#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2009 19:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρέθηκε ΦΩΣ

 Θυμάστε που γράφαμε ότι Ο κ. Βγενόπουλος θέλει να μας φέρει «ΦΩΣ»; Πως έλεγαν οι παλιοί αγωνιστές της αριστεράς ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ταυτίζεται με την πολιτική της Coca Cola; Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση του κ. Βγενόπουλου τηρουμένων των αναλογιών και των διαστάσεων βεβαίως. Ο καλός επιχειρηματίας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να πουλάει επιχειρηματικά σχέδια σαν πολιτικές παρεμβάσεις. Καλό δεν λέω, αλλά να μην μας περνάνε και για άσχετους.

Έτσι προχθές παρουσίασε μια μεγαλεπήβολη πρόταση με τον τίτλο «ΦΩΣ» και στόχο «την απόλυτη και διαχρονική διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος». Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν στο δημόσιο μηχανογραφικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών.

Γιατί άραγε μόνο των φαρμάκων; Υπάρχει άραγε απάντηση σε όσα γράφει αναγνώστης μας; «Στη συνέχεια της ανάρτησης σας σχετικά με την πρόταση της MIG για την δωρεάν παροχή λογισμικού και τεχνογνωσίας για μεγαλύτερη διαφάνεια θέτω υπόψη σας ότι εδώ και δυο  μήνες η MIG εξαγοράζει εταιρείες αναλώσιμου νοσοκομειακού υλικού (π.χ. Portex, Smith Medical) μέσω της θυγατρικής της LOGIMED ( 13ο χιλ. Εθν. Οδού Αθηνών - Λαμίας, τηλ. 210 600000). Με εκτίμηση κλπ κλπ».

Ισχύουν αυτά που γράφει ο αναγνώστης μας;

Με την ευκαιρία, άλλος αναγνώστης μας επισημαίνει τα εξής: «Έχετε δει τη διαφήμιση της Δέλτα για τον life που είναι λέει "φρεσκοστυμμένος"; Αυτή με τη Σταματίνα που στύβει τα πορτοκάλια; Αυτή που λέει ότι "κάθε μέρα στύβουμε στο Άργος τα καλύτερα πορτοκάλια και φέρνουμε τον χυμό τους, χωρίς επεξεργασία"; Ποιον δουλεύουν; Αφού δεν γίνεται αυτό. Δεν γίνεται χυμός να συσκευαστεί χωρίς να προηγηθεί επεξεργασία. Ρωτήστε όποιον θέλετε. Παραδόξως, η Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας το τσίμπησε και τους είπε να αποσύρουν την διαφήμιση και τον χαρακτηρισμό "φρεσκοστυμμένος" αλλά για κάποιο λόγο τα μεγάλα μέσα το έκαναν γαργάρα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/06/2009 21:16:20

  ---Έχετε δει τη διαφήμιση της Δέλτα για τον life που είναι λέει “φρεσκοστυμμένος”; Αυτή με τη Σταματίνα που στύβει τα πορτοκάλια; Αυτή που λέει ότι “κάθε μέρα στύβουμε στο Άργος τα καλύτερα πορτοκάλια και φέρνουμε τον χυμό τους, χωρίς επεξεργασία”; Ποιον δουλεύουν;

  Γιατί η άλλη η τελείως ψεύτικη με τους Γερμανούς χίππιδες και τη γριά που κτυπάει το βούτυρο Μπούυυυυυυτυρο μέσα στο αχούρι; Αν έχει κάποια σχέση αυτό με την πραγματικότητα εγώ είμαι εξωγήινος.

 2. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 24/06/2009 21:28:40

  Ο Βγενόπουλος έκανε μία πρόταση προς τη σωστή κατεύθυνση κάτι που θέλουμε σχεδόν όλοι μας. Εμένα περισσότερο με ανησυχεί η σιωπή των κομμάτων εξουσίας πάνω σε αυτή την πρόταση. Θα προτιμούσα να άκουγα την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ να τον κατηγορούσαν για λαικισμό, μπερλοσκονισμό κάτι τελος πάντων παρά αυτή τη σιωπή.

