Βόμβες από ΣΥΡΙΖΑ - Προετοιμάζει το λαό για ρήξη με τους δανειστές!
14/05/2015 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβες από ΣΥΡΙΖΑ - Προετοιμάζει το λαό για ρήξη με τους δανειστές!

Μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, με μηνύματα στο εξωτερικό αλλά και στην κυβέρνηση, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να δεχθεί τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ανοίγοντας ορθάνοιχτο το παράθυρο της ρήξης με τους δανειστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι είναι παραβίαση της δημοκρατίας η απαίτηση των ξένων να εφαρμόσουν μνημονιακά μέτρα και ζητά αναδιανομή του πλούτου ενώ καταλήγει με τη φράση «θα νικήσουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας.

Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου. Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα τηςκυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη.

Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές τωνμνημονίων.

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, πουαγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίραόλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση τη ςελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τιςΕυρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόνδυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη. Θα νικήσουμε.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 15/05/2015 01:26:42

  Μαδουριστές κάργα. Βρε τι ζούμε

 2. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 15/05/2015 07:48:46

  O τίτλος του άρθρου τα λέει όλα! Μάλλον τελικά ο Τσίπρας είναι αλήθεια Αριστερός και δεν έλεγε ψέμματα... Οι Ευρωκράτες δεν το πίστεψαν φαίνεται. Γι αυτό τον άφησαν και νίκησε τον Σαμαρά, πιστεύοντας οτι μέσω της κάνουλας ρευστότητας της ΕΚΤ θα τον αναγκάσουν να εφαρμόσει τα μέτρα που ο Σαμαράς θεώρησε απαράδεκτα...Ξέχασαν οτι ο Τσίπρας ήταν και στη Μπολώνια με μολότωφ στα χέρια. Τώρα θα δούμε αν όντως είναι αυτό που τους αποκαλούν οι Αμερικάνοι,(fuck the E.Z.) ή αν όντως υπολόγισαν τα πάντα σωστά...Oύτως ή άλλως αυτοί αποφασίζουν πλέον για τις τύχες μας απο το 2009 και πέρα...

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 15/05/2015 08:11:52

  Γνώμη μου είναι ότι τα έχουν βρει με τους δανειστές και μας δουλεύουν και οι δυο πλευρές, δαπανώντας χρόνο και επαναλαμβάνοντας την ίδια φρασεολογία εδώ και μήνες για να κουραστεί το πόπολο και να δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία. Το όφελος των ξένων είναι ότι θα πάρουν τα λεφτά τους και η Ελλάδα θα παραμείνει μια μη ανταγωνιστική για αυτούς χώρα, εξάρτημα της Δύσης. Το πόπολο θα δεχτεί το επερχόμενο, χειρότερο από όλα μνημόνιο γιατί δεν έχει κάποιο άλλο σοσιαλιστικής προέλευσης κόμμα στο οποίο να μπορεί να προσφύγει. Όσο για τους ταλιμπάν του σύριζα, ξέρουν ότι χρειάζονται την αποδοχή των δανειστών για να κρατήσουν την εξουσία.
  Άρα όλα καλά.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Παράξενος 15/05/2015 13:00:46

   Το ...πόπολο όμως, γιατί είναι όλοι τόσο σίγουροι πως θα δεχτεί τις φρέσκιες αισχρές κοροϊδίες, τις σερβιρισμένες σε ροζ περιτύλιγμα; Οι κηφήνες του Δημοσίου που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχει κάθε μήνα το ΑΤΜ τον όποιον πετσοκομμένο (χαρισμένον) μισθουλάκο τους, ίσως... Οι υπόλοιποι όμως, που θα κληθούν να φτωχοποιηθούν και να βουλιάξουν εκ νέου στην απόγνωση, έχοντας μόνο την ...ηθική ικανοποίηση πως ''αποκαταστάθηκαν'' επιτυχώς κάποιοι κομματικοί πελάτες, δεν νομίζω πως θα λουφάξουν μην έχοντας να χάσουν τίποτε άλλο σήμερα πια.... Δεν πιστεύω λοιπόν οτι βγαίνει το σενάριο που περιγράφετε, όσο και αν θα βόλευε πολλούς. Κοντή γιορτή όμως, γιατί όπου να΄ναι, θα μάθουμε όλη την αλήθεια και αναλόγως θα πράξουμε.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άλυτη Εξίσωση 15/05/2015 13:45:10

