#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2011 17:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβα στις ... υδατοκαλλιέργειες του ΠΑΣΟΚ

Όταν οι κηπουροί καλλιεργούν και ...ψάριαΒόμβα κατά οκτώ υπουργών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως κατά του Π. Γερουλάνου, αποτελεί η μήνυση που κατέθεσαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου οι εκπρόσωποι της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας», δήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι της Συνομοσπονδίας και Ομοσπονδιών Αλιευτικών Συλλόγων καθώς και πρόεδροι διαφόρων συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Η καταγγελία που γίνεται αφορά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση της 4ης Νοεμβρίου για τις υδατοκαλλιέργειες που έχουν υπογράψει οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Σηφουνάκης, Χ. Καστανίδης, Ευ. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος, Ι. Ραγκούσης. Τους καταγγέλλουν για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης περί ύπαρξης της προαπαιτούμενης γνώμης του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Ειδικότερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνος, καταγγέλλεται για παράνομη συμμετοχή στη διαδικασία, αφού, όπως υποστηρίζουν οι μηνυτές, είχε ίδιον οικονομικό και ηθικό συμφέρον από τη θεσμοθέτηση της ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η... γυναίκα του Καίσαρα και ιδιαίτερα του υπουργού δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται. Και η σύζυγος του κ. Γερουλάνου είναι γνωστή για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο χώρο των υδατοκαλλιεργειών. Η συριακής καταγωγής Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου ανέλαβε την εταιρεία Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς της οικογένειας Γερουλάνου το 1998. Η εταιρεία ήταν πνιγμένη στα χρέη αλλά η κυρία Γερουλάνου από ζημίες 1,1 εκατ. ευρώ το 2005, οδήγησε την εταιρία στην κερδοφορία το 2006 εμφανίζοντας κέρδη προ φόρων 90 χιλ. ευρώ, ενώ το 2008 ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 16,7 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη έφθασαν τις 500.000 ευρώ. Σήμερα η εταιρεία παράγει περισσότερα από 5 εκατ. ιχθύδια και γόνους και πάνω από 2.500 τόνους τσιπούρας και λαβρακιού. Το 80% περίπου της παραγωγής των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς εξάγεται, με κύριο προορισμό χώρες της Δυτικής Ευρώπης, απ' όπου και προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς λένε ότι με την ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί ανοίγει ο δρόμος για την επικράτηση εταιρειών – κολοσσών, αφανίζονται μικρές εταιρείες ενώ δημιουργούνται τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα.

Πριν μερικούς μήνες ο βουλευτήςτης Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος είχε δηλώσει για το θέμα: «Η αλληλουχία υπογραφής και δημοσίευσης την ίδια μέρα παραβιάζει κατάφωρα κανόνες διαφάνειας, πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και δείχνει ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, παρά η ουσία της ορθολογικής ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών. Θυσίασαν δεκάδες άκρως τουριστικές περιοχές, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους. Και προς μεγάλη μου έκπληξη, το υπογράφει και ο υπουργός Τουρισμού αυτό!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τις υδατοκαλλιέργειες υπέγραψαν, πέρα από τους 98 φορείς και τους 23 δήμους που θίγονται άμεσα, βουλευτές όλων των κομμάτων (Κώστας Μαρκόπουλος Ν.Δ., Θοδωρής Δρίτσας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Καρύδης ΠΑΣΟΚ, Ευαγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) και πολιτικά στελέχη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mixalios avatar
  mixalios 07/12/2011 18:56:10

  Καί εγώ κάτι είχα στη Κύμη, αλλά δεν θυμάμαι, γιατί είναι περασμένη ώρα και θέλω να ξαπλώσω, με κούρασε καί η βράβευση, να'ναι καλά τα παιδιά!!!
  Αμα με γυρεύετε είμαι καταμεσής στο κόρφο. Χαιρετισμούς σας στέλνω!!!

 2. Ψηφοκράτης avatar
  Ψηφοκράτης 07/12/2011 18:58:14

  Δηλαδή ο υπουργός φτιάχνει νόμο για ένα κλάδο
  που δραστηριοποιήται ο ίδιος, με τζίρο κοντα στα 20 εκ. το χρόνο;
  Και την κύρωσε σε 4 ώρες;
  WTF?

