#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2012 20:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβα Μέρκελ: Κάντε δημοψήφισμα για το ευρώ!Απίστευτο κομφούζιο. Το Βερολίνο διέψευσε ανακοίνωση του πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ.

Η Ελληνική Προεδρία της Δημοκρατίας, όμως, επιμένει ότι όσα περιέχονται στην ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού αποδόθηκαν σωστά. «Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του γραφείου του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού κ. Π. Πικραμμένου αποτυπώνει την πραγματικότητα» δήλωσε σχετικά εκπρόσωπό της.

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που πρότεινε η Αγκελα Μέρκελ. Στη συνομιλία της με τον Κ. Παπούλια πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το αν θέλει η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη ή όχι. Το δημοψήφισμα μπορεί να γίνει στις 17 Ιουνίου μαζί με τις εκλογές. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, έχει πολλές ερμηνείες και μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι δικαιώνεται ο Γ. Παπανδρέου που το είχε προτείνει το Νοέμβριο. Διότι από τότε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την Ελλάδα.

Κατ’ αρχάς η κ. Μέρκελ γνωρίζει ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος δε μπορεί να γίνει στις 17 Ιουνίου. Και γιατί είναι πρακτικά και τεχνικά αδύνατο και γιατί δε μπορεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να αποφασίσει κάτι τόσο κρίσιμο.

Επίσης, το να θέτει η Γερμανίδα καγκελάριος την τύχη της Ελλάδας σε ένα δημοψήφισμα (όπου όλα μπορεί να γίνουν) ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα της εξόδου στη χώρα μας.

Η ουσία είναι ότι επιχειρεί μια κλιμάκωση της πίεσης για να πάρουν οι Έλληνες πολίτες αποφάσεις στις 17 Ιουνίου. Είναι μια ακόμη ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας αφού ουσιαστικά βάζει το ξεκάθαρο δίλημμα ή ψηφίζετε ότι θέλουμε εμείς ή βγαίνετε από το ευρώ. Κι αυτό ασχέτως από την αντιευρωπαϊκή πολιτική του κ. Τσίπρα, είναι κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο αφού χάνεται η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Η κ. Μέρκελ ξέρει ότι δημοψήφισμα δε μπορεί να γίνει αλλά ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι διλημματικού χαρακτήρα. Ή οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, ή ο Τσίπρας και η έξοδος από το ευρώ.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν τον περασμένο Νοέμβριο γινόταν  το δημοψήφισμα του Παπανδρέου, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Όμως, η χρονική συγκυρία δεν ήταν η κατάλληλη καθώς υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες που λένε ότι υπήρχαν γκάλοπ που έδειχναν αβέβαιη την ψήφο του ελληνικού λαού.

Σε κάθε περίπτωση η βόμβα Μέρκελ αλλάζει τα δεδομένα αφού πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση αλλά και για ωμό εκβιασμό σε ένα κράτος – μέλος της ΕΕ.

Στο κάτω – κάτω ας αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες τι θέλουν, την Ευρώπη ή κάτι άλλο. Οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα είναι δουλειά της ελληνικής δημοκρατίας κι όχι της κ. Μέρκελ που πιθανότατα να έχει την τύχη του κ. Σαρκοζί.

Αναλυτικά η κυβερνητική ανακοίνωση: 

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Δηλώσεις  πολιτικών αρχηγών

"Ατυχή" χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς την πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι «Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ".

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι την επιλογή του ευρώ ο ελληνικός λαός την υπερασπίζεται με αιματηρές θυσίες και κατέληξε: "Δικαιούται, όμως, ο Ελληνικός λαός τον σεβασμό των εταίρων του. Η αποψινή πρόταση της κας Μέρκελ περί δημοψηφίσματος – και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό - είναι, τουλάχιστον, ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Γιατί απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα».

"Η Κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο Κος Βενιζέλος και ο Κος Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους. Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως, ο Ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση. Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη", πρόσθεσε.

Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Προστίθεται μάλιστα ότι το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά η οριστική έξοδος από την κρίση και η αποκατάσταση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρώπη με ασφάλεια και με χειρισμούς που ανακόπτουν την ύφεση και την ανεργία, προστατεύουν τα εισοδήματα, ιδίως τα χαμηλά και μεσαία και δίνουν προοπτική και αισιοδοξία.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι για την ανάγκη να συγκροτηθούν και να εφαρμοστούν ολοκληρωμένες ευρωπαϊκές πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας έχουν ληφθεί σαφείς αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2011.

Άρα σημασία έχει αυτές οι πολιτικές εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν άμεσα πράξη, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προστίθεται.

Την πρόταση απέρριψαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει: «Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Είμαστε μέσα στην Ευρώπη, είμαστε μέσα στο Ευρώ. Και καμία διαδικασία δεν προβλέπει είτε να βγούμε μόνοι μας είτε να μας βγάλουν από το Ευρώ. Αν η Γερμανία, η κ. Μέρκελ, επιμένει σε δημοψήφισμα, ας το κάνει για τη χώρα της, ας το κάνει για τη Γερμανία αν θέλει να παραμείνει εκείνη στο Ευρώ».

Από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα, έκανε λόγο για εκβιασμό της Μέρκελ κατά του ελληνικού λάου.

Όπως είπε,  "το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ. Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι καλεί το λαό με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους".

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 18/05/2012 20:37:28

  Οι σκέψεις της κ Μέρκελ ούτε να υλοποιηθούν μπορούν και εάν υλοποιούντο το πιθανότερο είναι να οδηγούσαν σε ένα απίθανο αλαλουμ. Να πάρει το ευρώ 80% και παράλληλα στις κάλπες των βουλευτικών με τη συνείδηση του ήσυχη ο κόσμος να πάει να ψηφίσει τον κ Τσίπρα. Χμ, τώρα που το καλοσκέφτομαι θα έχει πλάκα ο κ Τσίπρας να πρέπει να σεβαστεί το δημοψήφισμα και παράλληλα τις προεκλογικές του εξαγγελίες.
  Οπως και να έχει ... μπλέξαμε άσχημα, πολύ άσχημα!

 2. man8os avatar
  man8os 18/05/2012 20:39:26

  Θελουν να μας πεταξουν εκτος ΕΕ. Δεν εχω αλλη εξηγηση. Αν οι ψηφοφοροι ειναι τοσο βλακες για να δεχτουν να φυγουν εκτος ΕΕ τι να πω? το αξιζουν...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ man8os 19/05/2012 11:38:43

   Είμαστε χειρότεροι από όσο πιστεύεις. Ανέβηκαν τα ποσοστά του απόλυτα δίγλωσσου Τσίπρα που θέλει ευρώ αλλά όχι μνημόνιο. Τι άλλο θες να καταλάβεις την παράνοια που κυριαρχεί;

 3. NGG avatar
  NGG 18/05/2012 20:41:59

  Δεν γίνεται δημοψήφισμα δίχως εισήγηση του υπουργικού συμβουλίου και απόφαση της Βουλής. Σήμερα δεν έχουμε τίποτα από τα δύο! Συζητάμε μπαρούφες.

 4. S.P. avatar
  S.P. 18/05/2012 20:45:07

  Φαίνεται ότι το παιγνίδι έχει χοντρύνει.
  Αλλά έχει και δίκιο η Μέρκελ. Πρέπει να τεθούν οι Έλληνες προ των ευθυνών τους.
  Μα τι θέση είναι αυτή, η οποία προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις: "Θέλω το € και την δόση του δανείου , αλλά όχι το μνημόνιο".
  Μήπως βρε παιδί μου είναι βαλκανική κουτοπονηριά;

 5. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 18/05/2012 20:45:38

  Δεν νομίζω ότι το δημοψήφισμα δείχνει πρόθεση να μας διώξουν. Η Μέρκελ μας καλοπιάνει με τις "αναπτυξιακές πολιτικές", και (χωρίς να ξέρει τα ελληνικά διαδικαστικά) σκέφτεται πώς να βάλει στους Έλληνες το ξεκάθαρο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή".

 6. VL avatar
  VL 18/05/2012 20:48:29

  Ναι στο ευρώ σημαίνει να μείνεις για πάντα ραγιάς στην ψυχή.

 7. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 18/05/2012 20:49:21

  Ο Σαμαράς πρέπει να δώσει την κατάλληλη απάντηση στην κυρία.
  Έτσι κι αλλιώς δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει, το μόνο που μπορεί να καταφέρει η Μέρκελ είναι να δώσει πόντους στον Τσίπρα

 8. babayaro avatar
  babayaro 18/05/2012 20:50:20

  Στο μεγκα τριβουν ηδη τα χερια τους.
  Ειμαστε αναποδα μυαλα ομως.Δεν θα στοιχηματιζα ουτε πεντε ευρω στο "ναι"..

