31/01/2011 07:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΓΑΠ: "στην Θεσσαλία θα κάνουμε τους πιο πετυχημένους πράσινους αγώνες"Το να σου αφαιρείται μια αθλητική διοργάνωση επειδή δε μπορείς να φέρεις σε πέρας για οποιοδήποτε λόγο είναι πράγματι ξεφτίλα και αυτή την ξεφτίλα τη ζούμε κι εμείς επτά χρόνια μετά την Ολυμπιάδα, έστω κι αν γλιτώσουμε 200-300 εκατ. ευρώ.

Αλλωστε, και οι δύο πόλεις, Βόλος και Λάρισα, πόνταραν στους Μεσογειακούς για να γίνουν κάποια σοβαρά έργα, όπως δρόμοι, στάδια κ.λπ. και δικαίως διαμαρτύρονται. Η κυβέρνηση δεν το χειρίστηκε σωστά και θα μπορούσε εδώ κι ένα χρόνο να παραιτηθεί από τους Αγώνες ώστε και την ταπείνωσης της αφαίρεσης να γλιτώσουμε και να μην κινδυνεύουμε να μπούμε στη μαύρη λίστα της διεθνούς αθλητικής οικογένειας. Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια εδώ ου τα λέμε…

Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι όλο αυτό το πανηγυράκι με τους πλήρως απαξιωμένους Μεσογειακούς Αγώνες προσπάθησε να μας τους φορτώσει στην πλάτη το ζεύγος της Αγιας Οικογένειας, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο σύζυγός της που ήθελε να γίνει «Αθάνατος», Ισίδωρος Κούβελος. Για σκεφτείτε. Ενώ η κ. Μπακογιάννη ψηφίζει το Μνημόνιο και τα δεινά του ελληνικού λαού επιμένει σε Αγώνες που θα μας φόρτωναν ακόμη περισσότερα χρέη. Δε μας έφταναν αυτά από τους Ολυμπιακούς που θα πληρώνουμε για μια ζωή τον μεγαλοϊδεατισμό του Σημίτη,  του Βενιζέλου, της Γιάννας και των άλλων, τώρα θα έπρεπε να πληρώσουμε και τις φιλοδοξίες του άλλου ζεύγους.Ο κ. Κούβελος έγινε γνωστός ακριβώς γιατί ανέλαβε επικεφαλής της… μεγάλης αυτής προσπάθειας για τους Μεσογειακούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί η Ελλάδα να έχει ξοδέψει πάνω από 30 εκατ. μέχρι στιγμής για τον φάκελο, κάποια έργα, προβολή, φιλοξενία ξένων παραγόντων κ.λπ. Από την τσέπη μας για να κάνουν κάποιοι το κομμάτι τους.

Από την άλλη, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και την περίπτωση της έκτασης της Μητρόπολης Δημητριάδος στις Νηές Αλμυρού Βόλου. Μια έκταση άνω των 3.000 στρεμμάτων παραχωρήθηκε στην εταιρεία Dolphin του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη ο οποίος τυχαίνει να είναι αδερφός της γυναίκας του Κώστα Μπακογιάννη, γιού της Ντόρας και σημερινού δημάρχου Καρπενησίου, άσχετα αν μέχρι να εκλεγεί δεν ήξερε παρά μόνο την Κουρσεβέλ.

Ο κ. Καμπουρίδης αγόρασε ή μίσθωσε την έκταση για να φτιάξει γήπεδο γκολφ, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, μια τεράστια τουριστική επένδυση δηλαδή η οποία θα συνδεόταν και ολίγο με τους Μεσογειακούς που οργάνωνε ο κ. Κούβελος. Τυχαία όλα αυτά; Δε νομίζω. Πάντως, το παρ’ολίγο Βατοπέδι των Νηών έχει κολλήσει για τα καλά αφού οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι η έκταση δεν είναι της Εκκλησίας, αλλά του δημοσίου. Με την ακύρωση των Μεσογειακών, μάλλον ναυαγεί οριστικά.

