#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2010 18:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρόμικα κόλπα στη ΔΕΗ

Η υπόθεση με το δάνειο που έδωσε η ΔΕΗ στο συνδικαλιστικό όργανο της επιχείρησης, τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, είναι ενδεικτική του πώς λειτουργούσαν μέχρι σήμερα οι ΔΕΚΟ και ποιοι τις έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Ωστόσο, όλο αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες «βρομάει» απ’ όπου κι αν το πιάσεις.Κατ’ αρχάς δε νοείται συνδικαλιστικό όργανο να ζητά και να λαμβάνει χρήματα από τον εργοδότη, έστω κι αν πρόκειται για κάποιας μορφής δανεισμό (λέμε τώρα). Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ λέει ότι ζήτησε 500.000 ευρώ έντοκα και με χρόνο αποπληρωμής τα πέντε έτη με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για να κάνει τους… αγώνες της και τις απεργίες της. Γελοία δικαιολογία δηλαδή να παίρνεις λεφτά από τον εργοδότη για να λες ότι το κάνεις για να οργανώνεις απεργίες εναντίον του. Αν θέλουν να κάνουν απεργίες να πάνε να ζητήσουν χρήματα από τη ΓΣΕΕ, ή να τα βάλουν από την τσέπη τους οι κύριοι συνδικαλιστές που κάνουν αγώνες με τα λεφτά της εργοδοσίας.

Σημαντικό είναι να τονισθεί ότι ειδικά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποκαλύπτεται ότι έπαιρνε και επιδοτήσεις από την επιχείρηση από το 1999, δηλαδή ο κ. Σημίτης αποφάσισε από τότε να χρηματοδοτεί τους συνδικαλιστές. Αργότερα που μειώθηκε η χρηματοδότηση επελέγη ο δανεισμός από τη ΔΕΗ. Όλα αυτά τα χρόνια δηλαδή οι συνδικαλιστές που κατεβάζουν τους διακόπτες όποτε θέλουν, έπαιρναν χρήματα για να το κάνουν διότι αλλιώς δεν μπορούσαν. Ντροπή και μόνο να το λένε δηλαδή.

Και πάμε στο ψαχνό: Όλα αυτά τα χρόνια δεν ήξεραν πώς γίνεται το παζάρι συνδικαλιστών – συνδικάτων; Τώρα το ανακάλυψε η κ. Μπιρμπίλη και το ΠΑΣΟΚ; Είναι τυχαίο ότι επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να σπιλωθούν οι συνδικαλιστές (καλά να πάθουν εδώ που τα λέμε);

Διότι αυτό τον καιρό ανοίγει ο φάκελος της απελευθέρωσης της ενέργειας που ζητά επιτακτικά η τρόικα. Θα πουληθούν μονάδες λιγνίτη ή ακόμη και μέρος της ΔΕΗ οπότε είναι σίγουρες οι σφοδρές αντιδράσεις των εργαζόμενων. Όταν όμως θα βγαίνουν στους δρόμους για να κάνουν απεργίες, για φανταστείτε να βγαίνει ο κόσμος και να τους λέει λαμόγια που παίρνουν δάνεια κι επιδοτήσεις. Από την αρχή δηλαδή θα έχει απαξιωθεί ο αγώνας τους, ακόμη κι αν είναι ο πλέον δίκαιος του κόσμου.

Αλλά να θυμίσουμε και κάτι άλλο. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος, είναι γέννημα – θρέμμα του ΠΑΣΟΚ και το δηλώνει σε όλους τους τόνους. Και γενικά η ΔΕΗ έχει μακρά παράδοση πασόκων «αγωνιστών». Θα θυμάστε μέσα στο καλοκαίρι που ο κ. Φωτόπουλος έστελνε SMS σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και τους απειλούσε πως αν ψηφίσουν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας εμμέσως πλην σαφώς θα τους διαλύσει.

Αυτό δεν του το συγχώρησαν λοιπόν και βρήκαν κάτι που ήξεραν από καιρό. Παλιά του τέχνη κόσκινο του ΠΑΣΟΚ, «ανακάλυψε» το δάνειο, έδωσε την πληροφορία στη δημοσιότητα και εξευτέλισε το συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕΗ. Κι έτσι, ανενόχλητη και χωρίς πολλές αντιδράσεις θα περάσει τις εντολές της τρόικας.

Μιλάμε για πολύ βρόμικα κόλπα στη ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Count Cagliostro avatar
  Count Cagliostro 25/11/2010 18:33:57

  Κάνει ΤΖΙΖ!!!

  • Genopistis avatar
   Genopistis @ Count Cagliostro 28/11/2010 21:07:16

   Να παρέμβει στην Ντόρα ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κωνσταντίνος Κατσαρός που συνεπέγραψε το δάνειο του μισού εκ. ευρώ με τον Ζερβό και το Φωτόπουλο http://www.dei.com.gr/Default.aspx?id=14630&nt=18&lang=1
   για να δοθεί διακομματική άφεση αμαρτιών στην συνδικαλιστική οργάνωση.
   Ο Φωτόπουλος να πάει στον Καρχιμάκη για τον ίδιο λόγο...


   ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
   ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
   ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
   ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ
   ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ στη ΔΕΗ

   ΕΜΕΙΣ,
   Οι Εκλεγμένοι Εκπρόσωποι των Εργαζομένων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του Ασφαλιστικού Φορέα
   αυτής με το ψηφοδέλτιο της φιλελεύθερης παράταξης στα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σωματεία ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΕΝΕΡΓΑ & ΕΜΠΡΑΚΤΑ την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ στην ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για την ανάδειξη της σε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.

