#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/12/2011 07:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βιωσιμότητα του χρέους και βιωσιμότητα της ΝΔΜετά την χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συνάντησης:

 «Έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος  που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

 Ας  πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Πρώτον, έχω μια απορία: η ολοκλήρωση του PSI  εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις που κάνει το δίδυμο Παπαδήμος-Βενιζέλος.  α) εγκρίνει η Ν.Δ. τους μέχρι τώρα χειρισμούς τους ; β) και αν αποτύχουν;

Δεύτερον, γιατί ο Πρωθυπουργός δεν άρχισε τις συναντήσεις από τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ; Δεν στηρίζει την κυβέρνηση; Δεν είναι επικεφαλής του πρώτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος με τους περισσότερους υπουργούς; Περιμένει να δουν τι θα πουν οι άλλοι πρώτα; Τι είδους προνομιακή μεταχείριση είναι αυτή που επιφυλάσσει ο Πρωθυπουργός προς τον προκάτοχό του;

Τρίτον, το μείζον ζήτημα που εντέχνως καλλιεργείται και από συνεργάτες του Πρωθυπουργού δυστυχώς (ο κ. Σταυρόπουλος ειδικότερα) είναι η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Επ’ αυτού η ανακοίνωση της Ν.Δ. δεν λέει τίποτα απολύτως! Τι έγινε; Άλλαξε θέση η Ν.Δ.; Η παράταση από σύντομη, μήπως γίνεται μεγαλύτερη με τον κίνδυνο να μετατραπεί σε ...αόριστη; Ξέρω θα απαντήσουν ότι η ημερομηνία των εκλογών συμφωνήθηκε από τους αρχηγούς!  Έλα μου ντε, που οι άλλοι δυο αρχηγοί συζητούν τώρα αλλαγή της ημερομηνίας. Επομένως, τι θα κάνει η ΝΔ, άν οι άλλοι δυο συμφωνήσουν;

Τέταρτον, οι προϋποθέσεις που θέτει η ανακοίνωση της Ν.Δ. για την ημερομηνία των  εκλογών είναι γενικές και αόριστες! «...η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου ...και του νέου οικονομικού προγράμματος....» Αυτά θυμίζουν ελληνικές καλένδες!  Μας βλέπω να φτάνουμε στο Πάσχα!

Μια ανακοίνωση, λοιπόν, δεν κρίνεται μόνο από αυτά που λέει, αλλά και  από αυτά που παραλείπει να πεί! Και η ανακοίνωση αυτή δεν λέει το σημαντικότερο, δηλαδή το χρόνο προσφυγής στις εκλογές.

Δεν λέει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό: η κυβέρνηση Παπαδήμου υπονομεύεται πρωτίστως από τις «δελφινομαχίες» του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αμετροέπεια Καρατζαφέρη. Δεν έπρεπε να στηλιτευθούν τα φαινόμενα αυτά;

Τέλος, ας είναι λίγο υποψιασμένοι εκείνοι στη ΝΔ γιατί όλο αυτό το σκηνικό «εγκλωβισμό» μου θυμίζει....

Ελπίζω,  προσπαθώντας «να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα  του ελληνικού χρέους» , (που όπως προείπα  εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις Βενιζέλου –Παπαδήμου και όχι από τη ΝΔ), να μην θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της Ν.Δ ...

Αδέξιος Δεξιός 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. koukos avatar
  koukos 24/12/2011 07:46:51

  Αδέξιος Δεξιός
  --
  Χρονια πολλα .Καλες γιορτες.

  Μας βλέπω να φτάνουμε στο Πάσχα!
  ==
  Χα! Πολυ αισιοδοξο σε βλεπω.

  Οι εκλογες στην παρουσα συγκυρια ειναι επιζημιες για το τοπο.
  Δεν το ακουσα ακομη ,αλλα οσονουπω το περιμενω...

  • madprof avatar
   madprof @ koukos 24/12/2011 12:32:17

   Αδέξιε Δεξιέ, μήπως θα πρέπει να αποδεχτούμε τον οικονομικό κοινωνικό (ο.κ.) ιστορικισμό του Μαρξ (κάθε ο.κ. σύστημα δημιουργεί τις προυποθέσεις αυτοκατάλυσής του, απλά επειδή πρέπει να δημιουργήσει τις δυνάμεις εκείνες που θα παράξουν την επόμενη ο.κ. ιστορική περίοδο). Συγκεκριμένα :
   α) ότι, η ανάλυση των θεμελειακών οικονομικών δυνάμεων του καπιταλισμού και η επίδρασή τους πάνω στις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των υποκειμένων των τάξεων οδηγεί σε συσσώρευση πλούτου για μια δράκα ευνοϊμένων της άρχουσας κοινωνικοεπιχειρματοχρηματοτραπεζοπολιτι(στι)κής νομενκλατούρας. Δηλαδή μια αύξηση πλούτου στους ολιγ-άρχεις Του και μια αύξηση της αθλιότητας για την πλέμπα που τους υπηρετεί.
   β) ότι, οι κονωνικές τάξεις, πλην μιας μικρής-ολιγομελούς "αστικής"(=αλητονομενκλατούρα) άρχουσας τάξης, είναι προορισμένες να εξαφανιστούν ή να καταστούν ασήμαντες και η αυξανόμενη κοινωνική ένταση - δυσαρέσκεια θα οδηγήσει νομοτελειακά σε μια Κοινωνική Επανάσταση, με Απρόβλεπτες κατ' εμέ συνέπειες (και όχι στην αταξική κοινωνία του σοσιαλισμού του Μαρξ).
   Μήπως λέω, η κοινωνική χύτρα, στην οποία βρισκόμαστε όλοι, ο καθείς επιπλέων με τα βοηθητικά μέσα επιβίωσης που έτυχε να κατέχει-αποκτήσει, βρίσκεται ένα βαθμό Κελσίου πριν την μεγάλη έκρηξη των κομματοπολτοποιημένων, χρεοκοπημένων, εξαθλιωμένων συμπολιτών μας;
   Ενώ ημείς εικοτο-κοτο-μαχούμε για ΕφιαλταινοΓιωργοΑντωνάκηδες;

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 24/12/2011 12:41:12

    σ.σ. Οι αναφορές στο "Κεφάλαιο" του Μαρξ, είναι από το έργο του Κ. Πόπερ "Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της", αείποτε, φραγγέλιο των εκσυγχρονιστών, υπαιτίων της εσχάτης προδοσίας!

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 24/12/2011 14:53:20

    Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι Ολιγ-άρχεις του προτεκτοράτου σήμερα, προσπαθούν όσο ποτέ άλλοτε να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, εκμεταλλευόμενοι όσο μπορούν την συναισθηματική "επαναστατική ιδεολογία" κοινώς τις ιδεοληψίες της πλέμπας!

 2. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 24/12/2011 07:54:41

  Οι συμβιβασμοί είναι θεμιτοί στην πολιτική ζωή-και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως-αλλά δεν πρέπει να υπερβαίνουν ενα ελάχιστο όριο.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/12/2011 08:31:45

  1) α) Μαλλον τις εγκρινει. β) αν αποτυχουν η ευθυνη ειναι στον Παπαδημο και το Βενιζελο.

