#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/10/2011 12:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βούτυρο στο ψωμί» του συστήματος η τακτική Λυμπερόπουλου !
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πεί κάποτε, σ΄ένα προσωπικό ξέσπασμα, «στέγνωσα την ψυχή μου για να κυβερνήσω αυτόν τον τόπο».

Ένας ηγέτης κρίνεται, κυρίως, από τις αποφάσεις που λαμβάνει όταν μπροστά του τίθεται η επιλογή μεταξύ αυτού που προτάσσει το συναίσθημα και  εκείνου που επιβάλλει η αδήριτη λογική.  Στην προκείμενη περίπτωση η λογική μου λέει ότι ο κ. Σαμαράς έπραξε ορθώς, διαγράφοντας τον κ. Λυμπερόπουλο.  Από την άλλη, το συναίσθημα με τσιγκλάει. Δεν …στέλνεις εύκολα έναν αγωνιστή της παράταξης, πολλώ δε μάλλον, όταν αυτός σε στήριξε από την αρχή και δίνει μια μάχη για την περιουσία του.

Στους αγώνες δικαιολογούνται και οι υπερβολές. Ενίοτε  και οι επιπολαιότητες και οι βλακείες. Ναι, αρκεί να μη θέτουν σε κίνδυνο την έκβαση της μάχης και το κοινό σκοπό.

Όμως, ένα καλός αξιωματικός στο πεδίο της μάχης δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του! Κυρίως δεν έχει το δικαίωμα να δυσκολεύει το έργο, τις αποφάσεις και τον σχεδιασμό του αρχηγού. Πρέπει να τον διευκολύνει. Αλλιώς δεν είναι καλός αξιωματικός!

Είμαι βέβαιος ό,τι πιο πολύ απ’ όλους θα στενοχωρήθηκε εκείνος που πήρε την απόφαση διαγραφής.  Δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις.  Αλλά, αν δεν προχωρούσε, θα έπρεπε κάθε μέρα να δικαιολογεί και να απολογείται για συμπεριφορές που ούτε την ΝΔ χαρακτηρίζουν, ούτε από την κοινωνία είναι αποδεκτές.  Με δηλώσεις του τύπου «θα τον λυώσω» χάνεις το δίκιο σου και όταν ακόμα αυτό είναι βουνό! Όποιος και αν είναι απέναντί σου! Πέφτεις στην παγίδα και παίζεις το παιχνίδι τους!

Εκεί που οδήγησε τα πράγματα ο κ. Λυμπερόπουλος προκάλεσε τη διαγραφή του!  Μπορεί και να την επιδίωξε! Ίσως να αισθάνεται και λυτρωμένος που θα δίνει πλέον τον αγώνα του απαλλαγμένος από την επίσημη κομματική γραμμή!

Διατυπώνουν μερικοί το ερώτημα, μα το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε και αντάμειψε τους «Κολλάδες» που ξεγύμνωναν συναδέλφους τους στην Ομόνοια. Κάλυψε και άλλες συνδικαλιστικές ασχήμιες. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν και αυτοί που «εισέβαλλαν» στην ΚΕΔΚΕ και ξυλοφόρτωσαν δικούς τους δημάρχους - γιατί δεν τους διέγραψε;  Η απάντηση στο ερώτημα είναι πάρα πολύ απλή και την έδωσε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Παπανδρέου!» Χαίρομαι που το εννοεί και το αποδεικνύει στην πράξη!

Κάποιοι άλλοι έσπευσαν πονηρά να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Σαμαράς «δίνει  εξετάσεις στην τρόικα και το σύστημα» διαγράφοντας τον κ. Λυμπερόπουλο! Αλήθεια; Έχω την εντύπωση ότι η τακτική του κ. Λυμπερόπουλου ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του συστήματος! Τους εξυπηρετούσε αφάνταστα καθώς έστρεφαν την κοινωνία εναντίον των ταξιτζήδων! Τοποθετούσαν την Κυβέρνηση από την πλευρά των μεταρρυθμιστών και τους αυτοκινητιστές σ’ εκείνους που εκπροσωπούσαν το παλιό που ευθύνεται για τη σημερινή μας κακοδαιμονία! Η τακτική του κ. Λυμπερόπουλου, ενώ επί της ουσίας έχει δίκιο, κοντεύει να αναδείξει έναν αποτυχημένο και εμπαθή υπουργό, σε σύμβολο αλλαγών!

Λέχθηκε, επίσης, ότι η διαγραφή του κ. Λυμπερόπουλου  έγινε σε  κακό πολιτικό χρόνο και ότι θα  έχει αρνητικές επιπτώσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα. Κατ’ αρχήν πότε θα ήταν κατάλληλος ο πολιτικός χρόνος; Μετά από ένα μήνα; Όσον αφορά στις πολιτικές επιπτώσεις. Εκείνοι που καταλήγουν στη διαπίστωση αυτή τείνουν να λησμονήσουν ότι στη διαμάχη των αυτοκινητιστών με τον  κ. Ραγκούση η Ν.Δ. έχει πάρει ξεκάθαρη θέση! Είναι εναντίον του  νομοσχεδίου! Άρα, γιατί θα  έχει αρνητικές επιπτώσεις; Επειδή αποδοκιμάζονται ακραίες συμπεριφορές;

Ο κ. Σαμαράς, αν θέλει να δημιουργήσει ένα ευρύτατο κοινωνικό-πλειοψηφικό ρεύμα που θα τον φέρει παντοδύναμο στην εξουσία, πρέπει να απευθυνθεί στην κοινωνία, ως σύνολο και όχι να χαϊδεύει τα αυτιά οργανωμένων μειοψηφιών! Έστω, και αν αυτές είναι ισχυρές. Αν δεν αποδοκιμάζει σήμερα τις ακρότητες, θα τις βρεί αύριο μπροστά του, ως κυβέρνηση!

Ναι, αλλά όταν έχεις απέναντι σου μια ανάλγητη και αδίσταχτη κυβέρνηση που ισοπεδώνει τα πάντα, χωρίς να σέβεται τίποτα, δεν μπορείς να την αντιμετωπίζεις με το γάντι;  Σωστό! Όμως, τι θα προβλημάτιζε και θα τρομοκρατούσε περισσότερο την Κυβέρνηση; Αν μαζευόταν δυο εκατομμύρια άνθρωποι  στην Πλατεία Συντάγματος ή δυο-τρείς χιλιάδες αυτοκινητιστές που κάνουν καταλήψεις και κλείνουν δρόμους και λιμάνια;

Κάποια στιγμή ως κοινωνία πρέπει να ξεφύγουμε από τα σύνδρομα της μεταπολίτευσης που μας οδήγησαν εδώ. Νόμος δεν είναι πάντα το «δίκιο του εργάτη», οι συνδικαλιστές δεν έχουν, εξ ορισμού, πάντα δίκιο, οι μειοψηφίες, μικρές και μεγάλες, δεν μπορούν να καταδυναστεύουν την κοινωνία, οι  ακραίες πρακτικές  είναι καταδικαστέες. Πρέπει, επιτέλους,  να τελειώνουμε μ’ αυτά!

Κ. Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yiannos avatar
  yiannos 15/10/2011 12:40:52

  Οι ντιντίδες πανηγυρίζουν Φαήλο.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ yiannos 15/10/2011 12:44:11

   Προφανώς θα είσαι αρσενικός ταξιτζής για να το λες. Οι δικές μου πληροφορίες όμως λένε ότι οι "ντιντήδες" στην πραγματικότητα κλαίνε γιατί ξέρουν ότι έρχεται η ώρα τους.

   • yiannos avatar
    yiannos @ Αυτόνομος 15/10/2011 12:45:38

    ταξιτζής δεν είμαι και το σχόλιο σου είναι άκυρο.
    αρούλιδες και αντώνης μαζί από σήμερα.

    • Αυτόνομος avatar
     Αυτόνομος @ yiannos 15/10/2011 12:56:30

     Όποιος ταυτίζει τον Σαμαρά με τους "αρούληδες" επειδή διέγραψε το alter ego τους έχει υποστεί κοινωνική λοβοτομή

    • PANOS avatar
     PANOS @ yiannos 15/10/2011 19:14:38

     Άσε ρε φίλε.

     • PANOS avatar
      PANOS @ PANOS 15/10/2011 19:16:26

      Λάθος το σχόλιο μου αναφερόταν στο ακριβώς πιο πάνω σχόλιο του yiannos.

   • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
    ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Αυτόνομος 15/10/2011 17:03:15

    Σωστο !!!

   • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
    ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Αυτόνομος 15/10/2011 17:04:06

    Πολυ σωστο !

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ yiannos 15/10/2011 13:53:08

   yiannos μήπως σε λένε giorgos karatzafurer;

 2. blue nile avatar
  blue nile 15/10/2011 12:47:06

  Έτσι είναι κύριε Ροδινέ.
  Η πρώτη ανάγκη για όλους αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν τη νέα ματαπολίτευση με ηγέτη τον Αντώνη δεν είναι ο συναισθηματικός προσαιτερισμός των ημετέρων και τα συγχωροχάρτια που θα τους δίνουν όταν αυτοί παρεκτρέπονται. Η πρώτιστη ανάγκη είναι να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές ασχήμιες όπως τις αποκαλείται, να σφυρηλατηθεί το σέβας απέναντι στους θεσμούς, να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο εκείνες τις πραχτικές που δίνουν ισχυρά αντεπιχειρήματα σε αυτό που δεν θέλει να αλλάξει. Και όπως ξέρουμε οι συλλογικότητες κρίνονται από την ιεράρχηση των αναγκών τους.

  • "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
   "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" @ blue nile 15/10/2011 18:22:11

   Πολύ σωστή, όσο και επώδυνη, απόφαση με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων! Η απάντηση Ραγκούση κινείται στο πλαίσιο του μυαλού του! Ηλίθια! Γιατί το κόμμα του και οι διαχρονικοί Αρχηγοί του, ουδέποτε έπραξαν το "αυτονόητο"! Ούτε όταν οι "Σταμουλοκολλάδες" ξεβράκωναν πολίτες στη Ομόνοια ούτε όταν ο δακρύβρεχτος Γιωργάκης κατέβαινε στο αποκλεισμένο Λιμάνι!
   Αυτό λέγεται ποιοτική διαφορά! Γιατί η Νέα Δημοκρατία, δεν πρέπει ποτέ να γίνει ένα Δεξιό Πασόκ!

 3. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 15/10/2011 12:48:21

  Ο Λυμπερόπουλος ισχυρίζεται ότι πριν την διαγραφή του κατά την συνάντησή τους, ο Σαμαράς τον παρακαλούσε να μην παραιτηθεί. Τον παρακαλούσε!

  Έχει ξεφύγει ο άνθρωπος.

 4. Arrow avatar
  Arrow 15/10/2011 12:55:49

  Να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ συνδικαλιστών και κομματικών θέσεων, για να μην αλώνονται τα κόμματα από τις συντεχνίες. Η συνδικαλιστής ή κομματικος...
  Και τα δύο όχι...

 5. Χρήστος avatar
  Χρήστος 15/10/2011 13:00:09

  Ένας φίλος από το προηγούμενο ποστ έγραψε, μεταξύ άλλων, αυτό το σχόλιο που το αντιγράφω:

  Εχει εθισθεί η πλειονότητα των Ελλήνων

  στον τραμπουκισμό, στο “ξέρεις ποιος ειμαι εγώ’, ρε”,

  στο “θα σε στειλω στην πινέζα”,

  στο “αυτός ειμαι και αν σ’ αρέσω”, στους βαψομαλλιάδες, απλυτους και κοιλαράδες ψευτομαγκες (ο,τι κι αν ψηφίζουν αυτοί),

  στο μπαχαλο που κρυβει τις κομπίνες τους

  και καποια πραγματα τους ξενίζουν και τους πεφτουν δύσπεπτα.
  Κατα τα άλλα μας φταινε οι αλλοι για τα χάλια μας.

  Συμφωνώ 10000000%

  • Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
   Κωστας Ε. Χριστοδουλου @ Χρήστος 15/10/2011 13:42:24

   ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!!!!!!!!

 6. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 15/10/2011 13:01:20

  Ίσως είμαι κουραστικός αλλά θα επαναλάβω ό,τι έχω γράψει και,σε σχέση με τη κεντρική ανάρτηση,θα είμαι πιο γενικός.Ο Οκτώβριος έχει πλούσια γεγονότα.Θα είναι υπερ-γεμάτος και θα πυροδοτήσει εξελίξεις.Οι επόμενες 10-15 ημέρες αποτελούν κομβικό σημείο.Ας καθίσει όλος ο κουρνιαχτός και αρχές του επόμενου μηνός θα εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα.Πάντως,όλα,δηλαδή τακτικές,στρατηγικές,κινήσεις,διαγραφές,κρίνονται εκ του αποτελέσματος.Σέβομαι όλες τις απόψεις που εκφράστηκαν,συνολικά,και χθες και σήμερα.Και κάτι τελευταίο.Η παράταξη,ας φροντίσει επιτέλους,να προβάλλει τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα.Μια τόσο σοβαρή προσπάθεια κινδυνεύει να περιθωριοποιηθεί.

 7. GSV avatar
  GSV 15/10/2011 13:04:35

  O Σαμαράς έκανε το αυτονόητο. Εκανε πράξη τις δηλώσεις του για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

  Ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα? Διότι εάν τα αγιάζει τότε νομιμοποιήται και ο ΓΑΠ και η περίφημη δήλωση του ''Λεφτά υπάρχουν''.

  Διότι εαν τα αγιάζει τότε ο Σαμαράς θα έπρεπε να βγει στους δρόμους και με δάκρυα στα μάτια απο τα δακρυγόνα, να καπιλεύτεται τους αγώνες του λαού για προσωπικό όφελος.

  Αυτά δεν σιχαθήκαμε όμως. Αυτά δεν έφεραν την Ελλάδα εδω που είναι?

  Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο Σαμαράς? Να συναινέσει στην ακρότητα? Αυτη είναι δημοκρατική κοινωνία? Να εκτοξεύονται απειλές? Να προτρέψει το κόσμο να χειροδικεί?

  Προσωπικώς η κίνηση του Σαμαρα μου δείχνει ότι όντως προσπαθέι να αλλάξει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο.

  Ακόμα και τώρα που είναι 10% μπροστά χωρίς να εξασφαλίζει αυτοδυναμία, έκανε κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα.

