#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2008 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βιομηχανία κτηματολογίου

Διπλή και γιγαντιαία εισπρακτική επιχείρηση, που ξεπερνά συνολικά το μισό δισ. Ευρώ, έχει στηθεί με αφορμή τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Eθνικό Κτηματολόγιο. Από τη μια το επίσημο κράτος, που εισπράττει σε πρώτη φάση τέλος 35 ευρώ για κάθε εμπράγματο δικαίωμα που δηλώνεται στο Κτηματολόγιο. Από την άλλη ένας πελώριος μηχανισμού ιδιωτών, που συντάσσει και διεκπεραιώνει τις δηλώσεις ιδιοκτησίας έναντι αδράς αμοιβής, η οποία κυμαίνεται ανάλογα με την περίπτωση από 30 έως 150 ευρώ. Η Κτηματολόγιο Α.Ε., δηλαδή το Κράτος αναμένεται να εισπράξει από την γιγαντιαία αυτή επιχείρηση περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, που επισήμως λήγει η προθεσμία κατάθεσης των δηλώσεων. Ενώ οι ιδιώτες που αναλαμβάνουν τη σύνταξη και διεκπεραίωση των δηλώσεων αναμένεται να κάνουν τζίρο της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ και παραπάνω. Έτσι ο συνολικός λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες φτάνει και ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=44889

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 18/07/2008 17:08:11

  Η Ελληνική Δημοκρατία Α.Ε. κάθε χρόνο μπαίνει μέσα. Οι φελλοί που έχει είναι λιγότεροι από τις τρύπες της βάρκας που μπαίνουν νερά. Εξάλλου από το 1821 μέχρι σήμερα το ταμείο είναι μείον. Για δύο αιώνες τόσοι και τόσοι δεν το κατάφεραν, αυτοί θα αλλάξουν αυτή την παράδοση? Οι άνθρωποι είναι ρεαλιστές.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/07/2008 17:17:09

  Στην Αγγλία που δεν είχαν κτηματολόγιο έβγαλαν ένα νόμο τη δεκαετία του 70 και είπαν ότι κάθε ακίνητο που μεταβιβάζεται ή κληρονομείται πρέπει να καταχωρηθεί στο κτηματολόγιο αμέσως μετά τη μεταβίβαση ή κληρονομία. Αυτό σήμαινε σε απλά Ελληνικά ότι σε 30-40 χρόνια το 90% των ιδιωτικών ακινήτων έχουν αλλάξει χέρια και έχουν καταχωρηθεί χωρίς πολύ φασαρία. Απομένουν τα ακίνητα των εταιριών, εκκλησίας και κράτους. Αυτά βγάζεις ένα πρόγραμμα με συνεννόηση και τα καταχωρούν σιγά σιγά.

  Στην Ελλάδα είμαστε μάγκες. Αφού φάγαμε τα φράγκα της ΕΕ βάλαμε τον κόσμο να τρέχει.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/07/2008 17:18:18

  πολλή φασαρία πιο πάνω (σόρρυ λάθος)

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/07/2008 21:31:52

  κ.κ. Κλάρα και Εξάκτινο,

  απόλυτα σύμφωνο με βρίσκουν τα γραφόμενά σας. 'Ηδη έγραψα σχετικά και με την ευκαιρία αυτή επανέρχομαι.

  Πρώτον

  το έργο της ηλεκτρονικής καταγραφής είναι δύσκολο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι, πολλά θα περιπλέξει, αφού άπειρα ελληνικά συμβόλαια απο την τουρκοκρατία είναι ασαφή. Το περίφημο (για παράδειγμα): 25 στρέμματα Ή ΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.

  Δεύτερον

  το ίδιο το Δημόσιο δέν γνωρίζει τις εκτάσεις του
  δασικές, αιγιαλού, δημοτικές κ.λ.π.

  Τρίτον

  άπειρα κτίσματα είναι χωρίς οικοδομική άδεια, ολόκληρα ή προσθήκες. Πολλά είναι λυόμενα, δηλαδή μπορούν να αλλάξουν θέση

  Τέταρτον και εξοργιστικόν

  ο Λαλιώτης έφαγε μεταξύ πολλών άλλων και τα χρήματα που έδωσε στην χώρα μας η Ε.Ε. για την σύνταξη του κτηματολογίου, που πληρώνουμε σήμερα για δεύτερη φορά. Πρόκειται για ακόμα ένα σκάνδαλο που κουκουλώνεται αφού ΚΑΝΕΙΣ δέν αντέδρασε στα κερατιάτικα του Σουφλιά.

  με εκτίμηση

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.