04/09/2008 21:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλγαράκης ιδρωμένος

Σε όλα τα κανάλια κατέφερε να βγει σήμερα ο κ. Βουλγαράκης. Στο Alter, στο Μega, στο Alpha και στον Αnt1. Μόνος τους φυσικά. Χωρίς καμία στήριξη από τον κουμπάρο του τον κ. Ρουσόπουλο. Και κυρίως χωρίς ανταλλαγή «γραμματίων».
Είχαμε έτσι την ευκαιρία να ζήσουμε μια ακόμα επίδειξη υποστηρικτικής δημοσιογραφίας, Όλοι οι αστέρες επέμειναν να ερωτούν για το δαίδαλο των εταιρειών που έχει με τη σύζυγό του. Όπου ούτε εξειδικευμένος λογιστής δεν βρίσκει άκρη.

Μόνο ο Γ. Κύρτσος (η αλήθεια να λέγεται) έβαλε την σωστή ερώτηση από όσα προλάβαμε να δούμε. Για το πώς δηλαδή εξηγεί το γεγονός ότι η σύζυγός του, ο πεθερός του και ο κουνιάδος του να εμπλέκονται επανειλημμένως στα συμβόλαια της Μονής Βατοπεδίου. Ποια ήταν η απάντηση; «Είμαι περήφανος για την σύζυγό μου…»

Εκεί όμως που μας έκανε να γελάσουμε ήταν η απάντησή του στην άλλη ουσιαστική ερώτηση, για την φοροαποφυγή: «Θεωρητικά το είπα»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 04/09/2008 21:23:06

  Την «ανήθικη και συκοφαντική τακτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του κ. Καρχιμάκη» καταγγέλλει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βουλγαράκης, σε επιστολή την οποία απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα και στους βουλευτές όλων των κομμάτων σχετικά με το θέμα των καταγγελιών που διατυπώθηκαν σε βάρος του από 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
  Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
  «Κύριε Συνάδελφε,
  Με την επιστολή μου εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία και καταγγέλλω την ανήθικη και συκοφαντική τακτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του κ. Καρχιμάκη, με την οποία τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται η σπίλωση της προσωπικότητάς μου με σειρά ψευδών και κατασκευασμένων δήθεν στοιχείων.
  Με αδίστακτο τρόπο, ταύτισαν την επωνυμία της -μέχρι χθες τελείως άγνωστης και άσχετης με εμένα- ανώνυμης εταιρείας Αστική Ανάπτυξη Ακίνητων Α.Ε συμφερόντων του Ομίλου Πάπιστα, με μια Ε.Π.Ε με την επωνυμία Αστική Ανάπτυξη Εκμετάλλευσης Ακίνητων στην οποία συμμετείχα με τη σύζυγό μου για δύο περίπου χρόνια, καθώς το 2007 μεταπωλήθηκε.
  Σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιώντας τη γκαιμπελική τακτική του “Πες πες κάτι θα μείνει” συνέχισαν ισχυριζόμενοι ότι τα ίδια πρόσωπα συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών όταν γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτό είναι ψέμα, καθώς όπως είναι γνωστό και σε πρωτοετή φοιτητή της Νομικής η Ε.Π.Ε δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο.
  Ενώ το Σύνταγμα ορίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι είναι ασυμβίβαστο και τι όχι, διαστρέβλωσαν τις σχετικές διατάξεις στην προσπάθειά τους να με πλήξουν.
  Τώρα που όλα αυτά καταρρέουν ο κ. Καρχιμάκης και οι συν αυτώ κατασκεύασε νέα “αποκάλυψη”. Τα “νέα στοιχεία” που διαρρέει βρίσκονται στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένα στη Βουλή εδώ και πολλά χρόνια και επομένως δημοσίως γνωστά.
  Επιχειρούν να με παρουσιάσουν ως πολιτικό που κάνει business ενώ μοναδικός σκοπός αυτών των εταιρειών ήταν η διαχείριση και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειάς μου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν το μέλλον των τεσσάρων παιδιών μου
  Από την στιγμή της πρώτης μου εκλογής ως βουλευτή μέχρι σήμερα, είτε η Νέα Δημοκρατία ήταν στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν έκρυψα τίποτε και λειτούργησα και λειτουργώ πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια, γι΄ αυτό και κάθε τέτοια προσπάθεια θα πέφτει στο κενό.
  Η πολιτική επιχειρηματολογία και αντιπαράθεση, ο έλεγχος και η κριτική είναι πάντοτε επιθυμητές και ευπρόσδεκτες. Όχι όμως οι συκοφαντίες και τα ψεύδη, γιατί δεν δείχνουν μόνο πολιτική αδυναμία αλλά κυρίως παντελή έλλειψη αρχών.

