#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2012 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να αλλάξει η Ιστορία!Μεγάλο πολιτικό θέμα έχει προκύψει με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν πρώτα-πρώτα στη λίστα των μελών της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης-ΣΕΤΜΔΘ», που ζητά να ξαναγραφεί η Ελληνική Ιστορία και να μη γίνονται αναφορές στις τουρκικές φρικαλεότητες στη Σμύρνη το ’22, για χάρη της… ελληνοτουρκικής φιλίας. Η χθεσινή αποκάλυψη του «Ε.Τ.» τάραξε τα νερά και αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ.

Στην ιστοσελίδα της «ΣΕΤΜΔΘ» (http://www.bttadk.org μπορείτε να δει τη λίστα με τα μέλη της λεγόμενης Επιτροπής. Η τουρκική εκδοχή της ιστοσελίδας είναι πιο ενημερωμένη καθώς στην κορυφή της λίστας εμφανίζονται τα ονόματα των βουλευτών Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης – ΠΑΣΟΚ), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Ροδόπης – ΣΥΡΙΖΑ) και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης – ΣΥΡΙΖΑ). Αντίθετα, η ελληνική «βερσιόν» της ιστοσελίδας δεν ανανεώνεται (όπως φαίνεται) τόσο τακτικά, με αποτέλεσμα στην κατηγορία των μελών να εμφανίζονται τα ονόματα του πρώην βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή και του επενεκλεγέντα Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ενστερνίζονται την επιστολή;

Οι Έλληνες (μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα) βουλευτές θα πρέπει να απαντήσουν αν ενστερνίζονται την επιστολή της «ΣΕΤΜΔΘ» και συμφωνούν με την πρόταση να αλλάξει η… ιστορία της καταστροφής της Σμύρνης στο πλαίσιο της… ελληνοτουρκικής φιλίας. Επιπλέον, θα είναι προς όφελος όλων να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους με τα σημεία της επιστολής τα οποία αναφέρουν τους μουσουλμάνους της περιοχής «ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Πρόεδρος της… περίφημης «ΣΕΤΜΔΘ» έχει αναλάβει στα τέλη Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ενώ στις θέσεις των αντιπροέδρων βρίσκονται ο δήμαρχος Αρρειανών Ιμπραήμ Σερίφ και Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, δίνοντας ένα «αυτοδιοικητικό αέρα» στη διοίκηση. Χαρακτηριστικό του ρόλου που παίζει η αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή είναι το γεγονός ότι ο Ισμέτ Καντί συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, σε αίθουσα της τουρκικής βουλής, με αντικείμενο τις ελληνικές εκλογές! Προφανώς ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης ΣΕΤΜΔΘ περιέγραψε την κατάσταση και έλαβε εντολές από το διευθυντήριο της Αγκυρας για το πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Θράκης.

Πριν από μερικές μέρες ο αντιπρόεδρος της «Επιτροπής» και δήμαρχος Αρρειανών Ιμπραήμ Σερίφ συμμετείχε στην 14η πανήγυρη «Δυτικοθρακιωτών», που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα με διοργανωτή τον… «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης». Στο πανό με τους μεγάλους χορηγούς της πανήγυρης υπήρχε και το δικό του όνομα… Προφανώς, τα χρήματα προήλθαν από τα προσωπικά του έσοδα κι όχι από τα ταμεία του δήμου…

«Την αγνοούμε… Το βιβλίο δεν αλλάζει»

 Το πλέον επίσημο βήμα, αυτό της εθνικής αντιπροσωπίας, επέλεξε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για να στείλει το μήνυμα σε όσους «ορέγονται» να αλλάξουν... την ελληνική Ιστορία και με λιτό και απόλυτα σαφή τρόπο διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού δεν αλλάζει. Λάβαμε την επιστολή και την αγνοούμε. Το βιβλίο, δεν αλλάζει…»

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε «απάντηση» στην επιστολή-σοκ της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης»

Η άμεση και με καταλυτικό τρόπο απόρριψη από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, «λάβαμε την επιστολή και την αγνοούμε…», έκοψε τη φόρα όχι μόνο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, που νωρίτερα έθεσε το θέμα ανεβάζοντας τους τόνους για τις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας, που βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους, υποτίθεται, μειονοτικών επιτροπών της Θράκης, αλλά και σε οποιαδήποτε εθνικιστική ανακύκλωσή του.

