Βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ. Παραίτηση υποψήφιου αν δεν διώξουν τον Χριστόπουλο
26/04/2014 15:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ. Παραίτηση υποψήφιου αν δεν διώξουν τον Χριστόπουλο

Όποιος πίστευε ότι η περίπτωση Χριστόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει και η Κουμουνδούρου ξέφυγε από την γκάφα που έκανε, είναι γελασμένος

Όποιος πίστευε ότι η περίπτωση Χριστόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει και η Κουμουνδούρου ξέφυγε από την γκάφα που έκανε, είναι γελασμένος. Το θέμα αυτό θα ταλανίζει το κόμμα μέχρι τις εκλογές κι όχι μόνο, ενώ κανείς δεν αποκλείει να υπάρξουν εξελίξεις ακόμη και μέχρι την Τρίτη οπότε ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει το τελικό ψηφοδέλτιο.

Τα όργανα άρχισαν να βαράνε το Σάββατο όταν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του συνεργαζόμενου ΔΗΚΚΙ, ο συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος απείλησε με αποχώρηση αν δεν αλλάξει η «αποπροσανατολιστική» όπως τη χαρακτηρίζει θέση του κόμματος για το μειονοτικό.

Η υποψηφιότητα Νικολόπουλου είχε εγκριθεί από την Πολιτική Γραμματεία και επρόκειτο να ανακοινωθεί επίσημα την Τρίτη.

Η ανακοίνωση του κ. Νικολόπουλου είναι η εξής:

«Με δεδομένη την αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου:

1) Επειδή θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την σωστή θέση όσον αφορά τα «μειονοτικά θέματα» και συγκεκριμένα την αναγνώριση αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης, η οποία συνθήκη de facto έχει παραβιασθεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και

2) Δεδομένου ότι κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο ,εκτός από την υποστήριξη των παραπάνω αυτονόητων είναι αφ’ ενός η συνεργασία των δοκιμαζόμενων χωρών του Νότου αλλά και όλων των άλλων ευρωπαίων εργαζομένων για την κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας και αφ’ ετέρου ειδικότερα για την Ελλάδα η σύγκλιση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη ακύρωση των Μνημονίων και καταγγελία των αντισυνταγματικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις.

3) Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στον χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:

Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια».

Αν λοιπόν ο κ. Τσίπρας κρατήσει τον Χριστόπουλο θα πρέπει να βρει άλλον υποψήφιο για τη θέση του Νικολόπουλου κι όλα αυτά όταν ακόμη δεν έχουν κλείσει τα ονόματα ενώ επιστρατεύτηκε ο 92χρονος Μανόλης Γλέζος μπας και σώσει τίποτε από το ναυάγιο.

Αργότερα με νέα ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε: «Τα γνωστά κέντρα «αξιοποίησαν» μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα. Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε πως με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας η πλήρωση του ευρωψηφοδελτίου θα περιλαμβάνει τον Ηλία Νικολόπουλο και την Άλκηστη Τσουλάκου, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη Nokia Solution Networks.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 26/04/2014 16:14:24

  Ευτυχώς για το Έθνος των Ελλήνων Πατριώτες υπάρχουν σε όλους τους ιδεολογικούς χώρους.

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 26/04/2014 18:17:25

   Στους συριζαίους ( παλαιοπασόκους) δεν υπάρχουν τελικά, Σον. Ο παλαιοπασόκος του ΔΗΚΚΙ ήδη έκανε κολοτούμπα. Πάνω από ολά ( και την πατρίδα) βάζουν την κουτάλα, τον διορισμό, την θέση. Ακόμη και αν συγχρωτισθούν με Χριστόπουλους. Η δήλωση του: "τα γνωστά κέντρα «αξιοποίησαν» μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα."... Η έλλειψη αξιοπρέπειας είναι βασικό χαρακτηριστικό των Συριζαίων και των ψηφόφορων τους ( ων πρώην ψηφοφόρων του ΓΑΠ δηλαδή)...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας ΜΠ 26/04/2014 22:06:30

    Τρίτσης, Χαραλαμπίδης, Κηπουρός, Βουνάτσος, Ναξάκης...

 2. airman avatar
  airman 26/04/2014 16:26:28

  Αλέξη το Ευρωφηφοδέλτιο πρέπει να έχει υποχρεωτικά 42 υποψήφιους; Αν ναι, τότε κάνε μια κατάληψη στο Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών ή μια καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Γραφείο του Πρωθυπουργού με αίτημα να κλείσει με όσους σου βρίσκονται και που ξέρεις, είναι μεγαλόψυχος άνθρωπος! Αν δεν το πιστεύεις ρώτα και το Βενιζέλο!

 3. Marcelos avatar
  Marcelos 26/04/2014 17:02:07

  Πού πήγαινες ρε Αλέξη, χαζός ήταν ο Καμμένος που έβαλε αγγελία στο Facebook να στείλουνε βιογραφικά οι άνεργοι;;;

 4. airman avatar
  airman 26/04/2014 18:14:16

  Τα "γνωστά κέντρα" θα "αξιοποιούν" τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτά διαπιστώνονται μετά από παλινδρομήσεις, εσωτερικές επιστολές και ανακοινώσεις, με σκοπό να αναδείξουν τη βαβέλ που έχει "χτιστεί" στην Κουμουνδούρου. Η άσκηση υπεύθυνης πολιτικής είναι ένα δύσκολο παζλ, όχι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό που έντεχνα κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν ως ουράνιο τόξο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.