#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2009 03:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβες Τρισέ: Είστε αναξιόπιστοι, μπαίνετε σε επιτήρηση

 

Μετά τα χαστούκια από Αλμούνια και Γιούνκερ πριν από 15 ημέρες, ήλθε και ο κεντρικός τραπεζίτης, Ζ. Κ. Τρισέ (μιλώντας στον ΑΝΤ) να βάλει τη σφραγίδα του στην σκληρή δημοσιονομική επιτήρηση στην οποία εισέρχεται η χώρα. Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν ακόμη πιο σκληρός για το οικονομικό χάλι της Ελλάδας και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η χώρα μας θα μπει σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης αφού όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα κορόιδευε τις κοινοτικές αρχές με τα ψεύτικα στοιχεία που έστελνε. Μάλιστα, ο κ. Τρισέ έκανε λόγο για ένα κακοδιαχειρισμένο κράτος σε οικονομικό επίπεδο και προειδοποίησε ότι το δημόσιο χρέος και η αδυναμία να αποπληρώνει η χώρα το δανεισμό της θα αποτελέσουν βρόχο στο άμεσο μέλλον.

Ζήτησε και αυτός πολύ σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, όπερ σημαίνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα πληρώσουν την κακοδιαχείριση των προηγούμενων κυβερνήσεων, είτε με περισσότερους φόρους είτε με επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Δύο ήταν τα κρίσιμα θέματα που έθιξε:

Είπε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς δεν πρέπει να ξεπεράσουν το 2%, δηλαδή για έναν μισθωτό των 1.000 ευρώ η αύξηση θα πρέπει να είναι 20 ευρώ το μήνα ή 66 λεπτά την ημέρα.

Είπε επίσης ότι δεν μπορεί ούτε ο ίδιος ούτε η Κομισιόν να βασιστούν στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς μας αναξιόπιστους αφού κανένα νούμερο δεν μπορεί να γίνει πιστευτό.

Τέλος, προειδοποίησε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, αυξάνει και τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων.

Κι ενώ ο Τρισέ εξαπέλυε τις βόμβες του και ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσπαθούσε να πείσει τους κοινοτικούς αξιωματούχους ότι έχει σχέδιο, τα στοιχεία της ΕΣΥΕ έδειχναν και πάλι ότι η οικονομία είναι σε διαρκή ύφεση όταν οι άλλες χώρες έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Βουτιά πάνω από 15% της οικοδομικής δραστηριότητας τον Αύγουστο, βουτιά της βιομηχανικής παραγωγής και ξαφνικά και διπλασιασμός του πληθωρισμού τον Οκτώβριο.  Άλμα 2,1% στη στέγαση, 1,2% σε ένδυση, υπόδηση, 1,1% στις επικοινωνίες ενώ σε ετήσια βάση ποτά και καπνό αυξήθηκαν κατά 6,3% και άλλα αγαθά και υπηρεσίες 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νιόνιος-διονύσης avatar
  Νιόνιος-διονύσης 09/11/2009 22:53:29

  Αυτο ομολογω οτι δεν το καταλαβα!!! δεν ψηφιζει για να διωριστει στο δημοσιο?για να περασω ΕΓΩ καλα?δεν παραγουμε τιποτα αλλα θελουμε να δανειζομαστε για ταιζουμε την μας!!!Ε δεν γινεται να τα εχουμε ολα,καποτε θα ερχοταν και η φαπα.Προσωπικα λεω,παλι καλα που ειναι και αυτοι οι κουτοφραγγοι και μας κρατουν λιγο πριν απο τον βουρκο.

 2. vas avatar
  vas 09/11/2009 23:05:59

  λέγανε τον ΓΑΠ αμερικανάκι και μας έπιασε ΧΧΧΧΧ με το ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και μην σας νοιάζει τι λέει η ενωμένη ευρώπη κλπ και τώρα θα πηξουμε στον φόρο και στο ΧΧΧΧΧΧ.
  Θέλαμε μάγους και υπουργούς με πάνινα παπούτσια και θα εισπράξουμε το τίμημα.
  Απο τότε που ο γιώργος βγήκε πρωθυπουργός χάθηκε και ταξιδεύει,ρε μεγάλε εδώ είναι τα προβλήματα και εσύ περιμένεις να τα λύσει η άτζελα ?