   Η στήριξή μας εκπορεύεται από την διαχρονικά – σταθερή ακλόνητη και ακέραιη παρουσία της στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

   Ως συνδικαλιστές και κομματικά στελέχη έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις μας η στήριξή της στους αγώνες μας με τις ξεκάθαρες αρχές και θέσεις στα εργασιακά μας ζητήματα.Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΟ 1993 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

   Το ιδεολογικό της πλαίσιο, η υποδειγματική της αγωνιστικότητα, η κομματική της πειθαρχία και συνέπεια χωρίς διαλείμματα αποτελούν την εγγύηση για ΕΝΟΤΗΤΑ – ΝΙΚΗ και το σημαντικότερο την αποκατάσταση της τραυματισμένης περηφάνιας του πληγωμένου νεοδημοκράτη.

   Για αυτό το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - το ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ - το ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
   την ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για Πρόεδρο της Νέας

   Δημοκρατίας, την ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ που πάντοτε ήταν - είναι και θα είναι κοντά μας.
   ΑΓΑΠΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
   ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
   ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
   ΒΙΔΑΛΗ ΡΟΖΑ
   ΒΡΕΝΤΖΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
   ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
   ΖΑΜΠΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
   ΘΩΜΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
   ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
   ΚΑΛΑΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
   ΚΑΛΟΦΩΛΗΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
   ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
   ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
   ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
   ΚΕΡΜΠΕΣΙΩΤΗΣ ΚΩ/ΝΟΣ
   ΚΟΛΙΓΙΑΝΗΣ ΚΩ/ΝΟΣ
   ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
   ΚΟΛΥΒΑΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ
   ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΓEΩΡΓIΟΣ
   ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
   ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
   ΛΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
   ΛΟΡΕΝΤΖΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
   ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
   ΜΑΝΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
   ΜΕΛΕΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
   ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
   ΜΠΟΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
   ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
   ΠΑΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
   ΠΑΡΔΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
   ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
   ΣΤΑΥΡΟΜΗΤΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
   ΣΤΡΑΤΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΩ/ΝΟΣ
   ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
   ΤΟΜΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
   ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/11/2010 18:40:56

  Συκοφαντίες, συκοφαντίες ! Μόνον φτωχές, ντροπαλές και ερωτευμένες Αρσακειάδες υπάρχουν εκεί μέσα.

 3. Orestios avatar
  Orestios 25/11/2010 18:46:21

  Κορπορατισμός παντού

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/11/2010 18:50:02

  Καλά, κι αυτοί τόσο χαζοί ήταν; Δε σκέφτονται ότι καραδοκούν για τέτοιες ειδήσεις ο Μπάμπης κι ο Πάσχος;

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Αυριανιστής 25/11/2010 21:22:52

   Δηλαδή ο Μπάμπης και ο Πάσχος είναι το πρόβλημά σου ?
   Τέλεια στόχευση !
   Καταλάβατε γιατί καταντήσαμε έτσι ?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΝΑΥΤΗΣ 25/11/2010 23:10:56

    Το νεοφιλελεύθερο δηλητήριο που χύνουν μεθοδικά στην ελληνική κοινωνία αυτά τα δύο φίδια, είναι πολύ πιο βλαβερό για το δημόσιο συμφέρον απο το δάνειο που πήρε η ΓΕΝΟΠ.

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 25/11/2010 19:39:43

  O καλύτερος τρόπος για να ξεπουλήσεις την ΔΕΗ είναι να βάλεις ένα απεχθή, αποκρουστικό πασόκο συνδικαλιστή να ηγείται της προσπάθειας για την προστασία από τα κοράκια του ΔΝΤ της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης.

 6. liotsos avatar
  liotsos 25/11/2010 19:46:37

  ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΔΕΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ?
  ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ?
  ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ?
  ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΣΕ ΕΙΔΟΣ?

 7. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 25/11/2010 20:12:48

  Την προδοσία πολύ ηγάπησαν, τον προδότη ουδείς.

  Ανεξάρτητα όμως από αυτό, εύχομαι οι βρώμικοι συνδικαλιστές της ΔΕΗ να κάνουν αγώνα για να μη ξεπουληθεί η επιχείρηση, που είναι μάλιστα και κερδοφόρος.

  Πίστευω ότι το νερό και η ενέργεια σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Υπάρχουν ένα σωρό άλλες εκρατικές πιχειρήσεις που επιβάλεται να ιδιωτικοποιηθούν.

  • koukou avatar
   koukou @ Αρματιστής 25/11/2010 22:34:40

   τα ρυπογονα εργοστασια θελουν το Δ.Ν.Τ για 25 χρονια. οταν τα παρουν αυτοι τοτε δεν θα ειναι ρυπογονα?για τον ανταγωνισμο γινεται αυτος ο χαμος? η για το συμφερον του ελληνικου λαου

 8. teo avatar
  teo 25/11/2010 20:13:27

  Οι αθλιοι πασοκοι σε αυτα ειναι τερατα. Επειδη δεν πιστευουν σε πατριδα, ειναι ικανοι να πραξουν τα παντα και θα χαροζονταν στους εργατοπατερες. Τι εχει να μας πει τωρα ο κ. προεδρος; Ωστε τα τσεπωνες κυρ προεδρε. Σου εδινε ο λαος χρηματα για να μας εκβιαζεις; Κανε τωρα απεργια αν τολμας. Θα σε τσακισει το βαθυ πασοκ. Τι νομιζες, πως κυβερναει ακομη ο χοντρος, που σας εβαζε το πασοκ και καψατε την Αθηνα πριν δυο χρονια. Αν τολμας κατεβασαι τον διακοπτη και θα δεις τα γενια σου κοκκινα.