 9. anonymous avatar
  anonymous 18/05/2012 20:51:46

  Αν είναι να υποφέρουμε και να τους έχουμε συνέχεια στο κεφάλι μας καλύτερα να φύγουμε και από το Ευρώ και από την ΕΕ.

 10. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/05/2012 20:53:46

  Εἶναι δυνατόν;;;;Αὐτό πού ἒφερε τήν κοσμογονία καί τά πάνω κάτω στήν Ἑλλάδα καί τήν Εὐρώπη τόν Νοέμβριο τοῦ '11,μᾶς προτείνει ἡ Μέρκελ τῶρα;;!!!
  Λοιπόν,ξέρετε κάτι,νά γίνει δημοψήφισμα,ἀλλά τό ἐρώτημα πού θά τεθεῖ νά διαμορφωθεῖ περίπου ἒτσι: Δέχεστε τό εὐρῶ μέ τό μνημόνιο καί νά πάρετε ὁλόκληρο τό δάνειο μιά κι ἒξω, ἢ ὂχι στό μνημόνιο,ἒξω ἀπό τό εὐρῶ καί παίρνετε τά τρία μας...

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/05/2012 20:54:37

  Πάντως, όπως και άν έχει, κάποιον πολύ γνώριμο και οικείο στην Ελλάδα μου θυμίζει έντονα η κ. Μέρκελ αυτές τις ημέρες.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ο Θείος 18/05/2012 21:08:39

   Μήπως όμως αβαντάρει το Βενιζέλο και ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ; Μήπως θα αρχίσουν σε λίγο να λένε πόσο μπροστά ήταν η προηγούμενη αρχηγάρα τους ;

  • voter avatar
   voter @ Ο Θείος 18/05/2012 21:22:08

   Και εμένα μου τον θύμισε ήδη απο τον τίτλο του άρθρου.
   Κι επειδή ο εν λόγω - αν εννοούμε τον ιδιο- δεν φημιζόταν για την πολιτική του ευφυία , κανω και την σκέψη μήπως και του το σφύριξαν για να προκαλέσουν εύλογες αντιδρασεις .
   Tragic!

 12. Dal avatar
  Dal 18/05/2012 20:54:53

  NA ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ...ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΠΑΡΩ ΒΑΝ.

  ΤΟ 1940 ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΤΟΤΕ ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΉΡΙΣΕ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ Ο ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ"Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ"ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.

  Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΤΑ EXEI ΠΑΙΞΕi.

 13. airman avatar
  airman 18/05/2012 20:57:33

  Γιατί έχω την εντύπωση ότι η κ. Μέρκελ ''πετάει'' την πρόταση δημοψηφίσματος για ''εσωτερική κατανάλωση'' λόγω των δυσμενών αποτελεσμάτων στις τοπικές εκλογές;
  Και αν πούμε ''όχι'' στην ευρωζώνη, η οικειοθελής αποχώρησή μας θα σημάνει και αποδοχή των όποιων επιπτώσεων αυτή συνεπάγεται.
  ''Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια'' (δεν ξέρω πως το λένε στα γερμανικά, αλλά δεν μπορεί κάπως θα το λένε).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ airman 18/05/2012 21:11:07

   Του λόγου μου θα έλεγα για την κ. Μέρκελ, αυτό που λέει ο σοφός λαός στη Γερμανία:
   "Sie hat ein Vogel im Kopf "!
   Κατά λέξη "έχει πουλί μεσα στο κεφάλι".
   Σε ελεύθερη μετάφραση "She has a screw loose"!

 14. Κώστας avatar
  Κώστας 18/05/2012 20:58:55

  Όχι όχι να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία! Να μείνουμε στο κλουβί σαν καλά πειραματόζωα πάση θυσία! Απορώ πού ακόμη μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή αλλά ευρώ εις όφελος των πολιτών ή διάλυση του ευρώ.

  Κάποτε σε αυτην την χώρα δίναμε το αίμα μας και την ζωή μας για την πατρίδα,
  τώρα σκεφτόμαστε ΜΗΠΩΣ χάσουμε κάποια ευρώ. Κατάντια...

  Ο Σαμαράς θα έπρεπε μετά τις εκλογές να βγει και να πει: 'Συγγνώμη κάναμε λάθος, ο λαός δεν θέλει μνημόνιο. Θέλει Ευρώπη και ευρώ αλλά όχι μνημόνιο. Θα παλέψουμε για αυτό πού απαίτησε ο λαός με την ψήφο του αλλά δεν θα μείνουμε στο ευρώ ΠΑΣΗ θυσία.'

  Βέβαια η μεγάλη ερώτηση είναι, μπορεί να πεί κάτι τέτοιο. Όταν η Μέρκελ κρατάει όλον τον δικομματισμό λόγω του αρχείου του Χριστοφοράκου. Επίσης μπορεί να πει κάτι τέτοιο όταν έχει στον κόμμα του ανθρώπους όπως ο υιος του Ψυχάρη...

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 18/05/2012 21:00:34

  Ας της κάποιος της φραου οτι δημοψήφισμα προκηρύσσεται μόνο με απόφαση της Βουλής.
  Εχουμε και ένα Σύνταγμα.

  • Μοναχικός Λύκος avatar
   Μοναχικός Λύκος @ Κώστας Ροδινός 18/05/2012 21:03:01

   Σωστός κε Ροδινέ. Και αυτή η λεπτομέρεια είναι μέσα στο καταστατικό της ΕΕ. Αν δεν θέλουμε, ας χτυπιούνται μέχρι το 2100 οι Γερμανοί... δεν μπορούν να μας αναγκάσουν.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ Κώστας Ροδινός 18/05/2012 21:04:36

   Χαχαχαχα...μπα σε καλό σου βραδυάτικα!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 18/05/2012 21:14:07

   Μᾶλλον μόνο ὃτι λέει τό δικό τους Σύνταγμα λαμβάνει ὑπόψιν της κ.Ροδινέ καί σ' αὐτό ἲσως δέν χρειάζεται ἀπόφαση τῆς Βουλῆς γιά δημοψήφισμα...

  • θρακομακεδονας avatar
   θρακομακεδονας @ Κώστας Ροδινός 18/05/2012 21:22:50

   Δυο παρατηρησεις:
   1. Δεν μπορει, καποιοι εδωσαν το δικαιωμα στη "μανταμ" για να παιρνει τετοιες πρωτοβουλιες...(Εδω ισχυει η παροιμια, δωσε θαρρος στο χωριατη...)
   2. Αν δεν ειναι η κινηση αυτη βουτυρο στο ψωμι του Τσιπρα αμεσως μετα το ανοιγμα που του εκαναν τα διεθνη μμε τοτε τι ειναι;

 16. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 18/05/2012 21:00:35

  Δεν μας πετάνε εκτός ΕΕ χωρίς τη θέληση μας. Στη συνθήκη της Λισαβόνας όμως υπάρχουν κάποιοι όροι για να μπορεί ένα κράτος-μέλος να χρησιμοποιεί ευρώ. Αν δεν τους τηρεί μένει στην ΕΕ και θεωρείται κράτος με παρέκκλιση που έχει λιγότερα δικαιώματα να συμμετέχει στα κοινά της Ευρώπης και φυσικά χάνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το ευρώ.
  Θέλει πολύ προσοχή τι λέμε και τι ακούμε.
  Πάντως αυτά που ξέραμε καλύτερα να τα ξεχάσουμε, κάτι δεν "κολλάει" στο όλο σκηνικό της κρίσης. Ακόμα και οι δεξιοί δείχνουν πολύ μπερδεμένοι, πόσο μάλλον οι αριστεροί...

 17. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 18/05/2012 21:02:27

  Γιατί δεν της αντιπρότεινε ο "δικός μας" ΠτΔ να κάνει και αυτή στην χώρα της το ίδιο ;
  Και επίσης να κάνουμε και ένα πανευρωπαϊκό αν συμφωνούν οι Ευρωπαίοι να καθορίζει η Μέρκελ με την πολιτική λιτότητας που επιβάλει το μέλλον ολόκληρου του Ευρωπαϊκού λαού ;
  Ας το προτείνει επιτέλους κάποιος ένα τέτοιο δημοψήφισμα ώστε να εκφραστεί ο Ευρωπαϊκός λαός αν επιθυμεί λιτότητα και όχι να αποφασίζουν διορισμένοι υπάλληλοι του Διευθυντηρίου των αγορών και της Γερμανίας !

