#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2011 12:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΓΑΠ: πολύ σκληρός για να τον ... φάνεΤην εποχή της απόρριψης του σχεδίου Ανάν, τέθηκε για πρώτη φορά σε αμφισβήτηση από τους Αμερικανούς η « ηγετική καταλληλότητα» του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Ουάσιγκτον είχε ξοδέψει χρόνο και χρήμα επενδύοντας στην επιβολή του σχεδίου, λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο που λεγόταν Τάσσος Παπαδόπουλος. Η αδυναμία του Γιώργου να ασκήσει καταλυτική επιρροή στα ελληνικά ΜΜΕ και να εκβιάσει ένα θετικό(για τους Αμερικανούς)αποτέλεσμα στο επίμαχο δημοψήφισμα, γκρέμισε την εικόνα του, ως «decision maker».

Εμφανώς απογοητευμένος ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης που ήταν σε θέση να γνωρίζει τις πικρόχολες συζητήσεις στους διαδρόμους του Στέητ Ντιπάρτμεντ, περιέγραφε τότε τον Γιώργο ως ένα επίδοξο ηγέτη μειωμένης πολιτικής αντίληψης, φορτωμένο με πολλά οικογενειακά συμπλέγματα και ακλόνητες ιδεοληψίες. Ειδικότερα μιλούσε για έναν «πολιτικό μικρού διαμετρήματος που δεν μπορούσε να περάσει μηνύματα»(he could not deliver the message).

Η εκτίμηση εκείνη των Αμερικανών, αν και περιέχει αυτονόητες επισημάνσεις, θεωρώ ότι τελικά υπήρξε ρηχή και υποτιμά τον κ. Παπανδρέου. Γιατί, παρά τον πασιφανή πολιτικό του αυτισμό, αποδείχτηκε ότι μπορεί να περάσει μηνύματα, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μεταφέροντας δονήσεις τρόμου για το πώς ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός κατάφερε, μέσα σε δύο χρόνια να διαλύσει τη χώρα του και να εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή.

Έχω ξαναγράψει ότι με τα κατορθώματα του, κορωνίδα των οποίων υπήρξε η εξαγγελία δημοψηφίσματος, ο Γιώργος, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχε τεθεί σε κατ΄οικον περιορισμό. Μόνο και μόνο επειδή αποδεδειγμένα αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

Δυστυχώς, ο τέως πρωθυπουργός εξακολουθεί να απολαμβάνει σκανδαλώδους ασυλίας, καταγγέλλοντας τα ίδια μέσα ενημέρωσης που ξεδιάντροπα φιλοτέχνησαν το προφίλ του, ως…μεσσία!

Σε πείσμα μάλιστα των αμερικανικών προβλέψεων, ο κ. Παπανδρέου αποδεικνύεται μαιτρ της πολιτικής επιβίωσης. Επί πέντε ολόκληρες μέρες έσπρωχνε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και με νοοτροπία Μπεν Αλι, αρνείτο να παραδώσει την εντολή. Κι όταν αναγκάστηκε υπό την πίεση του Σαμαρά να αποσυρθεί, ούτε που ψέλλισε την λέξη παραίτηση.

Τα τελευταία 24ωρα διαμηνύει ότι δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την αρχηγία του κόμματος και τα προνόμια που απορρέουν από αυτή. Ταυτόχρονα επιχειρεί και την κηδεμονία της νέας κυβέρνησης, απλώνοντας ατζέντα που ξεπερνά κατά πολύ το περιορισμένο εύρος της αποστολής της.

Ο κ. Παπανδρέου ανακάλυψε ότι τους επόμενους τρείς μήνες,  προδιαγράφονται ιδεατές συνθήκες για να λυθεί το Σκοπιανό, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, να αναμορφωθεί το εκλογικό σύστημα, να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και να ξεκινήσουν οι εξορύξεις πετρελαίου στο Αιγαίο!  Και τους εξωγήινους θα ανακάλυπτε ο τέως πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει την παρουσία του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ίσως βέβαια, σε αυτή τη τελευταία περίπτωση, να προσέφερε πολύτιμη υπηρεσία στη πατρίδα, επειδή ασφαλώς θα μπορούσε να μιλήσει τη γλώσσα τους…

Γιώργος Χαρβαλιάς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/11/2011 12:35:13

  Πολύ σκληρός; ή απλά ...αχώνευτος;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ο Ιθαγενής 20/11/2011 12:52:36

   καλό!