 9. ataktos avatar
  ataktos 25/11/2010 20:23:00

  περιμένετε κάτι καλό από Ι.Τσαρουχα (Πασκε) ,Ρ.Ριζο (ΣΥΝ) ,Π.Λοφτσαλη (ΔΑΚΕ) @ΣΙΑ .. ΜΠΌΧΑ !!! χρόνια τώρα ... ΜΠΌΧΑ !!!

 10. fumantsu avatar
  fumantsu 25/11/2010 20:25:31

  Το σκάνδαλο είναι ότι ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι παραμένουν ατιμώρητοι !

 11. ataktos avatar
  ataktos 25/11/2010 20:39:12

  έχω προσωπική απορία .. όλους αυτούς τους ξέρουν .. έναν έναν ..σαν κάλπικη δεκάρα ..ποιος είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν ενεργοποίησαν σχετικό άρθρο του ΚΚΠ/ΔΕΗ .. που είναι σε ισχύ ..και δεν τους χρέωσαν όλους μα όλους ... την απαξίωση της ΔΕΗ ...και όταν λέω όλους ενοω όλους Σημίτης , Καραμανλής Νέζης ,Αθανασόπουλος κλπ .. σχετική ομόφωνη απόφαση Υπουργών Ε.Ε. ..και Ευρωπαϊκού ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΟΥ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το 2007 υπάρχει , δημοσιεύθηκε και στο antinews. Ζητάω πολλά ...δεν νομίζω!!!!

 12. ataktos avatar
  ataktos 25/11/2010 20:46:00

  http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/socialcharter/complaints/CC30CaseDoc1_en.pdf

 13. SM avatar
  SM 25/11/2010 20:59:57

  Η ΔΕΗ είναι κερδοφορος επιχείρηση αλλα σε καμμιά περίπτωση δεν προσφέρει στην χώρα αυτα που θα έπρεπε, και επισης ο τρόπος λειτουργίας της κρατάει τις τιμές του ρεύματος σε υψηλότερα επίπεδα απο όπου θα ήταν αν υπήρχε ανταγωνισμός. Όπως γινόταν και με τον ΟΤΕ.

  Η ΔΕΗ εκμεταλευεται δημόσιο πλούτο, δηλαδή τα αποθέματα λιγνίτη και νερού δωρεάν. Οι ανταγωνιστές παράγουν ρεύμα μόνο απο φυσικό αέριο που είναι πολυ πιο ακριβό. Οπότε δεν μπορούν να ανταγωνιστουν, και οι περισοτερρες μονάδες τους δεν λειτουργούν περα απο τις περιόδους μεγάλης ζήτησης το καλοκαίρι. Αυτο που τους υποχρεώνει η τροικα είναι να δώσουν δυνατότητα σε ιδιωτες να ανταγωνίζονται την ΔΕΗ επί ίσης οροις. Να μπορούν να παράγουν ρεύμα και αυτοί απο λιγνίτη και νερό. Το δημόσιο θα Πρέπει να αποφασίσει πως θα γίνει αυτο. Μπορει να πουλήσει μονάδες η να πουλήσει πρόσβαση σε αποθέματα λιγνίτη και νερό. Και αυτο είχαμε υποχρέωση να το κάνουμε εδώ και 10 χρόνια. Αλλα όλες οι κυβερνήσεις φοβοντουσταν να τα βάλουν με τους συνδικαλιστές. Επισης η ΔΕΗ έπρεπε να είχε προχωρήσει στην αναβάθμιση των ρυπογόνων μονάδων της, γιατι σε λίγο καιρο τα δικαιώματα σε CO2 που θα Πρέπει να πληρώνει θα φτάσουν το 1.2 δις Ευρώ το χρόνο. Και αυτα θα τα πληρώνουμε εμείς σαν καταναλωτές. Εκεί να δείτε που θα φτάσουν οι τιμές.

  Η απελευθέρωση θα φέρει πολυ μεγάλες επενδύσεις στην χώρα και θα δημιουργήσει και πολλές θέσεις εργασίες, φόρους για το δημόσιο, τέλη απο την εκμεταλευση του λιγνίτη και του νερού, και μικρότερες τιμές ρεύματος.

  Απλώς θα χαθούν τα προνόμια όλων των κηφηνων

  • koukou avatar
   koukou @ SM 25/11/2010 22:29:49

   σαν να ακουω τα τσιρακια του αλαφουζου και του μητιλαιου....

   • SM avatar
    SM @ koukou 25/11/2010 23:37:24

    Δηλαδη οσοι δεν θελουμε το κρατος να το παιζει επιχχειρηματιας είμαστε τσιράκια καποιου ιδιώτη;;;;

    Ε τοτε, ας λουστουμε τους συνδικαλιστες της ΔΕΗ και όλα αυτα που θα κανουν για να διατηρησουν τα προνομια τους...