  • aris avatar
   aris @ Καλά Κρασιά 18/05/2012 21:12:59

   Aγαπητέ Καλά Κρασιά,
   Εχεις απόλυτο δίκιο. Και πιστεύω οτι αν δεν το κάνει αυτό ο ΠτΔ, θα το κάνει ο Τσίπρας που της έχει χωθεί για τα καλά και την έχει κάνει έξαλλη σπρώχνοντάς την μια ώρα αρχύτερα προς την έξοδο...

 18. Mara avatar
  Mara 18/05/2012 21:08:54

  Τελικά τον ελληνικό λαό, ή τον γνώρίζουν πάρα πολύ καλά και παίζουν ψυχολογικά παιχνίδια εν όψει εκλογών, ή δεν τον γνωρίζουν καθόλου και με αυτές τις παρεμβάσεις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκαλέσουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα στις 17 Ιουνίου που θα μας μπουρδοκλώσει χειρότερα.....
  Τί να πώ πιά?
  Μακρύς, δύσκολος και εξαιρετικά επικίνδυνος ο δρόμος μέχρι τις εκλογές.
  Ο θεός βοηθός!!!
  Η κυρία... έτσι και αλλιώς το "παίζει" ότι στηρίζει τη Ευρώπη.

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/05/2012 21:13:20

  Διαψεύδουν από το Βερολίνο ότι έγινε τέτοια πρόταση !

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 18/05/2012 21:19:14

   Σύμφωνα με το λεκτικό του Spiegel, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης διέψευσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa, ότι η καγκελλάριος πρότεινε δημοψήφισμα. "Αυτή η είδηση δεν άληθεύει".

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 18/05/2012 21:24:12

   Μήπως κατάλαβαν ότι είναι γκάφα της, και προσπαθεί να τη μαζέψει;

 20. sitting duck avatar
  sitting duck 18/05/2012 21:13:59

  Λέγαμε για τους δικούς μας πολιτικούς αρχηγούς, αλλά είναι κι έξω...σκιτζήδες περιωπής. Ο πανικός της κυρίας Μέρκελ, μάλλον ενισχύει την εκλογική εκστρατεία του Αλέξη! Νομίζει η κυρά ότι μπορεί να τον δεσμεύσει με δημοψήφισμα; Ποιός της τα είπε αυτά; Ο Εριχ Χονεκερ σε όνειρο; Αντε τώρα γιατι με αυτά θα τα πάρουν εντελώς οι ψηφοφόροι και θα έχουμε ντράβαλα. Ευτυχώς σωστή και σκληρή η ανακοίνωση της ΝΔ. Και μυστηριωδώς...βγήκε στην ώρα της...

 21. NM avatar
  NM 18/05/2012 21:23:06

  Ας το δούμε και από τη μεριά των Ευρωπαίων. Είναι και δικό τους νόμισμα, και πρέπει να ξέρουν αν οι περισσότεροι Έλληνες το θέλουν ή όχι. Έχει σημασία, γιατί σε μια παρέα πρέπει όλοι να θέλουμε πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα, και το ευρώ είναι μια οικογένεια, μια παρέα. Αφού φωνάζουμε συνέχεια για το θέμα, ας αποφασίσουμε λοιπόν και να τους το πούμε.

  Ας πάψουμε να φερόμαστε σαν κακομοίρηδες και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, σαν ώριμος λαός, και να μην φερόμαστε σαν αλλεργικοί έφηβοι.

  Σωστά ζήτησε δημοψήφισμα, είναι για θέμα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, δεν ανακατεύτηκε στα εσωτερικά μας, κακώς φωνάζουν όλοι. Το αν η Ελλάδα έχει ευρώ ή δραχμή είναι διεθνές θέμα, όχι εσωτερικό. Ο ΓΑΠ ΔΕΝ έκανε σωστά να ζητήσει δημοψήφισμα τότε, γιατί τότε το θέμα δεν είχε τεθεί από Έλληνες. Αλλά τώρα, το θέμα δραχμής ΕΧΕΙ τεθεί από Έλληνες, οπότε έχουν κάθε δικαίωμα οι ξένοι να ζητάνε να γνωρίζουν ξεκάθαρα τις προθέσεις μας.

  Προφανώς παίζονται παιχνίδια και κάποιοι θέλουν να φύγουμε από το ευρώ, αλλά η καλύτερη απάντηση θα ήταν να πούμε "Πολύ ευχαρίστως, κα. Μέρκελ, ορίστε το αποτέλεσμα, 90% οι Έλληνες θέλουν ευρώ". Τότε το βουλώνουν όλοι και τότε, και μόνον τότε, θα μας πάρουν στα σοβαρά.

  Η απάντηση του Σαμαρά μου άρεσε, ήταν μετρημένη και στο σωστό ύφος.

  • aris avatar
   aris @ NM 19/05/2012 11:52:42

   Γιατί τώρα που το Ευρώ στις εκλογές της 6η Μαίου πήρε 80% δεν της φτάνει της Αγγελας?
   Η μήπως απλά, επειδή ο Τσίπρας της έβγαλε τη γλώσσα ξεφτιλίζοντάς την και μάλιστα στο CNN και το ΒΒC, βρήκε να του απαντήσει με τη μόνη καραμέλλα που ξέρει το κούφιο κομμουνιστικό κεφαλάκι της, ή καταψηφίζετε αυτόν , ή σας πετάω σαν άχρηστο κ@λοσφούγγι έξω απ το δικό μου Ευρώ?
   Eγώ αυτή την εντύπωση απεκόμισα κια αν κάνω λάθοσ ας με διαψεύσει...

 22. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/05/2012 21:23:20

  και τοτε γιατι η Μερκελ τραβηξε το αυτι του ΓΑΠ οταν μιλησε για δημοψηφισμα; Τωρα τον δικαιωνει; Μυλος κυριοι και κυριες .Αρα η νδ εχασε την αυτοδυναμια για να κανει η μερκελ κωλοτουμπα;

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/05/2012 21:25:53

   ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΟΝ ΓΑΠ . ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Ο ΜΠΙΠ

   • Economist avatar
    Economist @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/05/2012 21:51:51

    Ο Γεώργιος Παπανδρέου και κάποια σαΐνια από την κυβέρνησή του αφού πρώτα κατέστρεψαν τη χώρα αποφάσισαν να πλύνουν τα χέρια τους από το έγκλημα. Γι’ αυτό αποφάσισαν να κάνουν το δημοψήφισμα. Ότι και να αποφάσιζε o κόσμος αυτοί θα είχαν έτοιμη τη δικαιολογία: “Ο λαός αποφάσισε”.

 23. voter avatar
  voter 18/05/2012 21:36:04

  Μολις ανέφεραν στις ειδήσεις στο Σκαι οτι το Βερολίνο διέψευσε τα περι δημοψηφίσματος και η ελληνική προεδρία ...ξαναδιέψευσε το Βερολίνο!
  Λαμπρά !!

 24. Απορών avatar
  Απορών 18/05/2012 21:36:47

  Το δημοψήφισμα θα έχει σίγουρα ως αποτέλεσμα να βγει ένα 80% υπέρ του ευρώ και παράλληλα τρομερή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο κουτός μας λαός θα πιστεύει ότι διασφάλισε το ευρώ άρα μπορεί παράλληλα να ψηφίσει και κατάργηση μνημονίου, αφού φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει ότι το δημοψήφισμα θα εκφράζει απλά μια επιθυμία ενώ το μνημόνιο είναι αυτό που διασφαλίζει τις χρηματορροές και άρα και το ευρώ.

  Άρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
  1. Το CDU έχει αποφασίσει ότι συμφέρει τη Γερμανία η διάλυση της ευρωζώνης αφού όλα τα κεφάλαια επιχειρήσεων και μικροκαταθετών θα μεταφερθούν σταδιακά από την Ελλάδα - Πορτογαλία - Ιρλανδία - Ισπανία - Ιταλία κ.ο.κ. στη Φρανκφούρτη με αποτέλεσμα η Γερμανία να καταστεί χρηματοπιστωτικό κέντρο τύπου Ελβετίας / Νέας Υόρκης (όχι ότι δεν είναι ήδη αλλά τέλοσπάντων) ως αποτέλεσμα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και του μπάχαλου που θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και στη συνέχεια των υπολοίπων χωρών.

  2. Αντιθέτως, οι εκλογές πλησιάζουν και η Μέρκελ θέλει να έχει ένα άλλοθι απέναντι στους ψηφοφόρους της του τύπου "οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του ευρώ καλούμε την κυβέρνησή της Ελλάδας να σεβαστεί την επιθυμία των Ελλήνων" και "δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τους Έλληνες επειδή η κυβέρνησή τους δεν συμφωνεί με τη λαϊκή απαίτηση" ώστε να φαίνεται και φιλολαϊκή στη Γερμανία και να δικαιολογεί τα χρήματα που μας δίνουν ώστε να προσεταιριστεί τις ψήφους που οδεύουν προς το SPD.