    Τους εκπαιδευτικούς αγαπητή,τους κατατάσσεις κι αυτούς στους ''κηφήνες του Δημοσίου'' ;; Εάν όχι,θα πρέπει να τους ευγνωμονείς που αγωνίζονται να μορφώσουν το παιδί σου,ώστε όταν θα μεγαλώσει να μήν γίνει άλλος ένας κηφήνας του Δημοσίου. Και για να το κάνουν αυτό βέβαια,θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν από τα ΑΤΜ τον όποιον-κατά πολύ- πετσοκομμένο και ΟΧΙ χαρισμένο μισθουλάκο τους...

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/05/2015 13:59:33

     '' Οι κηφήνες του Δημοσίου που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχει κάθε μήνα το ΑΤΜ τον όποιον πετσοκομμένο (χαρισμένον) μισθουλάκο τους...'' Tα λέει όλα. Περιττές οι διευκρινήσεις. Όταν ο ατομικισμός καθορίζει αποκλειστικά τις επιλογές του δικαστή, του γιατρού, του κυβερνητικού αξιωματούχου, του δάσκαλου, του καθηγητή και οποιουδήποτε άλλου ΕΠΕΛΕΞΕ να ασκεί λειτούργημα, τότε αυτός, από αξιοσέβαστος λειτουργός, μετατρέπεται σε ευτελές, ιδιοτελές και ασυνείδητο, μικρόνοο άτομο. Ούτε καν ως υπεύθυνος πολίτης δεν λογίζεται. Aπόψεις.... Δεν κάνει το ράσο ποτέ τον παπά, αλλά ο παπάς το ράσο.....

     • Κατά τον δαίμονα εαυτού avatar
      Κατά τον δαίμονα εαυτού @ Άλυτη Εξίσωση 15/05/2015 19:45:34

      Τι του εξηγείς τώρα κι εσύ του βολεμένου του ανθρώπου; Ψιλά γράμματα. Πρώτον δεν νογάει αποδεδειγμένα και δεύτερον, έχει για όλα τις απαντήσεις του και αναζητά τις βολικές ερωτήσεις. Είναι αδύνατη η συνεννόηση και χάσιμο χρόνου η προσπάθεια. Άστονε να μιλάει με τις μεταλλαγμένες γάτες, που διαθέτουν κοινό κώδικα επικοινωνίας. :)

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κατά τον δαίμονα εαυτού 15/05/2015 20:46:12

      Να ήσουνα μάγκας να βολευτείς κι εσύ Αντιγόνη. Ή μήπως,για να κάθεσαι τόσες ώρες μπροστά στο πληκτρολόγιο,να εφευρίσκεις τόσα ονόματα για να δίνεις τις ανάλογες κάθε φορά απαντήσεις,είσαι αρκετάαα βολεμένη,τόσο που να τους κρίνεις όλους εκ του ασφαλούς...Ε τότε,μαγκιά το κηφηναριό σου...

