#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2011 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βραχύβιες Κυβερνήσεις με ... “μικρούς Παπαδήμους”Τον Σεπτέμβριο του 2009  The Economist προέβλεπε πως πλέον και στο εξής η Ελλάδα θα έχει βραχύβιες κυβερνήσεις.

Χαρακτηριστικά έλεγε...”Η κυβέρνηση που θα προκύψει στις 4 Οκτωβρίου (σσ 2009) μπορεί να αποδειχθεί βραχύβια. Η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει σε μια περίοδο που η οικονομική δυσπραγία θα συνδυάζεται με την πολιτική αστάθεια, πράγμα σημαντικό για τη διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας. “

Με όρους 2011 τι λέει ο Economist;

Μόνο μία σταθερή κυβέρνηση μπορεί να φέρει κοινωνική ομαλότητα και ηρεμία.

Όσο διαιωνίζεται η πολιτική αστάθεια τόσο το κλίμα οικονομικής ανησυχίας και ψυχολογίας του φόβου θα παραμένει.

Όσο δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση εξόδου από τη κρίση τόσο τα αδιέξοδα του μονοδρόμου θα αποτελούν μοναδικές επιλογές.

Τι έχει αλλάξει δύο χρόνια μετά;

Αυτό που όλοι επιθυμούν να προβάλλουν ως νέα...τάση είναι πως ανάμεσα στις μικρές αυτές βραχύβιες κυβερνήσεις θα παρεμβαίνουν, μικροί “Παπαδήμοι”, προφανώς χωρίς να αποτυπώνεται η βούληση του ελληνικού λαού.

Το σενάριο είναι νέο και έχει καλό πέρασμα στις “Κάννες”.

Εκλογές κάθε δύο περίπου χρόνια, ώστε να “εκτονώνεται ο κυρίαρχος λαός”¨, να “τραβιέται” το καζάνι μιας κοινωνίας που θα βράζει και ενδιαμέσως μικροί εντολοδόχοι Μεσσίες, θα παίρνουν τη χώρα από το...χείλος του γκρεμού και θα την σώζουν.  Πάντα με το ανάλογο αντίτιμο.

Case Study και σε αυτή τη περίπτωση η χώρα μας;

Σε κάθε περίπτωση τυχγάνει -ήδη όπως μαθαίνω- της εκτίμησης των εκδοτών και μερίδας του επιχειρηματικού κόσμου.

Σκοπός προφανής: Η σταδιακή ελαχιστοποίηση της σημασίας των εκλογών, άρα και η σταδιακή -με κάθε τρόπο- αποδυνάμωση της συμμετοχής του λαού.

Απο-συμμετοχική δημοκρατία λοιπόν...

Δεν είναι οι λίγες οι φωνές που θέλουν “κυβέρνηση Παπαδήμων για ...όσα χρόνια χρειαστεί” προκειμένου να φτιάξει (;) ο τόπος.

Η βούληση του λαού πάει περίπατο.

Και προφανώς ποντάρουν σε ένα λαό αμήχανο, φοβισμένο, θολωμένο.

Χθες η κ. Διαμαντοπούλου ήρθε να επιβεβαιώσει όσα γράφω αλλά και να επικαιροποιήσει το σύνθημα του Γ. Παπανδρέου: Είμαστε Αντιεξουσιαστές, δηλώνοντας πως “ο χρόνος των εκλογών έχει ελάχιστη σημασία.”

Προφανώς Άννα, όπως λένε και οι αναρχικοί...”αν οι εκλογές άλλαζαν το κόσμο θα ήταν παράνομες...”

Βανζέτι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βισάλτης avatar
  βισάλτης 17/11/2011 14:42:01

  Και επειδή το είπε ο εκόνομιστ εμείς πρέπει να τον πιστέψουμε και να κουνήσουμε τα κεφάλια μας βελάζοντας;. Οι έλληνες άν μή τί άλλο μπαίνουν σε διασικασία κρίσης και έχουν πάμπολλα παραδείγματα αυτονομίας όταν σε άλλους λαούς αυτός που κατέβαινε από τα ουράνια κουβαλώντας ΤΙΣ εντολές έπαιρνε ένα μαστίγιο και κυνηγούσε το πλήθος μέχρι να μάθουν όλα τα "ού".
  Λοιπόν αρκετά με τις καθημερινές ενέσεις φόβου και τα μαθήματα αυθυποβολής που υφιστάμεθα προκειμένου να "βγουν αληθινές" αυτοεκπληρούμενες προφητείες.Αυτοί (οι τοκογλύφαροι οι οποίοι έχουν σαν τους καλούς τοκογλύφους αντικρουόμενα συμφέροντα μαζί μας -μια και θέλουν να μας κάνουν κομμάτια και τα εγγόνια μας να χρωστάνε στα εγγόνια τους) κατά καιρούς θα ανακαλύπτουν κρίσεις-ντεντ λάινς-τρόμο και οδυρμό-και άντε πάρτε ακόμα μια δόση άν είστε καλά παιδιά και σας έχουν τρομοκρατήσει αρκετά οι τοποτηρητές μας -μέχρι να τους θεωρούμε σωτήρες.Στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται για μας όσο και οι έμποροι ναρκωτικών από τους ναρκομανείς..Αν ήθελαν να βγούμε από την κρίση θα έκαναν ακριβώς αυτά που έκαναν στην αμερική και γερμανία σε ανάλογες περιπτώσεις..Δηλαδή τα αντίθετα με την αύξηση των φόρων και της ανεργίας που επιβάλλλουν εδώ..
  Λοιπόν κοντολογίς μην μασάτε -δεν είναι τίποτα άλλο παρά ντήλερς που μας θέλουν εξαρτημένους και αδύναμους φοβισμένους χωρίς παραγωγή....Πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ύαινες και να τους γράφουμε κανονικά τόσο αυτούς όσο και τα τσιράκια τους ...Στο κάτω-κάτω επιβιώσαμε αιώνες χωρίς το ευρω, που άν ξέραμε τί θα τραβούσαμε ανάθεμά με άν το ακολουθούσαμε το 2002.

