοίδης για να τους διώξει.
  Στα 30 κέντρα στις περιφέρειες που θα τους φυλοξενούσαν, να χτιστούν 30 φυλακές για να υπάρχει χώρος οι δικαστές να στέλνουν τους πραγματικούς εγκληματίες(και αυτούς που έκαναν κακό στη χώρα) και όχι μόνο τους μικροεπαγγελματίες που χρωστούν στο ΤΕΒΕ.

 10. franc avatar
  franc 27/03/2012 21:49:17

  To ουστ θα ισχύει για τους Ελληνες εγληματίες γενικώς, γι' αυτούς που είχαν και τους δύο γονείς τους ξένους ή και για εμένα που γεννήθηκα εκτός Ελλάδος, απο πατέρα Ελληνα και μητέρα αλλοδαπή και ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία 3 ετών ? Επίσης το χρώμα μου που είναι σκουρότερο του κανονικού θα παίζει ρόλο στο ούστ?

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ franc 27/03/2012 23:01:28

   Τίποτα απο αυτά δεν θα παίζει ρόλο στο "ουστ".Μόνο η συμπεριφορά σου και η παραβατικότητα.Εσύ δηλαδή τι προτείνεις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.