     • Stormy Night avatar
      Stormy Night @ Άλυτη Εξίσωση 15/05/2015 21:19:46

      Πολλοί νομίζουν οτι ενδυόμενοι το ''σχήμα'', κρυβόμενοι υπό τον τίτλο του δημόσιου λειτουργού, μπορούν και να παραπλανήσουν, να κρύψουν την ανεπάρκειά τους είτε αυτή είναι διανοητική, είτε ψυχική. Είμαι γιατρός, παπάς, δάσκαλος, άρα αξίζω το σεβασμό αυτοδικαίως, λένε. Μπορεί να δέχομαι φακελάκια, να κάνω φροντιστήρια, να είμαι ανήθικος, διεφθαρμένος, αλλά είμαι γιατρός, καθηγητής, αστυνομικός, άρα ...προσφέρω. Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με όλους αυτούς τους υποκριτές. Οι εξαιρέσεις, επιβεβαιώνουν τον κανόνα, που μιλά σαφώς για κατά βάσιν μέτριους σε όλα τους ανθρώπους. Επίσης, οι συνετοί υποστηρίζουν οτι δεν πρέπει να διαπληκτίζεται ποτέ κανείς δημοσίως με ανόητους, γιατί τότε μπορεί αυτοί που παρακολουθούν τη διένεξη, να τον ταυτίσουν μαζί τους. Και ο νοών, νοείτω αγαπητή Άλυτη Εξίσωση....

    • πΔπ avatar
     πΔπ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/05/2015 14:25:49

     Πας γυρεύοντας μωρέ Θανάση κι εσύ! Θες να βγούνε τα δραπανηφόρα άρματα δηλαδή?! (δεν σε προφταίνουν στο μηχανουργείο!)

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ πΔπ 15/05/2015 16:38:58

      Έχεις δίκιο Παναγιώτη,αλλά κάποια πράγματα πως να τα προσπεράσεις; Εδώ τόσες ομάδες εργαζομένων σωστών και ευσυνείδητων,τους βγάζει όλους κηφήνες. Τέτοια ισοπέδωση...

     • πΔπ avatar
      πΔπ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/05/2015 22:41:34

      Ξεχνάς τον Μαγγανά/Marcelus/Hunter και τα παραλληρήματά του; Πραγματικά υπάρχουν και οι τεμπέληδες ΔΥ αλλά δεν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με διεκπαιρεούμενες τις καθημερινές δοσοληψίες με το Κράτος με τους τεμπέληδες. Γιατρευτήκαμε, σπουδάσαμε, χτίσαμε, αγοράσαμε, πουλήσαμε! Κάποιοι τα διεκπαιρέωσαν αυτά και σίγουρα δεν ήταν τεμπέληδες. Ταλαιπωρηθήκαμε αλλά, υπήρξαν τρανταχτά παραδείγματα όπου ο ΔΥ "παρανόμησε" για να μας εξυπηρετήσει μια ώρα νωρίτερα. Ο σπόρος του σχολ. Αυριανιστή, δεν ευδοκίμησε εδώ αλλά ατυχώς ρίζωσε στην κοινωνία για τα καλά. Κοινωνικός αυτοματισμός λοιπόν και "ραντεβού στα γουναράδικα".

    • GLAD avatar
     GLAD @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/05/2015 16:03:43

     Εγώ πάντως φίλε μου θα σε στεναχωρήσω. Δυστυχώς στον βαθμό που εγώ έχω αντιληφθεί τις απόψεις τους (με όσους έχω μιλήσει ) , ψήφισαν όλοι ΣΥΡΙΖΑ για ένα και μόνον λόγο : για να μη αξιολογηθούν. Εσύ λοιπόν που μιλάς για νεολαία και διαπαιδαγώγηση , βλέπεις καμιά σχέση μεταξύ της μη αξιολόγησης και αυτού που λέμε στα παιδιά "καλή πρόοδο" ? Αυτό δεν υπάρχει ούτε στη φύση. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είσαι εκπαιδευτικός (εξ ου και η ευθιξία σου) , μπορείς να υποστηρίξεις σοβαρά ότι το για το τερατούργημα "παιδείας" που υποχρεούνται παιδιά και γονείς να υποστούν με τα φροντιστήρια κλπ. είναι άμοιροι ευθυνών οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ? Δεν είναι άδικο πέραν των προκλητικών και μακράς διαρκείας διακοπών που απολαμβάνουν , να απασχολούνται κάποιοι δύο ώρες την ημέρα αν όχι την εβδομάδα. Άστα λοιπόν. Το "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω" , αφορά εδώ κυρίως εσάς. Και επειδή όπως υποχρεούμεθα πλέον , θα πρέπει να δούμε και την περίπτωση των εκπαιδευτικών ρεαλιστικά , αυτοί μεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ , οι υπόλοιποι όμως θα τους δυσαρεστήσουμε.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ GLAD 15/05/2015 16:35:13

