10/02/2009 14:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βιβλική καταστροφή


____________________________________________________________________________________________
Εικόνα βιβλικής καταστροφής παρουσιάζουν οι καμένες εκτάσεις στη Νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου εκτυλίσσεται μια τραγωδία άνευ προηγουμένου. Οι νεκροί από τις πυρκαγιές αυξάνονται από ώρα σε ώρα καθώς ανακαλύπτονται συνεχώς πτώματα μέσα στα αποκαΐδια. Ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 200 και ενδέχεται να αυξηθεί, δεδομένου ότι υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Μελβούρνη, η οποία εδώ και πολλές ημέρες δοκιμάζεται από εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους.

Βγαίνει λοιπόν ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος από τη Μελβούρνη σε αθηναϊκό Ραδιόφωνο και περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνουν. Ο παρουσιαστής της εκπομπής στο άκουσμα των δεκάδων νεκρών και της βιβλικής καταστροφής ερωτά: «Καλά και η κυβέρνηση τι κάνει; Δεν φταίει;»! «Παγωτό» ο συνάδελφός του από την Αυστραλία. Μόλις συνειδητοποιεί την ερώτηση απαντά απορημένος: «Μα, τι φταίει η κυβέρνηση...τι να κάνει όταν καίγονται εκατομμύρια στρέμματα...κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό»!!!

Να πέσει η κυβέρνηση ρε Αυστραλέ, που θα μας πεις ότι δεν φταίει η κυβέρνηση...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pyroterrorism avatar
  pyroterrorism 10/02/2009 14:41:37

  Ανακοινώθηκε απο την κυβέρνηση της Αυστραλίας ότι πρόκειται για οργανωμένο εμπρηστικό σχέδιο και ήδη διαρρέεται για "Ισλαμική πυροτρομοκρατία" κατά το παράδειγμα της Ελλάδα και της Καλιφόρνια το 2007.

  Η Ελλάδα ήταν το πεδίο δοκιμής..από ότι φαίνεται

 2. matakis avatar
  matakis 10/02/2009 14:55:07

  Στα σοβαρά κράτη ο κόσμος αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με σύνεση και σοβαρότητα. Στα μπουρδέλα κράτη, οι πελάτες αναζητούν ευθήνες στις πουτάνες και οι πολιτικές τσατσάδες ζητάνε εκλογές εδώ και τώρα...
  Απλά πράγματα...

 3. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 10/02/2009 14:57:00

  Ας ελπίσουμε να μην γίνει πεδίο λαμπρό για ορισμένους να αρχίσουν τις συγκρίσεις σε "φωτιές" και "κυβερνήσεις".
  Η τεράστια καταστροφή σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες απώλειες ας μην γίνει αφορμή για ανόητες αντιπαραθέσεις.
  Ας παραμείνουμε για μία φορά βουβοί.

 4. Rogue avatar
  Rogue 10/02/2009 15:00:28

  Να πάει και ο Γιωργάκης να περπατήσει με μπουφανάκι στα καμένα! Όταν ο Πολύδωρας (που έχει ρίξει πολλά ρελέ, δεν λέω)έλεγε για στρατηγό άνεμο, είχε δίκιο ο άνθρωπος. Τέτοιο μέγεθος φυσικού φαινομένου δεν συγκρατείται.

  Βέβαια, για να θυμηθούμε τα δικά μας, άναψαν ταυτόχρονα κάτι εκατοντάδες εστίες, από όλες τις πλευρές των βουνών. Στην Αυστραλία δεν ξέρουμε πως έγινε.

  Και αν κάποιος νομίζει πως δεν μας αφορά, πλανάται μακράν. Όλος ο πλανήτης είναι ένα ενιαίο κλιματικό σύστημα. Είτε συντελείται καταστροφή στα δάση του Αμαζονίου (βλέπε πολυεθνικές), στην Αυστραλία, στην Ανταρκτική ή στις στέππες της Σιβηρίας, το ίδιο είναι. Το μόνο που αλλάζει, είναι ο χρόνος που η επίπτωση θα φτάσει εδώ.