  Ό,τι και να ισχύει από τα παραπάνω είναι άθλιο και ακόμα πιο άθλιο είναι ότι το διέρρευσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ότι διαψεύδει τη γερμανική διάψευση. Ποιου συμφέροντα εξυπηρετούν επιτέλους;;;

 25. Economist avatar
  Economist 18/05/2012 21:40:49

  Όταν βρίσκεσαι σ’ ένα κτίριο που πιάνει φωτιά, θα προτιμήσεις να πηδήξεις από το παράθυρο παρά να καείς, ανεξάρτητα από ποιο ύψος θα πέσεις. Άκουσα κάποιον έλληνα πολιτικό να λέει: πριν το μνημόνιο ήμασταν στο 90 τώρα είμαστε στο 70 και εάν πάμε στη δραχμή, θα φτάσουμε στο τριάντα. Βέβαια για τους πολιτικούς μας είμαι σίγουρος ότι ακόμη και σήμερα, είναι στο ενενήντα και πολλοί απ’ αυτούς μπορεί να έχουν πάει και στο 100. Ένα μεγάλο μέρος του λαού όμως έχει πάει όχι στο 70 που είπε ο συγκεκριμένος πολιτικός, αλλά στο μείον 70. Και όταν είναι και οι δυο σύζυγοι άνεργοι και δεν μπορούν να ζήσουν την οικογένειά τους, όταν δεν μπορεί κάποιος να πληρώσει το ενοίκιο του καταστήματός του και τις ασφαλιστικές του εισφορές και όταν είσαι αναγκασμένος να πεις στο παιδί σου να σταματήσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο επειδή δεν έχεις πλέον την οικονομική δυνατότητα για να το σπουδάσεις, τα τρία χρόνια που λέει ο κύριος Βενιζέλος που χρειάζονται για να βγει η χώρα από το μνημόνιο - που αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να βγει ποτέ - φαίνονται σ’ αυτούς που είναι στο μείον 70 μια αιωνιότητα. Γι’ αυτό και αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν όπως ψήφισαν και με το δίκιο τους.
  Σήμερα όμως πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει τη αλήθεια.
  Η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε λόγω της ανικανότητας και όχι μόνο των πολιτικών της. Όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ρωτήθηκε εάν θα τα καταφέρουμε μέσα στην Ε.Ο.Κ. απάντησε: “ή θα μάθουμε να κολυμπούμε στα βαθιά ή θα πνιγούμε”.
  Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί μας δεν μας έμαθαν να κολυμπούμε ούτε στα ρηχά και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
  Η χώρα μας δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσαμε και μέσα στο ευρώ να τα καταφέρουμε. Το ευρώ είχε και θετικές και αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα μας. Με τις κατάλληλες όμως πολιτικές, μπορούσαμε να αυξήσουμε τις θετικές και να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν ότι οι πολιτικοί μας, επέτρεψαν να διαμορφωθούν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τέτοιοι όροι στο παιχνίδι, που ευνοούσαν τις ισχυρές χώρες και έφερναν τη χώρα μας σε δυσμενή θέση. Ο εύκολος δανεισμός αλλά και η υποστήριξη την οποία είχαν οι πολιτικοί μας από τους Αμερικάνους αλλά και τους Ευρωπαίους γιατί τους κάνανε τα χατίρια, τους επέτρεψε να μένουν στην εξουσία αποκρύπτοντας την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και έτσι φτάσαμε στην αρχή της κρίσης το 2009, να είμαστε ένας από τους πιο αδύνατους κρίκους της Ευρώπης ενώ έπρεπε να είμαστε κατά την προσωπική μου άποψη από τους πιο δυνατούς.
  Τι όμως έπρεπε να κάνει η Ελλάδα εκείνη τη χρονική στιγμή; Πρώτον, σωστή εκτίμηση της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης όσο και της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Ενώ κυβερνήσεις, αναλυτές και παγκόσμιοι οργανισμοί έλεγαν ότι η ανάπτυξη σε λίγο χρονικό διάστημα θα ξαναρχίσει, οι άνθρωποι που είχαν οικονομική σκέψη έβλεπαν ότι η κρίση θα ήταν μακροχρόνια. Χρειαζόταν ταχύτητα αντίδρασης. Αυτή όμως χάθηκε γιατί ο Γεώργιος Παπανδρέου μπήκε σε αγώνα σκυταλοδρομίας με βάδην. Έτσι έχασε τους έξι μήνες που του χάρισε ο Καραμανλής. Χρειαζόταν σχέδιο που θα είχε ως στόχο να κλείσει τις τρύπες στον κουβά και που θα μεγάλωνε την πίτα. Έπρεπε να κάνουμε δυο σχέδια. Ένα με το ευρώ και ένα με τη δραχμή. Εκείνη την εποχή είχαμε τη δυνατότητα να πάμε και στη δραχμή με τη βοήθεια μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί μπορούσαμε εάν θέλαμε με την έξοδό μας να πονέσουμε πολύ την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάλογα με τις εξελίξεις να αποφασίσουμε πιο σχέδιο θα ακολουθήσουμε. Αντί γι’ αυτό, ζητήσαμε από τους άλλους να μας ετοιμάσουν ένα σχέδιο για να μας σώσουνε. Και το σχέδιο ήταν λάθος γιατί αντί να μεγαλώσει την πίτα την μίκραινε και οδηγούσε την χώρα στο δυσμενέστερο οικονομικό σενάριο γι’ αυτήν, που ήταν να μπατιρίσει η χώρα και ο λαός και να οδηγηθούμε μπατιρισμένοι στη δραχμή.
  Και τώρα τρώμε ακριβώς το τελευταίο κομμάτι της πίτας και το επόμενο βήμα θα είναι η δραχμή. Δηλαδή θα πραγματοποιηθεί το χειρότερο σενάριο για τη χώρα μας.
  Έχουν πλέον όλοι οι Έλληνες καταλάβει ότι το μνημόνιο έχει καταστρέψει τη χώρα. Και είμαστε τυχεροί που τρεις παράγοντες, η εκκλησία, η κοινωνική αλληλεγγύη και η οικογένεια είναι αυτοί που έχουν αποτρέψει μέχρι στιγμής το λιμό να έρθει στη χώρα μας. Εάν όμως πάμε μπατιρισμένοι στη δραχμή κατά την προσωπική μου εκτίμηση οι τρεις ανωτέρω παράγοντες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το βάρος, θα καταρρεύσουν και θα θρηνήσουμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από την πείνα στη χώρα μας, πράγμα που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί.

  Πολλοί λένε η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και στη δύση. Μέγα λάθος. Η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα, και η δύση και η ανατολή ανήκουν στην Ελλάδα και όλος ο κόσμος ανήκει στην Ελλάδα γιατί είμαστε αυτοί που δώσαμε τα φώτα στον κόσμο. Ανεξάρτητα με το τι έχουν κάνει οι άρχοντες των Ευρωπαίων στη χώρα μας, η Ελλάδα λόγω του μεγάλου ονόματος που φέρει, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να είναι αυτή που θα κάνει την αρχή για να διαλυθεί το ευρώ γιατί αυτό θα είναι κάτι που θα στιγματίσει την ιστορία μας και την μετέπειτα πορεία μας. Οι ευρωπαϊκοί λαοί θα μας θεωρήσουν υπαίτιους και δεν αξίζει στην Ελλάδα να χρεωθεί αυτή τη ρετσινιά γιατί έχει μέλλον όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.
  Μας έχουν φέρει σε τέτοιο σημείο που είμαστε πλήρως εξαρτημένοι από τους δανειστές μας. Εάν οι τράπεζες δεν πάρουν τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης θα συνειδητοποιήσουμε ότι τα μετρητά που υπάρχουν μέσα στα όρια της ελληνικής επικράτειας είναι ελάχιστα. Το αμερικανικό ίδρυμα στρατηγικών αναλύσεων STRATFOR αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει, απλώς οι δανειστές της δεν έχουν ακόμα αποφασίσει να τραβήξουν το χαλί που κρατούν στα χέρια τους και που βρίσκεται κάτω από τα πόδια της. Το καλό για μας είναι ότι ο Θεός κρατάει στα χέρια του το χαλί που βρίσκεται κάτω από τα δικά τους πόδια.
  Αυτή τη στιγμή τα πάντα στην παγκόσμια οικονομία είναι ρευστά και παίζονται μεγάλα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Ας μην πιστεύουμε χωρίς σκέψη οτιδήποτε γράφεται και λέγεται στη χώρα μας γιατί το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι εκφράζουν απόψεις ανάλογες με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή και να μείνουμε στο Ευρώ και θα έρθει σύντομα η στιγμή που το νέο νόμισμα της Ελλάδας θα έχει επάνω του τον δικέφαλο αετό με ανοιγμένα τα φτερά.

