09/01/2010 18:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσφεύγουν στη … ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

Η κυβέρνηση ανέβαλε  τελικά για την άνοιξη τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η σχετική πρωτοβουλία της και την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά που ζήτησε συζήτηση «από μηδενική βάση» για τον εκλογικό νόμο η κυβέρνηση δεν θα δημοσιεύσει άμεσα ένα δεσμευτικό πλαίσιο προκαλώντας τα κόμματα είτε να συμφωνήσουν είτε να απορρίψουν, αλλά ένα προσχέδιο εισήγησης βασισμένο στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ επί του οποίου θα γίνει συζήτηση. Όπως επισημαίνει και η Καθημερινή, έτσι το ΠΑΣΟΚ μοιάζει εμμέσως να αποδέχεται την πρόταση του κ. Σαμαρά να γίνει εξ υπαρχής διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Κάτι που επί της ουσίας παραδέχθηκε χθες και ο κ. Γ. Πεταλωτής, υπενθυμίζοντας ότι στόχος είναι το νέο εκλογικό σύστημα να εφαρμοσθεί από τις προσεχείς εθνικές εκλογές, γεγονός που ως γνωστόν προϋποθέτει τη συναίνεση τουλάχιστον 200 βουλευτών, δηλαδή και της Ν.Δ.

Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί (μεταξύ άλλων και από βουλευτές που βλέπουν να χάνουν την …πελατεία του) είναι ότι κερδίζει έδαφος μέσα στο ΠΑΣΟΚ η πρόταση της ΝΔ να δημιουργηθούν ολιγοεδρικές περιφέρειες, αντί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για το σπάσιμο της επικράτειας σε πολλές μονοεδρικές. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν επίσης με την πρόταση της ΝΔ οι εκλογές στις μονοεδρικές να μην γίνεται με λίστα και έναν υποψήφιο, αλλά με σταυρό και περισσότερους του ενός

ΣΧΟΛΙΑ

  1. pikos avatar
    pikos 09/01/2010 18:54:47

    Ε ναι ας ψηφιστεί και ο πρόεδρος της δημορατιας και μετά, ο δρόμος ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα...

  2. Παναγιώτης avatar
    Παναγιώτης 09/01/2010 19:20:13

    Ας καθαρίσουν τα κόμματα από τα λαμόγια, και εμείς προσέχοντας ποιούς ψηφίζουμε κάθε φορά. Ο Jeffry δεν τον άκουσε τον Σαμαρά στο θέμα της ελληνοποίησης των ξένων στη χώρα μας, ένα είναι το σίγουρο για εμένα, ο Σαμαράς είναι αρκετά ωριμότερος από τον Jeffry.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.