 3. elli spetsieri avatar
  elli spetsieri 07/12/2011 19:11:09

  Η ιστορία των υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα είναι μια ιστορία βίας και αρπαγής δημόσιου χρήματος. Με βία έγινε η εγκατάσταση τους τις αρχές της δεκαετίας του 1980 προς όφελος διάφορων άσχετων που κατάφεραν με την αήθη συνεργασία και συνωμοσία των αρχών και ιδίως της Γεν. Δ/νσης Αλιείας να επεκταθούν σε όλα τα παράλια της χώρας μαυρίζοντας και σκοτώνοντας τον αιγιαλό και το βυθό άρα και το χώρο αναπαραγωγής και θρέψης των ιχθυαποθεμάτων.
  Το πανηγύρι είχε πακτωλό χρήματος (θαλασσοεπιδοτήσεις) και αποσταθεροποιούσε την κοινωνία των νησιών. Οπότε το ΠΑΣΟΚ με τη συνεργασία της ΝΔ μετά χαράς και πάθους μοίραζε σε φαλιρισμένους εκατομμύρια ευρώ κάθε έτος με την αιτιολογία ότι ήταν πρωτοπόροι.
  ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ??? ασκώντας μια πρακτική γνωστή σε άλλες χώρες, που ασκείται από την εποχή των Ρωμαίων, η πρακτική με τα κλουβιά είναι πολύ απλή και παλιά.
  Τα περί οικονομικού θαύματος της υδατοκαλλιέργειας είναι μεγάλο παραμύθι. ΠΩΣ έγινε κερδοφόρα η καταχρεωμένη εταιρεία ; ΜΗΠΩΣ πήρε πολλαπλές φορές επιδότηση(κάποιες εκατοντάδες χιλ. Ευρουδάκια τη φορά για μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμό);. Πήρε λοιπόν λεφτά για πανάκριβους κλωβούς ανοικτής θαλάσσης με ύψος κύματος 20-40μ και αγκυροβόλια πανάκριβα και τα έβαλε μέσα στο μιχό του κόλπου στα αβαθή (άλλο κόστος προφανώς) και ξαναπήρε και ξαναπήρε επιδότηση; Αν κάθε 5 έτη μου δίνουν μερικά εκατομμύρια για κάτι που στοιχίζει κάποιες φορές λιγότερο και μου πληρώνουν και τη διαφήμιση θυμάστε τα ψάρια Ιχθυοκαλλιέργειας σε όλα τα ΜΜΕ πριν λίγα χρόνια και κανείς δεν με ελέγχει ούτε ασχολείται με το ότι έχω καλύψει με ένα πυκνό νέφος όλον τον Ελληνικό βυθό στην παράκτια ζώνη σκοτώνοντας τον τουρισμό, την αλιεία και την ποιότητα ζωής των άλλων κατοίκων, τότε κι εγώ από μουσουλμάνα της υψηλής κοινωνίας γίνομαι επιτυχημένη bussinesswoman με την βοήθεια των Αρχών.
  ΠΟΙΟΣ από τις Βρυξέλλες που συμμετείχαν και συμμετέχουν στο μοίρασμα επιδοτήσεων ενεργά θα μας πει πόσα εισπράττουν ΜΟΝΟΝ από Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις κάθε έτος κάθε εταιρεία πχ ΣΕΛΟΝΤΑ, ΝΗΡΕΑΣ, κ.α. Είναι δικά μας λεφτά και πρέπει να έχουμε πρόσβαση στην διαχείριση τους. Αν και πρέπει βάσει της διαφάνειας να υπάρχουν τα στοιχεία αυτά δεν τα βρήκα ούτε στο site της Ε.Ε. Europa ούτε της Γ. Δ/νσης Αλιείας. Ποιός ελέγχει το περιβάλλον που έχει μαυρίσει γύρω από τις μονάδες τους, τι γίνεται με τον αιγιαλό, τι γίνεται με τις απίστευτες τροποποιήσεις των επενδυτικών σχεδίων;. Οι τροποποιήσεις των σχεδίων χρηματοδότησης πέφτουν βροχή μετά την έγκριση αλλοιώνοντας τα κριτήρια κατάταξης, κάθε φορά από τα ίδια (μια χούφτα) φυσικά πρόσωπα τα οποία μέσω μιας ανήκουστης διαδικασίας εξόντωσης και συγχωνεύσεων εκπροσωπούν δεκάδες εταιρείες έκαστος, είναι σκάνδαλο. Πχ το ναυπηγημένο σκάφος με άδειες κλπ στην πρόταση του σχεδίου γίνεται στη πορεία υλοποίησης απλή ξύλινη σχεδία- ιδιοκατασκευή χωρίς να αλλάζει το κόστος του σχεδίου αφού κάνει την ίδια δουλειά, τα κλουβιά εισαγωγής για χρήση στη Β. θάλασσα γίνονται μεταλλική ιδιοκατασκευή από ανειδίκευτο εργάτη, αλλάααζει και ο επενδυτής ΠΑΡΟΛΟ ότι το σχέδιο για να εγκριθεί πρέπει ο επενδυτής να είναι φερέγγυος να μην είναι φαλιρισμένος κλπ! ΟΧΙ μόνον αλλάζει ο επενδυτής άρα πωλείται η επιδότηση!!!! ΑΛΛΑ επιδοτούνται και εταιρείες που είναι υπό εκκαθάριση -υπαγωγή στο άρθρο 44 . Οι Βρυξέλλες αλλού τυρβάζουν και δεν δίνουν τα στοιχεία όπως οφείλουν.
  Για να μην μιλήσουμε για το ενοίκιο που δίνουν για τα στρέμματα θαλάσσιου χώρου που καταλαμβάνουν και αιγιαλού, ΨΙΧΟΥΛΑ, για να μην μιλήσουμε ότι έχουν μια ζώνη προστασίας 500 μ γύρω από την μονάδα τους δωρεάν. ΓΙΑΤΙ ο περιπτεράς που πληρώνει στο Δήμο ενοίκιο έχει και ζώνη προστασίας γύρω από το περίπτερο για να μην τον κλέβουν και τον καίνε???
  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, με ξένα λεφτά του ηλίθιου δηλ. φορολογούμενου κάνω και εγώ bussiness και μάλιστα κερδοφόρες. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ που τρώνε και τη βρώμα τους στο πρόσωπο τους κάθε φορά που κολυμπούν στις παραλίες.
  Όσο για την αύξηση της απασχόλησης ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!! τόσο πολλούς απασχολούν που έσβησαν αυτό το κριτήριο που υπήρχε στο παρελθόν κατά την πληρωμή των σχεδίων τους γιατί λέει ήταν μυστικό της κάθε εταιρείας.