Σε κάθε περίπτωση η Αγία Οικογένεια που είχε πάρει πάνω της τη διοργάνωση βγαίνει πολλαπλά ζημιωμένη, εξ’ ου και οι εμφανίσεις της κ. Μπακογιάννη στην τηλεόραση να δηλώνει πόσο ντροπιασμένη αισθάνεται, ότι δεν έπρεπε να χαθούν οι Αγώνες, ότι δε θα μας ξαναδώσουν διοργάνωση κι άλλα τέτοια. Μήπως θα τα πλήρωνε από το υστέρημά της ή θα τα εξοικονομούσαμε από το Μνημόνιο που τόσο σθεναρά συνεχίζει να υποστηρίζει;

H (ευρύτερη) Αγία Οικογενεία και ο …Σόρρος

Η Αγία Οικογένεια, οι συμπέθεροι από την Κύπρο και οι… τρύπες στις Νηές

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 31/01/2011 09:41:40

  Βγήκε προχθές ο Κούβελος και είπε ότι "η Ελλάδα θα κάνει... 100 χρόνια να ξαναπάρει μεγάλη διοργάνωση". (Τώρα, το πόσο "μεγάλη" είναι -ως προς την απήχησή της- η διοργάνωση των λεγόμενων "μεσογειακών αγώνων", αυτό είναι ένα άλλο θέμα.) Προφανώς έχουν ανατραπεί πολλοί και ποικίλοι σχεδιασμοί του(ς), γι' αυτό και αντιδρούν έτσι.

 2. nikosw avatar
  nikosw 31/01/2011 11:19:36

  Καλύτερα σε 100 χρόνια. Και σε 200 αν γίνεται!
  Με την ελπίδα να γίνονται οι αγώνες σε μια χώρα που ΔΕ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ (όχι όπως το 2004 που πίστεψαν όλοι στη Μεγάλη Ιδέα στηριζόμενοι σε ψεύτικα οικονομικά στοιχεία για μια χώρα που ούτε στο Ευρώ έπρεπε να είχε μπει τότε) και θα κάνει αγώνες όταν θα είναι ισάξια με τις άλλες χώρες (σε ανάπτυξη). Αν μέχρι τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΧΩΡΑ!

 3. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 31/01/2011 11:22:33

  Ας πρόσεχαν, όσοι τον ψήφισαν. Αυτός δεν έχει μπέσα.

  • μετρό-στάση γουδί avatar
   μετρό-στάση γουδί @ ΑΡΚΑΣ 31/01/2011 12:23:55

   ήδη εχω κοψει το χερι μου αγαπητέ αρκά

 4. factorx avatar
  factorx 31/01/2011 15:04:34

  Το φιάσκο των Μεσογειακών έφερε στη Βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
  Με ερώτησή του που κατέθεσε πριν από λίγο, καλεί την κυβέρνηση
  Να ενημερώσει τη Βουλή για τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε η Ελλάδα στο ναυάγιο της αφαίρεσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων και υπογραμμίζει πως «η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων να αφαιρέσει τη διοργάνωση από την Ελλάδα, με το αιτιολογικό ότι δεν τήρησε τις συμβάσεις και δεν έδωσε τις απαραίτητες εγγυήσεις παραβιάζοντας τα χρονικά όρια, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική κυβέρνηση». Ο βουλευτής καταγγέλλει επιπολαιότητα ως προς τους χειρισμούς της την κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι η χώρα δεν έχασε μόνο τους αγώνες, αλλά και εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του κράτους, τα οποία δαπάνησε για τη διεκδίκηση, τη φιλοξενία των εκπροσώπων της Δ.Ε.Μ.Α., καθώς και για τις δόσεις που έχει ήδη καταβάλει βάσει της σύμβασης ενώ παράλληλα η ματαίωση της οργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων στη Θεσσαλία ακυρώνει μια μοναδική ευκαιρία προβολής της χώρας μας σε καιρούς που την είχε όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη.

 5. netos avatar
  netos 31/01/2011 15:07:36

  Δε μπορούσαν να μας ξεφτιλίσοτυν πριν το 2004...? Άχρηστοι αθάνατοι και θνητοί

 6. Armageddon avatar
  Armageddon 31/01/2011 15:19:24

  ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΠΑΨΕ ΡΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ,ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ,ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ
  Κε ΓΑΠ.......

 7. aristotelis avatar
  aristotelis 31/01/2011 20:01:07

  Πάντως αναλογιστείτε αν ήταν στην θέση της κυβέρνησης του αγοριού απο την Μασαχουσέτη, ο Κ.Κ β τι θα ακουγόταν και θα λεγόταν κάθε βράδυ από τα τηλεπαράθυρα του μεγαλοκάναλου...;
  Και πως αντίστοιχα ο Κ.Κ. β χειρίστηκε την καυτή πατάτα - που παρέλαβε από τον πρωθυπουργό του Χρηματιστηρίου - της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων...με στάδια ανέτοιμα, υποδομές που ορισμένες δεν είχαν καν ξεκινήσει να γίνονται (σταθμός Νερατζιώτισας) ή άλλες ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο (Μαραθώνιος διαδρομή) και άλλα πολλά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.