 26. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 18/05/2012 21:51:10

  ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ( ανταπόκριση Γ. Παππά στο δελτίο των ¨9¨ της ΝΕΤ) ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΕΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΠΡΟΕΔΡΙΑ¨ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΩ ¨ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ¨( ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ¨ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ¨ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ¨ Η ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ "G-8" )

  Προσοχή : ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( από το 3΄ λεπτό ) - Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ¨ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ¨ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΟΤΙ :

  ¨Η ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ¨ ΚΑΙ ΕΑΝ... ¨ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΜΕ... ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ¨ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...¨

  http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/4400-Deltio-Eidhsewn-18-05-2012.html

  ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ( 9 μ.μ. ) ΤΗΣ ΝΕΤ...

  Συμπέρασμα : Κάποιοι ¨πατριώτες¨ στην Ελλάδα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την ευθεία παρέμβαση και τον εκβιασμό της Καγκελαρίας στις εκλογές στην Ελλάδα , ΑΛΛΑ ΤΟ ¨ΡΑΪΧ¨ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ... , δεν ενδιαφέρεται για την υποστήριξη των όποιων Γερμανόδουλων στην Ελλάδα , είναι... ¨δύναμη¨ και επιμένει στις ¨αρχές του ¨, ανεξάρτητα από το γεγονός εάν αυτή η στάση εκθέτει και τους υπαλλήλους του στην Ελλάδα...

  Τώρα μετά από τον ¨Ολάν¨ ας ψάξουν βρουν σανίδα σωτηρίας στον Ομπάμα που θα... ¨συγκρουστεί ¨ με την¨ συντηρητική Μέρκελ...¨ και θα σώσει το ¨ευρωπαϊκό τους όραμα¨...

 27. Kommenos avatar
  Kommenos 18/05/2012 21:57:23

  Απαράδεκτη παρέμβαση. Όμως δεν μπορούμε να αφήνουμε τους Τσίπρα και Καμμένο, να κάνουν εκβιασμούς στην Ευρώπη και στην Τρόικα του τύπου "αν βουλιάξουμε, θα βουλιάξετε και εσείς μαζί μας". Στους τρελούς έχει αρμοδιότητα όχι μόνο ο ψυχίατρος αλλά και σε πρώτη φάση, οι δυνάμεις καταστολής.

  Το ξέρει η Άνγκελα Μέρκελ. Αλλά δεν αισθάνεται ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αφού έχουν φτάσει οι Τσίπρας και Καμμένος να ερ μηνεύουν το αν μπλοφάρει η ίδια Ίδια και απαράλακτη η περίπτωση στην Ιστο ρία με τις εκλογές του 1920. Και εκεί είχαν προειδοποιήσει οι Αγγλο-Γάλλοι ότιαν ο λαός αποφασίσει την παλινόρθωση του Κωνσταντίνου, θα εθεωρεί το "εχθρική προς αυτούς ενέργεια" και θα μας άφηνα στη Μικρά Ασία μόνους μας.

  Ο ελληνικός λαός ψήφισε το 1920 υπέρ του συνθήματος των βασιλικών "να γίνει αποχώρηση, να γυρίσουν οι στρατιώτες στα σπίτια τους". Και επακολούθησε η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 (δείξαμε πυγμή στους Αγγλογάλλους- τους έγινε μάθημα!)

  • S.P. avatar
   S.P. @ Kommenos 18/05/2012 22:41:32

   Κάπου μπερδεύετε τον Βενιζέλο και τους Βρεττανούς. Δεχθείτε παρακαλώ μία άλλη άποψη και μην τα ρίχνουμε όλα στους ξένους τις κρίσιμες αυτές ώρες.
   Αντιγράφω από σελ. 8 "Γ. Ανδρικόπουλος, Η Δημοκρατία του Μεσοπολέμου" σχετικά με την αναζήτηση προστατών: Ο Λόγος στον Βρεττανό πρέσβυ Λίντλευ : " Οι συναταγματάρχες ζήτησαν από τον Γάλλο συνάδελφο μου και εμένα να υποδείξουμε κυβέρνηση" και μετά την άρνηση των πρέσβεων, ισχυρίζεται πάντοτε ο Λίντλεϊ, " ο συνταγματάρχης Γονατάς μας διάβασε τότε μια σειρά ονόματα και μας ρώτησε αν έχουμε αντίρρηση. Είπαμε ότι δεν είχαμε καμία. .."
   Αυτά για τον βενιζελικό Γονατά στέλεχος του κινήματος το 1922 . Υπόψη το ανωτέρω βιβλίο τυπώθηκε με έξοδα της ΑΤΕ επί πασόκ.

 28. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 18/05/2012 22:06:11

  Το μόνο δημοψήφισμα έπρεπε να είχε γίνει για τη στάση ή μη πληρωμών στις αρχές του 2010 από τον ΓΑΠ, αλλά αυτός ήξερε καλύτερα για μας....
  Ακόμη και η είσοδος στην νομισματική ένωση πριν 10 χρόνια δημοψήφισμα απαιτούσε.

  • Απορών avatar
   Απορών @ αποκατάσταση 18/05/2012 22:09:29

   Ακριβώς!
   Δημοψήφισμα κάνεις για την επιλογή να ανέβεις στο αεροπλάνο ή όχι. Δεν κάνεις δημοψήφισμα με το ερώτημα να πηδήξεις από αυτό ή όχι εν ώρα πτήσης!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Απορών 19/05/2012 11:39:38

    Τέλειο...

 29. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 18/05/2012 22:08:04

  ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ( ανταπόκριση Γ. Παππά στο δελτίο των ¨9¨ της ΝΕΤ) ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΕΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΠΡΟΕΔΡΙΑ¨ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΩ ¨ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ¨( ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ¨ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ¨ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ¨ Η ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ “G-8″ )

  Προσοχή : ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( από το 3΄ λεπτό ) – Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ¨ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ¨ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ – ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΟΤΙ :

  ¨Η ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ¨ ΚΑΙ ΕΑΝ… ¨ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΜΕ… ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ¨ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…¨

  http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/4400-Deltio-Eidhsewn-18-05-2012.html

  ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ( 9 μ.μ. ) ΤΗΣ ΝΕΤ…

  Συμπέρασμα : Κάποιοι ¨πατριώτες¨ στην Ελλάδα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την ευθεία παρέμβαση και τον εκβιασμό της Καγκελαρίας στις εκλογές στην Ελλάδα , ΑΛΛΑ ΤΟ ¨ΡΑΪΧ¨ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ … , δεν ενδιαφέρεται για την υποστήριξη των όποιων Γερμανόδουλων στην Ελλάδα , είναι… ¨δύναμη¨ και επιμένει στις ¨αρχές του ¨, ανεξάρτητα από το γεγονός εάν αυτή η στάση εκθέτει και τους υπαλλήλους του στην Ελλάδα…

  Τώρα μετά από τον ¨Ολάν¨ ας ψάξουν βρουν σανίδα σωτηρίας στον Ομπάμα που θα… ¨συγκρουστεί ¨ με την¨ συντηρητική Μέρκελ…¨ και θα σώσει το ¨ευρωπαϊκό τους όραμα¨…

  Το τηλεφώνημα της ¨συντηρητικής Μέρκελ¨ έγινε την ίδια ώρα ακριβώς που ο ¨προοδευτικός¨ , στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας και πρόεδρος το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , Μάρτιν Σούλτς , βρισκόταν στον Κ. Παπούλια για να του πει πως …¨δεν του αρέσει να ταυτίζουν οι Έλληνες την Ε.Ε. με την Τρόϊκα¨ ( άραγε με τι να την ταυτίζουν με την “W.W.F. για την διάσωση της Καφέ Αρκούδας στην Πίνδο ” ; )

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ έχει να δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις Παπούλια , Σαμαρά, Τσίπρα και Κουβέλη ( στο μεσημεριανό ¨δελτίο ειδήσεων¨ με προσθήκη και του κ. Καμμένου στο δελτίο των 9΄ ) μετά από την ¨εθιμοτυπική¨ συνάντηση -ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ του κ. Μάρτιν Σούλτς , ο οποίος τους απέσπασε δήλωση ¨μετανοίας και υπακοής¨ , ΟΡΚΟ ΠΙΣΤΗΣ υπέρ της Ε.Ε. …

  Κατ΄άλλα έχουμε ¨Ελεύθερες Εκλογές¨.