  2)Αυτος - ο ΓΑΠ ειναι σιγουρος.

  3) Δεν τη ζητουν επισημως.Ισχυει η συμφωνια του συμβουλιου πολιτικων αρχηγων υπο την προεδρια Παπουλια.Η ημερομηνια 19 Φεβρουαριου ΔΕΝ αναφεροταν στη συμφωνια.Η συμφωνια ελεγε εκλογες οταν ολοκληρωθει η ανταλλαγη των ομολογων.Το 19 Φεβρουαριου βγηκε απο υπολογισμους του Βενιζελου που μπορει να πανε λιγο πισω.
  Αλλα η συμφωνια ισχυει και μπορει να αλλαξει μονο μετα απο νεα συσκεψη των πολιτικων αρχηγων.Γιαυτο η ΝΔ αρνηθηκε τη νεα συσκεψη επειδη υποψιαζεται οτι οι αλλοι θελουν να την αλλαξουν.


  4) Ο Καρα δυσφορει γιατι ενω στην αρχη πανηγυριζε που πηρε υπουργεια τωρα βλεπει οτι χρεωνεται πολιτικο κοστος.


  4)

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 24/12/2011 08:34:40

  Η ανοχη σημαινει αδυναμια και δυστυχως η ΝΔ οδευει προς αυτην την κατευθυνση η οποια θα της στοιχισει εκλογικα!Ειναι αποριας αξιο οτι ουτε επικοινωνιακα δεν φροντιζει να περασει τις θεσεις της .Τι συμβαινει ? Καβαλησαμε το καλαμι της εκλογικης νικης & αυτοδυναμιας χωρις να την εχουμε πετυχει ακομη ουτε δημοσκοπικα ?Νομιζω οτι διαφευγει των στελεχων της ΝΔ {γραμματεων,τομεαρχων κοκ} οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω και κυβερνα μεσα απο τις χιλιαδες των χρυσοκανθαρων του σε Υπουργεια,Οργανισμους ,ΔΕΚΟ ,Ασφ.Ταμεια,,Τοπικη Αυτοδιοικηση κοκ οπου φροντιζει καθημερινα για τις πασης φυσεως τακτοποιησεις των δικων του παιδιων και αυτο περναει στον λαο ως κλεισιμο ματιου για μελλοντικες υποσχεσεις και πιστεψτε με στον Ελληνα πιανει οσο οτιδηποτε αλλο και το ΠΑΣΟΚ το ξερει γιατι μ'αυτο το σημα της κουταλας κυριαρχησε 20 χρονια τωρα!Ξυπνηστε πατριωτες της ΝΔ γιατι η πτωση απο το υπερφιαλο στο εδαφος θα γινει με τοσο γδουπο που θα ανοιξει λακουβα στο εδαφος και μετα αντε ξανασηκωσου απο κει !

  • mike avatar
   mike @ Ραβινος 24/12/2011 11:25:06

   +10000000000000000

 5. alfisti avatar
  alfisti 24/12/2011 08:52:25

  Κάθε μέρα που ο Σαμαράς στηρίζει Παπαδήμο και νέα δανειακή σύμβαση, μεταφράζεται σε κάμποσες χιλιάδες χαμένους ψήφους. Εκεί στη ΝΔ νομίζουν ότι οι πολίτες είναι ηλίθιοι; Δε πειράζει όμως, καθώς πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτονται οι αληθινές προθέσεις!!

  • Psycho avatar
   Psycho @ alfisti 24/12/2011 10:57:15

   O Σαμαράς παρέδωσε τα όπλα και ενδεχομένως και το πολιτικό του πνεύμα , στις 11/11/2011.
   Όλοι έλεγαν τότε πως ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει.
   Και ή χθεσινή ανακοίνωση Μιχελάκη αυτό αφήνει να εννοηθεί, πίσω από την θολή ανακοίνωση.
   Ίσως στενοχωρούνται οι φίλοι του Σαμαρά , αλλά η πραγματικότητα βοά πια.

   • Malraux avatar
    Malraux @ Psycho 24/12/2011 12:29:44

    Πολύ σωστό το σχόλιο. Η ανεξέλεγτη χρεωκοπία θα σκάσει στα χέρια της συγκυβέρνησης κομμάτων- Παπαδήμου για να μοιραστούν και όλοι το κόστος... Καλά Χριστούγεννα!

 6. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/12/2011 08:55:28

  Διαβάζω στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ, οτι ο Παπαδήμος προειδοποιεί: "Σοβαρευτείτε ή παίρνω και εγώ τις αποφάσεις μου!"
  Ωχ!
  Χρόνια πολλά σε όλους,

 7. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/12/2011 08:59:44

  Η είδηση της ημέρας:
  Ο factor είναι αποκλεισμένος στα χιόνια και δεν μπορεί να πεί τα κάλαντα!
  Μαθαίνω οτι σπεύδει συνεργείο ...απεγκλωβισμού και χορωδίας με επικεφαλής τον Δαναό!
  Τολμηρώ τον βλέπω για την ηλικία του..
  Ο Strange μου είπε συνεργάτης μου οτι πήρε το τριγωνάκι του και ενημερώνει τους Θεσσαλονικείς οτι το πουλέν του η Εύα Καϊλή προτείνεται ως ...γυναίκα της χρονιάς!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 24/12/2011 09:05:53

   Καλημέρα και χρόνια πολλά!
   Εγώ από την άλλη μαθαίνω ότι σπεύδει εσπευσμένα ο ΓΑΠ συνοδευόμενος από τηλεποτικό συνεργείο και ζωντανή κάλυψη από το ΜΕΓΚΑ (θυμάστε τις αξέχαστες εκείνες στιγμές?)
   Ο Δαναός πάντως είναι ακμαιότατος.
   Ακούει Τζων Τίκη και Λάκη Τζορντανέλλι όλη μέρα...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/12/2011 09:10:00

    Καλημέρα Γιάννη μου
    Ο Δαναός εντρυφεί στον Ατίκ, τον Τόνυ Μαρούδα και τη Μάγια Μελάγια, ενω φήμες λένε οτι ο Strange κάνει δεύτερη φωνή στη Σαπφώ (Νοταρά)

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 24/12/2011 09:20:17

     Όμως κι αν δυστυχήσεις
     Την πόρτα μου έλα να χτυπήσεις!
     (Αττίκ μουστάκια)

     Μην του προσθέτεις χρόνια του Δαναού χρονιάρες μέρες. Δείξε λίγη στοργή!