(Από τον Ελεύθερο Τύπο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 02/08/2012 12:37:09

  ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ Γ΄ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ; ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η 5Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΕ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ;

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 02/08/2012 12:38:23

  Είδαν οι άνθρωποι τά 'πωλείται όπως είναι, επιπλωμένο' καί ενδιαφέρθηκαν, κακό είναι;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ειδωλοκλάστης 02/08/2012 13:45:23

   !!!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 02/08/2012 13:07:11

  Θα πάρουν τα 3 μουουουουου οι Τούρκοι και οι ελληνόφωνοι συνεργάτες τους μαζί με τις ξένες δυναμεις που τους στηρίζουν...

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Γεώργιος Τ. 02/08/2012 16:47:44

   Θα τον ...Piouνε που λέει και η διαφήμιση!

 4. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 02/08/2012 13:08:19

  Αυτα ειναι μονο η αρχη... θελει δυναμικες λυσεις, αλλοιως game over...

 5. unfair avatar
  unfair 02/08/2012 13:57:27

  Ελλάδα δεν είναι μόνον Αθήνα.
  Δεν ήξερα για τους Πομάκους μέχρι να πάω στρατό, είναι μουσουλμάνοι Έλληνες, παρόλα αυτά, αντιμετωπιζόντουσαν σαν να ήταν δεύτερης διαλογής. Θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί σαν ίσους, κ εμείς ξεχνάμε τους ίδιους μας συμπολίτες όταν αυτοί είναι εκτός των "τειχών".
  Ακούω για αποκέντρωση εδώ κ ...χρόνια! Στην Αθήνα θα υπάρξει η περίφημη ανάπτυξη? Η παραγωγή?

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ unfair 02/08/2012 18:51:56

   Θυμάμαι κι εγώ χαρακτηριστικά την πρώτη μέρα στο στρατό, στο κέντρο, μόλις είχαμε πάρει ιματισμό και μπαίναμε στους λόχους να εγκατασταθούμε. Ήταν ένα παληκάρι, από άλλη διμοιρία, με κατακόκκινα μαλλιά και γαλάζια μάτια. Κάτι τον ρώτησε ο δόκιμος και δεν του απαντούσε, απλώς τον κοίταζε! Τον ξαναρώτησε ο δόκιμος, τίποτα. Στο τέλος του λέει: πώς σε λένε παιδί μου; Και αντί απάντησης, του λέει ο άλλος: Κομοτηνή! Υποθέτω ότι αυτό μόνο ήξερε να απαντήσει στα ελληνικά!

   Τους έχουμε αφήσει στο έλεος της Τουρκίας. Όταν δεν φροντίζει η πολιτεία ούτε καν να διασφαλίσει ότι θα μαθαίνουν στοιχειώδη ελληνικά (αλλά τα τουρκικά, θα τα μαθαίνουν φαρσί, θέλουν-δε θέλουν!), πώς να μην πέσουν θύματα της τουρκικής προπαγάνδας; Πάλι καλά να λέμε που έχουν δείξει τις όποιες αντιστάσεις έχουν δείξει στην τουρκοποίηση.

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 02/08/2012 14:23:11

  '' Λάβαμε την επιστολή και την αγνοούμε. Το βιβλίο δεν αλλάζει.'' Ετσι ! Με δυο κουβέντες , να μπαίνει ο καθένας στη θέση του ! Και αν συνεχίσουν , κλιμακώνεται και η αντίδραση.......Αυτοί κοιτάζουν να δουν , αν και πόσο τους παίρνει.... Η όρεξη όμως , πρέπει να τους κοπεί !!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Diamond Angel 02/08/2012 14:28:34

   Aὐτό ἀκριβῶς εἶναι πού μέ ἀνησυχεὶ D.Angel,οἱ δυό κουβέντες...μόνο...