  Ζητάει καθαρή εντολή. Οταν λέω καθαρή, δεν εννοώ ποσοστο που παρέχει ανετη αυτοδυναμία. Ζητάει πραγματικά καθαρή εντολή, απαλλαγμένη απο τις βρωμιές του παρελθόντος.

  Βρείτε έναν πολιτικό αρχηγό στην Ελλάδα που σαν αντιπολίτευση όχι μόνο δεν γλέιφει τα αυτιά των κρατικοδίαιτων αλλα τα βάζει μαζί τους λέγοντας μη με ψηφίσουν ποτε!

  Αυτο διαχωρίζει πιστεύω τον ηγέτη απο τον αρχηγό πολιτικού κόμματος.

 8. STELISO avatar
  STELISO 15/10/2011 13:08:59

  ANTINEWS= ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

  • factorx avatar
   factorx @ STELISO 15/10/2011 13:17:21

   Καινούργιο αυτό; Ήξερα για "Πράβδα του Σαμαρά". Υποβιβαστήκαμε;

   • juliet avatar
    juliet @ factorx 15/10/2011 13:29:21

    Φάκτορα, έκτακτο παράρτημα...

   • Αλμυρα avatar
    Αλμυρα @ factorx 15/10/2011 15:48:46

    Σουσλοφ ειπαμε......!!!!!!!!

 9. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 13:12:06

  Αδέρφια, καλημέρα.
  Θα σας πω την άποψη μου. Ναι είμαι σκληροπυρηνικός, εκεί που θεωρώ ότι πρέπει είμαι αδιάλλακτος και δεν νομίζω ότι βιάζεται κανείς περισσότερο από μένα να δει τον Αντώνη πρωθυπουργό και να ηττηθεί η παρούσα φαυλοκρατία της ιδεοληπτικής παρέας των νεοφιλελεύθερων "σοσιαλιστών". Πιστεύω επίσης ότι οι άγριοι καιροί που ήρθαν απαιτούν τόλμη, ευθύτητα κι όχι τσάϊ και συμπάθεια. Και δεν νομίζω ότι θα διανοηθεί κανείς να μου αποδώσει ψευτοαστικό σαβουάρ βιβρ. Ο δε Θύμιος είναι φίλος μου και θα μείνει φίλος μου. Όμως έκανε λάθος.
  Μια βασική διαφορά μας από τους απέναντι και τον πατριδοκτόνο λαϊκισμό τους είναι ότι εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς κι αγωνιζόμαστε γι' αυτούς. Οι θεσμοί δεν απαιτούν ευγένειες αλλά άλλο είναι αυτό κι άλλο να λες "θα τον λειώσω" κλπ. Εδώ δεν χωρούν συναισθηματισμοί και δεν μπορεί να χρεώνεται ο Αντώνης, ο αυριανός πρωθυπουργός, τέτοιες συμπεριφορές, που αν τις άφηνε έτσι, θα του τις χτυπάγανε 10 φορές την μέρα στα ΜΜΕ και στη Βουλή.
  Ο Θύμιος μέσα στην ορμή και την οργή του έκανε λάθος, ξεπέρασε τα όρια. Δόξα σοι ο Θεός η ελληνική γλώσσα, το μεγαλύτερο εργαλείο ελευθερίας κι έκφρασης, σου δίνει άπειρους τρόπους να εκφράσεις αυτό που θέλεις και μπορείς να "τσακίζεις κόκκαλα" για το δίκιο σου, χωρίς απειλές.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 13:21:57

   ο ΘΛ θα μπορουσε να ειχε αποδοκιμαστει αγρια απο το επισημο κομμα
   τα αλλα ολα ειναι επικοινωνικα, στην ουσια
   καταπινουμε την καμηλον και διυλιζουμε τον κωνωπα
   νομιζω..

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 13:31:24

   Σε εκτιμώ και περίμενα την τοποθέτησή σου! Γνωριζόμαστε από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και ξέρω τη συνέπεια της στάσης σου! Η προσέγγισή σου είναι ψύχραιμη, ρεαλιστική χωρίς υπερβολές και λογικά άλματα! Ελπίζω να είναι τα πράγματα όπως τα λες...
   Εκείνο που χρειάζεται , όμως, τώρα, αν είναι έτσι τα πράγματα, είναι ανένδοτος αγώνας για την πτώση αυτού του ξενόδουλου, αυταρχικού καθεστώτος! Γιατί δε μπορεί να συμπεριφερόμαστε σαν γίγαντες απέναντι στο Λυμπερόπουλο και σαν φλώροι απέναντι στο καθεστώς και το σύστημα! Η κοινωνία νιώθει μόνη, απροστάτευτη και προδομένη, έρμαιο στις καθημερινές αλλοπρόσαλες ορέξεις Τρόικας και κυβέρνησης! Κι αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος...

  • man8os avatar
   man8os @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 14:09:09

   Κυριε Κρανιδιώρη,
   Συμφωνουμε. Φυσικα και εκανε λαθος ο Λυμπεροπουλος , αλλα ηταν αναγκη να επιβληθει αυτη η τημωρια? Μηπως θα επρεπε να τον ειχε καλεσει να ανακαλεσει, να κανει την αυτοκριτικη του και να του επιβαλει καποια μικροτερη τημωρια?

  • agitatoras avatar
   agitatoras @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 14:21:12

   .........Όμως, τι θα προβλημάτιζε και θα τρομοκρατούσε περισσότερο την Κυβέρνηση; Αν μαζευόταν δυο εκατομμύρια άνθρωποι στην Πλατεία Συντάγματος ή δυο-τρείς χιλιάδες αυτοκινητιστές που κάνουν καταλήψεις και κλείνουν δρόμους και λιμάνια; ...........ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Η Ν.Δ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΤΡΩΣ ΣΙΔΕΡΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ (ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΨΩΜΙ , ΝΑ ΦΑΝΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ)

  • torn avatar
   torn @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 14:52:43

   Η στάση σας κε Κρανιδιώτη μου θυμίζει την αντίστοιχη του Κ. Καραμανλή στο σχέδιο Ανάν. Επίσημα ελαφρώς υπέρ και ουσιαστικά εναντίον. Τάσσεστε εναντίον του Λυμπερόπουλου στο αυστηρά λεκτικό, αναγνωρίζοντας ωστόσο επί της ουσίας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία εξολοθρεύει όλη τη μεσαία και χαμηλή τάξη, δεν καταπολεμείται μόνο με θεσμικά μέσα. Ευτυχώς.
   Αυτοί τη στιγμή πλήττονται οι βωμοί και οι εστίες μας. Αντίσταση δεν γίνεται με το σεις και με το σας. Απώτατο μέλημα αυτή τη στιγμή κάθε πατριώτη, πρώτα πολιτικού και στη συνέχεια όλων των άλλων, είναι η αποτροπή της εξαθλίωσης του λαού, και η ενίσχυση όλων των δυνάμεων που αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμα και αν αυτό καθυστερεί την έλευση στην εξουσία.
   Και επιτέλους, ας ξυπνήσει ο έλληνας και ας βγάλει από μέσα του το δηλητήριο του κοινωνικού αυτοματισμού που το έχει κληρονομήσει από γενιά σε γενία, η δε σημερινή κυβέρνηση του αύξησε τη δοσολογία σε μέγιστο βαθμό.

  • Ακραίος avatar
   Ακραίος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 16:41:58

   Δε με απασχολεί αν θεωρηθώ προβοκάτορας,αλλά θα θελα μια απάντηση επί της ουσίας: Για τον Ευάγγελο Λαμπάκη και τις πρόσφατες δηλώσεις του θα πάρει δημοσίως θέση ο Σαμαράς? Για διαγραφή δε το συζητάω,είμαι ρεαλιστής..

   • agitatoras avatar
    agitatoras @ Ακραίος 15/10/2011 19:22:07

    Υπαρχει και αλλο κρουσμα. Δικηγορος της συμμοριας των αλβανων με τα καλασνικοφ, ειναι ο συντροφος της βουλευτινας Α' Θεσσ/νικης Ε.Ραπτη. ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 17:13:50

   Σε ολα ΝΑΙ !

  • 309 avatar
   309 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 17:26:04

   Κυριε Κρανιδιωτη για ποιους θεσμους μιλατε ??? Υπαρχουν τετοιοι θεσμοι σημερα και δεν...το ξερουμε ??? Υπαρχει συνταγμα η' νομοι που τηρουνται και δεν το εχουμε αντιληφθει ? Ειναι συνταγματικες οι εκτακτες εισφορες ? οι φορολογιες στην προηγουμενη οικονομικη χρονια ? η εκτακτη επι των ακινητων εισφορα ....που για χρονια οπως γνωριζετε καλα θα ειναι σε ισχυ ειναι συνταγματικη ??? Μας διαλυουν κατ'εντολη της τροικα και σεις μιλατε για....ανυπαρκτους θεσμους !!!!Μηπως οντως δινει εξετασεις στη τροικα ο κ.Σαμαρας ???? Με αυτη τη λογικη αν πιστευει η ΝΔ οτι θα γινει εξουσια ειναι πολυ γελασμενη ...!! Να ευχεται να μην δημιουργηθει καποιος αντιμνημονιακος συνδιασμος...!!!!

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ 309 15/10/2011 18:18:30

    Η ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.

  • occultist avatar
   occultist @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 18:40:59

   Αγαπητέ Φαήλο,
   ωραία τα γράφεις και προσπαθείς να τα μαζέψεις. Αλλά παραβλέπεις μια σημαντική παράμετρο. Οτι είπε ο Θύμιος, το είπε ως άνθρωπος που χάνει την περιουσία του, που τίθεται σε αμφιβολία η επιβίωση της οικογενείας του, ως πρόεδρος ενός σωματείου και σε καμμιά περίπτωση ως κομματικό όργανο. Οι εκτός κόμματος πράξεις κάποιου που έχει κομματική ιδιότητα , δεν δεσμεύει το κόμμα στο οποίο πρόσκειται γιατί εάν ίσχυε αυτό τότε θα πρέπει να πληρώναμε και ....διατροφή στην μάμμυ Μάργκαρετ για τα κέρατα που της φόρεσε ο Ανδρέας.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 18:46:04

   Έτυχε να ακούσω τη κόντρα του Λυμπερόπουλου με τον Σπυρόπουλο στην εκπομπή του Αυτιά και άκουσα και είδα τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετώπισε ο δεύτερος τον πρώτο;

   ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

   1) Από πότε ο Σπυρόπουλος αποτελεί θεσμό;

   2) Η κυβέρνηση του ΓΑΠ, που έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία και έχει υπογράψει τα πρωτόκολλα παράδοσης, αποτελεί δημοκρατικό θεσμό;

   3) Όταν η κυβέρνηση ισοπεδώνει και καταστρέφει μια ολόκληρη τάξη και τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν, αυτοί πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τη κατάστροφή τους; Με το σταυρό και το ευαγγέλιο;

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/10/2011 17:58:43

   Συμφωνώ! Η ελληνική δίνει τόσους τρόπους!! κι επειδή το γνωρίζουν οι πάντες πως όλα είναι επικοινωνιακά κρατάμε ψυχραιμία γιατί κρίμα να χάνεις το δίκιο σου για μια κουβέντα!

 10. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 15/10/2011 13:13:20

  Αφορμη ηταν οι εκφρασεις του Λυμπεροπουλου για να στειλει μυνημα ο Σαμαρας προς ΟΛΟΥΣ τους συνδικαλιστες οτι θα συγκρουστει ανελεητα μαζι τους.Ο Βρουτσης εδωσε στην δημοσιοτητα τις φορολογικες παρεμβασεις που θα κανουν.Καλες, θετικες για τον ιδιωτικο τομεα.Προγραμμα για το δημοσιο δεν εχει ανακοινωθει αναλυτικα.Εκει θα γινει η μεγαλη σφαγη κατα την γνωμη μου και θελω να ελπιζω.Απολυσεις και οχι μονο εφεδρειες.Μαλλον μαζικες.Κλεισιμο δεκαδων η και εκατονταδων[!!] οργανισμων αχρηστων σε μια μερα .Και οχι με ΄΄ηπιες προσαρμογες ΄΄ και αλλες τετοιες μπουρδες.Διοικητες, διευθυντες, συμβουλοι και αλλοι παρατρεχαμενοι που καταπινουν δημοσιο χρημα και εχουν αλλες τουλαχιστον 2 πηγες εισοδηματων, σπιτι τους.ΧΩΡΙΣ αποζημιωσεις βεβαια.Φυσικα ολοι αυτοι και επειδη θα ειναι η ΝΔ κυβερνηση θα κατεβουν στους δρομους για να τα καψουν ολα.ΕΚΕΙ λοιπον θα δειξει ο Σαμαρας ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ. Αν ετσι πραξει θα εχει επιδειξει αξιοπιστια προς το μεγαλυτερο μερος των ψηφοφορων του. Αν οχι, θα εχει συντομα την τυχη του ΠΑΣΟΚ.

 11. ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ 15/10/2011 13:17:51

  το οτι ο διοικητης το ικα,ε εγκύκλιο του συρρικνωνει το ικα , απο το νεο ετος δεν θα υπαρχει, απολυει γιατρους κ.λ.π. με καταργηση οργανικων θεσεων , αυτο δεν το σχολιαζεται; ο θυμιος σας πειραξε; πολλα θα σας πειραξουν απο και μπρος και ειδικα με την ηλιθιοτητα περι εφεδρειας.

 12. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 15/10/2011 13:22:26

  Όμως, τι θα προβλημάτιζε και θα τρομοκρατούσε περισσότερο την Κυβέρνηση; Αν μαζευόταν δυο εκατομμύρια άνθρωποι στην Πλατεία Συντάγματος ή δυο-τρείς χιλιάδες αυτοκινητιστές που κάνουν καταλήψεις και κλείνουν δρόμους και λιμάνια;

  Oτι δηλαδή η ΝΔ θα καλέσει 2 εκατομρ κόσμο να βγουν στο Σύνταγμα? Δουλευόμασε μεταξύ μας? Ακόμα κι ένα μικρό παιδάκι μπορεί να δει πως η ΝΔ με την αντιπολίτευση που κάνει ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κυβερνήσει άμεσα. Έτσι, κρατά σταθερό τον κόσμο της 31-32% στις δημοσκοπίσεις αλλά δεν κερδίζει ΚΑΝΕΝΑΝ νέο ψηφοφόρο!

