#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/10/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γαλάζια ψηφοδέλτια…υιών και...πρώην!

[caption id="attachment_125203" align="alignnone" width="502" caption="Μερικοί μάλλον ξέχασαν να μετακομίσουν από την Ρηγίλλης"][/caption]

Με έκπληξη είδα τις  λίστες  υποψηφίων  βουλευτών  της  Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές, που δημοσιεύει σήμερα ο "Τύπος της Κυριακής"

Μέτρησα καμιά δεκαριά  γιούς, ανηψιούς και συγγενείς πρώην βουλευτών!

Πολλούς … μόνιμους υποψήφιους!

Πάρα πολλούς αποτυχημένους!

Ακόμα περισσότερους τέως  Βουλευτές, τέως νομάρχες, …..τέως γενικώς!

Αν αναλογιστούμε ότι στις λίστες συμπεριλαμβάνονται, αυτοδικαίως και οι ενεργεία βουλευτές, τότε με πολύ μεγάλη δυσκολία θα βρεθεί χώρος και για κανένα νέο υποψήφιο, αν ισχύουν τα ονόματα που δημοσιεύονται.

Επειδή έχω μια ισχυρή ελπίδα ότι οι λίστες αυτές στηρίζονται περισσότερο στις δημόσιες σχέσεις των ….υποψήφιων υποψηφίων και δεν απηχούν τις πραγματικές προθέσεις της Ν.Δ.

Εκτός αν ορισμένοι της Συγγρού αισθάνονται ότι δεν έχουν μετακομίσει από την ... Ρηγίλλης, οπότε κάτι πρέπει να γίνει επειγόντως.

Γιατί η ανάγκη για ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου είναι επιτακτική και αποτελεί καθολικό αίτημα της κοινωνίας.

Αδέξιος Δεξιός

Ακολουθεί μια επιλογή από τις λίστες κατά περιφέρεια που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής" για να κρίνετε μόνοι σας

Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Το «παζλ» των υποψηφιοτήτων έχει σχεδόν συµπληρωθεί. Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος δεν εγκαταλείπει την εκλογική περιφέρειά του, έχοντας αποφασίσει να ανανεώσει την εµπιστοσύνη των πολιτών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόµενο µετακίνησης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στην ίδια περιφέρεια, θέση στη Βουλή διεκδικούν η Ολγα Κεφαλογιάννη που µετακινείται από το Ρέθυµνο και ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ ήδη δραστηριοποιείται η Ελενα Κουντουρά. Από τα πρόσωπα-έκπληξη που ακούγεται ότι θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο είναι του Τάσου Δηµοσχάκη, πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι πληροφορίες θέλουν δύο έµπειρα και δυναµικά «γαλάζια» στελέχη να φλερτάρουν µε την επιστροφή τους στην Α’ Αθηνών, τον πρώην δήµαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαµάνη και την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ βέβαιες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Νότη Μηταράκη, αναπληρωτή τοµεάρχη Οικονοµικών της Ν.Δ., και του Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος προ µηνών παραιτήθηκε από τη θέση του γραµµατέα Οργανωτικού για να ρίξει το βάρος στην εκλογική περιφέρεια. Ερώτηµα παραµένει -αν και κερδίζει συνεχώς έδαφος- το σενάριο να είναι υποψήφια η Αλεξία Εβερτ, κόρη του αείµνηστου πρώην προέδρου της Ν.Δ., ενώ ακούγεται η υποψηφιότητα του πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυροµάτη.


Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος µετακινείται από το Νοµό Αργολίδας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος Βασιλική Τζότζολα και ο Νίκος Κωστόπουλος, τεχνοκράτης, γιος του πρώην υπουργού Δηµήτρη Κωστόπουλου. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου, καθώς και του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου. Στη µάχη του σταυρού αναµένεται να µπουν η Αννα Καραµανλή, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος (και οι δύο είχαν συµπεριληφθεί στη λίστα των αυτοδιοικητικών εκλογών στο ψηφοδέλτιο Κικίλια), ο Δηµήτρης Κούκης, ο οποίος παραιτήθηκε από γραµµατέας Εκλογών, και ο Παναγιώτης Καρελάς, πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Αθηνών. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι η γραµµατέας Γυναικείων Θεµάτων Κατερίνα Παπακώστα και ίσως ο πρώην γραµµατέας Κ.Ε. Λευτέρης Ζαγορίτης.


ΑΤΤΙΚΗ

Ανοιχτό παραµένει το ερώτηµα αν θα είναι τελικά υποψήφιος ο Πέτρος Δούκας. Στην ίδια περιφέρεια ήδη έχει αρχίσει τον προεκλογικό αγώνα ο Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος παραιτήθηκε το καλοκαίρι από τη θέση του αναπληρωτή γραµµατέα Πολιτικού Σχεδιασµού. Αδιευκρίνιστη παραµένει η πρόθεση του Θανάση Κατσιγιάννη.


Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η νέα ισχυρή υποψηφιότητα είναι του καθηγητή Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Α. Σαµαρά. Υποψήφιος θα είναι επίσης ο Σπύρος Σπυρίδων που έχει διατελέσει επί τέσσερις τετραετίες δήµαρχος Πόρου, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος και ο νυν βουλευτής -µετά την παραίτηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου- Παναγιώτης Μελάς. Έντονη είναι η φηµολογία για υποψηφιότητα του προέδρου της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Εµπόρων Ελλάδος Βασίλη Κορκίδη και του επιχειρηµατία Πέτρου Αρβανίτη.


Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το νέο πρόσωπο που διεκδικεί µία θέση στη Βουλή είναι ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ επιστρέφει ο Γιάννης Κουράκος.


Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θα θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ο Στράτος Σιµόπουλος, επιχειρηµατίας, αναπληρωτής γραµµατέας Παραγωγικών Τοµέων της Ν.Δ. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο µπαίνουν στη µάχη του σταυρού ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου και µέλος του πολιτικού συµβουλίου Δηµήτρης Πανοζάχος, ο Κώστας Μαργαρίτης, ενώ «επιστρέφει» η πολιτευτής Λιάνα Γούτα. Η θερµή αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. από το βήµα της ΔΕΘ στο πρόσωπο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου αναζωπύρωσε τις φήµες ότι ο πρώην δήµαρχος θα είναι υποψήφιος. Μία θέση στη λίστα διεκδικούν η Αννυ Ευθυµίου, ο Δηµήτρης Γαρούφας και ο Δηµήτρης Κούβελας. Η ιδιαιτερότητα του ψηφοδελτίου εδώ είναι ότι µία έδρα ανήκει ήδη στον Κώστα Καραµανλή, ο οποίος θα είναι υποψήφιος, και ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό.


Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Είναι έντονο το… άρωµα γυναίκας. Οι πληροφορίες µιλούν για την Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην υφυπουργού, την πρώην έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, τη Δήµητρα Κοασίδου, την Εύα Παντούσα και την περιφερειακή σύµβουλο Εφη Βασιλειάδου. Επίσης, «κυκλοφορεί» το όνοµα του πρώην δηµάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, του πρώην δηµάρχου Αγίου Αθανασίου Αριστείδη Αραµπατζή, του Παντελή Τσακίρη, καθώς και του πρώην αντινοµάρχη Γιάννη Παλαιστή. Θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος ο Αδάµ Ρεγκούζας, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί.


 ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


Θέση στη λίστα διεκδικούν ο υποψήφιος περιφερειάρχης και πολιτικός µηχανικός Γιώργος Παπαναστασίου, ο Ασηµάκης Φωτόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή, ο Θύµιος Δρόσος, µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ενώ θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού. Επίσης ακούγεται η υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπόκα, δηµοτικής συµβούλου





ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Ολα δείχνουν ότι τα νέα πρόσωπα θα είναι ο Βασίλης Σιδέρης, πρόεδρος του Περιφερειακού Τµήµατος Φυσικοθεραπευτών Πελοποννήσου, ο Χρήστος Γραµµατικόπουλος και ο πρώην δήµαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς.





ΑΡΚΑΔΙΑ


Υποψηφιότητα θα θέσει ο γραµµατέας Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ στη λίστα αναµένεται να συµπεριληφθούν η Μαρία Τροχάνη και ο Βασίλης Κοντοζαµάνης. Υποψήφιοι επιθυµούν να είναι και οι Μπάµπης Αποσκίτης, Κώστας Βλάσσης και Παναγιώτης Καρβελάς.





ΑΡΤΑ


Ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ο γιατρός Γιώργος Στύλιος και ο Χριστόφος Μίχος θα είναι κατά τις πληροφορίες υποψήφιοι.





ΑΧΑΪΑ


Τη µάχη του σταυρού θα δώσει ο Αγγελος Τσιγκρής, ενώ θα δοκιµάσει και πάλι τις δυνάµεις της η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου. Yποψήφιος θα είναι και ο πολιτευτής Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος.





ΒΟΙΩΤΙΑ


Ο Ανδρέας Κουτσούµπας δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ενώ ακούγεται όλο και περισσότερο το όνοµα του περιφερειακού συµβούλου Γιάννη Καράµπελα.





ΕΥΒΟΙΑ


Οι πληροφορίες µιλούν για τον Γιώργο Χαλιώτη και την Ελενα Βάκα, ενώ γίνονται κρούσεις σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη Βόρεια Εύβοια.





ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Υποψήφιος βουλευτής θα είναι ο πρώην νοµάρχης Κώστας Κοντογιώργος.





ΖΑΚΥΝΘΟΣ


Φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του πρώην νοµάρχη Διονύση Γάσπαρου.





ΗΛΕΙΑ


Την ψήφο των πολιτών θα ζητήσουν η Διονυσία Αυγερινοπούλου, που µετακινείται από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και ο δηµοσιογράφος Διαµαντής Σεϊτανίδης. Επίσης, ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο Χάρης Λαµπρόπουλος και ο Παναγιώτης Αδρακτάς, ενώ έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Διονύση Χιώνη.





ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Τα «γαλάζια» στελέχη προσανατολίζονται στις υποψηφιότητες του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη και του αντιπροέδρου των Ξενοδόχων Κρήτης Γιάννη Οικονόµου.





ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ


Η νέα υποψηφιότητα είναι του Κώστα Μπέση, ενώ θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Αντώνης Μπέζας. Επίσης κυκλοφορούν τα ονόµατα του περιφερειακού συµβούλου Μιχάλη Σπυρέλη και του πολιτικού µηχανικού Στέργιου Γιαννάκη.





ΚΑΡΔΙΤΣΑ


Το νέο πρόσωπο που ακούγεται είναι ο Βασίλης Πολυµερόπουλος, µέλος της ΑΔΕΔΥ. Ερώτηµα παραµένει η υποψηφιότητα του Δηµήτρη Σιούφα, ωστόσο η τοπική κοινωνία µιλά για σίγουρη «είσοδο» στο ψηφοδέλτιο του ανιψιού του, Παύλου Σιούφα, που είναι δικηγόρος.





ΚΙΛΚΙΣ


Φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του δικηγόρου Γιώργου Γεωργαντά, ενώ όλα είναι ανοιχτά για τον Σάββα Τσιτουρίδη. Ο πολιτευτής Θόδωρος Πασσαλίδης, µάλλον µπαίνει ξανά στη µάχη του σταυρού.





ΚΟΡΙΝΘΙΑ


Οι πληροφορίες θέλουν να «κατεβαίνει» υποψήφιος ο γιος του Σταύρου Δήµα, Χρίστος, και ο υποψήφιος δήµαρχος Κορίνθου Κώστας Γιώτης.





ΚΥΚΛΑΔΕΣ


Στη µάχη θα µπει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης.





ΛΑΚΩΝΙΑ


Για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των συµπολιτών τους ο Μενέλαος Δασκαλάκης, πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ., και η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου. Θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν επίσης ο πρώην νοµάρχης Κώστας Φούρκας και ο Θεόδωρος Ματάλας.





ΛΑΡΙΣΑ


Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει όπως όλα δείχνουν ο πρώην νοµάρχης Λουκάς Κατσαρός, ενώ στο ψηφοδέλτιο αναµένεται να ενταχθεί ο Nτίνος Διαµάντος.





ΜΑΓΝΗΣΙΑ


Εχουν «κλειδώσει» ο Σωκράτης Αναγνώστου, ο Γιάννης Πρίντζος και η Ζέττα Μακρή.


ΞΑΝΘΗ


Στη µάχη θα µπουν ο πρώην νοµάρχης Γιώργος Παυλίδης και η µηχανολόγος-µηχανικός Γεωργία Ανδρέου.





ΠΕΛΛΑ


Η Ν.Δ. θα δώσει το χρίσµα στον Διονύση Σταµενίτη, πολιτικό µηχανικό.





ΠΙΕΡΙΑ


Αναµένεται να είναι ξανά υποψήφιοι ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο Κώστας Κουκοδήµος.





ΠΡΕΒΕΖΑ


Κυκλοφορούν τα ονόµατα του περιφερειακού συµβούλου Μιχάλη Σπυρέλη και του πολιτικού µηχανικού Στέργιου Γιαννάκη.





ΡΕΘΥΜΝΟ


Θα επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο ο Κώστας Σχοινάς, ενώ την έδρα θα διεκδικήσει και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανιψιός του πρώην υπουργού.





ΣΕΡΡΕΣ


Τοπικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης δεν αποκλείουν να είναι υποψήφιος ο γιος του Αχιλλέα Καραµανλή, Κωνσταντίνος, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Σπάγκου.





ΤΡΙΚΑΛΑ


Οι πληροφορίες µιλούν για τον Κώστα Σκρέκα, γιο του πρώην βουλευτή, τον Ηλία Βλαχογιάννη, την περιφερειακή σύµβουλο Ελένη Αργυροπούλου και την εκπαιδευτικό Ζέφη Νικολάου.





ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Στην κούρσα για µια θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα µπουν ο πρώην βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης και ο πολιτευτής Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφια θα είναι και η περιφερειακή σύµβουλος Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.