   • koukou avatar
    koukou @ koukou 26/11/2010 13:17:42

    το δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ 100 εκ. από απλήρωτους λογαριασμούς;
    η εταιρεία ΑτΕ χρωστάει 146 εκ. € και δεν πληρώνει;
    μια χούφτα αεριτζήδες χωρίς ίχνος επένδυσης, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο, χωρίς τη δημιουργία μιας θέσης εργασίας αρπάζουν – αποσπούν χωρίς η ΔΕΗ να μπορεί να αντιδράσει (γιατί η κυβέρνηση δεν της το επιτρέπει) τους κερδοφόρους πελάτες της;
    γιατί αναγκάζουν τη ΔΕΗ να τροφοδοτεί με ρεύμα ακόμα και εκείνους τους ανταγωνιστές της που έχουν δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος δίνοντας τους το ρεύμα φθηνότερα από ότι της κοστίζει ζημιωμένη έτσι με εκατοντάδες εκατομμύρια €;
    τις μεθοδεύσεις και την βρωμιά που στήνεται να δουλεύει το κορόιδο η ΔΕΗ και να της αρπάζουν το λιγνίτη στην τιμή κόστους (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ) για να οικονομάνε οι κ.κ. ιδιώτες;

  • Genopistis avatar
   Genopistis @ SM 26/11/2010 01:34:38

   Το Sm @8:59

   Έχεις σε όλα δίκιο, εκτός από τα δικαιώματα ρύπων, που δεν πρόκειται τελικά να επιβληθούν μονομερώς στις Ευρωπαικές Χώρες, θα ήταν αυτοκτονία... Το Χρηματιστήριο ρύπων στο Σικάγο έκλεισε, θα ακολουθήσει και αυτό του Λονδίνου. Η κλιματική αλλαγή αποκαλύφθηκε ότι είναι ένα χρηματιστηριακό παιγνίδι με εγκεφάλους τα ίδια πρόσωπα που έστεισαν τή φούσκα του real estate στις ΗΠΑ και γονάτησαν τον Πλανήτη.
   Να είσαι καλά!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ SM 26/11/2010 12:18:59

   Η ΔΕΗ μας προσφέρει το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Δες εδώ πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα στην Ελλάδα: http://www.energy.eu/ Greece € 0.089 ενώ σε άλλες χώρες είναι πολύ πιο ακριβή, Germany € 0.211 France € 0.138

 14. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/11/2010 21:01:52

  Θα μπορούσε να παραιτηθεί για να δώσει τουλάχιστον στους συναδέλφους του την ευκαιρία να αντιδράσουν, αλλά αυτο προϋποθέτει τσίπα...

  Αν θέλουμε να υπάρξει σωστός συνδικαλισμός, τότε πρέπει να επιστρέψουν όλοι οι συνδικαλιστές στις δουλειές τους. Το ξέρετε ότι οι συνδικαλιστές του δημοσίου τομέα δεν εργάζονται κανονικά και με το νόμο επειδή υποτίθεται ότι κάνουν συνδικαλισμό...

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Επώνυμος 25/11/2010 21:29:19

   Γιά να υπάρξει σωστός συνδικαλισμός πρέπει να υπάρξει κοινωνική παιδεία του Ελληνα. Αλλά όσο βλέπω ότι κανένας δεν αγωνίζεται γιά ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ τίποτα σωστό δεν πρόκειται να γίνει...
   Ολα κομματικοποιημένα και απολιτικά...
   ΟΛΟΙ για την πάρτη μας (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) ενδιαφερόμαστε, ή όχι?

 15. Genopistis avatar
  Genopistis 25/11/2010 21:11:41

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=40229&colid=37&catid=27&dt=2009-04-19&search=%C4%C5%C7

  Τα βρώμικα κόλπα μεταξύ Διοίκησης ΔΕΗ - ΓΕΝΟΠ - Κυβέρνησης έχουν διαχρονική συνέχεια και είναι υπερκοματικά... Μόνο μια φορά το 2003 η Ν.Δ. διέγραψε τη ΔΑΚΕ ΔΕΗ...Μετά οι Σιούφας - Στεφάνου με τον Αλογοσκούφη επανέφεραν τη τάξη και θυσίασαν τον Παλαιοκρασσά για χάρι των Νταβατζήδων.

  Για επιβεβαίωση, δείτε το παρακάτω, ο Λιόφτσαλης είναι ακόμη σήμερα αντιπρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ ΔΕΗ....Μετά να μην παραπονιόμαστε ότι πτωχεύει η Ελλάδα..
  19/04/2009
  Πλαστά τιμολόγια 139.770 ευρώ βρήκε το ΣΔΟΕ στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ!
  Έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, που συνεχώς αναβάλλεται, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας

  Από το 2005 έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν ο τότε πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ν. Πιλαλίδης και Παν. Λόφτσαλης, κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή με χρήση πλαστών τιμολογίων, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η δίκη τους γιατί συνεχώς… αναβάλλεται! Και η παραγραφή είναι προ των πυλών…
  Οι δύο συνδικαλιστές έφτασαν στο εδώλιο μετά την αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου στις 25/8/2004 προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, για δημοσίευμα του «Π». Συγκεκριμένα το «Π» είχε γράψει:
  «Πλαστά τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών εντόπισε το ΣΔΟΕ σε μεγάλη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Δεν ξέρω αν η υπόθεση θα πάρει διαστάσεις. Μάλλον θα μπει στο ράφι. Αν μάλιστα η ηγεσία της δείξει ότι είναι καλό παιδί, τότε είναι βέβαιο το κουκούλωμα.».
  Μετά την αναφορά του βουλευτή επενέβη το ΣΔΟΕ που έκανε. φύλλο και φτερό τα τιμολόγια της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι τιμολόγια ύψους 139.730 ευρώ ήταν πλασματικά και φυσικά οι δαπάνες δεν είχαν γίνει!
  Τα τιμολόγια είχαν την επωνυμία της επιχείρησης του Αντώνη Ντασκαγιάννη, ο οποίος σε σχετική ερώτηση των επιθεωρητών του ΣΔΟΕ, δήλωσε ότι έχει άγνοια για τα τιμολόγια αυτά.
  Τα τιμολόγια αυτά ήταν:
  . 73/10/12/2001 αξίας 17.700.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  . 76/21/12/2001 αξίας 5.492.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  . 80/28/12/2001 αξίας 17.700.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  . 92/18/12/2001 αξίας 1.711.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  . 93/21/12/2001 αξίας 5.310.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  ήτοι συνολικά σε δραχμές 47.613.000 και σε ευρώ 139.770,00 ευρώ!
  Αρχικά η δίκη ήταν να γίνει το 2005. Πήρε αναβολή για τις αρχές του 2007, μετά άλλη αναβολή για 31/3/08 και τέλος τρίτη αναβολή για την 5η Μαΐου 2009.
  Να σημειώσουμε ότι ο εκ των κατηγορουμένων Π. Λόφτσαλης έχει τοποθετηθεί αντιπρόεδρος του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