  • vaggelis avatar
   vaggelis @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 15/10/2011 20:24:02

   ΣΩΣΤΟΣ

 13. man8os avatar
  man8os 15/10/2011 13:23:26

  Θα επρεπε να ειχε σκηνοθετηθεί διαφορετικά. Θα έπρεπε να τον φωνάξει για συστάσεις και να του επιβάλει πειθαρχικά μέτρα. Δεν ξέρω τι ακριβώς, ομως θα έπρεπε να του είχε επιβάλει σε πρώτη φάση μια αλλη τημωρία και οχι κατευθείαν τη διαγραφή του. Η αποφαση ηταν σωστη αλλα πολυ βιαστικη. Τα οφέλη θα ήταν μεγαλύτερα αν δεν χρειαζόταν να απογοητεύσουμε πολλους ταξιτζίδες οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν την λεπτή διαφορα του σε καταλαβαίνω οτι έχει δικιο και θα σε δικαώσω μολις εκλεγώ αλλα απέφυγε ακρότητες και την συμπεριφορά δεν έχεις δίκιο για αυτό διαγράφω τον αρχηγό σου.

  • calogero.1 avatar
   calogero.1 @ man8os 15/10/2011 13:41:51

   ειλικρινα κριμα ρε Μανθο. Σε παρακολουθω για την αγωνιστικοτητα του για τις ιδεες σου, αλλα εσυ νεο παιδι, μορφωμενο, με παλαιοκομματικες ιδεες?
   Να υποστηριζεις τσαμπουκαδες αρχισυνδικαλισταδων?
   Με οποιο κοστος, με καθε κοστος?
   Κριμα... αν και συ τοτε απο που να περιμενει φως καποιος....

 14. g.m. avatar
  g.m. 15/10/2011 13:23:48

  Πολύ σωστά έπραξε ο Σαμαράς!Είπαμε ότι πρέπει να τις μαζέψουμε όλες αυτές τις συμπεριφορές, γιατί θα τις βρούμε μπροστά μας!
  Δείτε και το video!!!!Ο μεταρρυθμιστής που έφαγε ξύλο; στον ΟΛΘ, κατέληξε να τρώει ξύλο από τους δικούς του.Αυτά ή τα κόβεις από την αρχή ή σε κόβουν στην κυβέρνηση.
  http://www.youtube.com/watch?v=GkuSaqxjaVA

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/10/2011 13:25:57

  " Όμως, τι θα προβλημάτιζε και θα τρομοκρατούσε περισσότερο την Κυβέρνηση; Αν μαζευόταν δυο εκατομμύρια άνθρωποι στην Πλατεία Συντάγματος ή δυο-τρείς χιλιάδες αυτοκινητιστές που κάνουν καταλήψεις και κλείνουν δρόμους και λιμάνια;"

  -Kαι ποιος τον εμπόδισε να οργανώσει μια πολιτική συγκεντρωση των εκατοντάδων χιλιάδων που τον ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές και που τον ΚΑΛΟΥΣΑΝ επανειλλημένα;

  - Και ποιος τον εμπόδισε να απευθυνθεί στους Αγανακτισμένους του Συντάγματος;

  - Ποιος τον εμπόδισε να "κατέβει" προς αυτούς, όχι με τους θεατρινισμούς του ΓΑΠ, αλλά με μια σοβαρή παρουσία, να τους ακουσει εκεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη; Με ηρεμία, όπως είχε πάει σε πόλεις και καθόταν ανάμεσα στον κόσμο στα καφενεία;
  - Γιατί όταν αιματοκύλαγαν τον Συνταγμα τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, οι βουλευτές ήταν κλεισμένοι στη Βουλή, αντί να αποχωρήσουν συντεταγμένα, διαμαρτυρόμενοι για τις κακουργίες;

  Το ΚΚΕ έχει οργανώσει πολλές συγκεντρώσεις στο Πεδίο του Αρεως για το Μνημόνιο και ουδεμία επλήγη από προβοκάτσια, αν αυτό είναι η δικαιολογία που η ΝΔ δεν οργάνωσε ούτε μία συγκέντρωση (α, είχαν βάλει λέει βόμβα στην προεκλογική που είχε κάνει ο Καραμανλής, τι να κάνουμε ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ).

  • factorx avatar
   factorx @ αλλενάκι 15/10/2011 13:32:10

   Αλλενάκι, τις παραστάσεις σου τις παίρνεις απο την κοινωνία, ή από το διαδίκτυο; Πολύ καλά όλα αυτα τα ηρωϊκά, αλλά σκέψου λίγο: αν ο Σαμαράς κατεβεί στις πλατείας, τα πασοκοκρατούμενα σε συμπεριφορά και ήθος συνδικάτα θα μπούνε με δίκανα την επόμενη στιγμή στην Βουλή. Θέλουμε εμφύλιο; Εγώ οχι. Και δεν ήρθε ακόμα η ώρα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ factorx 15/10/2011 13:43:21

    Εγώ δεν είπα να κατεβαίνει στις Πλατείες με λάβαρα και να παριστάνει τον Τσε.
    Και μία απλή παρουσία μία φορά στο Σύνταγμα στους Αγανακτισμένους μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, σε μια μερα και ώρα σχετικά ήρεμη, με διάθεση διαλόγου, θα ήταν αρκετή, δείγμα επαφής με τον κόσμο και ότι "πηγαίνει προς αυτούς και τους ακούει".

    Μίλησα για οργάνωση συγκέντρωσης-ομιλίας, περιφρουρούμενη από περιφρούρηση -στα πρότυπα του ΚΚΕ γι αυτό το αναφέρω στο σχόλιο- που άλλωστε παρακαλούσαν οι φίλοι του και από αυτό το φόρουμ.

    Το τάιμινγκ πάντως είναι λάθος, αν είναι τάιμινγκ και όχι συνειδητή νεοσυντηρητική επιλογή αποριζοσπαστικοποίησης.

    • factorx avatar
     factorx @ αλλενάκι 15/10/2011 13:49:20

     Δηλαδή το "ριζοσπαστικό" είναι ο Λυμπερόπουλος; "Πρόοδος" είναι γη θεοποιήση των συντεχνιακών διεκδικήσεων; Ξεχνάς τι έκαναν στους Αγανακτισμενους στο Σύνταγμα; Τους "λυώσαν". Και οι ιδιοι θεοποιούν τώρα τον "λυώσε τον διοικητή του ΙΚΑ.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ factorx 15/10/2011 13:57:41

      Kαλύτερα δεν θα ήταν να συζητούσε πρώτα μαζί του και να του έλεγε να ελέγχει περισσότερο τη συμπεριφορά του;

      Το "συντεχνιακές διεκδικήσεις" σηκώνει πολύ νερό, άλλος πήρε δάνειο και πήρε σπιτι, άλλος προτίμησε να πάρει ταξί, άλλος φορτηγό, οι ταξιτζήδες είναι κομμάτι των "νοικοκυραίων" που κατεβαίνουν με ελληνικές σημαίες.

      Συντεχνίες υπ' αυτή την έννοια τότε είμαστε όλοι μας, αλλά και όλες μαζί αυτές οι "συντεχνίες" φτιάχνουμε ένα μεγάλο τμήμα του λαού, στο οποίο υποτίθεται απευθύνεται η ΝΔ, και το οποίο κομμάτι του λαού δεν έχει εμπιστοσύνη στους διεθνισμούς-μεταναστευτισμούς του ΚΚΕ και του Τσίπρα.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ αλλενάκι 15/10/2011 14:44:03

      Το λες πολύ σωστά, αλλενάκι. Και, θα συμπληρώσω, ότι για τους νεοταξίτες που μας κυβερνούν θα πάψουν να υπάρχουν "συντεχνίες" μόνον όταν ΚΑΘΕ Έλληνας κινεζοποιηθεί οικονομικά, κοινωνικά και εργασιακά.

      Το χειρότερο όμως είναι ότι την ίδια μύχια επιθυμία έχουν και αρκετοί εντός ΝΔ, γνωστοί και μη εξαιρετέοι θιασώτες της "συναίνεσης".

     • Mm avatar
      Mm @ factorx 15/10/2011 14:12:26

      Φίλε, μου αρέσει που προσπαθείς απεγνωσμένα να απολογηθείς και να δωσεις και εξηγήσεις.

      αλλά θα απαντησω με κάτι που ειπε ο Σημίτης (μου ειναι απεχθής)

      "αυτή ειναι η Ελλάδα".

      Νοοτροπία "θα σε λιώσω" και "θα πεθανετε και εσεις μαζί μας" (δεν καταλαβα σε ποιον το ελεγε, στον ελληνικό λαό;; γιατί να πεθάνω για τους ταξιτζήδες;;)

      γουσταρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ Ελληνες όλωων των κομμάτων ΚΑΙ ανενταχτοι.

      Enough said.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ αλλενάκι 15/10/2011 14:06:48

   Ορισμένοι ξεχνάμε ή αγνοούμε μερικά πράγματα πέρα από τους απαράδεκτους λεκτικούς λεονταρισμούς οποιοδήποτε.
   Ποιος ήταν ο κύριος Λυμπερόπουλος;
   Ενας διαμαρτυρόμενος πολίτης;
   Αναπληρωτής....διοίκηση θα ασκούσε στο μέλλον.Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας .
   Αν κάποιοι ονειρεύονται Κολλάδες ή Φωτόπουλους υπάρχουν και άλλοι χώροι.
   Μιλάνε ορισμένοι για επαφή με την κοινωνία ...και εγώ μαζί που πολλές φορές έχω διαφωνήσει και με τον Φάκτορα για κινήσεις ή προτάσεις και του κ Σαμαρά και συνεργατών του ή φίλων του.
   Η διαφωνία όμως δεν μπορεί να αποδομήσει κανόνες συμπεριφοράς ήθους και στάση ζωής.
   Δεν μπορεί να ποδηγετείται από λεκτικούς τραμπουκισμούς ή θεατρινισμούς.
   Ιδιαίτερα όταν κάποιοι ως στελέχη εκπροσωπούν το κόμμα και διαμορφώνουν πολιτική και εικόνα.
   Η κοινωνία και οι πολίτες έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, όταν κάποιοι ξεχνούν το δεύτερο μέρος κάποιοι οφείλουν να το υπενθυμίζουν.

   • antiMME avatar
    antiMME @ Ο Ιθαγενής 15/10/2011 14:39:22

    Εντάξει τώρα
    Ταξιτζής είναι ο άνθρωπος
    Είδατε τραμπουκισμό;
    Καμια σχέση με το ξύλο στους δημάρχους;
    Ας τον έβγαζε από τη θέση του ΑΛΛΑ ΟΧΙ διαγραφή!

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ antiMME 15/10/2011 15:40:15

     Δεν ήταν ταξιτζής....αναπληρωτής τομεάρχης ήταν

     ........που απλά θα έλιωνε επειδή έπρεπε να πληρώσουν ΙΚΑ;

 16. juliet avatar
  juliet 15/10/2011 13:39:45

  Τζώνη ,Τα μελλούμενα τα κατέχεις !άλλοστε αλλού είσαι τι σε νοιάζουν τα απ΄εδώ;
  Ασχολήσου με σκιές και απομεινάρια και άσε τους οδοστρωτήρες να στρώνουν δρόμους .

 17. xzetta avatar
  xzetta 15/10/2011 13:43:09

  πολύ καλά έκανε και τον διέγραψε και πολύ άργησε.
  όσοι ονειρεύονται πως με μαγκιές δεκαετίας 80 θα πάρουν την πόλη μάλλον πρέπει να ξυπνήσουν γιατί αλλιώς δεν θα πάμε πουθενά.
  δηλαδή δεν κατάλαβα? στην πολιτική για να αποδείξεις οτι δεν είσαι ντιντής πρέπει να είσαι με τους τραμπούκους?
  αν ναι, επιτρέψτε μου να απέχω. έχει χαθεί το μέτρο.

 18. GSV avatar
  GSV 15/10/2011 13:44:14

  Εαν πιστευεις οτι τα βρωμολογα που χρησιμοποιεις ενισχυουν την αποψη σου, πλανασαι πλανην οικτρα.

  Συνδικαληστης εισαι?

 19. φωνη avatar
  φωνη 15/10/2011 13:44:24

  Να αρχίσουμε να λιώνουμε ο ένας τον άλλον, αφού αυτό θα μας βγάλει από την κρίση, αν αυτό θα μας βγάλει από το ΔΝΤ. Να λιώσουν οι ταξιτζήδες τους μεν, κάποιοι άλλοι να λιώσουν τους ταξιτζήδες. Και να το πάμε και παραπέρα, γιατί όχι;Εγώ λέω να σκοτώνουμε όποιον είναι ΠΑΣΟΚ μετά οι ΠΑΣΟΚοι να σκοτώνουν για αντίποινα όποιον είναι ΝΔ και να δεις για πότε θα γίνουμε Λιβύη. Να αρχίσουμε να σκοτώνουμε και τους μετανάστες γιατί είναι πρόβλημα, μετά οι μετανάστες να σκοτώνουν τους Έλληνες. Να σκοτώσουμε και τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί οι ιδιώτες αδικήθηκαν. Μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι να σκοτώνουν τους ιδιώτες....έξοδος από την κρίση.
  Δεν καταλαβαίνετε ότι ψάχνουν ευκαιρία να γίνουν αναταραχές και να πουν λόγο έκτακτης κατάστασης φεύγει η Κυβέρνηση και στήνουμε άλλη; Ελα Σημίτη, έλα Μητσοτάκη, έλα Μπακογιάννη, έλα Καρατζαφέρη, έλα Κουβέλη, να ρθει και το ΠΑΣΟΚ με άλλο αρχηγό. Αν είσαι τώρα yianno μου μέσα στο σκ@το καραδωκούν κάποιοι να έρθουν να σου κλείσουν και το καπάκι να μείνεις για πάντα εκεί μέσα.
  Το μυαλό πρέπει να είναι καθαρό , ειδικά αυτών που ηγούνται άλλων ανθρώπων. Δε δικαιούνται να χάνουν τον έλεγχο θα το πληρώσουν οι ίδιοι οι άνθρωποί τους πρώτα από όλους.

  • juliet avatar
   juliet @ φωνη 15/10/2011 14:08:42

   Φωνή ,χαιρετώ
   οι καιροί πονηροί και οι σειρήνες πολλές ....προσπερνάμε, ο στόχος ένας ....ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ,και μετά όλα με τη σειρά τους.