ΦΛΩΡΙΝΑ


Βέβαιη κρίνεται η υποψηφιότητα του Απόστολου Ασλανίδη, ενώ κυκλοφορούν τα ονόµατα του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του οικονοµολόγου Σταύρου Παπασωτηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 02/10/2011 09:15:04

  Εντάξει. Ο νεποτισμός είναι φρούτο που ευδοκιμεί αιώνες σε αυτόν τον τόπο (και όχι μόνο). Είναι χαρακτηριστικό της αναπαραγωγής μιας εξουσιαστικής κάστας. Και βέβαια, άλλο να εκλέγεται π.χ ο Κίμων, ο γιος του Μιλτιάδη, ή ο Περικλής ο γιος του Ξάνθιππου, και άλλο να εκλέγονται κάτι άλλα φρούτα. Όμως γι' αυτό ευθύνονται και οι ψηφοφόροι. Αυτοί έχουν την τελική ευθύνη. Ας μην γκρινιάζουν μετά...

  Την καλημέρα μου.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Γιάννης Φαίλτωρ 02/10/2011 09:31:59

   Οταν ο πάγκος στη λαϊκή έχει πατάτες και κολοκύθια η συντριπτική πλειοψηφία των ειδών στο καρότσι πατάτες και κολοκύθια θα είναι...επιλέγεις από ότι διατίθεται οπότε το παραμύθι με το δράκο δεν είναι πάντα σωστό.

   Όταν ο πρόεδρος του κόμματος βγήκε με εκλογές από τη βάση γιατί να μην βγουν και οι υποψήφιοι; Με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και το 2009...

   • tpe avatar
    tpe @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 09:38:06

    Ακριβώς... Για ελάτε πουλάκια μου να σας δω...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 10:18:10

    'ελα ντε... συνταγή για μια από τα ίδια (συμπεριλαμβανομένου και του ξηλώματος της κορυφής, εάν δεν πει το σωστό ποίημα -- άντε μέχρι και εγώ έχω αρχίσει να το καταλαβαίνω)

   • Θάνος avatar
    Θάνος @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 10:22:02

    Αὐτό εἶναι πλέον ἐπιβεβλημένο. Ἂν γίνει, ὁ ΑΣ θά κερδίσει τήν εὐρύτερη ἐμπιστοσύνη τοῦ Λαοῦ καί θά αὐξηθοῦν κατακόρυφα οἱ πιθανότητες σωτηρίας τῆς Πατριδας μας. Τότε μόνο θά κλείση ὁ κύκλος προδοσιῶν καί ἀπάτης πού ἀποκαλοῦμε μεταπολίτευση καί ἐπιτέλους θά ἀποκτήσουμε Δημοκρατία. Ἂν δέν γίνει τῶρα φοβᾶμαι ὂτι θά γίνει στά ἀποκαΐδια τῆς Ἑλλάδας.Ἂν ἒχει μείνει Ἑλλάδα...

  • madprof avatar
   madprof @ Γιάννης Φαίλτωρ 03/10/2011 00:31:29

   Φαίλτωρα, οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι-καστράτοι (sic!) από την πολιτική νομενκλατούρα. Δεν έχουν δυνατότητα επιλογής επί της ουσίας. Γι αυτό και μιλάμε για μαϊμού δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής αντγιπροσώπων των πολιτών. Ειδικά από την εποχή του λογιστάκου της αρπαχτής και μετά που οι υποψήφιοι επιλέγονται με κριτήρια μιντιακού επικοινωνιακού μάρκετινκγ σαμπουάν μαλλιών. Έτσι γίναμε μαλλιά κουβάρια alias Ράπτης μαλλιά και λόγια Βούρων. Πάρε παράδειγμα την ως άνω λίστα. Μιλάμε για μαφιόζικη πρακτική από μέρους όλων των κομμάτων!
   Ένα δημοκρατικό κόμμα μιας δημοκρατικής χώρας θα έπρεπε να κάνει αυστηρό αντικειμενικό έλεγχο επιλογής υποψηφίων και εκλογές προεπιλογής των υποψηφίων ανά εκλογική περιφέρεια, για την λίστα των υποψηφίων βουλευτών.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/10/2011 09:17:51

  Ενδεικτικά στην Πιερία, μεγάλη ανανέωση προβλέπεται!

  • τσωφλι πασατεμπου avatar
   τσωφλι πασατεμπου @ Strange Attractor 02/10/2011 10:28:11

   Μα, στρεινζ, αφου ξερεις καλα την θεση του κομματος: "εσυ εχεις την ευθυνη της ανανεωσης, ψηφισε τους καλυτερους, μαυρισε τους αναξιους".

   • Theo avatar
    Theo @ τσωφλι πασατεμπου 02/10/2011 12:37:51

    ρε τσωφλι βοηθησε λιγο: τον Κουκοδημο η τον Κωνσταντοπουλο?

    ανανεωση και αξιες, χα, χα, χα !!!!!!!!!

    • Απόστολος avatar
     Απόστολος @ Theo 02/10/2011 14:17:30

     Τον born to be alive φυσικά. Ο άλλος είναι στόκος.

     • Theo avatar
      Theo @ Απόστολος 02/10/2011 14:57:27

      δεν σε πιανω! ποιος ειναι ο born to be alive?
      γιατι και οι δυο στοκοι ειναι!!!
      στοκαροι!!!!!!

 3. Kostas avatar
  Kostas 02/10/2011 09:21:37

  ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΞΕΡΕΙΣ!!!
  Από τα πρόσωπα που ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ,
  ΜΑΥΡΙΣΕ
  ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΑΝ
  ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΡΟϊΔΕΨΑΝ
  ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΓΗΡΟΥΣ πουυ έχουν εξασφαλίσει σύνταξη
  ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
  ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  Οσο κι αν θέλει το σύστημα, θα προδοθείς πάλι αν δεν επιλέξεις σωστά, με νάση αξίες και δυνατότητες

  ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ

  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

  • xenios avatar
   xenios @ Kostas 02/10/2011 10:06:00

   Αν ο Νεοδημοκράτης ήξερε αγαπητέ φίλε, δεν θα έβγαζε τον Κυριάκο, πρώτο στην Β' Αθήνας.

   Σκέτη απογοήτευση, τίποτα δεν άλλαξε, κανείς δεν κατάλαβε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ότι με το 30%, δεν κάνεις κυβέρνηση.

   Κρίμα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Kostas 02/10/2011 11:50:26

   @kostas
   Αν τα ψηφοδέλτια καταρτιστούν σύμφωνα με το δημοσίευμα και
   αν οι ψηφοφόροι, ορθά, μαυρίσουν αυτούς που λες...

   ...η ΝΔ δεν θα εκλέξει κανέναν βουλευτή.

   • αντιλαικος avatar
    αντιλαικος @ Προφήτης 02/10/2011 12:43:11

    απορω γιατι μασατε με τετοιου ειδους δημοσιευματα.
    ειδικα εσυ Προφητη!
    ειναι δυνατον ο Προεδρος να βαλει τον Νικητα Κακλαμανη, τον υιο Σιουφα, και την... Ανθη Σαλαγκουδη?

    σας παω και στοιχημα!!!!!!!!!!!

    κατι ξερει ο... αντιλαικος!!!!!!!