 5. Κοινή λογική avatar
  Κοινή λογική 10/02/2009 15:04:02

  Στα σοβαρά κράτη οι σοβαρές κυβερνήσεις τους αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους με σύνεση και σοβαρότητα, τόσο κατά τη διάρκεια της καταστροφής όσα και κατά την αποκατάσταση. Στα μπουρδέλα κράτη, οι ταλαίπωροι υπήκοοι γράφουν ότι τους βολεύει κατα περίπτωση...
  Απλά πράγματα…

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/02/2009 15:04:43

  @ 3 Καλό είναι να τίθενται οι αντιθέσεις των κοινωνιών επί τάπητος. Το παράδειγμα της ανάρτησης έχει και καλή και κακή πλευρά. Το ότι δεν τα ρίχνουν όλα στην κυβέρνηση οι Αυστραλοί δεν είναι τυχαίο. Οι μισοί δεν γνωρίζουν καν ποιός είναι ο πρωθυπουργός τους. Είναι απολιτικοί με ότι αυτό σημαίνει για την "πρόοδο" της κοινωνίας τους. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλα ισχυρά κράτη. Απ`την άλλη πάλι και εμείς που είμαστε σουπερ πολιτικοποιημένοι τι καταλάβαμε; Απ`τον Άνα στον Καιάφα πάμε σε κυβερνητικό επίπεδο και ζούμε από τις επιδοτήσεις και την παραοικονομία. Όσο για τις δικές μας φωτιές, ή οι Τούρκοι πράκτορες φταίνε ή η κυβέρνηση. Ποτέ εμείς και η ελαφρότητά μας (βλ. αναμμένα τσιγάρα, σκουπίδια, οικοπεδοφάγους κλπ)

 7. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 10/02/2009 15:08:20

  @ Strange Attractor,
  Δεν θα διαφωνήσω με τέτοιου είδους σχόλια, αρκεί να παραμείνουν σε τέτοιο επίπεδο.

 8. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 10/02/2009 15:09:53

  Και για να μην παραξεγηθώ, δεν θα καθορίσω εγώ το επίπεδο. Ελεύθεροι ειμαστε όλοι μας, να το καθορίσει ο καθένας μόνος του.

 9. Αριστείδης avatar
  Αριστείδης 10/02/2009 15:15:05

  Τιιιιιι; Σενάρια ασύμμετρων απειλών και τρομοκρατίας; Τι λέτε ρε Αυστραλάκια (όπως Αμερικανάκια); θα σας περιλάβουν ο Πάσχος με τον Τσίμα και ούτε ψύλλος στον κόρφο σας!

 10. ... avatar
  ... 10/02/2009 15:23:01

  Strange Attractor, δεν είμαστε ακριβώς πολιτικοποιημένοι σα κοινωνία. Είμαστε μια ανάμειξη παραπολιτικοποίησης-κομματικοποιήσησης-στρουθοκαμηλισμού.

 11. Helmut avatar
  Helmut 10/02/2009 15:52:56

  Ο Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσαν πριν από λίγο ότι σε κίνηση αλληλεγγύης, η Ελλάδα στέλνει επειγόντως ουσιατιστική βοήθεια και τεχνογνωσία στην Αυστραλία για την συμβολή στην επιτυχή καταπολέμηση των πυρκαγιών.

  Βασικά, θα στείλει τον Βύρωνα Πολύδωρα.

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/02/2009 16:37:48

  Ανεξάρτητα από τις αιτίες της καταστροφής, η απορρύθμιση της κλιματικής ισορροπίας είναι πια εκτός ελέγχου.

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/02/2009 16:57:01

  @10 συμφωνώ

  @11 καλό!!! (Και τον Λιάπη)

 14. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 10/02/2009 17:19:29

  Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν δίκιο οι Αυστραλοί που δεν ρίχνουν ευθύνες στην κυβέρνησή τους και δεν έχω εγω που ρίχνω.
  Και στο κάτω κάτω,ο πλανήτης κατάντησε σε αυτό το χάλι εξ αιτίας κυβερνήσεων που δεν είχαν ευθύνη.