     Ο Strange μετά τη μεγάλη επιτυχία της Καϊλή θα αποτραβηχθεί συγκινημένος στο Άγιο Όρος και θα γίνει καλόγερος. Ο αγώνας δικαιώθηκε

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/12/2011 09:28:18

      άδειασε και μια θέση τώρα εκεί στο Ορος!
      Αλλά ο Strange είναι διάβολος, θα οργανώσει καμιά ΚΟΒΑ και θα τα πάρει ο ...παντοδύναμος

     • danaos avatar
      danaos @ Κώστας Ροδινός 24/12/2011 09:34:47

      Τον σκέφτεσαι με ράσο και τριακοσάρι κομποσκοίνι να λέει ψαλμούς στην ιεροκόβα;

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 24/12/2011 09:41:51

      ἔπεσόν τε εἰς τὸ ἔδαφος καὶ ἤκουσα φωνῆς λεγούσης μοι· Strange, Strange, τί με διώκεις;

     • danaos avatar
      danaos @ Κώστας Ροδινός 24/12/2011 09:52:53

      Ιδών δε ο Ηγούμενος ό,τι ουδέν ωφελεί, αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται, λαβών φραγγέλιον εξαπέστειλε αυτόν εις γονυκλισίας τετρακοσίας προς μετάνοιαν!

    • danaos avatar
     danaos @ Κώστας Ροδινός 24/12/2011 09:26:57

     Ο Δαναός μόλις επέστρεψε, αφού έκανε αγρυπνία στα μπαράκια και αφού άκουσε τι ώρες του Όρθρου και ετοιμάζεται να ξεκουραστεί. Όταν μεσούσης νυκτός πληροφορήθηκε τα του Φάκτορα, απέστειλε γκρέιντερ να τον απεγκλωβίσει!
     Εσείς βεβαίως κοιμόσαταν με μελωδίες κλασικών και προκλασικών μουσουργών και ο Srange πηγαίνει τώρα να πάρει το Θράκα με το τρίγωνό του να βγουν στην πόλη!

     • danaos avatar
      danaos @ danaos 24/12/2011 09:57:33

      Μέσα απ΄το Antinews εύχομαι σ' όλους τους γνωστούς κι αγνώστους συνσχολιαστές "ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ danaos 24/12/2011 11:20:25

      Συκοφάντες! Μόλις επέστρεψα οδικώς από Γερμανία, όπου είχα πάει να παραδώσωσ χέρι χέρι το ρεπορτάζ μου στο Σπίγκελ.
      Στο δρόμο άκουγα κασέτες της Νίτσας Τσίτρας.
      Δεν ακούω μοντέρνα, και γιεγέδες τύπου Τζον Τίκι και Ατίκ.
      ΥΓ-Δαναέ, το ακορντεόν σου και στο δρόμο γρήγορα.
      Η κόβα χρειάζεται λεφτά.

     • danaos avatar
      danaos @ danaos 24/12/2011 15:58:43

      Είμαι στημένος απ' το πρωί, αλλά το μόνο που μάζεψα ήταν κρύο και φοντάν!

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ danaos 24/12/2011 16:03:19

      Καλά Χριστούγεννα !!!! Οτι επιθυμείς!!!!! Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους του antinews!!!!!!

     • danaos avatar
      danaos @ danaos 24/12/2011 16:15:25

      Καλά Χριστούγεννα και σε σένα Διαμαντένιε!

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 24/12/2011 09:00:42

  Πολύ Αγαπητή Διεύθυνση, Συνεργάτες, Αρθρογράφοι,
  Σχολιαστές και Αναγνώστες Antinews, είσθε υπέροχοι, μοναδικοί.

  Ευχές Πολλές, για υπέροχα, μοναδικά Χριστούγεννα
  με Υγεία, Οικογενειακή και Προσωπική Ευτυχία, Ασφάλεια, Χαρά.
  Ευχές Πολλές, για Χρόνια Πολλά. Χρόνια Ποιοτικά.

  Ακούστε την Καρδιά σας!
  Επειδή, η Ζωή, εξακολουθεί να είναι πανέμορφη, τρυφερή κι αγνή
  http://bit.ly/fkXPn4

  Αισιόδοξα Πάντα!
  η Dimi

 9. 114 avatar
  114 24/12/2011 09:13:35

  Διαπραγματεύονται να κάνουν βιώσιμο το χρέος αυτοί που ποτέ δεν έκαναν καμιά διαπραγμάτευση καθιστώντας το μη βιώσιμο....
  Αφ΄υψηλού θολή πολιτική , βρίθουσα αντιφάσεων , με το λαό στο καναβάτσο αλλά και περισσότερο υποψιασμένο από ποτέ.
  Η χαρά διαπλοκής ,παρακράτους , δανειστών , λαγών , η συνταγή της ήττας.....

 10. Nikas avatar
  Nikas 24/12/2011 09:20:36

  Οχι αλλη προπαγανδα . Η αληθεια ειναι αυτη:

  Οι αμερικάνικες δυνάμεις κατοχής ανακοίνωσαν την σύλληψη του φακτορα (factorx .in full name)στα περίχωρα του Καιρου. Ο «φακτορας» εδώ και καιρο διέφευγε τη σύλληψη,εμφανιζομενος μονο την νυκτα και μεταμφιεσμενος σε γκουρου. Τελικά βρέθηκε κρυμμένος στο κελάρι ενός καταστήματος φωτογραφικών ειδών σε υπογειο της Συγγρου.. Υπενθυμίζεται ότι ο φακτορας ήταν υπεύθυνος διαδικτύου του κόμματος της Μεσσηνιακης Αδελφοτητος «Η ζωη εν ταφω»και εξ απορρητων του αρχηγου της εν λογω αδελφοτητος. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος των αμερικάνικων δυνάμεων δήλωσε ότι ο φακτορας δεν είναι συνεργάσιμος και το μόνο που είπε στους δεσμώτες του ήταν: “Που με πάτε ρε κουφαλες?.

 11. Geros avatar
  Geros 24/12/2011 09:21:31

  Γιατί τόσο δυσπιστία βρε παιδιά για ένα θέμα που ο αρχηγός νομίζω το έχει κλείσει με τις δηλώσεις του ?
  Που το λάθος στις κινήσεις Σαμαρά ? Είναι σαφής και ξεκάθαρος , στηρίζει μια εθνική προσπάθεια χωρίς να του χρεώνεται η συγκυβέρνηση όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογές.
  Και μικροκομματικά να το δείτε μας συμφέρει κάποια μέτρα διορθωτικά για το 2012 να παρθούν από αυτή την κυβέρνηση μια και η υπομονή του κόσμου εξαντλήθηκε και κάθε νέο μέτρο το βλέπει ως το τελευταίο καρφί στο φέρετρο.

  Χρόνια πολλά , καλά Χριστούγεννα και υγεία σε όλους και στις οικογένειες σας.

 12. γιωργης avatar
  γιωργης 24/12/2011 09:27:28

  Πολύ σωστή τοποθέτηση Κε Ραβίνε όλοι θυμόμαστε ότι ένας απο του λόγους που ο κόσμος της ΝΔ τιμώρησε το κόμμα του ήταν ακριβώς διότι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για τον κόσμο τους σε αντίθεση με τους πασόκους οι οποίοι ακόμα και επι νέας δημοκρατίας όχι μόνο δεν τους πείραξε κανείς αλλά εξακολουθούσαν υπερ αυτών κάθε είδους εξυπηρετήσεις. Φανταστείτε τι γίνεται εδω και δυο χρόνια. Πετάνε και κανα κοκκαλάκι στην ΝΔ έτσι για ξεκάρφωμα.