 4. Γ.ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ avatar
  Γ.ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ 02/10/2011 09:45:16

  Όταν η ανεργία χτυπάει κόκκινο, όταν τα πάσης φύσεως λαμόγια χάσανε τη "μάσσα" από τη συναλλαγή με το κράτος που πλέον δεν πληρώνει, όταν κάποιες πολιτικές οικογένειες αναζητούν διέξοδο στη νέα Βουλή για να περισώσουν την οικογενειακή τους μπίζνα, ένα είναι βέβαιο: ότι θα εμφανίζονται αντίστοιχες λίστες υποψηφιοτήτων σε Κυριακάτικες εφημερίδες.
  Ο Σαμαράς για να κατοχυρώσει στην κοινωνία το ανάστημα του εθνικού ηγέτη, πρέπει να κυρήξει λαικό προσκλητήριο. Να ζητήσει εθελοντική συστράτευση των άξιων της κοινωνίας. Πέρα και πάνω από κόμματα. Να ορίσει ομάδα συλλογής βιογραφικών (η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με τους κομματικοδίαιτους κομπλεξικούς ιεροεξεταστές) και σε διάστημα δύο μηνών να μπολιάσει το κόμμα του με εθελοντές, που θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν συγκεκριμένο ρόλο στη νέα κυβέρνηση Σαμαρά.
  Να κάνετε το σταυρό σας που διαβάζετε αντίστοιχα δημοσιεύματα. Διότι ο Σαμαράς τα διαβάζει και γελάει. Ούτε με τον Μητσοτάκη και την Κεφαλογιάννη θα κυβερνήσει, ούτε η Τζότζολακαι ο Λειβαδάς εκφράζουν το καινούργιο στη Ν.Δ.
  Ο Σαμαράς ξέρει ότι αν σήμερα ρίξει στην αρένα το καινούργιο, το άφθαρτο και το λαμπερό, τα θηρία της Καθημερινής, του Βήματος και της διαπλοκής, με την υποστήριξη των φθαρμένων και διεφθαρμένων παλαιών δικών του που αργοπεθείνουν, θα κατασπαραχθούν. Και έτσι θα αποθαρρυνθούν και όλοι όσοι θα ήθελαν να συνεισφέρουν στην ανόρθωση της πατρίδας μας.

  Έχετέ του εμπιστοσύνη!!

  • Πτερέλαος avatar
   Πτερέλαος @ Γ.ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ 02/10/2011 10:08:52

   Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με τις πράξεις και τους λόγους μας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
   Αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει ούτε του Σαμαρά, ούτε κανενός άλλου στη ΝΔ.
   Αν η τελική εικόνα του ψηφοδελτίου είναι όπως η παραπάνω, τότε ο Σαμαράς μόλις ακύρωσε τις σημερινές του θέσεις, όπως παρουσιάζονται στο "Βήμα"

  • Athinaios avatar
   Athinaios @ Γ.ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ 02/10/2011 11:37:47

   Τα βιογραφικά έχουν μαζευτεί από την άνοιξη. Ακόμα τα επεξεργάζονται ...

   • Theo avatar
    Theo @ Athinaios 02/10/2011 12:48:02

    @Γ.ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ
    τα πραγματ θα γινουν οπως ακριβως τα λετε κε. Μπραουδακη.
    Τα παραπανω δημοσιευματα ειναι πληρως κατευθυνομενα με σκοπο να προωθησουν καποιες υποψηφιοτητες και νομιζουν οι δυστυχεις οτι λειτουργουν σα μοχλοι πιεσης. Ασε και το αλλο που μπορει να τους καινε με εντολες "ανωθεν"!!!!
    Δυστυχεις πολτικαντες οι περισσοτεροι που πληρωνουν αδρα τα δεκαπεντε λεπτα δικη τους δημοσιοτητας!!!!!!!

 5. Ήρων avatar
  Ήρων 02/10/2011 09:46:17

  ιλάμε για τον ορισμό της ανανέωσης, όχι αστεία! Υπάρχουν για παράδειγμα νομοί όπως η Αιτωλοακαρνανία, που αν λάβουμε και δεδομένες τις υποψηφιότητες των εν ενεργεία βουλευτών, φτάνουμε στο σημείο, το συγκεκριμμένο ψηφοδέλτιο, ν' απαρτίζεται απο 4-5 αν δεν μου διαφεύγει κάποιος... πρώην γενικώς, καθώς και πάσης φύσεως γόνους... Το ζητούμενο βέβαια για μένα, δεν είναι εκεί. Αλήθεια, ας υποθέσουμε ότι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια τελικώς, για διάφορους λόγους, τι αλήθεια πιστεύουμε ότι μπορούν να προσφέρουν; Η ηγεσία της ΝΔ, θα ποντάρει αλήθεια σε μια τόσο δύσκολη αναμέτρηση, σε... κουτσά άλογα; Ο Σαμαράς κάποτε, έκανε λόγο για σφουγγάρι... Αλήθεια, σφουγγάρι για τους ανίκανους και επαγγελματίες πολιτευόμενους αυτής της παράταξης, δεν θα υπάρξει ποτέ;

 6. ΦΩΤΗΣ avatar
  ΦΩΤΗΣ 02/10/2011 09:54:14

  Επειδή λοιπόν το κάνανε τσιφλίκι τους και ισχύει η κληρονομικότητα δεν υπάρχει περίπτωση μετά την ψήφο δε που έδωσαν στον εφαρμοστικό νόμο, να δούν σταυρό απο κανέναν νοήμων πολίτη που ψήφιζε το κόμμα της νεας δημοκρατίας .
  ΩΡΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΤΩΝΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ .....

 7. armagedon avatar
  armagedon 02/10/2011 10:10:26

  ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ,Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ,ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/10/2011 10:27:28

  Άντε, πάλι τους παλιότερους θα ψηφίσουμε στο νομό μας

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/10/2011 10:39:02

  Και μόνο το γεγονός ότι η ΝΔ έχασε με 10% διαφορά, θα έπρεπε να σημαίνει άμεση απομάκρυνση όλων όσων συμμετείχαν στον εκλογικό αυτό διασυρμό.
  Αρχηγός κόμματος που ηττάται, είθισται να αποχωρεί και να παραδίδει τη θέση του σε άλλον, οι βουλευτές γιατί όχι;

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Strange Attractor 02/10/2011 14:55:01

   Διότι οι περισσότεροι από αυτούς χέστηκαν ποιος είναι αρχηγός.
   Αρκεί η επανεκλογή τους.
   Εάν μπορούν να επηρεάσουν έστω και λίγο τις πολιτικές εξελίξεις ακόμα
   καλύτερα. Εδραιώνεται η θέση τος στο κόμμα, και μετά από μερικά χρόνια θεωρείται γίνεται αδιμφισβήτητη.
   Όταν τους πάρουν τα χρόνια,όλοι γνωρίζουν τι γίνεται.
   Αναλαμβάνουν τα τέκνα τους.Είναι το μπόνους,που τους δίνει το κόμμα
   για την "προσφορά"τους.
   Είναι κάτι όπως τα κεκτημένα δικαιώματα!
   Ο Προφήτης έχει δίκιο,αλλά ο Φαήλος μας λέει ότι υπάρχουν πολλά
   στελέχη στο κόμμα που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

 10. Agriemenos avatar
  Agriemenos 02/10/2011 10:40:20

  Και μετά σου λέει μας ενοχλεί που τρείς οικογένειες εδώ και 60 χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα. Λάθος! 300 οικογένειες βουλευτών κυβερνούν την Ελλάδα... Τελικά δεν θέλουμε άνοιγμα των επαγγελμάτων? Τα ταξί και τα φαρμακεία μας ενόχλησαν? Οι τροϊκάνοι αφού "κόπτονται" για το καλό της Ελλάδας ας απαιτήσουν άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος της Βουλής!

