30/04/2010 19:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βράζουν» οι αξιωματικοί εναντίον του κ. Βενιζέλου

Δεν τα καταφέρνει με την περικοπή των δαπανών μια και δεν θέλει να πάρει αποφάσεις και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους στρατιωτικούς! Ο λόγος για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σε σύσκεψη παρουσία και των τεσσάρων αρχηγών επιτελείων, με θέμα τα προγράμματα των παραγωγικών σχολών των ΕΔ, απευθύνθηκε με ανάρμοστο τρόπο σε μετέχοντες στρατιωτικούς, αποκαλώντας τους… «γραφειοκράτες» και «αυτιστικούς» και τα επιχειρήματά τους… «παιδιάστικα»! Οι αρχηγοί δεν αντέδρασαν…

Τι ακριβώς συνέβη; Ο υπουργός είχε  ζητήσει για να προχωρήσουν οι αλλαγές και η εξοικονόμηση στις Ένοπλες Δυνάμεις, σχετική απόφαση του ΣΑΓΕ, έχοντας δώσει μάλιστα τις κατευθυντήριες γραμμές. Ακολούθησε η σχετική σύσκεψη και η παρουσίαση της εισήγησης του Κλάδου Πόρων του ΓΕΕΘΑ, που δεν άρεσε στον υπουργό, ο οποίος εκνευρίστηκε και τα έβαλε με τους στρατιωτικούς. Αποτέλεσμα, να υποβάλει την παραίτηση του ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος, διευθυντής του προαναφερόμενου Κλάδου, μάχιμος αξιωματικός με εξαιρετική παρουσία και καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επόμενο ήταν…

Από εκεί και πέρα: είναι εμφανές ότι ο υπουργός είναι εγκλωβισμένος στη δική του διακήρυξη περί μειώσεων της τάξης του 12,6% και στην απροθυμία του να λάβει αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Τα όσα συνέβησαν πρόσφατα με τους χειριστές της ΠΑ, χειροτέρεψαν την κατάσταση, αλλά ανέδειξαν και τον ομολογουμένως μικρό «ζωτικό» χώρο που έχει για χειρισμούς ο κ. Βενιζέλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα επίσης, η ανακοίνωση περί μειώσεων στις καταστάσεις επιβίβασης (τέσσερις ετησίως για τα στελέχη, δύο για τους κληρωτούς) για αεροπορικά εισιτήρια που ανακοινώθηκε και μετά από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ (ερώτηση στη Βουλή) αποσύρθηκε κακήν-κακώς (θα εξοικονομούνταν συνολικά περίπου 40.000.000).

Είναι πλέον σαφές τοις πάσι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν «απολαμβάνει» την παρουσία του (ή καλύτερα την «αποστρατεία» του) στο ΥΠΕΘΑ, όπου ελλοχεύουν και πολλοί πολιτικοί κίνδυνοι. Στο πλαίσιο αυτό, «σπεκουλάρει» πολιτικά εις βάρος των αξιωματικών, προσπαθώντας να τους καταστήσει υπόλογους στην κοινή γνώμη για θέματα τα οποία αυτός δεν μπορεί (και δεν θέλει) να προωθήσει και να αποσείσει από πάνω του την όποια ευθύνη. Οι αξιωματικοί «βράζουν» εναντίον του!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Α.Κ avatar
  Α.Κ 30/04/2010 20:17:50

  Γιατί ΠΡΩΤΑ ο υπουργός ,οι υφυπουργοί και όλοι οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ που δόξα τον Θεό δεν έχουν ανάγκη οικονομική απ'ότι φαίνεται δεν αποποιούνται των οικονομικών δικαιωμάτων τους από την πολιτική τους καριέρα και ζητάνε μόνο από εμάς των 1000-1500 ευρώ να βάλουμε πλάτη?