 13. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/12/2011 09:31:45

  Αισιόδοξο τον βρίσκω τον Αδέξιο Δεξιό!
  Η ...ναυαρχίδα του Φαλήρου μας αποκαλύπτει οτι ο Πρωθυπουργός έχει ...οδικό χάρτη που προβλέπει εκλογές για τον ....Μάϊο!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κώστας Ροδινός 24/12/2011 09:42:14

   Όχι και "ναυαρχίδα" η καθημερινή. Μια εφημερίδα είναι του Πασόκ που εξυπηρετεί τον Αλαφούζο και γνωστοποιεί ορισμένες αμερικανικές θέσεις

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 24/12/2011 09:43:19

    Μη της δίνουμε μεγαλύτερη αξία απ' ό,τι έχει

  • koukos avatar
   koukos @ Κώστας Ροδινός 24/12/2011 09:45:37

   που προβλέπει εκλογές για τον ….Μάϊο!

   ==
   Και το κυριωτερο απλα ...Μαιο.Δεν προσδιοριζεται επακριβως ΠΟΙΟΣ ..Μαιος.

   Δεν αποκλειει καθολου,ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ λεμε,Μαιο 2014 .
   (οπερ και το πιθανωτερο ,ισως και με καποια "μικρη" παραταση για την ..επιτυχια τους προγραμματος)...

 14. ΑΙΟΛΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΟΣ 24/12/2011 09:41:11

  Μέρα με την ημέρα το παιχνίδι οδηγείται εκεί που πρέπει. Το σχέδιο εφαρμόζεται, όπως έχει εφαρμοστεί και στις άλλες χώρες, που έχουν πέσει στα χεριά τους. Ο σκοπός τους, αυτή τη στιγμή είναι το ροκάνισμα της ΝΔ και του Σαμαρά και από, ότι μέχρι τώρα φαίνεται το επιτυγχάνουν, ο Σαμαράς έχει πέσει στην παγίδα . Η επόμενη Κυβέρνηση πρέπει να είναι ελεγχόμενη και να αποτελείται από ανδρείκελα τους. Αν ο Σαμαράς δεν ξυπνήσει, επιτέλους, καληνύχτα στην Ελλάδα. Η νύχτα, όμως θα είναι μακριά και πολύ καταστροφική. Η μέρα, αν υπάρξει θα μας βρει ματωμένους και με κουτσουρεμένη την πατρίδα. Χρειαζόμαστε ηγέτη ο οποίος θα μας βγάλει από το τέλμα, αλλά από ότι φαίνεται ο Σαμαράς αποποιείται ρολό αυτό . Αναμένουμε …………….

 15. George avatar
  George 24/12/2011 09:42:19

  Καλημέρα και χρόνια πολλά στο antinews και στους αναγνώστες του.
  Χωρίς συνωμοσιολογική διάθεση, μέρες που είναι, να επισημάνω και τη χρονική στιγμή που διέρευσε η προφυλάκιση Εφραίμ, πριν τη συνάντηση Σαμαρά - Παπαδήμου. Μπορεί και να ήταν τυχαίο.
  Στηρίζεις ένα κυβερνητικό σχήμα και η κεφαλή αυτού του σχήματος (ο Παπαδήμος) σε καλεί σε συνάντηση προπαραμονές Χριστουγέννων. Μετά από την πρόσφατη άρνησή σου για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και το γενικότερο μπάχαλο που έχει προκύψει από τις διαφωνίες στελεχών του κυβερνητικού σχήματος για δευτερεύοντα θέματα.
  Μετά από τις τσαμπουκαλεμένες δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης (Καψής) για τη βιωσιμότητα και τις αρμοδιότητες της. Μετά από την απειλή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (Βενιζέλου) ότι μπορεί να στηριχθεί αυτή και μόνο από το ΠΑΣΟΚ, αν ΝΔ και ΛΑΟΣ θέλουν να αποχωρήσουν.
  Και βγάζεις μια λιτή ανακοίνωση λες και έκανες μια συνάντηση ρουτίνας με τον Παπαδήμο. Θέλω να ελπίζω ότι αυτό έγινε εξαιτίας των εορτών και ότι μετά από αυτές η ΝΔ θα ξεκαθαρίσει ένα - ένα στη βουλή όλα τα ζητήματα που εύστοχα θέτει ο Αδέξιος.
  Καλά Χρστούγεννα

 16. Mara avatar
  Mara 24/12/2011 09:50:55

  Kαλημέρα, Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

  Αγαπητέ Αδέξιε, το πολιτικό τοπίο είναι κάτι χειρότερο από θλιβερό.
  Οι εκβιασμοί καλά κρατούν και δυστυχώς από ότι βλέπουμε πιάνουν τόπο...
  Από ασαφείς και αινιγματικές δηλώσεις, χορτάσαμε... Όπως επίσης χορτάσαμε από άτολμους τολμηρούς....
  Ξεκάθαρες θέσεις περιμένει ο κόσμος, αλλά άντε να τις βρείς.

 17. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 24/12/2011 09:54:48

  Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Το αρχικό κείμενο θέτει αμείλικτα ερωτήματα και καίριους προβληματισμούς,με ακλόνητη επιχειρηματολογία.Δεν θέλω να επαναλάβω όλα αυτά με άλλα λόγια διότι θα κουράσω.Η Νέα Δημοκρατία αρχίζει,μ' έντεχνο τρόπο,να μετακινείται από τη θέση για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.Δεν γνωρίζω αν αποδειχθεί,τελικά,σωστή η επιλογή αυτή.Από τη δήλωση Μιχελάκη απουσιάζει η επιμονή της παράταξης για εκλογές τη γνωστή ημερομηνία.Φοβάμαι πως θα επιμηκυνθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης.Θα ισχυριστεί κάποιος πως αν γίνουν οι εκλογές πχ δυο μήνες μετά,δεν θα υπάρχει πρόβλημα.Θ'απαντούσα με δυο επιχειρήματα.Πρώτον,ουδέν μονιμότερον του προσωρινού και δεύτερον η παράταξη φθείρεται τρομερά και η περαιτέρω στήριξη της κυβέρνηση Παπαδήμου θα την εμποδίσει να κατακτήσει την αυτοδυναμία.Όταν έρθει η ώρα της κάλπης,αυτά συνυπολογίζονται στη τελική επιλογή του ψηφοφόρου.
  Και κάτι τελευταίο:Οι εξελίξεις μετά τις γιορτές θα είναι σημαντικές και πιθανόν εκρηκτικές.Η χώρα είναι αντιμέτωπη με το φάσμα της πλήρους χρεωκοπίας.Το γνωρίζουν και το αισθάνονται οι πάντες.Η Νέα Δημοκρατία να γνωρίζει πως ΕΑΝ η χώρα χρεωκοπήσει,μετά θα είναι πάρα πολύ αργά.Η χώρα θα εισέλθει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις,κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει οτιδήποτε,με ό,τι αυτό συνεπάγεται ΚΑΙ για το πολιτικό σκηνικό....Μπαίνουμε σ'ένα έτος που θα κριθούν πολλά για το μέλλον της χώρας.Και κλείνω με το εξής:Ψυχική ενότητα και αισιοδοξία.Απαραίτητα συστατικά για την επιβίωση της ταλαιπωρημένης-εξουθενωμένης ελληνικής κοινωνίας και όλων μας.....