 7. ΣΠΙΘΑΣ avatar
  ΣΠΙΘΑΣ 02/08/2012 15:47:47

  Είναι σύννομο βουλευτές της Ελληνικής βουλής να "αναγνωρίζουν" Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης; Και μεις καθόμαστε και τους ακούμε;

 8. anonymous avatar
  anonymous 02/08/2012 20:16:11

  είναι μουσουλμάνοι Έλληνες,

  Είναι εξισλαμισμένοι Βούλγαροι, μιλάνε Βουλγάρικα, το 90% μένει στη Βουλγαρία ενώ μόνο το 30% μένει στην Ελλάδα. Εμείς έχουμε μόνο 30.000 από τους συνολικά 400.000

  Ακούω για αποκέντρωση εδώ κ …χρόνια! Στην Αθήνα θα υπάρξει η περίφημη ανάπτυξη? Η παραγωγή?
  Αποκέντρωση δεν πρόκειται να υπάρξει διότι αποκέντρωση σημαίνει μεταφορά πόρων και η μαφία της Αθήνας δε δέχεται να χάσει τους πόρους.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ anonymous 02/08/2012 23:10:18

   Ότι δήθεν είναι «εξισλαμισμένοι Βούλγαροι» είναι η βουλγαρική θέση/προπαγάνδα, την οποία απορώ για ποιό λόγο την αναπαράγεις. Θέλω να ελπίζω, από παραπληροφόρηση και μόνο. Και μόνο τις φάτσες να συγκρίνεις, κάνει μπαμ ότι δεν υπάρχει κοινή καταγωγή με τους Βουλγάρους.

   Η γλώσσα των Πομάκων ναι, είναι σαν τα βουλγάρικα, αλλά είναι επίκτητη. Στην πραγματικότητα, οι Πομάκοι ζούσαν εκεί που ζουν από τα αρχαία χρόνια, πολύ πριν την άφιξη των Βουλγάρων.

 9. leto13 avatar
  leto13 02/08/2012 20:59:11

  Ίσως αν διάβαζαν στη Τουρκία τη πραγματική ιστορία, τότε πραγματικά να έσβηνε σιγά-σιγά το μίσος μεταξύ των 2 λαών....

 10. KAMINIS GIORGOS avatar
  KAMINIS GIORGOS 03/08/2012 13:52:55

  Ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ στους ψηφοφορους των αριστερων τρομοκρατικων...ουπς, κομματων ηθελα να πω... Μην καταριεστε τα κομματα για τις αποφασεις τους, εσεις τους δινετε το δικαιωμα για αφελληνισμο κοιταξτε στον καθρεφτη σας και τι κανατε στις καλπεις στις 17 του μηνα! Λουστειτε τους τωρα!

 11. nikst avatar
  nikst 04/08/2012 01:42:33

  Πιστευω οτι προς αποφυγην παρεξηγησεων και παρερμηνειων θα επρεπε να τους απαντησει ο υπουργος οτι....Και να συμπληρωσει οτι η φιλια που αναφερουν λεγεται χριστιανομουσουλμανικη.Για χαρη αυτης λοιπον θα εγκατασταθουν στην περιοχη 150.000 αστεγοι χριστιανοι που θα ασχολουνται με την γεωργια.Για να ξαναγινουν τα εδαφη αυτα,αν οχι αμιγως ελληνικα,εστω φιλελληνικα.

 12. nikst avatar
  nikst 04/08/2012 01:47:21

  Έμεινε στη μέση το σχόλιο......να απαντησει ο υπουργος οτι δεν ειναι δυνατον να αλλαξουμε οσα συνεβησαν στο παρελθον για χαρη της ελληνοτουρκικης φιλιας.

 13. Stratis avatar
  Stratis 06/08/2012 04:35:00

  Εγώ το βρίσκω οξύμωρο στο να υπάρχουν Ελληνικά πολιτικά κόμματα που βάζουν υποψήφιους Μουσουλμάνους με Τουρκική συνείδηση. Αν ήθελαν μουσουλμάνο ας όριζαν Πομάκους και τότε οι τούρκοι αν έβαζαν υποψηφιότητα σαν ανεξάρτητοι δεν θα είχαν την παραμικρή ελπίδα εκλογής αφού δεν θα έπιαναν την βάση του 3% Πανελλαδικά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.