 2. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 20/11/2011 12:36:11

  Kαλοοοο! Η ακροτελεύτια επισήμανση, όλα τα λεφτά. Ομως ο Γιώργος δεν είναι το μόνο ούφο. Ουφο είναι και ολοι αυτοί που εξακολουθούν τον λιβανίζουν και να επιδαψιλεύουν τιμές...πρίγκηπα. Η μήπως υπάρχει και κάτι άλλο; Θα σκεφτόμουν τα λιγοστά εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης προς το κόμμα, αλλά είναι πράγματι...λιγοστά για να συγκινήσουν τα γούστα της οικογένειας και της αυλής της...

 3. δημητρης avatar
  δημητρης 20/11/2011 12:48:32

  ΟΥΦΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ.
  Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

 4. irida avatar
  irida 20/11/2011 12:48:57

  Πολύ απλοικά τα τοποθετεί ο Χαρβαλιάς. Είναι όμως έτσι; Είναι μειωμένης αντίληψης; Δεν το πιστεύω! Είναι άχρηστος για τους εντολείς του; Όχι, πάλι. Λειτούργησε εν θερμώ με το δημοψήφισμα κι όλα τα υπόλοιπα; Προσωπικά πιστεύω όχι. Πως αποδεικνύεται αυτό;. Δύσκολα αποδεικνύονται πράγματα στην πολιτική γι αυτό το λόγο κι επιβιώνει ακόμα, η πολιτική κι οι πολιτικοί. Ο χρόνος όμως τις υποψίες, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις κάνει βεβαιότητα. Θα ταν πολύ "ωραίο" να ταν τόσο απλά όλα. Στο πολιτικό όμως γίγνεσθαι, το πολύπλοκο γίγνεσθαι, με τις έξωθεν κι έσωθεν παρεμβάσεις, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Ίσως να ναι κι απόλυτα προδιαγεγραμμένα. Οψόμεθα.
  Συμφωνούμε στην ύπαρξη ούφο!! Ναι, δυστυχώς, είναι πραγματικότητα.
  Μπορώ όμως να στοιχηματίσω πως δε θα φύγει ο Γιώργος, άσχετα αν το ΠΑΣΟΚ σκορπιστεί στους πέντε ανέμους(αυτούς που έσπειρε φυσικά ). Χρειάζεται ακόμα. Γιατί; Ίσως γιατί είναι, με διαφορά από τους λοιπούς,εκείνος ο πολιτικός που νιώθει πιο μακριά από όλους εμάς τους Έλληνες.

 5. yianna avatar
  yianna 20/11/2011 12:52:49

  Μπορεί να τον έχουν φτύσει οι πάτρονές του Αμερικανοί, όμως το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο στο εξωτερικό και την Ελλάδα, και το εγχώριο σύστημα ΠΑΣΟΚ τον κρατά ακλόνητο στη θέση του . Τα χρήματα που απέκτησε το σύστημα, από κλητήρα, οδηγό, συνδικαλιστές και νέα τζάκια είναι πάρα πολλά. Γιατί να τον διώξουν?

 6. Τriantafillidis Ioanis avatar
  Τriantafillidis Ioanis 20/11/2011 13:09:33

  ... στην περίπτωση του GAP και με αφορμή την επιμονή του να παραμείνει ζωντανός, νομίζω ότι δένει γάντι με την σκηνή :
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t_JWywDqgRs

 7. Απορία avatar
  Απορία 20/11/2011 13:28:37

  Ο κάθε "ΓΑΠ" υπάρχει πολιτικά γιατί δεν είναι ποινικοποιημένο το ρουσφέτι, το "βόλεμα" και η "εξυπηρέτηση".

  Όσο ηλίθιος και να είναι κάποιος, με σώας τας φρένας δεν ψηφίζει πολιτικούς τύπου "ΓΑΠ".
  Ο λόγος που συγκρατούν κάτι τέτοιοι έναν βασικό πυρήνα "οπαδών" είναι καθαρά το μπαξίσι, είτε άμεσο, είτε έμμεσο.

