#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρετανικές αντιδράσεις για τυχόν ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕΟ πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron βρίσκεται στη Τουρκία, πραγματοποιώντας επίσκεψη με σκοπό τη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών. Πολλοί Βρετανοί θεωρούν πως η κίνηση αυτή έχει να κάνει και με την επιθυμία του  Cameron να μπει η Τουρκία στην ΕΕ.

Και μόνο η ιδέα μια τουρκικής συμμετοχής στην ΕΕ, προκαλεί αλλεργία στους συντηρητικούς Torys με τον συντηρητικό βουλευτή Roger Helmer να επιμένει πως «Οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν θα ανεχτούν την είσοδο της Τουρκίας στην ένωση… ούτε και οι άλλες χώρες της ΕΕ».

Ο ισχυρισμός τους είναι πως η ισλαμική αυτή χώρα δεν παρουσιάζει καλή συμπεριφορά όσον αφορά τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Βέβαια, ο ισχυρισμός αυτός δεν λαμβάνει υπόψη το επαναστατικό κοσμικό κίνημα που παλεύει να επικρατήσει στη Τουρκία, καθώς και το γεγονός πως μόνο η είσοδός της στην ΕΕ μπορεί να αναγκάσει τη Τουρκία να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Και κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πιο σημαντικό από το διατηρηθεί πάση θυσία η «χριστιανική» και «λευκή» κυριαρχία στην ΕΕ, που παραμένει το πραγματικό κίνητρο όσων αντιτίθενται στην ένταξη  της Τουρκίας.

The Nation

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nicname@ta lefta iparhoun.gap avatar
  nicname@ta lefta iparhoun.gap 28/07/2010 07:25:01

  ...ας ήξερα , υπάρχουν ανθρωποι που σκεπτονται σωστά και νομίζουν ότι σκοπός της Τουρκίας και των ηγετών της είναι η ένταξη για τον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό της γείτονος;

 2. nicname@ta lefta iparhoun.gap avatar
  nicname@ta lefta iparhoun.gap 28/07/2010 07:30:04

  μοναδικός σκοπός είναι τα πακέτα στήρηξης και φυσικά το περίφημο VETO στίς αποφάσεις της ΕΕ που αφορούν Κύπρο και Ελλάδα, τα βλέπωμε απο την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.
  Αγγλία ,Τουρκία και Πολωνία αποκτούν την πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο και έτσι τον απόλυτο έλεγχο από το state department.
  Τυχαίο..δεν νομίζω!!!!

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/07/2010 09:07:51

  Το Εξπρεςς του Greenwich... και ο λαγος της Χιλαρυ... ταμαμ.

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/07/2010 09:10:01

   Ας κανουν την Ασιατικη Ενωση.. να μας ξεφορτωθουν. Σε λιγο θα θελουν να μπουν και οι Ισραηλινοι !

   ΠΠ

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/07/2010 10:18:07

  Η άγνοια των Έυρωπαίων για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο είναι απίστευτη. Τα βλέπουν όλα πίσω από τα γυαλιά τής γαλλικής επανάστασης. Το "επαναστατικό κοσμικό κίνημα" στην Τουρκία δεν είναι κίνημα τύπου Κρόμγουελ και Ροβεσπιέρρου, αλλά το φοβερό και τρομερό στρατοκρατούμενο φασιστικό κεμαλικό καθεστώς. Παλιά οι Δυτικοί υποστήριζαν οποιαδήποτε χούντα φτάνει να μη βγουν οι κομμουνιστές. Τώρα, υποστηρίζουν οποιαδήποτε χούντα φτάνει να μη βγουν οι ισλαμιστές.

 5. JOHN avatar
  JOHN 28/07/2010 10:36:32

  Στραβοι,κουτσοι στον Αγιο Παντελεημονα!Ετσι καταντησε αυτο το μορφωμα που λεγεται Ευρ.Ενωση.