      Για να με στεναχωρήσεις φίλε Glad,θα πρέπει κάπου να με θίγεις με αυτά που λές. Δεν θίγομαι όμως διότι ούτε ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα (...),ούτε την αξιολόγηση φοβάμαι,ούτε φροντιστήρια κάνω. Και,βεβαίως να γίνει αξιολόγηση και βεβαίως οι μακράς διαρκείας διακοπές δεν γίνεται να συρρικνωθούν για πολλούς και διαφόρους λόγους και βεβαίως όποιος έχει το μεράκι,τα κότσια και τη δύναμη,μπορεί να είναι σωστός εκπαιδευτικός και η Παιδεία προάγεται δι' αυτού και η διακοπή της εκπαίδευσης είναι ζωτικής σημασίας γι' αυτόν. Είμαι της άποψης πως ο δάσκαλος που εμφυσά στα παιδιά τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη,Χριστό και Ελλάδα,αγάπη στα γράμματα και στην Πατρίδα,επιτελεί το λειτούργημά του με το παραπάνω κι ας κάθεται το μισό καλοκαίρι. Κάνεις όμως το ίδιο λάθος με τους πολλούς κι αυτό μόνο με στεναχωρεί,ότι βάζεις όλους τους εκαπιδευτικούς στο ίδιο τσουβάλι...

     • GLAD avatar
      GLAD @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/05/2015 16:42:47

      Όχι. Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι και πραγματικά χαίρομαι να μιλώ πολλές φορές μαζί τους.

 4. in medias res avatar
  in medias res 15/05/2015 09:03:26

  Τώρα είναι (πολύ) αργά. Τον λαό, αν ήθελε, έπρεπε να τον προετοιμάσει κατά την προεκλογική περίοδο. Αλλά τότε θα διακινδύνευε την απόκτηση της εξουσίας ...

 5. Λιψ avatar
  Λιψ 15/05/2015 09:10:51

  Εάν αυτή την ανακοίνωση την ασπάζεται η πλειονότητα του ελληνικού λαού, δηλώνω υπεύθυνα ότι αποδέχομαι πλήρως τη θεωρία περί ψεκασμών...

 6. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 15/05/2015 18:33:00

  Γέμισαν οι πλατείες και οι δρόμοι από το λαό... Μερικοί ακόμη ζούν στο 1917...Ούτε καν στο 1947.

  • sender avatar
   sender @ ορεσείβιος 15/05/2015 23:05:54

   Στο αξέχαστο 1981.Πως ήταν το 1821;το τελείως αντίθετο.

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 15/05/2015 21:19:40

  Τους έχω ικανούς να πουλάνε για μήνες ακόμη το παραμύθι ότι αντιστέκονται .... ενώ κάτω από το τραπέζι συμφωνούν επί παντός νέου μέτρου, πληρώνουν τις οφειλές κανονικά, μεγαλώνουν το χρέος, βυθίζουν την οικονομία στις αβύσσους της ύφεσης και υποθηκεύουν με άγνωστα ενέχυρα το μέλλον των επόμενων γενιών... το παράδοξο που χρήζει επιστημονικής μελέτης είναι ότι οι ιθαγενείς ακόμη αγοράζουν το παραμύθι τους...

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ roadrunner 16/05/2015 11:47:08

   .Πράγματι είναι πράδοξο να μας φαίνεται στραβός ο γιαλός...Κάπως έτσι την έπαθε κι ο Σαμαράς. Νόμιζε οτι οι ιθαγενείς δεν θα αγόραζαν το παραμύθι του Τσίπρα και θα έλεγαν: "αφού φταίξαμε και φάγαμε όσα και ο Πάγκαλος, βάλτε μας κι άλλα μέτρα, να εξιλεωθούμε για τις αμαρτίες μας μιας και δεν μπορείτε να βάλτε τους πλούσιους να πληρώσουν κι αυτοί ένα μέρος του λογαριασμού τουλάχιστο"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.