  • juliet avatar
   juliet @ elli spetsieri 07/12/2011 21:05:07

   Εlli
   !!!!!!!!!!!!!!!
   Αν μου επιτρέπεις ,μιά μέρα σε συζήτηση κάτι παιδιά από τη Πάτρα μου έλεγαν για έναν γνωστό, ιχθυολόγο, που ενδιαφέρθηκε να φτιάξει μια μονάδα.Για να πάρει άδεια δεδομένου ότι δεν ήτανε στα κυκλώματα η επιδότηση θα πήγαινε ......υπερ ''πίστεως και Πατρίδος'' που λένε στα μέρη μου και τελικά τ΄άφησε .
   Τι νομίζετε ότι τα λεφτά γίνονται με αίμα και ιδρώτα ;με καλές γνωριμίες και καλούς ''προστάτες''.

 4. Y. avatar
  Y. 07/12/2011 19:30:21

  Ποιά επιτροπεύει τα ψάρια στην ΕΕ?

  • juliet avatar
   juliet @ Y. 07/12/2011 20:54:36

   Υ.
   χι,χι,χι ..Υποπτη ερώτηση, κάτι θες να πεις;Δαμανάκη αν δεν κάνω λάθος λέγεται.Αυτή του Συνασπισμού καλέ!

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Y. 07/12/2011 22:39:12

   Μα ήταν αναμενόμενο να τα επιτροπεύει αυτή, που με τα αγγλικά που ξέρει "τηρεί σιγή ιχθύος"! Στα δύσκολα θα τη ρίχνανε, μετά από τόσους αγώνες που έχει δώσει υπέρ της Αριστεράς για τους άλλους και της Προόδου για πάρτη της;

 5. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 07/12/2011 20:29:57

  Και μετα σου λεει πως μερικοι γιναν λορδοι και οι οικογενειες τους παμπλουτες και απλησιαστες,με τα δικα σου και τα δικα μου λεφτα και το παιζουν και σοσιαληστες απο πανω.
  Τα γραφομενα απο την Elli πιο πανω ειναι αποδειξη αυτου που οσο το ανακατευεις βρωμαει.