 2. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 30/04/2010 20:22:13

  Ειναι τόσο υπολογος για τις κραιπάλες επι Ολυμπιακών και Πολιτιστικών Ολυμπιάδων και τον νόμο περι ευθύνης Υπουργών που θυμίζει ανυπόληπτο ποντίκι που βρυχάται.
  Αλήθεια πόσους μισθούς παίρνει ο ίδιος;

 3. ωχαδελφέ avatar
  ωχαδελφέ 30/04/2010 20:49:40

  σωστή η Αλεξάνδρα

 4. δήμης avatar
  δήμης 30/04/2010 20:53:09

  Άντε παιδιά(ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ )κάντε οικονομίες μαζί με τη "βοήθεια" έρχονται και άλλες παραγγελίες και άλλες μίζες και άλλα χρέη...
  Φαίνεται πως ορισμένοι λέγοντας πατρίδα κοιτάζουν στο βάθος της τσέπης τους...

 5. anonymous avatar
  anonymous 30/04/2010 20:58:35

  ο πολιτικος προισταμενος των Ενοπλων Δυναμεων πρεπει να ειναι στρατιωτικος
  αλλη η ψυχη του γραφια και αλλη του στρατιωτικου

 6. nina avatar
  nina 30/04/2010 21:50:33

  δεν ξέρω άν το καταλάβατε αλλά άρχισε η αποδόμιση των ενόπλων δυνάμεων.
  μετά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών έρχεται η αποψίλωση του στρατού τί να τον κάνουμε το στρατό εμείς ,μας προστατεύουν οι φίλοι μας οι τούρκοι.έ κ. υπουργέ?

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ nina 30/04/2010 22:10:22

   Μετά τον 25ο και τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, την επίθεση στους πιλότους και την κατάργηση του εκπαιδευτικού τους προγράμματος λόγω έλλειψης χρημάτων για την αγορά νέων εκπαιδευτικών αεροπλάνων - θα τους στέλνουμε στο εξωτερικό για εκπαίδευση , άκουσον, άκουσον (!!!) - ακολουθεί και η κατάργηση των παραγωγικών σχολών των ΕΔ όπως αυτή των Ικάρων, των Ναυτικών Δοκίμων και των Ευέλπιδων! Πόσο πιο κάτω, Θέε μου;;;

   http://agrupnoipolites.wordpress.com/2010/04/30/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%85%ce%b5%ce%bb%cf%80%ce%af%ce%b4%cf%89%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bc/

   Εκλογές ΤΩΡΑ! Έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση δεν είναι πια υπό το σκέπη του Συντάγματος λόγω της κατάφωρης παραβιάσης των προεκλογικών της δεσμεύσεων! Εξαπάτησε τους Έλληνες και τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή μέρα με τη μέρα!!!

 7. spartaner avatar
  spartaner 30/04/2010 22:29:23

  Ρε παιδιά ελεος ..Τι να πώ.. Ειναι δυνατόν να πληρώνουν τόσο λιγους μισθούς στους Πιλότους και στους ανδρες των ειδικών δυνάμεων και συγχρόνως να δίνουν τόσο παχυλούς μισθούς στους εαυτούς τους και στους υπαλλήλους της Βο(υ)λης. ???Eiνα αραγε αλήθεια αυτά που εδειξε ο Χαρδαβέλας στη εκμπομπή του??? Θα τρελλαθούμε...Και τι υπερηφάνεια εχουν αυτοί οι νεροκουβαλητές...τους έχεττε δει αυτούς που στη Βουλή πάνε τα ποτήρια με γεμάτα νερό στους βουλευτές οταν μιλάνε.. Δεν έχουν τσίπα να παραιτηθούν του μισθού τους και να τα δώσουν υπέρ του δημοσίου χρέους η για να κλείσουμε άλλε τρύπες...Αχ βρε πατριώτες τι ανθρώπους εμπιστευόμαστε τόσα χρόνια...???Kάποτε υπήρχε ενας νόμος στο Ισραήλ που για να γίνεις υπουργός Εθνικής αμυνας εκεί έπρεπε να είχες υπηρετήσει στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ η να ήσουν πιλότος.. Σκέφτομαι τώρα αν υπήρχε αυτός ο νόμος στη Ελλάδα πόσοι θα είχαν γίνει υπουργοί εθνικής αμύνης...

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ spartaner 30/04/2010 23:02:22

   Μόνο ο Σπηλιωτόπουλος;;; Ύπηρξε Ίκαρος ή κάνω λάθος?

