#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2011 21:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές στις 19 ΦεβρουαρίουΜε τοποθετήσεις μελών της κυβέρνησης και βουλευτών συνεχίζεται το πρωί της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Η ψήφος εμπιστοσύνης έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι ή τα μεσάνυχτα.

Στις τοποθετήσεις των βουλευτών επανέρχεται το θέμα της διάρκειας ζωής αυτής της κυβέρνησης με ορισμένους να ζητούν να ξεπεράσει την 19η Φεβρουαρίου

Ο Αθ. Αλευράς (ΠΑΣΟΚ) είπε ότι δεν πρέπει να βάζουμε σε μια κυβέρνηση χρονικό προσδιορισμό.

O βουλευτής (ΠΑΣΟΚ) Κ. Καρτάλης ο οποίος είπε πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης «σε μια κυβέρνηση που δεν εγκλωβίζεται στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά που η ημερομηνία λήξης της ταυτίζεται με την ημερομηνία διασφάλισης των προϋποθέσεων για τη σωτηρία της χώρας. Κινούμεθα ολοταχώς στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας»….

Και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου χωρίς περιστροφές είπε ευθέως ότι « ο χρόνος των εκλογών έχει μικρή σημασία μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσουμε την κατάσταση των τελευταίων ημερών.

Αναφορά στον χρονικό ορίζοντα της νέας κυβέρνησης έκανε και ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα μπορούν να έχουν ένα χρονοδιάγραμμα. Σαφές χρονοδιάγραμμα δεν μπορούν να έχουν όλοι οι πολιτικοί στόχοι και δεν είναι σαφές τι μπορεί να κάνει κανείς μέσα σε 95 ημέρες».

Και ο Πέτρος Ευθυμίου

«Πρέπει κατηγορηματικά και με σαφήνεια οι πολιτικές δυνάμεις κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να θεωρήσουν ότι είναι σε κυβέρνηση πολιτικής συνευθύνης και να της δώσουν δύναμη για να ολοκληρώσει το έργο της και να διασφαλιστούν τα 130 δισ. ευρώ της συμφωνίας που θα δώσουν αναπτυξιακή τροχιά στη χώρα, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου στην Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε πως «εκλογές πρέπει να γίνουν μόνον όταν ολοκληρωθεί και κατοχυρωθεί το έργο αυτό», επισημαίνοντας ότι «η δαιμονοποίηση δεν ωφελεί το δημόσιο διάλογο».

Παράλληλα, ο κ. Ευθυμίου αναγνώρισε ότι «υπήρξαν λάθη και παραλείψεις τα δύο τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» καταλόγισε, όμως, τεράστιες ευθύνες στη ΝΔ για την δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας, την οποία παρέδωσε, όπως ανέφερε, στο χείλος του γκρεμού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 15/11/2011 19:09:10

  Γιατί, με τη προηγούμενη κυβέρνηση θέλαν εκλογές?

  Τη Κυριακή οι γριές στη Δ`, τα κάναν λαμπόγυαλο
  (..βρίζαν λέει το Πιλάβιο)
  ΜΟ, ευγενώς ...ασχολήσου (ως καθ’ ύλην)

 2. Γιώργος avatar
  Γιώργος 15/11/2011 19:09:36

  Στην ουσία έχουμε μία κυβέρνηση "εκσυγχρονιστικού" ΠΑΣΟΚ, για να μη κοροιδευόμαστε. Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

 3. aurora3363 avatar
  aurora3363 15/11/2011 19:13:12

  Ε και βέβαια δεν θέλουν!!! Θέλει δίπλωμα να το καταλάβει κανείς;; Τί μπορεί να κάνει η ΝΔ σε περίπτωση που δεν θα πάνε για εκλογές τον Φλεβάρη;;; Μάλλον τίποτα... 2 χρόνια παπα@#$%$%ου άλλα 2 παπα2987ου..εδω παπας εκει παπας που ειναι ο παπας;; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ!!!! Σαν τελευταίο ανάχωμα του ΑΣ να μην δεχτεί να υπογράψει την δέσμευση που θέλουν οι Βρυξελίωτες

 4. Ntinos avatar
  Ntinos 15/11/2011 19:22:38

  δεν πρέπει να καταλάβατε καλά. Ήταν στη συμφωνία, η διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. Απλά ΄τώρα φαίνεται ότι κάποιοι κοροιδεύουν ή είχαν άλλα στο νου τους...

  • chrisss avatar
   chrisss @ Ntinos 15/11/2011 20:08:06

   Την υπογραφή του ο Σαμαράς, την έβαλε σε ένα κείμενο αποφάσεων της συνόδου πολιτικών αρχηγών το οποίο ΔΕΝ περιείχε ημερομηνία εκλογών..