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/11/2009 23:08:57

  Αντι για βιογραφικά υποψηφίων στο ιντερνετ, θα έπρεπε να αναζητήσουν μένταλιστ, για να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα. Αλλά ξέχασα, οι νέοι Γ.Γ. είναι άφθαρτοι και ορεξάτοι. (Βλ. Υπουργείο Μεταφορών)

 4. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 09/11/2009 23:14:19

  Δεν ξέρω πόσοι είδατε τον Σαμαρά στο Alter. Είπε πολύ ξεκάθαρα τι συνέβη, με τις μεταθέσεις εσόδων στο 2010. Δεν είναι θέμα αξιοπιστίας μόνο, είναι θέμα πολιτικών παιχνιδιών.

 5. Θ.Τ. avatar
  Θ.Τ. 09/11/2009 23:23:50

  Μόνο μέσα στο 2009, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης και της στήριξης των επιχειρήσεων, δόθηκαν από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή από τους υπέρογκους φόρους που πληρώνουν οι εργαζόμενοι: Τουλάχιστον 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Ακόμα 7,2 δισ. ευρώ με βάση το νέο Επενδυτικό Νόμο. Επιπλέον 6 δισ. ευρώ μέσω των περίφημων «Συμπράξεων» του Δημοσίου με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Κρατικές εγγυήσεις για δάνεια ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Τουλάχιστον 3,2 δισ. ευρώ με το λεγόμενο Σχέδιο Στήριξης της Απασχόλησης, για την πρόσκαιρη απασχόληση ή κατάρτιση εργαζομένων κλπ., που στην πραγματικότητα αποτελεί πληρωμή με δημόσιο χρήμα υποχρεώσεων της εργοδοσίας. Χρηματοδοτήσεις 1,5 δισ. ευρώ στο όνομα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διάφορα κονδύλια 1,3 δισ. ευρώ προς διάφορες επιχειρήσεις, με την ενεργοποίηση του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα». Και ανυπολόγιστα δισεκατομμύρια ευρώ που εισπράττουν, σε ετήσια βάση, μια χούφτα κατασκευαστικοί όμιλοι που λυμαίνονται τις Εθνικές Οδούς τσεπώνοντας τις εισπράξεις των διοδίων.

  Αν τα προσθέσουμε όλα βγαίνουν 50,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ που τα πλήρωσαν τα εκατομμύρια των εργαζομένων, προκειμένου να μείνουν γεμάτα τα θησαυροφυλάκια των επιχειρηματικών ομίλων. Φυσικό είναι, λοιπόν, να μην αντιδρά το κεφάλαιο όταν του ζητούνται να καταβάλει 870 εκ. ευρώ, για να «καθαρίσει» τη συνεισφορά του στην υπόθεση της κρίσης. Πολύ περισσότερο, που ορισμένα από τα παραπάνω κονδύλια είναι επαναλαμβανόμενα και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ξαναμοιραστούν στις επιχειρήσεις και το 2010 και όλα τα επόμενα χρόνια.

 6. Orestios avatar
  Orestios 09/11/2009 23:35:37

  Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Από την στιγμή που ο πρωθυπουργός συχνάζει σε πανηγυράκια για την πτώση του κομουνισμού, όλα βαίνουν καλώς. Κι ας σφαλιαρίζεται ο αντιαμερικανός πρώην εκπρόσωπος από τους κακούς. Ο Γιώργος είπε πως ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 10/11/2009 00:02:06

