#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2012 10:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΓΑΠ + Βενιζέλος εναντίον Λοβέρδου + ΧρυσοχοϊδηΌπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ΓΑΠ και Βενιζέλος τους την έφεραν τελικά του Λοβέρδου και του Χρυσοχοϊδη στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι είχε δίκιο ο υπουργός Υγείας που φοβόταν α) ότι οι δυο τους τα έχουν βρει και β) ότι ο Βενιζέλος θα δώσει τα πάντα προκειμένου να αποκτήσει «προβάδισμα» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα πρέπει να επισημανθεί ότι η διαδικασία που προτείνει ο ΓΑΠ δείχνει ότι στο ΠΑΣΟΚ αποδέχονται τον όρο του Σαμαρά για εκλογές πριν από το Πάσχα. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ο σχεδιασμός της ΝΔ, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Η διαδικασία της ουσιαστικής δυαρχίας που επέλεξε να προτείνει ο Παπανδρέου διευκολύνει τον ίδιο και τον Βενιζέλο. Ο ΓΑΠ ευνοείται διότι εξασφαλίζει μία αξιοπρεπή αποχώρηση τον Ιούνιο, χωρίς να πληρώσει την πολιτική του μνημονίου, και τα οφέλη της παρουσίας του στην ηγεσία του κόμματος μέχρι τον Ιούνιο. Και ο Βενιζέλος διότι εκτιμά ότι η εκλογή μέσω των δύο φάσεων τον απεγκλωβίζει από τον κίνδυνο μίας εκλογής από την βάση όπου ο Λοβέρδος έχει σχετικό πλεονέκτημα, και ταυτόχρονα του εξασφαλίζει το «προβάδισμα».

Έχουμε ξαναγράψει ότι ο Βενιζέλος ευνοείται σε αναμέτρηση με τον Λοβέρδο όσο πιο μικρό και ελεγχόμενο είναι το εκλογικό σώμα. Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος είχε την πιο οργανωμένη ομάδα και αν έχει μαζί του και τους «παπανδρεϊκούς» θα πάρει το χρίσμα της υποψηφιότητας για την προεδρία αβλεπί – τόσο αβλεπί που δεν αξίζει στον Λοβέρδο να θέσει υποψηφιότητα. Έτσι ο Βενιζέλος θα κερδίσει το «προβάδισμα» που διαπραγματευόταν τόσο καιρό με τον ΓΑΠ και θα μπορέσει να πάει στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο με σχετική άνεση.

Τι μπορεί να πάει στραβά για τον Βενιζέλο, που έχει κάνει συμφωνίες με όλα τα μεγάλα εκδοτικά και επιχειρηματικά αποκομίζοντας είτε στήριξη είτε ανοχή;

- Να είναι εντελώς αρνητικό το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ την άνοιξη. Δηλαδή να πληρώσει ο Βενιζέλος την «νύφη» για όσα έκανε ο ΓΑΠ και οι κυβερνήσεις του (στις οποίες βεβαίως ο Βενιζέλος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο).

- Να ενεργοποιηθούν σενάρια για νέο κόμμα στο χώρο του πολιτικού κέντρου, είτε τώρα είτε αμέσως μετά τις εκλογές.

- Να συνεχιστεί η οργανωμένη και συστηματική «φυλλοροή» των «σημιτικών» και των «εκσυγχρονιστών» προς την ΔΗΑΡΙ του Κουβέλη.

- Να αποκτήσει και άλλη θετική δυναμική ο Λοβέρδος.

Και υπενθυμίζουμε ότι και το 2007 ο Βενιζέλος νόμιζε ότι είχε στήσει σωστά το παιχνίδι, αλλά…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. noldor avatar
  noldor 05/01/2012 11:04:54

  Όπως και η κόρη....

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ noldor 05/01/2012 11:30:10

   Σωστό!

 2. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 05/01/2012 11:09:03

  Εφ όσον η εκλογή προέδρου γινει από την βάση με αυξημένη λαϊκή συμμετοχή η εκλογή Μπένυ δεν έχει καμία τύχη.
  Η φάτσα Λοβ και οι μέχρι τώρα χειρισμοί του τραβούν το βαθύ Μπατσόκ,που είναι αυτό πλέον που απέμεινε στο άλλοτε μεγάλο κόμα και που θα δώσει πιστεύω την ψήφο του σ ένα πρόσωπο που θα είναι ένα με την γεννεσιουργό του ύλη.