  Ο επόμενος ηγέτης αυτής της χώρας, εαν πραγματικά ενδιαφέρεται γι'αυτόν τον τόπο, πρέπει να ποινικοποιήσει το ρουσφέτι και να στείλει φυλακή όσους θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν σαν προεκλογική ή μετεκλογική μέθοδο προσέλκυσης "οπαδών".

  Μόνον έτσι θα εκλείψουν οι διάφοροι πολιτικοί "δικτατορίσκοι" και οι φαμίλιες τους.

 8. unfair avatar
  unfair 20/11/2011 13:31:11

  Με όσα επίθετα κ να τον λούζουμε, δεν έχει καμιά σημασία.
  Πρέπει να κριθεί για τις πράξεις του, κ όχι σε εκλογικό σώμα, αλλά σε δικαστήριο. Οι ζημιές που έκανε στην Ελλάδα, είναι τεράστιες!
  Πρέπει επιτέλους, να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον πολιτικό λόγο, από πράξεις που δεν είναι μόνον πολιτικές!

 9. Aris. A avatar
  Aris. A 20/11/2011 13:44:37

  Η υποστήριξη στον Παπανδρέου από μια μεγάλη μερίδα σετελεχών και οπαδών του Πασόκ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του μογγολισμού που πάσχει μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος.

  Οι 153 ψήφοι εμπιστοσύνης και τα χειροκροτήματα στην βουλή θα αποτελούν διαχρονικό μνημείο ψυχιατρικής ανωμαλίας ενός πολιτικούς κόμματος που ξεκίνησε να φέρει τον Σοσιαλισμό το 81 και υποσχέθηκε λαική ανεξαρτησία και λαική κυριαρχία με έναν πήδουλα αρχηγό και κατάντησε να βάλει την χώρα στο ΔΝΤ να υποστηρίζει την πολιτική διάλυση της χώρας και να αποθεώνει έναν αποδεδειγμένα ελλειματικό πρόσωπο για αρχηγό και πρωθυπουργό.

  Ο Γιώργος μου θυμίζει τον Χλοχλουάνε που είχε φέρει κάποτε ο Νταιφάς προσπαθώντας να πείσει τους γάβρους ότι έκανε την μεγάλη μεταγραφή.

  • yianna avatar
   yianna @ Aris. A 20/11/2011 13:53:06

   Εύστοχο το σχόλιο σου Άρη

 10. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/11/2011 14:03:20

  ''Blatela Gigantia''...

 11. Τάλως avatar
  Τάλως 20/11/2011 16:06:09

  ΑΑΑ ΘΑ τρελαθώ. Δεν το πιστεύω!
  Εχει αποδειχθεί οτι οποιος κανει γυμναστική εχει λιγοτερο άγχος, το ξερω απο εμπειρίας μου, αλλά οχι οτι γινετε και παχύδερμο...
  Τα έκανε όλα ρόιδο. Ο Γ.Α.Π

  Υ.Γ Πρώτα λυπούμε τον εαυτό μου, και μετά τους άλλους που τον ψηφίσαν!

 12. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 20/11/2011 17:35:35

  Την απόλυτη περιγραφή του ΓΑΠ,την έκανε η Χρύσα Ρώπα μαζί με τον Λαζόπουλο!ΠΕΤΣΑΑΑΛΝΙΚΟΟΟΟΣΣΣ?????

 13. Χιώτης avatar
  Χιώτης 20/11/2011 23:25:29

  Δέν έχει τελειώσει ακόμα αυτά που έχει αναλάβει, τοσό απλά ...

 14. βισάλτης avatar
  βισάλτης 21/11/2011 19:08:14

  Δεν είναι για γέλια η εμμονή μας με ονόματα..Δηλαδή θα ταίζαμε αποδεδειγμένα κοπρόσκυλλα για χρόνια μόνο και μόνο επειδή κρατούν δήθεν από ράτσα; Μόνο σε κάτι χώρες της μ.ανατολής και στην ινδία ο λαός έχει εμμονή με ονόματα σε εκνευριστικό σημείο να δηλώνουν άσχετες νύφες από την ιταλία ότι δεν θέλουν να πολιτευτούν και ο κόσμος με το ζόρι να τις αναγορευει σε ηγέτες..Θέλει ψάξιμο το πράγμα...ίσως είμαστε περισσότερο μ.ανατολή από ότι νομίζουμε και ίσως το κάιρο είναι κοντύτερα στην αθήνα από την ευρώπη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.