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Komis Montechristo 24/12/2011 10:16:59

   Θα συμπληρώσω και κάτι ακόμη,συνέχεια του παραπάνω σχολίου μου.Για να μην χρεωκοπήσει η χώρα,πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό.Από εκει ξεκινά το πρόβλημα.Και το ξεκαθάρισμα ίσον εκλογές ΑΜΕΣΑ.Για να γίνει όμως αυτό πρέπει η Νέα Δημοκρατία ν'απεμπλακεί από τη κυβέρνηση Παπαδήμου.Ήδη,εφημερίδες του φιλομνημονιακού χώρου άρχισαν να περνούν μηνύματα πως ''εκλογές ίσον χρεωκοπία''.Τα γράφαμε εδώ προ ελάχιστων ημερών.Θα συνέβαινε και αυτό.Οι εκβιασμοί ξεκίνησαν...Γι'αυτό και αναφέρω στο παραπάνω σχόλιό μου πως ΕΑΝ χρεωκοπήσει η χώρα,μετά θα είναι πάρα πολύ αργά....ΤΩΡΑ να ξεκαθαρίσει η κατάσταση,ν'αλλάξει το πολιτικό σκηνικό,να φυσήξει ΝΕΟΣ αέρας,να ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ η χώρα....

   • Mara avatar
    Mara @ Komis Montechristo 24/12/2011 10:22:59

    Ποιός άνεμος.. αγαπητέ Κόμη?
    Πολιτική άπνοια βλέπουμε, που προκαλεί κοινωνική ασφυξία.

    • Komis Montechristo avatar
     Komis Montechristo @ Mara 24/12/2011 11:34:16

     Mara,δεν διαφωνώ.Έχεις δίκιο.Η πολιτική ζωή της χώρας δεν εκπέμπει υγεία και υπάρχει κοινωνική ασφυξία,πνιγηρότατη.Ποιος αμφιβάλλει;Γι'αυτό και καταθέτουμε όλοι την αγωνία μας.Οι προβληματισμοί όλων είναι λογικότατοι.

   • Psycho avatar
    Psycho @ Komis Montechristo 24/12/2011 11:45:55

    Komis

    Έχετε , πολλοί από εσάς, καντάρια ευφυίας.
    Απεμπλακείτε από όσους σας τάζουν γουρουνόπουλα και σας σερβίρουν ξινολάχανα τουρσί.
    Είναι κρίμα κι άδικο να περιμένετε τροπικές παραλίες στο Νευροκόπι.

    • Komis Montechristo avatar
     Komis Montechristo @ Psycho 24/12/2011 14:00:23

     Psycho,όλες οι παρεμβάσεις,από δεκάδες σχολιαστών,κινούνται προς ένα και μόνο σκοπό:Η χώρα ν'αναπνεύσει και να δημιουργηθούν,πάλι,προοπτικές ευημερίας και προόδου για όλους.Επίσης,οι πάντες αγωνιούν για το που βαδίζει αυτή η χώρα.Η πατρίδα είναι αντιμέτωπη με τρομακτικά προβλήματα και όλοι,ο καθένας με το δικό του τρόπο,προτείνουν μέσω διάφορων προβληματισμών.Η πατρίδα πρέπει ν'ανασυγκροτηθεί.Από κει και πέρα,όλες οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται και στο τέλος θα κάνουμε πλήρη λογαριασμό.

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ Komis Montechristo 24/12/2011 15:09:45

      Κόμη, χρόνια πολλά! Συμφωνώ απολύτως με τα σχόλιά σου, στέκομαι όμως σε ένα : στον έντεχνο τρόπο που μετακινείται η ΝΔ, (η ανακοίνωνση είναι ουδέτερη) και στο γεγονός ότι η στήριξη στην '' κυβέρνηση'' την φθείρει. Αυτό είναι κοινή διαπίστωση, γιατί όμως; Αυτό που βλέπουμε εμείς οι απ'έξω , δεν το βλέπουν οι έχοντες όλα τα δεδομένα; Δεν νομίζω. Κάτι άλλο συμβαίνει...Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι οι εκδότες ,πάντα ήταν εναντίον της δεξιάς και των ηγετών της και κάθε φορά ,τους τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια τους....Μπέσα το σύστημα ΠΑΣΟΚ, δεν έχει. Μόνο σκληρή και ανελέητη αντιπολίτευση ,με την ανάλογη τακτική , καταλαβαίνει. Οτιδήποτε άλλο, το χρησιμοποιεί για να παίρνει ανάσες και να ξαναζωντανεύει........

     • Komis Montechristo avatar
      Komis Montechristo @ Diamond Angel 24/12/2011 15:29:11

      Διαμαντένιε Άγγελε,χρόνια πολλά.Σε όλα όσα αναφέρεις,δεν έχεις άδικο.Βέβαια,κάποιος θα ισχυριστεί πως η στρατηγική της παράταξης δεν αλλάζει,παρ'όλο που γίνονται κινήσεις τακτικής.Όμως,οι επιμέρους τακτικές,κάποια στιγμή,λαμβάνουν τέλος.Το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα είναι πολύ κρίσιμο και καθοριστικό.Σκέφτομαι διάφορα που δεν θέλω ν'αναλύσω,προς το παρόν.Πάντως,ένα είναι σίγουρο:Οι φιλο-μνημονιακές δυνάμεις τρέμουν το μετά των εκλογών!!Μετά να δεις τι έχει να γίνει....

 18. Πτερέλαος avatar
  Πτερέλαος 24/12/2011 10:29:53

  Το χρέος γίνεται βιώσιμο μόνο με ένα τρόπο: με πολιτικές αποφάσεις. Έτσι που οι "οίκοι αξιολόγησης" και οι "τραπεζίτες" να φάνε τα μουστάκια τους. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Η ΝΔ, όμως, φαίνεται ότι παίζει κι αυτή το παιχνίδι τους και, αρχίζω να θεωρώ ότι, μας κοροϊδεύει. Πρώτα τάσσεται εναντίον της ΠΑΣΟΚικής πολιτικής και κατόπιν σχεδόν κάνει κωλοτούμπα. Κι ας μη μας ξαναπεί ο Σαμ ότι έριξε το ΓΑΠ διότι, (α) το ΓΑΠ τον έριξαν οι εταίρες (συγγνώμη, εταίροι) στις Κάνες και (β) αυτό που ήρθε μετά (Λουκ Παπ) είναι χειρότερο. Αντώνη, δεν πάμε καλά.......