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 05/01/2012 11:48:53

  Έχουν συνειδητοποιήσει πως υπάρχουν νέοι άνθρωποι στα όρια μεταξύ της απελπισίας και της απόγνωσης, χωρίς ελπίδα για μέλλον? Οικογενειάρχες που νοιώθουν να πνίγονται βλέποντας το πιάτο των παιδιών τους αδειανό? Επιστήμονες και δυνατά μυαλά που ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους, αφήνοντας μια Ελλάδα χαβούζα των λαμογιών και σερβιτόρο ξεπλυμένων βορειοευρωπαίων? Απόμαχοι της ζωής που δε φανταζόντουσαν ότι μετά από 40 χρόνια δουλειάς θα γινόντουσαν και αποκληροί της? Και αυτοί συνεχίζουν πάρ' αυτά να "ξεκατινιάζονται" για το ποιος θα πάρει το...διάδημα? Για το ποιος θα ηγηθεί του καταρρέοντος συστήματος της ρεμούλας! Αντί να πάρουνε τα κλοπιμαία τους και τουλάχιστον να μας αφήσουν στον πόνο μας, αγκαλιά με την ελάχιστη αξιοπρέπεια που μας έμεινε, συνεχίζουν και προκαλούν!!! Ήμουν από τους μετριοπαθείς, που τους ένοιαζε μόνο να τους ξεφορτωθούμε και να δούμε πως θα ξαναορθοποδήσουμε την Ελλαδίτσα μας, αλλά πλέον είμαι θυμωμένος. Εξοργισμένος. Και φοβάμαι πως αν δεν δούμε "αίμα", ή ότι μαυροπράσινη μούχλα κυκλοφορεί στις φλέβες τους, θα το δούν σαν αδυναμία και πρόσκλησή μας να ξαναδιεκδικήσουν οφίτσια και προνόμια μόλις γλείψουν λίγο τις πληγές τους! Λήθη, όχι εξιλέωση!

 4. Lampros avatar
  Lampros 05/01/2012 12:24:08

  factorx, θέλω να αναλύσεις πιο πολύ αυτό το “αξιοπρεπή αποχώρηση” που αναφέρεις στο άρθρο σου.
  Η άποψη μου εδώ ειναι πως ο ΓΑΠ, ξέρει πολύ καλα τι εγκλήματα έχει κάνει, ενσυνειδητα, ακολουθώντας οδηγίες, και μάλιστα ειναi αδύνατο, να μην εχει στο μυαλό του τί μοιρα επεφύλαξαν τα αφεντικά του στα εργαλεία τους, τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
  Βλέπει τι έρχεται, και θέλει να ειναι σε αξιπρεπή θέση να διαπραγματευτεί την επόμενη μέρα του. Σε παλιότερο άρθρο σας, ειχα σχολιάσε πως βλέπουμε “τον Κανταφι της Ελλάδος”. Το πιστεύω ακόμα, και νομιζω πως δεν θα αφήσει την βασική του άμυνα, δηλαδή την καρέκλα του προέδρου, χωρίς ανταλάγματα.

  Και επιπλέον, ρισκάρω προβλέποντας πως θα δουμε και ανοιγματα (επιθέσεις φιλίας) στον Σαμαρά, ειδικά αν αρχισουν να φαινονται τάσεις αυτοδυναμίας.

 5. Σταύρος avatar
  Σταύρος 05/01/2012 12:26:36

  Γεματούλη, νομίζω ότι το έχασες!
  Γιατί να τα πάρουν τα κλοπιμαία;
  Δικά τους είναι;!
  Κι έπειτα τι είναι αυτό το "λήθη, όχι εξιλέωση";
  Το καταλαβαίνω σαν "να λησμονηθούν και όχι να εξιλεωθούν(για την κατάντια της χώρας)".
  Διόρθωσέ με σε παρακαλώ!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Σταύρος 05/01/2012 13:02:21

   Είπαμε, θεωρούσα σημαντικότερο την επιβίωση και ανάτασή μας από την εκδίκηση (θεωρούσα, αόριστος). Για το δεύτερο, ακριβώς έτσι, όχι απλά να την κάνουν, να ξεχαστούν και τελικά να επιστρέψουν σαν παρθένες. Να τους φάει το μαύρο το σκοτάδι. Για το δε πρώτο, το αντιπαρέρχομαι, με τόση δίαιτα που μας έχουνε βάλει να κάνουμε τα λαμόγια δικαιούμαι πλέον να λέω ότι τα κιλά μου είναι και θέμα γονιδίων, χαχαχα!

 6. factorx avatar
  factorx 05/01/2012 12:41:54

  να απαντήσω σε αυτό που πιστεύεις εσύ οτι γίνεται στο μυαλό του ΓΑΠ; αδυνατώ – δεν είμαι Πυθία

 7. Lampros avatar
  Lampros 05/01/2012 12:51:21

  Μυαλό και ΓΑΠ ειναι έννοιες ασυμβίβαστες συμφωνω.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Lampros 05/01/2012 13:05:32

   Νομίζω ότι ακόμα και το κενό όπως μπορεί να υφίσταται σε απόμακρες περιοχές του διαστήματος δεν μπορεί να περιγράψει την κενότητα του ετερόφωτου λαμπατέρ που αποκαλεί κεφάλι του ο ΓΑΠας. Κάτι σε κατάσταση μη ύπαρξης προ Big Bang περισσότερο.

  • GAP the terminator avatar
   GAP the terminator @ Lampros 07/01/2012 00:39:19

   Κοιμάσαι με τα τσαρούχια...Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του, να λένε τα κορόιδα οι νεοέλληνες " Ποιος, μωρέ , ο ΓΑΠ ο βλάκας;", ενώ ο τύπος τους δούλευε ( κι ακόμα τους δουλεύει) ψιλό γαζί. Δουλέυει τους πάντες: Τα στελέχη του κόμματος του,τα κόμματα, τον λαό ( τέτοιος που είναι, τέτοια αξίζει), τους Ευρωπαίους ( και μεταξύ μας, δεν νομίζω να είναι περισσότερο βλαξ από τους Μερκοζί) και εν γένει τους πάντες. Μέγιστος con artist και βλαξ δεν γίνεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.