#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/09/2011 12:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «την έπεσαν» στον Μόσιαλο!Φραστική επίθεση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος με αφορμή την δήλωσή του ότι εκείνος μπήκε στην πολιτική το 2009 και είναι καθαρός. Οι βουλευτές από το πρωί ήταν έξαλλοι μαζί του και έλεγαν ότι «δεν μπορεί οι «κηπουροί» να μιλάνε για προνόμια».

Έτσι όταν η Σούλα Μερεντίτη και ο Γιάννης Διαμαντίδης είδαν τον υπουργό να κάθεται  στο καφενείο  «τους ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι».

«Είναι απαράδεκτα αυτά που λες. Προσβάλλεις τους υπουργούς και τους βουλευτές. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία, απολογούμαστε συνεχώς και εσύ έρχεσαι και μιλάς για βουλευτικά προνόμια», του είπε ο Διαμαντίδης, ενώ η Μερεντίτη σε πολύ υψηλούς τόνους του φώναξε: «φύγε από εδώ.  Εδώ είναι χώρος προνομίων βουλευτών».

Ο Μόσιαλος πήγε στο καφενείο με τον Ελενόπουλο, ενώ αμέσως στο εντευκτήριο πήγε και ο Πετσάλνικος για να ηρεμήσει τους βουλευτές.

Το επεισόδιο έγινε παρουσία περίπου 15 βουλευτών.

Στο μεταξύ, εκτάκτως συγκαλείται στις 2 μμ η ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ επειδή τα νέα μέτρα δεν περνάνε

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ariadne avatar
  Ariadne 22/09/2011 12:30:53

  Αφού δέν ντρέπονται!

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ Ariadne 22/09/2011 12:32:14

   ....΄όχι που την έπεσαν στον Μόσιαλο, αλλά γενικώς.

 2. tpe avatar
  tpe 22/09/2011 12:31:51

  Για κοίτα προπαγάνδα!
  Σοβαρά, ε; Αντέδρασαν τα πουλάκια μου, ε;

  Αλήθεια, γιατί δέχονται ακόμα τα 350€ ανά ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ επιτροπής; Κι οι γαλάζιοι, γιατί τα δέχονται; Α... Ναι... Ξέχασα....
  Τα δίνουν σε όσους έχουν ανάγκη... Ξεφτίλες.

 3. cas avatar
  cas 22/09/2011 12:34:53

  Ο κυρ Μόσιαλος βγήκε στην τελεβιζιόν, να μας πει ότι συμπονάει λέει και λυπάται τους συμπατριώτες του, πλην όμως αναγκαστικά μια και δεν βγαίνει ο ριμάδης προϋπολογισμός, πρέπει να πλερώσουν λέει, να πάνε οι εισφορές στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  Και δεν λέει ο κυρ Μόσιαλος ότι στην Ελλάδα δεν φορολογούνται τα χρηματιστηριακά κέρδη, όπως σε όλες τις χώρες της ΕΕ και στο Αμερική, αλλά τι παράληψης, μες τη φούρια τους το ξεχάσανε, ...
  ούτε λέει πως είναι η μόνη χώρα που το ταμείο του κράτους το κρατάει μια ανώνυμη εταιρεία η οποία δεν υπάγεται και δεν ελέγχεται από κανέναν θεσμό, παρά υπακούει μόνο στις επιταγές των μετόχων της, και ονομάζεται Τράπεζα της Ελλάδος.
  Αγνώστου μετοχικής συνθέσεως πλην του 6 - 8% που κατέχει το κράτος.
  Τόσο κανονίζει τους προϋπολογισμούς της χώρας ο υπουργός οικονομικών ο “πανίσχυρος Τσάρος της Οικονομίας”.
  Τι γίνεται τώρα;
  Στην Αργεντινή την κρατικοποίησαν και ησύχασαν.
  Ακόμα και η αμερικανική FED είναι κρατική ελεγχόμενη από το κογκρέσο, ανεξάρτητη μεν κρατική δε.
  Παλιά αν θυμάστε στις επιχειρήσεις που δεν υπήρχαν on-line συνδέσεις κάθε τόσο κατέβαινε ο διευθυντής και ρώταγε τον ταμία πως πάνε οι εισπράξεις της ημέρας, ο ταμίας κόβει την πίτα.
  Δώσε το πορτοφόλι σου στο γείτονα και πες μου ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι σου, εσύ ή ο γείτονας;
  Δηλαδή θα μπορούσε ένας ή δυο – τρείς πολύ πλούσιοι, να συστήσουν 19 εταιρείες με 4.99% ποσοστό μετοχών η κάθε μία στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε βάσει του κανονισμού της κεφαλαιαγοράς να μην δημοσιεύονται τα ονόματά τους και να κάνουν ανεξέλεγκτο έλεγχο πάνω στο ταμείο του κράτους, μια και υπάρχει κανονισμός της κεφαλαιαγοράς που λέει ότι δεν υποχρεούται να δημοσιεύσει ονόματα μετόχων που κατέχουν κάτω του 5%.
  Είναι το μόνο ταμείο που αν κλέψει ο ταμίας (δηλαδή ο διευθυντής) λογοδοτεί μόνο στους μετόχους της εταιρείας του, και κατά τόσο ποσοστό στο κράτος, όσο και το μετοχικό κεφάλαιο που κατέχει, δηλαδή 6 – 8 %.
  Πείτε μου ποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα;