 19. SABI avatar
  SABI 24/12/2011 10:40:03

  ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ...
  Δεν υπάρχει στην πολιτική ιστορια της ανθρωπότητας παράδειγμα δεξιού ηγέτη που να ανέτρεψε το τραπεζιτικό κατεστημένο.
  Στήν Ελλάδα την Αντίσταση στο Χίτλερ την οργάνωσε η Αριστερά.
  Την Αντίσταση στη Χούντα επίσης την οργάνωσε η Αριστερά.
  Την Αντίσταση στις Τράπεζες φαίνεται οτι πάλι θα οργανώσει η Αριστερά (έστω και με υπερήλικες ηγέτες).
  Μήπως πρέπει να πάμε μαζί τους όπως τότε ? Κι αν θέλει να συμμετάσχει και ο Σαμαράς, ευπρόσδεκτος. Κανείς δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό του.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ SABI 24/12/2011 14:31:36

   Μια καραμέλα ακόμα για την αντιστασιακή τάχα μου ιδεολογία της Αριστεράς.

   Η οποία πάντα κινήθηκε με νταβατζήδες και με ξένες ιδεολογίες χωρίς κανένα έρεισμα στην ελληνική λαϊκή παράδοση.

   Το ΚΚΕ την εποχή του ΕΑΜ με νταβατζή το Κ.Κ. της Σοβιετικής Ένωσης και με ιδεολογικό υπόβαθρο την ξενόφερτη μαρξιστική ιδεολογία.

   Επί Χούντας η Αριστερά με νταβατζή τον Ανδρέα Παπανδρέου (εκ του ασφαλούς από το εξωτερικό) ο οποίος λίγο αργότερα ενσάρκωσε την ικανοποίηση του κόμπλεξ κατωτερότητας όσων αριστερών των πίστεψαν δίνοντάς του παντοδυναμία από το 1981. Η σημερινή κατάντια είναι αποτέλεσμα της "επαναστατικότητας" της Αριστεράς της οποίας οι αγώνες από τον Β΄ ΠΠ και μετά είχαν ως αποκορύφωμα την εδραίωση του πασοκοπαπανδρεϊσμού / αμοραλισμού / ρεβανσισμού, αυτού του πολιτικού καρκινώματος που εμπότισε την ελληνική κοινωνία, τους ίδιους τους Έλληνες δυστυχώς, οι οποίοι για να γιάνουν από την αρρώστια αυτή έπρεπε να φτάσει η πατρίδα τους στην πτώχευση.

   Τέλειωσε το παραμυθάκι της Αριστεράς. Όπως τέλειωσε και η σκοπιμότητα διαχωρισμού των πολιτών σε αριστερούς και δεξιούς.

   Τώρα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: έχουμε να κάνουμε με όσους καταφάσκουν την ελληνικότητα και την ιστορική προοπτική της για τώρα και στο μέλλον και με όσους αντιθέτως πιθηκίζουν σπασμένες λέξεις από ξένες γλώσσες (κατά τον Σεφέρη).

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 24/12/2011 14:36:13

    όσων αριστερών τον πίστεψαν

 20. Ταραχή avatar
  Ταραχή 24/12/2011 10:51:55

  Καλά ότι μας δουλεύουν δεν το πήρατε χαμπάρι;Κρίμα γιατί από ότι καταλαβαίνω είστε και μορφωμένα και μεγάλα άτομα.Τις φοβούνται τις εκλογές στην παρούσα χρονική στιγμή.Φοβούνται πως το εξελισσόμενο σχέδιο διάλυσης της χώρας θα ανακοπεί και δεν το θέλουν.Γιαυτό όλα αυτά τα τερτίπια,και οι ανά εβδομάδα αλλαγές θέσεων των τριών σωματοφυλάκων της εφαρμογής του σχεδίου.Μάλλον όχι των τριών των δύο καλύτερα και περισσότερο της Νέας Δημοκρατίας.Τα εκλογικά ποσοστά δεν τους δίνουν περιθώρια σχηματισμού μιας κυβέρνησης έστω και με τους ίδιους εταίρους.Μας ρίχνουν και από καμιά διαφωνία έτσι για το θεαθήναι στο υπουργικό συμβούλιο και όλα καλά.Εμείς φταίμε όμως κανείς άλλος.Ο καθένας ας αναρωτηθεί γιατί φταίει και πόσο.

 21. Dimitris avatar
  Dimitris 24/12/2011 11:05:18

  Οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου τελεία και παύλα.

  Απλά η κυβερνητική πλειοψηφία των 255 βουλευτών (αλήθεια είναι και της Ντόρας μέσα εκεί?) θα ψηφίσει έναν νόμο που θα καταργεί την 19 Φεβρουαρίου από το ημερολόγιο.Από τις 18 το βραδύ θα ξυπνήσουμε στις 20.

 22. KAIROSKOPOS avatar
  KAIROSKOPOS 24/12/2011 11:33:32

  χρονια πολλα σε ολους!

  Δηλαδη θα ολοκληρωση το καταστροφικο εργο η κυβερνηση Παπαδημιου(ο δολοφονος με το σιγαστηρα) και μετα θα κανουμε εκλογες για να αναλαβει η ΝΔ μια χωρα που θα την εχουνε δεσει για δεκαετιες.....

  Τα δίνουμε... όλα

  Σύμφωνα με τις έως τώρα - εν πολλοίς δημοσιευμένες - πληροφορίες:

  1. Τα νέα ομόλογα θα έχουν το ίδιο νομικό καθεστώς με το αναμενόμενο δάνειο - που θα δοθεί στο πλαίσιο του PSI - των 130 δισ. ευρώ συνολικά από το προσωρινό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (EFSF). Δηλαδή θα τους δώσουμε ομόλογα «πρώτης εξασφάλισης», κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοχοί τους, στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο μιας ελληνικής κατάρρευσης, εγγυημένα θα έχουν λαμβάνειν.

  Και όχι μόνο θα έχουν λαμβάνειν, αλλά, εφόσον αληθεύουν - και... γιατί να μην αληθεύουν; - οι πληροφορίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί, τα νέα ομόλογα θα έχουν «ρήτρες υπεραπόδοσης» (GDP warrants) σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ύφεση και αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ πάνω από ένα ποσοστό. Κοινώς, αν υποτεθεί ότι η χώρα μας καταφέρει να βγει από την ύφεση, θα πληρώσει επιπλέον «μίζα» στους δανειστές της. Συνεπώς, η όποια «ονομαστική» συμφωνία σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι η τελική.

  2.Ως εκκρεμότητα φέρεται να παραμένουν στο τραπέζι δύο σημαντικές παράμετροι: το επιτόκιο των νέων ομολόγων και η διάρκεια. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της οικονομικής ιστοσελίδας Euro2day την Τρίτη:

  «Οι ομολογιούχοι έχουν καταθέσει νέα πρόταση που προβλέπει κλιμάκωση των επιτοκίων για τα νέα ομόλογα. Ειδικότερα η πρόταση προβλέπει τα νέα ομόλογα να ξεκινούν με κουπόνι 4%, που θα ισχύει για τα πρώτα τρία κρίσιμα χρόνια και θα κλιμακώνεται στο 4,5% για την επόμενη πενταετία (έως το 2020) και στο 5% για το υπόλοιπο της διάρκειας του δανείου».