 30. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 18/05/2012 22:18:35

  Μετά την παραπάνω επίσημη ανακοίνωση παίρνω πίσω σχόλιό μου σε προηγούμενη σχετική ανάρτηση.
  Η κυρία Μέρκελ, δεν ξέρω αν έχει όντως φόγκελ ιμ κοπφ, αλλά συμπεριφέρεται ως ταύρος εν υαλοπωλείο!
  Εκτός κι αν θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών της προβοκάροντας.
  Δεν θα της κάνουμε τη χάρη.

 31. ERASMUS avatar
  ERASMUS 18/05/2012 22:20:58

  Προφανώς την πιθανότητα να "κάψει" τον Σαμαρά και τον Βενιζελο η Μέρκελ και να τους παραδώδει στην πυρά των Ελλήνων σαν εξιλαστήρια θύματα για να βγει η Γερμανία λάδι με καινούργιους συνομιλιτές στην Ελλάδα , μάλλον δεν το έχει σκεφτεί κανένας .....................
  Χαλάρωση των συμφωνιών
  Καινούργιος τρόπος υπολογισμού του ελλείματος
  Ευρωπαικά κονδύλια για επενδύσεις
  Και δυο πολιτικοι ..."υπευθυνοι" για την κακη πορεία της Ελλάδας μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.....για να προχωρίσει η Ελλάδα μπροστά
  ...........................

 32. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 18/05/2012 22:30:29

  Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΡΚΕΛ!!!

  Για να δείτε το επίπεδο του δημόσιου βίου πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος ανέβασε στο twitter το εξής: «Η Μέρκελ διέψευσε την Προεδρία! Πάλι ενεπλάκει ο κύριος Μπίτσιος; Είναι η πρώτη φορά που πιστεύω τη Μέρκελ». Δηλαδή για να καλύψεις τις δηλώσεις του περί πλαστογραφίας των προτάσεών του να γίνει υπουργός Άμυνας που αποκάλυψε η Προεδρία στηρίζει την Μέρκελ !!!!

 33. johny f avatar
  johny f 18/05/2012 22:42:28

  Οσο μιλαμε στους γερμανους με τη γλωσσα που περιμενουν τοσο θα αποθρασυνονται(και αυτο που λεω πιανει ολους τους πολιτικους αρχηγους).
  Αν ομως αλλαξουμε παραδειγμα και τους μιλησουμε στη γλωσσα τους σωκρατικα τοτε να δεις γελια....μη τα πω και ολα γιατι τοτε χανεται το χαρτι του αιφνιδιασμου.Οποιος το πιανει ας ρωτησει κατ'ιδιαν.

 34. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 18/05/2012 22:42:43

  Μπήκαν μαζικά οι συριζαίοι και ψήφισαν. http://www.galop.gr/

  • Ιωαννης Τ avatar
   Ιωαννης Τ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 19/05/2012 03:20:12

   και οι χρυσαυγιτες!!!

 35. Αριστερός Πατριώτης avatar
  Αριστερός Πατριώτης 18/05/2012 22:46:49

  Λοιπόν εκμεταλλευόμενος μερικές γνώσεις οικονομικών από το πανεπιστήμιο και μια βιβλιοθήκη γράφω το παρακάτω κείμενο για την ιστορία.Απλώς γιατί πρέπει να μάθουμε όλοι τι συμβαίνει και να μην αρπαζόμαστε από το συναίσθημα.
  Σας τα παραθέτω προς απλή γνώση και γιατί φοβάμαι ότι όποιος δεν μαθαίνει από την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
  Πάμε λοιπόν. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει άλλες 4 φορές στο παρελθόν. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!!! 1) Η πρώτη ήταν το 1827 με τον Καποδίστρια. Επιλέχθηκε ο Όθωνας για να εξασφαλίσει, ανάμεσα σε άλλους λόγους, την πληρωμή των χρωστούμενων. Δόθηκαν νέα δάνεια τα οποία κατευθύνονταν προς την αποπληρωμή του χρέους, αν και μεγάλο τμήμα χανόταν λόγω "γραφειοκρατίας" (((Έλευση Όθωνα))) 2) Η δεύτερη ήταν το 1843. Ο Όθωνας κηρύσσει πτώχευση και ξεκινά διαβουλεύσεις με τις Μεγάλες Δυνάμεις. Αποφασίζεται η θέσπιση εξαντλητικών μέτρων, όπως μειώσεις μισθών, που οδηγούν στην εξαθλίωση. Το 1853 15.000 πεζοναύτες (Άγγλοι και Γάλλοι) αποβιβάζονται στον Πειραιά για να βεβαιωθεί η αποπληρωμή του χρέους. (((Έλευση Άγγλων και Γάλλων στρατιωτών στην Ελλάδα. Κατοχή δλδ!))) 3) Η τρίτη ήταν το 1893. "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Η πιο γνωστή ελληνική χρεωκοπία. Για να εξασφαλίσουν τα χρωστούμενα οι Μεγάλες δυνάμεις, "έστησαν" τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, στον οποίο οι Τούρκοι κατέκτησαν εύκολα τη Θεσσαλία. Φυσικά, στόχος των μεγάλων δυνάμεων ήταν να πάρουν τα χρωστούμενα κι όχι να ενδυναμώσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία. Πήραμε πίσω τη Θεσσαλία πληρώνοντας πολεμικές αποζημιώσεις στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Σχετικά με τα χρωστούμενα, το 1898, επιβλήθηκε στην Ελλάδα ο ΔΟΕ. Δεσμεύτηκαν τα έσοδα πολλών μονοπωλίων του Κράτους για την αποπληρωμή του χρέους. (((Χαμένος πόλεμος με την Τουρκία κι επιβολή του ΔΟΕ))) 4) Το 1932 χρεοκοπήσαμε ξανά υπό τον Βενιζέλο και τον Τσαλδάρη. Απολύθηκαν πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι. Πολλά σχολεία έκλεισαν. Η Ελλάδα εγκαταλείπει τον κανόνα του χρυσού. Η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει τα διαθέσιμα της στην Κυβέρνηση για την αποπληρωμή του χρέους. Ο πληθωρισμός υψηλότατος. Λίγο αργότερα, με τις ευλογίες των Άγγλων, εγκαθιδρύθηκε η δικτατορία του Ι. Μεταξά. Η ελληνική οικονομία ωστόσο ανέκαμψε σχετικά γρήγορα χωρίς ιδιαίτερες πρωτοβουλίες γιατί δεν είχε το "βάρος" των μισθών και συντάξεων που έχει σήμερα. (((Έλευση δικτατορίας Μεταξά, κλείσιμο σχολείων, απόλυση πολλών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων, υψηλός πληθωρισμός))) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Σε καμία δεν διαγράφηκε το χρέος. Στις 2 από τις 4 είχαμε ξένη εισβολή (Άγγλοι, Γάλλοι το 1853 και Τούρκοι το 1897) Στις άλλες 2 είχαμε αλλαγή καθεστώτος (έλευση βασιλείας Όθωνα και δικτατορίας Μεταξά) Έγραψα τα παραπάνω απλά για πληροφόρηση. Αν κρίνω από αυτά που σας παρέθεσα και μου επιτραπεί ένα προσωπικό σχόλιο, νομίζω ότι δεν θα διαγραφεί το χρέος μας με πιθανή επισημοποίηση της χρεωκοπίας. Φοβάμαι πιο πολύ για το τι θα κάνουν οι Τούρκοι αν χρεοκοπήσουμε παρά για την έλευση δικτατορίας ή βασιλείας ή ξένων πεζοναυτών. Επίσης, το εξωτερικό χρέος θα το πληρώσουμε ό,τι και να συμβεί. Ο καθένας βεβαία παρακαλείται να ψηφίσει όπως κρίνει (η χώρα της δημοκρατίας είμαστε), αλλά πριν το κάνει, ας έχει όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορεί ώστε να επιλέξει καλύτερα. Από οικονομική άποψη και μόνο, επαναλαμβάνω ότι σε καμία από τις προηγούμενες ελληνικές χρεοκοπίες δεν διάγραφηκε το χρέος.
  'Οσο για την περιβόητη διαγραφή χρέους επί Μεταξα και άλλα προβοκατόρικα, αφορούσε χρέος σε ιδιωτική τράπεζα και όχι διακρατικό χρέος.
  ο Φαήλος σαν νομικός θα μπορούσε να γράψει μια ανάλυση πάνω στην φράση- αρχή του διεθνούς δικαίου των Συμφωνιών που συντάχτηκε περί το 1970,
  PACTA SUNT SERVANTA ( οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται).