   • Μαρία avatar
    Μαρία @ Μαρία 30/04/2010 23:02:56

    Ο Άκης και ο Βάγγος πάντως σίγουρα, όχι!!!

   • Μαυρος Πητ avatar
    Μαυρος Πητ @ Μαρία 01/05/2010 01:41:24

    Πιλότος ήταν αλλά καλό λαμόγιο φάνηκε κι αυτός!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ spartaner 01/05/2010 11:18:56

   Και ο Βουλγαράκης πήγε στα ΛΟΚ. 6 μήνες. 35 χρονών και όντας βουλευτής. Μετά από πιέσεις των ΜΜΕ.
   Έγινε μάλιστα και σοβαρό ζήτημα τότε για το αν ο φαντάρος χαιρετά τον αξιωματικό, ή αν ο αξιωματικός χαιρετά τον φαντάρο που είναι όμως και βουλευτής. Τουρλουμπούκι.

 8. Orestios avatar
  Orestios 30/04/2010 23:38:57

  Ο Βενιζέλος να μειώσει την δόση των φαρμάκων που παίρνει. Έχει έντονο εκνευρισμό και είναι ευερέθιστος με ανθρώπους που δεν του φταίνε.
  Αλλά δεν μπορεί να τσακωθεί με το GAP. Είναι σούπερ υποτακτικός.

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/05/2010 00:27:50

  Τουμπεκάκι ψιλοκομμένο έκαναν και οι τέσσερεις "αρχηγοί". Όντας χαμαιλέοντες και γιουσουυφάκια πολλών αγάδων -ας μην ξεχνάμε, τους τρεις εξ αυτών ο Μεϊμαράκης τους έκανε αρχηγούς-, προτίμησαν να φάνε κατάμουτρα τη ροχάλα προσποιούμενοι ότι ψιχαλίζει, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τις καρεκλίτσες τους.

  Με τέτοιους "ηγήτορες", ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ στις αιτιάσεις του το χοντρογούρουνο των εκδοτών...

  • Μαυρος Πητ avatar
   Μαυρος Πητ @ Αυριανιστής 01/05/2010 01:42:59

   Φούστα, μπλούζα και τα γαλόνια πλάκα. Όποιος κατάλαβε , κατάλαβε!!

 10. Ελληνας avatar
  Ελληνας 01/05/2010 01:53:29

  Ο Βενιζέλος ακολουθεί μία νεα δίαιτα που τον έχει κάνει ανορεξικό, με αποτέλεσμα να έχουν πάθει τα νεύρα του. (την δίαιτα του ανανά, τρώει τα πάντα αλλά ΑΥΣΤΗΡΩΣ απέχει από ανανά).

 11. λακ avatar
  λακ 01/05/2010 10:29:18

  Οταν ένας Υπουργός βγάζει εμπάθεια για το προσωπικό του Υπουργείου που του ανέθεσαν να διοικεί και όταν μάλιστα το προσωπικό αυτό είναι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας τότε έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ.
  Σε μιά εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα ο Βαγγέλης απο την ώρα που πάτησε το πόδι του στο Υπουργείο έβγαλε όλη την ειρωνία ,εμπάθεια και το αποθημένο του προς τους ένστολους και
  -έφερε στην ενέργεια απόστρατους κοματικούς και τους τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά για να ελέγχει κοματικά και μόνο το στράτευμα (Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ)
  -συνέχισε με τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ ,αδιαφορόντας ότι οι ένστολοι μόνο σε αυτά μπορούν και τους επιτρέπεται να νοσηλεύονται και να κάνουν εξετάσεις και ότι πληρώνουν κράτηση απο τις αποδοχές τους για να εξοπλισμό ,μηχανήματα,ανακαινήσεις κλπ
  -αποστράτευσε με κοματικά πάντα κριτήρια αξιόλογα στελέχη και τοποθέτησε αρχηγούς που δήλωσαν ΥΠΟΤΑΓΗ στο θεό…………
  -συμπερφέρεται με το γνωστό ειρωνικό και προσβλητικό υφάκι προς το στρατιωτικό προσωπικό ,μειώνοντας το και αποτέλεσμα της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ συμπεριφοράς αυτής ήταν η παραίτηση του Υποναυάρχου.(τυχαίνει να ξέρω τον Υπονάυαρχο, Βαγγέλη και είσαι τυχερός που δεν σήκωσε το χέρι του να σου δόσει χαστούκια ,γιατί είναι πρώην παίκτης μπασκετ του Σπόρτιγκ με ύψος πάνω απο δύο μέτρα και χέρια σαν κουπιά…………… )
  -προσπαθεί ν α κάνει περιστολή δαπανών στο Υπουργείο και αντί να κόψει εξοπλισμούς ,να απολύσει τους δεκάδες συμβούλους του ,να κόψειτα εκαντοντάδες ταξίδια στο εξωτερικό ,να μειώσει μονάδες κλπ οργανωτικά ,διαρθρωτικά θέματα που απαιτούν ώρες δουλειάς,άριστη γνώση του αντικειμένου και ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ,αυτός κόβει την ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ (οι μισές μονάδες μέχρι το καλοκαίρι θα είναι εκτός ,ακίνητες ελλείψει ανταλλακτικών),τα σχολεία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και τώρα πυροβολεί το προσωπικό
  -είναι ο πρώτος Υπουργός στην μεταπολίτευση που έφερε εκτός ορίων το προσωπικό,το οποίο για πρώτη φορά μιλάει για ΑΠΕΡΓΙΑ