 11. athamas avatar
  athamas 02/10/2011 10:42:02

  O αρχηγός εκλέχθηκε διότι απέφευγε τους μηχανισμούς της μεγαλοκοπέλας και τώρα θα κυβερνήσει με τους μηχανισμούς της ? Με την φράση εσείς οι ψηφοφόροι θα εκλέξετε τους έντιμους, καθάρισε? Μα ποιος τον συμβουλεύει?

 12. irida avatar
  irida 02/10/2011 10:42:35

  Αυτό θα πει ανανέωση!! Αυτό θα πει νέο αίμα, αυτό θα πει απουσία οικογενειοκρατίας, αυτό θα πει ικανά κι αξιόλογα άτομα στον πολιτικό βίο της χώρας. Μετά αναρωτιούνται κάποιοι γιατί πατώνουν τα κόμματα. Πως να μην πατώνουν όταν διαρκώς επιβάλλονται ως επιλογές τα ίδια και τα ίδια ανάξια στελέχη. Προσωπικά στις προηγούμενες εκλογές που ψήφισα το κόμμα αυτό δεν επέλεξα κανένα παλιό κι εκλεγμένο βουλευτή.Βγήκαν όμως οι παλιοί. Από τότε όμως άλλαξαν πάρα πολλά για να μένουμε στα ίδια επί μακρόν. Μεγάλο το πρόβλημα των κομμάτων σε επίπεδο προσώπων.Νομίζω όμως πως αυτή τη φορά θα πέσει γενικώς πολύ μαύρο!!

 13. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/10/2011 10:58:30

  Τα παρακάτω δύο σχόλια τα έχω παραθέσει ως σχολιασμό στο πολύ επιτυχημένο κείμενο του κου Μπραουδάκη με τίτλο: «Ο Σαμαράς, οι «φρουροί της Πομπηίας» και το τρένο της Ιστορίας» της 30/09/2011 στις 4:11 pm και 5:15 pm της ίδιας ημέρας και τα αναρτώ πάλι καθώς πιστεύω ότι μαζί μου θα συμφωνήσουν πολλοί:

  «…. Το έχω ξαναπεί από αυτό το βήμα: ο Α.Σ πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος. Μην το φοβηθεί. Ο λαός θα το χειροκροτήσει ως κίνηση ματ. Τα αλυχτίσματά τους την ώρα που θα φεύγουν και μετά, όταν θα πετάνε λάσπη και μένος επειδή ξεβολεύτηκαν, δεν θα τα ακούει κανείς. Θα σκεπάζονται οι φωνές τους από τις επευφημίες όλου του λαού που θα αγαλλιάσει η ψυχή του. Αυτά μας κατέστρεψαν. Νέα στελέχη, άφθαρτα και χωρίς διαπλοκές. Πρέπει να στελεχωθεί το κόμμα με τη λογική της πολυεθνικής που πάει να χτυπήσει τις αγορές και λειτουργεί με Strategic Business Plan. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Τίποτα άλλο.
  Δυστυχώς ακόμη και τώρα η λογική της αποικιοκρατίας λειτουργεί και απομειώνει κάθε προσπάθεια του κόμματος. Και να ξέρετε κάτι ακόμα και απευθύνομαι στον Πρόεδρο: υπάρχουν πολλοί από εμάς που ζητούμε αφιλοκερδώς να δουλέψουμε χωρίς κανένα αντάλλαγμα, εθελοντικά. Χτυπάμε όμως την πόρτα σας και αυτή είναι κλειστή. Και τα μεγαλοστελέχη σας το γνωρίζουν αυτό και δεν προωθούν αυτούς (εμάς) που ζητάμε να βοηθήσουμε σε όλους τους τομείς με μόνη αμοιβή μας την ικανοποίηση της προσφοράς υπηρεσιών στη δυσκολότερη στιγμή της χώρας μας.

  Πρόταση στον Πρόεδρο:

  Πρόεδρε, αν θέλεις πραγματικούς πατριώτες κοντά σου, οργάνωσε στα κεντρικά του κόμματος στη Συγγρού ειδική γραμματεία που θα συλλέγει βιογραφικά υποψηφίων στελεχών -εθελοντών. Κάλεσε ανοιχτά όλο το λαό και ζήτησε βοήθεια. Βάφτισε το project: «Οι Έλληνες μπορούν», και άρχισε να αξιολογείς βιογραφικά και να παίρνεις συνεντεύξεις. Όμως προσοχή: τη διαδικασία αυτή δεν θα την αναθέσεις σε κομματικά στελέχη σου αλλά σε τεχνοκράτες, που θα κατατάξουν τα βιογραφικά ανά τομέα ενδιαφέροντος. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Κύριος στόχος σου θα είναι η αποτελεσματική και ουσιαστική δημιουργία μίας ομάδας που θα γνωρίζει από την αρχή ότι είναι εθελοντική και δεν θα «μπερδευτεί» με τα στενά κομματικά οφέλη και διαπλεκόμενα που κρύβονται καλά ανάμεσα στα σημερινά σου στελέχη. Ακόμα και αν αντιμετωπίσεις αντιδράσεις, με υπονομευτικά σχόλια για το εγχείρημα τύπου: «μας έφερε το Δούρειο Ίππο», μην τρωθείς. Στο χέρι σου είναι να φέρεις τα πάνω κάτω στο πολιτικό κατεστημένο».

 14. ORIMA avatar
  ORIMA 02/10/2011 11:21:03

  Είχα μια ελπίδα. Με αυτά που διαβάζω πάλι μεταξύ Σκύλλας και Χάριβδης. Πάλι το κόμμα "των πειρατών" βλέπω να ψηφίζω. Με τέτοια στελέχη-υποψήφιους και τέτοια εσωστρέφια (παρακαλώ εξηγήστε μου αν θέλετε τι ακριβώς ΑΠΤΉ (tangible) εναλλακτική προσφέρει το κόμμα της ΝΔ). Ειληκρινά Αντώνη Σαμαρά έχεις επίγνωση ότι αν γίνεις πρωθυπουργός έχεις ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΕΣ ευθύνες απέναντι στο λαό ακόμα κι από τον Κ. Καραμανλή το 1974; Γιατί δεν βγαίνεις να καλύψεις το κενό ηγεσίας που έχει η χώρα; Κάνε το σωστό Αντώνη, αλλιώς σε βλέπω πρώτο κόμμα με 15%.