  • Sackis avatar
   Sackis @ cas 22/09/2011 12:55:09

   Δωσε μας κιαλλα τετοια να τα μαθουν ΟΛΟΙ cas !

  • avanti avatar
   avanti @ cas 22/09/2011 13:07:39

   Η FED δεν είναι κρατική, για ψάξτο λίγο ...

   • cas avatar
    cas @ avanti 22/09/2011 13:52:18

    Δεν είναι όμως ούτε ιδιωτική με το καθεστώς των εισηγμένων στο χρηματιστήριο.
    Εδώ περιγράφεται ακριβώς το καθεστώς της, οι μέτοχοι είναι επώνυμοι και τόσοι πολλοί ώστε είναι αδύνατον να συνεννοηθούν και επιπλέον οι εντολές και ο έλεγχος ασκούνται από το κογκρέσο.
    Ολότελα κρατικές είναι η τράπεζα του Καναδά και η τράπεζα της Αγγλίας, καθώς και των ρέστων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.
    εδώ περιγράφεται το καθεστώς της FED:

    Q: Who owns the Federal Reserve Bank?
    A: There are actually 12 different Federal Reserve Banks around the country, and they are owned by big private banks. But the banks don’t necessarily run the show. Nationally, the Federal Reserve System is led by a Board of Governors whose seven members are appointed by the president and confirmed by the Senate.
    FULL ANSWER
    The stockholders in the 12 regional Federal Reserve Banks are the privately owned banks that fall under the Federal Reserve System. These include all national banks (chartered by the federal government) and those state-chartered banks that wish to join and meet certain requirements. About 38 percent of the nation’s more than 8,000 banks are members of the system, and thus own the Fed banks.
    The concept of "ownership" needs some explaining here, however. The member banks must by law invest 3 percent of their capital as stock in the Reserve Banks, and they cannot sell or trade their stock or even use that stock as collateral to borrow money. They do receive dividends of 6 percent per year from the Reserve Banks and get to elect each Reserve Bank’s board of directors.
    The private banks also have a voice in regulating the nation’s money supply and setting targets for short-term interest rates, but it’s a minority voice. Those decisions are made by the Federal Open Market Committee, which has a dozen voting members, only five of whom come from the banks. The remaining seven, a voting majority, are the Fed’s Board of Governors who, as mentioned, are appointed by the president.

    • avanti avatar
     avanti @ cas 22/09/2011 18:47:24

     Είναι λογικό να μην είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο ώστε να μην επιρρεάζεται από τις διακυμάνσεις της διεθνούς χρηματαγοράς. Τώρα αναφορικά με τον έλεγχο του κογκρέσου θα μου επιτρέψεις να έχω αμφιβολίες ... γιατί εγώ πιστεύω ότι η FED κατευθύνει το κογκρέσο. Δική μου άποψη θα μου πεις, αλλά θα δυσκολευτώ να την αλλάξω.