  • juliet avatar
   juliet @ NIK THE GREEK 07/12/2011 21:26:24

   Τώρα κατάλαβες ότι τα ψάρια βρωμάνε....άλλοστε φρέσκα η κατεψυγμένα τα βρίσκεις,δεν υπάρχει μέση λύση!τα μπαγιάτικα σε στέλνουν στο νοσοκομείο.

   • NIK THE GREEK avatar
    NIK THE GREEK @ juliet 08/12/2011 11:00:43

    Πειραζει να εννοουσα τον βοθρο και το περιεχομενο του?

    • juliet avatar
     juliet @ NIK THE GREEK 08/12/2011 12:55:17

     χιχιχιχι,βόθρο το λέμε και εγώ ενόμιζα'' μπίζινα καθαρή''και επικερδή με περιεχόμενο ,τι λέει ο λαός άμα δεις σκ.τ. στον ύπνο σου στο ξύπνιο σου πολλά λεφτά.

 6. g.p. avatar
  g.p. 07/12/2011 23:08:14

  Κάποιος ψαγμένος, ας ανεύρει τις αντιδικίες της εταιρίας της κας. Μπαράζι - Γερουλάνου με πολίτες και φορείς του Κόλπου του Αργοστολίου

 7. NF avatar
  NF 08/12/2011 04:25:27

  Θα στεναχωρήσω τους προλαλήσαντες.
  Γιατί έχει η Ελλάδα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα; Διότι έχει τεράστιο εμπορικό έλειμμα, λόγω χαμηλών εξαγωγών ("δεν παράγουμε ούτε οδοντογλυφίδες") . Ο τουρισμός , η ναυτιλία και οι λοιπές υπηρεσίες δεν αρκούν για να καλύψουν το εμπορικό έλειμμα, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο έλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών καθορίζει την δυνατότητα μιας χώρας να ζήσει χωρίς δανεικά. Θα το καταλάβετε καλά οι προλαλήσαντες, όταν σε λίγο καιρό χρεωκοπήσουμε και θα εμφανιστούν σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό και πολλά είδη τροφίμων. Επομένως χρειαζόμαστε απεγνωσμένα εξαγωγές! Πώς αλλιώς θα βρούμε λεφτά να εισάγουμε τρόφιμα και φάρμακα; Τα δάνεια τελείωσαν! Οι Ελλήνικές εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας απασχολούν 10.000 εργαζόμενους και κάνουν ετήσιες εξαγωγές 460 εκατομμύρια ευρώ, όταν οι ετήσιες εξαγωγές ελαιολάδου είναι 200 εκαρτομμύρια ευρώ! Ελέγχουμε το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αγοράς μεσογειακών ψαριών, είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα. Οι βλαχοδήμαρχοι που διαμαρτύρονται, προτιμούν λένε, "ήπια τουριστική ανάπτυξη" κλπ. Ας μείνουμε λοιπόν ένα έθνος μεταπρατών μικροεμπόρων και υπαλλήλων ζημιογόνων ΔΕΚΟ, και ας υποστούμε τη δίκαιη τιμωρία μας μετατρεπόμενοι σε γερμανική αποικία. Έχουμε 15.000 χιλιόμετρα ακτών, κάπου πρέπει να βρεθεί και λίγος χώρος για τις ιχθυοκαλλιέργειες! Βέβαια υπάρχει και κάποια όχληση. Αλλά για να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδας και της μεγαλόπολης υφίστανται ΠΟΛΥ μεγαλύτερη όχληση! Όχληση υφίστανται και οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, που έχουν την τεράστια χωματερή στην πόρτα τους, διότι οι Ελληνες είμαστε πάτος στην ανακύκλωση. Η περιβαλλοντική όχληση μπορεί να περιοριστεί αρκετά, αρκεί να επιβληθούν και να εφαρμοστούν αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι. Κάποιοι προλαλήσαντες μιλάνε για "διεφθαρμένους μεγαλοεπιχειρηματίες των ιχθυοκαλλιεργειών που έφαγαν τα λεφτά των επιδοτήσεων" κλπ. Αυτό μαρτυρά μίσος και φθόνο απέναντι στην υγιή εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, που φέρνει εξαγωγές και είσόδημα στη χώρα. Οι άτιμοι επιχειρηματίες των ιχθυοκαλλιέργειων πήραν ευρωπαϊκά λεφτά και έφτιαξαν υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις, αντί να τα κάνουν "σεμινάρια" ή άχρηστα ολυμπιακά έργα, όπως τόσοι άλλοι αεριτζήδες συμπατριώτες μας. Ας μείνουμε λοιπόν με τους διαπλεκόμενους κρατικοδίαιτους "επιχειρηματίες" τυπου Μπόμπολα, Τεγόπουλου, Κόκκαλη, Λαυρεντιάδη. Έχουμε αριστερίστικη νοοτροπία, είμαστε πράγματι η τελευταία κομμουνιστική χώρα στον κόσμο και θα έχουμε την ανάλογη τελική τύχη. Οι άνθρωποι των ιχθυοκαλλιεγειών που υβρίζουν ορισμένοι, είναι οι μέλισσες που ταϊζουν χιλιάδες κηφήνες σε αυτή τη χώρα.