 20. Klausevits avatar
  Klausevits 15/10/2011 13:49:54

  Επιτέλους ένας πολιτικός με α...... Με την διαγραφή Λυμπερόπουλου ο Σαμαράς σηματοδότησε τη Νέα Μεταπολίτευση, αποκηρύσσοντας επί της ουσίας την μεταπολιτευτική πολιτική κουλτούρα. Είναι προφανές, ότι το εύκολο θα ήταν να σιγοντάρει τον Λυμπερόπουλο από πίσω, ώστε να εισπράξει τα κομματικά οφέλη. Πράγμα που έπραξε ο ΓΑΠ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Ο Σαμαράς όμως έδειξε ότι δεν χαϊδεύει αυτιά, και κυρίως δεν σηκώνει τσαμπουκάδες από επίδοξους μάγκες-επαναστάτες της ΝΔ.

  Όσον άφορα τα περί αστού και συντηρητικού πολιτικού, θα ήθελα να σας θυμίσω την δημόσια στήριξη που παρείχε ο Σαμαράς στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών της «πάνω πλατείας», το όποιο έπνιξε με χημικά το ΠΑΣΟΚ. Αυτή ήταν η πραγματική λαϊκή εξέγερση -την οποία στήριξε εξ αρχής ο Σαμαράς- και όχι η υποτιθέμενη επανάσταση των συντεχνιών της μεταπολίτευσης και των πασόκων που τσακώνονται μεταξύ τους

 21. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 15/10/2011 13:55:20

  αν δεν τον διέγραφε ο κύριος Σαμαράς, θα έχανε την αξιοπιστία του, θα έδειχνε ανακόλουθος με τις δηλώσεις του και τις ιδέες του (δεν τον φαντάζομαι άλλα να πιστεύει και άλλα να δηλώνει)......γιατί μην ξεχνάμε ότι λίγες μέρες πριν είχε πει επακριβώς : " «Είμαι αντίθετος με όσους απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος, αντίθετος με όσους θεωρούν δικαίωμά τους να παραλύουν την οικονομική ζωή της πόλης, με καθημερινές πορείες εκατό ατόμων, που αναστατώνουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων.Είμαι απέναντι σε όλους αυτούς! Και δεν θα τους κοροϊδέψω. Τους το λέω ευθέως. Τους το λέω κατάμουτρα: Να μη μας ψηφίσουν ποτέ!»........http://www.antinews.gr/2011/10/12/126903/ ........

 22. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/10/2011 13:58:13

  Πολὺ καλὰ ἔκανε, δὲν τὸ συζητῶ.

 23. S.R. avatar
  S.R. 15/10/2011 13:59:13

  Μια απο τις σοβαροτερες κινησεις του Σαμαρα.... Ο εξ αριστερας προερχομενος κοινωνικος "τσαμπουκας", δεν εχει να κανει σε τιποτε, με ενα αποτελεσματικο τροπο διακυβερνησης.. Πρασινοι Φωτοπουλοι, η μπλε Φωτοπουλοι δεν διαφερουν σε τιποτα... Ο καθενας εχει ενα προσωπικο συμφερον να υπερασπισει... Το θεμα ειναι ΠΩΣ το κανει.... Το να υιοθετει η Ν.Δ. αριστερους τροπους αντιδρασης, το πληρωσε ακριβα με "τσαμπουκαλεμενη" εξεγερση κοινωνικων ομαδων, οταν προσπαθησε να αλλαξει κατι ,τα λιγα χρονια που διακυβερνησε... Τελικα αν ο καθε ενας συνδικαλιστης, υπερασπιζεται το συμφερον του με "μαγγια", "ετσιθελισμο" και κοινωνικη διαλυση, και αυτο ειναιανεκτο, ας κατσουμε να απολαυσουμε το χαλι μας... Δεη , ΠΟΕ-ΟΤΑ, τελωνειακοι και αλλοι πολλοι, εχουν βρει τοσα χρονια τον τροπο με "αγωνες" να νεκρωνουνε το παν και να αποσπουν εκβιαστικα οτι θελουν... Αν θελουμε τετοιους "αγωνιστες", ας συνεχισουμε να τους ανεχωμαστε η και υποθαλπουμε, και η Ελλαδα θα συνεχισει την λαμπρη πορεια της...
  Η θα γεννηθει ξανα το υγιες και το λογικο στη Ελλαδα, η το σαπιο θα συνεχιζει να μας τρωει μεχρι τελικου κοινωνικου θανατου...
  Και η κινηση του Σαμαρα ηταν ΣΩΣΤΗ... ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ....

 24. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 15/10/2011 14:00:51

  http://www.tanea.gr/agiografies/
  ΤΑ ΝΕΑ του Ψυχάρη είχαν προαναγγείλει από το χθεσινό φύλλο τη διαγραφή Λυμπερόπουλου. Το διαπλεκόμενο σύστημα καλά κρατεί..

  • factorx avatar
   factorx @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 15/10/2011 14:08:25

   Το διάβασα και επαναλαμβάνει απλώς πληροφορίες που έχουν γραφτεί κι εδώ. Ερμηνεύει το "μην με ψηφίσετε" του Σαμαρά και εκθειάζει την αντιπολιίτευση ... Λυμπερόπουλου. Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήσουμε τις διασταλτατικές ερμηνείες όπς μα συμφέρει

  • Aixinis avatar
   Aixinis @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 15/10/2011 16:35:06

   Σωστός!!!!!!!

 25. Nikolaos avatar
  Nikolaos 15/10/2011 14:02:01

  -΄Οχι στο συνδικαλισμό και στους συνδικαλιστές made in Greece.
  ΄Ομως, σ' αυτή τη συγκυρία
  -Ναι σε όσους μπορούν να συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο( εκτός από αιματοχυσία) στην απαλλαγή της χώρας από την παρούσα παράνομη πολιτική εξουσία, προκειμένου να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί.(άρθρο 120 του ισχύοντος Συντάγματος)
  -΄Οχι σε όσους ασκούν ή περιμένουν να ασκήσουν εξουσία σ' ένα εξαθλιωμένο λαό.

 26. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 15/10/2011 14:14:29

  Είναι το καλύτερο επικοινωνιακό που έχει κάνει ποτέ η ΝΔ!!!
  Το μήνυμα ήταν: "διαγράψτε και εσείς τον Φωτόπουλο αν μπορείτε"

  • tiramola avatar
   tiramola @ Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 15/10/2011 19:24:24

   Και ο Λυμπερόπουλος είναι ηθποιός?

 27. Quid avatar
  Quid 15/10/2011 14:15:35

  Αν (ΑΝ!) αυτή η κίνηση έχει κυβερνητική συνέχεια, τότε όντως θα πρόκειται για ουσιαστικό τέλος της μεταπολίτευσης.

  Σωστή και η τοποθέτηση του προλαλήσαντος σχετικά με το τι διαφοροποιεί τον ηγέτη. Υπό την ίδια προϋπόθεση όμως: Να υπάρχει κυβερνητική συνέχεια σε αυτόν τον τρόπο δράσης.

  Δεν μπορεί όμως να χαρακτηρίζεται ως συντεχνιακή διεκδίκηση ο δίκαιος αγώνας των ταξιτζήδων και όλης της ελληνικής κοινωνίας.

  Αυτή η κυβέρνηση μας έχει βάλει να λειτουργούμε σε καθεστώς κοινωνικού αυτοματισμού. Μας συκοφαντεί ότι υπερασπιζόμαστε συμφέροντα. Ναι, αλλά υπερασπιζόμαστε τα θεμιτά μας συμφέροντα. Πολεμώντας τα συμφέροντα της κάθε επαγγελματικής τάξης, αυτή η κυβέρνηση πολεμάει όλη τη χώρα συνολικά. Άρα, η υπεράσπιση κάθε μεμονωμένου θεμιτού συμφέροντος είναι υπεράσπιση του συνόλου.

  Το πρόβλημα του κου. Σαμαρά θα είναι ότι το επικοινωνιακό μήνυμα που στέλνει είναι αυτό της αποκήρυξης του αγώνα των ταξιτζήδων, αλλά και της αποκήρυξης κάθε αγώνα. Ακόμη και να είναι μόνον επικοινωνιακό το μήνυμα και όχι πραγματικό.

 28. factorx avatar
  factorx 15/10/2011 14:31:36

  Νομίζω οτι καλλιεργείται σκοπίμως μια σύγχυση: Η ΝΔ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των ταξιτζήδων, προσωπικούς αγώνες δεν στηρίζει και αυτόκλητους σωτήρες. Δεν έχετε παρά να κάνετε μια σύντομη αναζήτηση των κατά καιρούς δηλώσεων, όπως:

  Γ. Μιχελάκης: Ο Ραγκούσης ευθύνεται για το χάος στον κλάδο των ταξί

  Μιχελάκης: "Υπεύθυνη η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί"

  Μιχελάκης: Έδειξαν υπεύθυνη στάση οι οδηγοί ταξί

  • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
   Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ factorx 15/10/2011 15:00:07

   +1000
   Καλά κάνεις και το ξεκαθαρίζεις.

 29. Απορία avatar
  Απορία 15/10/2011 14:32:06

  Ο Λυμπερόπουλος δεν αγωνίζεται για το καλό της πατρίδας αλλά μόνον για το καλό των ταξιτζήδων.
  Εαν αύριο έβγαινε ο Ραγκούσης και του έλεγε ότι ό,τι βάρη σας βάζω εσας τα παίρνω και τα ρίχνω π.χ. στους πολύτεκνους, θα έκανε μόκο και θα πήγαινε σπίτι του. Για το "κόμιστρο" της "κίτρινης φυλής" ενδιαφέρεται μόνον.

  Αλλά όχι μόνον αυτό βγήκε προχτές και άρχισε να πουλάει και τσαμπουκά από εδώ και από κει. Θα σας πάρω μαζί μου και κάτι τέτοια. Αυτά μπορεί να τα λέει κάποιο "λεπίδι" του Ελ. Βενιζέλο όχι όμως ο πρόεδρος των ταξιτζήδων.

  Μέγα σφάλμα του Λυμπερόπουλου, καλώς λοιπόν διεγράφη.
  Όταν η ΝΔ μετρήσει εκλογικό "ταμείο" θα δει θετικό ισολογισμό ψήφων από αυτήν την κίνηση, γιατί απλούστατα δεν είναι όλη η κοινωνία ταξιτζήδες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απορία 15/10/2011 15:35:57

   Την άποψη μου για την διαγραφή την έγραψα. Καλά θα κάνει όμως κι εσύ Απορία, όπως κι άλλοι, να μην παίρνετε φόρα συμετέχοντας σε λυντσάρισμα του Θύμιου κι ολόκληρου κλάδου. Δεν είναι "κίτρινη" φυλή, είναι οικογενειάρχες κι επαγγελματίες.
   Ο Θύμιος έκανε λάθος με την δήλωση του κι όποιος ξέρει τον Σαμαρά θα ήξερε κι ότι δεν θα το ανεχόταν.
   Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι ταξιτζήδες δεν έχουν δίκιο και θυμίζω ότι η ΝΔ είναι κατά του πολυνομοσχεδίου.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 16:01:03

    "Εμμένει στις δηλώσεις του ο διαγραφείς Θ.Λυμπερόπουλος"
    h--p://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2074644

 30. Klausevits avatar
  Klausevits 15/10/2011 14:34:58

  Εφόσον ο Σαμαράς έχει ταχθεί κατά του νομοσχεδίου για τα ταξί, στηρίζει τον αγώνα των ταξιτζήδων. Τους τζάμπα μάγκες δεν στηρίζει. Σε καμία περίπτωση οι τσαμπουκάδες του Θύμιου δεν αντικατοπτρίζουν την οργή της ελληνικής κοινωνίας, την οποία προσπάθησε να θάψει με τόνους χημικών το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο.

 31. armagedon avatar
  armagedon 15/10/2011 14:42:05

  ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΕΤΣΙ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ 40 ΤΑ ΕΚΑΤΟ

  • man8os avatar
   man8os @ armagedon 15/10/2011 14:52:58

   Με εμας 40 και ΠΑΣΟΚ 0

 32. stanley@gr avatar
  stanley@gr 15/10/2011 14:54:00

  καταλαβετε το επιτελους: η κοινωνια δεν ειναι μονο οι ταξιτζηδες.
  Και με τετοιες ενεργειες χανουν ολα τους τα δικαια.
  Οσο και να θελουμε να τους στηριξουμε οι τραμπουκισμοι δεν θα περασουν.

  • antiMME avatar
   antiMME @ stanley@gr 16/10/2011 21:00:19

   Επειδή η κοινωνία δεν είναι μόνο αυτοί θα πρέπει να την αφουγκράζεστε, δεν νομίζετε;

 33. antiMME avatar
  antiMME 15/10/2011 15:06:19

  ΩΡΑΙΑ! Βάλτε τα τώρα και με τη βάση!
  Δεν σας αρέσουν οι άνθρωποι του μόχθου που φωνάζουν, έτσι;
  Δεν σας αρέσουν όσοι μάχονται το σύστημα ΠΑΣΟΚ, έτσι;
  Δεν σας αρέσουν όσοι φωνάζουν για τον τρόπο που έδιωξαν τον Καραμανλή;
  Δηλαδή δε θέλετε αγώνα κατά της διαπλοκής; Τα χατηράκια του ΜΕΓΑ και του ΣΚΑΙ δεν περνάνε σε αυτό το κόμμα!
  Δεν ψηφίζουμε τυχαία 20 χρόνια ΝΔ!
  Να ακούτε τη φωνή και την οργή του λαού, του μεροκαματιάρη, του ανθρώπου που βρίσκεται απροστάτευτος, του οικογενειάρχη, του μορφωμένου, του μισθωτού, του δανειολήπτη, του εργαζόμενου της φάπας, των εισφορών και των χαρατσιών...
  Δηλαδή όσοι αγωνίζονται αυτήν την περίοδο στους δρόμους πρέπει να είναι ....αριστεροί; ε;
  Και να θυμάστε: όλοι αυτοί του ΠΑΣΟΚ που φωνάζουν (οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές) την επόμενη μέρα , όταν θα αλλάξει η κατάσταση θα είναι πάλι εκεί, θα διαμορφώνουν το νέο ....σοσιαλισμό...γιατί είναι συμπαγείς! Είδατε εσείς διαγραφές εκεί;
  Ενώ ο χώρος μας μπορεί να διαλύεται πιο εύκολα καθώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές!
  Κρίμα

  • factorx avatar
   factorx @ antiMME 15/10/2011 15:25:33

   Δηλαδή η βάση είναι ο Λυμπερόπουλος;
   Πόσο συγκροτημένες είναι οι σκέψεις σου όταν γραφεις: "όλοι αυτοί του ΠΑΣΟΚ που φωνάζουν (οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές) την επόμενη μέρα , όταν θα αλλάξει η κατάσταση θα είναι πάλι εκεί, θα διαμορφώνουν το νέο ….σοσιαλισμό…γιατί είναι συμπαγείς! Είδατε εσείς διαγραφές εκεί;"
   Ακριβώς εδώ είναι η μεγάλη διαφορά του Σαμαρά. Αυτός δεν φοβάται τις συντεχνίες.