 16. ataktos avatar
  ataktos 25/11/2010 21:17:05

  Sm- βλέπω... το ποίημα που έμαθες καλά ...

  • SM avatar
   SM @ ataktos 25/11/2010 23:32:19

   Αν το ποιημα που εμαθα δεν ειναι καλο, περιμενω να ακουσω τι πρεπει να γινει με την ΔΕΗ... Αλλα, να δω τι ποιημα θα απαγγειλεις μολις σου ερθουν οι αυξησεις γιατι η ΔΕΗ πρεπει να πληρωσει γιατι μολυνει το περιβαλλον....

   • papasimonaki avatar
    papasimonaki @ SM 26/11/2010 08:45:04

    1. Βρετανία
    2. Σίγουρα όχι η Ελλάδα πάντως. Δες http://www.energy.eu/#domestic και http://www.e-control.at/portal/page/portal/medienbibliothek/presse/dokumente/pdfs/HEPI_Juni_englisch_Final.pdf
    3. Η ρύπανση δεν θα αλλάξει. Αυτό που θα αλλάξει είναι η τιμή, γιατί ένας ιδιώτης έχει το κίνητρο να παράξει πιο αποτελεσματικά και να μπορεί να προσφέρει χαμηλότερες τιμές στην χονδρεμπορική αγορά.
    4. Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για το πόσες θέσεις έχουν δημιουργήσει οι εταιρίες εμπορίας ή παραγωγής ενέργειας. Μπορούν να δουλέψουν όλοι αυτοί πιο αποδοτικά από τη ΔΕΗ; Μάλλον ναί, αλλά το σίγουρο είναι ότι η ΔΕΗ σε σύγκριση με ομοειδείς ευρωπαϊκές εταιρίες είναι αισθητά λιγότερο ανταγωνιστική σε όλους τους τομείς (ορυχεία, παραγωγή, διανομή, κεντρικές υπηρεσίες). Δεν το λέω εγώ, η επίσημη ΔΕΗ στα στρατηγικά σχέδια που κατα καιρούς ανακοινώνει, πχ σελίδα 5 στο
    http://www.dei.gr/Documents/strategik%20plan.ell.pdf
    5. H Verbund αλλά δεσμεύτηκε ότι θα το πληρώσει http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/9753fd1c-cc10-4cf8-ae99-6cea5a22d5f4
    6. H EGL. Η πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/bd4974a8-00b8-47ea-9472-eb64388ae09f μάλλον φαίνεται να δικαιώνει την ουσία των καταγγελιών της EGL. Όταν η ΡΑΕ "απευθύνει σύσταση στο ΔΕΣΜΗΕ ζητώντας μια σειρά από αλλαγές για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καλύτερη λειτουργία του κώδικα διαχείρισης συναλλαγών και την αποφυγή στρεβλώσεων του ανταγωνισμού", είναι όλα ρόδινα;
    7. Γιατί μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση, να γίνουν οι διαγωνισμοί, να τα βρούν με την τοπική κοινωνία, να αδειοδοτηθούν και να αρχίσουν να παράγουν θα περάσουν πολλά χρόνια. Η Βεύη πόσα χρόνια 'σέρνεται΄; Γιατί;

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ papasimonaki 26/11/2010 13:51:48

     Όσον αφορά το 2. δεν βλέπεις ότι η Ελλάδα έχει τη φθηνότερη κιλοβατοώρα; Εκτός κι αν εγώ δεν βλέπω καλά.
     Όσονα αφορά τα περί "ένας ιδιώτης έχει το κίνητρο να παράξει πιο αποτελεσματικά και να μπορεί να προσφέρει χαμηλότερες τιμές ", δεν ισχύει σε περίπτωση "φυσικών μονοπωλίων".
     Και η ηλεκτροπαραγωγή, πολύ δε περισσότερο σε μία μικρή αγορά όπως η Ελλάδα είναι χαρακτηριστική περίπτωση "φυσικού μονοπωλίου".
     Πράγμα που σημαίνει ότι η είσοδος επιπλέον "παικτών" στην συγκεκριμμένη αγορά οδηγεί σε αύξηση τιμών.
     Αυτό ήδη το βλέπουμε, αφού η ΡΑΕ εξήγγειλε αύξηση 30% στα τιμολόγια ηλ. ρεύματος την επόμενη τριετία, ώστε να είναι οι ιδιωτικές εταιρείες κερδοφόρες.

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ papasimonaki 26/11/2010 14:00:10

     Σχετικά με το 7. υπάρχει και η προφανής εναλλακτική απάντηση ότι οι ιδιώτες προτιμούν να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή έτοιμες μονάδες της ΔΕΗ, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με δικά μας χρήματα, παρά αν αναλάβουν το επενδυτικό ρίσκο και να χρηματοδοτήσουν νέες παραγωγικές μονάδες σε μία συρρικνούμενη αγορά, λόγω της κρίσης.
     Θέλουν δηλαδή να κάνουν με "ξένα κόλλυβα μνημόσυνο". Αυτή δεν είναι ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά μία παραμορφωτική, κρατικοδίαιτη αντίληψη περί ιδιωτικής παραγωγικής δραστηριότητας.