  • juliet avatar
   juliet @ NF 08/12/2011 08:55:51

   Μάλλον δεν κατάλαβες καλά .είμαστε υπερ της ελεύθερης αγοράς και υπερ των εξαγωγών και γενικά ότι αποφέρει κέρδη στη Πατρίδα μας .Αλλο είπαμε και απ΄ότι φαίνεται δεν θες να το καταλάβεις!
   Δηλ . στο χρηματιστήριο, όλες αυτές δεν εισήχθηκαν χωρίς να πληρούν τις προΰποθέσεις ;Σχέδια ανάπτυξης που δεν έγιναν ποτέ.Αυτά δεν ήτανε κέρδη σε βάρος των ''χιλιάδων κηφήνων''όπως τους αποκαλείς; και τι σύμπτωση όλοι ''εκλεκτοί'' του συστήματος.Και δουλεύουν και πολλοί αλλοδαποί .....σ' αυτές'' τις υγιείς παραγωγικές και μη επιδοτούμενες'' ,επιχειρήσεις .

  • Y. avatar
   Y. @ NF 08/12/2011 09:40:35

   1. Οι αναφερόμενοι οικονομικοί αριθμοί, εν πολλοίς σωστοί και ζητούμενοι. Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι, πέρα από αριθμούς. Άρα, ανάπτυξη οικονομικών μεγεθών, δίχως απεμπόλιση σταθερών ως προς την υγεία και λογικής στο περιβάλλον
   2. Πτομελαΐδα, Κοζάνη, δες και τους δείκτες καρκίνου στη περιοχή, και τη μετατόπιση τοπικών πληθυσμών
   3. Επιδοτήσεις. Διαχρονίκες και αποδεδειγμένες οι διαπλοκές των ανύπαρκτων ελεγκτικών αρχών, ως προς τις υπερτιμολογήσεις των επενδυτικών σχεδίων, και τη μη ταυτοσημότητα πρότασεων και υλοποίησης

  • lotofagos avatar
   lotofagos @ NF 08/12/2011 14:36:52

   Αγαπητε Νοβεμπερ Φοξ: Ενα πολυ καλο φιλμακι του Ocean Now του National Geographic,.. ειναι: "The end of the line", εκει λεει οτι μεταξυ αλλων 8 κιλα σαρδελλας του ειρηνικου γινονται ιχθυοτροφη για να μεγαλωσει 1 κιλο τσιπουρα. Γιατι δεν τρωμε την ιδια τη σαρδελλα?

  • elli spetsieri avatar
   elli spetsieri @ NF 08/12/2011 19:56:14

   Απάντηση στο NF.