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ chrisss 15/11/2011 20:57:25

    Πρόσεξε καλά και αν θέλει ο φάκτορας να το επισημάνει και όπου αλλού χρειαστεί.
    Η γραπτή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της 6ης.11.2011 ήταν επί λέξει:
    “Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς.
    Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών”.
    Όπως κάθε καλόπιστος βλέπει, η ανακοίνωση αναφέρεται σε ΑΜΕΣΕΣ εκλογές και σε προσδιορισμό των χρονικών προϋποθέσεων από τις δύο πλευρές δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πράγματι την ίδια ημέρα συναντήθηκαν στο υπουργικό γραφείο του Β. Βενιζέλου οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο Βενιζέλος έλεγε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάρτιο 2012 και η ΝΔ έλεγε τον Δεκέμβριο 2011 ή το τον Ιανουάριο 2012. Βρέθηκε μια μέση λύση και αποφασίστηκε η 19η/2/2012. Αυτή είναι η αλήθεια. Όποιος τη αμφισβητεί απλά πετάει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Τα ΜΜΕ και οι εργολάβοι πίσω από αυτά έχουν την ελπίδα ότι με στημένες δημοσκοπήσεις με ερωτήσεις του τύπου “είστε ανακουφισμένος με τον Παπαδήμο;” (λες και η προτίμηση σε μια κυβέρνηση είναι σαν την δυσκοιλιότητα) θα δημιουργήσουν δήθεν δυναμική που θα τον κρατήσει στην εξουσία για μερικούς μήνες ακόμα ή όσο πάει. Απώτερος στόχος να τον παρουσιάσουν ως “καλή” και “άφθαρτη λύση” για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ πετώντας πέρα σε λόγο τον Παπανδρέου. Κάτι σαν ένας νέος Σημίτης ας πούμε. Δεν θα τους περάσει γιατί τώρα έχουν τον Σαμαρά που δαγκώνει

 5. κυνηγώντας τη δόση... avatar
  κυνηγώντας τη δόση... 15/11/2011 19:26:46

  Αφού αυτοί αποφεύγουν τις εκλογές όπως ο να μην πω ποιος το λιβάνι... Tι θα κάνει η ΝΔ;; Θα ρίξει την Παπα-κυβέρνηση;; Θα φτάσουμε τον Φεβρουάριο 2013 κυνηγώντας την κάποια X δόση, με την Παπα-κυβέρνηση σωτηρίας (όχι της Ελλάδας αλλα του ευρώ και των δανειστών) να στηρίζεται πάντα από τους πασόκους, τον Kαρατζαφέρη, την Ντόρα, καί τους πρόθυμους της ΝΔ... καληνύχτα μας ...

 6. dim avatar
  dim 15/11/2011 19:32:48

  Προφορικη συμφωνια ? το ειδατε πουθενα γραμμενο οτι θα γινουν εκλογες 19/2 .
  καταλαβατε τωρα γιατι ζητανε την υπογραφη του Σαμαρα οι "κουτοφραγκοι"

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/11/2011 19:42:49

  Προτείνω ημερομηνία εκλογών
  -στην κα Διαμαντοπούλου να ορισθεί η ημερομηνία που ...όλα τα βιβλία θα είναι σε όλα τα σχολεία.
  -στον κύριο Καρτάλη με την τελετή έναρξης των επόμενων Ολυμπιακών αγώνων ...αφού το 2020 θα είμαστε στο 2009 ας γίνουν εκλογές στο 2025
  -στο κύριο Αλευρά ...κάθε κυβέρνηση έχει χρονικό προσδιορισμό...
  -στον κύριο Ευθυμίου ...με την έλευση των Ελ στη γη...καθώς δεν ζητά και τίποτα απλά πράγματα όπως ...να έχουμε ανάπτυξη ...με την πολιτική των φόρων; Του προτείνω δε να την θέσπιση του Βασικού Μισθού στο 1 € ...όταν πάει στα 2 θα έχουμε 100% αύξηση....(το 2008 είχα καθαρά 1436 € σήμερα 1152 € ...μετά από 23 χρόνια στο Δημόσιο ως ΠΕ και με δύο παιδιά που θα πρέπει να πληρώσω το χαράτσι της ΔΕΗ και κεφαλικό ...αλλά είμαι τυχερός καθώς αφενός θα μπορούσα να είμαι άνεργος όπως 1,000,000 πολίτες [και η σύζυγός μου] αφετέρου θα περιμένω ...την ανάπτυξή του)

  Γιατί εξάλλου να κάνουμε εκλογές;
  Αρκούν τα ...δημοψηφίσματα και τα συμβόλαια.

