11/05/2010 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβα Μαλέσιου στην Εξεταστική για το C4I

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης επί κυβερνήσεων Σημίτη είχε δηλώσει το Φεβρουάριο του 2008 ότι «δεν θέλει να γίνει ξανά Ιφιγένεια για την παράταξη για δεύτερη φορά».
Όταν ρωτήθηκε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, γιατί έκανε την δήλωση εκείνη απάντησε: «διότι αισθάνθηκα πως η παραίτησή μου βόλευε κάποιους».

Σε ερώτηση «ποιους βόλευε», ο κ. Μαλέσιος απάντησε: «ωφελήθηκε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ από την παραίτησή μου, διότι είχε φανεί ότι υπήρχε κάτι το σκανδαλώδες και βολεύονταν να το φορτώσουν σε εμένα».
ΕΡ: σας στήριξε τότε κανείς;
ΑΠ: Όχι, κανείς… υπήρξε μόνο μια δήλωση από τον Ευ. Βενιζέλο που έλεγε ότι ήταν αρμοδιότητας Υπουργείου Άμυνας (Γιάννος Παπαντωνίου) αλλά αυτό έπαιξε μόνο μια φορά εκείνη την ημέρα (στην ΕΡΤ) και πουθενά αλλού και ποτέ άλλοτε.
ΕΡ: Γιατί απουσίαζαν Γ. Παπαντωνίου και Μ. Χρυσοχοΐδης από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (που αποφάσισε την παραγγελία για το C4i);
ΑΠ: Δεν γνωρίζω
ΕΡ: Ήταν παρών ο πρωθυπουργός (Σημίτης)
ΑΠ:ΝΑΙ

Ο πρώην κ. Μαλέσιος κατέθεσε εξάλλου ότι τις αποφασιστικές αρμοδιότητες για την επιλογή του C4i είχαν οι Υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ερωτηθείς σχετικά δεν μπόρεσε να εξηγήσει πως η αρχική τιμή του έργου του C4i από 211 εκατομμύρια ευρώ κόστισε 255

Στην ερώτηση όσον αφορά στη σχέση που είχε με επιχειρηματία της εταιρείας ALTEC η οποία ήταν υπεργολάβος της SAIC και διέμενε σε διαμέρισμα που ανήκε σε εκείνον, πως πήγε στο διαμέρισμα τον Αύγουστο του 2002 και πληροφορήθηκε για  τις δραστηριότητες της εταιρεία τον Νοέμβριο. Θυμίζουμε ότι η αποκάλυψη της τότε σχέσης του με τον επιχειρηματία είχε κοστίσει στον κ. Μαλέσιο την παραίτησή του από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τα λεφτα υπαρχουν avatar
  τα λεφτα υπαρχουν 11/05/2010 17:21:37

  Οποια πετρα και να σηκωσεις πασοκο θα βρεις!

 2. pizza avatar
  pizza 11/05/2010 18:16:48

  Η πασοκο, η σκορπιο

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ pizza 11/05/2010 18:49:01

   Η διαφορά?

 3. hrist avatar
  hrist 12/05/2010 02:37:04

  ο αθανασούλης της αλτεκ είναι ο αδερφός του βουλευτή αθανασούλη του πασοκ. πως πήρε η αλτεκ όλα τα εργα πληροφορικής και τους υπλογιστές του δημοσίου. μια μικρή ιντρακομ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.