  Από το 2000 τους λέμε ψέματα.
  Ανακαλύπτουμε άσπρες τρύπες για να καλύπτουμε τις μαύρες.
  Έχουμε διπλά βιβλία, κάνουμε απογραφές, καταγραφές, αυξάνουμε το ΑΕΠ με χχχχχχ και υποσχόμαστε διαρθρωτικές αλλαγές.
  Γράφουμε τα έσοδα, τα έξοδα και τις εξοπλιστικές δαπάνες όποτε θέλουμε για να εμφανίσουμε νούμερα.
  Κάνουμε τους ακριβότερους Ολυμπιακούς, γιατί είμαστε πλουσιότεροι από τη Δανία ή την Ελβετία.
  Είμαστε χώρα ΔΥ αλλά έχουμε ωρομίσθιους, συμβασιούχους, stage κλπ
  Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν 5-6000 €
  Εχουμε 45χρονους συνταξιούχους με απολαβές και επιδόματα αδείας που ποτέ όμως δεν κατέβαλαν τις αντίστοιχες εισφορές.
  Είμαστε οι ακριβότεροι κλέφτες της Ευρώπης αλλά δεν κόβουμε έστω αποδείξεις και δεν αποδίδουμε ΦΠΑ.
  Πρώτοι στα είδη πολυτελείας, από ΙΧ έως τσάντες.
  Ζούμε με κοινοτικές επιδοτήσεις και μαύρα.
  Κανείς δεν ακουμπά την περιουσία της εκκλησίας, τα ΜΜΕ, τα Δημόσια έργα, τα ΔΥΒΕΤ, ΔΕΤΕ, κλπ συνδικαλιστικά μαγαζάκια καστών.
  Εχουμε κλειστά επαγγέλματα ισχυρότερα των συντεχνιών του Μεσαίωνα.
  Δεν παράγουμε τίποτα και έχουμε διαφθορά ασυναγώνιστη, δώσαμε όμως τα φώτα στην οικουμένη...
  Αλλά όταν μας λένε την αλήθεια:

  -είναι παγκόσμια συνωμοσία
  -φταίει η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση ανάλογα με το τι ψηφίσαμε
  -όλοι οι άλλοι κλέβουν

  και σχίζουμε τα ιμάτιά μας για την αθωότητά μας.

  Αντί να σηκώσουμε τα μανίκια, να κάνουμε μια συμφωνία για το μέλλον των παιδιών μας, μαθητευόμενοι μάγοι αυξάνουν τους έμμεσους φόρους και περιμένουν να φύγουν για να έρθουν οι επόμενοι καταλληλότεροι.
  Αλλά απορούμε και ρωτούμε ΓΙΑΤΙ;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Ιθαγενής 10/11/2009 08:16:47

   Ο Τρισε ειναι Ιθαγενης.

   ΠΠ

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ο Ιθαγενής 10/11/2009 16:11:46

   Άψογος ο Ιθαγενής στη περιγραφή της ακριβούς νεοελληνικής πραγματικότητας. (Ξέχασες και τη περίφημη νυχτερινή διασκέδαση, μπουζούκια κλπ, που αποτελεί μοναδικότητα στον πολιτισμένο κόσμο)

  • Swell avatar
   Swell @ Ο Ιθαγενής 10/11/2009 16:25:13

   Μα δεν είπε το little boy George ότι σήκωσε τα μανίκια; Ψέμματα έλεγε;

  • Ψάλτης απορών avatar
   Ψάλτης απορών @ Ο Ιθαγενής 10/11/2009 17:51:21

   45χρονοι συνταξιούχοι... Από ποιο Ταμείο;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ψάλτης απορών 10/11/2009 17:54:31

    Η Ολυμπιακή Αεροπορία σου λέει κάτι σαν όνομα;ο ΟΤΕ; η ΔΕΗ;

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Strange Attractor 10/11/2009 18:21:49

     Μόνο; Ένοπλες δυνάμεις, 15ετια στο Δημόσιο κλπ

     ΥΓ

     Τη "διασκέδαση" δεν την περιέλαβα γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν καλυφθεί με τα "πολιτιστικά" και τα "συνεδριακά" κέντρα που χτίσαμε με κοινοτικό χρήμα....

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 10/11/2009 11:00:33

  Μα κυριοι, αν δεν κανω λαθος για ολα εφταιγε η ΝΔ και ο ΚΚ, ετσι δεν ειναι;
  Και λεφτα υπαρχουν αλλα μην ξεσαλιαζεστε, αλλοι θα τα παρουν παλι και θα γεμισουν βιλλες τα βουνα και τα λαγκαδια μας.

