#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2010 19:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβες που ωφελούν πολιτικά και οικονομικά συμφέρονταΜια-δυό εβδομάδες πριν από τις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ, επανέκαμψε το «φάντασμα» της τρομοκρατίας. Το ίδιο την τελευταία εβδομάδα πριν τις κρίσιμες εκλογές συνέβη και στην Ελλάδα. Σύμπτωση, θα πεί κανείς, για δύο γεγονότα που μοιάζουν να είναι άσχετο το ένα με το άλλο. Έχουν όμως, ένα κοινό οι απόπειρες της Αλ Κάϊντα (μέχρι χτές, ανακαλύπτονταν βόμβες που έφταναν μέσω Υεμένες) και οι επιστολές-βόμβες της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ή οποιασδήποτε άλλης οργάνωσης βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες απόπειρες βομβιστικών επιθέσεων. Και τα δύο ενίσχυσαν, κυρίως σε πανευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, την τρομοϋστερία, με αποτέλεσμα να γίνεται, πλέον, επιτακτικά λόγος για λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στις αερομεταφορές. Μια ατμόσφαιρα δηλαδή, που θυμίζει «μίνι 11η Σεπτεμβρίου».

Αυτό άλλωστε δηλώνει η γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ (ακολουθεί συνέντευξή της στην Passauer Neue Presse), στο γραφείο της οποίας έφτασε μια στρακατστρούκα των «Πυρήνων», αλλά και άπαντες οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. Αυτό είναι το θέμα συζήτησης ευρείας σύσκεψης στις Βρυξέλλες, όπου μετέχουν και εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας για θέματα ασφαλείας. Εκεί μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελληνες εκπρόσωποι δέχονται ισχυρότατες πιέσεις. Το κλίμα τρομολαγνείας που αναπαράγεται από πολιτικούς και ΜΜΕ στη Δύση, έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία λαμβάνονται δραματικά, αντιλαϊκά μέτρα (Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, κ.ο.κ.). Από αυτό, όπως και από την 11η Σεπτεμβρίου, ευνοούνται ισχυροί επιχειρηματικοί κύκλοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλειας.

Όπως και να’χει πάντως, εκτός από τον εύκολο τρόπο της δυσφήμησης της Ελλάδας σε επίπεδο ασφαλείας -όπως έγινε και για την οικονομία και το δημόσιο χρέος- το γεγονός ότι έφτασε μέχρι το γραφείο της Καγκελαρίου μια επιστολή-βόμβα, αποδεικνύει ότι όσα μέτρα κι’αν ληφθούν, οι «τρύπες» στην ασφάλεια θα υπάρχουν πάντα και τα κάθε λογής παρακρατικά και υπερεθνικά κέντρα, θα τις εκμεταλλεύονται. Η επιστολή-βόμβα μάλιστα, έφτασε εκεί, τη στιγμή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ήταν σε συναγερμό για «επιθέσεις» της Αλ Κάϊντα. Φαντάζεται κανείς να έφτανε στο γραφείο της Μέρκελ ή του Σαρκοζί το εκτυπωτικό μηχάνημα-βόμβα, το οποίο εξουδετέρωσε η γαλλική αστυνομία προχτές; Πολύ πιθανώς βέβαια, η βόμβα θα «μπλοκαριζόταν» από τα γραφεία ασφαλείας, όπως ανακαλύφθηκε και εξουδετερώθηκε και η επιστολή-βόμβα. Ας μην επιλέγουν λοιπόν, οι κάθε λογής καλοθελητές, ατζέντηδες συμφερόντων την Ελλάδα ως τον εύκολο στόχο.

