28/09/2010 18:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΓΣΕΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης μισθών

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, αυτό θα πρέπει να καθορίζεται με γνώμονα τα προβλήματα που έχει η κάθε επιχείρηση.

«Μπορούμε να δούμε πώς θα σώσουμε την επιχείρηση και τις θέσεις εργασίας εάν προκύψει θέμα κλεισίματος», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τάχθηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο οι επιχειρησιακές συμβάσεις να υπερισχύουν των κλαδικών, ως γενικός κανόνας. Όπως τόνισε, «η εφαρμογή μία τέτοιας διάταξης κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 28/09/2010 19:09:31

  Από ότι βλέπω η ΓΣΕΕ έχει αναλάβει τα καθήκοντα του γραφείου τύπου της κυβέρνησης.
  Να τους χαίρονται οι εργάτες. χο! χο! χο!

 2. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 28/09/2010 19:25:56

  Τι διάολο, τους αρέσει να τους δέρνουνε;

 3. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 28/09/2010 19:28:41

  Η απόσυρση της ΓΣΣΕ απελευθερώνει το εργατικό κίνημα

  Την πρόθεση της ΓΣΕΕ αφενός να μην συμμετάσχει στη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Οκτωβρίου και αφετέρου να μην κηρύξει κάποια γενική απεργία για το άμεσο μέλλον, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters. Επίσης ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε ότι παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ δεν κατάφερε τίποτα και τα σκληρά μέτρα εφαρμόστηκαν και ακόμα είπε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

  Αναρωτιόμαστε: Ποιος είναι ο λόγος που η ΓΣΕΕ αποσύρεται για το «άμεσο» μέλλον από τις απεργιακές κινητοποιήσεις; Έχουν άραγε ικανοποιηθεί τα αιτήματα των εργαζομένων ή μήπως βάζει πλάτη προκειμένου να πάμε «ήσυχα και νηφάλια» στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

  Βέβαια θα μας πείτε ότι και οι απεργίες που έκαναν μέχρι σήμερα τα κομματικά συνδικάτα δεν είχαν στόχο να «πονέσουν» το πολιτικό σύστημα, αλλά είχαν ως στόχο (εκτιμούμε εμείς) να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να εκτονώνουν τη λαϊκή οργή και να δικαιολογούν οι κομματικοί συνδικαλιστές την εξουσία και τις προνομίες τους. Αν ήθελαν να προκαλέσουν πρόβλημα στο πολιτικό σύστημα θα μπορούσαν να το επιτύχουν με μια απεργία διαρκείας και μάλιστα σε συντονισμό με άλλες κοινωνικές ομάδες και όχι με 24ωρες απεργίες για την τιμή των όπλων. Τώρα, που ο λαός την χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, η ΓΣΕΕ αποσύρεται ακόμα και από την τιμή των όπλων και από τις εντυπώσεις.

  Καλύτερα όμως έτσι. Ο λαός πρέπει να απελευθερωθεί και να αυτοοργανωθεί μακριά από τις κομματικές συντεχνίες, για να βρει μόνος του τις επαφές του και τα σημεία ισορροπίας του και όχι με καπελώματα και καθοδηγήσεις τύπου «μαντριού».

  Με αυτή την τελευταία έννοια, πραγματικά η απόσυρση της ΓΣΕΕ από τους εργατικούς «αγώνες» και η απελευθέρωση του εργατικού κινήματος είναι η μέγιστη και τελευταία προσφορά που μπορεί να κάνει προς το λαό.

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_8030.html

 4. δευτεροςασχετος avatar
  δευτεροςασχετος 28/09/2010 19:41:02

  είστε οι ντροπή όλων των εργατών-πράσινα τσιράκια των εργοδοτών.
  τώρα με το παμε

 5. Kasut avatar
  Kasut 28/09/2010 19:51:25

  Μόλις βολευτούν και οι Φωτόπουλοι της ΔΕΗ τα ίδια θα κάνουν και εσείς τους υποστηρίζατε. Πράσινους συνδικαλιστές δηλαδή.

 6. Calamari avatar
  Calamari 28/09/2010 20:26:06

  "Με συλλαλητήριο και παραστάσεις διαμαρτυρίας, αλλά όχι κάποια κεντρική απεργιακή κινητοποίηση, αποφάσισαν να συμμετάσχουν (οι πλειοψηφίες) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πανευρωπαϊκή μέρα δράσης στις 29 Σεπτεμβρίου που κήρυξαν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα ενάντια στη λιτότητα και τα εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε βάρος των εργαζομένων επικαλούμενες την οικονομική κρίση.

  "Αυτόνομη Παρέμβαση": Στο απυρόβλητο η κυβερνητική πολιτική
  Τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ κατέληξαν σε παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών στη 1.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Βασ. Σοφίας 2), ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρα οργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος (6.00 το απόγευμα).

  "Η μέρα αυτή μπορούσε να αξιοποιηθεί προκειμένου οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται στις περισσότερες χώρες και μάλιστα με γενική απεργία. Η μέρα αυτή για τους εργαζόμενους της χώρας μας, που βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και των εργασιακών σχέσεων με βάση τις συνταγές του Μνημονίου, που συναποφάσισαν η κυβέρνηση και η τρόικα, έπρεπε να αποτελέσει νέο αγωνιστικό σταθμό για τους εργαζόμενους της χώρας μας. Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέρριψε κάθε πρόταση για κάθε μορφής απεργιακή κινητοποίηση και στο παραπέντε αποφάσισε απογευματινό συλλαλητήριο, με ένα πλαίσιο μάλιστα που αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική", τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Αυτόνομη Παρέμβαση", καλώντας τους εργαζόμενους και τα σωματεία να αξιοποιήσουν την 29η Σεπτεμβρίου και να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο Μνημόνιο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές."

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=568174

 7. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 28/09/2010 20:52:24

  Χαχαχαχα
  >Αντε με το καλό υπουργός και εσύ , πρασινοφρουρέ...

 8. aliatas avatar
  aliatas 28/09/2010 22:12:45

  Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν αλλάζει ντορό. Βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για λογαριασμό του κεφαλαίου. Παραπλανά τους εργάτες, υπονομεύει τους αγώνες. Ακόμα και τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζει - όταν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς - τις αξιοποιεί για την εκτόνωση των αγώνων, τις στρέφει συνειδητά σε αντίθετη κατεύθυνση από τα συμφέροντα των εργατών. Αντί για ανειρήνευτη ταξική πάλη με τα μονοπώλια, διαφημίζει την «κοινωνική ειρήνη». Αντί για διεκδικήσεις που θα υπηρετούν τις εργατικές ανάγκες, νοιάζεται για τη διαφύλαξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Αντί για την ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις εργατικές ανάγκες, βλέπει την ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία. Αυτήν υπερασπίζεται με κάθε τρόπο, σε αυτήν υποτάσσεται και επιδιώκει να υποτάξει ολοκληρωτικά και τους εργάτες.


  Γι' αυτό προϋπόθεση για την ανάπτυξη των νέων αγώνων, όρος για να ενισχυθεί το κίνημα και να βάλει φρένο στις σκληρές συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου, είναι να δεχτεί πλήγμα και η στρατηγική της ΓΣΕΕ. Πιο αποφασιστικά οι εργάτες πρέπει να βγούνε στο προσκήνιο, απορρίπτοντας τα ιδεολογήματα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αξιώσεις του κεφαλαίου, πασπαλισμένες με «αγωνιστική» φρασεολογία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.