 8. Armaggeddon avatar
  Armaggeddon 15/11/2011 20:25:05

  ΟΙ ΒΟΛΕΜΑΙΝΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Armaggeddon 16/11/2011 09:26:58

   Είσαι πραγματικός Αρμαγγεδώνας της ορθογραφίας! :)

 9. Tassos avatar
  Tassos 15/11/2011 20:33:49

  Ρε μη μασάτε προπαγάνδα της διαπλοκής. Τί θα κάνει το ΠΑΣΟΚ αν αποσύρει η ΝΔ τους υπουργούς στις 19? Θα συγκυβερνήσει με το ΛΑΟΣ? Με τον ΓΑΠ πρωθυπουργό? Με τον Παπατζίμο? Ούτε 5 ώρες δεν θα αντέξει τέτοια κυβέρνηση

 10. Dal avatar
  Dal 15/11/2011 20:52:41

  Ρε παιδιά τι χρειάζονται οι εκλογές? Οι αγορές που γνωρίζουν θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

  Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τον χρόνο που χρειάζεται γαι να εκτελέσει την δουλειά που της ανατέθηκε. Και μια από τις δουλειές είναι και η δέσμευση της Ελληνικής περιουσίας και η υπαγωγή του χρέους στο Αγγλικό δίκαιο. Εδώ είναι όλη η ουσία., όλα τα λεφτά. Μετά όποια κυβέρνηση και να έλθει τέλος, πάπαλα, θα έχει δεμένα τα χέρια της . Μετά δε από αυτό δραχμή με πρωτοβουλία των Μερκοζύ.
  Απ' ότι φαίνεται έχουν απομείνει ελάχιστοι βουλευτές που είναι πατριώτες.
  Το μόνο που μας σώζει είναι μια γρήγορη καταρρευση της ΕΖ για να μη προλάβουμε να εκχωρήσουμε την δημόσια περιουσία μας.
  Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

  • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ @ Dal 15/11/2011 21:18:35

   Όσον αφορά την προτελευταία πρότασή σου σχετικά με την κατάρρευση της Ευρωζώνης, βλέποντας το σημερινό καλπασμό των δεκαετών ομολόγων Ιταλίας και Ισπανίας αλλά και άλλων χωρών, πραγματικά αναρωτιέμαι τι μέλλει γεννέσθαι.

   Ίσως για εμάς ακόμα και η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου,ναι μεν αναπόφευκτη και αναγκαία,αλλά πλέον ίσως ξεπερασμένη.

   Θέλω να δω τι θα γίνει με το δικό μας PSI, με μία ευρωζώνη σε κλίμα κατάρρευσης.

 11. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 15/11/2011 21:11:29

  Ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή σε όλο του το μεγαλείο...

 12. manos avatar
  manos 15/11/2011 21:20:10

  Δεν θα γίνουν εκλογές. Ξεχάστε το παιδιά.
  Το παράδειγμα της Ιταλίας δείχνει ότι οι απείθαρχες χώρες θα κυβερνηθούν από νεοταξίτες οικονομολόγους.
  Δεν χρειάζονται την γνώμη του κάθε λαού και ειδικά αν φοβούνται ότι αυτή μπορεί να είναι αντίθετη στα συμφέροντα τους.

 13. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 15/11/2011 21:28:49

  Είναι προφανές οτι οταν τελικά χρεωκοπήσουμε και επισήμως, στην κυβέρνηση έιτε με εκλογές είτε με εξέγερση θα βρίσκεται το Αντιμνημονιακό μπλόκ. Το οποίο αφ' ενός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΝΟΜΙΜΟ . Επομένως δεν υπάρχει καμμία περίπτωση υπαγωγής έστω και μέρους του χρέους σε άλλο δίκαιο πλην του Ελληνικού. Και σύμφωνα με οποιδήποτε δίκαιο μια κυβέρνηση πρέπει πρώτα να εξοφλεί το χρέος της προς τον λαό εξασφαλίζοντάς του τα απαραίτητα για την ομαλή κοινωνική εξέλιξη. (Ασφάλεια ,περίθαλψη,παιδεία, απασχόληση κλπ). Το πρόβλημα πλέον δεν είναι αν θα μείνουμε εμείς στο ευρώ, αλλά για πόσον καιρό ακόμα θα υπάρχει ευρώ...

 14. kimon avatar
  kimon 15/11/2011 21:29:17

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΧΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ!!!