  ΕΡΓΑ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΩΝ

  Τι ελεγε ο χαμογελαστος και λαλιστατος Παπακωνσταντινου πριν εκλεγει;

  1. Δε θα επιβάλουμε έμμεσους φόρους και τελικά εβαλε +10% σε ποτά και τσιγάρα.
  ΠΟΙΟΣ Ο ΟΡΙΣΜΟς ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ Κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;
  2. Ελεγε(γαν) ότι τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα και ότι υπάρχουν και τώρα λεει ότι είμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΣΩΠΑ!
  3. Εσκουζε για τις τιμές στα καύσιμα και τωρα γινεται πάρτι κερδοσκοπίας στην υγεία των κορόιδων που σε ψήφισαν.
  4. Επικαλουνταν αξιοκρατία και διαφάνεια και τωρα εβαλαν ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΤΕΡΝΑ.
  5. Να αμφισβητείς τη σύμβαση με τους Κινέζους (ειναι νεοθωμανοι και βλακες τελικα) για το Λιμάνι του Πειραιάτώρα μέσω του "γίγαντα" αντιπροέδρου κ. Παγκαλου ισχυρίζεζονται ότι η σύμβαση είναι αδιαπραγμάτευτη!!!.
  6. Εγκαλουσαν κ. Σουφλιά για τα άδικα τέλη κυκλοφορίας και επεβαλαν ακόμα πιο άδικα τέλη καταργώντας μάλιστα και την απόσυρση.
  7. Εσκουζαν για την ασφάλεια και την τρομοκρατία και σήμερα και κάθε μέρα να μετράμε όχι αν αλλά πόσες βόμβες έσκασαν και που.

  Πατε στοιχοιμα οτι το χαμόγελο στα χείλη του κ. Παπακωνσταντίνου θα αργησει να επανεμφανιστει;

 9. Γιωργος Παπανδρέου avatar
  Γιωργος Παπανδρέου 10/11/2009 12:41:28

  «Εχω πάει στον Τρισέ, έχω πάει στον Μπαρόζο, έχω μιλήσει με τον Αλμούνια, έχω μιλήσει με πολλούς άλλους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

 10. ataktos avatar
  ataktos 10/11/2009 13:32:34

  Να καταλάβω.. μέχρι πότε ήμασταν αξιόπιστη και τώρα όχι π.χ. επί εποχής Σημίτη και Παπαδήμα που η ισοτιμία προσδιορίστηκε στα 340,….….

 11. donaE avatar
  donaE 10/11/2009 14:01:03

  Ωραια να μας ταραξουν στα επιτοκια και να κερδοσκοπησουν επι τη ευκαιρια.
  Αφου τωρα καταλαβανε πως δεν ειμαστε αξιοπιστοι.

  • ataktos avatar
   ataktos @ donaE 10/11/2009 16:00:11

   Αγαπητή donaE πες τα χύμα … μην ανοίξω (όχι μόνο εγώ) την κάνουλα με τα στοιχειά ...Είδη ενημερώνω ότι 200.000 τόνοι λιθάνθρακα από Ουκρανία έρχονται ολοταχώς στην Δυτ. Μακεδονία...

 12. kwstas avatar
  kwstas 10/11/2009 16:52:09

  εκλογες εδω και τωρα ακου σε ενα μηνα να μην εχει λυσει ολα τα προβληματα της χωρας.....πλακα εχετε μερικοι...

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 10/11/2009 17:38:54

  Αγαπητε μου "Βλεμμα",
  δεν αντεχω, δεν αντεχω δεν αντεχω.
  Οσο για τον Καρατζαφερη, ειναι μαζοχιστης μαλλον.

  Καλος ο σαρκασμος αλλα ο ΓΚΑΠ δεν μιλουσε για 100 μερες; αυτοι δεν ελεγαν οτι ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και μαλλον εννοουσε τις τσεπες μας; και απαντησε και αισιοδιξα στην επιστολη ερντογαν. ηγγικεν η ωρα ινα διαλογισθει μετα του εξοχοτατου κ. ερντογαν "ποσα στρεματα" θα δωσει για να κοιματε (και να τρωνε) ησυχοι.

 14. rs avatar
  rs 10/11/2009 17:56:17

  Τι καθόμαστε και συζητάμε. Εδώ το μέγα θέμα είναι εάν θα απομακρυνθούν τα θρησκευτικά σύμβολα απο τις αίθουσες των σχολίων!!!

 15. rs avatar
  rs 10/11/2009 17:56:43

  .Τι καθόμαστε και συζητάμε. Εδώ το μέγα θέμα είναι εάν θα απομακρυνθούν τα θρησκευτικά σύμβολα απο τις αίθουσες των σχολείων!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.