 2. Siena avatar
  Siena 04/09/2008 21:33:14

  Kαιρος πια να μας απαλαξει ο κ. Βουλγαρακης με την αποσυρση του απο τη Βουλη απο το διασυρμο στον οποιο μετα απο αλυσιδωτα σκανδαλα της παρουσας κυβερνησης εχει εμπεριελθει η δυστηνη αυτη χωρα.
  Η ευγενεις εξαλλου καταβολαδες των ΝΔατηδων μας ειναι παγκοινως γνωστες απο καταβολης κοσμου, οταν οι προπαποι τους ιππευαν ημιονους.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/09/2008 21:48:08

  "από την πώληση και μετά αγνοώ την πορεία της εταιρίας."
  «Είμαι περήφανος για την σύζυγό μου…»
  «Θεωρητικά το είπα»

  ...και όπως ο ίδιος είπε απλά αγόρασε την OFF SHORE από τον πεθερό του και την έκανε ...ΕΠΕ.
  Σωστά, όλα νόμιμα, νομότυπα, όπως κάνουν όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΥΓ

  Η δήλωση που αντιπροσωπεύει την πολιτική ζωή στη χώρα μας:

  "πυροβολήστε με ως βλάκα αλλά όχι ως λαμόγιο"

  Αλήθεια απορία ενός Ιθαγενή:
  οι βλάκες και τα λαμόγια μπορούν να νομοθετούν επηρεάζοντας τη ζωή των ΕΛΛΗΝΩΝ?
  ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ

  Μία μικρή ιστορική αναδρομή με το κατάλληλο σχολιασμό:

  "Αλλ’ ο πολιτικός των σημερινών χρόνων, πρέπει να είναι ισοστάσιος προς την εποχήν του, τουτέστι να πατή την αυτήν προς τον αιώνα βαθμίδα του πολιτισμού και της παιδεύσεως, μάλιστα δε της ιστορικής· διότι άνευ τούτων δυσκόλως δύναται να κατορθώση τι λόγου άξιον.
  Αλλ’ ούτε ο πολιτισμός και η παίδευσις της εποχής του, ούτε η ιστορία είναι μόνα ικανά να αναδείξωσιν αυτόν άξιον πολιτικόν, αλλ’ η πολιτική μεγαλοφυία.
  Ο πολιτικός, όχι ο υπουργός ο εκτελών καλώς, κατά την κοινήν έκφρασιν, την υπηρεσίαν του γραφείου του, αλλ’ ο πολιτικός ο μέγας, ο ήρως της πολιτικής, δεν είναι πλάσμα της ιστορίας, του γραφείου, ή της εποχής του, δεν είναι έργον χειρών ανθρώπων, αλλά χάρις καταπεμπομένη άνωθεν εις τα έθνη."

  Δημήτριος Βερναρδάκης (1833-1907),
  "Λόγος εισιτήριος εις το μάθημα της Γενικής Ιστορίας", 1862.


  Πόσοι σημερινοί Έλληνες πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας διαθέτουν αυτήν την "χάριν";
  Ελάχιστοι νομίζω...
  Γιατί , άραγε; Τι συμβαίνει και έχουμε τόσο μεγάλη έλλειψη "υψιπετών" πολιτικών;
  Η απάντηση είναι πολύ απλή.
  Τους θέλουμε όλους στα μέτρα μας!

  ή

  Έχεις τα μάτια τέσσαρα σε όλους καρφωμένα
  και δεν σου φεύγει ούτε γραμμή απ’ τα σκάνδαλα τα ξένα...
  Όλα η ματιά σου η κοφτερή τα ξεσκαλίζει όλα,
  και μόνον η γυναίκα σου σ’ έχει στραβό ...η μαργιόλα!..
  ΣΑΤΑΝΑΣ
  [Ημερολόγιον Σκόκου (1909)


  κάθε ομοιότητα ή ταύτιση του 1862 ή του 1909 με το 2008 είναι αυθαίρετη

  (για την αντιγραφή gerontakos.blogspot.com)

 4. Kraepelin avatar
  Kraepelin 04/09/2008 21:51:49

  Αφου ξέρει ότι βρήκε το μήνα που τρέφει τους 11.