  • akenaton avatar
   akenaton @ Αριστερός Πατριώτης 19/05/2012 12:14:45

   Καλό είναι να ακούγεται και καμιά εμπεριστατωμένη και ψύχραιμη γνώμη πότε - πότε. Συγχαρητήρια! Όσοι νομίζουν οτι κάνοντας μονομερή διαγραφή του χρέους καθαρίσαμε, κάνουν μέγα λάθος! Από το χρέος γλυτώνει κανείς μονάχα άμα πεθάνει και οι συγγενείς του κάνουν αποποίηση κληρονομιάς! Αποποίηση της Ελλάδας κανείς δεν μπορέι να κάνει. Δυστυχώς το σημερινό χρέος της χώρας ή τουλάχιστον μέρος αυτού, θα το πληρώσουν οι επόμενες γενιές και μάλιστα με τόκο!

 36. Dimitris avatar
  Dimitris 18/05/2012 22:46:55

  Είναι φανερό ότι η Μέρκελ και οι δορυφόροι της έχουν αποφασίσει να διαλύσουν το μαγαζί(ευρώ) και απλώς ψάχνουν το κορόιδο κράτος που θα του φορτώσουν την ευθύνη.Και εμείς να μην είμαστε , μπορεί να είναι οι Ιρλανδοί , οι Πορτογάλοι , οι Ισπανοί , οι Βέλγοι , κάποιος θα την πατήσει.Η Ελλάδα ήδη πρέπει να σκέφτεται το plan B(χώρα εκτός ευρώ , με εθνικό νόμισμα) .

 37. GreekInLux avatar
  GreekInLux 18/05/2012 22:54:43

  Κάπου αλλού θα το αντιγράψετε το συγκεκριμένο ή λέτε να σταματήσετε στις 2 αναρτήσεις που το έχετε, μέχρι τώρα, κάνει; Εμμονές που έχουν ορισμένοι...

 38. Factorx avatar
  Factorx 18/05/2012 22:55:07

  Ε και λοιπόν; Γιατί δεν ψάχνεις να βρείς και τις σχετικές δηλώσεις των χιλιάδων σχολιαστών και αρθογράφων του antinews, όπως ο Φαήλος; Με τέτοια θα δικαιλογήσετε τις απόψεις σας. Το βενιζείκο σαιτ που τα γραφει σεν μας λέει καλύτερα για την διαφημιστική εταιρεία που συνεργάζεται. και το όνομα του αφεντικού της θυμίζει στενό συνεργάτης της Αγίας Οικογενείας;

 39. Mema avatar
  Mema 18/05/2012 23:28:14

  Ας παει καποιος της μαντάμ Μερκελ που θα ελεγε και ο Τσιπρας (ο οποιος, ειρησθω εν παροδω, το αγγλικο το μιλαει λιγο χειροτερα απο τη Φαιη Σκορδα) για το υπολοιπο διαστημα μεχρι τις εκλογες να εξαφανιστει και αυτή και το γκολουμ που εχει για υπουργο, γιατι καθε παρέμβασή τους ειναι αβαντα για το ΣΥΡΙΖΑ. Εκτος και αν αυτο θελουν τελικα, να μας πεταξουν εξω.

  • aris avatar
   aris @ Mema 19/05/2012 11:59:47

   Πάντως το Αγγλικό του Τσίπρα είναι proficiency μπροστά στο Lower του Βενιζέλου, για να είμαστε αντικειμενικοί και κυρίως για να μην ξεχνάμε ποιός μας οδήγησε στον Τσίπρα...

 40. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 18/05/2012 23:34:29

  Πειτε στη μανταμ, οτι κι ενας πρωθυπουργος καποτε εκανε τετοια δηλωση στην Ευρωπη και τον εφαγε η μαρμαγκα. Θεωρηθηκε απο τις μεγαλυτερες γκαφες. Αλλα ειχε επειτα το τελειο αλλωθι για να αποχωρησει με διακριτικα βηματακια προς τα πισω. Μηπως τελικα κι αυτη ψαχνει για αφορμη;

 41. AM Παπαιωάννου avatar
  AM Παπαιωάννου 18/05/2012 23:42:46

  H M Βρετανία που δεν έχει ευρώ εχει λιγοτερα δικαιωματα???
  Η Σουηδία ???
  Η Δανία????


  Αληθεια το Μαυροβουνιο (που δεν ανηκει καν στην ΕΕ) πως έχει ευρω

  • anonymous avatar
   anonymous @ AM Παπαιωάννου 19/05/2012 00:46:01

   Αληθεια το Μαυροβουνιο (που δεν ανηκει καν στην ΕΕ) πως έχει ευρω

   Ένα κράτος μπορεί να καταργήσει το εθνικό του νόμισμα και να υιοθετήσει νόμισμα άλλου κράτους. Υπάρχουν κάποια κράτη στη λατινική Αμερική που έχουν ως νόμισμα το δολάριο, ενώ τώρα τρέχει η συζήτηση στην Ισλανδία αν θα πρέπει να υιοθετήσουν νόμισμα τρίτου κράτους, με τα δολάρια των ΗΠΑ και του Καναδά να είναι μέσα στα υποψήφια νομίσματα.

 42. johny f avatar
  johny f 18/05/2012 23:50:21

  Η μεγαλη πλακα ειναι ειναι οτι τωρα εχουμε το τελειο οπλο να τους τη φερουμε ,αλλα ποιος ασχολειται............

 43. ο ξένος avatar
  ο ξένος 19/05/2012 00:04:37

  Αυτό θα ήταν ένα ιδανικό και δίκαιο σενάριο.

 44. ο ξένος avatar
  ο ξένος 19/05/2012 00:08:21

  Μάλλον έτσι ψηφίζουν όσοι ενημερώνονται από το ίντερνετ και ξεφεύγουν από την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση των καθεστωτικών μέσων.

 45. kas avatar
  kas 19/05/2012 00:12:20

  Εχουμε πει ότι η Γερμανία κραυγάζει βδομάδες τώρα υπέρ του Τσίπρα ώστε να εξασφαλιστεί η οικοθελής έξοδος.

  Κάθε δήλωση Σόϊμπλε και Μέρκελ....δίδουν πόντους στον Αλέξη με την κοινωνική μηχανική των αντανακλαστικών.

  Ο δε πονηρός Τσίπρας...δήλωσε κατευθείαν ότι θα της δώσει απάντηση ο γίγαντας λαός στις 17 Ιούνη μιάς και για αυτόν ήταν η πάσσα.

  Τέλος...Γερμανία και USA προωθούν με νύχια και δόντια τον Αλέξη προκειμένου να βγει οικιοθελώς η Ελλάδα από το ευρώ και οι εγχώριοι πεπλανημένοι νομίζουν ότι ο άθεος ανθέλληνας κάνει αντίσταση για λογιαριασμό της πατρίδας.

  Τέλειο στήσιμο, τέλεια παγίδα για έναν λαό που δεν έχει διδαχτεί από τις αυτοχειρίες του παρελθόντος.

  Σε μιά έξοδο η τούμπα στην ισοτιμία και η εκτόξευση του δολλαρίου θα έσβηνε εν μία νυκτί πάνω από το μισό χρέος των USA και η υποτίμηση του ευρώ θα εκτόξευε τις εξαγωγές της Γερμανίας αλλά...και όσων ευρωπαϊκών χωρών έχουν βιομηχανία.

  Τα μμε...θα είχαν την ευκαιρία να ξεχρεώσουν ενώ είναι για φούντο...και η καθοδηγούσα αριστερά του κολωνακίου που έχει βγάλει έξω τα λεφτά της...την ευκαιρία να αγοράσει τα πάντα σε τιμή κάρβουνου.

  Εκτός αυτού...θα ξεμπερδεύουνε μιά για πάντα με την Ελλάδα, μιάς και η χώρα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ δεν θα ξαναβγάλει κυβέρνηση Ελλήνορθοδόξων και σταδιακά θα ισλαμοποιηθεί και θα διαμελιστεί.

  Ελλάδα ΤΕΛΟΣ.
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ...