   • koukou avatar
    koukou @ SM 26/11/2010 13:21:15

    οταν την μισθωσουμε στην ευρωπη για 30 ετοι τοτε θα μολυνει το περιβαλλον?

 17. Hase avatar
  Hase 25/11/2010 22:17:46

  Καλα, ειναι μηπως ο μονος συνδικαλιστης ο Φωτοπουλος που κανει τα κολπακια του;;. Οι αλλοι της ΓΕΣΕΕ η της ΑΔΕΔΥ, οι διαφοροι εργατολογοι που τα κονομανε ισως ακομη και σημερα, κατι Πρωτοπαπαδες, Ακριβακηδες και αλλοι βολεφταδες του ΠΑΣΟΚ ξεχαστηκανε;; Ετσι δουλευε παντα το συστημα ΠΑΣΟΚ.
  Τωρα που αναγκαστηκα θα αρχησει το ξηλωμα, το μονο που ευχομαι ειναι να ξηλωθουν μια κιεξω χωρις κατευασματα διακοπτων και απεργιων για το καλο του λαου (για τον οποιον ο Φωτοπουλος αγωνιζεται οπως ελεγε προχτες στην Τιβι).

 18. ataktos avatar
  ataktos 25/11/2010 22:20:46

  ΜΑ και ο πρόεδρος ΓΣΕΕ Παναγοπουλος .. είναι μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ

 19. opyhos avatar
  opyhos 25/11/2010 23:17:13

  Gia ypologiste s auto Kai ta 4 euro Gia kathe ergazimeno X12 mhnesX 18000 ergazomenoi sth deh + tis ektaktes eisfores sty genop na deite trella posa Gia ta taksidakia twn hmeterwn sto ekswteriko k thn tauthsh sits theseis this dioikhshd k this politeias.Kai to poulhma twn agwnwn twn ergazomenwn apo tous ergatopateres pou den doulepsan pote.
  katharh ALHTEIA...

 20. what avatar
  what 25/11/2010 23:35:15

  Το άλλο που μάλλον δεν ξέρετε είναι ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μπορούν να πάρουν δάνειο μέχρι 10.000 ευρώ με χαμηλό τόκο 2%.

  Μιλάμε έχουν φτιάξει και δική τους τράπεζα οι "δεν θέλουμε το ΙΚΑ σας".

  • PANOPTHS avatar
   PANOPTHS @ what 26/11/2010 11:04:49

   RE FILE RIZOSPASTIKE ... PWS THA PAEI H GENOP NA TA SPASEI STO MAGAZI OTAN PAROYN APOFASH OI PASOKOYPOYRGOI NA POYLHSOYN TIS MONADES?! THA TOYS EXOYN STO XERI TA 500 XILIARIKA KAI TA 820 POY PAIRNOYN WS EPIXORHGHSH ... ALHTHEIA RE FILE TI TA KANOYNTA LEFTA MIAS KAI EISAI STO KONAKI THS DEH? DE SOY DINOYN LOGO?

  • koukou avatar
   koukou @ what 26/11/2010 13:31:35

   Το άλλο που μάλλον δεν ξέρετε είναι ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ οι κρατησεις του ασφαλιστικου φορεα πηγαινουν στα εργα ΔΕΗ ΣΕ ΑΓΩΓΟΥς ΣΕ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥΣ Κ.Τ.Λ.. και απο αυτες τις επενδυσεις εχει δικαιωμα καθε εργαζομενος ΔΕΗ να παρει δανειο

 21. GIORGOS avatar
  GIORGOS 26/11/2010 04:34:44

  @ rizospastikos

  Πράγματι όλα αυτά με την ΔΕΗ συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, γι' αυτό είναι ένα απέραντο χρεωκοπημένο μπουρδέλο.

 22. oryxos avatar
  oryxos 26/11/2010 07:34:05

  μετα τους πολιτικούς έρχεται η σειρά και η φαρα των συνδικαλιστών είτε αυτοί είναι της ΓΕΝΟΠ είτε ρου Σπαρτακου είτε της Ένωσης κλπ. θα ψάχνουν μέρος να κρυφτούν στις τουαλεττες των ορυχείων κ των σταθμών παραγωγής σε κάθε τους εμφάνιση στους χώρους εργασίας.
  όσο αφορά την υπόλοιπη κοινή γνώμη για τους συνδικαλιστές αυτη είναι εκφρασμένη και δηλωμενη.
  τέλος εποχής για τους καρριεριστες τεμπέληδες κ στημενους καιροσκοπους εργατοπατερες του συνδικα-ληστρικου κινήματος.