 5. Για γέλια και για κλάματα.. avatar
  Για γέλια και για κλάματα.. 04/09/2008 22:30:14

  Για να μην τρελαθούμε: Αν ένας μισθωτός που έχει εισόδημα 15.000 ευρώ και άλλα 10.000 ευρώ από ενοίκια γράψει το σπίτι που νοικιάζει στη γυναίκα του που δεν εργάζεται, έτσι ώστε να γλιτώσει φόρο έχει υποπέσει σε παράπτωμα και είναι κατακριτέος; Σοβαρά μιλάτε; Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που έκανε ο Βουλγαράκης. Απλά έκανε χρήση των νόμων της φορολογίας, όπως κάνουν όλοι. Όσοι τον κατακρίνουν στην επόμενη δήλωσή τους να μην υποβάλλουν δικαιολογητικά που μειώνουν το φόρο γιατί έτσι... φοροαποφεύγουν!!! Επιχειρήματα και κατηγορίες που μόνο απο το ΠΑΣΟΚ Γιωργάκη και Καρχιμάκη μπορούν να ακουστούν.

 6. Συμβασιούχος avatar
  Συμβασιούχος 04/09/2008 22:50:55

  @Για γέλια και για κλάματα..
  Υπουργός είναι ο Βουλγαράκης, δηλαδή του αναθέσαμε να είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΜΑΣ, όχι μισθωτός των 15000 για να κάνει όπως κάνουν όλοι.
  Άν θέλει να κάνει όπως όλοι, άς παρατήσει το υπουργιλίκι και τη Μύκονο κι άς έλθει να του μάθω πως τα βγάζεις πέρα με δελτίο παροχής υπηρεσιών (έστω και χωρίς Καραμανλοαλογοσκούφεια χαράτσια) και άς πορεύεται κατά δύναμη. Θα του μάθω να συντάσει και φορολογική δήλωση χωρίς λογιστή (παίρνει αμοιβή και δεν βγαίνω). Και δήλωση ΦΠΑ. Δωρεάν η επιμόρφωση.
  Έχουμε τρελλαθεί νομίζω.

 7. miaouth avatar
  miaouth 04/09/2008 23:02:56

  Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που τόσο φροντίζουν για το μέλλον των παιδιών τους (στερώντας το μέλλον των δικών μας παιδιών), το πρόβλημα είναι η δική μας βλακεία, όσων καταδεχόμαστε να τους δίνουμε την ψήφο μας, άκουσον άκουσον, για να μας εκπροσωπούν.

  "Μπορεί ποτέ καννίβαλος να εκπροσωπήσει τάχα,
  όλα αυτά τα θύματα που έχει στη στομάχα;"

 8. Ανώνυμους avatar
  Ανώνυμους 05/09/2008 00:33:24

  Αυτός ο άνθρωπος περιμένατε να κοιτάξει τα συμφέροντα των πολιτών αντί της τσέπης του?

  Για να θυμηθούμε τον πολιτισμό του ανδρός:
  http://www.youtube.com/watch?v=Zu-u7jhfiUY
  http://www.youtube.com/watch?v=27oclDpecFE&NR=1

  Αποτυπώστε στο μυαλό σας όμως και τη σκηνή με τα πρόβατα που χειροκροτούν και επιδιώξτε να μη βρεθείτε σε τέτοια βλακώδη θέση εσείς και τα παιδιά σας!
  (Άσχετο αλλά προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικές νεολαίες στα πανεπιστήμια είναι "φυτώριο" τέτοιων ανιδιοτελών πολιτικών. Γενικώς είναι μεγάλη "φύρα" για την κοινωνία μας.)

 9. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 05/09/2008 00:44:14

  Το μελλον των παιδιων του!!!!!!!!!!!!

  Ωραια χωρα φτιαχνει να την παραδωσει (οφ σορ κατεληξε) στα παιδια του...

 10. νικος avatar
  νικος 05/09/2008 17:22:10

  Ερώτημα στον κ. Βουλγαράκη από Νεοδημοκράτη (μάλιστα!): αφού κ. Βουλγαράκη δεν είστε businessman αλλά πολιτικός, θα ήθελα να μας πείτε ποιο είναι το έργο σας μέχρι τώρα ως υπουργός; Για ποιες πρωτοβουλίες που πήρατε, ως υπουργός, στους τομείς της ευθύνης σας είστε υπερήφανος;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.