  Κοινώς, αφού η κύρια επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή επιμήκυνση, μπορούμε βασίμως να συμπεράνουμε, ύστερα από τις ισχυρές ελληνικές δεσμεύσεις ως προς το νομικό καθεστώς, ότι αυτή θα επιτευχθεί λόγω ελκυστικού για τους δανειστές επιτοκίου.

  Κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα καταλήγει σε έναν δανεισμό με όρους ανάλογους αυτού από την τρόικα και μάλιστα με διάρκεια πολύ μεγαλύτερη. Συνεπώς και σε πολυετείς δεσμεύσεις λιτότητας, αποστράγγισης της οικονομίας και πολιτικής επιτροπείας, οι οποίες έτσι ή αλλιώς περιλαμβάνονται στο νέο ευρωσύμφωνο.

  Ως συμπλήρωμα της «πρώτης εξασφάλισης» έρχεται και η οριστικοποίηση της υπαγωγής των νέων ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο (το «δίκαιο των δανειστών», το οποίο θα κάνει σχεδόν ακατόρθωτη – ή τουλάχιστον απείρως δυσκολότερη – μια μελλοντική διαχείριση του συνόλου σχεδόν του χρέους με ελληνικούς όρους).

  Δεδομένου ότι η ολοκλήρωση του PSI, με «μείωση του χρέους» κατά 100 δισ. ευρώ περίπου, είναι η προϋπόθεση για τη λήψη του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ από το EFSF, το οποίο θα έχει επίσης όρους «πρώτης εξασφάλισης», όπως άλλωστε και το δάνειο της τρόικας, η εικόνα την επαύριον τής – υποτίθεται επωφελούς – συμφωνίας θα έχει ως εξής:

  Το δάνειο από την τρόικα (110 δισ. ευρώ), τα 75 έως 100 δισ. των νέων ομολόγων και το νέο δάνειο από τον EFSF (ή μήπως... από το ΔΝΤ;) των 130 δισ. (αν τελικά δοθεί!) θα είναι απολύτως δεσμευμένα από τους δανειστές, με το δίκαιο που τους εξυπηρετεί, με επιτόκιο γύρω στο 5%, με ρήτρες αύξησης σε περίπτωση ανάπτυξης και επιπλέον θα υπάγονται στο βρετανικό δίκαιο ώστε να μην μπορεί η Ελλάδα στο μέλλον να το μειώσει μονομερώς.

  Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία δρομολόγησε τη χρεοκοπία, παρέλαβε ένα χρέος γύρω στα 330 δισ. ευρώ, «ελεύθερο» από νομικές ρήτρες, το σκλάβωσε με την τρόικα και τις δανειακές συμβάσεις για τα πρώτα 110 δισ. ευρώ και έρχεται σήμερα η διάδοχη κυβέρνηση Παπαδήμου να αφήσει πίσω της φεύγοντας ένα πολύ μεγαλύτερο – λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα ομόλογα που δεν περιλαμβάνονται στο PSI -, αλλά απολύτως εξασφαλισμένο για τους δανειστές.

 23. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 24/12/2011 11:46:08

  ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ: Αυτό είναι το θέμα Αδέξιε Δεξιέ! Αν διαβάσεις κάποιο σχόλιο του Κώστα Ροδινού θα δεις πως ο Παπαδήμος απειλεί τους πολιτικούς μας αρχηγούς πως θα πάρει τις δικές του αποφάσεις! Για πες μου Αδέξιε Δεξιέ: Αξίζει ο Ελληνικός λαός να του συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο οι δήθεν ηγέτες του; Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα! CHANGE OF A DOLLAR: http://www.youtube.com/watch?v=9DXL9vIUbWg&feature=youtube_gdata_player

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Χρήστος Δημάρης 24/12/2011 13:24:31

   Περισσότερο από εκπληκτικό...Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα!

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Χρήστος Δημάρης 24/12/2011 14:05:59

   Κρινόμαστε από τις πράξεις μας.Κρινόμαστε κάθε μέρα.
   Αυτά που μένουν είναι μόνο κάποιες αναμνήσεις και οι καλές πράξεις.
   Το πνεύμα των Χριστουγέννων θάπρεπε νάναι διάχυτο όλο το χρόνο,
   κι όχι μόνο το Δεκέμβριο.
   Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη φλόγα του πνεύματος αυτού μέσα μας,για να παίρνουμε δύναμη, και να βοηθούμε αυτούς που μας χρειάζονται.
   Τα μάτια που κλαίνε ας τα φιλάμε,και την καρδιά που τρέμει ας την αγγίζουμε, χαρίζοντάς την ζεστασιά πούχουμε μέσα μας.
   Κι από τα ξένα κτυπούν καρδιές για την Ελλάδα,αυτοί που ξέρουν...
   γνωρίζουν ότι τους αγαπαμε...κι ότι έχουμε τους νοιαζόμαστε.
   Καλά Χριστούγεννα σε όλους .

 24. Βεντούζα avatar
  Βεντούζα 24/12/2011 11:58:15

  Βιωσιμότητα της ΝΔ με στήριξη Παπαδήμου και εκλογές αν και όταν... Καλά σαράντα.

 25. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 24/12/2011 12:21:24

  Ευστοχότατοι οι προβληματισμοί...δε θέλω όμως να πιστέψω ότι η εξαρχής συμφωνία για τις 19 Φεβρουαρίου ήταν ''στάχτη στα μάτια''...ίσως ο Πρόεδρος κάτι να περιμένει, ίσως..υπομονή υπάρχει, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη...
  ΥΓ: Φάκτορα, ο πατέρας μου για 25 χρόνια ήταν χειριστής γκρέιντερ στη Νομαρχία...να του πω κάτι;;;;;;;;; 2 μέτρα χιόνι είναι παιχνιδάκι γι' αυτόν...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΕΥΑ 24/12/2011 13:41:16

   Έσπευσε ήδη ο Δαναός με 2 φτυάρια και ένα Μεταξά πεντάρι!
   Και κουραμπιέδες Μουδανιών!

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Strange Attractor 24/12/2011 13:51:39

    Τριάρι ήταν το Μεταξά,εμείς αυτό χρησιμοποιουμε στο
    εστιατόριο που εργάζομαι (βάζοντας λίγη ζάχαρη μέσα) κάνοντάς το φλαμπέ για να χαίρονται οι Γερμανοί !
    Οι δε κουραμπιέδες ήταν περσινοί,και τους είχε κρατήσει μήπως και του τελειώσουν οι πέτρες....
    Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί εάν μαζί με τα φτύαρια πήρε και τα κουβαδάκια του !

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Strange Attractor 24/12/2011 14:29:08

    Εγώ παιδιά έμαθα ότι μαζί του έφερε κι επτά σωβρακοφανέλες, δώρο από τα κορίτσια του ΚΑΠΗ...Δεν αστειεύεται ο χιονιάς...!