 15. ariel avatar
  ariel 10/02/2009 18:37:45

  Rogue
  Με μπουφανάκι δεν πήγε ο Γιώργος στα καμένα. Αλλος πήγε, για μισή ωρίτσα και έφυγε σαν κηνυγημένος. Για να θυμόμαστε και τι λέμε.

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/02/2009 18:52:46

  Οι Αυστραλοί και οι περισσοτεροι προηγμενοι λαοί του κόσμου εχουν επίγνωση των ορίων των δυνατοτητων του ανθρωπου απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.
  Ο ορος act of God που χρησιμοποιειται για τις φυσικές καταστροφές είναι χαρακτηριστικός.
  Αντιθετα υπανάπτυκτοι λαοί που απλώς γευονται τα αγαθα του βιομηχανικου πολιτισμού χωρις να τα παράγουν έχουν μεταθέσει τις δεισιδαιμονίες τους από τους μάγους της φυλής ή τους θαυματοποιους αγιους στην προσμονή της θαυματουργης "πολιτικής βούλησης" και νομιζουν ότι αρκεί για να αντιμετωπισθουν τα φυσικά φαινόμενα θεωρωντας μάλιστα το γεγονός ότι δεν περιμένουν πια τη λύση των προβλημάτων τους από από μεταφυσικούς παράγοντες αλλά από πολιτικούς ως πρόοδο.

 17. Κοινή λογική avatar
  Κοινή λογική 10/02/2009 19:16:52

  Ναι ψυχραιμία δώσε άφεση.Ετσι και αλλοιώς τη χρειάζονται τα παιδιά. Εκλέγονται πλέον μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και ερχόμαστε να τους δικαιολογήσουμε γι αυτό. Η άποψη για τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν προήλθε από παρθενογέννεση. Υπάρχει σοβαρός λόγος που πολλά αποδίδονται σε αυτούς. Οι διαφορές από τους πολιτικούς αλλα και τους κρατικούς μηχανισμούς (που παράγουν) προηγμένων χωρών είναι τεράστιες. Μπορεί να αποτελούν δείγμα του επιπέδου των πολιτών αλλα υπάρχουν και πολίτες καλής ποιότητας. Αυτοί πρέπει να υποστηριχτουν από ολους μας. Με το να δικαιολογούμε αλλα και να ασχολούμαστε με τις ιντριγκες, των επί σκηνής, δεν βοηθάμε παρά μόνο τα μικροσυμφεροντάκια μας.

 18. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 10/02/2009 20:04:20

  Θυμαμαι,το μακαριτη το Ραλλη,το 80,στις αλλες μεγαλες πυρκαγιες στην Αττικη,που καηκε η Πεντελη,(μεχρι τα Βριλήσσια εφτασε η φωτια),που ελεγε ο καυμενος.
  Τα κουκουναρια φταιγανε,γιατι πεταγονταν 100 μετρα μακρυα.
  Και μπορει να ειχε αδικο ως προς το οτι ειχε αφησει τις συνθηκες ετσι,ωστε να ωφελούνται οι επρηστες,γι αυτο και τις βαλανε τις φωτιες,αλλα ειχε και δικηο απο την αλλη,στο οτι, πραγματι,οι κουκουναρες,πεταγονται δεκαδες μετρα μακρυα,βοηθουντος και του δυνατου ανεμου.
  Βεβαια,οι συνθηκες,δεν αλλαξαν καθολου απο τοτε,γιατι ποιος μαλακας βολευτης,θα σφαξει την κοτα που γενναει τα χρυσα αυγα;Τις ψηφους ντε.