     • cas avatar
      cas @ avanti 22/09/2011 20:53:53

      Κοίτα, για να μην καταλήξουμε στο γνωστό μηδενισμό “παντού τα ίδια είναι”,να πούμε το εξής:
      Παντού και πάντα υπάρχει και θα υπάρχει η διαμάχη μεταξύ των διαφόρων τάξεων για εξουσία, δηλαδή ο λαός προσπαθεί να ελέγχει μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων του, του κογκρέσου εν προκειμένω και οι έχοντες την ισχύ και τα χρήματα μέσω των κεφαλαίων που κατέχουν .
      Συνήθως δεν διαφωνώ επικρατούν οι δεύτεροι.
      Στην πραγματικότητα η διαμάχη δεν είναι καν μεταξύ του λαού και των πολύ ισχυρών αλλά μεταξύ των πολύ ισχυρών και των απλώς ισχυρών οι οποιοί προσπαθούν να πάρουν προνόμια από τους πρώτους.
      Όμως η διαφορά έγκειται στα ποσοστά, δηλαδή καλό είναι να έχουν λόγω και οι άλλοι κατά ένα ποσοστό όπως και οι ανίσχυροι κατά ένα άλλο.
      Εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε ότι το νομικό καθεστώς της συγκεκριμένης τράπεζας, δεν επιτρέπει ούτε κάν την γνωστοποίηση του ποιοι βρίσκονται πίσω της όπως και τον οποιονδήποτε έλεγχο από κάποιο αιρετό συλλογικό όργανο.
      Δηλαδή πλήρης αδιαφάνεια, κάτοχοί της θα μπορούσαν να είναι και Τούρκοι.
      Υπάρχει διαφορά δεν νομίζεις;

     • avanti avatar
      avanti @ cas 23/09/2011 11:13:36

      Εγγραψες: Στην πραγματικότητα η διαμάχη δεν είναι καν μεταξύ του λαού και των πολύ ισχυρών αλλά μεταξύ των πολύ ισχυρών και των απλώς ισχυρών οι οποιοί προσπαθούν να πάρουν προνόμια από τους πρώτους: Συμφωνώ απολύτως, είναι όλη η ουσία. Το θέμα βέβαια είναι ανεξάντλητο. Οσον αφορά το αρχικό σου ερώτημα για το ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα λυπάμαι αλλά δεν ξέρω να σου απαντήσω, το ίδο ερώτημα έχω και εγώ και προφανώς πάρα πολλοί ΄Ελληνες. Νομίζεις ότι θα βρεθεί άκρη? Αν το σύστημα δεν είχε προβλέψει πως να προφυλάσσετε θα δεχόταν κλυδωνισμούς ή και να είχε καταρρεύσει όχι μόνο τοπικά αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάντως ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση την οποία βρήκα διαφωτιστική.

  • LILA avatar
   LILA @ cas 22/09/2011 15:00:42

   εδώ στο Ελλάδα συζηταμε να αποκρατικοποιήσουμε ΚΑΙ την Τράπεζα της Ελλάδας.Και σίιιιιιιιιιγουρα έχουν βρει και αγοραστή.Εντιμότατο και αξιόπιστο σαν τα μούτρα τους

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ LILA 22/09/2011 16:05:48

    Λίλα μου, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι από την ίδρυσή της Ιδιωτική. Ψάξτο λίγο...

   • Φρίξος avatar
    Φρίξος @ LILA 22/09/2011 16:12:58

    Lila, δεν κατάλαβες,
    η τράπεζα της ελλάδας είναι ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία από συστάσεως της το 1927. Τότε μάλιστα όλες οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες ήταν ιδιωτικές.
    Όμως στις περισσότερες χώρες, σύντομα συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο και τις κρατικοποίησαν.
    Εδώ συνέβει το αντίθετο, ενώ κατα την ίδρυσή της το κράτος κατείχε το 35% τον μετοχών της, έφτασε σήμερα να έχει μόνο το 6%.
    Οι λοιποί μέτοχοι είναι άγνωστοι!
    Γι αυτό ο κύριος Προβόπουλος απολογούνταν στην βουλή ότι είχε ενημερώσει τους πρώην και νυν πρωθυπουργό για το έλλειμα του 2009 προ εκλογών.
    Διότι απλά αυτός είναι ο ταμίας.
    Ο οποίος κ. Προβόπουλος δεν διορίζεται από την κυβέρνηση αλλά από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, της ανώνυμης αυτής εταιρείας.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 22/09/2011 12:40:22

  Και η Σούλα που τα ''κάνει ούλα για μια θεσούλα'' αντάρτισσα;;; κοίτα να δεις...

  • Sackis avatar
   Sackis @ ΕΥΑ 22/09/2011 12:51:23

   Πες τα!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Sackis 22/09/2011 12:56:38

    Sacki
    Προσωπικά περιμένω πάλι τον Σαλαγιάννη..Πότε θα ξανανέβει στο βουνό..τη Θεοχάρη..πότε θα ξανατρέξει με δωδεκάποντο...τον Μαγκούφη..πότε θα την ξανασώσει...με την ελπίδα ζω..

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ΕΥΑ 22/09/2011 13:02:09

     Ξέχασες τον Ρομπόπουλο και τον Αθανασιάδη!

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Αυριανιστής 22/09/2011 13:05:47

      Είμαι τόσο συγκινημένη, Αυριανιστή..ποιον να πρωτοθυμηθώ...!