  • sotos avatar
   sotos @ JOHN 28/07/2010 11:23:57

   Τελικα, ο αη παντελεημωνας τι ηταν, οφθαλμιατρος η ορθοπεδικος;

 6. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 28/07/2010 11:45:40

  Τί μποῦρδες, Θεέ μου! Καλά, τόσο πολὺ ἡ ἀριστερὴ διεθνιστικὴ ἰδεολογία ἀποβλακώνει τὸν ἐγκέφαλο, ὥστε ὁ ἀρθρογράφους τοῦ ἀριστεροῦ μὲν σοβαροῦ (θεωρούμενου, τουλάχιστον) Nation, νὰ ἀγνοῇ αὐτὸ ποὺ γνωρίζουν καὶ οἱ κότες, ἀλλὰ καὶ οἱ ἴδιοι οἱ Βρετανοὶ ὁμολογοῦν ἀνοιχτά; Ὅτι τὸ πρωτοπαλλήκαρο τῶν ΗΠΑ, η Βρετανία, δὲν εἶναι παρὰ ἡ πέμπτη φάλαγγα τῶν ΗΠΑ στὴν Εὐρώπη, καὶ ἡ πολιτικὴ τους -καὶ μάλιστα τῶν συντηρητικῶν- στὴν ΕΕ, πολιτικὴ ἀσκούμενη μὲ συνέπεια ἐδῶ καὶ χρόνια, ἄλλη ἐπιδίωξι δὲν ἔχει παρὰ τὴν διάλυσι τῆς ΕΕ ὑπὲρ τοῦ ἀμερικανο-βρετανικοῦ ἄξονος;

  Ἔστω σὲ αὐτὸ τὸ πρᾶγμα, ἁπλὴ πολιτικὴ λογική. Ἔστω νὰ μὴν ὑποστηρίζῃ, ὁ ἀριστερός -λέμε- τοῦ Nation, τὴν ἀντιδραστικὴ ἀτλαντικὴ πολιτική.

  Τὸ νὰ ζητῶ ἀπὸ ἀριστερὸ νὰ ξεπεράσῃ τὴν διεθνιστικὴ ἀποβλάκωσι δεκαετιῶν, κατὰ τὴν ὁποίαν δὲν πειράζει νὰ γίνουμε ἰσλαμικὸς ἀφροασιατικὸς τρίτος κόσμος, διότι, τάχα, μπορεῖ αὐτὸς ὁ κόσμος νὰ ἔχει... «δικαιώματα», θὰ ἦταν βεβαίως ὑπερβολικόν.

 7. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 28/07/2010 11:51:05

  Προσέξτε πῶς ὁ πρακτορίσκος Κάμερον περιφρονεῖ τὶς ἀνησυχίες τῶν συντηρητικῶν Βρετανῶν (οἱ ὁποῖοι, ὅπως κάθε νοικοκύρης, ὑπεύθυνος Εὐρωπαῖος πολίτης, ἀνησυχοῦν γιὰ τὴν ἐπιδιωκόμενη τριτοκοσμικοποίησι καὶ ἐξισλαμισμὸ τῆς Εὐρώπης), προκειμένου νὰ ἐξυπηρετήσῃ τὶς στρατηγικὲς ἐπιδιώξεις τοῦ ἀτλαντικοῦ ἄξονος -τὴν διάλυσι δηλαδὴ τῆς Ε.Ε. μὲ ὄργανο τὴν Τουρκία.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 28/07/2010 12:49:54

   Οι Tories είχαν ανέκαθεν και συχνά, ευμενή στάση προς την Τουρκία. Την έβλεπαν ως παρτεναίρ στον Μεσανατολικό χώρο. Πολύ διαφωτιστική είναι η μελέτη των πεπραγμένων της Βικτωριανής εποχής, και ιδίως της περίφημης διαμάχης των πρωθυπουργών Disraeli και Gladstone - ο δεύτερος άρχισε την καριέρα του ως Συντηρητικός και κατέληξε Φιλελεύθερος.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 28/07/2010 12:53:31

   Δεν είναι θέμα πρακτορισμού, ιμπεριαλιστική πολιτική ήθελαν να κάνουν (τώρα με άλλη μορφή). Για τη δουλειά αυτή χρειάζονται παρτεναίρ. Τους ήθελαν άλλοτε ως ανάχωμα εναντίον της Ρωσίας και Γερμανίας. Τώρα είναι τους θεωρούν χρήσιμους για τον έλεγχο των ριζοσπαστών Ισλαμιστών (π.χ. Ιράν, Χαμάς) ή ως πολιορκητική δύναμη για να υποχρεωθεί το Ισραήλ να "βάλει νερό στο κρασί του".