   Για τα υπόλοιπα μια παρατήρηση μόνο: όταν εμείς τα βάζαμε με το ΠΑΣΟΚ και στα Ειδικά Δικαστήρια, οι υπόλοιποι λουφάζαν. Οι ψευτομαγκιές λοιπόν αλλού σε παρακαλω

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ antiMME 15/10/2011 15:26:34

   Θα το καταλαβετε επιτελους οτι ο Σαμαρας στηριξε απο την αρχη τους ταξιτζηδες και εβαλε πλατη για τα δικαια τους. Αυτον τον αερα και αυτες τις πλατες ειχε ο Λυμπεροπουλος. Αλλα του ξεφυγε!
   Μια-δυο-τρεις συστασεις αλλα ηθελε να κανει τα δικα του.
   Το να διεκδικεις τα δικαια σου δεν σημαινει οτι βαζεις απεναντι ολη την κοινωνια.
   Να θυμηθουμε τον αποκλεισμο των λιμανιων και των αεροδρομιων και τα λαδια στους δρομους.
   Εκεινο τον καιρο ξερεις ποσοι ανθρωποι που ασχολουνταν με τον τουρισμο εχασαν χρηματα?
   Τους ειδες να βγαινουν και να λενε θα σας λιωσω ταξιτζηδες?

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ @ antiMME 15/10/2011 17:07:23

   Κρίμα δεν λες τίποτα..Ήταν ό,τι χειρότερο έχει κάνει ο Σαμαράς αυτά τα 2 χρόνια. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ σήμερα κάνει πάρτυ και εμείς πικραινόμαστε για ακόμα μια φορά από αυτήν την παράταξη που νομίζαμε πως είχε πάψει να κάνει κουμάντο η διαπλοκή και ο αυτοκαταστροφικός καθωσπρεπισμός.

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 15/10/2011 18:35:32

    ρε Γιαννη, αφου ειναι κριμα, μην μας ψηφισετε ειπε ο Προεδρος.
    Πατε αλλου, ο Καρατζαφυρερ σας περιμενει με ανοιχτες αγκαλες.
    και αν το θυμασαι, ο Καρατζαφυρερ ειπε ΝΑΙ στο Μνημονιο.
    Παρε και διαλεξε!!!

    • occultist avatar
     occultist @ stanley@gr 15/10/2011 20:57:14

     @stanley@gr
     Είσαι προφανώς πολύ νέος, διαφορετικά δεν θα είχες ξεχάσει οτι η Ενωση Κέντρου υπό τον Γ. Μαύρο είχε ακολουθήσει την τακτική των διαγραφών με τα γνωστά αποτελέσματα. Αργότερα, επί Ν.Δ στο τότε διεδρικό Ρέθυμνο ο ένας ζήτησε να μη τον ψηφίσουν οι κατσικοκέφτες και καταποντίστηκε, ο έτερος που έκανε το κορόιδο υπερψηφίστηκε, πρόσφατα δε ο Κ.Κ ο Β΄ από τέτοιες αβρότητες μας καταπόντισε στις -11 μονάδες

   • φωνη avatar
    φωνη @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 15/10/2011 21:19:01

    Ποιά διαπλοκή κάνει κουμάντο για πες μας να καταλάβουμε; Εμείς είδαμε την απόφαση Σαμαρά να διαγράψει τον Λυμπερόπουλο. Παράλληλα οι θέσεις της ΝΔ για τα ταξί είναι αυτές που ήταν και πριν τη διαγραφή Λυμπερόπουλου.

 34. ekal avatar
  ekal 15/10/2011 15:24:47

  Κάποιος που πλήρωσε 100.000 να ανοίξει μία επιχείρηση και τώρα με τη κρίση την έκλεισε τί πρέπει να κάνει; Κάποιος που πλήρωσε 50.000 σε φροντιστήρια, ενοίκια, εισιτήρια κλπ κλπ για να σπουδάσει και τώρα είναι άνεργος τί πρέπει να κάνει; Κάποιος που έχασε 50.000 αγοράζοντας ΕΤΕ στα 7.5 ευρώ τί πρέπει να κάνει; Κάποιος που πήρε δάνειο και αγόρασε 400.000 σπίτι το οποίο αύριο θα κάνει 200.000 τί πρέπει να κάνει;

  Ε και οι ταξιτζήδες έκαναν μία επένδυση. Η διαφορά είναι ότι οι παραπάνω δεν μπορούσαν να προβλέψουν τη κρίση. Οι ταξιτζήδες όμως ήξεραν ότι στην Ε.Ε. απαγορεύονται τα κλειστά επαγγέλματα. Οπότε Λυμπερόπουλε ....

  • Μαιρη Παπαχ. avatar
   Μαιρη Παπαχ. @ ekal 15/10/2011 15:30:20

   Ναι αλλα εγω που πληρωσα 100.000 για την επιχειρηση που εκλεισε δεν μπορω να κατεβασω εκατονταδες αυτοκινητα στα αεροδρομια να τα αποκλεισω, το ιδιο να κανω και στα λιμανια, για να κλεισει και η δικη σου επιχειρηση!
   Αυτοι ειναι αλλο, ειναι τσαμπουκαδες και μπορουν!
   Μωρε να αγιασει το χερι του Σαμαρα!!

 35. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 15:30:16

  Μερικοί παίρνουν φόρα και φθάνουν να βρίζουν ή να ειρωνεύονται τον Θύμιο Λυμπερόπουλο κι αυτό είναι επίσης απρέπεια.
  Επειδή επίσης ορισμένοι προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν θα το θέσω ακόμη πιο ωμά: αν αύριο εγώ έβγαινα δημοσίως κι έλεγα, πχ "θα λειώσω τον Ραγκούση", "θα πεθάνουμε μαζί με τον Πάγκαλο", "θα ξεσκίσω τον τάδε" κλπ, τι θα έκανε ο Αντώνης; Θα με διέγραφε. Ναι, είμαστε αδέρφια, φίλοι, αλλά δεν θα μου τη χάριζε πολιτικά για συναισθηματικούς λόγους.
  Σας το λέω αργά και καθαρά, ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. Ό,τι λέει το εννοεί. Όπως εννοεί ότι καταψηφίζει το Μνημόνιο και στηρίζει τους ταξιτζήδες στα δίκαια αιτήματα τους, έτσι το εννοεί ότι δεν θέλει και δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.
  Ο Θύμιος ήταν και θα είναι φίλος μου, είναι αγωνιστής, όχι μόνο για τον κλάδο του, όπως με κακεντρέχεια έγραψε άδικα κάποιος παραπάνω, όμως έκανε λάθος. Εγώ έμαθα νωρίς το πρωί την διαγραφή, χωρίς να ξέρω τι προηγήθηκε, τι δηλώθηκε, και - το λέω κι από εδώ - τον πήρα τηλέφωνο. Λυπήθηκα κι εξακολουθώ να λυπάμαι πολύ για το γεγονός. Μετά είδα τι ακριβώς είπε. Κι εμένα θα με διέγραφε - από απλό μέλος που είμαι - αν έκανα τέτοιες δηλώσεις.

  • Αιμιλια Σ. avatar
   Αιμιλια Σ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 15:43:27

   Τον κύριο Λυμπερόπουλο, αγαπητέ Φαήλο δεν τον έβρισε κανείς.
   Θα έπρεπε να καταλάβει ότι εκτός από την συνδικαλιστική θέση είχε και θεσμική θέση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και δεν είναι σαβουάρ βιβρ αυτό το τελευταίο. Είναι η σοβαρότητα ενός κόμματος λίγο πριν την μεγάλη ανατροπή.
   Τον κο. Λυμπερόπουλο τον στήριξε ο Αντώνης Σαμαράς και με το παραπάνω.
   Για δε τους ταξιτζήδες έβαλε πλάτη και τους στήριξε όσο κανείς!
   Αλλά μέχρις εδώ. Αν κάποιος επενδύει σε κρίσιμες στιγμές σε προσωπικές πολιτικές, καταλαβαίνεις ότι αυτά τα κουτσαβάκικα πρέπει να κόβονται από τη ρίζα.

  • spirit avatar
   spirit @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/10/2011 15:44:23

   Εντάξει κύριε Φαήλο
   Ταξιτζής είναι ο άνθρωπος
   Με το σεις και με το σας θα πάει;
   Εν πάσει περιπτώσει ας τον έβγαζε από τη θέση του τομέα Μεταφορών
   Αλλά από μέλος;
   Έχουμε την πολυτέλεια για τέτοια;
   Αφήστε τον κόσμο να κρίνει συμπεριφορές

 36. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 15/10/2011 16:12:47

  Ο Ραγκούσης βγήκε προκλητικά να συγχαρεί το Σαμαρά. Δεν είπε βέβαια κουβέντα για τυχόν διαγραφές ακραίων πράσινων συνδικαλιστών από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό έλειπε. Η ΝΔ τρώει τα παιδιά της ενώ το ΠΑΣΟΚ τα χαιδεύει και κυβερνά μαζί τους 25 χρόνια! Περαστικά και καλά στερνά..Η μεγαλόψυχη και κυριλάτη ΝΔ μια ζωή looser..

  • agitatoras avatar
   agitatoras @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 15/10/2011 19:27:19

   "ΟΤΑΝ ΜΕ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ , ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ" ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 16/10/2011 18:21:47

   "Η ΝΔ τρώει τα παιδιά της ενώ το ΠΑΣΟΚ τα χαιδεύει και κυβερνά μαζί τους 25 χρόνια! " Αν είναι να κυβερνήσει έτσι και η ΝΔ καλύτερα να μην κυβερνήσει ποτέ! Αυτή θέλω να πιστεύω πως είναι η διαφορά του Α.Σαμαρά. μακάρι να το δείξει κι ο χρόνος..

 37. SATO avatar
  SATO 15/10/2011 16:21:05

  Αιμιλία Σ. ποιές είναι οι προσωπικές πολιτικές του Θύμιου?

  • Αιμιλια Σ. avatar
   Αιμιλια Σ. @ SATO 15/10/2011 16:59:57

   τα τσαμπουκαλίδικα του θα σε λιώσω και εδώ θα γίνει ο τάφος σας. Δεν τα συμμερίζονται όλοι οι ταξιτζήδες.
   Και εγώ φίλε Sato, έχω πληγεί από την κυβέρνηση του μνημονίου (είμαι λέκτορας στο πανεπιστήμιο) αλλά ήμουν αντίθετη με το κλείσιμο των πανεπιστημίων.
   Να τιμωρήσω ποιόν? Τους φοιτητές, τις οικογένειες τους, εμένα ακόμη πιο πολύ?
   Άλλο διεκδικήσεις και άλλο προσωπικοί τσαμπουκάδες!!!

   • Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
    Δημήτρης Ιατρόπουλος @ Αιμιλια Σ. 16/10/2011 02:01:49

    Αιμιλία, επειδή είσαι Λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο, σε παρακαλώ πολύ να βάζεις ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ κι όχι εγγλέζικο,όταν ρωτάς.
    Ευχαριστώ,
    ελπίζω να το διορθώσεις ασυμπλεγμάτιστα,παιδί μου..

    • Αιμιλια Σ. avatar
     Αιμιλια Σ. @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 16/10/2011 16:37:31

     ειμαι λεκτωρ της εγγλεζικης Φιλολογιας, μεσιε Ιατροπουλος!!!!

 38. Krax avatar
  Krax 15/10/2011 16:27:25

  Θυμάμαι ότι από Ίλαρχο Τεθωρακισμένων απευθυνόμενο στον εχθρό,είχα ακούσει αυτή τη φράση "θα σε λιώσω" με τις ερπύστριες.
  Δεν περίμενα να την ακούσω και από Ίλαρχο των Tαξί με ελαστικά Πιρέλι.

 39. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/10/2011 16:44:19

  ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
  Η αυτου του ειδους Κυβερνηση δεν πευτει μαυτον τον τροπο. Φανταζεσθε η ΔΕΗ να κατεβασει διακοπτες! Υστερ απο μερικες ημερες τα ΜΜΜ να σταματησουν να κυκλοφορουν! Λιγο αργοτερα η ΕΥΔΑΠ να σταματησει την παροχη νερου, να σταματησουν οι τηλεπικοινωνιες , μετα η αποκομιδη σκουπιδιων,κλπ κλπ!! Ποιος θα τα πληρωσει; Ποιος θα υποφερει; Ο

 40. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 15/10/2011 17:07:33

  Ταξιτζής είναι ο άνθρωπος.
  Δεν ήταν ταξιτζής….αναπληρωτής τομεάρχης ήταν,

 41. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 15/10/2011 17:08:38

  όπως σωστά γράφει ο Ιθαγενής.

 42. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 15/10/2011 17:18:09

  Δεν είναι πιά αναπληρωτής τομεάρχης. Ταξιτζής είναι. Πρόεδρος είναι.
  Πολιτικές δεσμεύσεις δέν έχει καί είναι ελεύθερος νά κινηθεί σύμφωνα μέ τό πολιτικό του ένστινκτο, ώστε νά υπερασπίσει τά δίκαια, σωστά ή μή σωστά αιτήματα τού επαγγελματικού κλάδου τόν οποίο εκπροσωπεί.
  Άλλο πολιτική καί άλλο φιλία.

 43. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 15/10/2011 17:29:40

  δινει την αισθηση η νδ στην κοινωνια οτι κανει τα χατηρια του πασοκ.
  τα δελτια των 8 τι χαρα με αυτο θα ασχολουνται αποψε.
  εδω κοντεψε η ν.δ να διαγραψει τον καμμενο που εκανε τις αποκαλυψεις για τον αδερφο του πρωθυπουργου στον λυμπεροπουλο θα κωλυσει?