 2. ataktos avatar
  ataktos 17/11/2011 16:08:18

  οι πάσχοντες απο χρόνια επιχειρηματική ...διαστροφή συνέρχονται για.. διαβούλευση τιμολογιακής πολιτικής http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/1db2911a-0f38-423e-bee2-af44b9919ab8..χιχχι

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 17/11/2011 16:21:41

  Τους πολιτικούς στην πλειοψηφία τους ,υπαλλήλους των τραπεζών και υπόπτων συμφερόντων , ούτε που τους υπολογίζω όταν μιλάνε. Ο κόσμος όμως, με σοκάρει ο τρόπος που δεν αντιδρά, αποδεχόμενος το οτιδήποτε ,είτε από φόβο , είτε από άγνοια ή και από τα δύο μαζί. Το μεγαλύτερο όπλο μας και δικαίωμά μας , να επιλέγουμε τους κυβερνήτες μας μέσω εκλογών , να παρεμβαίνουμε για τη ζωή μας και την τύχη μας με ότι αυτό συνεπάγεται, βάλλεται με πολύ ύπουλο τρόπο . Αν μη τι άλλο στις μέρες μας , οι μάσκες έχουν πέσει και βιώνουμε μια σταδιακή ολίσθηση σε ολοκληρωτικές λύσεις και στέρηση βασικών δικαιωμάτων μας . Αυτό δεν το βλέπουμε που θα μας οδηγήσει; Τόσο τυφλωμένοι πια από τα λίγα ψίχουλα που μας πετάνε ίσα να μην πεθάνουμε ,γιατί έχουμε τόσα πολλά που θέλουν να μας κλέψουν; Ας το καταλάβουμε, η τύχη μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια και ας αντιδράσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Ο φόβος ήταν πάντα ο καλλίτερος σύμμαχος των δυναστών που στο όνομα της σωτηρίας ή της δημοκρατίας ή και του ίδιου του Θεού , παρέλυε την αντίδραση του κόσμου.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Diamond Angel 17/11/2011 18:02:54

   Ο κόσμος έχει επιμελώς “εκπαιδευτεί” στο να νοιώθει ένοχος. Η ενοχή φέρνει φόβο και ο φόβος συρρίκνωση του εαυτού και μοναξιά. H κοινωνική μοναξιά είναι εχθρός της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Η ενοχή δεν τιμά ούτε τον πολιτισμό ούτε την Iιστορία αλλά αντίθετα ακρωτηριάζει την Ελευθερία. Η ενοχή θολώνει το πνεύμα και έτσι δεν αντιστέκεται σε θολές καταστάσεις που σερβίρονται "αποστειρωμένες" στις "φάστφουντ" συνειδήσεις.
   Ευτυχώς όμως για τον Άνθρωπο υπάρχει ο Άνθρωπος.
   Ο Άνθρωπος που βγαίνει επιτέλους “από την σπηλιά”, γεύεται την Ελευθερία, έχει πλέον “μνήμη”.
   Nοιώθει την ανάγκη να ξανακατέβει τα σκαλιά της “σπηλιάς” της μεγάλης απάτης, να αφυπνίσει τους αγαπημένους του ανθρώπους, να τους ανεβάσει στο Φως, να διαλύσει το σκοτάδι.
   Αυτός είναι ο Νόμος που δεν παραβιάζεται και δεν διέπεται από χωροχρονικούς περιορισμούς.
   Θα έρθει ξανά εκείνη η Μέρα.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 17/11/2011 18:50:57

  Απο-συμμετοχική δημοκρατία..συμφωνώ απόλυτα πως θέλουν το λαό αμέτοχο....

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 17/11/2011 20:54:43

  Μόνο μία σταθερή κυβέρνηση μπορεί να φέρει κοινωνική ομαλότητα και ηρεμία.

  Η σταθερή κυβέρνηση όμως έχει προκύψει από την έκφραση της λαϊκής βούλησης.

  Διαφορετικά είναι σαν το sex: ή με συναίνεση ή βιασμός.

 6. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 18/11/2011 01:28:11

  μην ξεχνάμε ότι σε αυτήν την χώρα κάποτε (Ιούνιο ή Ιούλιο 1993 -δεν θυμάμαι καλά) ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κύριος Γουόρεν Κρίστοφερ, σε επίσκεψή του στην Αθήνα, είχε προαναγγείλει βουλευτικές εκλογές για τον Οκτώβριο του 1993.....όπως και έγιναν τελικά στις 10 Οκτωβρίου 1993.........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.