#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2012 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβα Κουρουμπλή «καίει» Βενιζέλο και Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Παρέμβαση του Τόμσεν στην ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε ο Γεωργίου και εκτέλεσε ο ΒενιζέλοςΑποκαλυπτικός των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου απέναντι στην Τρόικα, ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσιοποιώντας για πρώτη φορά έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της νέας Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου είχε αποστείλει επιστολή στις 16 Οκτωβρίου 2010 προς τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πώλ Τόμσεν με την οποία του ζητούσε να παρέμβει (!!) για να αλλάξει ο νόμος που ισχύει για την ΕΛΣΤΑΤ. Με τη δικαιολογία ότι «δεν μπορεί να συνεργαστεί με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για αρκετά σοβαρή εξέλιξη, καθώς έτσι αποδεικνύεται πως η νομοθετική παρέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2011, από τον Ευ. Βενιζέλο, ουσιαστικά έγινε κατόπιν εντολής. Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε τροπολογία με την οποία έπαυε τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, αφήνοντας τον Α. Γεωργίου να κάνει ότι θέλει…! Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ο Α. Γεωργίου από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής να σχολιάσει την επιστολή, απάντησε πως είναι προϊόν υποκλοπής και δεν το σχολιάζει. Αργότερα όμως ο κ. Κουρουμπλής δημοσιοποίησε την επιστολή δηλώνοντας πως ο Γεωργίου μπορεί να του υποβάλει μήνυση και ο ίδιος θα παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος, για να αποδειχθεί δικαστικώς αν η επιστολή είναι ή όχι προϊόν υποκλοπής.

Να θυμίσουμε ότι η εξεταστική επιτροπή - με την απουσία των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΚΚΕ – δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις ανεξάρτητοι- διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στην Επιτροπή έπειτα από κλήρωση, διερευνά το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών μετά από τις καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, περί τεχνητής και με την προτροπή της Eurostat διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος προκειμένου να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα στη χώρα.

Περίεργο επίσης είναι πως στη βασική κατηγορία της ΝΔ, ότι το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο τρίμηνο του 2009 έφερε τις δαπάνες στο 2009 και μετέθεσε τα εισπρακτικά μέτρα για το 2010 προκειμένου να φουσκωθεί το έλλειμμα το 2009 και να παρουσιαστεί ότι το 2010 το ΠΑΣΟΚ το μείωσε, ο κ. Γεωργίου δεν δέχτηκε καμία ερώτηση από τους παριστάμενους βουλευτές. Όμως είπε με νόημα ότι δεν είναι η ΕΛΣΤΑΤ που καθορίζει τα ελλείμματα αλλά οι πολιτικές και τα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης…! antiκοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ntinos avatar
  Ntinos 06/03/2012 18:37:47

  Ο Υποψήφιος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Καθηγητής, Συνταγματολόγος και σωτήρας της Ελλάδος Ευάγγελος Βενιζέλος υπάλληλος της Τρόικα; απαπαπαπα δεν το πιστεύω...!! Ακούς υπάλληλος. Τουλάχιστον συνεργάτης, ή συδιαχειριστής ή συνδαιτημόνας ή συνεπικουρούμενος ή ότι άλλο θέλετε με το ΣΥΝ μπροστά.

 2. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 06/03/2012 19:28:53

  Ο κ. Γεωργίου έχει απαλλαγεί όλων των ευθυνών με μετέπειτα νομοθετική ρύθμιση. Δεν πρόκειται να βγει τίποτε από την διαδικασία. Whitewash που λένε και οι αμερικάνοι.

 3. saden avatar
  saden 06/03/2012 20:21:02

  Aς καταθέσει ο Μανώλης Κοντοπυράκης.......

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/03/2012 20:21:27

  Στην χώρα που Υπουργοί δεν διαβάζουν ότι οι τυφλοί βλέπουν, ένας υπάλληλος της Τρόικας νομοθετεί...
  Μα τις πατάτες του ΚΚΕ, την αλυσίδα του ποδηλάτου του ΓΑΠ και τα σουβλάκια της Ραφήνας πέφτω από τα σύννεφα...ξανά...

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/03/2012 20:55:20

  Στον αχταρμα των μπουρδολογιων σου τα σουβλακια της Ραφηνας σε τι σε βαρυστομαχιασαν ?

