#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2011 10:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΓΑΠ: Τον φεύγουν, αλλά δεν φεύγειΑργά, αλλά σταθερά ανοίγει το θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ να προσπαθεί να πάει σε ελεγχόμενες διαδικασίες – αλλά να μην τις έχει βρει! Στην παρούσα φάση ο ΓΑΠ ως πρόεδρος, αλλά και λόγω συσχετισμού δυνάμεων, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι και την άνεση των χειρισμών. Και αυτό επειδή

-Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου (ΛοΡΔι) θέλουν ακόμη χρόνο να ετοιμαστούν. Βέβαια δουλεύουν στο παρασκήνιο, έχουν επικοινωνία με τέως υπουργούς (Μόσιαλος κ.α.) και βουλευτές και ελπίζουν ότι θα τους «σπρώξουν» εκείνοι που επέβαλαν τον Παπαδήμο. Επίσης ακόμη δεν έχουν βρει ισορροπίες μεταξύ τους και δεν έχουν μοιράσει ρόλους. Έτσι εξηγείται και η δήλωση του Λοβέρδου ότι είναι πρόωρο να τεθεί θέμα ηγεσίας. Αλλά το φρούτο που είναι πρόωρο τον Νοέμβρη, είναι ώριμο τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη έχει σαπίσει, λένε άσπονδοι φίλοι του, που τον κατηγορούν ότι φροντίζει μόνο το προσωπικό του προφίλ.

Ο Βενιζέλος θα κριθεί από την επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το ξέρει και ο ίδιος και τα δίνει όλα στην προσπάθεια αυτή, διότι είναι η τελευταία ευκαιρία του. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχει χρόνο για ίντριγκα και πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσει τις σχέσεις του με επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι πλέον μπορούν να παίξουν και με τους ΛοΡΔι.

Έτσι ο ΓΑΠ κινείται σε δύο επίπεδα. Από την μία «ψευδοπρωθυπουργεύει» συναντώντας υπουργούς (Βενιζέλο, Ρέππα, Παπουτσή, Χρυσοχοϊδη, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο, Σκανδαλίδη, Ραγκούση) για υπηρεσιακά θέματα. Από την άλλη ετοιμάζεται να ανοίξει τα χαρτιά του, αφού δει μέσα από τις «ειλικρινείς» συζητήσεις που έχει με τους υπουργούς τις δικές τους σκέψεις – γιατί ο ίδιος μιλά λίγο και ακούει περισσότερο κάνοντας ότι συμφωνεί με τον εκάστοτε συνομιλητή του.

Το επιτελείο του Γιώργου πάντως εκπονεί σχέδια και μετρά δυνάμεις. Χρειάζεται επομένως χρόνο και ηρεμία, γι’ αυτό και ο ΓΑΠ λέει «να πάρουμε πρώτα την έκτη δόση» και μετά βλέπουμε.

Η αλήθεια είναι ότι δέχεται εισηγήσεις για να ξεκινήσει ο ίδιος τις διεργασίες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (ακόμα και αν θα είναι και πάλι υποψήφιος).

Μία άλλη πρόταση είναι «να μιλήσει με το λαό» με περιοδείες και συχνές δημόσιες εμφανίσεις που θα αναδομήσουν το πολιτικό προφίλ του, που σήμερα είναι στα χειρότερα της πολιτικής του καριέρας.

Ισχυρός παράγων του στενού περιβάλλοντος του ΓΑΠ εκτιμά ότι το παιχνίδι στην παρούσα φάση θα παιχτεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, την οποία πρέπει να ελέγξει ο Παπανδρέου. Στο τελευταίο «μέτρημα» είχαν λίγο πάνω από 100 βουλευτές, όμως μετά την πρωθυπουργοποίηση Παπαδήμου όλα έχουν αλλάξει.

Το «τυράκι» για τους βουλευτές είναι ότι η διασφάλιση της εκλογής τους περνά από τον Γιώργο. Εξ ου και οι προτάσεις για λίστα (του «έκαψε» την ιδέα ο Σαμαράς), αλλά και για απλή αναλογική που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα χάσει περίπου 40 βουλευτές, όπως προβλέπει ο εκλογικός νόμος του Παυλόπουλου (τους υπόλοιπους 10 που χρειάζονται για το πρώτο κόμμα τους παίρνει από τα μικρότερα κόμματα).

Θέμα υπάρχει και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Πρωτόπαπα και Ευθυμίου, που δυσαρέστησαν τον ΓΑΠ μιλώντας για νέα ηγεσία.

Αντίθετα για Χρυσοχοϊδη και (λιγότερο) τον Σκανδαλίδη, που είπαν τα ίδια πάνω κάτω με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους δεν λέγονται «βαριές κουβέντες».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 19/11/2011 11:00:06

  Προφανώς του το λένε Ελληνικά και δεν το καταλαβαίνει... Αν του το πουν στα Αγγλικά;

  • ταμπακιωτης avatar
   ταμπακιωτης @ tak 19/11/2011 11:35:44

   that's right!!!!!!!!!!!