 23. ataktos avatar
  ataktos 26/11/2010 08:46:23

  SM - εσυ το βιολάκη να παίζεις στο πληκτρολόγιο που έμαθες ..η αυξήσεις που έρχονται είναι αποτέλεσμα του "φτηνού" λιγνίτη για εσένα τόσα χρόνια .. φτωχού για μένα ..που δύστυχος ...τελείωσε ανεπανόρθωτα για όλους μας .. καληνύχτα ελληναρα μου .. καληνύχτα ελλαδισταν ... θα έλεγα καλύτερα... (και ο Πανικας που έτρωγε με 10 μασέλες χέστηκε τώρα http://pontokomicom.blogspot.com/2010/11/e.html) για να καταλαβαίνεις ......ψευτοφιλελευθερε ακροατή

 24. vangkonst avatar
  vangkonst 26/11/2010 10:09:07

  Πρώτη απάντηση: Σύμφωνα με τον 1264/82 ο εργοδότης απαγορεύεται να χρηματοδοτήση την συνδικαλιστική οργάνωση ….. αυτό αποτελεί αιτία διαγραφής της από μέλος σε ανώτερη συνδικαλιστική οργάνωση.
  Πέραν αυτού, θα ήταν μεμπτό για την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αν η «χρηματοδότηση» έστω και ως δάνειο, ακύρωνε την ιδιότητα της οργάνωσης και την μετέτρεπε όργανο του Εργοδότη.
  Η ιστορία δεν δικαιώνεται και όποιοι προσπαθούν να την ….δικαιώσουν ως εκ του περισσού «οργανοπαίχτες» συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, απλά δικαιώνουν φασιστικές αντιλήψεις, όπως αυτές ξεδιπλώνονται από τηλεοπτικά μέσα και «ανεξάρτητους» Πρετεντέρηδες ή Πρωτοσάλτες.
  Ο συντάκτης του άρθρου θα πρέπει να είναι εγκρατής στους διασκελισμούς της σκέψης του.
  Για ότι μας συμβουλεύει ο SM, θα του πω, πως ανάμεσα στους υποστηρικτές του Κράτος – Ιδιώτη και του Κράτος – κοινωνική ιδιοκτησία, από την εποχή της κατεδάφισης του Φεουδαλισμού και την επικράτηση αργότερα του προτεσταντισμού, γεννήτορος του Καπιταλισμού, μέχρι σήμερα η διαμάχη, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, ο Ψυχρός Πόλεμος, οι Αμερικάνικη επέκταση δια μέσου πολεμικών επιχειρήσεων ή εγκαθίδρυσης στρατοχουντικών καθεστώτων, δεν έχει τελειωμό και δεν θα περάσει έτσι εύκολα και ειδικά στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί και παράγει ιδιαιτερότητα.
  Η επικράτεια ανήκει στον Ελληνικό Λαό, και τα εδάφη, ο αέρας, το νερό, ανήκουν στον Ελληνικό Λαό και όχι στα ιδιωτικά συμφέροντα.
  Η ΔΕΗ αποτελεί Κοινωνικό – Δημόσιο αγαθό και το παραγόμενο προϊόν είναι δημόσιο. Ο λόγος ύπαρξης της, είναι το δικαίωμα των κατοίκων αυτής της χώρας ( ή Πολίτες όπως τους αποκαλεί το Κράτος) να εκμεταλλεύονται με μηδαμινή συμμετοχή την παραγόμενη ενέργεια και να μετέχουν στο κόστος παραγωγής της ανάλογα με την χρήση και την θέση τους στην παραγωγική διαδικασία.
  Το ότι η ΔΕΗ έχει μεταχειριστεί από τους δοσύλογους που μας κυβερνούν διαδοχικά με δική μας ευθύνη, σε εργαλείο υπηρεσίας και προστασίας όχι του λαού αλλά ισχυρών και επαγωγικά ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, δεν μπορεί ούτε να αποθρασύνει τα οικονομικά συμφέροντα , ούτε να υφαρπάζουν το δικαίωμα λόγου επίδοξα λαμόγια, που πίσω από την ανωνυμία του υπηρετούν τα συμφέροντα αυτά, αλλά ούτε και στον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να μην παράγει νου αλλά να αναμασά τις θεατράλε παραστάσεις πληροφόρησης και κρίσεων των δελτίων των 8:00.

  • ataktos avatar
   ataktos @ vangkonst 26/11/2010 12:53:50

   σωστά τα είπες .

 25. ataktos avatar
  ataktos 26/11/2010 11:13:25

  αν αυτό δεν το λένε ......ομολογία αποτυχίας πως το λένε http://www.xrimatistirio.gr/data/xa/62049.asp

 26. PANOPTHS avatar
  PANOPTHS 26/11/2010 11:39:18

  vangkonst ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ?

 27. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/11/2010 12:25:55

  Μα δεν ειδαμε ολοι το Φωτοπουλο να καταχεριαζει τη Μπιρμπιλω στο φακο? χαχααα
  τι κατσαριδες ειναι αυτοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ !!
  Ο Παναγοπουλος δεν ειναι η αλεοπυ στο παζαρι του ΠΑΣΟΚ? τον χαιδευουν τα ΜΜΕ !! αντι να τον παρουν με τις κλωτσιες.

  ΠΠ

 28. SM avatar
  SM 26/11/2010 13:09:17

  Μερικα συγκριτικα στοιχεια για το 9μηνο της Verbund και της Δεη:

  Πωλησεις 2406 εκ 4024 εκ
  Κερδη 334 εκ 520 εκ
  Προσωπικο 3008 21927
  Μισθοδοσια 222 εκ 1000 εκ
  Παραγωγη(Gwh) 23557 39500
  Κεφαλαιοποιηση 8685 εκ 2628 εκ

  Ποια απο τις 2 εταιρείες θα θέλατε να είστε μετοχος και σε ποιο απο τις 2 θα θέλατε να εργαζόσασταν...??

  Το 51% της Verbund ανήκει στο δημόσιο οπως και στην ΔΕΗ.