  • factorx avatar
   factorx @ mhtsos karditsa 15/10/2011 18:13:46

   Στην κοινωνία της Καρδίτσας εννοείς; Στο "Νέο Αγώνα" τα διαβάσες Μήτσο; Και πως το ξέρεις ότι "η ΝΔ κόντεψε να διαγράψει τον Καμμένο"; Στην ίδια εφημερίδα το διάβασες; Γιατί εγώ ξέρω οτι ο Μιχελάκης έκανε δηλωση στήριξης

 44. firiki2010 avatar
  firiki2010 15/10/2011 17:31:04

  Στην όλη συζήτηση θα πρέπει να βάλουμε κι ένα γενικότερο ζήτημα που μόνο ο arrow to ;euije.. Οταν είσαι συνδικαλιστής (άρα εξελέγης για να προασπίσεις τα συμφέροντα του κλάδου σου) δεν μπορείς να έχεις και κεντρική κομματική θέση. Γιατί είναι αναμφισβήτητο ότι κάποια στιγμή ή θα ακολουθήσεις κομματική γραμμή ενώ θα πιστεύεις ότι συνδικαλιστικά θα έπρεπε να δράσεις αλλιώς ή θα φερθείς σαν συνδικαλιστής όπότε θα υπονομεύσεις και θα εκθέσεις το κόμμα.
  Εννοείται ότι η διαγραφή πολύ καλώς έγινε γιατίν εκτός των άλλων έδωσε ξεκάθαρο στιγμα ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της ΝΔ στα θέματα αγωνιστικών διεκδικήσεων (μπορείτε να βάλετε και σε εισαγωγικά τις δυο τελευταίες λέξεις) .

 45. Γιώργος avatar
  Γιώργος 15/10/2011 17:34:56

  http://www.avriani.gr/
  γιαυτό εδώ πότε θα πάρει θέση η ΝΔ ?

 46. pink floyd avatar
  pink floyd 15/10/2011 17:51:03

  ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΠ
  Αληθεια πως πρεπει να αντιδρα η κοινωνια και οι διαφοροι κλαδοι που πλητονται απο το μνημονιο. Τι προτιμαμε λυμπεροφωτοπουλους ή παναγοπουπακηδες.Προσωπικα εφτασα στα 45 μου και παντα για την ΝΔ και τους αρχηγους της το προβλημα ηταν οι ακραιες συμπεριφορες των συνδικαλιστων συνηθως κοκκινων και πρασινων.Ας θυμηθουμε τους Σταμουλοκολλαδες.Ας μου απαντησει ομως καποιος στο ερωτημαΠοσα χρονια νωριτερα θα εφαρμοζοταν η λογικη του μνημονιου χωρις αυτους τους συνδικαλιστες.Ας δουμε το ηλεκτρικο ρευμα. Εχουμε κατα 50% φτηνοτερο ρευμα με το μονοπωλιο της ΔΕΗ απο οτι ο μεσος ορος της ευρωζωνης. Χωρις τους Φωτοπουλους θα ειμαστε σιγουρα πανω απο τον μεσο ορο.Με τους κολλαδες το 2008 το εισιτηριο ηταν 40 λεπτα τωρα 1 και 40. Μας ειχε ζαλισει ο Μητσοτακης ο Σημιτης και οι επομενοι οτι με τον ανταγωνισμο οι τιμες πεφτουν. Αληθεια τα τελευταια 10 χρονια πεστε μου τρια προιοντα που επεσε η τιμη τους πλην της τηλεφωνιας που αυτο συνεβη λογω τεχνολογιας οπτικων ινων. Δεν ξερω αν ο ΑΣ ειναι μεγαλος ηγετης και ο μελλοντικος σωτηρας. Η γνωμη μου ειναι πως ειναι αλλο ενα αναλωσιμο των τραπεζων και των ισχυρων του τοπου και της Ευρωπης.Αλλο ενα κλειδι για την περαιτερω ρουμανοποιηση της χωρας.Ο καιρος θα δειξει. Μεχρι τοτε φωναζω μπραβο σε ολους που λενε οχι στο μνημονιο. Δεν υπαρχει καλος δρομος για την επιτευξη του στοχου του μνημονιου. Το συμφωνω με τους στοχους διαφωνω με τον τροπο ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. Η χωρα πεθαινει και ο επιθανατιος ρογχος της ακουγεται παντου στους δρομους στα mall της και στα αυτια των ανθρωπων.Οι λυμπεροφωτοπουλοι ειναι οι προτελευταιοι μαχητες ενος χαμενου αγωνα απεναντι στο τεταρτο ραιχΟλοι οι υπολοιποι ας συνεχισουμε τον αγωνα με τα πληκτρολογια και τους καναπεδες στην αγκαλια αλλοι κιοτηδες και αλλοι γραικυλοι υπακουοι στα κελευσματα των αντιπροσωπων των ισχυρων

  • Theo avatar
   Theo @ pink floyd 15/10/2011 18:45:10

   αν δεν είχαν επικρατήσει όλοι αυτοί οι συνδικάλες τώρα δεν θα ερχόταν η ώρα των εκατοντάδων χαρατσιών σε κινητά και ακίνητα!!!

 47. Ε Ε avatar
  Ε Ε 15/10/2011 17:51:49

  Εγω τρισμεγιστε Φαηλο που 37 χρονια ειμαι απλος ψηφοφορος της ΝΔ και βλεπω
  οτι ανεκαθεν υπηρχαν τα γιουσουφακια του καθε αρχηγου που προσπαθουσαν να καλυψουν την πραγματικη του εικονα μεχρι να παρει την εξουσια.......τι κανω?
  Αν εμενα αυτου του τυπου η αντιπολιτευση που υποστηριζεις (απεναντι στα μετρα του ΠΑΣΟΚ) με οδηγει στην εξαθλιωση και τα παιδια μου στο θανατο
  πιστευεις οτι αδικα θα ζητουσα το θανατο της σημερινης δηθεν Δημοκρατιας
  και των εκπροσωπων της ?
  Τον Γορδιο δεσμο δεν τον λυνεις με φρου φρου και αρωματα αλλα με το σπαθι
  Ηγετης δεν μπορεις να υπαρξεις με πεινασμενους και εξαθλιωμενους πολιτες.
  Φαηλο αν............διεγραψε τον Κυριακο,τον Κωστη,..........και οχι τους αγωνιστες.

 48. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 15/10/2011 18:17:33

  Μιλάτε για μια ομιλία που έγινε σε κοινό ταξιτζήδες .Ούτε σε πάνελ με στημένες κάμερες ούτε σε συνέντευξη τύπου. Βέβαια για ποιο λόγο και πόσο δίκαιο έχει που είπε την φράση ,αμφιβάλω αν έχετε ιδέα οι ποιο πολλοί.Αν ο Θύμιος εκπροσωπούσε κομμωτές μπορεί να έλεγε στο κοινό του..θα τον ξυρίσω.Η ΝΔ πούλησε τον Θύμιο όπως πιστεύω και στο τέλος θα βρει και ένα λόγο να και τους ταξιτζήδες για να έχει ήσυχο και το αδελφάτο. Αν ο Σαμαράς είναι λογοτιμήτης και μας το λέει ευθέως και κατάμουτρα: Να μη μας ψηφίσουν, του γνέφω μείνε ήσυχος και δεν θα το κάνω . Κώστας Ιδ. Ταξί 38 ετών.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Simon Bolivar 15/10/2011 18:39:18

   ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ, ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ,
   ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΟΤΑΝ
   ΕΛΕΓΕ "ΜΗΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ" . ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ
   ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
   ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ.

 49. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 15/10/2011 18:23:20

  ΝΑ ΔΩ ,ΡΕ ΦΙΛΟΙ, ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ,ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ , ΤΟΥ ΒΓΟΥΝ ΟΛΟΙ
  ΟΙ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ" ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"
  ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....

 50. καβουρας avatar
  καβουρας 15/10/2011 18:31:04

  +3% έχει η ΝΔ μετά τη διαγραφή του τσαμπουκά φοροφυγά . Μπράβο Σαμαρά.

 51. android.K. avatar
  android.K. 15/10/2011 18:50:34

  δεν θα ψηφισεις και σνιφ, σνιφ, σνιφ θα κλαψω γοερα.
  Για καθε εναν ταξιτζη τσαμπουκα που δεν θα ψηφισει 10 ελληνες που ονειρευονται μια αλλη Ελλαδα θα δωσουν την ψηφο τους στο Σαμαρα!!!

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ android.K. 15/10/2011 19:01:37

   Οι άντρες δεν κλαίνε. Μείνε με τον Άρη εσύ να βάζετε πλάτη

 52. papasmurf avatar
  papasmurf 15/10/2011 19:33:40

  Απο το πρωι την διαγραφη εκθειαζουν οι Πασοκοι,τα ΜΜΕ και οι λοιποι συγγενεις.Δεν σας ξενιζει καθολου αυτο αδελφια;Νατο πω διαφορετικα δανιζομενος μια φραση απο αλλον“Άμα σε παινεύουν οι εχθροί σου να ανησυχείς”.
  p.s ακουω χαιρετε και ο Λυκουρεντζος ......

  • ΠΔ avatar
   ΠΔ @ papasmurf 15/10/2011 20:08:01

   ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ''ΜΕΓΑΛΟΣ'' ΡΑΓΓΟΥΣΗΣ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΔΕΙΟΥΛΕΣ.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΠΔ 16/10/2011 19:02:43

    ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ η ΑΠΛΩΣ ΕΙΣΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ
    ΦΑΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ?

 53. pg avatar
  pg 15/10/2011 19:36:54

  ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ... ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΠΡΙΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ¨ΕΥΚΟΛΗ¨ ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕΜΙΑΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΕΤΑΙ, ¨ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ¨ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ.

 54. jkr avatar
  jkr 15/10/2011 20:13:07

  Για τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας κατά της χώρας μας τίποτε;;
  Για το σκάνδαλο της Πρότον;
  Για τον ΟΤΕ;;
  Για τα CDS;
  Για το Τ+10;;
  Για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ;
  Για τα τηλεγραφήματα για τη Βόρεια Μακεδονία;;

 55. vaggelis avatar
  vaggelis 15/10/2011 20:38:58

  μετα τη διαγραφη του ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ να επιστρεψει η ντορα και ο σκυλακακης

 56. vaggelis avatar
  vaggelis 15/10/2011 20:52:26

  +100000000

 57. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 15/10/2011 20:57:27

  Από το καλοκαίρι μάλιασε το... χέρι μου να γράφω ότι πρακτικές που βλάπτουν την Ελλάδα και το κοινωνικό σύνολο απλά χειροτερεύουν την κατάσταση και οδηγούν σε απώλεια των δικαίων των διαφόρων συνδικαλιστικών αιτημάτων... (αν υπάρχουν). Και ο κ. Θ. Λυμπερόπουλος υπερέβη γραμμές αρχών της Ν.Δ. και καλώς διεγράφη. Η δε θέση της Ν.Δ. επί του θέματος του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων είναι καθαρή εδώ και χρόνια. Ειδικά για το θέμα των ταξιτζήδων, επίσης καθαρή. Και δηλώσεις τύπου κ. Μανώλη, που μόλις άκουσα στο "βλακοσκόπιο" "η Ν.Δ. να μην αποκοπεί από την βάση της" δεν δικαιολογούνται με κανέναν τρόπο, εκτός της συνδικαλιστικής προέλευσης του.

 58. stanley@gr avatar
  stanley@gr 15/10/2011 21:21:28

  τωρα αν στα οραματα σου ειναι να μας ψηφιζουν οι κατσικοκλεφτες (συ ειπας), ευχαριστω δεν θα παρω!

 59. android.K. avatar
  android.K. 15/10/2011 21:24:51

  σιγα ρε επαναστατη καραμποζουκλη, σιγα θα σκισεις το καλτσον σου!!! οσο για τον Αρη, που ξερεις μπορει να κηρυξει την επανασταση κατα Αραχωβα μερια!

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ android.K. 15/10/2011 21:32:39

   Εσύ θες χαρτομάντιλο για τα δάκρυα. Χαιρετίσματα να δώσεις όταν τον δεις . Σίγουρα θα είστε όλοι και όλες μες την χαρά.

 60. juliet avatar
  juliet 15/10/2011 21:27:27

  Κύριε Ροδινέ ,
  η τελευταία παράγραφος είναι το ρεζουμε,''νόμος δεν είναι πάντα το δίκιο του εργάτη''.Νόμος είναι ο αμοιβαίος σεβασμός .Το κέρδος είναι κινητήριος δύναμη και η αμοιβή του εργαζόμενου είναι η κινητήριος δύναμη αξιοπρεπούς διαβίωσης.Οταν η επιχείρηση παραπαίει δεν μπορεί να ζητάς.Οταν πάλι πλουτίζει σε βάρος του εργάτη και η φιλαυτία σου κυριαρχεί του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,πάλι ποτέ δεν ξέρει τι θα σου φέρει ο χρόνος.
  Οσο για το θέμα της διαγραφή ,όπως βλέπετε η διαγραφή διχάζει.Γιατί;
  Η απόφαση θα έπρεπε να είναι του κ.Λυμπερόπουλου .Θα μπορούσε να ζητήσει να πάψει να είναι αναπληρωτής και μετά να κάνει ότι θέλει.
  Ο αρχηγός του κόμματος που σέβεται τους νόμους και την Πατρίδα του πράττει κατά συνείδηση .Ο κάθε συνδικαλιστής μπορεί να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του κλάδου του αλλά όταν τα πράγματα αγριεύουν διευκολύνεις .
  Με την ίδια ευκολία θα πρέπει να διαγράψει και τον δικηγόρο που αναλαμβάνει υποθέσεις αδιαφάνειας και στημένων αναθέσεων και όλα τα συναφή ''ποιήματα''.Δεν γίνονται αυτά παιδιά, θα πρέπει να καταλάβετε ,ότι το χρήμα είναι γλυκό το ρημάδι,καμουφλαρισμένη ιδεολογία πουλάνε πολλοί -αγνοί πατριώτες ο λαός ,αυτός που τώρα μούδιασε ,που θα μετρά τα λεφτά του,που δεν θα έχει να ταΐσει τα παιδιά του,που χάνει το βιό του.Ο κ.Λυμπερόπουλος μετά απο την διαγραφή ,γιατί να πει οτιδήποτε,δεν παύει να είναι πρόεδρος των ταξιτζήδων,ας συνεχίσει τον αγώνα και εμείς δίπλα τους.
  Το παιγνίδι των Πασόκων γνωστό ,λάδι ρίχνουν στη φωτιά και σαν ψάρια πέφτετε στο λάδι να τηγανιστείτε.
  Είπε ο Σαμαράς διαγραφή -η απόφαση σεβαστή .Ο κ.Λυμπερόπουλος συνεχίζει .Το θέμα πιο πάνω τέθηκε σωστά ,αν ο Ραγκούσης του έδινε ότι ζητούσε τι θα έπραττε;Το θέμα μας δεν είναι απειλούμε για το δικό μας συμφέρο,αγωνιζόμαστε για το κοινό συμφέρο.
  Είθε να επικρατήσει ο αγώνας για την επιβίωση της Ελλάδας ,αν η Πατρίδα βγεί αλώβητη(;) και δουλέψουμε θα σωθούμε ,τόσα χρόνια χορτάσαμε τραμπούκους και ανεξάρτητους σκοπευτές .