Τα κυριώτερα σημεία της συνέντευξης Μέρκελ για τις βόμβες, με τίτλο «Μέρκελ: Πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τους ελέγχους των αερομεταφορών εμπορευμάτων», έχει ως εξής:

Ερώτηση: Στο θέμα της τρομοκρατίας: Ένα από τα πακέτα με εκρηκτικό μηχανισμό, που εστάλησαν από Υεμένη, μεταφέρθηκε εδώ στη Γερμανία. Θεωρείτε ότι υπάρχουν κενά ασφαλείας στα γερμανικά αεροδρόμια;

Απάντηση: Δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά ειδικά τη Γερμανία. Διαθέτουμε σε παγκόσμιο επίπεδο πανσπερμία κανονισμών ασφαλείας για τις αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων. Το περιστατικό αυτό, καθώς και το πρόβλημα ότι προσφάτως έφθασε στην Καγκελαρία ένα ύποπτο πακέτο, θα πρέπει να είναι η αφορμή για καλύτερο συντονισμό των ελέγχων στις αερομεταφορές εμπορευμάτων εντός Ευρώπης, με τις ΗΠΑ και ίσως αργότερα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΕΡ: Επαρκούν οι ισχύοντες αντιτρομοκρατικοί νόμοι της Γερμανίας;

ΑΠ: Αυτό που επείγει είναι να επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι σε παγκόσμιο επίπεδο  προκειμένου να προλαμβάνονται τρομοκρατικά χτυπήματα. Το νέο αυτό περιστατικό δείχνει, όμως,  επίσης ότι η διεθνής συνεργασία των δυνάμεων ασφαλείας λειτουργεί. Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε μόνοι μας την ασφάλειά μας. Η τρομοκρατία μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά, μόνο εάν ενώσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τις δυνάμεις μας.

ΕΡ: Ολοένα και περισσότερες οδηγίες και προειδοποιήσεις. Έχει αυξηθεί η απειλή για τη Γερμανία;

ΑΠ: Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας την απειλή αυτή. Το πόσο σοβαρά το διαπιστώσαμε στα σχέδια επιθέσεων των επίδοξων δραστών στο Sauerland. Αυτό το διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο χώρο του εξτρεμιστικού ισλαμισμού. Μέχρι στιγμής έχει σταθεί κατ’ επανάληψη δυνατή η αποτροπή επιθέσεων χάρη στην εξαιρετική διεθνή συνεργασία και στο έργο των δικών μας δυνάμεων ασφαλείας. Εργαζόμαστε σταθερά στην κατεύθυνση βελτίωσης του έργου διαλεύκανσης τέτοιων υποθέσεων και βελτίωσης της παρεχόμενης προστασίας στον πληθυσμό της χώρας. Παρ’ όλα αυτά δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση: Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

ΕΡ: Οι έλεγχοι στα αεροδρόμια περνούν ολοένα περισσότερο σε ιδιωτικές εταιρείες. Δεν θα πρέπει να είναι το θέμα της ασφάλειας  κρατική υπόθεση;

ΑΠ: Η ασφάλεια των πολιτών είναι και παραμένει ευθύνη του κράτους. Στα αεροδρόμια θα πρέπει να διενεργούνται διεξοδικοί, εμπεριστατωμένοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι. Τους ελέγχους αυτούς τους διενεργούν ή τους εποπτεύουν οι ίδιες οι κρατικές Υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 06/11/2010 01:47:10

  Για τις αραβικές δεν ξέρω, σαν τις Ελληνικές "βόμβες" με μπαρούτι, φτιάχναμε πιτσιρίκια δέκα ετών.

  Το έξοδο ήταν το μπαρούτι, βάζαμε 2 δωδεκάδες καψούλια από το περίπτερο ο καθένας, κονσέρβα και μια πέτρα επάνω και κρυβόμασταν στα 5 μέτρα, να δούμε την πέτρα να πετάει!

  Αντιτρομοκρατική για 50 γραμμάρια μπαρούτι σε φάκελο;

  Αυτόφορο για το κάπνισμα;

  Κάτι δεν πάει καλά ρε παιδιά!

 2. zackii avatar
  zackii 06/11/2010 12:59:11

  Τώρα σοβαρά θέλετε εγώ ο συνωμοσιολόγος να σας πω γιά τις στρακαστρούκες του ΓΑΠ?

 3. airleaf avatar
  airleaf 06/11/2010 13:18:22

  Στο αμερικάνικο διαδίκτυο μιλάνε για Αλ-ΣΙΑντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.