 8. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 28/07/2010 11:57:29

  Βεβαίως, ἴσως δὲν δικαιούμεθα νὰ ὑβρίζουμε τὸν Κάμερον, ὅταν ἐμεῖς οἱ ἴδιοι εἴμεθα γιουσουφάκια τοῦ ὀθωμανοῦ πασᾶ καὶ λιανίζουμε τὴν «ἐκδημοκρατιζόμενη» καὶ «ἐξευρωπαϊζόμενη» Τουρκία. Ἀλήθεια, ποιά εἶναι ἡ θέσις τῆς Ν.Δ. γιὰ τὴν ἔνταξι τῆς Τουρκίας στὴν Ε.Ε.; Ἔχει θέσι ἡ Ν.Δ. γιὰ τὸ θέμα; Ἔχει διαφοροποιηθεῖ καθόλου ὁ Σαμαρᾶς ἀπὸ τὸ κεντρικὸ δόγμα τῆς ὑποταγμένης στὸν νεοθωμανισμὸ πολιτικῆς μας ἐλίτ (ὑποστήριξις τῆς πλήρους ἐντάξεως τῆς Τουρκίας στὴν Ε.Ε.);

 9. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 28/07/2010 11:58:42

  τυπογραφικόν: λιβανίζουμε», ἤθελα νὰ γράψω, τὴν Τουρκία.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/07/2010 12:09:15

  Και σκέφτομαι τώρα, ότι σε κάποιους δεν άρεζε ο Μπράουν, επειδή ήταν του Εργατικού κόμματος. Να πώ "άς πρόσεχαν" είναι λάθος, θα πώ "να δούμε τώρα πώς θα ξεμπλέξουμε από τον Δεξιό"!

 11. man8os avatar
  man8os 28/07/2010 12:20:26

  Εμεις λογο δεν εχουμε σε τετοια περιβολια....
  Αλλα να ξερουν οι Βρετανοι οτι με λιγη τυχη θα βρουν παλι τους Γερμανους στην πορτα τους...
  Δυστυχως, με εχθρικη την Αγγλια και αδιαφορη την Γερμανια και την Ρωσσια, μονη λυση ειναι η αναθερμανση τν σχεσεων με την Γαλλια, και να προσπαθησουμε να μεταπεισουμε την Ρωσσια. Στο κατω κατω αφου δεν υπαρουν συγκρουομενα συμφεροντα, με αυτο το τροπο θα προσεγγισουμε την Γερμανια.
  Τερμα οι χαζζομαρες για Αγγλους φιλους. Αυτο που κανουν ειναι εχθρικη σταση.
  Αν η πολιτικη των Αγγλων επιτυχει οι Τουρκοι θα εχουν την μιση Κυπρο, και αλλα Ελληνικα εαφη υπο κατοχη. Πως ειναι δυνατο να επιτρεψουμε κατι τετοιο?
  Και εν παση περιπτωση το μελλον μας εξαρτατε απο τις ηπειρωτικες δυναμεις και οχι απο τις Ατλαντικες.

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/07/2010 18:43:28

  Ας μην είμαστε πλέον τόσο σίγουροι πως οι Τούρκοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ. Μάλλον αδιάφοροι είναι. Δεν βλέπουν μόνο τις οικονομικές υπερδυνάμεις Γερμανία και Γαλλία. Βλέπουν και τα οικονομικά χάλια της Ελλάδας, τις διεφθαρμένες Ρουμανία και Βουλγαρία, το πολιτικό «τσίρκο» της Μπερλουσκονικής Ιταλίας, και αναρωτιούνται για ποιο λόγο να μπουν κι αυτοί στην ΕΕ. Τι ακριβώς θα κερδίσουν;
  Στη διάρκεια της πρόσφατης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το νόμισμά τους δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, ενώ οι τουρκικές τράπεζες δεν έδειξαν σε καμία φάση να κλονίζονται. Αντιθέτως, πολλοί Τούρκοι μετανάστες άρχισαν να στέλνουν τις όποιες οικονομίες στη πατρίδα τους, καθώς οι κρατικές εγγυήσεις των τουρκικών τραπεζών τους δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας.
  Και όσον αφορά στις ενστάσεις της Δύσης σχετικά με τη παράνομη στρατιωτική κατοχή της βόρειας Κύπρου, η τουρκική άποψη είναι πως στο δημοψήφισμα πριν από δυο χρόνια, οι ελληνοκύπριοι ήταν αυτοί που καταψήφισαν μια «επανένωση» της νήσου, και άρα αυτοί είναι που θέλουν τη Κύπρο διαιρεμένη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.