 3. Πορτοκαλoπαραγωγός avatar
  Πορτοκαλoπαραγωγός 24/06/2009 21:59:26

  Για σταθείτε ρε παιδιά, ως γνωστόν στο Αργος έχουμε τα καλύτερα πορτοκάλια. Τώρα που η παραγωγή έχει τελειώσει απο τον ...Μάρτη που τα βρίσκει η Δέλτα και τα στίβει; Πρόκειται για χυμοποίηση Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου, κατάλληλα συντηρημένου χυμού. Αυτό δεν είναι κακό και σίγουρα πολύ καλύτερο απο τις παγοκολώνες πορτοκαλοχυμού που συνήθως φέρνουν ολοι αυτοί οι κύριοι από Βραζιλία. Το ψέμμα είναι οτι στιβουμε καλοκαιριάτικα. Κατι λιγα βαλεντσια έχουν μείνει, δε φτάνουν ούτε για 2-3 λαϊκές.

 4. Κώστας Μπ. avatar
  Κώστας Μπ. 24/06/2009 23:30:14

  Η Δαπάνες τους Φαρμάκου , των Ιατρικών αμοιβών από τα Ταμεία , η προμήθεια Ιατρικού εξοπλισμού (μαηχανήματα και αναλώσιμα) όπως και ο χρηματισμός των γιατρών στα δημόσια Νοσοκομεία είναι η πληγή των Οικονομικών της Ελλάδος.
  Υπολογίζεται ότι από τα κυκλώματα μόνο του φαρμάκου πλουτίζουν περι τα 40,000 άτομα χωρίς να αναφέρομαι στα δισεκατομμύρια που ενθυλακώνουν οι Φαρμακέμποροι που παριστάνουν τους Φαρμακοβιομηχάνους.

  Αυτό που εμείς οι άσχετοι βλέπουμε καθημερινά:
  -Στα Ιατρεία τα απογεύματα (με τους κουστουμαρισμένους που κλείνουν συμφωνίες για συνταγογράφηση και πχ 15ήμερες εκδρομές σε Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία).
  -Με τα Φαρμακεία που έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες βιβλιάρια ασφαλισμένων του δημοσίου (η δικαιολογία είναι ότι εξυπηρετούν υπερήλικες) και τα φορτώνουν χωρίς να γίνονται με ιατρικές επισκέψεις, πανάκριβες εργαστηριακές εξετάσεις, ακριβά φάρμακα που ποτέ δεν αγοράζονται από τις αποθήκες.
  ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ;
  Πως να τα δουν αφού δεν γίνεται κανένας έλεγχος.
  Βλέπουμε όμως στην γειτονιά μας (επαρχιακή κομμώπολη) φαρμακεία των 40 τμ που δεν μπαίνει πελάτης ή είναι συνέχεια κλειστά , οι Φαρμακοποιοί να έχουν πλουτίσει(τα εξοχικά, τα ακριβά διαμερίσματα και τα πανάκριβα αυτοκίνητα στον στενό κύκλο του καθένα δεν μπορούν να κρυφτούν.

 5. Helmut avatar
  Helmut 25/06/2009 10:18:38

  Γιατί και στα γιαούρτια, ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες μείωση τιμής μειώνοντας όμως ανάλογα την... ποσότητα (συσκευασία από 200 γρ -> 150 γρ.)

  Βέβαια το μήνυμα που πούλησε ήταν ότι "μείωσε" την τιμή από κοινωνική ευαισθησία.

  Μάλλον για κορόϊδα ψάχνει ο Βγενό.

 6. bruce waine avatar
  bruce waine 26/06/2009 02:38:16

  Προς όσους πιστεύουν ότι Βγενόπουλος δεν ενδιαφέρεται για δοσοληψίες με το Δημόσιο; Τα 200 εκατ. ευρώ που έβγαλε από τη μεσιτεία του στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ τι ήταν; Ή μήπως τα έβγαλε με επιχειρηματική “μαγκιά”; Αν δεν ήθελαν ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης θα τα είχε βγάλει ποτέ; Τα δομημένα που πούλησε η Marfin στο Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων με το πιο εξωφρενικό τίμημα της παγκόσμιας αγοράς τι ήταν; Αν δεν είχε γίνει ο θόρυβος με τα δομημένα δεν θα είχε κάνει χρυσές δουλειές και με άλλα ταμεία; Και το έργο ΗΦΑΙΣΤΟΣ του υπουργείου Οικονομικών που πήρε η Singular με απευθείας ανάθεση από τον Αλογοσκούφη τι ήταν; Ιδιωτική δουλειά; Και οι δουλειές της Singular στην κάλυψη των εκλογών και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τι είναι; Ιδιωτικές; Μην έχετε ψευδαισθήσεις: και ο Βγενόπουλος για το εύκολο κρατικό χρήμα πηγαίνει. Απλώς ως τώρα δεν του άφηναν πολλά περιθώρια οι μεγάλοι και μόλις τα τελευταία χρόνια καταφέρνει να μπει στο σύστημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.