   Όπως κατάλαβες γνωρίζω καλά τον κλάδο και τις μεθοδεύσεις του.
   Εάν μιλάς για βλαχοδήμαρχους δες πόσοι είναι κουμπάροι των υδατοκαλλιεργητών και τι εκβιασμοί γίνονται στις τοπικές κοινωνίες. Αλλού αυτά περί υγιούς ανάπτυξης.
   Μόνον ο υπόκοσμος πιστεύει ότι είναι υγιές και έντιμο και νόμιμο σε έναν χώρο ξαφνικά να φαλιρίζουν εκατοντάδες μικροί ο ένας μετά τον άλλο και να χάνουν ακόμα και τα σπίτια τους επειδή υπάρχει μεθόδευση τιμών και ροής επιδοτήσεων. ΚΑΙ αμέσως μόλις καταστραφούν δια μαγείας απορροφώνται από τα 2 μεγάλα τζάκια έτσι ώστε 2 όμιλοι να έχουν έλεγχο σε όλο τον κλάδο και να διαδίδουν ότι ψάχνουν να πωλήσουν όλον τον Ελληνικό παράκτιο χώρο στην καλύτερη τιμή. Οι πρώην εχθροί γίναν φίλοι και πουλήθηκαν σε Τούρκο δες μονάδα τόνου στις Εχινάδες.
   Δεν τους βγήκε ακριβώς όμως το σχέδιο είναι και άγαρμποι και αδέξιοι και πούλησαν όντως τα Ελληνικά παράλια με την συμφωνία των Αρχών σε τιμή εξευτελιστική. Ποιός ο πατριωτισμός των Αρχών ποιός τον έχασε για να τον βρούν ; Έτσι οι Υπερ επενδυτές που άσχετοι και απένταροι πλούτισαν με τα δικά μας λεφτά και της κάθε γριούλας που δεν έχει να φάει, πρόσφατα πούλησαν τις λαμπρές επιχειρήσεις τους ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ σε Γεωργιανό!! ΑΝΕΚΔΟΤΟ ούτε καν σε Αλβανό για Αμερικάνο πήγαιναν.Χα Χα Χα
   Τα νούμερα που δίνεις για εξαγωγές και προσωπικό είναι Greek Statistics ούτε σχολιασμού δεν αξίζουν απευθύνονται σε ανόητους.
   Ποια υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα στρέφεται εναντίον των ίδιων των μικρών υδατοκαλλιεργητών; Οι μικροί με μεθόδους όπως αυτές που ΟΡΘΑ η Juliet ανέφερε έδωσαν πολύ μαύρο χρήμα στους βλαχοαρμόδιους για να μπουν στο χώρο του εύκολου πλουτισμού. ¨Ομως μόλις κατοχύρωσαν μια άδεια και τον Θαλάσσιο χώρο δέχτηκαν βρώμικο ανταγωνισμό και μεθόδευση τιμών& ροής επιδοτήσεων μέχρι την τελική πτώχευση τους. Ότι γίνεται σήμερα στη χώρα έγινε στην Ελληνική θάλασσα από την 10ετία του 80. Το Υπ. Αγροτικής υπανάπτυξης νάναι καλά και οι βλαχοδήμαρχοι κουμπάροι των μεγάλων ομίλων του κλάδου.

   Τα παράλια ήταν το πειραματόζωο των ξένων ενάντια στην ανάπτυξη, όσο για τον τουρισμό και το λάδι αυτά δίνουν εισόδημα σίγουρο και έντιμο, οι υδατοκαλλιέργειες δίνουν μαύρο γι αυτό και πωλούνται.Γιατί πωλιούνται σε τιμή υποπολλαπλάσσια όσων εκατ. Ευρώ από την Ευρώπη έχουν εισπράξει χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι;
   Γιατί δεν δίδεται τα στοιχεία στη διαύγεια των αποφάσεων πληρωμών, μελετών, αποφάσεων εγκρίσεων κλπ όπως ο ΝΟΜΟΣ σας υποχρεώνει. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ.Όλα κρυφά και συνομωτικά και θέλετε και να λέγεστε οικονομικός κλάδος κάτι άλλο είστε.
   Στη Γ.Δ/νση στη διαύγεια είδα κάποιες αποφάσεις μετακινήσεων παραβαίνουν και αυτή την έμπνευση του ΓΑΠ να τηρούν την διαύγεια.

 8. juliet avatar
  juliet 08/12/2011 22:17:38

  Elli ,
  Καλησπέρα,νάσαι καλά να μη νομίζουν ότι μιλάνε σε ''ψάρια'' και μάλιστα υδατοκαλλιεργιών.
  Η αλήθεια πονάει . Ωραία λέξη η διαύγεια .....αλλά έλα που τα νερά έχουνε λάσπη .

 9. Ισχόμαχος avatar
  Ισχόμαχος 10/12/2011 22:06:12

  Αλήθεια τα νερά θόλωσαν μαύρισαν και σάπισαν τι κάνει η ακαδημαϊκή κοινότητα, το ΥΠΕΚΑ, το ΕΛΚΕΘΕ, ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ που συνεχώς μας κουνούν το δάκτυλο και η λαλίσταση άλλοτε κα Καραβασίλη των επιθεωρητών περιβάλλοντος ΑΣΕ το ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.