 61. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 15/10/2011 21:29:22

  εισαι ο αυθεντικος τιραμολα η γιαλαντζι?
  γιατι αν εισαι the real thing, καλοσψρισες και μας ελειψες!

 62. Theo avatar
  Theo 15/10/2011 21:31:37

  γιατι ανακατευετε την κοπελα? αφου ως γνωστο εχει το ακαταλογιστο!

 63. factorx avatar
  factorx 15/10/2011 22:00:32

  Δεν απαντώ συνήθως σε προβοκάτορες και ανόητους αλλά δες μερικούς πρόσφατους τίτλους για να δεις πόσο ψεύτης είσαι

  Τι συμβαίνει με τον Λαυρεντιάδη;
  Οι τραπεζίτες κλαίνε τα λεφτά τους
  Η χρεοκοπία ξεκίνησε από το Χρηματιστήριο
  Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τον κ. Λαυρεντιάδη;
  Σοβαρές αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών
  Ε, όχι και να μιλάνε οι ΠΑΣΟΚοι για ΜΚΟ!!!
  Συντεταγμένα θα τους διώξουμε και συντεταγμένα θα πληρώσουν

 64. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/10/2011 22:02:02

  Πάντως προσωπικά αμφιβάλλω αν το εκλογικό σώμα επιλέγει πάντα την ποιοτική διαφορά..... Εδώ οι άνθρωποι
  στις δημ.εκλογές -ενώ ήξεραν για τον ΓΑΠ και για το επικείμενη οικονομική τρομοκρατία του- του δώσαν ένα αξιοσέβαστο εκλογικό ποσοστό. Στην επαρχία μου μάλιστα (Ν.Αιγαίο)η από την πρώτη Κυριακή των εκλογών

  • "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
   "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 16/10/2011 09:46:53

   Στη Δημοκρατία, το "εκλογικό Σώμα" πληρώνει τις επιλογές του! Και το εκλογικό σώμα της Ελλάδας, έχει να πληρώσει πολλά!!!

 65. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 16/10/2011 00:15:17

  αργησα λιγακι αλλα δε πειραζει. η κοινωνια της καρδιτσας τι εχει φακτορα? δεν εχει κριση δεν εχει γνωμη? οτι συζητιεται στην κοινωνια της καρδιτσας το ιδιο συζητιεται και στην κοινωνια της αθηνας και αλλου. πανηγυριζουν οι πασοκοι αποψε και καποιοι ντιντιδες απο τη ν.δ. αυτο ειναι το θεμα . θα μπορουσε η νδ να του κανει μια συσταση να ειναι πιο κοσμιος . αν θελει ο σαμαρας να δειξει πυγμη που πιστευω οτι εχει ,εχει πραμα η νδ να διαγραψει ενα σωρο.

 66. Κρίτων avatar
  Κρίτων 16/10/2011 00:53:28

  ΄Αργησε να τον διαγράψει.η φρασεολογία του ,το ύφος του θύμιζαν κάτι .Φωτόπουλους δεν θέλει πια κανένας.Μέχρι πότε θα βλέπουμε αγράματους να είναι σε πρώτο πλάνο.Να φωνάζουν,να απειλούν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους πάντες μπροστά στο συμφέρον τους; Ο Θύμιος ήταν μια κλωνοποίηση του Φωτόπουλου και του Κολλά.Σήμερα πρέπει να βγούν στο προσκήνιο μορφωμένοι συνδικαλιστές με επιχειρήματα ,με σεβασμό στον άλλον με φαντασία στην δράση τους!

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ Κρίτων 16/10/2011 01:02:12

   Έτσι ελιτίστικα πράματα. Να έρχονται στο Πέραμα και στο Περιστέρι να μιλάνε και να τους κοιτάμε σαν UFO. Λαϊκή δεξιά και τρίχες κατσαρές.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Simon Bolivar 16/10/2011 01:08:35

    Δηλαδή η επιχειρηματολογία είναι ελιτίστικο πράγμα;

    Εαν θέλει το κάθε Πέραμα να επιζήσει πρέπει να μάθει στον υγιή και λογικό διάλογο μετά επιχειρήματων και όχι στα σλόγκαν και τα τσιτάτα.

    Εαν θέλει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ας ακούει και ας εκστασιάζεται από τον λόγο του κάθε Φωτόπουλου. Αλλά να ξέρει ότι τα δανεικά εστέρεψαν και μαζί τους και η "δύναμη" των επιχειρημάτων αυτού του παλιού τύπου συνδικαλισμού.

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ Απορία 16/10/2011 02:54:22

     Αυτό το "Εαν θέλει το κάθε Πέραμα να επιζήσει" πρέπει να το έγραψες με το δεξί χέρι και με το αριστερό να κούναγες τη βεντάλια ...

     • Απορία avatar
      Απορία @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/10/2011 03:23:21

      Βασικά κρυώνω, τι να την κάνω τη βεντάλια. Κατά τα άλλα, ναι έχεις δίκιο, πρακτικά το έχουν πεθάνει το Πέραμα προ καιρού...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κρίτων 16/10/2011 10:07:42

   Βλέπω ότι μερικοί προσπαθούν να "λυντσάρουν" τον Θύμιο γράφοντας απύθμενες ανοησίες. Λοιπόν το ότι έκανε λάθος δεν τον μετατρέπει σε ...Κολλά. Αγωνίζεται για τον κλάδο του. Θυμίζω ότι οι ταξιτζήδες έχουν δίκιο και η ΝΔ είναι κατά του πολυνομοσχεδίου. Οι ταξιτζήδες δεν είναι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, κάθε ευρώ που βγάζουν το κερδίζουν στην ελεύθερη αγορά. Κάντε κράτει λοιπόν μερικοί στην νεοφιλεύθερη φόρα σας.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/10/2011 13:44:03

    Οι ταξιτζήδες μπορεί να έχουν δίκιο, ο Θύμιος όμως οφείλει να βγει και να πει το αυτονόητο, ότι ό,τι είπε το είπε εν βρασμώ ψυχής και ότι ζητάει συγγνώμην για τις απειλές και τις ύβρεις που ξεστόμισε. Τόσο δύσκολο είναι; Έλεος πια.

    Τι θέλεις δηλαδή την επόμενη φορά που θα βγει κάποιος από τη ΝΔ στην tv να βρίσκουν ευκαιρία τα παπαγαλάκια να μιλάνε για δεξιούς τραμπούκους και τα ρέστα;

   • antiMME avatar
    antiMME @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/10/2011 21:02:28

    ΕΥΓΕ!

 67. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 16/10/2011 01:20:38

  Πάτα το πόδι σου στο Πέραμα πρώτα και έλα να τους πεις για υγιή διάλογο όταν έχει να κάνει μεροκάματο στην ζώνη ένα χρόνο .

  • Απορία avatar
   Απορία @ Simon Bolivar 16/10/2011 03:20:26

   Πέραμα σε λίγο θα γίνει και η Εκάλη, μην φοβάσαι.

   Το Πέραμα απλά υπήρξε το πρώτο θύμα του συνδικαλισμού των δανεικών και της αρπαχτής. Η παγκοσμιοποίηση το τσάκισε.

   Οι συνδικαλιστές τι έκαναν; Απλώς στοχοποιούσαν και δαιμονοποιούσαν την παγκοσμιοποίηση και το ελεύθερο εμπόριο χωρίς να δίνουν λύσεις στο πως θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στο νέο σκηνικό που διαμορφωνόταν.

   Αντί να λένε στους εργάτες τα "νέα" από την Κορέα και την Κίνα, τους διάβαζαν τσιτάτα της σοσιαλιστικής διεθνούς, του Μαρξ, του Κροπότκιν, του Λένιν και ότι λεφτά και χοντρά και άφθονα μεροκάματα υπάρχουν. Τρία πουλάκια και τρία μεροκάματα το χρόνο δηλαδή, στην καλύτερη.

   • Simon Bolivar avatar
    Simon Bolivar @ Απορία 16/10/2011 10:14:38

    Στο πεζοδρόμιο δεν κατέβηκες ποτέ .Έγινες απόλυτα κατανοητός.

  • juliet avatar
   juliet @ Simon Bolivar 16/10/2011 07:37:47

   Kαλημέρα,
   έχεις δίκιο ,αλλά τόσα χρόνια εσύ ψηφίζεις στο Πέραμα,εσύ αποφασίζεις ποιοί θα αγωνίζονται για το μεροκάματό σου,όταν λέω εσύ ,μη το πάρεις προσωπικά .
   Η δεντροφύτευση με ποιό δήμαρχο έγινε και τον καλέσανε στην ΕΕ να απολογηθεί ;και μάλιστα εζητήθηκε και επιστροφή.
   Το URBAN έπι ποίου δημάρχου έπρεπε να γίνει η υλοποίηση; Ποιός δήμαρχος είναι υπάλληλος της βουλής;
   Δεν σου φταίει ο κάθε επιχειρηματίας ,σου φταίνε τα λόγια τα μεγάλα που πίστεψες και που δεν αγωνίστηκες για το μεροκαματό σου και όχι για τη καρέκλα του καθενός.
   Δεν τα λέω να σε προσβάλλω δικαίωμα στο ψωμί και τη ζεστασιά έχουνε όλα τα παιδιά του κόσμου ,αλλά πρέπει να υπάρχει και μυαλό ...
   Εύχομαι να περάσει η καταιγίδα και να είμαστε σοφότεροι ......

   • Simon Bolivar avatar
    Simon Bolivar @ juliet 16/10/2011 10:20:09

    Η κατάρηση της ΕΓΣΣΕ που δεν θέλει ουτε ο ΣΕΒ και θα γίνει βίαια, δεν απαιτεί αγώνα αλλά σκέψη και αυτοκριτική δηλαδή. Δεν το λέω για να σε προσβάλω αλλά γύρω όλα αλλάζουν και οι ανόητοι νομίζουν οτι μεταρρυθμίζονται προς το δίκαιο

    • juliet avatar
     juliet @ Simon Bolivar 16/10/2011 12:31:58

     Να στο θέσω αλλιώς,αν υπάρχουν 10 θέσεις εργασίας και οι ενδιαφερόμενοι 100 +οι αλλοδοποί πιστεύεις ότι θα λειτουργήσουνε οι συμβάσεις;
     Περίπου 50 % η φορολογία των επιχειρήσεων ,ένα ατύχημα να συμβεί αν δεν έχει πληρώσει ασφάλειες ,τελείωσε απο τα πρόστιμα.Θα μου πεις είναι εργοδότης ,ξέρεις πόσοι θα την έχουνε κτυπήσει τη δουλειά;
     Το θέμα μας είναι ότι κανένας μα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την ανάπτυξη αυτού του τόπου.Ολοι εξαρτώνται απο το κράτος ,ακόμη και οι επιχειρήσεις ,κρατικοδίαιτες και αυτές.Εχεις αναρωτηθεί γιατί; για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε ,σχέδιο μακροπρόθεσμο και εμείς .....οι ηλίθιοι που τάχα αγωνιζόμαστε ....για την δική τους καρέκλα ήτανε ο αγώνας.
     Η δικαιοσύνη έρχεται βίαια μερικές φορές ,αλλά αν δεν υπάρξει θα λειτουργήσει ο νόμος της ζούγκλας και αν σκεφτείς τι αποβράσματα κυκλοφορούν ελεύθερα δεν μας συμφέρει.

     • Simon Bolivar avatar
      Simon Bolivar @ juliet 16/10/2011 13:02:58

      Συμβάσεις λειτουργούν όπου το κράτος είναι κράτος δικαίου.
      Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε στωικά το μοιραίο ,αφήνοντας την ζούγκλα να λειτουργήσει . Ο τόπος θέλει αγώνα όχι μόνο θυσίες.

     • juliet avatar
      juliet @ Simon Bolivar 16/10/2011 13:13:51

      Αν είδες πριν απο λίγο βγήκε εκτακτο δελτίο ,σκόνη είναι στα μάτιά μας ,ξέρουν ότι η μπόρα έρχεται και είναι γνωστό ότι ο χείμαρος ακολουθεί τη δική του πορεία και δεν υπακούει σε κανόνες .

     • Απορία avatar
      Απορία @ Simon Bolivar 16/10/2011 13:38:55

      Αγώνα χρειάζεται στα σίγουρα, βασισμένο όμως στην πραγματικότητα.

 68. juliet avatar
  juliet 16/10/2011 12:20:50

  Kρανιδιώτη Φαήλο, να τα κατοστήσεις!!!!!!!!!!

 69. tak avatar
  tak 16/10/2011 13:50:38

  "Φαήλος: -Σας το λέω αργά και καθαρά, ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. Ό,τι λέει το εννοεί".
  Κύριε Κρανιδιώτη, ο κ. Σαμαράς προφανώς δεν έχει ξεχάσει και τη ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ, ο οποίος συνήθιζε να λέει (προφανώς το έχει πει και στον Αντώνη), πως "τράβα το αυτί του ενός και του άλλου, στο τέλος θα τους αφήσεις όλους χωρίς αυτιά". Δε διαφωνώ για την πολιτική πράξη του κ. Σαμαρά. Διαφωνώ για τη σειρά "εκτέλεσής" του... Άλλοι έπρεπε να προηγηθούν και μάλιστα να "εκτελεσθούν" ανελέητα!
  Επίσης κ. Κρανιδιώτη, συμφωνώ μαζί σας για το "ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. Ό,τι λέει το εννοεί". Συμφωνώ απολύτως! Όμως, εσείς και πολλοί άλλοι, που είστε τώρα στο πλάι του -και καλά κάνετε- πρέπει να βοηθήσετε τους Έλληνες να μάθουν περί Σαμαρά και να κατανοήσουν τον Αντώνη... Θα προσφέρετε μέγα έργο πρώτα στη χώρα και στη συνέχεια στο λαό της...

 70. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 16/10/2011 16:19:06

  ἕνα πράγμα μοῦ κάνει ἐντύπωσι σὲ ὅλη τὴν συζήτησι.