 15. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 02/10/2011 12:05:20

  Χρειάζεται έκτακτο συνέδριο της ΝΔ για να αναθεωρήσει το καταστατικό. Πρώτη αλλαγή η εκλογή των υποψηφίων βουλευτών από τα μέλη του κόμματος κάθε εκλογικής περιφέρειας, όπως γίνεται σε Αμερική, Καναδά και άλλες χωρες.Με το παρόν καταστατικό η ανανέωση που ζητούν πολλοί είναι ανέφικτη. Η μεθοδολογία υπάρχει αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση. Να σας πω όμως την αλήθεια, δεν το βλέπω να γίνεται. Γιάννης φοβάται το θεριό, και το θεριό τον Γιάννη.

 16. Αιτωλοακαρνάνας avatar
  Αιτωλοακαρνάνας 02/10/2011 12:14:13

  Μα καλά Χ Φάκτορ έχουμε τρελαθεί εντελώς; Μέχρι τώρα μας σώζανε οι γονείς και οι θείοι τους και θα συνεχίσουμε στο ίδιο τροπάριο; Ελέω Θεού κληρονομική κοινοβουλευτική δημοκρατία; Ποιοι μας φέραν σ αυτό το χάλι, να έχουμε γίνει η χλεύη όλης της Ευρώπης; Αν υποθέσουμε ότι οι νυν βουλευτές θα είναι αυτοδίκαια λόγω καταστατικού υποψήφιοι και συμπεριλάβουμε τους τέως και τους αποτυχόντες των προηγούμενων εκλογών, που χώρος για νέες υποψηφιότητες;
  Ας πάρουμε για παράδειγμα την Αιτωλοακαρνανία απ΄όπου κατάγομαι :Νυν βουλευτές Σταμάτης -υιός Υπουργού-, Σαλμάς, Καραγκούνης -υιός Υπουργού-. Αποτυχόντες βουλευτές Λιβανός - πρώην βουλευτής, υιός Υπουργού εις διπλούν αυτός και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (όταν σε συνοδεύει η οικονομική δύναμη μιας μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας δεν έχει σημασία με ποιους πας, αρκεί να είσαι με τη κυβέρνηση) Παπαναστασίου, Δρόσος -δις αποτυχών αλλά στήριξε τον Πρόεδρο υπογράφοντας και δούλευε για το κόμμα- Φωτόπουλος -υιός Βουλευτή, Καραπάνος, Ελενα Μάντζου -Κοτρολού. Σύνολο εννιά , αν προσθέσουμε και τον αλήστου μνήμης Μαγγίνα που ομοίως επιθυμεί αλλά μέχρι τώρα δεν του βγαίνει, σύνολο δέκα κι αν προσθέσουμε άλλη μια γυναίκα λόγω ποσόστωσης -αν πάει για τρεις γυναίκες θα πέσει πολύ γέλιο με τη σφαγή που θα γίνει, ερωτώ λοιπόν ποιο θα είναι το νέο αίμα στην Αιτωλοακαρνανία.; Μέχρι πότε ο τελευταίος σε ανάπτυξη νομός της Ελλάδας θα πηγαίνει με τους ανικάνους γιούς υπουργών και βουλευτών -τέσσερις, δηλαδή σαράντα τοις εκατό- τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, Λιβανό, Δρόσο, Φωτόπουλο; Αν δεν γίνει τώρα η ανανέωση τότε πότε θα γίνει; Κι ας σταματήσει η καραμέλα, ο λαός να τους στείλει σπίτι. Αν στον λαό προτείνεις ενα ταβά σκατά, σκατά θα φάει. Που θα βρει τον μπακλαβά;
  Ας τολμήσει επί τέλους ο πρόεδρος κι ας καθαρίσει τη κόπρο του Αυγείου γιατί αυτά τα ονόματα στη πλειοψηφία είναι δοκιμασμένη κόπρος. Ας ανασταλεί η λειτουργία του άρθρου του καταστατικού που υποχρεώνει στην αυτοδίκαιη υποψηφιότητα των νυν βουλευτών. Είμαστε σε έκτακτη κατάσταση. Αν πάει μ όλα αυτά τα λουλούδια τετέλεσται!
  Δε μπορεί έξυπνος άνθρωπος είναι ο Πρόεδρος κι έχει αποδείξει ότι διαθέτει τα γκατς. ΚΑΘΆΡΙΣΈ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΕ . ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

 17. vassilis avatar
  vassilis 02/10/2011 12:19:39

  Στην Ελλαδα οποιος ασχοληθει με την πολιτικη κατα κανονα αποκτα κληρονομικο δικαιωμα στη εξουσια .Κατι σαν τα θεοκρατικα καθεστωτα!

 18. irida avatar
  irida 02/10/2011 12:23:53

  Ειδικά ο Σταμάτης είναι ο πλέον αποτυχημένος και με διαφορά!! Και σα νομάρχης και σα βουλευτής. Διαθέτει όμως κουμπαριά!! Επίσης εκλέγεται ατελείωτα χρόνια!! Δε δούλεψε κι αυτός ποτέ του. Ο Καραγκούνης δια της απουσίας του λάμπει, ο μόνος π' άφησε κάτι είναι ο Σαλμάς, το νέο νοσοκομείο!!
  Κι οι αιτωλοακαρνάνες τους ψηφίζουν!! Καλά να πάθουν!!

 19. Ιωάννης Γεωργαντάς avatar
  Ιωάννης Γεωργαντάς 02/10/2011 12:46:41

  Απογοήτευση αν επαληθευτεί το άρθρο...

 20. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 02/10/2011 13:08:45

  Να σας πω τι νομίζω ότι συμβαίνει:

  Ή κάποιοι στην Συγγρού παίζουν με τα νεύρα μας και διαρρέουν διάφορα ονόματα για να δούν τις αντιδράσεις, ή
  όπως λέει και η ανάρτηση η εφημερίδα κάνει ρουσφέτι σε μονίμους υποψήφιους υποψήφιους

 21. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 02/10/2011 13:12:22

  Για το θέμα των υποψηφιοτήτων θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τ ην εκλογή του ΠΡΟΕΔΡΟΥ το 2009.Αν συνεχισθεί η επιλογή των υποψηφίων,κληρονομικώ δικαιωματι κλπ.,πολλοί των εκλογέων θα αντιδράσουν δυναμικά και τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για την Ν.Δ. Η επιλογή των υποψηφίων να αφαιθεί στην κρίση των πολιτών.