  Αν γίνει ανασχηματισμός και αυτό το χοντρό κομλεξικό αγόρι συνεχίσει να είναι Υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ,τότε θα είναι φανερό ότι ο george δεν ξέρει τι του γίνεται γιατί εδώ δεν έχει λόγο το ΔΝΤ (βέβαια έχει λόγο η Αμερικανική πρεσβεία και τα χοντρολαμόγια)
  ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΕ 7 ΜΗΝΕΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΙΩΠΙΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΜΟΜΑΣΤΗΡΑΚΙ……………..
  ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

  -

 12. Tassos avatar
  Tassos 01/05/2010 10:37:51

  Εμένα θα με συγχωρήσετε αλλά εγώ βλέπω μία τάξη δημοσίων υπαλλήλων που αρνείται να συμμετάσχει στις θυσίες του Ελληνικού λαού. Να πληρώσει η γιαγιάκα με την σύνταξη των 400 ευρώ αντί για αυτούς. Κι όπως έγραψε ο συγγραφέας ο Σκαμπαρδώνης να σε δίνουν την εντύπωση συνοικιακού οπωροπώλη που προσπαθεί να κλέψει φραγκοδίφραγκα από τους φουκαράδες. Πώς έλεγε ο ποιητής "για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη" έτσι κι αυτοί για ένα επίδομα απόρου κορασίδος...

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Tassos 01/05/2010 10:54:48

   Κάποα μέρα θα μας πεις και αυτό το πονηρό "γιατί" που σε κάνει να αναγουλιάζεις με τους στρατιωτικούς, ε?

   • Tassos avatar
    Tassos @ (A)θανάσης 01/05/2010 13:17:28

    Θα σε πω την 21η Απριλίου.

 13. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 01/05/2010 15:40:18

  Εντάξει, άνανδρη λίγο η επίθεση του κ.Βενιζέλου για τους πιλότους μας..

  Αλλά οοοοολος αυτός ο συρφετός, με τους γραφειοκράτες ταξιάρχους,υποστρατήγους, με αυτοκίνητα με 1,2 και 3 αστέρια και μαύρη εργασία από μη-μαχιμους στρατιώτες που κάνουν τους οδηγούς και τις φιλιπινέζες τους... δεν πρέπει να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ κάποια στιγμή ????

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 01/05/2010 15:57:58

   και δεν μου λες βρε φίλε, όλο αυτό τον συρφετό εγώ ή οι κάθε Βενιζέλοι τους μεταθέτουν ως οδηγούς και φιλιππινέζες;

 14. surabayias avatar
  surabayias 01/05/2010 22:43:23

  Αληθεύει οτι καποιοι δικοι μας βαρουσαν σε ενα ελικοπτερο της FRONTEX;;και εγινε η Ανασταση στο Υπουργειο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.