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Ραβινος 06/03/2012 21:09:16

   και εμένα με βαρυστομάχιασαν .... και πολύ. Εσένα δεν σε ενοχλεί πρώην πρωθυπουργός , που ομολογώ ότι μου είναι συμπαθής , να μη μιλά σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή ή στιγμές για τον ελληνικό λαό που κάποτε τον εμπιστεύτηκε?
   Από διαπιστώσεις χορτάσαμε........απαντήσεις ψάχνουμε για το χάλι μας

   • Μακεδόνας avatar
    Μακεδόνας @ Φελίζα 07/03/2012 09:27:53

    Τι να πει ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και σε ποιους δημοσιογράφους; Να μας υπενθυμίσει ότι το 2020 μπορεί να καταφέρουμε να έχουμε το έλλειμα του εκλογικού 2009 για το οποίο τόσες "κατάρες" άκουσε από τους καναπεδάτους ( αυτούς που άκουσαν Λαζόπουλο και Τράγκα και δεν πήγαν να ψηφίσουν με αποτέλεσμα να γίνει ο ΓΑΠ πρωθυπουργός και η Ελλάδα ένα απέραντο "οικονομικό" νεκροταφείο); Τι να πεί στους αυτοαποκαλούμενους "νοικοκυραίους", "φιλελεύθερους" βολεψάκηδες, στην ουσία, που έστειλαν τα παιδιά τους στις παραλίες την ημέρα των ευρωεκλογών και την άλλη μέρα χαζογελούσαν γιατί έστειλαν, λέει, μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση της ΝΔ.

    • βαγγελης avatar
     βαγγελης @ Μακεδόνας 07/03/2012 10:22:13

     Πέστα ρε Μακεδόνα γιατί θα μας τρελάνουν οι μαλακοπίτουρες, πέφτουν στην παγίδα των πασόκων, που λένε συνεχώς να μιλήσει ο Καραμανλής, λές και δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει από τον βοβερότερο μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στηθεί ποτέ στη χώρα μας, προκειμένου να τον απαξιώσουν, γιατί έχει ράματα για τη γούνα τους, για μένα καλά κάνει και τους γράφει και τους μεν (αντιπάλους) και τους δε (ηλιθίους οπαδούς), εκεί που πρέπει.

 6. axis avatar
  axis 07/03/2012 07:43:18

  Αν αυτό είχε γίνει επί ΝΔ, και υπήρχε ως απόδειξη η επιστολή, σήμερα ακόμη και οι ψηφοφόροι νεοδημοκράτες θα ήταν μέσα.

 7. Dark Angel avatar
  Dark Angel 07/03/2012 08:22:30

  Ακριβώς.
  +1

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ Dark Angel 07/03/2012 08:23:22

   Για τον Axis, το σχόλιο.

 8. elli avatar
  elli 07/03/2012 11:26:04

  Γιατί η ΝΔ δεν συμμετέχει στην εξεταστική? Ο κόσμος περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν η ΝΔ δεν συμμετέχει στην εξεταστική για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που θα συμμετέχει?
  Μάλλον εδω ισχύει το "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει"! Αυτό καταλαβαίνουν όλοι.

 9. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 07/03/2012 19:54:20

  Δηλαδή έχουμε τον κύριο ενάγοντα "την ΝΔ" παραιτημένη του δικαιώματος να συμμετάσχει στην διαλεύκανση των ίδίων των καταγγελιών της! Εξωφρενικό! Και επιδέχεται μόνο μία εξήγηση: Ότι οι "κορώνες" ήταν για δημοκοπικές σκοπιμότητες και, στην πράξη, δεν θέλει να δει κανέναν να τιμωρείται για τις "άστατες" στατιστικές!
  Κατά τα άλλα, θα μας σώσει η "αυτοδύναμη ΝΔ"! Μάλλον το αντίθετο...

 10. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 08/03/2012 20:24:51

  Σε κάποιους εδώ που λένε "γιατί λείπει η ΝΔ από την εξεταστική;"

  Αφού ο ΑΣ είπε πως όταν (και αν) αναλάβει θα κάνει μια εξεταστική για το πως οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο. Είναι πρωθυπουργός και δε το ξέρω; Άρα, τι θέλετε; Να νομιμοποιήσει το στημένο αποτέλεσμα που θα βγάλει η παρούσα πλειοψηφία των βουλευτών του Πασόκ; Όχι βέβαια. Θα γίνει σωστά η δουλειά ώστε να μην έχουν ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να την σκαπουλάρουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.