#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/05/2010 22:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βόμβα» Λοβέρδου για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Με τις κλαδικές συμβάσεις, θα μπορούν να επιβάλλονται ακόμη και χειρότερες εργασιακές και μισθολογικές ρυθμίσεις από αυτές που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποκάλυψε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.


"Μέχρι τώρα οι κλαδικές συμβάσεις μπορούσαν μόνο να βελτιώσουν τους όρους της ΕΓΣΣΕ. Από εδώ και στο εξής όμως, οι "αλλαγές θα μπορούν να είναι και επί τω χείρω" όπως σημείωσε μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εργασίας.

“Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς και στους ελεύθερους επαγγελματίες με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2009” δήλωσε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πάντως από το υπουργείο Οικονομικών που έχει και την αρμοδιότητα για την επιβολή φόρων, αρμόδια πηγή ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση.

Υποστήριξε ότι η επιβολή της εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ θα επιβληθεί στις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ και ότι για τον προσδιορισμό αυτού του ορίου δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι επικουρικές συντάξεις. Σημείωσε, ότι μέχρι τώρα, για τον υπολογισμό της εισφοράς υπήρχαν τρεις συντελεστές στο τραπέζι (5%, 7% και 9%), αλλά μετά την περικοπή της 13ης και της 14ης σύνταξης, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν.

Ο υπουργός Εργασίας, δήλωσε ότι όσοι έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά και όσοι θα θεμελιώσουν μέσα στο 2010, θα εξασφαλίσουν και με νόμο το δικαίωμα να βγουν όποτε θέλουν στη σύνταξη χωρίς να θιγεί ούτε το ύψος των αποδοχών τους αλλά ούτε και τα όρια συνταξιοδότησης. Μάλιστα, προσέθεσε, ότι όσοι έχουν ήδη καταθέσει τα χαρτιά τους, ακόμη και αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μπορούν να κάνουν ανάκληση μέσα σε έναν μήνα από την ψήφιση του νόμου. Για τις αποζημιώσεις απόλυσης, υποστήριξε ότι με τον νέο νόμο θα δοθεί η δυνατότητα καταβολής τους σε έξι μηνιαίες δόσεις, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περικοπής τους υποστήριξε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις εργοδοτών και εργαζομένων.

Αναφερόμενος στον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ξεκαθάρισε ότι αυτός θα ισχύσει από το 2018. Τέλος, ο υπουργός αποκάλυψε ότι τα όρια συνταξιοδότησης, θα αναπροσαρμόζονται με βάση το προσδόκιμο ζωής. Τόνισε ότι αν μετά το 2020, προκύψει ότι το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί κατά τρία χρόνια, το όριο συνταξιοδότησης θα αυξηθεί κατά τέσσερις μήνες.

Ελευθεροτυπία

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/05/2010 22:23:07

  Όσο απλώς καθόμαστε και ακούμε στωικά τον κάθε ψευτοκομψευόμενο φαφλατά να προαναγγέλει μέτρα σε βάρος μας, τόσο θα αποθρασύνεται.

  Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει μεθαύριο στους δρόμους...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Αυριανιστής 03/05/2010 22:27:08

   Ηδη τα βλέπουμε απόψε στην ΕΡΤ. Έκαναν ντου κάποιοι αδιόριστοι και πολιόρκησαν στο στούντιο την κομψευόμενη κατσιβέλα κα Διαμαντοπούλου. Τώρα περιμένουν λέει, τα ΜΑΤ ή τα ΕΚΑΜ. Μπορεί και τους καταδρομείς.

   • O Ιθαγενής avatar
    O Ιθαγενής @ Strange Attractor 03/05/2010 22:31:37

    χαχαχα άλλος για τουαλέτα;
    Η πρώτη κυβέρνηση που συνοδεύεται από ΜΑΤ....άλλος άλλος
    χαχαχα

 2. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 03/05/2010 22:27:41

  Ευτυχώς δεν πείραξε τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα

  ΠΑΠΑΠΑ!!!ΑΠΑΠΑΠΑ...το παπί...

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/05/2010 22:30:08

  αναλογιστική μελέτη έκαναν ποτέ τους;

 4. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 03/05/2010 22:30:21

  σε παρακαλώ όχι τόσο πολύ σοσιαλισμό...μισθό θα δίνουν; ή να δίνουμε και κάτι που θα απασχολούν κόσμο για οκτάωρο;

 5. Orestios avatar
  Orestios 04/05/2010 01:40:48

  Ο Λοβέρδος δεν είναι που διέρρεε πως τάχα θα παραιτηθεί και άλλα τέτοια φαιδρά? Όλα ψέματα και καμώματα.
  Η κυβέρνηση αυτή θα ονομαστεί: "Οι ψεύτες με τα διδακτορικά"

 6. nyfitsa avatar
  nyfitsa 04/05/2010 10:15:25

  Ψέμα πάνω στο ψέμα!!!! Το καλύτερο οικονομικό μέτρα θα ήταν αυτό:
  - να διώξουμε τους 300 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ!!
  - , θα οικονομήσουμε στους μισθούς τους, αφού δεν δουλεύουν. Ειδικά τώρα, που είμαστε ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ του ΔΝΤ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.