     • drider avatar
      drider @ Αυριανιστής 22/09/2011 13:07:12

      Αυτοί γιατί δεν έχουν παραιτηθεί ακόμα; Υποθέτω ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην περιφέρεια εκλογής τους...

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ drider 22/09/2011 13:10:23

      Θα φανεί στις εκλογές....ελπίζω ο καθαρός αέρας της επαρχίας να κάνει το θαύμα του...

     • ΙΩΝΑΣ avatar
      ΙΩΝΑΣ @ Αυριανιστής 22/09/2011 16:07:09

      Και τον Λιντζέρη, τον άντρακλα, που σέβεται τον λόγο του Αυριανιστά μου. Τον ξέχασες αυτόν...

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΕΥΑ 22/09/2011 14:32:52

     Τί τζόβενο κι αυτός ο Μαγκούφης, αψύ παλικαράκι..

     • LILA avatar
      LILA @ ΝΙΚΟΛΑΣ 22/09/2011 15:03:36

      Τζάμπα μάγγας , και αυτος και όλοι τους. Μετη βουλευτική ασυλία στην πλάτη βγήκε και έδειρε τη γυναικούλα στα διόδια Αγίας Τριάδας!!!!

 5. avanti avatar
  avanti 22/09/2011 12:42:35

  Μπράβο γιώργος, τώρα είναι η ώρα να διαλύσεις το πασοκ και να φτιάξεις ένα νέο με τα δικά σου παιδιά!! έτσι και αλλιώς το υπάρχον δεν έχει κανένα μέλλον, έχει ήδη περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως η σκοτεινότερη πλευρά της νεώτερης ιστορίας μας.

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/09/2011 13:01:21

  Είναι πλέον φανερή η κρίσιμη στιγμή, στην οποία ΟΛΟΙ ΜΑΣ μπορούμε να βάλουμε με ελάχιστο κόστος ένα λιθαράκι για να τους ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΟΥΝ.

  Ομολογούν ότι αν δεν πάρουν τα χαράτσια, δεν κλείνει ο προϋπολογισμός. Εμπρός λοιπόν, ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ 2-3 μήνες την έκτακτη εισφορά της εφορίας! Με μόνο 1% προσαύξηση το μήνα, απαλλασσόμαστε μια για πάντα από τη ληστοσυμμορία!

  • καποιος avatar
   καποιος @ Αυριανιστής 22/09/2011 13:10:14

   ++

  • avanti avatar
   avanti @ Αυριανιστής 22/09/2011 13:12:57

   Μαζί σου, και 3 & 4 & 5 μήνες λέω εγώ όσο αντέχω ..... και ξέρεις κάτι Αυριανιστή, δεν είναι ότι δεν θέλει κάποιος να βοηθήσει, αλλά τα ψέματά τους και η σαπίλα τους όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν προηγούμενο.

 7. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 22/09/2011 13:18:16

  Cas,
  πολύ σωστά μας επισημαίνεις τα πραγματικά σκάνδαλα :
  χρηματιστηριακά κέρδη αφορoλόγητα, καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού αφορολόγητες, ανεξέλεκτο γενικό ταμείο του κράτους και έλεγχός του από άγνωστους μετόχους, μαγείρεμα στατιστικών στοιχείων ,κ.ο.κ.
  Κάτι ακόμα κι όποιος ξέρει ας πει κάτι : τα κέρδη των πολυεθνικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και που έχουν κατακλύσει την αγορά οδηγώντας στο κλείσιμο χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων, φορολογούνται και πόσο ;

 8. vaggelis avatar
  vaggelis 22/09/2011 13:51:00

  κυριοι δεν πληρωνουμε ασφλιστικες εισφορες χαρατσι ΔΕΗ εφορια ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ εμεις τα πληρωναμε και αυτοι μας βαζουν κι αλλα

 9. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 22/09/2011 14:34:50

  Tην ...πέφτουν στο Μόσιαλο επειδή δεν τολμάνε να τα πούν σ' αυτόν που πρέπει να τα ακούσει και ευθύνεται για όλα.

 10. Γιώργης avatar
  Γιώργης 22/09/2011 14:55:31

  Σιγά μήν τήν «πέσουν» στόν Μόσιαλο..., ἤ μή «πέσουν» γενικῶς...
  Πάλι …σανό τρῶτε ;;;

 11. paras s avatar
  paras s 22/09/2011 15:29:55

  ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΟΛΟ ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ. ΒΡΕ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
  ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 12. dimitris avatar
  dimitris 22/09/2011 18:03:25

  ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΚΑΚΑΛΥΜΕΝΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΕΝΩΝ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.