  δεν έχουμε καμμία τύχη...και αυτή θα είναι και η Νέμεσίς μας
  αμείλικτη στην μαλακώδη γενιά που αποφάσισε νομίμως τον χαμό της

  Ο Θεός να μας φυλάει γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να ελπίζουμε !!!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ kas 19/05/2012 01:00:55

   Η κουτοπονηριά, πάντα πληρώνεται. Το κακό είναι , ότι την πληρώνουν και οι άλλοι που καταλαβαίνουν. Αλλά δυστυχώς , αυτοί είναι οι λιγότεροι.... Ο Θεός να μας φυλάξει. Δυστυχώς , δεν έχω σε τίποτα άλλο να ελπίζω.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ kas 19/05/2012 01:28:27

   Και πες δεν καταλαβαίνει ο απλός πολίτης από τέτοια. Δεν βλέπει τις θέσεις του κόμματος για τα εθνικά θέματα και τους λαθρομετανάστες; Μόνο όποιον υπόσχεται λεφτά θα ψηφίζει ο Έλληνας; Η πατρίδα δεν τον ενδιαφέρει;

  • anideos avatar
   anideos @ kas 19/05/2012 03:10:37

   Στα Γερμανικα μεντια γινεται συνεχης αναφορα στο τσιπρα, τον ονομαζουν ακραιο οπως και το κομμα του, ειδικη αναφορα γινεται και στο γεγονος πως αν βγει πρωτος, το ευρω και η διασωση της ευρωπα'ι'κης οικονομιας κυνδηνευουν.
   Αρα τον λενε επικυνδηνο.
   Δεν ξερω απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα πως τον χα'ι'δευουν αλλα νομιζω κανεις λαθος.
   Οι Γερμανοι δεν ειναι ουτε κουτοι ουτε απανθρωποι.
   Ειναι ανθρωποι που δουλευουν, εχουν παιδια να μεγαλωσουν, εχουν υποχρεωσεις να τηρισουν και κανουν κατι που εμεις δεν θα μαθουμε ποτε σαν νεοελληνες,
   ακουνε τι τους λενε ενημερωνονται και μετα κρινουν.
   Ο νεοελληνας δεν ενημερωνεται, απλα πορωνεται με την παρτη του, του φταινε συνεχως οι αλλοι και τα βαζει με την τυχη και με τη κενωνοια που αλλους τους ανεβαζει και αλλους τους κατεβαζει.

 46. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 19/05/2012 00:29:22

  H Μέρκελ ξέρει πως αποχαιρετά τα μεγαλεία, ακολουθώντας τον έτερο καππαδόκη Σαρκοζί και γαία πυρί μειχθήτω!

  • kas avatar
   kas @ Aφροδίτη 19/05/2012 01:00:35

   νομίζεις....χαλαρά θα πάρει τις εκλογές
   αφού είναι νο 1 μακράν...η χώρα της αυτή τη στιγμή

  • anideos avatar
   anideos @ Aφροδίτη 19/05/2012 03:13:08

   Η Μερκελ παιζει χωρις αντιπαλο στη Γερμανια.
   Σιγουρα το κομμα της δεν ειναι στα πανω του αλλα αυτο ειναι επακολουθο της φθορας λογο εξουσιας.

 47. The southern sword avatar
  The southern sword 19/05/2012 01:12:25

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΣΙΡΚΟ και μ' αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε. Οδεύουμε στην καταστροφή. Δεν μας φταίει καμία Μέρκελ. Αυτή μπορεί να εξέφρασε κάποιες απόψεις κατ' ιδίαν για το δημοψήφισμα η οτιδήποτε άλλο στον πρόεδρο της δημοκρατίας που προσπαθώντας να προφυλάξει τον εαυτούλη του βρήκε πρόθυμο τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό των κολλητών που διόρισε να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο της σε πολιτικούς αρχηγούς που ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα αντιδρούσαν με κριτήριο την μεγιστοποίηση του κομματικού οφέλους.
  Και καθόμαστε μετά και συζητάμε για δημοψήφισμα και πράσινα άλογα με τους γερμανούς να διαψεύδουν και το ανίκανο πρωθυπουργικό γραφείο να μιλά εκ μέρους της προεδρίας της δημοκρατίας, δίνοντας πάτημα στον Καμμένο. Αλήθεια, αυτός ο Μπίτσιος στην προεδρία είναι γιός του παλιού υπουργού εξωτερικών επι εθνάρχη; Αν ναι τότε έχουμε άλλο ένα παραδειγμα οικογενειοκρατίας.

 48. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 19/05/2012 02:59:51

  μαλλον καποιος μας εχει πουλησει εδω και καιρο δουλους στην γερμανια και δεν μας το λεει. αυτη η κυρια εχει αερα για να τα λεει αυτα. δεν την ενδιαφερουν συνταγμα κυβερνησεις πολιτες. δεν την ενδιαφερει τιποτε.
  κατα τα αλλα ειναι ωμη παρεμβαση!!! ε ευρωπη και ευρω δεν θελετε? φιλοευρωπαικο μετωπο δεν θελετε? απο αυτα και αυτα εχω σιχαθει την ευρωπη!!!
  δεν αξιζουν καν την φλογα για τους ολυμπιακους. να την αναψουν με σπιρτα!!! σκετη αηδια...
  δεξιος (οχι κεντροδεξιος) και ακρως αντιευρωπαιστης
  Ιωαννης Τ.

 49. Enas-Petros avatar
  Enas-Petros 19/05/2012 05:53:58

  Οπως λέμε"ιδανικός και ανάξιοσ εραστής";

 50. S.P. avatar
  S.P. 19/05/2012 08:14:00

  Από τα περισσότερα σχόλια σε αυτό το θέμα αποπνέει οργή, αλλά για ατεκμηρίωτες κατηγορίες. Πάντα φταίνε οι ξένοι. Διατυπώνεται ένα νταηλίκι και λες και είμαστε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία - και αυτή στον ζενίθ της ακμής της. Κρίμα.
  Τι κρίμα, οι γονείς χαλάνε τόσα χρήματα για να περάσει έστω και σε ένα ΤΕΙ της πλάκας το παιδί τους και το παιδί δεν μαθαίνει γιατί δεν επιθυμεί. Αγαπάνε οι Έλληνες την θέση και όχι την γνώση, την φιγούρα και όχι την ουσία. Κάνουν 10 χρόνια αγγλικά στο σχολείο και πάνε και πληρώνουν για να μάθουν στα φροντιστήρια, και το αποτέλεσμα: δεν μπορούν να διαβάσουν μία εφημερίδα.
  Με συγχωρείτε αλλά οι συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αποφαίνεται επί παντός επιστητού χωρίς να μελετά, έτσι ότι μάθει από τις παρέες.
  Δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο τόπος με τέτοια μυαλά που κουβαλάει ο κόσμος. Θα δεχθεί κάθε πολιτικό που θέλει να κάνει την δουλειά του και στο τέλος θα καταστραφεί.
  Μαθαίνω, ότι ο κ. Τραγάκης επισκεφτεται όλα τα βαφτίσια, γάμους μνημόσυνα κ.λ.π

 51. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 19/05/2012 11:28:02

  Να ξεκαθαριστει κατι , ο ΓΑΠ ζητησε δημοψηφισμα για την αποδοχη η οχι της δανειακης.Η Μερκελ και η Λαγκαρντ απαντησαν πως το μονο δημοψηφισμα που θα ηταν αποδεκτο ειναι αν θελουμε να ειμαστε στην ευρωζωνη η οχι.Επομενως η Μερκελ, αν ζητησε η συζητησε θεμα δημοψηφισματος , ειναι συνεπης με τα λεγομενα της και οχι, δεν δικαιωνει τον ΓΑΠ.

 52. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/05/2012 11:53:39

  Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι άν και ο Πρόεδρός μας γνωρίζει καλά Γερμανικά, η συζήτηση Παπούλια - Μέρκελ γινόταν μέσω διερμηνέων (ίσως λόγω πρωτοκόλλου). Τα ενδεχόμενα πολλαπλασιάζονται:
  Φόγκελ ιμ Κόπφ - και μετά κατάλαβαν ότι η κ. Μέρκελ έκανε πολιτική γκάφα;
  Διαφωνία εκ των υστέρων μέσα στη Γερμανική κυβέρνηση, για πρόταση που όντως έγινε - π.χ. ο Υπεξ Βέστερβέλε ή ο Σόιμπλε;
  Ασαφής διατύπωση εκ μέρους της κ. Μέρκελ, κατά την τηλεφωνική συνομιλία, που προκάλεσε παρεξήγηση;
  Χαμένοι στη μετάφραση - μπέρδεμα μεταξύ διερμηνέων και αυτήκοης μετάφρασης του Προέδρου - οπότε η πρόταση ποτέ δεν έγινε;
  Όχι ακριβής μεταβίβαση "στο δρόμο", μεταξύ Προέδρου και προσωρινού Πρωθυπουργου μας;
  Σε τέτοιες καταστάσεις, ο διάολος μπορεί να είναι χωμένος σε κάθε χαραμάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.