 22. DIANE avatar
  DIANE 02/10/2011 13:13:18

  Εναν και μοναδικό έντιμο πολιτικό έχουμε τούτη τη συγκυρία, άντε να τον χαντακώσουμε με Γιαννάκου, Κακλαμάνηδες (θα πάρει και τον Ψινάκη γραμματέα;), παιδιά Εβερτ, Αχ. Καραμανλή κλπ.
  Καλά, δεν λυπάστε την παντέρμη Πατρίδα μας; Ολοι όσοι στηθήκαμε ώρες και ψηφίσαμε τον κ. Σαμαρά δεν το κάναμε για να βολευτούμε εμείς και τα παιδιά μας, αλλά μ΄ένα όνειρο: να φύγουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι διαπλεκόμενοι, οι ανθέλληνες, οι ανίκανοι, οι ασχολούμενοι με το πίσω μέρος του σκελετού τους κλπ.
  Είμαστε η πιο νοικοκυρεμένη και συνετή κοινωνική τάξη, η πιο πατριωτική, η πιο ονειροπόλα.Κι η πιο προδομένη, τις τελευταίες δεκαετίες, από εκείνους που συνεργάστηκαν και ωφελήθηκαν κι εξακολουθούν νάχουν κοινά συμφέροντα με την πράσινη λαίλαπα.
  Εχουμε την απαίτηση να μας βγάλει ο κ. Σαμαράς από τον υπόνομο οπου μας έχουν ρίξει.
  Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται καινούριο συνεργείο. Οπως οι καινούριες -και εποικοδομητικές- ιδέες του κ. Σαμαρά. Και το συνεργείο πρέπει νάχει κι αυτό ιδέες (όχι σαν ορισμένα φυντάνια που στερούνται και πολιτικού λόγου και βασικών γνώσεων δημοτικού για το τι σημαίνει πολιτική) και αυτοθυσία και θέληση να μιμηθεί τον Ηρακλή και να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγείου.
  Ηρακλειδείς χρειάζεται ο κ. Σαμαράς κι όχι σταβλοκαθαρίστριες της πλάκας που, εξάλλου, δοκιμάστηκαν αρκετοί από αυτούς κι απέτυχαν.
  Αν η ΝΔ δεν ανταποκριθεί στο κοινό περί Δικαίου αίσθημα, θάχουμε εκτροπή πολιτική, με αύξηση των ποσοστών των λεγόμενων αριστερών κομμάτων και, -ο Θεός να βάλει το χέρι του- ακόμα χειρότερα.

 23. Cesar avatar
  Cesar 02/10/2011 14:10:34

  Αν αληθέυει ο κατάλογος να ειστε βέβαιοι πως το 19% θα είναι το ανώτερο ποσοστό. Δεν ψηφίσαμε η βάση για να έρθουν στην εξουσία τα "βόλεμένα" των πρώην.

 24. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 02/10/2011 15:23:24

  Αν ο Σ. θέλει να πείσει τους Έλληνες ότι κάτι αλλάζει, πρέπει ΤΩΡΑ να μας πει ποιοι θα είναι στην αυριανή κυβέρνησή του υπουργοί Παιδείας, Αμύνης, Εξωτερικών και Οικονομίας.
  Και αυτοί να πιάσουν δουλειά από σήμερα, παρουσιάζοντας ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προτάσεις και εναλλακτικές λύσεις στα ασυνάρτητα σχέδια της κυβέρνησης.
  Αν είναι οι κατάλληλοι, ο κόσμος θα πειστεί και θα στηρίξει ΠΡΟΣΩΠΑ όχι ιδέες.
  Αν είναι ακατάλληλοι, θα γλιτώσουμε και την αγωνία των εκλογών.
  Με γενικόλογες και αόριστες διακηρύξεις ουδείς πείθεται πλέον.
  Ιδού η Ρόδος...

 25. tzager avatar
  tzager 02/10/2011 16:29:34

  Είναι τυχαίο ότι τις θέσεις των τομεαρχών απαρτίζουν σχεδόν αμιγώς άτομα του φιλελεύθερου κεντρώου μπλοκ (Μουσουρούλης, Αρης, Χατζηδάκης, Δένδιας, Μητσοτάκης)???? Ακόμα και οι Αβραμόπουλος, Μηταράκης και Δήμας ανήκουν στην πτέρυγα των μετριοπαθών ευρωπαιστών φιλελεύθερων πολιτικών...

  Που είναι η λαική εθνοκεντρική δεξιά που αναφανδόν στήριξε Σαμαρά???? Που είναι ο Μανώλης, η Παπακώστα και ο Παναγιωτόπουλος οεεο???

 26. karenin avatar
  karenin 02/10/2011 17:14:07

  To oχι στο μνημόνιο αποσκοπούσε καθαρά στο να μην φθαρεί, και να έιναι η εφεδρεία του συστήματος. Ολων αυτών που δέν θέλουν να αλλάξει τίποτα, γιατί ζουν με προνόμια και είναι βολεμένοι. Απο αυτήν την ίδια παρέα είναι όλοι τους, ομοτράπεζοι και κομψευόμενοι, πάντα στην σκια της εξουσίας με εισιτήριο που τους κόψαμε εμείς.
  Ξαφνικά ανακαλύψαμε πως για να γίνουμε κεντροδεξιά, πρέπει να πάρουμε
  την ευλογία του κυρ Σταύρου, και τα σοβαρά μηνύματα προς τον λαό μέσω του Βήματος. Κάντε λοιπόν την σούμα, αντιπολιτευτική τακτική, τομεαρχες,
  υποψήφιοι βουλευτές, επιλογή ΜΜΕ, και πέστε μου ενα σοβαρό λόγο, γιατί η ΝΔ να μην είναι μετά το ΠΑΣΟΚ, το επόμενο πολιτικό λείψανο.

  • alakran avatar
   alakran @ karenin 02/10/2011 17:17:40

   Καλά το πήγαινες,φαινόταν λογικοφανής η σκέψη σου, μέχρι που έγραψες ότι το Βήμα "ευλογεί" το Σαμαρά και τα χάλασες όλα.
   Ξαναπροσπάθησε.

 27. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 02/10/2011 18:31:57

  Ἕτερο λάθος εἶναι ἡ προσπάθεια νὰ βρεθοῦν "καλοὶ" ὑποψήφιοι ἐκ τῶν πλεόντων στὴν κομματικὴ χαβούζα ἢ σιμά της. "Καλὸς εἶναι μωρὲ ὁ τάδε, μὴν τὸν κάψουμε ἐπειδὴ εἶναι μικρανηψιὸς τοῦ Βροντοσαυράκη", "ἡ κοπέλα θὰ φέρει ψήφους, κόβει καὶ τὸ μυαλό της, μὴν τὸ παίζουμε τώρα μὲ τὸν σταυρὸ στὸ χέρι" κλπ. Σπανιώτατα μποροῦν νὰ διανοηθοῦν τὸ ἐνδεχόμενο ἐξεύρεσης ὑποψηφίων ἀπὸ τὴν ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

 28. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 02/10/2011 19:19:55

  Διάβασα με προσοχή όλα τα σχόλια και το συμπέρασμα είναι απλό. Η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ θέλει ούτε να τους βλέπει ούτε να ακούει τα ονόματα των περισσοτέρων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, τα οποία αδιαφορώ αν είναι "στημένα" η "πληροφορημένα" η οτιδήποτε άλλο...
  Ο λαός θέλει ανανέωση!
  Η μπόχα της καμαρίλας μόνο με φρέσκο αέρα θα φύγει... με κλειστά πορτοπαράθυρα δεν γίνεται τίποτα. Και τα διάφορα αρωματικά σπρέυ δεν καθαρίζουν την ατμόσφαιρα... το αντίθετο.
  Και οι "ελέω συστήματος" κληρονόμοι και άλλα παράσιτα, μόνο καμαρίλα εκπέμπουν... έστω αρωματισμένη...

 29. Βαλκάνιος avatar
  Βαλκάνιος 02/10/2011 19:46:33

  Την Μεσσηνία δεν την έχει γιατι????