 19. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 10/02/2009 20:07:24

  Κυριε ασχετε μου,το ζητημα ειναι το γνωστο της κοτας και του αυγου.
  Αν οι πολιτες,δε ζητουσαν πασει θυσια,να χτισουν αυθαιρετο,οπου ναναι,αρκει να ειναι δασος,η παραλια,και οι πολιτικοι,δε θα κανανε τη νυχτα μερα,για να το πετυχουν.
  Δεν εχεις ακουσει το σλογκαν,"οτι θελει ο πουστης ο πελατης";
  Η μηπως κανεις οτι δεν καταλαβαινεις τι γινεται,εδω και 50 χρονια γυρω μας;

 20. Evros avatar
  Evros 10/02/2009 20:20:43

  Θα γράψει κανένας για την Κλιματική Αλλαγή ή να ξεκινήσω πάλι την ιστορία;

 21. Κοινή λογική avatar
  Κοινή λογική 10/02/2009 20:59:47

  Ετσι λοιπόν οι λαοί έχουν τους κυβερνήτες που τους αρμόζουν. Και κάποιοι που χαρακτηρίζοντα "οι άλλοι Έλληνες" μονίμως ριγμένοι και χωρίς εκπροσώπιση. Αντε κλείστε και τα Blogs δεν βοηθάνε σε τίποτα.

 22. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 10/02/2009 21:22:28

  Επειδή γεννήθηκα εκεί κάτω και μίλησα με τους συγγενείς που έχουν μείνει, η εικόνα μιας σοβαρής χώρας:

  -οι νεκροί θα είναι πολύ πάνω από τους 200 καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί αγνοούμενοι
  -με θερμοκρασία που ξεπερνά τους 46 βαθμούς Κελσίου, και με τεράστιο μέτωπο (όλη η ΝοτιοΑνατολική Ακτή), απλά περιμένουν να σβήσει και να πλησιάζει κατοικημένες περιοχές.
  -οι ζημιές θα είναι τεράστιες (στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομία (κτηνοτροφία, υποδομές, γεωργία))
  Τώρα Ελληνικά φαινόμενα, για ευθύνες Κυβέρνησης, παραίτηση, κλπ, δεν υπάρχουν σε σοβαρά κράτη...

  Βήματα:

  -Να σβήσει η φωτιά
  -Να αξιολογηθεί η αντιμετώπιση
  -Να σχεδιαστεί / τροποποιηθεί το υπάρχον σχέδιο
  -Να αποδοθούν τυχόν ευθύνες
  -Να καταμετρηθούν οι ζημιές
  -Να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι και να αποκατασταθούν

  -τα υπόλοιπα είναι Ελληνικές ιστορίες τηλεμαιντανών

 23. Aλογοσκουφιτσα avatar
  Aλογοσκουφιτσα 10/02/2009 22:55:52

  22. Μεγαλη η οικολογικη καταστροφη μετα απο την ερημοποιηση της ανατολικης Αυστραλιας, που ειχε ως αποτελεσμα την ομαδικη μετακινηση αγροτων προς τα νοτιανατολικα λογω της πληρους αποξηρανσης των αγροτικων περιοχων.
  Αυτη που αντεχει οικολογικα και ανθισταται στη φθορα ειναι η Ν. Ζηλανδια.

 24. Σαος avatar
  Σαος 11/02/2009 09:20:59

  Επειδή έχω φίλο αξιωματικό της Πυροσβεστικής, μου είχε αναφέρει τότε με τις φωτιές ότι αυτές που πιάνουν σε βουνά με πυκνά δάση είναι πολύ δύσκολο να σβήσουν ακόμα και με πολλά επίγεια ή και εναέρια μέσα. Ο κόσμος δεν τα ξέρει αυτά και οι πολιτικοί δεν νοιάζονται καθώς βγάζουν κέρδος από τέτοιες καταστάσεις και οι τελικοί χαμένοι είναι ο τοπικός πληθυσμός και το περιβάλλον. Οι καταστροφές αυτές πρέπει να αποκατασταθούν και θα πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άρρωστα μυαλά είτε φανατικών ομάδων ισλαμιστών είτε μυστικές υπηρεσίες είτε ιδιώτες (με την αρχαία έννοια της λέξης) που χαίρονται με τα αποκαΐδια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.