  Μια πρόταση για τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό οικονομικών :
  Το τέλος ακινήτων το επαχθέστερο τέλος της μεταπολεμικής Ελλάδας,συναντά τη λυσσαλέα αντίδραση των πολιτών, ήδη από επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ μόνο το 46% των εκδοθέντων λογαριασμών πληρώθηκε,προτείνω λοιπόν στο νέο πρωθυπουργό σαν ένδειξη καλής θέλησης να το αποσύρει (ιδέα του Βενιζέλου) και στη θέση του ας βάλουν κάτι εκτός του τέλους των ακινήτων, μια κι αυτό (το σπίτι) για τον νεοέλληνα θεωρείται νταμπού,χώρια που στη ζούλα εξαίρεσαν βιομήχανους -βιοτέχνες-ξενοδόχους,η περαιτέρω εμμονή στο τέλος δείχνει εμμονή στον σαδισμό και τον εκβιασμό του Βενιζέλου απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ή πληρώνετε ή σας κόβουμε το ρεύμα.
  Και φυσικά τελικά θα αποδειχτεί η ξεροκεφαλιά (Βενιζέλου) γιατί αφ’ ενός το τέλος δεν θα πληρωθεί και αφ’ ετέρου η ΔΕΗ δεν θα μπορέσει να κόψει το ρεύμα στα εκατομμύρια απλήρωτους λογαρισμούς,γιατί θα ζημιώσει η ίδια.

 15. Tsol avatar
  Tsol 15/11/2011 21:48:59

  Ποιο το νόημα το πότε θα γίνουν οι εκλογές??? Πόσοι από τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς σε καίρια υπουργία την τελαυταία 30ετία δεν ήταν απόφοιτοι αμερικανικών πανεπιστημίων?? Και ο επόμενος πρωθυπουργός όποιος και να είναι, πιο μεγάλη περίπτωση υπάρχει να είναι πράκτορας των αμερικανικών συμφερόντων παρά έλληνας.

 16. Makis avatar
  Makis 15/11/2011 22:00:19

  Είναι ζεστή η καρέκλα τού βουλευτή.
  Και είναι γλυκός ο πενταψήφιος μισθός.
  Πού να τρέχεις τώρα...

 17. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 15/11/2011 22:05:47

  Η απόφαση για την ημερομηνία των εκλογών θα μας ανακοινωθεί από τις Βρυξέλλες. Μέχρι τότε όμως οι 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν άλλα 50 μνημόνια κι άλλα 200 μεσοπρόθεσμα.

 18. Mara avatar
  Mara 15/11/2011 22:17:08

  Στα συμφωνηθέντα βέβαια, αναφέρεται ότι θα γίνουν άμεσα εκλογές. Δεν αναφέρεται η ημερομηνία 19/2/12. Αυτό είναι ένα θέμα...

  Τέλος πάντων. Ότι και άν μηχανεύονται...., λύση υπάρχει.
  Έχει ξανασυμβεί. Άν χρειαστεί θα επαναληφθεί.
  Εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν...

 19. crisis avatar
  crisis 15/11/2011 22:44:07

  18 δεκεμβριου θα γινουν εκλογες προς της χριστου γεννησεως.

 20. νεφέλη avatar
  νεφέλη 16/11/2011 02:20:19

  ΟΤΑΝ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟ...

  ΟΤΑΝ... μέσα Νοεμβρίου και δεν έχει ολοκληρωθεί η εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων, όταν ..όχι μόνο δεν έχουν παραδοθεί τα βιβλία στα δημόσια σχολεία, αλλά ούτε στα βιβλιοπωλεία δεν τα βρίσκεις για τα παιδιά των ιδιωτικών...

  ΟΤΑΝ..δεν μπορείς να διεκπεραιώσεις, την απλούστερη υποχρέωση ρουτίνας ενός υπουργού παιδείας, εκτός βεβαίως κι αν ΔΕΝ θέλεις... για λόγους που μόνο εσύ ...ξέρεις...

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;;;

 21. ΝΕΜΕΣΙΣ avatar
  ΝΕΜΕΣΙΣ 18/11/2011 15:20:17

  Εννοειται ότι δέν θέλουν. Τώρα που βλέπουν οτι μπορούν νά καθησυχάσουν τά πράγματα μέ αλχημίες καί νά κοροϊδεύουν όπως πάντα, τώρα πού εγκαθίδρυσαν μία κοινοβουλευτική χούντα, μέ τή βοηθεια τής δεξιάς καί τής ακροδεξιάς, γιατί αυτό ήταν πάντα τό ΠΑΣΟΚ καί μέ ένα προσωπείο καί πάλι δήθεν δημοκρατικό, όπως όταν υποσχόταν ο σωτήρας πρωθυπουργός, τώρα θά φύγουν, τώρα θά μείνουν οσο γουστάρουν. Φιλοι είναι καιρός νά ξυπνάμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.