  Ἡ ΝΔ εἶναι θέλει νὰ εἶναι ἕνα δημοκρατικὸ κόμμα μὲ θεσμοὺς ἤ ἕνα ἀρχηγικὸ κόμμα δίχως θεσμοὺς;

  Δηλαδή, μὲ ἐντυπωσιάζει τὸ γεγονὸς ὅτι ὁ ἕνας (= ὁ ἀρχηγὸς) διαγράφει ἕνα μέλος τοῦ κόμματος δίχως νὰ περάσει αὐτὸς ἀπὸ κάποια ὲπιτροπή, νὰ τοῦ δωθεῖ ἡ δυνατότητα νἀ ἀπολογηθεῖ καὶ ἴσως νὰ μετανιώσει ὁ ἄνθρωπος. Ὰποκλείεται;

  • Φερώνυμος avatar
   Φερώνυμος @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 16/10/2011 18:33:48

   Η διαγραφή του κ. Λυμπερόπουλου αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων: Τήν έλλειψη Δημοκρατίας. Αυτή είναι και η πηγή των προβλημάτων που ζούμε σήμερα.
   Ας προσπαθήσουμε όλοι να λειτουργήσουμε δημοκρατικά (δηλ. εκπληρώνοντας τα τρία γνωρίσματα της δημοκρατίας 3Ι (Ισηγορία, Ισονομία, Ισοκρατία) σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας και τότε θα έχουμε επιλύσει και το εμφανιζόμενο ως «οικονομικό» πρόβλημα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 16/10/2011 18:55:59

   O κ. Λυμπερόπουλος δεν ήταν ένα απλό μέλος του κόμματος.
   Ηταν αναπληρωτής τομεάρχης διορισμένος με απόφαση του προέδρου του κόμματος.

   • Φερώνυμος avatar
    Φερώνυμος @ Κώστας Ροδινός 17/10/2011 07:09:59

    Συμφωνούμε απόλυτα! Το ιστορικό ανάλογο: Σύμφωνα με το προδικτατορικό Σύνταγμα "ο Βασιλεύς διορίζει και παύει τους υπουργούς του"!

 71. stanley@gr avatar
  stanley@gr 16/10/2011 16:40:08

  ο κος. Κρανιδιωτης μπορει να λεει οτι θελει και οτι γουσταρει.
  Ειναι ελευθερος πολιτης και προς το παρον δεν εχει κανενα θεσμικο ρολο στο κομμα της ΝΔ.
  Αρα, τι να του πει ο Σαμαρας, κε. Μακη Κυπριε?

 72. Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση avatar
  Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση 16/10/2011 18:56:50

  Η διαγραφή Λυμπερόπουλου , χωρίς να τηρηθούν ούτε οι στοιχειώδεις
  κομματικές διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό της Ν.Δ., αποτελεί
  βαρύ πολιτικό σφάλμα του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.

  Οι απολογίες Κρανιδιώτη και κάποιων άλλων επιβεβαιώνουν την άστοχη ,
  αναίτια και άδικη διαγραφή.

  Με ποιά στελέχη θα διαξαγάγει η Ν.Δ. τους προσεχείς κοινωνικούς αγώνες,
  που - καθώς προβλέπω - θα συγκλονίσουν την Ελλάδα κατά το 2012 ;

  Το δυστύχημα γιά την μεγάλη συντηρητική παράταξη είναι αυτό που με
  περισσή ειλικρίνεια ομολογεί ο Φ. Κρανιδιώτης : ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ
  ΣΑΜΑΡΑ . Αν είναι έτσι (εγώ ελπίζω να μην είναι) , τότε γιατί πρέπει να
  τον εμπιστευόμαστε ;; Ποιός μπορεί να εμπιστεύεται κάποιον που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
  κύριε Κρανιδιώτη ;;; Εκτός και αν απευθύνεται σε ηλιθίους ή μικρόνοες !

  Τα σέβη μου κύριε factorx...

  • φωνη avatar
   φωνη @ Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση 16/10/2011 19:16:29

   Kάτσε ρε απεγνωσμένε διάβασα να λέει ο κ.Κρανιδιώτης : "Επειδή επίσης ορισμένοι προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν θα το θέσω ακόμη πιο ωμά: αν αύριο εγώ έβγαινα δημοσίως κι έλεγα, πχ “θα λειώσω τον Ραγκούση”, “θα πεθάνουμε μαζί με τον Πάγκαλο”, “θα ξεσκίσω τον τάδε” κλπ, τι θα έκανε ο Αντώνης; Θα με διέγραφε. Ναι, είμαστε αδέρφια, φίλοι, αλλά δεν θα μου τη χάριζε πολιτικά για συναισθηματικούς λόγους.
   Σας το λέω αργά και καθαρά, ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. Ό,τι λέει το εννοεί."

   Έστω ότι εσύ δεν ήξερες ότι ο Σαμαράς αυτά που λέει τα εννοεί. Έστω ότι δεν ήξερες ότι δεν την χαρίζει πολιτικά σε πρόσωπα ακόμα και για υπαρκτούς συναισθηματικούς λόγους. Εσένα αυτό σε ενοχλεί; Δηλαδή τι ήθελες άλλα να λέει και άλλα να εννοεί και να παρασύρεται από το συναίσθημα; Μιας και θέτεις ζήτημα εμπιστοσύνης ποιόν πολιτικό θα εμπιστευόσουν αυτόν που εννοεί αυτά που λέει και δεν παρασύρεται από συναισθήματα ή αυτόν που άλλα λέει και άλλα κάνει ;

 73. Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση avatar
  Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση 16/10/2011 19:53:11

  Αγαπητή "Φωνή" ,

  Η άσκηση της Πολιτικής δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με την Ευκλείδια Γεωμετρία
  που διδαχθήκαμε στο Λύκειο. Δεν μπορείτε να εξαγάγετε πολιτικά συμπεράσματα
  αποδεικνύοντας ξανά και ξανά... το θεώρημα του Πυθαγόρα...

  Κατέκρινα την συγκεκριμένη πράξη του προέδρου της ΝΔ γιά τους λόγους που
  ανέφερα και γιά τους αναπόφευκτους συνειρμούς που αυτή εδημιούργησε, τίποτε παραπάνω.

  Τα "αν" και τα "εφ' όσον" και τα "έστω" που στηρίζουν την θεμιτή διαφωνία σας δεν βοηθούν στην κατανόηση της παρατεταμένης εσωστρέφειας που μαστίζει την Ν.Δ. πάνω από δύο χρόνια και στην ανυπαρξία πολιτικής , ακόμη και στα απλά θέματα της καθημερινότητας ,όπως αυτό της παρούσας ανάρτησης.

  • φωνη avatar
   φωνη @ Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση 17/10/2011 02:10:54

   Έχουμε εντελώς διαφορετική λογική αυτό είναι προφανές. Δε χρειάζεται να συμφωνήσουμε. Σου απάντησα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που είπες.
   Αν δεν ήξερες κάτι για το Σαμαρά το έμαθες. Και αυτό που έμαθες και μάθαμε όλοι είναι ότι αυτό που λέει το εννοεί. Και αυτό προσθέτει αξιοπιστία σε έναν πολιτικό και δεν αφαιρεί.
   Τι θες τώρα να σου πω για το ότι είναι διαγραφή εκτός καταστατικού;(το οποίο δεν γνωρίζω καν, εσύ το ξέρεις καλύτερα προφανώς). Μου κάνει πάντως εντύπωση που είσαι επιλεκτικά τυπικός. Είσαι οπαδός των τύπων του καταστατικού, αλλά δε σε ενοχλεί που ένας αναπληρωτής τομεάρχης είπε "θα τον λιώσω".
   Καλά για τα περί εσωστρέφειας και ανυπαρξίας πολιτικής δεν τα σχολιάζω καν είναι ανεδαφικά.
   Τέλοσπάντων, δε χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι σε όλα.

 74. Ellinas Politis se Apognossi avatar
  Ellinas Politis se Apognossi 16/10/2011 22:21:43

  Ο αναγνώστης με το ψευδώνυμο "Φωνή" θέλησε να απαντήσει σε σχόλιο
  δικό μου που είχε αναρτηθεί λίγο πιό πριν . Τον ευχαριστώ γιά την τιμή που
  μου έκανε . Το σχόλιο το δικό μου , μετά από λίγη ώρα , το "κατάπιε" η
  λογοκρισία της ιστοσελίδας !! Εξαφανίστηκε ως διά μαγείας !!!
  Συγχαρητήρια κύριοι διαχειριστές της ιστοσελίδας. Άξιος ο μισθός σας.

  • factorx avatar
   factorx @ Ellinas Politis se Apognossi 16/10/2011 22:44:30

   Είδες ότι είσαι εμπαθής - πέρα από το ότι εμφανίζεσαι με διαφορετικά ψευδώνυμα για να φαίνεστε καμιά σαρανταρέα. Ποιο σχόλιό σου έσβησα; Νομίζεις ότι φοβόμαστε τετοιες ανόητες απόψεις;

 75. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/10/2011 01:27:10

  Μάκη Κύπριε, επειδή υποκρίνεσαι τον αφελή ξαναδιάβασε το επίμαχο άρθρο μου παρακάτω, μπας και καταλάβεις:

  "Ο λεπρός και ο κρετίνος
  Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

  Ύπάρχουν δυο τρόποι να κάνεις πολιτική. Ο ένας είναι να έχεις στέρεες ιδέες κι απόψεις και να τις προβάλλεις κι υπερασπίζεσαι ευθέως, επωνύμως και δημοσίως. Να έχεις σχέσεις διαφανείς και τίμιες με τους συντρόφους σου. Μπροστά τους να τους κάνεις κριτική και μπροστά τους να τους επαινείς. Ν’ αναγνωρίζεις όταν κάποιος ξέρει, ή κάνει κάτι καλύτερα από σένα, να συνεργάζεσαι πρόθυμα μαζί του και να ακούς προσεκτικά κι όχι να περιμένεις να τελειώσει ο άλλος για να πεις μόνο τα δικά σου.

  Σημαντικό επίσης να έχεις δουλέψει και να δουλεύεις στην ζωή σου, να τρως ψωμί που βγάζουν τα χέρια σου και το μυαλό σου, για να μπορείς να στέκεσαι όρθιος και να κοιτάς κατάματα τους ανθρώπους όταν μιλάς για τα προβλήματα τους, να εκπροσωπείς επάξια τις ιδέες σου.

  Το άλφα και το ωμέγα είναι η προσωπική ακεραιότητα. Εκτός από ιδεολογική συγκρότηση να έχεις λόγο, μπέσα, τιμή.

  Υπάρχει όμως κι η άλλη σχολή, που κάνει «πολιτική» χωρίς ιδέες, χωρίς ακεραιότητα, με διαρροές, παραπολιτικά που βρίζουν συντρόφους κι απονέμουν αυτοέπαινο του τύπου «ανεβασμένος ο Χ, που θα αναλάβει τον ρόλο του Ψ που απέτυχε». Είναι η σχολή της άνευ αρχών προώθησης της προσωπικής ατζέντας, μπροστά στην οποία παραμερίζονται τα πάντα.

  Υπάρχει ο τρόπος που διαπρέπει διακομματικώς στην Ελλάδα, της καμαρίλας, όπου κάθε κομψευόμενος που δεν έχει δουλέψει ποτέ, διασπείρει φήμες γι’ ανύπαρκτες «συγκρούσεις», υπονομεύει την συλλογικότητα και προσπαθεί να «κοντύνει» όποιους θεωρεί απειλή π.χ. για το βαμμένο του μαλλί και το ασήμαντο εγώ του.

  Οι καιροί που ήδη ήρθαν, η Πατρίδα, απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές κι όχι ντιντήδες, απαιτούν σημαιοφόρους κι όχι κομψευόμενους διαδρομιστές. Ο κόσμος βλέπει και είναι καχύποπτος. Έχει απογοητευτεί τόσες φορές που παρατηρεί με επιφύλαξη κάθε λέξη και πράξη του πολιτικού προσωπικού. Οι απλοί άνθρωποι είναι με το χέρι στην σκανδάλη.

  Η νοοτροπία της κλίκας, της εκ των ένδον υπονόμευσης, έφτιαξε τα προηγούμενα χρόνια ένα «πολιτικό Κωσταλέξι». Ανόητοι διαχειριστές νόμισαν πως θα κάνουν πολιτική μόνο με την «επικοινωνία», πουλώντας την γυαλιστερή συσκευασία της κενής ματαιοδοξίας τους. Μεσαιοχωρίτικος αγράμματος «αυτισμός».

  Λίγο γκλαμουριά, πολύς βερμπαλισμός αλλά, αδέρφια, άμα δεν υπάρχει ιδεολογική ραχοκοκκαλιά, μόνο με «αδερφίστικα» κόλπα, δεν κάνεις πολιτική. Ούτε κόμμα, ούτε χώρα πάει έτσι μπροστά.

  Ο Πατριωτισμός, η κοινή λογική, η προσωπική ακεραιότητα, το συντροφικό πνεύμα και το διοικείν δια του παραδείγματος είναι οι αρετές που απαιτούν οι καιροί κι ο Λαός.

  Έλεγε ο ιδιοφυής Πιτιγκρίλι «κατανοώ το φιλί στον λεπρό αλλά αρνούμαι την χειραψία μ’ έναν κρετίνο». Θα συμπλήρωνα ότι σε μερικές περιπτώσεις αντί για χειραψία είναι χρήσιμες μερικές κλωτσιές. Με την καλή έννοια.

  Έλεγε όμως και κάτι άλλο αυτός ο αναρχικός, που πέρασε μετά από τον φασισμό για να καταλήξει πιστός καθολικός. Έλεγε ότι «ο άνθρωπος γεννιέται εμπρηστής και πεθαίνει πυροσβέστης». Τώρα, λοιπόν, χρειαζόμαστε μερικούς «εμπρηστές» για να κάψουμε τα ξερά και τα ζιζάνια, ώστε να μπορούμε να οργώσουμε, να σπείρουμε και να θερίσουμε το υγιές μέλλον.

  Πάντως σίγουρα δεν χρειαζόμαστε αποϊδεολογικοποιημένους ντιντήδες.

  Γενικά μιλάω…"

 76. Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση avatar
  Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση 17/10/2011 02:37:40

  Σας ευχαριστώ factorx γιά την επανόρθωση . Μιά έγκυρη ιστοσελίδα όπως
  η www.antinews.gr οφείλει να είναι ανοικτή και σε ανοησίες και σε εμπάθειες,
  αλλά και σε φόβους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.