  Σχετικα με το σχόλιο του vangkonst οτι "..Η επικράτεια ανήκει στον Ελληνικό Λαό, και τα εδάφη, ο αέρας, το νερό, ανήκουν στον Ελληνικό Λαό και όχι στα ιδιωτικά συμφέροντα..." φυσικα και εχει δικιο, και συμφωνω απολυτα... Η ΔΕΗ ομως δεν ειναι δημόσιο αγαθό... Η ΔΕΗ ειναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, με μετόχους και υποχρεώσεις. Το δημόσιο έχει υποχρέωσει να εκμεταλευτεί τα εθνικά αγαθά, με τον πιο αποδοτικό τροπο για το κοινο καλο. Να δωσεί την εκμετάλευση τους σε όποιος μπορουν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με το πιο παραγωγικό τροπο ωστε να μπορεί νε μεγιστοποιήσει το όφελος του δημοσίου. Η ΔΕΗ δεν πρέπει να κανει κοινονική πολιτική. Την κοινωνική πολιτικη την κανει η κυβέρνηση....

 29. koukou avatar
  koukou 26/11/2010 13:26:54

  Να σημειωθεί ότι η Verbund-Energa, όπως η ίδια ανακοίνωσε, έχει προσφύγει στην Ε.Ε. και στο ΣτΕ για τις χρεώσεις ΥΚΩ και την ίδια στιγμή αρνείται να καταβάλει στη ΔΕΗ το ποσό αυτό, προφανώς εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει για την αναστολή των συγκεκριμένων χρεώσεων.

  • SM avatar
   SM @ koukou 26/11/2010 13:43:09

   ΡΑΕ: Αβάσιμα τα επιχειρήματα της Verbund - Εξοφλήθηκαν οι ΥΚΩ

   http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/9f7ae2b0-399e-48eb-9695-e0c16823f447

   http://www.energypress.gr/portal/search/verbund

   • rizospastikos avatar
    rizospastikos @ SM 26/11/2010 17:55:14

    Eτσι...
    Να συμμορφωνονται οι αεριτζηδες και να κατανοουν οτι η Ελλαδα δεν ειναι Μπανανια και ξεφραγο αμπελι παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του Νεοφιλελευθερου συφερτου του Γιωργακη της Ντοριτσας και της 5ης φαλαγγας εντος της ΝΔ.
    Να συζτησουμε οσο θελετε τις βρωμιες της ΠΑΣΚΕ αλλα και της ΔΑΚΕ (για να μη ξεχνιομαστε).
    Η Ενεργεια ειναι πολυτιμο κοινωνικο αγαθο, για να το αφησουμε στα νυχια των αρπακτικων, η ΔΕΗ ανηκει σε ολο τον Ελληνικο λαο και φτιαχτηκε με το υστερημα του και ειναι εθνικο εγκλημα το ξεπουλημα της στους διαφορους μεγαλοεργολαβους.
    Προς τους νεοφιλελευθεριζοντες:
    Το να ζητατε ξεπουλημα της ΔΕΗ επειδη εχει σκαρτους συνδικαλιστες, ειναι σα να ζητατε να χτιστουν οι πλατειες και να μετατραπουν σε "Μωλλ" επειδη συχναζουν σε αυτες ναρκομανεις και λαθρομεταναστες.

 30. tsik avatar
  tsik 26/11/2010 18:29:07

  και στη γωνια ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

 31. Genopistis avatar
  Genopistis 26/11/2010 18:38:44

  Η Διαφθορά είναι πολύ απλή έννοια.

  –Πληρώνεις τον πολιτικό για να σου κάνει το δικό σου σε βάρος του συνόλου.

  –Πληρώνεις το ΜΜΕ για να πείσει ή να εκβιάσει τον πολιτικό να σου κάνει το δικό σου σε βάρος του συνόλου.

  –Λες ψέματα στο σύνολο, σε συνεργασία με τον πολιτικό και το ΜΜΕ για να πάρεις κάτι που δεν σου ανήκει.

  –Χρησιμοποιείς λεφτά του συνόλου, για να κάνεις όλα από τα παραπάνω, για να κάνεις κι άλλα πράγματα σε βάρος του συνόλου.

  –Κλέβεις, υφαρπάζεις και εκβιάζεις για πράγματα που δεν σου ανήκουν, για ίδιον όφελος.

  –Όταν όλα τελειώσουν, ξεπουλάς και το Έθνος σου

  Η Διαφθορά δημιουργείται όταν υπάρχουν ξένα λεφτά, λεφτά τρίτων, λεφτά φορολογουμένων, χρεωστούμενα φορολογουμένων, μελλοντικοί λογαριασμοί φορολογουμένων, και μηχανισμός βίας, εξαναγκασμού, κοροϊδίας από λίγους, για να τα πάρουν από τους πολλούς. Η Διαφθορά δεν αφήνει δικαίωμα επιλογής, δεν δίνει εναλλακτικές λύσεις. Συμβαδίζει με την ανελευθερία. Δημιουργεί απελπισία και αγανάκτηση.

  Μισώ την ανελευθερία. Απεχθάνομαι το συστηματικό ψέμα. Αρνούμαι να συνεργαστώ με κλέφτες εκβιαστές και άρπαγες. Συντάσσομαι κατά της διαφθοράς, που σήμερα έχει ονοματεπώνυμο: Νέο Πασόκ
  και στη ΓΕΝΟΠ εκπρόσωπο με ονοματεπώνυμο: ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 32. ataktos avatar
  ataktos 26/11/2010 19:14:10

  Η απαξίωση άφησε την ΔΕΗ α.ε. χωρίς καταναλωτές- πελάτες ... είναι πολύ απλό

  • ataktos avatar
   ataktos @ ataktos 26/11/2010 19:17:15

   ....και μην ρωτηθώ.... ποιος την απαξίωσε ...η καταδίκη του 2007 που έχουμε αναρτήσει τα λέει όλα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.