 2. ikaros avatar
  ikaros 19/11/2011 11:44:08

  ...και πάντως χώρις ίχνος υπερβολής είναι ένα ζήτημα που απασχολεί περίπου το 10% του ελληνικού λαού. Πλέον το ΠΑΣΟΚ όποιον και να κάνει αρχηγό μόνο μέσα από συμμαχίες μπορεί να ξαναδει εξουσία. Εκεί στην Ιπποκράτους θα θυμούνται για πάντα τον ΓΑΠ...

 3. η Κατινίτσα της γειτονιάς σας avatar
  η Κατινίτσα της γειτονιάς σας 19/11/2011 12:46:07

  βρε παλληκαράκια καλά δεν το ξέρετε ότι στις παρέες τα τσιράκια δεν φεύγουν. εκεί κολλημένα για να λαδώνουν το αντεράκι τους και να τη βγάζουν καθαρή. Να περνούν τα χρόνια και να φαίνονται και αυτά ως σπουδαία και υπολογίσημα άτομα του συστήματος. Ζητάτε, ρε αδέλφια, από τον τσιρακοΓΑΠ να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού; Ήμαρτον Κύριε, που θάλεγε και ο φίλος μου ο Γεωργίου, χάθηκε τελείως η λογική απ αυτόν τον τόπο; Έτσι όλη η πασοκική τσιρακοπαρέα θα σέρνεται από δω και μπρος φτύνοντας εκεί που έγλειφε και γλείφοντας εκεί που έφτυνε για να έχει την εύνοια των μπόσηδων. Δηλαδή, μετά τη κατοχή τα τσιράκια των καταχτητών αφανίστηκαν; Νεκραναστήθηκαν Γιώργο Τράγκα, πάρτο είδηση!! και κυβέρνησαν κιόλας.
  Και για να είμαι και εντάξει με τους τίμιους. Κακολογούσαμε τη Μιμμή αλλά αυτή εδώ και χρόνια παραμένει η μόνη τίμια από τους πασοκικούς τσανακογλύφτες της εξουσίας. Η μόνη ΚΥΡΙΑ. Αυτά για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

 4. koinos_nous avatar
  koinos_nous 19/11/2011 13:15:12

  Δεν θα φυγει ευκολα απο προεδρος του ΠΑΣΟΚ.
  Δεν φαινεται καποιος ικανος αυτη τη στιγμη να τον αμφισβητησει με αξιωσεις.

 5. Αεροπόρος avatar
  Αεροπόρος 19/11/2011 13:21:56

  Ήμουνα νιος και γέρασα και τις ίδιες γκλάβες βλέπω συνέχεια να προσπαθόυν να με σώσουν Βενιζέλο, Ρέππα, Παπουτσή, Χρυσοχοϊδη, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο, Σκανδαλίδη, Ραγκούση και φυσικά τον ΓΑΠ που κληρονόμισε απο τον πατέρα του και το παπού του ένα ρολόι και το ονομά τους .... Α τελευταία και Πεταλωτή και τον Μόσιαλο. Επιτέλους οι ανεπάγγελτοι σωτήρες μπορούν να μας αδείασουν την γωνιά να πάνε στα τσακίδιααααα...... μήπως λέω μείνει και κάποιος νέος στην χώρα και δεν μεταναστεύσει ...

 6. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 19/11/2011 13:58:59

  Kαι μετά τι να κάνει? δεν βρίσκεις εύκολα δουλειά τέτοιες εποχές...
  Τον έχουμε ξαναυποτιμήσει στο παρελθόν τον ΓΑΠ...
  ΔΕΝ φεύγει...

 7. O Saligaras avatar
  O Saligaras 19/11/2011 19:31:10

  You can run γαπ,
  but you can't hide . .

  bad boy
  bad boy
  what you want
  what you gonna do
  when sheriff john brown
  come looking for you
  tell me
  what you gonna do
  bad boy?

  Sheriff John Brown
  Put your hands on your back (clip-clip)
  You have the right to remain silent.
  Anything you say can and will be used against you at the Γουδή law.
  You have the right to speak to an attorney, and to have an attorney
  present during any questioning.
  If you cannot afford a lawyer or the rope, they will be provided
  for you at government expense.
  Do you understand?

 8. φωνη avatar
  φωνη 20/11/2011 04:26:23

  Aς παραμείνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κατέβει στις εκλογές και με το νέο ύμνο που του έφτιαξαν οι Ολλανδοί.
  http://www.youtube.com/watch?v=Wj0tut-sU9Y

 9. spiros avatar
  spiros 20/11/2011 08:36:37

  Ας μαδήσουν την μαργαρίτα για να προβλέψουν πότε θα φύγει. Θα είναι ποιό συνεπείς από μέντιουμ.

 10. Forum avatar
  Forum 20/11/2011 12:03:14

  Μήπως, λέω μήπως, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο του; Διότι αν το είχε ολοκληρώσει, κάτι μου λέει ότι θα ήταν τώρα σε άλλες... πολιτείες!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.