#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2009 14:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γαλάζιο μακροβούτι στην επετηρίδα της Δικαιοσύνης

Ένα είναι το βασικό συμπέρασμα από τις χθεσινές προαγωγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης: Η κυβέρνηση έκανε «χειρουργικές»  προαγωγές, με μεγάλο μακροβούτι στην επετηρίδα κατά το οποίο παρελήφθησαν περισσότεροι από 40 δικαστικοί, αποφασισμένη να αποφύγει στο δύσκολο μέλλον που έρχεται τις εκπλήξεις που τις επεφύλαξε η προηγούμενη ηγεσία.

Γιατί παρά τα όσα έχουν γραφτεί από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο και ειπωθεί από την Αντιπολίτευση, η κυβέρνηση, δηλαδή το Μαξίμου, δεν ήλεγχε την Δικαιοσύνη. Συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο, όπως μαρτυρούν οι πρωτοφανείς ενέργειες που σημειώθηκαν προεκλογικά με τις προφυλακίσεις μελών της οικογενείας Καραβέλλα. Θα θυμάστε άλλωστε ότι η μεγάλη κατηφόρα της κυβέρνησης Καραμανλή άρχισε πέρυσι τέτοιον καιρό με το Βατοπέδι. Την μια ημέρα ο Κώστας Καραμανλής έδινε εκείνη την περίφημη συνέντευξη στην ΔΕΘ και την άλλη η δικαιοσύνη άνοιγε τον φάκελο του Βατοπεδίου.

Χαρακτηριστικός είναι ο σημερινός τίτλος στα ΝΕΑ: «Επέλεξαν τον αντι- Σανιδά» κάτω από τον οποίο υπάρχει ο υπότιτλος «Πιέσεις από Μητσοτάκη» και το εξής κείμενο: «Το ενδιαφέρον όλου του δικαστικού, νομικού και πολιτικού κόσμου ήταν στραμμένο στο πρόσωπο του διαδόχου του απελθόντα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, λόγω των τριγμών που είχε προκαλέσει με μια σειρά ενεργειών του. Η επιλογή του κ. Ιωάννη Τέντε μάλιστα έγινε με «αντι... σανιδικά» κριτήρια, παρά τις πιέσεις που άσκησε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκης υπέρ του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αθανασίου Κονταξή, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «δεξί χέρι» του κ. Σανιδά»

Who is who

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου , κ. Γ. Καλαμίδας ήταν από εκείνους που έκριναν συνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο και τη μη επιστροφή των πανωτοκίων αναδρομικά. Επίσης, ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση για τους κατηγορούμενους της ΔΕΚΑ, ενώ τάχθηκε υπέρ της προνομιακής για το Δημόσιο διετούς παραγραφής των αναδρομικών. Σε ίδιες υποθέσεις, με την ίδια θέση, βρέθηκε και ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες.

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΣΤΕ (έβδομος κατά σειρά αρχαιότητος) κ Π. Πικραμμένο π.χ. στην υπόθεση του θρησκεύματος είχε υποστηρίξει ότι το Σύνταγμα δεν επιβάλλει αλλά ούτε απαγορεύει την υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή του στις ταυτότητες.

Ακόμη η νέα αντιπρόεδρος του ΑΠ, Θεοδώρα Γκοΐνη, ήταν εισηγήτρια στην υπόθεση της ΔΕΚΑ και ο  επίσης νέος αντιπρόεδρος Ν. Σακελλαρίου μετείχε στην ανατροπή της νομολογίας για τα λευκά ψηφοδέλτια.

Οι προαγωγές οδήγησαν σε παραίτηση τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ανδρέα Ζύγουρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράληψή του. Επίσης παρελήφθησαν στον ΑΠ οι κ.κ. Βασίλης Ρήγας, Λεωνίδας Ζερβομπεάκος (ανακριτής στην υπόθεση της 17Ν), Σπύρος Ζιάκας, Χαράλαμπος Ζώης, καθώς και η κ. Ρένα Ασημακοπούλου που ήταν 3η στην επετηρίδα. Προήχθησαν οι κ.κ. Διονύσης Γιαννακόπουλος, Μίμης Γραμματικούδης, Δημήτριος Πατινίδης και Θεοδώρα Γκοΐνη, οι οποίοι κατείχαν αντιστοίχως την 4η, την 9η, τη 13η και τη 18η θέση στην επετηρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ataktos avatar
    ataktos 02/07/2009 15:25:03

    Αγαπητοί μου συνομιλητές είναι δυνατών τέτοια πράγματα να συμβαίνουν σε ένα «μαγαζί» του ΚΚβ …..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.