 26. ioannis33 avatar
  ioannis33 24/12/2011 12:25:07

  Θα περιμέναμε απο τη ΝΔ,σε αυτήν την χρονική και πολιτική στιγμή,να έχει τον πιο δυνατό λόγο ως η μόνη καθαρή πολιτική λύση.Το ότι δεν ξημερώνει στα κανάλια και δεν βραδιάζει στια εταιρίες δημοσκοπήσεων,δεν είμαι σίγουρος οτι πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.Και εγώ ήμουν αντίθετος στην κυβέρνηση των τριών.Γιατί να δεχτείς να έχεις φθορά;Γιατί να τους δώσεις παράταση ζωής και λόγο ύπαρξης;Καλως ή κακώς η ΝΔ αποφάσισε να το πράξει.Καλώς ή κακώς αποφάσισε να το στηρίξει.Και δεν μπορει τώρα συνεχώς να υπονομεύει ένα καθεστώς που συμμετέχει και αυτή.Τώρα χρειάζεται ''πολιτική υπομονή'' και ''πολιτική ευγένεια''.Ομως επειδή είμαστε το μοναδικό πρόβατο σε ένα μαντρί με λύκους,καλό είναι να φυλάμε τα νώτα και να είμαστε προσεκτικοί και να θυμίζουμε συνεχώς μια ημερομηνία!!!

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ ioannis33 24/12/2011 13:26:16

   Ιωάννη η δική μας υπομονή όμως δεν παρουσιάζει τέτοιες αξιοθαύμαστες αντοχές.Και κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος μας.Έχουμε εξουθενωθεί οικονομικά και κανένα δεν φαίνεται να του νοιάζει.Πόσο να αντέξουμε ακόμη;Δες γύρω σου και θα καταλάβεις τι εννοώ.

 27. blue nile avatar
  blue nile 24/12/2011 12:32:01

  Χρόνια πολλά σε όλους.

  Φαίνεται ότι η στάση του Σαμαρά να στηρίξει κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει επιφέρει ακόμα στη ΝΔ σημαντικές απώλειες . Πολύ φοβάμαι ότι η όποια παράταση της ημερομηνίας των εκλογών πέραν της 11ης Μαρτίου θα αποτελέσει το Βατερλώ του Σαμαρά.
  Θα δείτε ότι στις πρωτοφανείς διαμαρτυρίες που θα λάβουν χώρα την 25η Μαρτίου στο στόχο θα είναι και οι πολιτικοί της ΝΔ. Όχι και τόσο αυθόρμητα βέβαια αλλά το κλίμα θα δημιουργηθεί.
  Προσωπικά πλέον μπορώ να κατανοήσω την συναίνεση του Σαμαρά. Με τίποτα όμως δεν θα μπορούσα να δεχτώ μια σημαντική παράταση.
  Υποτίθεται ότι πλέον έχει ένα σημαντικό μοχλό πίεσης: την συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ούτε χρεωκοπία μπορούν να του χρεώσουν ούτε τίποτα . Αντίθετα μπορεί να τους καταγγείλει για ύποπτη ασυνέπεια και υποκρισία και να αποστασιοποιηθεί. Μη μου πείτε δε ότι κάνει ότι για το καλό της χώρας γιατί αυτό μπορεί να έρθει μόνο με Σαμαρά αυτοδύναμο πρωθυπουργο.
  Οπότε εκεί είναι η στόχευση.

  Χρόνια πολλά και πάλι.

 28. madprof avatar
  madprof 24/12/2011 12:59:29

  "Η καθιέρωση θεσμών για τον δημοκρατικό έλεγχο των κυβερνώντων, Αποτελεί την Μόνη Εγγύηση, για να λειτουργήσει η Δημοκρατία και για την εξάλειψη της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των αδυνάτων της κοινωνίας"
  Κ. Πόπερ

 29. Franz avatar
  Franz 24/12/2011 13:31:56

  Μια παρατηρησούλα: η βιωσιμότητα του χρέους και της χώρας είναι άσχετη από την βιωσιμότητα της ΝΔ, που όλοι εδώ στηρίζουμε. Ο τίτλος είναι λίγο άστοχος και μόνο ζημιά κάνει στη δεδομένη χρονική στιγμή, που η παράταξη τελεί υπό ασφυκτική πίεση.

  Ευχαριστώ για τον χώρο σας.

 30. captain avatar
  captain 24/12/2011 14:28:23

  Δεν εχει ξανασυμβει τετοια ανατροπη σε ενα μηνα. Καποια πολιτικα σκουπιδια τυπου Βενιζελου Παπαδημου και Διαπλοκης γλεντανε ανετα έναν πανισχυρο προ ενος μηνός πολιτικό αρχηγό. Στην ουσια ο Σαμαρας αποδεχεται/επιτρεπει να κυβερνουν αλλοι οι οποιοι θα κρινουν αυτοι το χρονο των εκλογων κατα τα συμφεροντα τους! Θανασιμος κινδυνος! Ο Σαμαρας έχει αντιληφθεί οτι τον Απριλιο πάει για ένα 28-30% αντί για ένα 35+%; Αν, ναι, καποιοι βουλευτες πρεπει να κινηθουν. Αλλωστε "Τι ειχαμε -τι χασαμε". (Τι 27% τι 32%, παντα πρωτο κομμα). Υπαρχει και η Τιμη. Ακομη και εαν οι εκλογες γινουν τελικα μεσα στο Μαρτη (οχι εντελως παραλογο), η αποδομηση παπαδημου για να μη τον βρουμε μπροστα μας πρεπει να αρχισει απο τωρα με σποραδικα πυρα. Επισης καποιοι βουλευτες να δηλωνουν οτι ξεκινουν την προσωπικη τους προεκλογικη εκστρατεια στις 10 Φεβρουαριου. Η ΝΔ πρεπει να δειχνει οτι δεν δεχεται μαθηματα απο ξοφλημενα κομματα και μηντια.

 31. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 24/12/2011 17:21:45

  ΑΝΤΩΝΗ, ΞΥΠΝΑ ΜΕ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΒΛΕΠΩ ΕΦΙΑΛΤΗ !!!!!
  ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΕΙΛΟΙ, ΤΟΣΟΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ Ν' ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΕΙ ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ??
  ΑΝΤΩΝΗ, ΠΕΣ ΚΑΤΙ...... ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΩ ΤΗ ΦΛΥΑΡΗ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ???

 32. καβουρας avatar
  καβουρας 24/12/2011 20:03:29

  Ρε παιδιά μη βιάζεστε τόσο πολύ όλοι θα πάρετε το κοψιδάκι σας. Ολο εκλογές θα έχουμε από εδω και πέρα με πλήρη Ιταλοποίηση (κανένα κόμμα πάνω από )25-30%). Επιπλέον μη ξεχνάτε οτι η ΝΔ ήταν , είναι και θα είναι αστικό κόμμα. Οσοι ονειρεύονται κονσερβοκουτια, επαναστάσεις και άλλες καταστάσεις στο καλό να ψηφίσετε κάτι άλλο, όχι ΝΔ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.