 30. provato avatar
  provato 02/10/2011 20:25:06

  Την απορία την είχα από τότε που η ΝΔ είχε προτείνει (σωστά) όριο θητείας σε δημάρχους, νομάρχες κτλ.
  Γιατί δεν πρότεινε όριο 3 κοινοβουλευτικών περιόδων ή μέγιστο 12 έτη ΚΑΙ στους βουλευτές ;
  Κατευθείαν φεύγει (ανεπιστρεπτί) σχεδόν όλη η σαπίλα του μεταπολιτευτικού συστήματος.
  Και για όσους ισχυριστούν ότι έτσι , ίσως καίγονται μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, η απάντηση μπορεί να δοθεί εύκολα με πρόβλεψη παράκαμψης της απαγόρευσης σε όσους υποψηφίους συγκεντρώνουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψήφων που θα αυξάνεται προοδευτικά ανά τετραετία .
  Και πολιτικοί δεινόσαυροι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Απλά με ένα τέτοιο νόμο τους ευνουχίζεις ανοίγοντας (πραγματικά) το δρόμο σε νέους υποψηφίους και περιορίζοντας το ΄΄ποντάρισμα΄΄ εξωθεσμικών κέντρων σε κάποιους-ες πολιτικούς ΄΄αστραχάν΄΄ (σε συνδυασμό βέβαια και με κάποια άλλα μέτρα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα).
  Θα ήθελα να δω τα πρόσωπα των βουλευτών -όλων των κομμάτων- εάν ποτέ ερχόταν προς ψήφιση παρόμοιο σχέδιο νόμου. (μπεεε...)

 31. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/10/2011 20:57:09

  Για να μην το ψιλοκοσκινίζουμε:

  όταν ο Πρόεδρος επιλέγεται από τη βάση δεν μπορεί η επιλογή των υποψηφίων να είναι οφίτσιο ή κληρονομικό δικαίωμα.
  Την επόμενη Κυριακή η βάση μπορεί να καταρτίσει και να επιλέξει τους υποψήφιους όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.

  Όταν άλλος μου φτιάχνει τη λίστα με τα ψώνια ή από τη λίστα θα ψωνίζω ή δεν πάω για φραπέ...τόσο απλά.
  Αν κάποιοι χρειάζονται image maker & opinion και αναλυτές για να καταλάβουν ότι η γη γυρίζει ...καληνύχτα.


  ΥΓ


  Αν ορισμένοι επιθυμούν δαχτυλίδια ας πάνε να αρραβωνιαστούν ...έλεος με τις καρέκλες και τα τζάκια ...διαφορετικά ας αναλύουν ορισμένοι τη δημοσκοπική καθήλωση και ας απορούν γιατί δεν πείθεται η μάζα...επειδή πλέον δεν υπάρχει μάζα και πρόβατα αλλά η κατάρρευση και ή αλλάζεις ή σε πλακώνουν τα μπάζα.

 32. Μάρκος avatar
  Μάρκος 02/10/2011 21:09:02

  Και μετά φταίω εγώ που θέλω Βασιλιά;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Μάρκος 02/10/2011 21:20:23

   έχουμε 300 παιδιά δεν σου φτάνουν;

   • Μάρκος avatar
    Μάρκος @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 21:34:47

    Όταν ενημερωθείς για το ποιος κοστίζει πιο πολύ, και ποιος προσφέρει πιο πολύ, ξαναμιλάμε...

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Μάρκος 02/10/2011 21:41:03

     και γιατί βασιλιά; αυτοκράτορα μια και έξω.

     όσο ποιος έχει στοιχίσει περισσότερο η ιστορία έχει καταγράψει και υλικά και εθνικά για τον τέως.

     • Μάρκος avatar
      Μάρκος @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 22:00:45

      Άσε ρε φιλαράρι...το ότι είσαι ελεύθερος και γράφεις ό,τι σου κατέβει στο ίντερνετ, το οφείλεις ακριβώς στο παρελθόν και την προσφορά κάποιοων θεσμών, που μας έβαλαν στη δύση, και διπλασίασαν την Ελλάδα. Αντίθετα, το ξεπούλημα της Ελλάδας, το οφείλεις στους 300. Βάλε στη ζυγαριά λοιπόν και άσε την Ιστορία, που την γράφουν οι Ρεπούστηδες του Καθεστώτος...

 33. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/10/2011 21:37:48

  Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
  Θα ακούσουμε ακόμη πολλά.
  Από νοσταλγούς του Ντερτιλή, έως και μια μεταβατική κυβέρνηση της... Ιεράς Συνόδου (το άκουσα κι αυτό)!

 34. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 02/10/2011 22:38:17

  ΚΑΛΑ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΕΤΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΨΗΑΦΑΑΚΙΑ ΜΑΣ.

 35. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 03/10/2011 01:24:45

  "Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θ'αλλάξει ποτέ..."

 36. ΔΙΟΜΗΔΗΣ avatar
  ΔΙΟΜΗΔΗΣ 03/10/2011 12:28:02

  Πάλι μια απο τα ίδια δηλ.? Οι αποτυχημένοι απόγονοι των αποτυχημένων? Οικογενειακή παράδοση εξουσίας? Το νέο τζάκι της γοητευτικής-life style Κεφαλογιάνναινας? Ο Κυριάκος? ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ! Νέοι άνθρωποι καθαροί απο τη βάση με ελεγμένο Πόθεν Έσχες, καθαρά ποινικά μητρώα και ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ! Αλλοιώς ΑΣ μας προδίδεις κι εσύ!

 37. eco avatar
  eco 03/10/2011 15:16:02

  Αφου δεν καταλαβαίνουν ότι οι εποχές άλλαξαν..είναι υποχρέωση όλων μας να τους το δώσουμε να καταλάβουν. Δεν υπάρχει δικαιολογία σε κανέναν μας. εμείς επιλέγουμε!

 38. ΔΙΟΜΗΔΗΣ avatar
  ΔΙΟΜΗΔΗΣ 03/10/2011 15:28:26

  Εάν στην επίσημη λίστα υπάρχει ,έστω κι ένα, όνομα απο τα παλιά, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΝΔ, θα πάρω τα ρίσκα μου και θα ψηφίσω Λευκό. Άντε να δούμε πόσοι είμαστε!

 39. ΔΙΟΜΗΔΗΣ avatar
  ΔΙΟΜΗΔΗΣ 03/10/2011 15:42:21

  Καλά, τώρα το είδα. Παπαγεωργόπουλος????????? ΕΛΕΕΕΕΕΟΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!

 40. Thomai Pagiantza avatar
  Thomai Pagiantza 03/10/2011 16:39:29

  ...ΑΝΑΜΗΡΥΚΑΖΟΝΤΑΣ....ΕΙΚΑΖΟΝΤΕΣ ες αεί την "επανεκκίνηση"...Η καταργηση του παλιού δεν είναι ωφέλιμη....Ωφέλιμο είναι να παντρέψεις το παλιό με το καινούργιο κ το τελευταίο να είναι το ένα βήμα "μπροστά"....

 41. thpr avatar
  thpr 03/10/2011 17:22:51

  Ας βαλουν τον αριθμο των ενσημων που εχει καθε υποψηφιος διπλα στο ονομα του υποψηφιου να δεις πως ανανεώνεται το συστημα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.